sved4.jpgEz az a pont, amikor meg kell állni, és feltenni magunknak a kínzó kérdést: ki néz hülyének minket: a svéd hatóságok vagy a migránsok?

A Local Sweden angol nyelvű svéd hírportál arról számolt be, hogy migránsok azzal fenyegetőztek, a kompról a vízbe vetik magukat, ha regisztrálniuk kell, inkább továbbállnak Norvégiába vagy Finnországba. Az első, második és harmadik olvasásra is elképesztő történetet a Mandiner szúrta ki, és hogy nem rosszindulatú álhírről van szó, azt valószínűsíti, hogy a hivatkozott svéd portál egyébként rendre toleráns, barátságos hangnemben tudósít a migránsokról, az idézett cikkben is kötelező illusztrációs mellékletként egy aranyos szír kisfiú mosolyog.

Egészen pontosan az történt, hogy csütörtök este a parti őrség riasztást kapott, hogy a trelleborgi kikötő közelében egy kompon migránsok azzal fenyegetőznek, inkább a vízbe ugranak, de nem hajlandóak regisztrálni magukat a svéd hatóságoknak, ők ugyanis inkább Norvégiába, illetve Finnországba szeretnének menekülni.

A parti őrség és a tengeri mentőszolgálatok természetesen azonnal útnak indultak, így sikerült megakadályozni, hogy a migránsok kárt tegyenek magukban. Hogy mi lett a további sorsuk, arról nem írnak, de a malmöi bevándorlási hivatal szóvivője sietett leszögezni, senkit sem kényszerítenek arra, hogy ujjlenyomatot adjon le vagy hivatalosan menekültkérelmet nyújtson be Svédországban. „Mindig próbálunk emberségesen eljárni” – tette hozzá.

A szóvivő nem tudta megmondani, mi váltott ki ilyen heves indulatokat a kompon tartózkodókból, de biztos nem a „nagyon jól nevelt” svéd rendőrség viselkedése.

És akkor ez az a pont, amikor meg kell állni, és feltenni a kínzó kérdést magunknak: ki néz hülyének minket: a svéd hatóságok vagy a migránsok?

Arról van-e szó, hogy az IKEA-s vega húsgolyók és a semlegesnemű gender óvodák csupán álca, amely mögül ordas eszmék vicsorognak a death metál szülőföldjéről? Vajon Svédország egy olyan hely lenne, ahonnan menekülni kell, mert az ember nem érzi biztonságban magát, és nincsenek meg az emberhez méltó élet feltételei?

Vagy fordítva áll a helyzet, és a migránsok jelentős része úgy gondolja, eddig se tartotta be a törvényeket, és ezért nem hogy számon nem kérte senki (a rasszista Magyarországot leszámítva), éppen ellenkezőleg: a különböző jogvédő szervezetek még bátorították is, hogy neki ehhez joga van.

Tartok tőle, hogy az utóbbiról van szó.

És ha több millió eltérő kultúrájú és viselkedésű embert ahhoz szoktatunk hozzá, hogy a törvények igazából csak ajánlások, amiket ha kedve van, betart, ha nem, akkor sincs semmi gond, akkor ez a jövőre nézve nem sok jót ígér. Mert itt most nem az a tét, hogy melyik skandináv ország fog előbb megroppanni a kontroll nélküli bevándorlás miatt (ezt még egyesek vidáman meg is néznek élő adásban, pattogatott kukoricával a kézben).

Az összeurópai kihívás az, hogy mit kezdünk egy többmilliós, szabadon áramló tömeggel, amely saját vallási és morális kódexén kívül nem hajlandó más előírást figyelembe venni, és erre nem is kötelezi őt senki.

Mert előbb vagy utóbb Skandináviában is fel fog szállni a lila köd, és nem jut mindenkinek elég svéd húsgombóc. Akkor már nem lesz elég ujjal mutogatni a szemét, náci magyarokra. Ha pedig már a törvény ereje nem segít, mert nem hallgatnak rá, akkor milyen kormányok fognak hatalomra jutni?

A "jogállamiságot" az elmúlt évtizedekben sokan sokszor temették. Ugyanezek az egyének valami megmagyarázhatatlan okból már egyáltalán nem aggódnak az európai értékek miatt. Pedig most tényleg lenne mit megvédeni.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr127782012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2015.09.12. 13:21:46

jajistenem, propagandisták, de szar kenyér a tietek...

"Arról van-e szó," - és már sereglenek is a szalmabábok.

Arról van szó, hogy több tízezer ember között alapból is akad pár száz idióta. Nemhogy olyan "kalandok" után, amit ezek a migráncsok önként vagy kényszerből, áldotzatként vagy vétkesként, de végigcsináltak.

Szóval több tízezer elégedett mellett néhány száz egész Svédországig nem nyughatik - és ebből kéne valahogy visszafele nagyra fújni a lufit.

Szomorú egy ország vagyunk, hogy az ilyen moslék melókra mindig van lelkes önként jelentkező.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.12. 13:53:56

@panelburzsuj:

"Szomorú egy ország vagyunk, hogy az ilyen moslék melókra mindig van lelkes önként jelentkező."

Sajnos ez van. Dehét Soros és a Norvégiai Köztérsaság Alapja túl jól fizet, s nehéz ellenállni.

panelburzsuj 2015.09.12. 14:17:29

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Az a túlpart, drága bircám.

Te meg a magányos sziklaszirt.

cca. 2015.09.12. 16:15:12

Nincs a svédeknek egy Búvár Kundjuk?

Krisz11 2015.09.12. 18:32:18

@panelburzsuj:

"Arról van szó, hogy több tízezer ember között alapból is akad pár száz idióta. "

Nem kell megmagyarázni. Arról van szó, hogy az egész európai bevándorlás az élősködésről szól. És most éppen a Svédek a nácik, ha nem engedik tovább ezeket.

panelburzsuj 2015.09.12. 19:16:00

@Krisz11:
Te "igazhitűen" olvasol. Neked készül az efféle lelki táp, nyilván föl is nyalod.

Ahogy széllibsiben, orbáncsápolóban, meg még számtalan szektában megvan ugyanez a kellemes belső harmónia.

Rigmusba szedve:

"– Érdekes! Ha belülről, elfogultan nézed,
ez az alom meleg kis családi fészek.
Ha kívülről, s nem vakít el vonzalom:
…egyszerűen borz-alom…"

GNDL 2015.09.12. 20:23:49

@Krisz11: „az egész európai bevándorlás az élősködésről szól”

Több százezer Európába kivándorolt magyar küldi üdvözletét neked, és kíván hasonló jókat... :)

inebhedj - szerintem 2015.09.12. 21:43:42

@GNDL:

Miközben soraid böngésztem, a fiam kivándorolt a kisszobába, engem a lányom üldöz, úgyhogy muszáj lesz kivándorolnom a konyhába.

Még a kvótarendszert várom, hogy néhány, a kisszobában már nem férő mackót befogadhasson a gardróbszekrény.

Én még mindig azt mondom, amit a híres tibeti onkológus, Dr. Josef Paul Schimmerwagens-Fürtz: "Döntsön a nép, elsőként az integrálokról!"

Pumped Gabo óvja a lelkünk a fogalmak helyes értelmezésétől, amíg a Bálint - Baukó - Paláncsik - Sarka Műhely is közzé nem teszi építőjellegűjét.

GNDL 2015.09.12. 21:47:18

@inebhedj - szerintem: Vicces. Majd az milyen vicces lesz ha aktív adófizetők híján a rejtett erőforrás közmunkásaitoknak kell eltartaniuk a nyugdíjasaitokat... :)

inebhedj - szerintem 2015.09.12. 22:13:36

@GNDL:

Ugyan! Majd kimenekülünk hozzátok. ;)

kisQtya 2015.09.13. 00:02:54

Gondolom, nem Svédben élnek a rokonok, hanem pl. Finnországban, ezért akarnak oda menni. Mivel írástudatlan vadbarmok, nem bírják felfogni, hogy bárhol adják be a szájbabaszott kérelmüket, a nemzetközi számítógépes "rencer" úgyis összeboronálja a családokat, hogy zavartalanul szaporodjanak és sokasodjanak.

Egyébként pedig Allah gyermekeinek lefosni a hitetlenek törvényeit trendi és ez a jövőben is így lesz.

Tehát gyaur kutyák, készüljetek a muszlim seggek nagyüzemi fényesre nyalására.

kisQtya 2015.09.13. 00:18:13

Meg az is lehet, hogy ujjlenyomat adása esetén eleve kizárt, hogy menedékstátuszt kapjanak, ezért addig kell vándorolniuk, amíg nem találnak egy olyan országot, ahova illegálisan be tudnak menni és ott meghúzzák magukat....pl. a fajtájukból verbuválódott migráns gettóban.

Pupu Blogja 2015.09.13. 00:39:44

@kisQtya:
Alapvetrően jól gondolod, kivéve, hogy némelyiknek több diplomája van, mint neked osztályod, de etzt elnézzük neked, nem lehet mindenki egyetemi tanár...és gondolom, te is szarsz a sariára, ami addig, míg Európában vagy nem gond, mint ahogy az arabnak sem, amíg a közel-keleten szívja a nargilét..
:)

Bicepsz Elek77 2015.09.13. 02:04:54

Menjenek Norvegiaba!!
Ott mar varjak oket 1990 ota:
youtu.be/vpUVHQu8-xY

beflower 2015.09.13. 04:49:54

Agyament menekült pártolók! Politikai analfabéta nácizók!Lübeckben tüntettek a "szegény,sajnálni valók"-nincs demokrácia Németországban,meg még nem kaptak Mercedest!Igen,meg kell védeni a határokat!Végre itt Bajorországban is felismerték ennek fontosságát,meg is hivták Orbánt a tartományi parlament tanácskozására.

megamedve 2015.09.13. 06:57:48

Kezdődik.

Ki mit gondol, mi lesz, ha majd az eddigi rémtörténetek (keresztény fehér nők megbecstelenítése pl.) kezdenek majd lassacskán valóra válni? Mert ez lesz majd az egyik pofon a sorban.

Megjóslom durva lesz a reakció.

megamedve 2015.09.13. 07:13:02

@panelburzsuj: teljesen mindegy, hogy tíz, száz, vagy millió csinálja.
A törvényességről van szó. Megfelelő helyzetben legitim a törvényszegés? Nem kellene ezt elkezdeni, minket nem így neveltek.

Én náci vagyok, én simán hagytam volna vîzbe ugrani azt, aki akar. Akkos sem sérült volna az önrendelkezési joga.

zriff 2015.09.13. 08:58:37

Őrület az egész.

Doberdo 2015.09.13. 10:48:47

Megoldási javaslatként. Törökországba kellene a menekültekért külön repülőgépeket küldeni, addig amíg Európa meg nem telik. Akkor nem kellene a szegény menekülteknek több ezer kilométert végig vándorolni, minden közbeeső országot eus. segélyben részeltetni. Állítom így kevesebb menekült törődéssel és Európának is olcsóbban jönne ki ez a herce-hurca.
(Mindez nem változtat azon, hogy Orbán illiberális magyar alaptörvénye, Dr. Polt Péter Legfőbb ügyész szerepe,a választójogi rendszer egyoldalú fideszes átalakítása etc.-etc vállalhatatlan dolgok, ezért a Fidesz súlyos felelőssége felvethető....)

IdomitottFoka 2015.09.14. 11:54:30

Ehhehehe, a hülyék hülyék, nincs mint tenni. Miért nem az ISIS előtt hülyéskedtek? Ettől még a többit lehet emberként és értelmesen kezelni.

Заграница нам поможет, запад с нами. (törölt) 2015.09.17. 06:22:11

Mindenki náci, akivel ezek az iszlámisták szembetalálják magukat és akik nem hajlandóak minden követelésüket teljesíteni. Ingyen ház, segély, autó, saria jog alapján álló közösség.
A nyugat teljesen töketlen, a saját álhumanista menekültügyi szabályait használták fel ellene.
Történelmi szégyen ez. A farok csóválja a kutyát.
Ki a faszom ez a sok jöttment, hogy egész Európa itt hajlong előttük?

@Doberdo: vagy esetleg amint partra szállnak Görögországban, Olaszországban, bele lehetne lőni őket a tengerbe. Ezek egymással is ezt csinálják.
Mi a faszom az, hogy Európába bárki beléphet, eljuthat Svédországig mindenféle papír, ujjlenyomatvétel nélkül, csupán hisztivel, cigánykodással, a ballib lakájmédiának pózolással? Elképesztő.

2015.09.21. 09:21:45

Ha nincs "kisebbségük" nincs tapasztalatuk! Jól érzik majd magukat, mint "bevándorlóik a télen. Szabadban szabadon adjanak nekik munkát!
süti beállítások módosítása