orban_meszaros.jpg

Küzdhetsz ellenük, beállhatsz mögéjük, ki is maradhatsz az egészből. Egyik se véd meg tőlük. 

Mindig minden megindokolható, akármikor elővehető egy jól előkészített érv, amivel akár egyet is lehet érteni, amivel egyet is értünk.

A magánnyugdíjpénztárakat azért kellett felszámolni, mert az a biztosítási rendszer fenntarthatatlannak tűnt. A családi trafikoknak azért kellett megszűnnie, ezzel együtt a nemzeti dohányboltok láncolatát azért kellett kiépíteni, mert a dohányzás súlyosan károsítja az egészséget. A földosztás folyamán azért kerültek a megművelt földek új kezekbe, mert az hatékonyabb.

Az állam azért hirdethet – látogatottságtól, nézettségtől, olvasottságtól függetlenül – kizárólag a kormánypárti sajtóban, mert az egyéni ízlés dolga. Ha ilyen körülmények között csődbe megy egy tényfeltáró ellenzéki sajtóorgánum, jelesül például a Népszabadság, akkor az új, kormánypárti tulajdonosnak jogában áll a lapot megszüntetni. A közalkalmazottaknak, a tanároknak nem kellene a munkaadójuk ellen fordulni, nem lenne szabad abba a tenyérbe köpniük, amiből enni kapnak. Egy külföldi, magánegyetemet azért kell megtámadni, mert Soros-bérenc. Simicska Lajos biztosan megérdemelte azt, hogy a cégeire rászálljon a NAV, mert ellopta a lopott pénzt. A Jobbik megérdemelte azt, hogy rászálljon az ÁSZ, mert megalázta a kormányt, mert azt mondta rájuk, hogy ők továbbra is lopnak.

Igen, talán nem kéne mindig mindenbe beleugatni, talán itt az ideje együttműködni a rendszerrel, elvhűen vagy elvtelenül, a háttérben vagy nyíltan a kormány oldalára állni, mi több alá lehet nyugodtan írni azt a nemzeti konzultációt is, nem nagy ügy, nem tart sokáig.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kocsi.jpgManapság már gyakorlatilag a narancsos megmondóemberek szerint mindenki hazaáruló Soros-ügynök, akik bármiért is bírálni merészeli Orbán Viktor kormányzását. Az elmúlt hónapokban különböző formákban és fórumokon magam is megkaptam ezeket a becses jelzőket. Mint öreg hazaáruló, néhány gondolatot azért összefoglalnék az újnemzetieknek.

 

Minap a régi családi fotókat nézegettem, és rábukkantam egy 91-ben készült felvételre, melyen éppen az akkori kor Mercedesének számító Ladánkba kászálódunk be Miskolckapolcán. Ebben nincs olyan sok érdekesség, a kocsinkon lévő matricák viszont annál inkább azok. Az orosz csodánkon ott virít a magyar címerek mellett Erdély címere is. Ezt a matricát még édesapámmal vettem a pult alól illegálisan valamikor a rendszerváltás tájékán a Jurta Színházban.

A gépkocsira történő kiragasztása magyar címerrel együtt azokban az időkben bizony még keményen eretnekségnek számított, az irredenta és fasiszta megjegyzések mindennaposak voltak miatta. Ezeket rendre mi is megkaptuk, de nem különösebben izgatott minket. Ezek voltak azok az idők, amikor az éppen Soros ösztöndíjon tanulgató Orbán Viktor szépen felállt fideszes frakciótársaival, majd tüntetőleg kivonult a parlament Trianon megemlékezéséről. Akkor ez hozta a szavazatokat, ez volt a „trendi” ezt kellett csinálni. Persze azóta sok közpénz lefolyt a Dunán, ez a vad liberális mentalitás pedig már politikailag nem kifizetődő.

Megjegyezném, hogy mint régi kipróbált Soros-ügynök és hazaáruló, az 1989-es romániai forradalom alatt 9 évesen gyűjtöttem az erdélyi nemzettétvéreinknek, de ott voltam és kampányoltam az igenek mellett 2004-ben is. Az elmúlt évtizedekben gondolkodásom mit sem változott, politikai széljárástól függetlenül ugyanott állok a térképen ahol korábban.

Bűnöm csupán annyi, hogy nem igazán esek hasra attól, ahogy napjainkban az országot irányítják annak vezetői, meglátásom szerint ez fényévnyi távolságra van a nemzeti kormányzástól és a polgári keresztény értékrendtől. Példákat most nem emelnék ki, hiszen aki követi a közélet eseményeit, az feltételezem pontosan tudja, hogy mikre gondolok. Sajnálatos módon a Nemzeti Együttműködés Rendszerében mára az építő jellegű kritikák sem megengedettek. Azok az újnemzetiek és szekértolóik hazaárulóznak habzó szájjal, akik annak idején magasról köptek a székely címerre és a határon túli magyarokra.

Ott tartunk most, hogy a valahonnan a rég betemetettnek hitt vörös mélyből feltörő kádári bűz újra szépen belengi a hazai közéletet. Azt, hogy ki az ellenség, ismét a Párt mondja meg, bevallom őszintén, hogy rendkívül leköteleztek volna, ha valahogyan kihagynak engem és az ország jelentős részét is ebből a kéretlen időutazásból.

Jurenkó Ferenc

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

continental.jpgHa a szombati 38 fokban még robbant fel az agyunk, akkor a magyar rögvalóság szolgáltat egy olyan hírt, amitől minden kicsit is ép lelkű és erkölcsi érzékű emberé eldurran. Nem is attól, hogy megtörténhet, hanem, hogy ennek sem lesz semmi következménye. 

A Continental makói üzemében pénteken leálltak a gépsorok. Nem sztrájk, vagy kényszerszabadság miatt. Sokkal prózaibb okból: a munkások már már nem bírták tovább az embertelen körülményeket.. Volt, aki rosszul lett, volt, akinek az orra vére eredt el. A negyven fokos melegben ugyanis egy olyan kazán mellet kellett dolgozniuk, amelynek

150 fokos volt a fala. 

És  ilyenkor, ugye most annak kellene következnie, hogy a multicég vezetése bocsánatot kér, sajnálkozását fejezi ki, esetleg ígéretet tesz a körülmények javítására, vagy legalább rendkívüli szabadságot ajánl fel. Hát, lószart, mama: lecseszi a melósokat, hogy mertek kidőlni munkaidőben!

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nem hittem volna, hogy meg merik lépni, de végül csak megtették. Az Újpest több mint 130 éves címerét egyszerűen a kukába dobták és helyébe egy teljesen jellegtelen, modernek gondolt bóvli vacakot tettek. Hiába tiltakoztak a szurkolók, hiába nem tetszett szinte senkinek, megtörtént a csere. Ezzel sikerült még egy fokot lefelé haladni a magyar labdarúgás totális lezüllesztésének rögös és egyelőre végtelennek tűnő mélységekbe vezető lépcsőjén.

uspest555.PNGAbban semmi újdonság sincsen, hogy a magyar labdarúgás évtizedek óta hanyatlik. Tavaly volt ugyan egy dicsőséges pár hetünk az Eb-n. Azonban egy év sem kellett hozzá, és az Andorrában felcsendülő furulyaszó mindenkit kijózanított majd visszarepített a keserű valóságba.

Az utóbbi években klub szinten még olyan eredményekkel sem büszkélkedhetünk, mint amit a válogatottunk felmutatott. Hacsak azt nem tekintjük annak, hogy Felcsúton áll egy szép nagy de legalább üresen kongó stadion. A Ferencváros Groupama Arénájába pedig mindenki bemehet a szurkolókat leszámítva, így aztán az sem több, mint egy olyan, nagyon drágán felépített bábszínház, ahol a bajnokságukban sokadik helyen végzett albán félamatőrök hülyére verik a nagy magyar sztárcsapatot.

A lilák még pár éve a hasukat fogva röhögtek a Ferencváros új, Chewbacca-jelmezbe öltöztetett drogos kinézetű struccán. Szerintem rémálmukban sem gondolták volna, hogy hamarosan ők is megkapják a magukét egy „szép” új címer formájában. Így utólag vizsgálva mi még egész jól jártunk, nálunk ehhez még nem nyúltak, így legalább ha már más nem is, de legalább ennyi emlékeztet az egykori Fradira.

Magam részéről rühellem a manapság oly divatos kádári nosztalgiázást. Egy Kőbányait szorongatva valamelyik sarki kocsmában azt mondogatni: régenmindenjobbvolt! Pedig még nagyjából egy szűk évtizede is tényleg minden jobb volt. Ha csak már szórványban is, de voltak még szívvel lélekkel a csapatukért küzdő labdarúgók, voltak derbik, teleházas meccsek, volt hangulat, volt tábor, volt koreográfia, füst és piro, és volt az Újpestnek címere is...

Mára a nagy büdös semmi sincs. Üres lelátók és meghamisított nézőszámok, lélektelenül szaladgáló labdarúgónak nevezett kefehajú beképzelt paprikajancsik, a saját szurkolóikat üldöző klubvezetések, meg az MLSZ által minden fordulóban menetrendszerűen kiszabott büntetések jelentik a hazai labdarúgást. Mindezeken pedig a százmilliárdokért felépített új stadionok sem változtatnak semmit.

Mint fradista úgy fejezem ki szolidaritásomat, hogy egy napra az igazi Újpest címerre cserélem a Facebook borítóképemet, bízva abban, hogy egyszer bent lesz majd az Albert Flórián Stadionban a tábor és lesz még egy rendes derbi a lilákkal.

Jurenkó Ferenc

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

slave.jpgA magyar nyilvánosság hetek óta pörög a CEU beszántását célzó törvényjavaslaton, és most indul a kormányzati valóságshow második része, a külföldről támogatott civil szervezetek listázása. Mindkettőről elmondtam már számos fórumon, mit gondolok. Ez a cikk nem erről fog szólni. És most már ideje lenne, hogy a közélet se erről szóljon.

Nem azért, mert Soros György megszállott világboldogító tőzsdespekulánsból rokonszenves idős filantróp lett, és nem is azért, mert három nap alatt átpofozni a parlamenten egy konkrétan egy intézményre szabott törvényt, vagy épp ötletet adni a határon túli magyar civilek kinyírásához elfogadhatóbb eljárássá vált. Hanem azért, mert, bárhogyan is nézzen ki a 444, és a 888 címlapja, vagy épp a Facebook-falunk:

 Magyarország 2017-ben rohadtul nem erről szól.

Hanem például arról, ami ma szép csöndben, a magyar média nagy részének gazdaság rovatába is épp, hogy csak beférve, a lap aljára pakolva történt az Országgyűlés gazdasági bizottságában. Ahol Bánki Erik, a testület fideszes elnöke benyújtott egy olyan törvényjavaslatot, amely egyetlen tollvonással nem is Ázsiába,

de egyenesen Dél-Amerikába, vagy Fekete-Afrikába tolja át Magyarországot.

A tervezet száraz jogi nyelven nagyjából úgy szól, hogy a munkaadók az eddigi egy év helyett három esztendőre elosztva határozhatják meg a munkavállalók munkaidő keretét. A gyakorlatban meg valójában azt jelenti,

a beledet ki fogod dolgozni.

Méghozzá ugyanannyiért. Elvileg persze a maximálisan ledolgoztatható munkaidő változatlan marad. Csakhogy, ha ezt most már egy helyett három évre lehet beosztani, akkor a főnököd bármikor mondhatja neked, hogy ma két órával többet maradsz benn, és szombaton, meg vasárnap is melóznod kell. Erre egyrészt nem mondhatsz majd nemet, másrészt a jelenlegi szabályozás szerint legalább még járó túlórapénzről se álmodhatsz. Hiszen ez a hároméves normál munkaidő kereted rovására megy majd. Persze, ha a cég elég sokszor él ezzel, akkor a harmadik évben alig kell majd dolgoznod - ha addig nem rúgnak ki. Márpedig ki fognak.

Az állam pedig nem fog megvédeni.

Ezt nem csak úgy, szokásos hungaropesszimizmusból írom. Ezt maga a kormány mondta meg világosan, amikor a bizottsági vitában felmerülő aggályokat elintézte annyival:

"Bízunk benne, hogy a munkaadók betartják a törvényeket."

Nem elvárjuk, megköveteljük, betartatjuk. Bízzunk benne. Te, hülye magyar melós, meg dolgozz vakulásig, ne lásd felnőni a gyerekeidet, ne legyen magánéleted, válj el 40 évesen, menj tönkre 50 éves korodra, és dögölj ki a szerelőaknából, a kassza, a futószalag, vagy az íróasztal mellől lehetőleg még a nyugdíjkorhatár előtt! És közben bízz!

Bízz a kormányban, hogy megvéd Soros Györgytől, Brüsszeltől, a migránsoktól, és a buzi Vona Gábor iszlamista-neonáci magánhadseregétől! Bízz a balliberálisokban, akik megvédenek a diktatúrától, a fasizmustól, és Putyintól! Bízz a jobb-meg baloldali véleményipari szakmunkásokban, akik eltakarítják, vagy megvédik a CEU-t, leleplezik, vagy megmentik a civil jogvédőket, megállítják, vagy magukhoz szorítják Brüsszelt, és kivont karddal vezetnek téged harcra a keresztény-konzervatív-nemzeti, vagy a demokratikus, európai, és szabad Magyarországért! Bízz csak azokban, akik tüntetnek és festékes lufikat dobálnak, vagy azokban, akiknek már viszket a tenyere, hogy megtaníthassák őket "üldözöttnek és fenyegetettnek" lenni.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...