Sajnos szinte mindnyájunknak vannak olyan rokonai, vagy barátai, akik a reménytelennek ítélt hazai gazdasági helyzet miatt nálunk szerencsésebb országokban kénytelenek szerencsét próbálni. Ők, azok, akik akár napi 10-12 órát is güriznek, és zsíros kenyéren élnek, hogy egyszer, valamikor hazajöhessenek, és emberhez méltó életet teremthessenek maguknak itthon. Ez a cikk NEM RÓLUK szól. Hanem az idegenbe szakadt hazánkfiának egy másik, halálosan irritáló típusáról: a wannabe emigránsról.

maradj_magyarországon.jpg

Aki nem külföldre kényszerült, nem is ment, egyenesen menetelt. Diadalban. Végre megvalósult a késő kamaszkor óda dédelgetett vágy: itt hagyni ezt a mucsai paraszt országot, és elmenni naaagy betűs Nyugatra. Mert ebben a szarfészekben, ugye nem lehet élni.

A wannabe emigráns kritikus ember. Kritikus a többi embertársával és a hazájával szemben, de - kitalálhatják - magával szemben a legkevésbé sem.

Külön pikantériája a dolognak, hogy emberünk negatív észrevételei az esetek többségében teljesen jogosak: „Közoktatás Ruanda szintjén, nincs munka, nem jó a kormány”.  Megoldási javaslat azonban sosincs, azzal „foglalkozzanak a politikusok”. Ő persze 5 hazai politikust sem tud felsorolni. de mindegy, mert ők is ugyanolyan begyepesedett prosztók, mint a többi birka magyar, akik megszavazzák őket. Ő ebből tudatosan, 18 éves kora kimarad.

Miután kijutott az ígéret londoni/ausztrál/amerikai földjére, számtalan fórumon elmondja, hogy mi a kádári nosztalgiában ragadt langyos levesben dagonyázó ingyenélő bölcsészek országa vagyunk, de sohasem teszi fel magának a kérdést, vajon miért nem volt szükség itthon a munkájára. Két 12 órás műszakban lehúzott mosogatás után, a másfél négyzetméteres kelet londoni ágybérletéből élvezettel szidja a sok otthonrekedt szerencsétlent. Akik még mindig azt hiszik, hogy „abban” (véletlenül sem „ebben”, hiszen ő már csak így kívülállóként nyilatkozik a hazájáról) az elbaszott országban még el lehet érni valamit. Ő már rég túltette magát ezeken az illúziókon, és igenis, sikeres ember. Illetve, biztosan az lesz, mert ő szorgalmas, intelligens, kiemelkedik a siralmas, tahó magyar átlagból. Diadalittasan jelentgeti haza a fészbúkon hogy már össze is spórolt 50 fontot a múlt hónapban. „Te mikor tudsz félretenni a fizudból, Zolikám? Örülsz, ha a rezsit, meg a kaját ki tudod fizetni, aztán örülsz, hogy 30-án még lyuk van a seggeden! Ne légy barom, hagyd ott azt a lepra országot, tudok egy tuti állást Dublinban!”

A wannabe emigráns egy másik típusa- legalábbis netes kommentjeinek tanulsága szerint - sikeres vállalkozó, kutató, magasan képzett mérnök, jogász, közgazdász, aki a City-ben hasznos tagja egy prosperáló, jól működő társadalomnak. Az ő agyában a fentebb elemzett szoftver 2.0-ás verziója fut, hiszen ő értelmiségi. Ő már szélesebb spektrumban, a gazdasági-és közélet számos területét átfogó látókörrel köpködi egykori hazáját. Egy pint Guinness legurítása alatt akár több tucat érvet is elő tud hozni, miért lett elege Magyarországból. Ezek között különösebb logikai összefüggést kár lenne keresnünk, az se baj, ha egymásnak homlokegyenest ellentmondanak. Úgyis úgy szar az egész, ahogy van, nem?

Mert szemetes az utca, mert nincs munka, mert "lenéznek Európában", mert sok a cigány, mert rasszisták vagyunk, mert konzervatívak vagyunk, mert nem tudunk megtanulni rendesen angolul, mert szegények vagyunk, mert nem Londonban élünk. Mert velünk mindig kibasznak a nagyhatalmak, mert mi mindig másokat hibáztatunk. Mert a magyarok bezárkózóak, és csak egymással foglalkoznak. Mert a magyarok nem foglalkoznak egymással.

Egyszóval pontosan úgy viselkedik, mint az egyetemre a faluból kikerülő ifjú, aki szégyennek érzi, mert idegenül mozog a Nagykörúton. Ezért aztán kompenzálásként ő parasztozik a leghangosabban az egész évfolyamban.

Apropó, egyetem: a wannabe 2.0 kivándorló minden lehetséges alkalommal szidja a magyar közoktatást (nyilván nem kevés alappal), de csak elejtett félmondatokból derül ki, hogy azért méla undorral csak elvégezte (persze ingyér’) 9 év alatt BME-t, ezért most keresett munkaerő tervezőként Londonban.

A wannabe kivándorló amellett, hogy nem érti miért maradt még egyáltalán élő ember, ebben a korrupt, ostoba, lusta és sikertelen országban, szemrebbenés nélkül hagyja itthon a nyugdíjas szüleit is. Ő az, aki még véletlenül sem gondolja át, amíg ő „sikeres”, a szüleit már az itthon maradt korrupt, ingyenélő, sikertelen ország tartja el. Mert ő lelépett, hogy finanszírozza a brit, vagy amerikai nyuggerek 200 rugós nyugdíját.

Ő az, aki világlátott emberként (ami csak ő lehet, az otthon maradt mucsaiak értelemszerűen nem) kinyilatkoztat: szerinte itthon mindenki „magyarkodik”. Nem érti, hogy aki hozzá hasonlóan olyan szerencsétlen volt, hogy erre a szar helyre született, az mi a francért büszke erre. Sír a szája, hogy a „magyarok széthúzóak”, de az otthoniakkal csak dicsekvés, vagy kioktatás céljából keresi a kapcsolatot, a kint élő többi magyarral pedig ennyire sem. Kínosan emlékeztetnék őt ugyanis arra, amit mindenáron el akar feled(tet)ni: hogy honnan érkezett. Az igazi lehetőséget, a fényes szép jövőt azonban nem is magának reméli, hanem a gyermekeinek. Akik már igazi britek/amcsik/ausztrálok lesznek. Őket talán még magyarul megtanítja úgy-ahogy, hogy tudjanak skypeolni a nagyival, de ennél többről szó sem lehet. Mi haszna lenne belőle a gyereknek? Nekem mi hasznom volt belőle?

A wannabe emigráns egész elcseszett élete arról szól, hogy kimosdassa magát abból a kellemetlen tényből, hogy magyarnak született. De van egy rossz hírünk: ez soha nem fog neki összejönni. A világot látott, Mucsától elemelkedett emigráns bölcselő álarcán ugyanis pontosan az a hozzáállás üt át, ami miatt tényleg olyan nyomorult hely tud lenni a hazánk. Az önreflexió teljes hiánya, depresszió, frusztráció, gyűlölet és öngyűlölet, és ezek rothadt gyümölcse az önzés. Ezt a batyut viszi magával, bárhova is fut.

Egy életen át nem fog leesni neki, hogy fordítva ül a lovon: nem arról van szó, hogy az ő szerencsétlensége a hazája – hanem ő a hazája szerencsétlensége. Ő jó helyen van, ahol van, nem vagyunk vele kevesebbek. A többieket viszont vissza kellene hozni mihamarabb.

Széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr55529320

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A wannabe emigráns 2013.09.24. 20:52:03

A wannabe emigráns kritikus ember. Kritikus a többi embertársával és a hazájával szemben, de – kitalálhatják – magával szemben a legkevésbé sem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2013.09.23. 13:16:36

A facebookja teli van fényképekkel Londonról, alattuk kétnyelvű vagy (helytelen) angol kommentekkel, "this is the pub i use to drink after work!" meg "South London By Night!". A bejegyzéseit gyakran kezdi úgy, hogy "amikor még Magyarországon éltem...". Sosem hivatkozik Magyarországra "otthon" vagy "haza"-ként, hisz neki az egész világ a hazája.
Saknálatos módon több ilyen ismerősöm is van, bár java részüket már legyalultam a fb-ről, egypár még rontja a jókedvemet.

leroi 2013.09.23. 13:35:15

Szörnyű...

"Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) adatai szerint az altatóorvosok közül csak 2012-ben 74-en, az idei év első felében pedig 27-en, a sebészek közül tavaly 47-en, 2013 első hat hónapjában pedig 27-en távoztak külföldre."

Ez nagyjából az anesztes szakma negyede-harmada. Ráadásul a jobbak, értelmesebbek, nyelveket beszélők. De írhatnám, hogy az önérzetesek, akik nem akarnak reménykedő arccal várni arra hogy a sebész odavessen pár ficcset a parából.
De fikázni a kint levőket kell, ők a hibásak, nem az itthoni állapotok. naná!
Kedves Poszt toló, a helyzet az, hogy akinek te a kommentjeid látod, azok csak a jéghegy csúcsa, az alja (minő képzavar...) a nagyobb rész, az értelmesebbje nem kommentel, nem ír semmit, igyekszik gyorsan elfelejteni azt, amit maga mögött hagyott. Róluk (akár csak ama három millióról) már lemondhatunk. Talán felesleges is leírni: nagy kár, nagyon nagy kár...

jánosbácsi (törölt) 2013.09.23. 14:05:53

Hát én Leroi-jal értek egyet!
annyit tennék hozzá, hogy itt ahol én vagyok egyátalán nem az a jellemző hogy a tehetségesek jönnek ide mondjuk orvosból, hanem az a jellemző, hogy a bátor kalandvágyók! És mivel itt alig van orvos, a 20. kerület -addig elfekvőjében dolgozó -orvosa akkora ász hogy rögtön megkapja a "specialist"státuszt - de nem a valós hanem csak a relatív tehetsége miatt. Tehát amit mondani akartam az az, hogy nem feltétlen a tehetségesek jönnek, hanem inkább a bátrak, vagy elkeseredettek!

Dzsentrisvihák 2013.09.23. 17:13:58

@leroi: "De fikázni a kint levőket kell, ők a hibásak, nem az itthoni állapotok. naná!" - Nem erről van szó, ha nem tűnt volna föl. Talán tudni kellene szöveget értelmezni, az még Londonban is jól jöhet...

Aki pedig elfelejti a magyarságát, és szarik a hazájára, de - minő szerencse - nem kommentelget... stb., az ugyanúgy takarodjon a picsába, és ugyanúgy nem kár érte, mint azokért, akik nagy pofával teszik ugyanezt. Velük sem leszünk kevesebben.

ursamaior 2013.09.23. 19:40:24

@Dzsentrisvihák: Sajnos piszokul nincs igazad, mert amint a nyilatkozat mutatta, máris kevesebben vagyunk, több mint száz anesztessel kevesebben. ami pedig normál esetben is hiányszakma. Műtéteket halasztanak el, emberek egészsége, élete van veszélyben. Nem ott, itt. vagy ez téged nem érdekel? Téged a Kútvölgyiben kezelnek?

És tudok szöveget értelmezni. A szöveg jelen esetben azért íródott, hogy próbálja negatív színben feltüntetni azokat, akik lepattantak ebből a narancsuralmi rendszerből, emódon kinyilvánítva rendszerkritikájukat. Mivel ezek száma olyan drasztikusan megnőtt, hogy az már a Fidesz híveknél is problémákat okoz (ti. a valóság egyre kínosabban nem esik egybe a propagandával), ezért kellenek az ilyen cikkek, amelyek próbálják besározni a külföldre távozókat, ezzel tartva a harci szellemet azokban a Fidesztrollokban, akik szülője, gyereke, vagy éppen ő maga szembesül az egészségkárosodás/halál lehetőségével, mert nincs, aki elvégezze a műtétet. (Értelemszerűen ez azokra az alsó szintű "talpasokra" vonatkozik, akik nem a Kútvölgyi páciensei...)

Dzsentrisvihák 2013.09.23. 20:10:26

@ursamaior:

Az agyalapi nehézkórodat kéne a Kútvölgyiben kezelni, marharépa.
Hol láttál te itt Fidesz-propagandát, mégis?
Ennyit arról, mit tudsz te értelmezni...

panelburzsuj 2013.09.23. 20:38:20

@Dzsentrisvihák:

Hát nem lehet könnyű pálya a műértőkön túli közönség számára is világos vonalat húzni hzaffyságban a békeharcos fidióták és "radikálisan magyar" nemzetmentők közé.

Minta: Bogár papa haknijainak közönsége.

leroi 2013.09.23. 21:09:22

@Dzsentrisvihák: ursamaior=leroi (néha az asszony gépéről is kommentelek.)

Szóval a gyengébbek kedvéért, lépésről lépésre:
1. Az ország vezetése hurrápropagandát nyomat, miközben a valóság egyre xarabb.
2. Időnként ez már a Fidesz-hívek előtt sem tartható, mint pl. a lelépő orvosok miatt lassan működésképtelenné váló egészségügy.
3. Ilyenkor valamivel le kell csillapítani a kedélyeket, mielőtt a doridok/szavazók észhez térnek/kijózanodnak.
4. Például egy baráti blogban lefikáztatjuk a külföldre távozókat, kijelentve, hogy itt minden jó, ők a szemétbunkó hazaárulók. Vagy valami ilyesmi, érted Zsoltikám, csak ahogy szoktátok...
5. Ezzel a kis sztereotipizálással el is tereljük a figyelmet az itthoni állapotokról, pontosabban, megtesszük felelősnek a kivándorló (izé, kitántorgó...ja, az most nem jó) embereket.

Nos, csak ennyi ebben a posztban a Fidesz propaganda...

kunzoo 2013.09.23. 21:54:35

@leroi:
Lassan lassan szaporodnak az "ellenségek".
Először a romkocsmák népe most a kivándorlók. No meg a rezsi.

Az lesz szép mikor valamelyik bólogatójános lesz az épp aktuális ellenség:)) Na akkor mi lesz?

Dzsentrisvihák 2013.09.23. 23:43:37

@panelburzsuj:

Még jó, hogy a műértők világosan el tudják határolni magukat... :D

@leroi:

"ursamaior=leroi" - Nem volt nehéz rájönni...

Értem én, hogy mit próbálsz belelátni a fenti írásba, eddig is értettem, de mivel az továbbra sem arról szól, amiről te szeretnéd, így még mindig irreleváns a fejtegetésed (már eleve az sem stimmol, hogy ez egy fideszes blog lenne, de hát ez is mutatja, mennyire egydimenziósan tudsz csak gondolkodni).

avocado_ 2013.09.23. 23:46:30

én az olyan ostoba szargombócok miatt vagyok wannabe emigráns mint a poszter. és még vagyunk így egy páran.

Szabo T 2013.09.24. 00:25:34

@leroi: "Az (EEKH) adatai szerint az altatóorvosok közül csak 2012-ben 74-en, az idei év első felében pedig 27-en távoztak külföldre."

Jol tettek. En azok koze a hulyek koze tartozom, akik vissza akartak jonni Magyarorszagra dolgozni. Harom eve bementem az Egeszsegugyi Miniszteriumba (nem tudom a pontos nevet) es megerdeklodtem a honositasi felteteleket. Ket evet kellett volna intenziven dolgoznom, hogy leszakvizsgazhassak. A transesophagealis UH szakvizsgamrol nem is hallottak. Igy inkabb itt maradtam.

Az aneszteziologusok egyebkent -az aktualisan hatalmon levo politikai partoktol fuggetlenul- soha nem kerestek jol. 1998-ban az elso klinikai orvosi fizetesem brutto 40, netto 25e ft volt.

monddazigazatmar 2013.09.24. 00:51:32

@leroi: Na, akkor mesélj az aneszteziológusokról légyszi. 2010 előtt szarrá keresték magukat, és a fidesz csökkentette a fizetésüket drasztikusan?
Nem rémlik, hogy Fletó alatt boldog mosollyal hozsannáztak volna naphosszat.
Vagy Horn képét tetováltatták volna magukra a nagy elégedettségben.
Én nem állitom, hogy sokat keresnek, de sosem kerestek jól. Akkor miért most mennek? MERT MEHETNEK. Mert EU van 9 éve, mert megnyitották a munkaerőpiacot, mert bejöttek új technológiák, mint internet, meg skype, meg wizzair, és a világ közelebb van. Ja, meg felnőtt egy nemzedék, aki nem oroszul tanult általánosban, hanem tud valamennyire angolul. Na, erre jönnek a libsi statisztikák, hogy az orbán miatt menekul mindenki. Voltunk páran akik gyurcsány alatt mentünk a francba.
80-ban aki disszidált, az nem nagyon jött haza, az nagy bátor(vagy hülye) ugrás volt a semmibe, hónapokig semmit nem tudott a családról. Most zsebrevág némi eurót, kivesz albit, szerez valami középszar melót, és máris ő a világpolgár, a nagy emigráns. Aztán osztja az észt a neten, ahogy a poszt is írja.

vasgyuszi 2013.09.24. 01:02:08

@Széljegyző: Savanyú a szőlő? ;)

tavolirokon 2013.09.24. 02:41:04

"Ő jó helyen van, ahol van, nem vagyunk vele kevesebbek."

Nos, ebben egyetertunk. Ezert is jottunk el. Nem kell ennyire tullihegni. Magyarorszag gyonyoru, ha nagyobbak lesznek a gyerekek, biztosan oda jarunk majd nyaralni.

tavolirokon 2013.09.24. 02:51:40

Ja, valami konstruktivat is:
Aki kimegy aztan hazamegy, az kozben megtanult angolul/nemetul, vilagot latott, uj kulturakkal talalkozott, es ertekesebb emberkent ter haza.
Mondok kozerthetobbet is: hazaviszi a megsporolt penzet.

Vagy marad kint, ha kozben o lesz a kozellenseg.

gxzozo 2013.09.24. 03:07:34

Olyat is terveztek, hogy amikor hazalatogatok, akkor elvisz az avo? Miert kell a jobboldali posztoloknak gyokernek lenniuk?

kiwirágós kivirradtig 2013.09.24. 03:29:13

Sőt, vannak mindenkinek olyan rokonai vagy barátai, akik nem tudnak megtanulni magyarul írni - sőt, rendesen magyarul sem, és olyan szavakat használnak, mint a wannabe, mert túl hülyék ahhoz, hogy ennek a magyar megfelelőjét megpróbálják megkeresni -, és mégis blogolni akarnak.
Nem bírják felfogni, hogy félanalfabétáknak nem való ez a sport.

magyar-magyar szótár 2013.09.24. 03:29:57

Igen fontos főmotívom a 2.0-ás változatban a "sikeres programozó" 'ámtech szakember.

Egyébként a sajátország [ a hóm ] le-deszarhelyezése európai jellegzetesség, pl a nagy-britek legalább 60%-a útálja az országát és elvágyódik, az útálat eélsősorában a saját pógártársaitól való undorát jelöli meg. MSZK-ból vagy Ausztriából is "menekül" az ifjúság, szintén wie scheiße! -felkiáltásokkal.
Csak mintegy mellékesen említem meg, hogy főleg Nagy-Britanniát, de az egész Nyugatot afrikai "menekültek" milliói ostromolják, csak Angliát kétmillió, az Afrikai Tavasz elöl [=örvén] menekülő , jól beszélnek angolul, sokkal jobban, mint pl a magyarok, és nem kell nekik ágy az albérletben, ugyanis ruhásól-a-linóleumpadlón alváshoz vannak szocializálódva, a kényesebbek szőnyeget vagy pokrócot (ill kartonpapírt) terítenek maguk alá. Fürdőszobára sincsen szükségük, egy sivatagi legény nagyjából egy bögre vízből teljesmosdik, a szájüregében melegíti és prüszkölvén permetezi magára/ill kezére. Igen bájos látvány, amikor két afrikai, a kontinensen egymást gyilkolászó népek fiai egy közösnyelven, pl franciául vagy angolul tárgyalják ki a korcs fehérek rothadóországainak dolgait, egyikük sem fizikai munkát kíván végezni, hanem a szerintük "üzleti élet" pl nyamvadt hájizmú kelet-európai emigránsok berabszolgáztatása üzletág-ban tevékenykednének. Az Angliát ostromlók A Csatorna francia partjainak főbb helyein pl kamionokat ostromolnak meg nagy kamionparkolókat, cicáznak pl a francia csendőrséggel. Mókás látvány, pl Brüsszelben a kukásautó faránál vagy utcaseprésben csakis belgákat látni.
A valóéletben még csak nehézfizikai -szalag betanítottmunkát végzett gastarbeiterrel sikerült találkoznom, általános a német foglalkoztatási szabályoknak mindenben fittyethányó munkarend, a csúszó-gördülőműszak, de ahol fix, ott is hatnapoos a munkahét és 12-13 órás műszakok vannak, pl 35 kg-s félsertéseket kell dobálgatni lazán a munkaasztalon vagy zöldséget válogatni előkészíteni konzervgyárban meg effélék. 300-600ezer Ft kb a jövedelmi sáv (Magyarországon előkészítőhentes hiány van, 8 órában simán megkereshetni a 300 ezret ötnapos munkahéten)
És végül még egy nagyon fontos dolog: 2010-ig kvóták védték a pl magyar munkavállalók ellen is a nyugati úniós munkaerőpiacokat. Rémületes belegondolni, hogy ha a magyar nép jól dönt és az ártatlanarcú Bajnait hagyja meg a kormányzásban, akkor ugyanaz a jóoldali politikailagmegbízható sajtó ma a nyugatimunkavállalástól elriasztó tényfeltáró helyszíniriportokkal lenne tele éspl a dópeman-alakú nyóckeres üzletemberekkel, akik csicska ügyvédeket, sokdiplomás soknyelvvizsgás [HR-t is végzett :D ] jófranciás tolmács-kerítőket alkalmazva "gőccsönyöznek" munkaerőt Nyugatra. Ezesetben pl tele lenne a jóoldali sajtó az efféle "munkaszerződések" másolataival. Jaéspersze a programozó 'ámtech menőmanók a "blog"-jaikban az itthoni jókilátásokról tündögnének [miközben a viharosan összezuhanó helyszíni-fizikai-számtech munkában Magyarországon is indiai munkaerőre cserélik a magyart]

gombosg 2013.09.24. 03:32:00

@gxzozo:
@avocado_:
Én minden háborgónak üzenem, hogy a poszt nem MINDEN kivándorlóról szól, hanem egy bizonyos típusról. Arról lehet vitatkozni, hogy vannak-e ilyenek.

Nyilván, természetesen, személy szerint itt a kommentelők között senki nem ilyen.

Akinek nem inge, ne vegye magára. Nyugi, ti nem vagytok ilyenek. Igazad van, avocado, ostoba szargombóc a poszter, hogy ilyeneket írt. Na.

kiwirágós kivirradtig 2013.09.24. 03:34:32

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron):
Hát baszd meg, ennél már csak az gázabb, amikor valaki a saját anyanyelvén sem bír írni, csak olyan szinten, mint te meg a cikkíró.

Szóval aki annyira hibásan ír az anyanyelvén, mint te, ne kritizálja azokat, akik egy idegen nyelven írnak hibásan. Előbb keresgéld a saját szemedben a gerendát. Mert van.

gombosg 2013.09.24. 03:34:55

@kiwirágós kivirradtig:
Kíváncsian várjuk a wannabe magyar megfelelőjét, professzor úr!

Egyébként szerintem remek kifejezés, talán az "önjelölt" áll hozzá a legközelebb, de a wannabe-ben az is benne van, hogy az illető rosszul csinálja, amit csinál.

Például: "te okoskodó, wannabe troll".

kiwirágós kivirradtig 2013.09.24. 03:38:03

@tavolirokon:
Ezt a cikkíró soha nem fogja megérteni.
Ahhoz barázdált agy kellene, és neki ebből csak a barázda van meg.

Makkasz 2013.09.24. 03:38:26

Nagyon jó a poszt, ütős.

Tényleg nem kár azokért akik elmennek, megtapasztalnak más kultúrát, heytállnak. Teszik ezt nyamvadt gyermekeikért, jobb, értelmesebb létért.

Bizony nem nagy dicsőség kitörni a 8 millió eltertott országából, ahonnét acsarkodnak az ottmaradtak, a tehetetlenek, a kiszolgáltatottak, megalázottak.

Jó ez a poszt, beletalála magyar leginkább sajátjába, a velős írigységbe.

A wannabe kitántorgó az utóbbi félévben fejlődött ki, ugrásszerű evolúció, mutáció révén, mert 2 hónapja fidesz szerint még 500.000 kosárfonó szakos dolgozott a londoni McDonaldsokban.

Miért foglalkoztat benneteket a kivándorlás bociszemű posztolóm?

Mert ennél komolyabb kritika nem érheti a maffiakormányt.

Rosszak az adatok, hamisítotok egyet. Tökutolsók vagyunk mindenben, Magyarország jobban teljesít. Nő a munkanélküliség, növelitek a közmunkások számát. Nincs növekedés, csökkentetek rezsit.

De azzal hogy egy szó szerint kritikus tömegnek, akk megtapasztaltak mást, van véleménye, segíteni akarnak az országnak, nem tudtok mit kezdeni.

Az a fontos hogy stadion legyen. Marha.

kiwirágós kivirradtig 2013.09.24. 03:43:49

@gombosg:
Valamint leendő, reménybeli stb., helyzettől függ. Nem mindenre lehet egyetlen fordítást adni, a nyelvek már csak ilyenek. A wannabe emigráns mondjuk egy szóval elvágyódó.

Az mindenképpen elég ciki, ha valaki a saját anyanyelvén nem tudja kifejezni magát, és kénytelen idegen divatszavakat használni.

A belemagyarázott hülyeségeidet meg tartsd meg magadnak.

Tblog 2013.09.24. 03:50:56

A blogíró szerint csak két féle magyar ember van, aki a pénzre hajt, de nem szól róla egy szót se és aki szintén a pénzre hajt és beszél is róla.

Szerintem meg van másfajta ember is, hovatovább a kivándorlásnak nagyon sok oka lehet, nem csak a pénz. Létezik a pénzen kívül sok más dolog is.

kiwirágós kivirradtig 2013.09.24. 04:01:56

"„abban” (véletlenül sem „ebben”, hiszen ő már csak így kívülállóként nyilatkozik a hazájáról) az elbaszott országban"
Hát seggfejkém, ha megtanultál volna magyarul, tudnád, hogy ha távolról hivatkozol valamire, legyen az ország, akkor az bizony "abban", és nem "ebben".

"szüleit már az itthon maradt korrupt, ingyenélő, sikertelen ország tartja el"
Lófaszt, koma.
A szülei már régesrég befizették azt a pénzt a nyugdíjpénztárba, szóval jogosan várják, hogy az állam eltartsa őket (meg mondjuk felépítették az országot '45 után, majd '56 után a romokból). Hogy aztán Viktorod elbaszta ezt a pénzt a többivel együtt, az más kérdés.

A haza szerencsétlensége viszont a hozzád hasonló agyatlan barmok.
Hogy egyáltalán léteztek.

gombosg 2013.09.24. 04:02:44

@kiwirágós kivirradtig:
"Az elvágyódó emigráltak" című posztot, bár csupán ékes anyanyelvünkből tartalmaz szavakat, a kutya sem olvasná el.

gombosg 2013.09.24. 04:03:26

@gombosg: Bocsánat, nem posztot, BEJEGYZÉST.

EURO 2013.09.24. 04:41:49

@Tblog: @gombosg:
A wannabe nem azt jelenti, hogy valaki akar lenne, de nem az?
A kivándorlók nem wannabe-k, mert már disszidáltak, nem?

gombosg 2013.09.24. 05:09:48

@EURO:
De igen. De egyúttal arra is utalhat, hogy azt hiszi, hogy az, elsőre annak is tűnhet (vö. "wannabe balneológus"), de némi vizslatást követően kiderül, hogy rosszul csinálja, amit csinál.

Ebben az esetben a posz... bejegyzés írója azokra az emberekre utalt, akik mellüket döngetve hagyják itt ezt az országot, de közben életük nem fordult jobbra és/vagy olyan dolgok elöl menekülnek, amiket kint is megtalálnak, vagy fölösleges egy másik országba menekülni előlük.

De ezt mindenki negatívan veszi, pedig egyrészt a bejegyzés túlzó, szarkasztikus hangvételű, másrészt a jelenlevők közül természetesen senkire sem vonatkozik.

jánosbácsi (törölt) 2013.09.24. 05:28:24

Divat lett fikázni a kivándorlót!
Pedig rohadtul nem egyszerű dolog egy idegen közegben helyt állni, felépíteni egy komplett egzisztenciát - az utolsó kávéskanálig ( aki kiment tudja hogy ez mit jelent, aki meg nem, az azt se tudja mit beszél! ).
Kivándorolni kedves kurvanagyhazafi barátaim sokkal nehezebb, mint otthon maradva szidni mindent mint a bokrot!! a magyarsága pedig épp hogy megerősödik a kimenőknek ott kint a "prérin". Én ezt tapasztalom!
Ez az egész nem más - a poszt - mint egy fidesz propaganda. Eddig is volt elvándorlás, természetes hogy volt-van-lesz. Most lett baj?!
Aztán mi ez a királyi többes, hogy "nekünk", "velünk" ???!!!
Tudjátok mi a gond? Hogy azokat baszogatják, akik elmennek ha otthon nem tudnak megélni-fejlődni, akik ahelyett hogy otthon várnák a segélyt és szívnák a többi vérét inkább elmennek máshova!! Ja, hogy elviszi a tehetségét? Erről kérdezzétek meg Orbánt meg Mesterházyt meg a többi szarevőt! Hogy ha már szar otthon, miért igyekeznek még szarabbá tenni a közhangulatot, miért lopják szét az országot, termőföldet, közpénzt, hogy azt látod itt nincs jövő!? Kérdezzétek meg! És aki meg nem tudja mekkora szopás elhagyni a hazáját és kimenni egy másik közegbe, az inkább fogja be a pofáját!

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.09.24. 06:34:18

Na a cikk arrol szolt amirol nagyjabol kepzeltem, a kommentek meg zurzavarosak.

En akkor mentem el UK ba amikor nemhogy wizzair nem volt hanem visszafordithattak Doverben ha olyan kedve volt a bevandorlo tisztnek. ( ja es BP Engels Ter - Dover az 50 ora volt busszal, koln fele ) na de mindegy is.

A lenyeg: eloszor az ment akinek terhes volt a rendszer, akinek Hegyeshalom utan az orra erezte a friss levegot, nem a bepunnyadt dohos kommunistakkal teli kapitalizmusfele korrupcios buzre volt kivancsi. Aztan jottek azok akik keresni szerettek volna, jobban elni, akik kerestek a munkat. Aztan jottek - foleg 2004 utan - akik kijotek par hetre szetnezni, ha van jo melo akkor maradok felkialtassal. Aztan jottek ezeknek a jobaratai, aztan a jobarat haverjai, aztan a haverok haverjai, aztan azok ismerosei. Aztan a ciganyok, mert a segely jo, aztan a bunozok mert lopni/naivakat atvagni konnyu. ( az utolso ket kategoriaban igen nagy az atfedes) Aztan ( kb 2007 utan ) aki elni akar. Mert azt mar otthon nem lehet. Aki otthon van miert hiszi hogy hulye az aki elment? Aki otthon van miben bizik? Jobb lesz? Mitol? En becsulom aki otthon maradt es marad. Nagyon elszantnak kell ahhoz lenni hogy valaki 8ora munkabol otthon eltartson egy csaladot. ( en nem tudom elkepzelni )
Hajra Magyarorszag,
Hajra ( otthon maradt ) Magyarok!

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.09.24. 06:41:33

@EURO: a disszidalas az '90 elott volt ertelme, azota mindenki arra megy amerre lat.

'86 ban - a disszidalas csucsan - evente 2000 ember hagyta el Magyarorszagot. Az akkor buntetendo cselekmeny volt, teljes vagyonelkobzassal jart. ( ha elkaptak a hataron az disszidalasi kiserlet volt, azert is osztottak par evet. Eleve sokan nem is kaptak utlevelet. Slager volt az osztrak hatar - a muszaki zar ellenere - de jugo fele is sokan dobbantottak mert onnan olasz/osztrakon keresztul tudtal menni. Kismartonban volt a gyujtotabor ( nemtom mi az osztrak neve ) ott mindenki kitalalta hova akar menni - meg hova fogadjak be. Nemetorszag, Usa, Kanada, Ausztral volt a slager, de azt mindenki ezer fele.

A Kadari szocializmust - buntetes terhe mellett- evi ketezer magyar hagyta maga mogott. Ma a szabad, demokrata, fejlodo Magyarorszagot evi 50-80 ezren. Ennyien - ezt merem allitani - a kadar rendszert nem hagytak volna otthon ha lehetett volna szabadon menni. Komolyan mondom.

Jaffar 2013.09.24. 06:45:39

"Megoldási javaslat azonban sosincs, azzal „foglalkozzanak a politikusok”.".

Lenne megoldás, javaslat, ill. jótanács, csak azt nem fogadja el senki, mert nehogymá' külföldröl ugasson bele valaki, hogy hogyan éljenek itthon...

kifordított nagyanyó 2013.09.24. 07:06:30

Hát te most ezzel a nagyonmegmondó czikkel sokkal jobb vagy ugye...?:))

feketeesfeher 2013.09.24. 07:16:35

A poszt csupa csupa üresen kongó panel.
A legostobább jobboldali toposzokat vonultatja fel.
Persze, minden kivándorló magyar mosogat napi 152 órában, szar helyen él, mennyivel jobb lenne neki Csajágaröcsögén, ha értene a spenóttermesztéshez, meg a többi unalmas semmitmondás.
A könnyfakasztó "jaj itthagyta idős szüleit akiket az állam tart el" bullshit is megvolt, meg a többi is.

Hát van egy rossz hírem.
Ilyen a világ.
Folyhat itt patakokban a magyar könny, aki menni akar és teheti, az menni fog.
Az ilyen blogposztok után meg főleg.

Emiksz 2013.09.24. 07:28:26

Ezek a szemét kivándorlók olyan mértékben csökkentik a magyar munkanélküliségi rátát, hogy ez a kormány csak hálás lehet érte.

xm95 2013.09.24. 07:41:26

Na most en azert nem irok a blogomon a magfuzios reaktorokrol, mert semmit nem tudok rola. A szerzonek ugyanezen okbol kifolyolag nem kene az emigransokrol irnia.

tableno 2013.09.24. 07:47:29

@xm95, xm95.blog.hu: Ugyan már, a szerző a poszt címében egyértelműen jelezte, miről fog írni: a wannabe emigránsról. Na most egyértelműen kiderül, hogy ő egy wannabe emigráns (szívesen kimenne, de nincs meg hozzá a bátorsága, tudása, lehetősége), és sárga irígységében fikázza azokat, akiknek sikerült. Remekül bemutatja a frusztrált és tehetetlen kisember dühét azokkal szemben, akik meglépték azt, amiről ő csak álmodozik. A cikk ilyen szempontból parádés siker! :)

2013.09.24. 07:54:31

A poszt írójának erősen savanyú a szőlő.
Idézek máshonnan:
"... Külföldre költözni sokkal kisebb lépés annál, mint sokan azt gondolják. .............. Az embereket igazából nem az országhatárok válasszák el egymástól, hanem az, hogy milyen értékrend szerint élnek és sajnos azt kell hogy mondjam, hogy itt több olyan ember van, aki az általam helyesnek tartott értékrend szerint él..."

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.24. 08:33:17

@kiwirágós kivirradtig: "A szülei már régesrég befizették azt a pénzt a nyugdíjpénztárba, szóval jogosan várják, hogy az állam eltartsa őket (meg mondjuk felépítették az országot '45 után, majd '56 után a romokból)."
Lófaszt! Levonták tőlük és odaadták az aktuális nyuggereknek.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.24. 08:36:34

Annyiban egyet értek a post szerzőjével, hogy sok hülyegyerek kimegy külföldre (itthon a kilincset sem érték fel), de kintről már az első hónap után osztja az észt az itthon maradott "ostoba faszfejeknek", gyakorlatilag az élet minden területéről. Na, az ilyeneket én sem bírom.

2013.09.24. 08:38:35

Wannabe polgár. Inkább arról írjál, hogyan lehet valaki ma Magyarországon biztonságban, nyugodt körülmények közt dolgozó állampolgár?
Ja, erről is tudnál, hisz jól látszik, az emigránsokról semmi fogalmad, ráadásul még szarul is nevezed meg: nem emigráns, és nem wannabe.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.09.24. 08:38:44

Megnéztem, a "Korlátoltság" illetve a "Demagógia" szócikkek mellett ez a poszt van linkelve a Galaktikus Enciklopédiában.
Az "Azért ment külföldre, mert itthon nem volt szükség a munkájára", illetve az "Elhúzott Londonba, ahelyett, hogy itthon maradt volna eltartani a nyugger szüleit" részek különösen megfogtak.

feketeesfeher 2013.09.24. 08:39:46

@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:
"Na, az ilyeneket én sem bírom. "

Csak ugye ez meg senkit nem érdekel.

2013.09.24. 08:41:22

Ja, ha már wannabe: mit imitál? Hogy emigráns? Vagy hogy szeretne lenni?
Tehát azokról írsz, akik eljátszák hogy kivándoroltak, de mégse?
Olyan is van, az visszaköltözik Magyarországra.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.24. 08:41:27

@feketeesfeher: csak ugye ez senkit nem erdekel.
(Na ez így autentikus)! :P

mel gibson 2013.09.24. 08:43:33

hűűű...de egy szemét mszp szag van itt...
én arra emlékszem amikor a pondró gyurcsányszar azt okádta:
"el lehet innen menni"
akkor még nem narancs volt,ugye?

2013.09.24. 08:47:03

@mel gibson: Látom, neked lejött a poszt lényege. Védeni a pártot, tüzön, vizen át!

scsaba1 2013.09.24. 08:47:04

Az 1.0-ásra még nagyon jellemző, hogy itthon veri mellét, hogy neki jár a saját lakás, autó (mert borzasztó a tömegközlekedés Budapesten, meg különben is, ha tehetem bliccelek, "ezért" én pénzt nem fizetek), önálló 40-50m2-es albérlet stb... És persze teli szájjal hőbörög, hogy ezt nettó 120k-ból nem igazán tudja megfinanszírozni.

Ugyanő Londonban zokszó nélkül elfogadja, hogy a nettó 1000-1200 fontos jövedelméből 3-4 fős társbérletben él, saját lakás még a 4-es zónában is nagyjából elképzelhetetlen, autót sem tud fenntartani, mert drága a biztosítás, meg a szervizelés ráadásul még külvárosban is fizetni kell a parkolásért.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2013.09.24. 08:51:23

@scsaba1: Igaz, de, mindjárt megkapod, hogy fidesztroll-náci vagy! :D

scsaba1 2013.09.24. 08:56:03

2.0-ás jellemzők.

-Büszke az angoljára, mert a kollégái szerint már nem lehet észrevenni az akcentusát. (Ugyanő a magyart már mesterkélten kerékbe töri, különösen amikor hazajön néhány napra családot látogatni, normális ételeket enni, meg persze az éppen aktuális fogtöméseit, fogpótlását megcsináltatni, mert az kint ugye "horribül".

Nagyjából abban az időpontban rögzül neki a valóság, amikor kiment. Amikor hazajön minden újdonságra rácsodálkozik. Úúúúr isten 400 Ft egy liter benzin.... Úúúr isten, hát itt is adják a Trónok harcát, Úúúr isten, hát itt is lehet ájfont kapni stb...

fortune hai 2013.09.24. 08:59:43

a modorosblog ezt a jelenséget már sokkal jobban (és persze ideológiamentesen) megírta. ez a poszt csak simán haragszik azokra, akik itt hagyták az ígéret narancsföldjét.

Főmoderátor 2013.09.24. 09:04:38

Az egész poszt kiváló példája annak, amikor valamit másokban ki akar fikázni a szerző, miközben önnön frusztrációja a téma.

"kompenzálásként ő parasztozik a leghangosabban"
Konkrétan 5x parasztoztál, tipikusan abban a hangnemben (lásd nagykörút), amit a gyakorló gimiből elit öntudattal érkező budai/belvárosi csókák, akik csak lesnek, hogy az addigi fantasztikusnak vélt eredményeiket valami tájidegen _paraszt_ teszi nevetségessé.

"A wannabe emigráns kritikus ember. "
:)

"depresszió, frusztráció, gyűlölet"
E háromról szólt az egész poszt...

A poszt kb. annyi igazságot tartalmaz, amennyit dr. Kóser Malac írt.

Akkor most már fel lehet venni a minisztériumi iPadet és tovább dolgozni hazánk dicsőségére.

bátor nyúl 2013.09.24. 09:04:49

Wannabe blogger értelmetlen posztja.

Csetepaté márki 2013.09.24. 09:07:19

A cel: a versenykepesseg! Verseny van, a piac dönt!
A nemetek faszak, a magyarok meg a nemet atlagfizetes ötödevel nem eleg “versenykepesek”. Ez folyik a csapbol is. Vicces.

Ha itt semmi nem magyar, csak a munkaerö, akkor miert gondolja a sok zseni, hogy a magyar munkaerö majd a nemettel fog versenyezni, nem pedig a romannal meg a kinaival?
Miert a nagy csodalkozas az elvandorlason? A “piac” dönt. Nem az a mindenhato?
Ami kintröl nezve Mo-n a “versenykepesseg”-et jelenti, az bentröl meg egy rakat fos, mindenki menekül.

Ez mar a -90-es evekben eldölt, hogy elöbb-utobb ez lesz; az összes volt szocialista orszagban ugyanez volt/van, csak nagyobb aranyban. Most itt is kezd rajönni a jonep, hogy atvagtak, ennyi a törtenet.
Felesleges ebbe egyeni tahosagot vagy aktualpolitikai baromsagokat belemagyarazni, ez törvenyszerüseg.
A bejegyzes pedig tele van ostoba uszitassal (szemrebbenés nélkül hagyja itthon a nyugdíjas szüleit is), csusztatassal (ő lelépett, hogy finanszírozza a brit, vagy amerikai nyuggerek 200 rugós nyugdíját) meg gunyolodassal (Diadalittasan jelentgeti haza a fészbúkon hogy már össze is spórolt 50 fontot) mindenfele okkereses nelkül.

(ha valaki elkezd nekem tele pofaval orbanozni, akkor 2007-eskent azonnal elkezdek –alpari stilusban- gyurcsanyozni meg ballibsizni)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.09.24. 09:07:42

Ha lenne csillió ráérő órám gründolnék egy blogot ahol írnék azonnal a wannabe megmondójobberekről, de sajnos nincs, mert kényszerkivándorló vagyok és sokat dolgozok az ortodox közgázdiplivel (nem, nem mosogatok, bassza meg, nem sikerült az életem ezt be kell vallanom) a német nyuggerek magas nyugdíjáért, míg anyámat és apámat az éhhaláltól Ti, otthon maradottak mentitek meg...

2013.09.24. 09:08:29

@mel gibson: Tök mindegy, hogy volt. Ez a poszt nem erről szól. Bár ezt te sosem fogod fel.

Void Bunkoid 2013.09.24. 09:09:55

Többször is található a kommentek között, no meg a cikkben is, hogy sokan politikai kiábrándultságból hagyják itt az országot, mert hogy itt sz*r az oktatás, meg sz*r ez, meg az - erre szokták mondani kifinomultan, hogy "a lábukkal szavaznak".

Szerintem iszonyúan nemjó megoldás. Azzal marhára nem oldódik meg a dolog. Ha valakit annyira zavar a helyzet (merthogy zavarja, különben nem menne el), akkor nem így kellene próbálni megoldani. Ha melléd költözik egy seggfej szomszéd és folyamatosan zaklat, azzal, hogy elköltözöl, te veszítesz, mert kényszerből neked kellett változtatnod, pedig te voltál ott előbb.

Az én véleményem az, hogy akik ilyenfajta "kényszerből" vándorolnak ki és fikázódnak kintről, azok igazából igenis itthon szeretnének élni (teljesen más az az ember, aki meggyőződésből költözik el/vándorol ki, az soha a büdös életben nem fúj vissza Magyarországra, sőt a legtöbbje általában vissza sem néz, és nem azért mert gyűlölné Magyarországot, egyszerűen csak nem ott akar élni, ennyi), csak éppen - szerintük - "ellehetetlenítették" őket.

A francokat. Lehetne ellene tenni, csak éppen ez az _elmenekülés_ iszonyúan nem fogja ezt megoldani.

tableno 2013.09.24. 09:19:30

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Óóó igen, ez a nyuggerszülős szöveg nekem is nagy kedvencem! Mert ugye nem az a jógyerek, aki a kinti fizetéséből közvetlenül támogatja az öregszüléket, hanem aki otthon vidáman tapsikol, miközben a bejelentett minimálbéréből levont járulék nagy részét stadionokra, lézerblokkolós A8-ra, lakodalmas kátyutlanításra, egymilliárdos bukta-műsorokra, vagy - ha így jobban tetszik - síksági völgyhidakra és nokiásdobozokra költik!

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2013.09.24. 09:22:05

Most haragszol rám drága blogger? Soha nem köpködök haza. Nem tartom lúzernek az otthoniakat. Nem szobában nyomorgok, hanem hatvan négyzetméteren. Közel a Cityhez, hogy ne töltsem a fél életemet a vonaton.
Nem akarok állampolgárságot mindenáron. Nem akarom a gyerekeimet itt felnevelni.

Haza akarok menni, csak otthon nem kaphatom meg az itteni fizum 60%-át sem, és azért ez baj, elvégre ugyanazt csinálom, mint James, akkor nem alkuszom meg ötödannyival. Akkor sem, ha leöntjük az egészet hazaszeretet szósszal.

Nincs Magyarország elbaszva. Csak másra lesz jó. (v.ö. "fogpiszkáló lesz, ha el nem baszom")

Szelid sunmalac 2013.09.24. 09:22:45

Mi a tokom az, hogy wannabe emigrans? En kurvara nem akartam elmenni, leven, hogy tavaly vettem a hazam, a csalad, baratok otthon. De hala a kedves kormanynak megszunt a munkahelyem, es barmilyen kepzett vagyok is, otthon nem kellettem senkinek. Akarcsak az apam. Vegigdolgozta az eletet, felepitett egy eletet, aztan 55 evesen nem kell senkinek.
Itt 5 ajanlatot kaptam fel ev alatt, apam kijott, es ird es mondd: 3 nap alatt talalt munkat!
Namarmost amikor allandoan azt hajtogatjak, hogy "jol tetted, hogy kimentel", meg "nincs rad szukseg", akkor megis miert akarnek valaha is hazamenni? Itt kezdhetem elorol, megint mindent ki kell epiteni. Aztan ha sikerult, menjek vissza, es megint kezdjem elorol? Miert? Mert en 200 evig elek? Nem! Egy eletem van. Ha pedig mar itt vagyok, akkor megprobalok beilleszkedni, mert valahova megiscsak tartozhatom en is, nem?
Nem en vagyok a hazaarulo! A hazam az arulo! Aki nem hagy elni, es meg belem is rug!

mel gibson 2013.09.24. 09:23:28

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"tökmindegyhogyvolt"
bravó.
én a kommentekre reagáltam...te nem fogtál fel valamit,fiú.de neked nem is kell...

Barnalány 2013.09.24. 09:26:25

A poszt szerzője vajon beszél idegennyelveket?
A poszt szerzője vajon rendelkezik piacképes végzettséggel?
A poszt szerzőjét vajon meghívták dolgozni egy nyugat-európai kutatóintézetbe, tekintettel a szakmai kompetenciáira?
A poszt szerzőjében vajon megvan a képesség arra, hogy objektíven lássa a magyarság permanens szerencsétlenkedését okozó magyar jellegzetességeket?
A poszt szerzője vajon inkább dolgozna Magyarországon egy lepukkant, kormányról kormányra csak egyre hitványabbul finanszírozott és egyre kontraszelektáltabb "káderpolitikát" folytató MTA-kutatóintézetben havi 180.000 bruttóért, mint Stockholmban 56.000 SEK-ért?

Ha minden kérdésemre igennel tud felelni, akkor kritizáljon- különben: kuss!:-)

Szelid sunmalac 2013.09.24. 09:28:03

A masik pedig a mosogatas temakor. Allandoan azzal jon mindenki, hogy aki kimegy az mosogatni. Tisztazzuk! NEm mindenki mosogatni megy ki! Sot! Rohadt sokan jobb munkat kapnak, mint otthon kaptak volna (ha egyaltalan!)!
Meg ha mosogat az miert is baj? Valoszinuleg azert ment ki, mert ott legalabb mosogathat! Rendes fizetesert! Itthon meg szedheti a szemetet 47ezerert, de azt is csak egy honapig, mert utana mas jon, hogy noveljek a statisztikat!
Szerinted ki kerdezi meg a boltban, hogy mibol kerested a penzt? Ki kerdezi meg, hogy te mosogatsz, vagy cegvezeto vagy?
Szarabb egy kis berelt lakasban lakni? Szarabb, mint a batraknak, akik arra varnak, hogy majd allambacsi megmenti oket, hogy ne vigye a bank a lakast?

2013.09.24. 09:29:28

@mel gibson: A kommentek is arról szólnak, hogy eleddig , aki kivándorolt, az a rendszer áldozata volt, most meg a haza árulója???
Milyen kommentre válaszoltál TE? Meg kéne jelölni.
Tudod, a kommentek java arról szól, hogy ez a wannabe emigráns téma eleve hülyeség.
Nem, nem Orbánról és Gyurcsányról szólnak a kommentek.
Igaz, akkor már nem is érted, hisz önazonosságod nem határozza meg.

csárli hárper 2013.09.24. 09:31:34

@mel gibson: "én arra emlékszem amikor a pondró gyurcsányszar azt okádta:
"el lehet innen menni" "

és arra is emlékszel, hogy ezt a vállalkozó típusú adócsalóknak mondta amikor azok az adócsökkentést kérték számon az akkori kormányon és azzal fenyegetőztek, hogy a "csehszlovákokhoz" viszik a "vállalkozásaikat"? mekkora szerencse, hogy azóta meg lett a "nagyarányú adócsökkentés" és még az áfa is csökkent, 25-ről 27%-ra?

Mercel 2013.09.24. 09:33:00

Egyszóval mindenkinek a kva anyját aki itt hagyta a szeretett hazát.
Azt, hogy miért hagyta itt a kedves poszter csak szőrmentén illeti.

Hozzuk haza a kivándorolt honfitársainkat?
Az aki éhbérért robotol a dublini mekiben azt talán (TALÁN) sikerül.
A többiek az ilyen álszent magyarkodásra csak legyintenek, vagy anyáznak kettőt.

Tudjuk; itt van túrórudi, kevés a buzi, és szépek a lányok?
Ennyi? Ezért?

"Frigyes"

Ui. Ez megint csak egy álszent "magyarkodás" volt.
A jobbik ezért nem fog soha normális embereket megszólítani, csak a csürhét.
Mondjuk ők sokan vannak, úgyhogy semmi sincs veszve.
Mire sikerül, addigra talán az összes normális ember elmegy innen, és nem csak a nagyja.

tisztapista 2013.09.24. 09:33:18

- Senkinek nem kell megoldania a haza gondjait azzal, hogy kivándorol. A saját gondjait kell megoldania mindenkinek.
- Senkinek nem kell megmagyarázni, hogy miért ment ki. Ha egy kicsit is intelligensebb mint egy Pr.vident hitel felvevő agytröszt, akkor a kivándorlás mellett szóló érvek nyilván számosabbak mint a kivándorlás ellen szólók. És nyomósabb érvek is - nyilván.
- Csakhogy vannak olyanok is, akiknek nincs jó érvük. Mert vagy a haver rángatta bele, aki kiment, és neki bejött, vagy valami elöl menekül (család, régi párkapcsolat, eleve lelki sérült), vagy egyszerűen nem hajlandó (nem tud) itthon küzdeni még egy évet sem a jobb lehetőségért. Az ilyenek persze kapva kapnak az alkalmon, és rácuppannak a "trafikmutyira", ők lesznek a legnagyobb demokraták, és magyarázzák a mosogató mellől, hogy qrvaországban miért nem lehet élni.

Keress más érvet magadnak a kivándorlásod utólagos igazolására!
Ne az itthon maradottakat fikázd!
Ha tényleg több a pro, mint a kontra, akkor nem vagy te rászorulva arra, hogy magyarázkodjál a blogokon, hogy miért vagy kint! Te döntöttél így, ne felejtsd! Te vetted meg a repjegyet, te kerestél munkát odakint, te ülsz a londoni 2 négyzetméteres szobában, és te keresel 5-600 ezer forintot havonta.

Szelid sunmalac 2013.09.24. 09:35:15

Eddig is becsultem azokat, akik barmi aron, de munkat talalnak, hogy fenntartsak a csaladjukat. Mindegy milyen munkat!
Dolgozik! Dolgozik, nem henyel, nem panaszkodik.
Otthon pedig lenezik, mert mosogat. Itt nem nezik le. Azt is meg kell csinalni. Az is munka, azert is fizetest kap!

Szelid sunmalac 2013.09.24. 09:40:28

@tisztapista: Nekem nem ugy tunik, hogy a kivandoroltak szidnak a hazaiakat!
Egyebkent ha azt is mondja, hogy menj ki, mert milyen fasza, igaz, hogy csak 10 nm-es a szoba, igaz, hogy mosogat, vagy mekiben van, de lehet, hogy tenyleg tud felretenni. Lehet, hogy tenyleg tobb lehetosege van igy is. Lehet, hogy nem lenez, hanem felvazol egy masik lehetoseget, amit o megtapasztalt.

Dzsentrisvihák 2013.09.24. 09:42:04

Nem gondoltam volna, hogy külföldre szakadt hazánkfiai körében ennyi a funkcionális analfabéta. Vagy már megint csak arról van szó, hogy aki valamilyen csoportjához tartozik e népnek, az reflexből anyázásnak vesz mindent, ami azzal a csoporttal kapcsolatos vélemény, és át kell mennie ámokfutóba, aki nem lát a lila ködtől, "mer' beszó'tak"...

Nagyvonalúan sikerült félreérteni/meg sem érteni, és magatokra venni minden állítást a posztból. Cseppet se zavarjon, hogy nem azokról szól, akik becsületes munkára, kényszerből, önfejlesztésből, vagy bármilyen normál, emberi okból mentek ki...

Itt a kivándorlók azon alfaja került pellengérre, aki elsősorban nem anyagi okokból távozik, vagy mert szakmai fejlődésének ez a következő, logikus állomása, hanem mert 2010 óta itten "diktatúra van", meg mert ha tejjel-mézzel folyó Kánaán lenne, neki akkor is szar lenne Magyarország, csak mert.

Nyugaton pedig köztudottan kolbászból van a kerítés, és majd ott nem áll az ő fel nem ismert zseniének (3.2-3.9 közötti tanulmányi átlag; egy ponttal, épphogy meglett középfokú nyelvvizsga; 0 másodperc valódi munkával töltött idő; és a "minden sikertelenségemért más a hibás" mentalitás) útjába a mucsai primitívség.

És amikor szembesül azzal, hogy az addig képzelt kiválósága lótökre sem elég odakint (mert az érvényesüléshez ott is, sőt, ott aztán tényleg tehetség, ill. tudás kell), még nagyobb pofával veri a mellét, hogy végre megszabadult eddigi börtönéből.

Magyarán akut gyűlölködéssel kompenzálja túl a saját sikertelensége fölötti frusztrációit (ld.: "Ezért aztán kompenzálásként ő parasztozik a leghangosabban az egész évfolyamban.").
Ódákat zeng róla, hogy a NYUGAT (így, csupa nagybetűvel) megmentette őt, az otthoni posványtól... stb., holott jelenlegi környezetében is képtelen érvényesülni.

Csak hát ugyi, az ígéret földjére mégsem lehet mutogatni, így virtuálisan visszajár a hazai netfelületekre diktatúrázni/orbánozni, szarmagyarozni, és nem létező érdemeivel dicsekedni, melyek max. tényleg a Borsod legmélyén uralkodó állapotokhoz képest tűnhetnek vonzónak, és kint a legaljának számítanak.

Erről az embertípusról szólt a bejegyzés (aki kb. a kintiek 1%-át teszi ki, de mivel ő a leghangosabb, így sokak számára ez a forma reprezentálja a kitántorgókat, ami nem szerencsés, ahogy az a bejegyzésből is kiolvasható).
Velük tényleg nem vagyunk kevesebben (fizikailag lehet, érdemben semmiképp, hiszen ez az embertípus, kerüljön bárhová a világon, képtelen bármihez is használható dolgot hozzátenni).

A többieket, az értelmes, tettrekész, és jobb sorsra érdemes embereket "viszont vissza kellene hozni mihamarabb".
Mert csak velük együtt lesz esélyünk egy olyan országot építeni, amiből majd nem kell elmenni, ahol aki akar, az talál munkát, megbecsülik, és jó lesz végre élni. (Ehhez mindannyiunknak tenni kell, ebben mindenkinek megvan a maga személyre szabott felelőssége.)

Derék, hogy ilyen hévvel véditek a mundér becsületét, de attól, hogy valami az "emigránsokról" (már ez a szóhasználat is ironikus) szól, nem biztos, hogy ellenük, vagy mindannyiuk ellen szól. Pláne nincs szó kollektív megbélyegzésről.

Frőczy Sanyi 2013.09.24. 09:42:27

Ez a poszt egy nagy faszság. Nem az országból van szerencsétleneknek elegük, hanem ebbõl a tipikus mucsaiságból amit a poszter is megcsillogtatott a sok "vendégmunkásnak". A londoni mosogatáson jót nevettem, ugyanis koránt sem mindenki mosogatni meg dubajozni jár ki, sõt. Rengeteg tehetséges, fiatal kutatónk is van kint, akik valahogy mégsem tudták itthon hasznosítani a tudásukat, de jé, a döglõdõ nyugaton meg igen. Azt nem értem miért lenne baj, ha valaki nem hazájaként hivatkozik Magyarországra. Többször költöztem már és mindig az új hely lett az otthom, schluss.

tableno 2013.09.24. 09:43:30

@tisztapista: na látod ez így stimmel. Nekem például nincsen szükségem önigazolásra, nem is kérdés, hogy itt jobb nekem, mint Magyarországon. Ezzel együtt zavar, ami otthon folyik, nem magam miatt, hanem az otthon maradt szüleim, rokonaim, barátaim miatt. Akiket nyilván eszem ágában sincs fikázni, legfeljebb sajnálom őket, ha szar helyzetbe kerülnek önhibájukon kívül.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.24. 09:44:34

"Ez a cikk NEM RÓLUK szól."

Akkor a miért szól a leghosszabb bekezdés mégis róluk? (Wannabe 1.0)

zsador.zsadorovics 2013.09.24. 09:47:46

Tyűűűű bazmeg, sosem gondoltam volna, hogy ezt a témát (ami már 452875687462-szer lerágott csont) meg fogja még valaki írni, ráadásul ennyire fosul.
Ha nagyon akarnánk, rám is rám lehetne húzni a 2.0-át, csak én még csak félig léptem le (még tolom be a magyar kasszába a Tiednél jóval súlyosabb adómat), Kötársasági Ösztöndíjjal diplomáztam (úgy, hogy mellette adtam a GDP-be is) és a szüleim megdolgoztak kőkeményen azért a nyugdíjért te begyöpösödött turbómagyar farok.
Egy tetves életet adott mindenkinek a sors, nem hibáztathatsz azért senkit, mert nem egy olyan országban akarja azt leélni, ahol az ő életében már rend nem lesz, bármennyire is akarja azt. Én egy ideig akartam, de teljesen felesleges kör volt.
Nekem nem lételemem a magyar pocskondiázás, és jövőm nem is a Nyugat.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.24. 09:51:21

Kintélő magyarokkal kapcsolattartás: miért kellene valakivel csak azért barátkozni, mert magyar? Te odamész az utcán a hajléktalanhoz, mert ő is magyar?
Egyébként sokan azért nem barátkoznak magyarokkal külföldre költözve, mert teljes iparág épült a kiköltözők átverésére, ahol a kinti magyarok húzzák le a kinti magyarokat szállás vagy munka kapcsán...

panelburzsuj 2013.09.24. 09:51:36

@Dzsentrisvihák:

Ki tudnád-e számolni, hogy vajon hol van nagyobb arányban olyan, aki "akut gyűlölködéssel kompenzálja túl a saját sikertelensége fölötti frusztrációit"?

A határátlépők között?

A itthonmaradók közt?

Frőczy Sanyi 2013.09.24. 09:51:40

Na jó, belemegyek: "... de sohasem teszi fel magának a kérdést, vajon miért nem volt szükség itthon a munkájára."
Azt a kérdést senki nem teszi fel, hogy kint meg mégis miért van szükség a munkájára ha itthon nem volt? Ennyire gazdag ország lennénk, hogy csak így nélkülözni lehet a félmillió expat és a másik félmillió munkanélküli munkáját? Feritél?

tableno 2013.09.24. 09:53:51

@Dzsentrisvihák: "Nagyvonalúan sikerült félreérteni/meg sem érteni, és magatokra venni minden állítást a posztból. Cseppet se zavarjon, hogy nem azokról szól, akik becsületes munkára, kényszerből, önfejlesztésből, vagy bármilyen normál, emberi okból mentek ki..." - hadd mondjak erről egy jó kis szovjet viccet az 50-es évekből!

A finn határőr feltartóztat egy a Szovjetunióból menekülő kis csoportot. Van köztük egy medve, egy róka és egy tehén. Megkérdezi őket:
"Hát ti meg miért menekültök a tejjel-mézzel folyó szocialista kánaánból?"
"Hát mert Berija elvtárs bejelentette, hogy az elefántok hazaárulók!"
"No de hát közöttetek nincs is elefánt?!"
"De mire mi azt megmagyarázzuk..."

zsador.zsadorovics 2013.09.24. 09:54:05

@Dzsentrisvihák: ez nem funkcionális analfabetizmus. A cikkben az a hiba, hogy bár az alapvetően hazaköpködő mosogatómesterekről akarna szólni, sok olyan dolgot is felhoz, ami ezeken az embereken túl, azokra is vonatkozik akik, akik épeszűek és nem a szerencsének köszönetik, hogy még a felszínen vannak, hanem tettek is érte.

Lődörgő Hollandi 2013.09.24. 09:56:02

A posztoló sohasem élt külföldön. Hollandiában pl. egy konyhai kisegítő állás (napi 8 óra, normális munkakörülmények) fizetéséből is kényelmesen meg lehet élni. Normàlis albérlet, sőt nyaralásra és szórakozásra is jut.

Frőczy Sanyi 2013.09.24. 09:58:53

@tableno: a szüleimet én is sajnálni fogom, de valószínûleg kintrõl tudom majd õket támogatni. Ha maradnék se lenne nyugdíjuk sajnos, hiába dolgoznak hosszú évek óta és egészen fiatal koruk óta csak azt hallgatják "majd 20 év múlva jó lesz."
@Online Távmunkás: igen, az ember azokkal a személyekkel barátkozik, akik valamilyen szempontból érdekesek a számára. Nem biztos, hogy egy sorstársból igaz barát lesz, de persze elõfordulhat.

panelburzsuj 2013.09.24. 09:59:54

@zsador.zsadorovics:

eeegen

Egy szalmabáb püfölése közben megesik, hogy néhány "jobbegyenes" elferdül. Magától. Véletlenül. Szerző nem is úgy akarta, csak hát elcsúszott egy kicsikét...

tisztapista 2013.09.24. 10:03:23

@Dzsentrisvihák: "Erről az embertípusról szólt a bejegyzés (aki kb. a kintiek 1%-át teszi ki, de mivel ő a leghangosabb, így sokak számára ez a forma reprezentálja a kitántorgókat, ami nem szerencsés, ahogy az a bejegyzésből is kiolvasható)."

Így van. És persze a wannabe balliberális politikusok, az ő bloggereik, és fizetett kommentelőik örömmel cuppannak rá a "patásorbán kikergetett 500 ezer embert külföldre" témára.

És ők sajnos még hangosabbak. Elnyomják még saját ballibes ideológiájukat is, hiszen örülniük kellene, hogy a globalizáció, és a szabad munkaerőáramlás tényleg ilyen szépen működik. De ők nem örülnek, mert patásorbán. Más érvük nincs is.

scsaba1 2013.09.24. 10:08:44

Kezd egyébként egy kicsit modoros filingje lenni posztnak. A modoroson is az volt egy poszt jóságának a fokmérője, hogy hányan jöttek oda nagypofával magyarázkodni meg hülyézni a posztolót a betalált csoportból.

Úgy látom, hogy ez a poszt kezdi karcolgatni a tíz pontot a tízes skálán.

Ja, és kedves idegenbe szakadt honfitársaim: A fejlett operációs rendszerekben nagyon könnyű átállítani a billentyűzetet magyarra. A klaviatúra nem azért nem "tud" magyarul, mert nincs ráírva az É még az Á. Ha magyarul anyázol, akkor tedd meg, hogy ékezettel anyázol.

panelburzsuj 2013.09.24. 10:09:55

@tisztapista:

Te is 1 érv vagy.

Meg még pár millió, aki az egy százalékot hazudja, de közben a többire irigykedik.

panelburzsuj 2013.09.24. 10:11:14

@scsaba1:

Meg te is 1 érv vagy Magyarország elhagyására.

tableno 2013.09.24. 10:11:53

@scsaba1: most nem azért, de ha jól látom 80-90% ékezettel anyázik. Akkor most mi van? :)

Szelid sunmalac 2013.09.24. 10:12:05

@tisztapista: A jo budos kurva anyadat te fasz! Hogy van keped balliberalis berkommentelonek nevezni azokat, akik ravilagitanak mekkora suttyo vagy! Hogy van pofad felhozni a balliberalisokat, amikor a kibaszott jobboldal miatt kellett eljonnom! Amikor en nem voltam soha semmilyen oldalnak az elkotelezettej, nem kivantam mast, csak hagyjanak elni, de a kibaszott jobboldal nem hagyott?!
Igan bazdmag! Nem patasorban, meg fizetett kommentelo, hanem az EN eletemre kozvetlen hatassal voltak/vannak!
Hogy dogolj meg te szemet masodrendu geci!

Szelid sunmalac 2013.09.24. 10:13:17

@scsaba1: Akkor leirom neked ekezet nekul: ANYAD! Neked is, aki sosem latott meg kozelrol IT ceget, ahol kozpontilag vannak beallitva a laptopok, es nincs hozza admin jogod!

scsaba1 2013.09.24. 10:16:09

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Ja értem, céges laptopról... Veri nájsz. :)

tableno 2013.09.24. 10:16:13

@scsaba1: Apropó Modorosblog! Nem ott volt, hogy a bloggazda megsértődött a kritikán és letiltotta a kommentelést? :)

Szelid sunmalac 2013.09.24. 10:16:52

@scsaba1: Megtettem, ami tolem telik...

scsaba1 2013.09.24. 10:17:09

@panelburzsuj:

Tudod: kis lépés nekem, de nagy lépés...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.09.24. 10:18:27

Ez a poszt kissé félresikerült.

„Közoktatás Ruanda szintjén, nincs munka, nem jó a kormány”. Megoldási javaslat azonban sosincs,...

Hova nyújtsa be az egyszeri kritikus állampolgár a megoldási javaslatait?!

Nagyon sok oka lehet, hogy egy fiatal miért hagyja itt ezt az országot. Már kb.: 10 évvel ezelőtt is komoly fejtörés volt, hogy egy érettségi előtt álló fiatal milyen pályán menjen, tanuljon tovább az életben ha a jövőben egy "nomális/átlagos" egzisztenciát szeretne magának összehozni Magyarországon. A családtervezésről nem is beszélve.

Akik anno nagy létszámban elkezdtek a "büfészakokra" járni vajon miért tették???
Mert az előző generációnál még azt látták, hogy akik egyetemre jártak, szinte biztosan el tudtak helyezkedni egy tisztességesen (nem jól fizető, csak tisztességesen) fizető állásban.

Ha ezeknek a fiataloknak valaki azt mondja akkor, hogy: "nyugi, vasutasként, postásként, pénztárosként, bolti eladóként... stb. is nyugodt és kiszámítható életet kezdhettek, akkor a 70%-a a büdös életben nem akarnak bölcsész, szociológus, andragógus...stb lenni. Sőt ezek a "büfészakok" is azért virágoztak ennyire, mert így meg volt rájuk a kereslet.

Mert az is egyértelmű, hogy senki sem születik matekzseninek, fizikamágusnak, kémiahuszárnak. Vannak gyengébben tanuló fiatalok is, akik nem kerültek be az orovsi, jogi, műszaki karokra, vagy éppen kiestek onnan. De viszont értelemszerűen, nem is akarnak éhbérért az Spar csemegepultjában dolgozni. És itt az éhbéren van a hangsúly, nem a munkahelyen.

folyt. köv...

scsaba1 2013.09.24. 10:20:08

@tableno:
Nem tudom. De így nem sokat ér... (Már a modoros...) Azért mondom, hogy ez poszt (meg persze a kommentek) a modoros hőskorszakát idézik.

panelburzsuj 2013.09.24. 10:20:32

@scsaba1:

Már a kicsinyes szarrágás,amit művelsz?

tisztapista 2013.09.24. 10:22:45

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: "Hogy van keped balliberalis berkommentelonek nevezni azokat, akik ravilagitanak mekkora suttyo vagy! "

El vagy te tévedve, de nagyon.

A balliberális bérkommentelők szarnak rád. Ja, és rám is. Egyikünk sem érdekli őket, hanem csak az, hogy emberek nyomorúságából politikai tőkét kovácsoljanak.

Rólad meg csak annyit, (már ha tényleg elmentél), hogy a kommentedből kiderül, hogy milyen nagyszerű ember vagy, kivételes stressztűrő képességgel, kiemelkedő szövegértéssel, és folyékony kommunikációval. Remélem sikeres vagy ezzel a sok értékkel új hazádban.

Dzsentrisvihák 2013.09.24. 10:24:44

@panelburzsuj:

Mondtam, a kintieknek ez kb 1%-a. Írjam ki betűvel is?

@tableno:

Van ebben is valami, nyilván, de azért a többség itthon is fogja, hogy általában miért megy ki, aki kimegy. Csak mivel a bejegyzésben leírt arcok irgalmatlan hangerővel ócsárolják az itthoniakat, egy idő után sokan azt hiszik, hogy mindenki ilyen. Tudod, pár hangos marha mindig elnyomja az értelmes, de halk emberek sokaságát. (Az érem másik oldala meg nyilván a boldog-boldogtalant hazaárulózó, nyugatra küldözgető gyökér, aki térképen se tudná megmutatni Angliát, az se jobb egy centit se.)

@zsador.zsadorovics:

Tény, bár nehéz úgy írni egy félmilliós csoport minimális részéről, hogy óhatatlanul ne lőjön mellé az ember. Ez egy ilyen műfaj, nem kell feltétlenül magadra venni, ami nem stimmol.

@tisztapista:

Így van.

tisztapista 2013.09.24. 10:27:26

@panelburzsuj: "Te is 1 érv vagy."

Akinek én is egy érv vagyok, az egy beteg ember. Nagyon beteg.

Játsszuk le, jó?

"kivándorlásom ellen szóló érvek:
- Buksi kutya anyáméknál
- Barátaim
- Szüleim
- Széphazám

Kivándorlásom mellett szóló érvek
- Több pénz
- Jobb munkalehetőségek
- Londonország ezerszer jobb mint a falu
- a rohadt fideszesek megkeserítik az életemet
- tisztapista kommentjeitől befordulok

4 ellene, 5 mellette - megyek."

Tényleg azt gondolod, hogy így van? Akkor te is beteg vagy.

Szelid sunmalac 2013.09.24. 10:29:06

@tisztapista: Tehat mindenki beteg, csak te vagy helikopter. Ertjuk. Reszemrol a tema lezarva. Ahogy Besenyo Pista bacsi mondana: jotekony bourl read a szellemi learnyekoltsag legmentesen zarodo buraja!

panelburzsuj 2013.09.24. 10:29:52

@scsaba1:

Tényleg szebbet kívánsz? :)

Akkor szívd vissza az kicsinyes ékezetezést, meg a kicsinyes céges laptopozást.

Primitív, milliószor elsütött "ad hominem" baromság mindkettő. Nettó trollkodás.

És - gyerekemtől tudom - az efféle "diadalmaskodó" nettó trollkodás hirtelen megemelkedett szintje töltötte be váratlanul hamar csordulásig a poharat.

scsaba1 2013.09.24. 10:31:14

@Barnalány:

Értjük, hogy 56.000 SEK.

Egyébként én egy rahedli kérdésre igennel tudok válaszolni.

Viszont eléggé komolyan veszem a Szózat első szavait: Hazádnak rendületlenül...

Függetlenül attól, hogy éppen milyen köztörvényes rablóbanda van éppen hatalmon (ennek egyébként is nagy hagyománya van nálunk), ez akkor is az én hazám, és nem az övék, akik kifosztják, elárulják és megfojtják.

panelburzsuj 2013.09.24. 10:34:14

@tisztapista:

Tisztapista kommentjeinek élvezetétől Londonország se foszt/véd meg senkit.

Egyébként amiket felsorolsz, az még propagandának is ostoba, nemhogy érvnek.

scsaba1 2013.09.24. 10:34:38

@panelburzsuj:

Nem szívom vissza. Mert nincs is annál szebb, amikor valaki céges laptopról, ékezet nélkül osztja az észt külföldről.

És még én vagyok kicsinyes...

monddazigazatmar 2013.09.24. 10:37:48

@kiwirágós kivirradtig: "A szülei már régesrég befizették azt a pénzt a nyugdíjpénztárba, szóval jogosan várják, hogy az állam eltartsa őket"
LÓFASZT KOMA.
A nyugdíjrendszer arra alapul, hogy a jelenleg aktív generáció eltartja az előtte levőt - nem pedig félretesz magának. Magyarul: Anyádék fizették nagyanyád nyugdíját, te meg fizeted anyádékét. Illetve te nem, mert ugye te kihúztad a beled, majd fizetjük mi, akik itt maradtak. Jogosan várja az államtól? Hát igen, csak ugye ha nincs aktív befizető akkor szar vana palacsinátban.
De oké, fizetjük. Csak cserébe legalább ne szarozz minket lépten nyomon, hiszen végül is mi dodjuk össze anyádnak a kajáravalót, illetve ne magyarázd, hogy mennyire jó ott kint, mert még lehet, hogy mi is megyünk, aztán anyád éhendöglik.

Szelid sunmalac 2013.09.24. 10:38:08

@scsaba1: Beeeee! Visznek a vagohidra beeeeee! De en megyek renduletlenul (beeeeee), mert ez az en legelom! Beeeeeee!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.24. 10:38:30

@Tblog: Pontosan. A környezetemben elég sok olyan magyar szakember van, akik messze a diplomás átlagot meghaladó fizetést kaptak Magyarországon is, de kimentek külföldre (Anglia, Ausztria, Belgium, Svájc, Szlovákia, Ausztrália, USA, stb.) dolgozni, hasonló munkakörbe. Jelenleg egyikük sem tervezi a hazaköltözést, még 4-5 évet mind maradni szeretne. És tegyük hozzá, hogy valaki 2010 tavasza előtt ment ki, szóval nem pártfüggő.

panelburzsuj 2013.09.24. 10:38:34

@scsaba1:

Nem vagy te olyan hülye, mint amikek mutatod magad: magyarázd el, hogy miért jobb a hazádnak, ha itt dekkolsz és éldegélsz hónapról hónapra, mint ha fogod a vándorbotot, és többet keresel, lakhatást, gyereket, jövőt alapozol?

Vagy az ostoba, fellengzős önsanyargatás a hazafiság veleje?

scsaba1 2013.09.24. 10:40:51

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Te egyre szórakoztatóbb vagy... :) Milyen frappáns kis visszavágás...

Szelid sunmalac 2013.09.24. 10:41:29

@monddazigazatmar: Apam mar kint van, anyam jon utana, mi meg tamogatjuk akik otthon vannak, ugyhogy pont nem erdekel a te befizetesed.
Csak tavaly annyit fizettem be, hogy abbol ket embert dolgoztathattam volna bejelentve atlagberen versenyszferaban!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.24. 10:41:54

@jánosbácsi: "Eddig is volt elvándorlás, természetes hogy volt-van-lesz. Most lett baj?!"

Az utóbbi 3-4 évben erőteljesen erősödött az elvándorlás és már a gimnazisták jelentős része is külföldi egyetemekre jelentkezik, nem akar Magyarországon maradni.

panelburzsuj 2013.09.24. 10:44:19

@Dzsentrisvihák:

A második felét, persze.

Az itthonfikázók arányát.

panelburzsuj 2013.09.24. 10:47:00

@scsaba1:

Akkor még annyit mesélj meg: mi ebben a gondolatban az emelkedett hazafiság?

tableno 2013.09.24. 10:50:27

@monddazigazatmar: Ostoba demagóg uszítás. Az emigránsok jó része a kinti fizetéséból támogatja az otthoni nyugdíjból csak tengődni tudó szüleit. De azért persze TE tartod el őket, meg a sok hazafi, aki amúgy betyárosan nem nagyon fizet sem adót sem járulékot, sem otthon sem máshol...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.24. 10:53:55

@visszakettopadlogaz: "'86 ban - a disszidalas csucsan - evente 2000 ember hagyta el Magyarorszagot. Az akkor buntetendo cselekmeny volt, teljes vagyonelkobzassal jart."

Rosszul emlékszem, hogy 1979-től változott a kivándorlás megítélése? És hogy évente 3-6 ezer ember ment külföldre minden évben, a 2 ezer a rekord közelében sem volt?

tisztapista 2013.09.24. 11:09:16

@panelburzsuj: "Egyébként amiket felsorolsz, az még propagandának is ostoba, nemhogy érvnek."

A sok ostoba propagandának bedőlő ember... Pedig ők csak több pénzt és jobb munkát akartak, de panelburzsuj éles logikával kimutatta, hogy ez is csak ostoba propaganda. Vagy még az se.

Szólsz nekik, hogy jöjjenek haza, mert csak egy ostoba propaganda áldozatai?

panelburzsuj 2013.09.24. 11:11:50

@tisztapista:

Mindkét listád ostoba propaganda.

Pro és kontra is.

Műgyártmány. Szalamabábok bokszmeccse.

Dzsentrisvihák 2013.09.24. 11:15:00

@panelburzsuj:

Jóval magasabb, nyilván, de ezt nem is vitatta senki. (Most jobb? Eleget szidtuk a magyar közállapotokat? Megnyugodott a pici lelked?)

Talán pont emiatt nem kéne hagyni, hogy a kiváló elméink elhagyják az országot, mert itt nem lehet boldogulni. Ahhoz viszont, hogy élhető legyen ez a hely, ők is kellenének.
Vagy nem így gondolod?

szuperkrumpli 2013.09.24. 11:15:13

A kivándorlók - 1-2 szakmát tekintve - csak jót tesznek az országnak!
A poszt bár egy szűk rétegről ír a valódi cél, hogy menjen a kommentekben a fikázás és egymás anyázása! Mocskos libsibölcsészmcdonaldsmosogatóhazaáruló vs. mocskosnarancsmaffia!

tableno 2013.09.24. 11:22:24

@Dzsentrisvihák: "Talán pont emiatt nem kéne hagyni, hogy a kiváló elméink elhagyják az országot, mert itt nem lehet boldogulni. Ahhoz viszont, hogy élhető legyen ez a hely, ők is kellenének." - ez a rókafogta csuka helyzet fennáll idestova 100 éve. Sajnos az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy szinte csak abból lett Nobel-díjas, sikeres üzletember, "világhírű magyar, akire büszkék vagyunk", aki elment. Aki maradt, az legtöbbször elkallódott, elsikkadt a tehetsége, nem kapta meg a jogos elismerést, bizonyos esetekben pedig egyszerűen megölték (40-es évek, ugyebár). Innentől nehéz amellett érvelni, hogy a tehetségek maradjanak itthon, mert szükség van rájuk...

panelburzsuj 2013.09.24. 11:29:30

@tableno:

(Csak hogy fitogtassak... :)

"Magyarország" társdalomszerveződési alapelve az individuális kiválóság eredményeinek kollektív elvonása.

"Hivatásos" politikusok közbenjárásával.

Legalább - nem száz, hanem 160-170 éve.

tableno 2013.09.24. 11:35:41

@panelburzsuj: kissé kacifántos megfogalmazás, de értem mire gondolsz. Mondjuk azért a dualizmus idején volt egy 50 éves időszak, amikor érdemes volt Magyarországon kiválónak lenni.

panelburzsuj 2013.09.24. 11:42:40

@tableno:

Arra a korszakra gondolsz, amikor a funkcióját vesztő magyar nemesség kezét-lábát törte, hogy fizetett közhivatalt szerezve "úri középosztállyá" alakulhasson?

"Csak dolgozni ne kelljen" ? :)

www.youtube.com/watch?v=oimRW1p7npU

panelburzsuj 2013.09.24. 11:55:25

@Dzsentrisvihák:

Arra keress választ, hogy nekik mire kelljen Magyarország.

Miért ragaszkodjanak hozzá, hogy a rosszabb körülmények között küszködve a képességeik kisebb-nagyobb hányada parlagon maradjon?

A "rosszabb körülmények" között kiemelt helyen kezelve azt a "lehúzós" magyar(országi) közgondolkodást, amely hol "szocialista", hol "népnemzeti" jelzők alatt tömörül "államilag támogatott" fosztó-osztó bandákba.

Jirlan · http://nemzeti.net 2013.09.24. 12:17:30

A gyerehaza.org -on lehet látni a posztban emlegetettek tipikus beírásait. "itt diktatúra van mer' nem lehet drogot kapni a sarki tuskóban, és még Józsi sem házasodhat össze Bélával (vagy egy kecskével). :P

Szociáldarwinizmus hívő szakbarbárok jellemzően, emellett ?hazájukat? lenéző sznobok. Gyalázkodnak itt és máshol a jobboldal ellen, általában ékezet nélkül. Gyökértelen, ide-oda költözködő, mélyebb emberi kapcsolatok nélküli idegbeteg világpolgárnak lenni sokkal rosszabb mint itthon maradni.

Csak és kizárólag a neoliberális fórumtrollokra értem a fentieket, nekem is vannak kinnt rokonaim. XD Sajnos elég sokan, ráadásul idősebbek is!

No nem játékgépüzemeltető maffiózók, kaszinóútulajdonosok vagy egyéb hasonlók, az olyanok biziszét nagyon helyesen korlátozták '10 után. A társadalomnak nem érdeke a szenvedélybetegségek terjedése. A társadalom létét tagadó individualista libsik véleménye annyit ér mint maga a papír amin áll. :D

Úgy látom vidékről sokan elmennek, Bp-ről és Győr-Sopron megyéből mondjuk kevésbé. Sz'al igen, a pénz miatt. Viszont aki itthon is messze átlag felett kereshetne mint pl it-sek, programozók mégis elvándorol és vissza se akar jönni, annak tényleg nem sok köze-kötödése lehet országunkhoz. Hát akkor ne is mocskolja azt.

Aki fiatal direkt nem politizál és nem is kíváncsi rá miben él, azt majd megfogják a mosoporreklámok intelligenciaszintét is alulmúló politikai üzeneteikel azok, akiknek több pénzük van médiára. Azokat ugye tudjuk kik. A saját érdekei ellen fog szavazni - valamelyik ballib nemzetvesztőre, azokra akik miatt olyan állapotok álltak elő hogy el kell mennie külföldre ha boldogulni akar. :(

Jirlan · http://nemzeti.net 2013.09.24. 12:21:33

Bármi probléma slágertéma, rögtön bekamuzza h személyesen érintett, ilyen egy igazi hasbarás. :)

Tom Bradley 2013.09.24. 12:30:35

kihagytad a cikkből az "üldözötteket"

tableno 2013.09.24. 12:47:40

@panelburzsuj: igen, ezért teljesen értelmetlen ez a poszt. Jól megmondja a magáét a kivándorlók egy teljesen jelentéktelen, marginális csoportjának, közben az igazi problémákról nincs mondanivalója. De persze ezzel nincs egyedül, a kormány is hasonlóképpen kommunikál...

panelburzsuj 2013.09.24. 12:59:44

@tableno:

Mér, mit mondjon?

Akár a kormány, akár a poszter?

Hogy pucoljon, aki csak teheti - mert "mi" akkor is tűzön-vízen-korszakokon át ilyen sóvár, sértett, álszent, konok barmok maradunk?

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.09.24. 13:18:04

@csabapayne:

Az otthonmaradt nyugdíjasokat nem kell sajnálni. Őket kilóra megveszi bármelyik politikai párt, ahogy ezt teszi már a rossebb tudja hány éve.
Sok fiatal a külföldön szerzett megtakarításaiból még támogatni is tudja őket.
Akik most nyugdíjasok többségében fel se fogják, milyen nehéz pályakezdőként egy egyszerű középiskola/technikum elvégzése után tisztességes munkát találni. Annakidején ezzel nem volt probléma... sőt a lakással sem, az állambácsi abban is segített. És a legtöbb 20 év feletti azért már van annyira "mocskos kapitalista", hogy nem az állam segítségét várja minden fostos problémájára. És ha önerőbőn nem képes itthon megoldani és van lehetősége külföldön, akkor bizony lelép.

A lényeg, hogy sokkal öszetettebb ez a probléma, mintsem hogy "a semmirekellő bölcsészhallgatók kimennek Londoba mosogatni, 'oszt még büszkék is rá."

Sturmabteilungsmann 2013.09.24. 14:42:23

@tableno: olvasd el mégegyszer. Szovegértés, tudod..

Dzsentrisvihák 2013.09.24. 14:56:23

@tableno:

"ez a rókafogta csuka helyzet fennáll idestova 100 éve" - Tudom, de ez nem kéne, hogy azt jelentse, hogy megrántjuk a vállunkat, és egy "ez már örökre így marad" kíséretében szarjunk az egészre, majd valaki más megoldja alapon...

"Innentől nehéz amellett érvelni, hogy a tehetségek maradjanak itthon, mert szükség van rájuk... " - Azért ne hasonlítgassuk már össze a múltszázad vérzivataros időszakait a jelenlegivel, mert akkortájt kissé más volt ám a leányzó fekvése.

Plusz, ha a tehetségek maradtak volna/maradnának, talán máshogy alakul egy-két dolog. Ja, hogy ez tőlük is áldozatokat kívánna? Érdekes, ez régebben nem volt akadály, mert legalább pár ember akadt, aki hajlandó volt rá. (Végül is Széchenyinek se lett volna kötelező holmi akadémiákkal, meg hidakkal szórakoznia, nyugodtan el is kártyázhatta volna a családi vagyont... De akár kint is maradhatott volna Angliában, ott akkor is jól mentek a dolgok, csak hát nem tette. Itt a nagy különbség.)

@panelburzsuj:

Itt mutatkozik meg a kettőnk (és még nagyon sokak) közötti felfogásbeli szakadék. Én pl. inkább maradok itthon, próbálom itt kiküzdeni magamnak az egzisztenciámat, mert szeretem a hazámat, és nem szeretném itt hagyni, pláne amikor rosszul mennek a dolgok. Nekem ez nem csak pénz kérdése, és bizony, az elveimért hajlandó vagyok lemondani bizonyos földi javakról.
Mindemellett optimista is vagyok, mert hiszem, hogy egyszer tényleg jobb lesz, és személyesen is rajta vagyok, hogy ez mihamarabb bekövetkezzen.

A lényeg pedig pont az, hogy változtassunk a jelenlegi helyzeten. Ehhez én egyedül kevés vagyok, de az ország fiatalsága talán már nem lenne az. Csak mersz kellene hozzá, tervek, tettek, és akarás. Magától még soha, semmi sem lett jobb.

tableno 2013.09.24. 15:19:42

@Dzsentrisvihák: Gróf Széchenyi István az akkori Magyarország egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb embere volt. Mondjuk mint most Demján, vagy Csányi. Vagy Simicska. Ők vajon mit tesznek az országért? Milyen példát mutatnak? De azért én adjam életemet és véremet a honért, ugye?

panelburzsuj 2013.09.24. 15:21:55

@Dzsentrisvihák:

Konkrétan mit teszel azért, hogy "jobb legyen"?

Amit az országhatáron túlról már képtelenség megtenni?

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.09.24. 16:00:51

@Online Távmunkás: a nagysagrend ugyanaz. Pontos info errol nincs es nem is lehet ugye. Ha tegyuk fel 6ezer volt - siman elkepzelheto - akkor is dobbenetes hogy mostanaban mennyien ki.

Dzsentrisvihák 2013.09.24. 16:14:57

@tableno:

Inspirálnia kellene, és nem, nem az állandó kibúvók keresgélésére...

@panelburzsuj:

Nem sokat, csak amennyi belefér az időmbe/energiámba. Hasonló mentalitású emberekkel próbálom élhetőbbé tenni legalább a szűkebb környezetemet (illegális szemétlerakók felszámolása, parkok önkéntes felújítgatása/kitakarítása, szükségkonyhán való segédkezés, ilyenek).
Már azzal sokkal előrébb lennénk, ha nem csak én és pár haver csinálnánk, hanem többen is fölemelnék a valagukat, de persze az már büdös, rinyálni könnyebb...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.09.24. 16:19:41

@visszakettopadlogaz: Valószínűleg utoljára '56 után mentek ki ennyien külföldre, mert a rendszerváltáskor sem indult meg a nép külföldre. Akkor még mindenki elhitte, hogy itt lesz a kapitalista kánaán.

tableno 2013.09.24. 16:29:19

@Dzsentrisvihák: hűha, ez aztán a vonzó perspektíva! Felszámolom az évek munkájával felépített kinti egzisztenciámat, és hazamegyek inspirálni. Ööö, izé, kit és mire?

Dzsentrisvihák 2013.09.24. 18:15:00

@tableno:

Te inkább maradj ahol vagy, jó ott neked.

tableno 2013.09.24. 18:19:05

@Dzsentrisvihák: Köszönöm. Csak ezt akartam hallani. :))

desw 2013.09.24. 19:53:13

@Dzsentrisvihák:

"A lényeg pedig pont az, hogy változtassunk a jelenlegi helyzeten. Ehhez én egyedül kevés vagyok, de az ország fiatalsága talán már nem lenne az. Csak mersz kellene hozzá, tervek, tettek, és akarás."

És szerinted mit kellene tenni ahhoz, hogy jobb legyen Magyarországon?

Szerintem a T. állampolgárok hozzáállásán kellene először változtatni, azt meg ugye miként kellene csinálni? Basszam hátba a kamurokkantat?
Vagy rugdaljam be az iskolába az írni-olvasni alig tudó proli Jóskát? Esetleg rugassam ki az állami sóhivatalban félmilliókért segget meresztőt?

Egyébként te hol dolgozol?

-JzK- 2013.09.24. 20:58:57

Tegyük még hozzá ehhez a típushoz azt, aki lelkesen beszopja a kulturális marxizmust, és egy év kinnlét után elhiszi, hogy a vadliberalizmus miatt gazdag a nyugat, és nekiáll kioktatóan hazaprédikálni, hogy milyen büdös balkáni fasiszta (homofób, rasszista, tudjuk a szólamokat) nép vagyunk, bezzeg Londonban mennyire elfogadják a buzikat, hejj.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.24. 21:05:07

@desw: "És szerinted mit kellene tenni ahhoz, hogy jobb legyen Magyarországon?"

Például ezt:
nemzetstrategia.blog.hu/2013/03/09/iii_kiut_a_valsagbol

az "állampolgárok hozzáállásán" csakis _felülről_ lehet változtatni, ahhoz pedig az adott pártnak kell kormányzati pozícióba kerülnie. A grassroots-hülyeségeket meg el kell felejteni.

A Pareto-elv értelmében az adott rendszerben lezajló folyamatokat egy szűk kisebbség határozza meg. Esetünkben ezen szűk kisebbséget "elitnek" hívják. Tehát az elitet kell megújítani, átalakítani vagy lecserélni.

nemzetstrategia.blog.hu/2013/09/08/valoban_le_kell_valtani_a_magyar_nepet

ami a proli Jóskákat meg a kamurokikat illeti: kormányzati programok útján ehet a problémáikat kezelni, illetve megoldani.

panelburzsuj 2013.09.24. 21:09:12

@Dzsentrisvihák:

Kár, hogy a kommented második fele agyonveri az elsőt.

Mert ha az választóvonal, hogy ki önkénteskedik valamit, ki nem, akkor rossz hírem van: csak te és pár haverod csináljátok.

Már azok közül, akik azzal mutatják ki a hazafiságukat, hogy Magyarországon élnek.

(És bár nehéz megállnom, hogy ne beírogassam, hanem belinkelgessem, hogy a - vélhetően hozzád hasonló korú, azaz huszonéves - gyerekeim milyen egyesületeben milyen közhasznú munkát végeznek, de megállom. Mert semmi sem hiányzik nekik/nekünk kevésbé, mint az efféle oldalak hazaffyas érdeklődése... Úgyhogy elégedj meg annyival, hogy a te "önkéntességi" körödhöz igen közel álló területen működnek. Az itthon élő a munkáját teszi oda - a "nyugatra szökött" meg a pénzt... )

Dzsentrisvihák 2013.09.24. 21:31:57

@tableno:

Büszke lehetsz magadra, kiprovokáltad, és akkor most mi van?

@desw:

Kezdésnek egyik se lenne rossz.

Amúgy nyilván nem egyedül fogom/akarom megmondani, hogy mit kéne tenni. Ahhoz kicsit szélesebb konszenzusra volna szükség.

Jelenleg épp egy könyvesboltban, ill. egy kiadónál. Miért?

@panelburzsuj:

Hát, tudtommal azért vannak még páran (és most a nem hivatalosan működő szerveződésekről beszélek, mert bejegyzett egyesületből azért szerencsére van elég sok), de kb. az ország szanaszét pontjain, errefelé nem tudok másokról. Leginkább ezt nehezményezem/sajnálom...

Egyébiránt szerintem az önkéntességnek remek jellem-, és karakterformáló ereje van, a tényleges hasznáról nem is beszélve. Most az ilyen paranoid marhaságokat félretéve örülök annak, hogy a gyermekeid hasonló dolgokat művelnek, sok sikert nekik!

desw 2013.09.24. 21:41:02

@Nemzetstratégia:
A rendszerváltás óta szerintem egy párt sem került katonai puccsal hatalomra, mindig az "okos" nép választott aszerint, hogy melyik párt ígért nekik többet. Amíg a választópolgárok ~70-80%-a eltartott és Kádárt élteti, addig a demokratikus megoldásról nyugodtan lemondhatunk. Esélye sincs ugyanis egy olyan pártnak a választásokon, amelyik nyugdíjcsökkentéssel, az
állami alkalmazottak százezreinek kirugásával, a valódi közteherviselés megvalósításával (pl: 10 millió ember veszi igénybe az eü-t, de érdemben csak kb 1-2 millió fizet, stb), ... stb kampányolna.

Márpedig a pazarló állami kiadások megvágás nélkül (évi kb 3 ezer milliárdról beszélek) esély sincs arra, hogy feléledjen a reálgazdaság mert egy agyonadóztatott országban
senki sem akar/fog vállalkozni.

Tehát előbb a népnek kell észt adni (lehetetlen), aztán majd utána jöhet a következő lépés.

tableno 2013.09.24. 21:41:39

@Dzsentrisvihák: tényleg nem érted? Ezzel az utolsó sértett kiszólással magad ismerted be, hogy a hőbörgésen túl semmi, de tényleg semmi érved nincs arra, hogy miért lenne érdemes hazamennie egy kicsit is sikeres emigránsnak. Igy legalább az értékén kezelhetjük a posztodat és az egész nagymellényű észosztást, amit a kommentekben próbáltál előadni.

desw 2013.09.24. 22:13:44

@Dzsentrisvihák:
"Kezdésnek egyik se lenne rossz."

Valóban jó lenne! És szerinted megvalósítható?

"Amúgy nyilván nem egyedül fogom/akarom megmondani, hogy mit kéne tenni. Ahhoz kicsit szélesebb konszenzusra volna szükség."

Konszenzus nem lesz soha, mert ellenérdekű felek vannak, aktív/inaktív. Az inaktív és egyéb állami csecsen logó ragaszkodni fog a
"járandoságához", még tüntetni, gyujtogatni és elfoglalósat is fog játszani. Az aktív, dolgozó és adózó meg kb választhat, hogy marad továbbra is gazdaállat, vagy lelép.

"Jelenleg épp egy könyvesboltban, ill. egy kiadónál. Miért?"

Ha esetleg valamilyen módon kötödnél az államhoz, akkor hiteltelenné vállna az aggódásod a hazaért.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.24. 22:54:08

@desw: "Márpedig a pazarló állami kiadások megvágás nélkül (évi kb 3 ezer milliárdról beszélek) esély sincs arra, hogy feléledjen a reálgazdaság mert egy agyonadóztatott országban senki sem akar/fog vállalkozni. "

Ez szerintem a régióban is kimagasló államadóssággal (vagyis az annak fizetésére fordított pénzekkel), valamint a Magyarországról a 70-es évek óta offshore-ba menekített _242_milliárd_ (!!!) dollárral magyarázható. Az utóbbi összegből (ami cirka 55 ezer milliárd forintnak felel meg) kétszer vissza lehetett volna fizetni az államadósságot, és még maradt is volna belőle vastagon.

Egy link hogy ne a levegőbe beszéljek:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/dobbenetes_mennyisegu_penz_hagyta_el_magyarorszagot.554501.html

Eme döbbenetes összeg az egész magyar valóságól való (eddigi,vélt) tudásunkat gyökereiben értékeli át. Nem a kevéssé hatékony gazdaságot kell szidni, amikor a nagyságosurak kamionszámra (metafora, nyilván elektronikus átutalással ment a pénz döntő része) tolták kifele a pénzt az országból.

Ha ezen összeg felét, negyedét, vagy akár egytizedét a gazdaság élénkítésére, valamint K+F-re fordították volna....messze lehagytunk volna mindenkit a régióban.

"Tehát előbb a népnek kell észt adni (lehetetlen), aztán majd utána jöhet a következő lépés. "

Magam is így látom.

"A rendszerváltás óta szerintem egy párt sem került katonai puccsal hatalomra"

A módszerváltás óta eltelt 25 évből azért nem vonnék le túl nagy következtetéseket. Ami a gazdasági helyzetet illeti, még semmit sem láttunk a nyomorból, ami Magyarországon (és egyébként a világban) el fog következni. Vagyis a lehetőség ablaka egyre inkább kitárul az unortodox kormányzati módszerek előtt, a nem is oly távoli jövőben. Amint az olcsó energia korszaka véget ér, egyre inkább az "erős kéz" politikája fog érvényre jutni elkerülhetetlenül.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.24. 23:04:37

@tableno: "Aki maradt, az legtöbbször elkallódott, elsikkadt a tehetsége, nem kapta meg a jogos elismerést, bizonyos esetekben pedig egyszerűen megölték (40-es évek, ugyebár). Innentől nehéz amellett érvelni, hogy a tehetségek maradjanak itthon, mert szükség van rájuk... "

Egyetértek Svihákkal, ez indokolatlanul borúlátó megközelítés. Azt érzem ki a mondanivalódból, hogy kint felépített egzisztencia, illetve annak felépítésébe fektetett erő beszél belőled: "ha már ennyi ideje idekint gürizem, ennyi erőt belefeccöltem, minek menjek haza?" stb.

Vagyis lélekben inkább az adott külföldi-, mint Magyarország polgára vagy.
Igazam van?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.24. 23:16:28

@desw: "Ha esetleg valamilyen módon kötödnél az államhoz, akkor hiteltelenné vállna az aggódásod a hazaért. "

Az állam az államban élő emberek közössége. Legalábbis egy demokráciában.

"Der Staat is die Gemeinschaft alle menschen is diesem Staat leben. Der Staat sind wir."

youtu.be/3AIjigRsQI8?t=2m23s

Tehát amit föntebb írtál, ennek fényében értelmetlen kijelentés.

desw 2013.09.24. 23:20:39

@Nemzetstratégia:

"Ez szerintem a régióban is kimagasló államadóssággal (vagyis az annak fizetésére fordított pénzekkel)"

És mire ment el a felvett hitel? A fenntarthatatlan nyugdíjrendszerre és eü-re, a sok kamurokkantra, a sok százezer állami seggmeresztőre,
a gázártámogatásra, a pazarló felsőoktatásra, MÁV-ra, BKV-ra, ...

"valamint a Magyarországról a 70-es évek óta offshore-ba menekített _242_milliárd_ (!!!) dollárral magyarázható."

Miért szoktak az állampolgárok/cégek adót csalni vagy optimalizálni? Önvédelem, mert túl vannak adóztatva.

Ha csökkentené végre az állam a kiadásokat, akkor kevesebb adó beszedése is elég lenne, és a kevesebb adót kevesebben játszanák ki.

"Az utóbbi összegből (ami cirka 55 ezer milliárd forintnak felel meg) kétszer vissza lehetett volna fizetni
az államadósságot, és még maradt is volna belőle vastagon."

Évi 3 ezer milliárdot könnyedén tudna vágni az állam a kiadási oldalon. Évi 1.000 milliárd az idióta és bőkezű nyugdíjrendszerren, évi ezret a
az állami sóhivatalokon és seggmeresztőkön, és a 3.ezrest pedid az egyéb pazarló kiadásokon (pazarló eü, hülye támogatások, ...)

A rendszerváltás óta eltelt 24 év alatt ez laza 72 ezer milliárd lett volna, a jelenlegi államadosság 3-szorosa.

"A módszerváltás óta eltelt 25 évből azért nem vonnék le túl nagy következtetéseket."

Dehogynem! Kádár él és élni fog!

"Ami a gazdasági helyzetet illeti, még semmit sem láttunk a nyomorból, ami Magyarországon (és egyébként a világban)
"el fog következni."

Ezzel egyetértek! Nagyon csúnya világ lesz, még nem vagyunk a gödör alján!

desw 2013.09.24. 23:25:39

@Nemzetstratégia:
"Az állam az államban élő emberek közössége. Legalábbis egy demokráciában."

Azért ha valaki netalántán a Fidesznek köszönheti a mutyizott földjét, megrendeléseit, seggmeresztő állását, ... az kissé hiteltelenül aggódna a hazáért ennyire Fideszes felhanggal. Azért egy ilyen ember nem a hazáért aggódik, csak a neki leeső zsíros falatokért.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.24. 23:38:08

@desw: "Miért szoktak az állampolgárok/cégek adót csalni vagy optimalizálni? Önvédelem, mert túl vannak adóztatva."

55 ezer milliárdot? :D Ne légy már nevetséges. Azt nem az egyszeri "agyonadóztatott" kőműves, takarító stb tolta ki az országból, hanem a multimilliárdosok. Azok pedig éppenséggel sosem voltak és most sincsenek "agyonadóztatva".

Gyanítom, képtelen vagy felfogni, hogy mennyi az 55 ezer milliárd forint. Az 55 ezer millió millió forint. Teljesség kedvéért: Ukrajnából (40 milliós ország), 167 milliárdot toltak ki. Lengyelországból (50 millió körüli lakosság) 164 milliárdot.
Törökországból (80 millió fő körül) 158 milliárdot.

Tőlünk 242 milliárdot. Ezt arra feltételezni, hogy az "egyszerű agyonadóztatott polgár" tolta ki az adóparadicsomba, egyszerűen ostobaság.

"Évi 3 ezer milliárdot könnyedén tudna vágni az állam a kiadási oldalon."

Ja, ha libertárius államfölszámoló módjára magánkézbe játszaná (privatizáció) a rendőrséget, tűzoltóságot, postát, kórházat, megszüntetné a nyugdíjat, mindenféle segélyt-kedvezményt-járadékot, vagyis fölszámolná, ami szociális ellátó rendszerből megmaradt, ezáltal tömeggyilkosságot idézve elő.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.24. 23:43:05

@desw: "Azért ha valaki netalántán a Fidesznek köszönheti a mutyizott földjét, megrendeléseit, seggmeresztő állását, ... az kissé hiteltelenül aggódna a hazáért ennyire Fideszes felhanggal. Azért egy ilyen ember nem a hazáért aggódik, csak a neki leeső zsíros falatokért. "

Ez igaz.De Svihák (tőle kérdezted, ugye) nem védte a Fideszt.

panelburzsuj 2013.09.24. 23:49:51

@Dzsentrisvihák:

Miért "paranoid marhaság", ha a wannabe maradánsoktól távol tartja magát a hazáját szerető ember?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.25. 00:10:19

@Nemzetstratégia: elnézést, véletlenül elírtam: 242 milliárd dollár = ~54 ezer milliárd forint = 54 ezer ezer millió, vagyis 54 millió millió forint.

@panelburzsuj: az a paranoid marhaság, hogy a hazafiak (itt vajon kikre gondoltál?) megkeresnének, és ...mit is csinálnának? Ez nem derült ki, csak sunyi módon célozgattál.

Ez a paranoid marhaság, némi vastag sunyisággal és rosszindulatú gúnnyal nyakonöntve.

desw 2013.09.25. 00:10:33

@Nemzetstratégia:

"55 ezer milliárdot?"
A 70-es évektől eltelt 40 év alatt ez "csak" évi 1.300 milliárdot jelent.

Csak a nyugdíjakra évi 3.000 milliárdot költ az ország, a magas áfa miatt van évi 1.000 milliád bukó most is.

Azt ki hiszi el, hogy a 2 millió bejelentett minimálbéres valóban minimálbéres és nem kapnak zsebbe pénzt?
A kőműves, a gázszerelő, szobafestő, ... számlára dolgozik?? Mennyit bukik ezen az ország minden évben?

És akkor még hol van a csempészet, a kurvák, ... miatt kiesett adó. Unalmas már ez a köcsög milliárdosok tehetnek minderől duma!

"Azok pedig éppenséggel sosem voltak és most sincsenek "agyonadóztatva"."

Ha máshol kevesebb az adó és legális, akkor ott fogok adózni. Ha kevesebb adó lenne MO-on, az lenne adóparadicsom.

"Ja, ha libertárius államfölszámoló módjára magánkézbe játszaná (privatizáció) a rendőrséget, tűzoltóságot,
postát, kórházat, megszüntetné a nyugdíjat, mindenféle segélyt-kedvezményt-járadékot,
vagyis fölszámolná, ami szociális ellátó rendszerből megmaradt, ezáltal tömeggyilkosságot idézve elő. "

Erről beszéltem, és ezért nem lesz Magyarország sosem normális ország. Ezért mentünk mi (is) el, mert 24 évvel a rendszerváltás után még mindig az állambácsi csecsén akar élni
a többség. Köszi, de meguntuk ezt finnaszírozni, és nekünk is csak egy életünk van.

Az elmúlt 24 év (és előtte a szocializmus) elég bizonyíték arra, hogy müködésképtelen az, ha a sok inkatív here miatt kirabolja az állam az érdemi dolgozó és adózó réteget. Nem baj, próbálkozzatok még jó sokáig, amíg csak nyuggerek, segélyesek és cigók maradnak. Szép világ lesz!

panelburzsuj 2013.09.25. 00:22:13

@Nemzetstratégia:

"efféle oldalak hazaffyas érdeklődése"

Én leírtam ffy-vel - te "visszaforgatod".

("Merazúgyvanjól!")

Látod: pont az effajta szektás fafejűség az, amitől ódzkodom.

Miért kellett ebben posztban hosszú hasábokat telehányni egy zömében képzelt ellenségen undorkodva? Enélkül nem áll fel a hazaffyság?

Zolcsi67 2013.09.25. 01:22:37

"Egyebkent ha azt is mondja, hogy menj ki, mert milyen fasza, igaz, hogy csak 10 nm-es a szoba, igaz, hogy mosogat, vagy mekiben van, de lehet, hogy tenyleg tud felretenni."

Akkor egy klasszikus:
"Le kell menni kutyába,
Légy a kutyák királya,
Ne királyok kutyája!"

Odakint (lásd még: "megtermeli az angol nyugger 200 fontos nyugdíját") csak királyok kutyája lehetsz, de itthon sem leszel ettől király.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.09.25. 01:53:49

@Online Távmunkás: igazabol az embereknek tetszett az osztrak eletszinvonal csak a kemeny munka nem, igy hat ilyen csendes egyezseg alakult ki 90re hogy a nep nem keri szamon az elmult negyven iksz ev buneit de dolgozni se kell kemenyen meg lehet azert lopni picit es majd egyszer ( husz ev? ) ugy elunk mint az osztrakok. Na ez nem jott be.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.09.25. 01:56:02

@desw: Magyarorszagon 89-90ben nem pofoztak fel senkit az volt a baj, nem lesz otthon soha rendes orszag mert nincs felelosseg, nincs szamonkeres, aki hatalmon van az lophat es minden le van sz@rva.

89-90 ben lett "elkurva" ( hogy klasszikust idezzek ) azota csak kenik a kakaot.

Dzsentrisvihák 2013.09.25. 08:10:24

@tableno:

Kezeld ahol jól esik, veled nem igazán érdemes konzultálni, mert eldöntötted, hogy már pedig Magyarország szar, te aztán haza nem jössz... stb. Szíved joga, csak akkor fölösleges szájat tépni, nemdebár?

@desw:

Aki kötődik az államhoz, az nem aggódhat a hazáért? Érdekes felfogás...
Akárcsak az, hogy az inaktív ember fog tüntetni, meg miegyéb. Eddig pont az ellenkezője volt jellemző.
Konszenzus elég, ha a társadalom megmozdítható részében lesz, és ott se kell a teljesben, csak a kritikus tömegben (ami szituációnkén változhat, ahogy azt a történelem már megmutatta nekünk - ld. bármelyik forradalom, ami valaha volt).

@panelburzsuj:

Mert nekem kicsit túlzottnak tűnik a félelmed, pláne egy pozitív dolog kapcsán, főleg egy olyannál, ami attól működik, hogy minél több ember tud róla, és segíti.

tableno 2013.09.25. 08:15:06

@Nemzetstratégia: Részben. Meg a dédapám sztorija is, aki a 20-dik század elején kitántorgott Amerikába, aztán pár év múlva, miután ott anyagilag összeszedte magát, hazatért. Otthon várta két világháború, deportálás, államosítás, 56, stb. Lélekben amúgy magyar ÉS világpolgár vagyok (otthon is az voltam), akármennyire is szítokszó ez errefelé.

Dzsentrisvihák 2013.09.25. 08:17:49

@desw:

Ja, és a megvalósíthatóság. Igen, idővel az lenne, csak törvényi keretek kellenek hozzá. Ahogy a mostani mentalitás is egy intézményesített nevelés, egyfajta félreszocializáció eredménye, úgy megváltoztatni is csak intézményes keretek közt lehetne. Nem hangzik szépen, meg demokratául, de könyörgök, egy diktatúra iránti hamis nosztalgiát, és az abból fakadó hülye attitűdöket kellene kigyomlálni, még abból a nemzedékből is, ami jó ha 3 évet élt benne. Az nem megy egyik napról a másikra, és biza, néha határozott eszközöket igényel(ne).

tableno 2013.09.25. 08:24:49

@Dzsentrisvihák: Nem egészen. Én soha nem úgy mentem ki, hogy "márpedig én többet haza nem megyek", sőt eredetileg kifejezetten ideiglenesnek szántam a dolgot. Csak hát időközben rájöttem, hogy kint sokkal jobb, otthon meg egyre csak rosszabb. És azon kaptam magam, hogy nincs hová hazamennem. Állást nem találnék, legalábbis a képzettségemnek és tapasztalatomnak megfelelőt (a fizetést nyilván nem is említem). A kintragadt emigránsok többsége egyébként így van vele.

És igen, érdekel minket, hogy amikor nagy hanggal KÖVETELIK tőlönk, hogy menjünk haza, akkor mit ajánlanak azon kívül, hogy HAZAFISÁG, meg KÖTELESSÉG. És hogy akik ezeket nagy hanggal számonkérik rajtunk, azok személyesen mennyire felelnek meg ennek az ideálnak. Úgyhogy tényleg szívesen hallottam volna józan érveket a hazatérés mellett (ugyanis a látszat ellenére továbbra is szeretem Magyarországot), de üres szólamokon és köpködésen kívül tőled sem kaptam mást. Ennyi.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.25. 10:21:39

@panelburzsuj: igen, úgy van jól. Te meg a fajtád vezette be a "magyarkodás" kifejezést is, szerencsére az már teret vesztett, ki fog szorulni ez is.

@desw: "Ha máshol kevesebb az adó és legális, akkor ott fogok adózni. Ha kevesebb adó lenne MO-on, az lenne adóparadicsom."

Magyarországon még a 90-es évek közepéig-végéig sem voltak a többi országhoz képest kiugró adóterhek. Egyébként is igencsak feltűnő, hogy egy negyed-ötöd-nyolcadakkora népességű országból nagyobb összeget menekítettek ki, mint Ukrajnából-, meg Lengyel- és Törökországból. Akinek ez nekm tűnik fel és helyette a libertárius propagandát nyomatja, az nem a lényeggel foglalkozik.

"Ezért mentünk mi (is) el, mert 24 évvel a rendszerváltás után még mindig az állambácsi csecsén akar élni a többség. Köszi, de meguntuk ezt finnaszírozni, és nekünk is csak egy életünk van."

Amerikában 50 millió ember él élelmiszerjegyen (food stamp). Azt nem kérd számon hogy mekkora élősködés az állam csecsén? Azt egyébként megnézném, hogy mi lenne, ha tőlük elvennék ezt. megmondom: tömeges éhhalál, polgárháború lenne. Hasonló Magyarországon, ha fölszámolnék a szociális ellátórendszert, ami számos jelentős hibát tartalmaz, de talán nem kéne a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni.

Egyébként meg csúsztatsz, az állmi ellátórendszer, vagyis ha pl. autóbalesetet szenvedsz nem hagynak az út szélén elvérezni, vagy ha betörő jön hozzád, akkor hajlandók kijönni, és nem pénzben kezdenek alkudozni, hogy akkor "mennyi pénzt érne meg önnek", hogy ellássák a sebed vagy hogy ne neked kelljen a betörővel elbánni - nos az nem az állam csecsén való éldegélés.

"Az elmúlt 24 év (és előtte a szocializmus) elég bizonyíték arra, hogy müködésképtelen az, ha a sok inaktív here miatt kirabolja az állam az érdemi dolgozó és adózó réteget. "

korántsem biztos, hogy emiatt volt, amit írsz. Ennyi erővel az elmúlt 24 év a "demokrácia" csődje is lehetne, de még vagy 100 okot (pl: népességfogyás, alkoholizmus, magas államadósság, stb)is lehetne mondani. Túlegyszerűsítés.

@tableno: "Lélekben amúgy magyar ÉS világpolgár vagyok (otthon is az voltam), akármennyire is szítokszó ez errefelé."

Lélekben inkább vagy világpolgár, mint magyar, hiszen ahol a kettő ütközik egymással, az előbbit választod. Így van?

még valami:
"És igen, érdekel minket, hogy amikor nagy hanggal KÖVETELIK tőlönk, hogy menjünk haza, akkor mit ajánlanak azon kívül, hogy HAZAFISÁG, meg KÖTELESSÉG."

ki a fene _KÖVETELTE_, hogy gyere haza? elárulod? Tudod mit jelent az hogy követelni? Mert szerintem nem.

"Úgyhogy tényleg szívesen hallottam volna józan érveket a hazatérés mellett"

Tessék. 1)Olajcsúcs, hamarosan végetér a fosszilis tüzelőanyagok, vagyis az olcsó energia korszaka.
2) Vízcsúcs, vagyis rövid időn belül háborúk lesznek az édesvízért.
3) az ipari, fejlett, jóléti társadalmak összeomlása, az olcsó energiaforrások kimerülése miatt.

Ezen események miatt a fejlett országokban is teret fog nyerni a nacionalizmus, vele párhuzamosan az idegen(bevándorló-)gyűlölet. Ami lényeges viszont: a pénzrendszer össze fog omlani, tehát a mostani 'mesés' fizetés is porrá lesz.

Tehát addig kell kiugrani, hazajönni, és valamiféle fenntartható gazdaságot kialakítani, amíg lehet. Amit az ember a sajátmaga vagy bérmunkával meg tud művelni.

Nyilván úgysem fogod megfogadni, de legalább arra jó amit írtam, hogy ez kiderüljön.

panelburzsuj 2013.09.25. 10:25:17

@Nemzetstratégia:

Mit tudsz a "fajtámról"?

Hogy a te szűkfejű, "wannabe" magyarkodásodba nem fér bele?

panelburzsuj 2013.09.25. 10:32:30

@Dzsentrisvihák:

Már kisdobos koromban is utáltam, hogy minden közösségi aktivitásra azonnal rámászott a politika. Hogy minden "természetes" emberi együttműködést, józan belátásból fakadó "önkéntes cserét" maga alá gyűrt, és a maga sikereként lobogtatott.

Az utálatom pedig csak nőtt attól, hogy most már minden irányból, mindenféle "eszme" nevében nyomakodnak az efféle "kisajátítók".

tableno 2013.09.25. 10:52:40

@Nemzetstratégia: a "magyar" és a "világpolgár" nem egymást kizáró fogalmak. Ez egy az otthoni politika által mesterségesen kreált ellentét. Nem érzem úgy, hogy választanom kéne a kettő között.

Amit a világméretű összeomlásról vizionálsz, az vagy bekövetkezik, vagy nem. Ha igen, akkor Magyarország sem marad ki belőle, sőt, valószínűleg súlyosabban fogja érinteni, mint az erősebb országokat. Eddig legalábbis az összes háború és válság tapasztalata ez volt, nem látom be, hogy miért lenne ezúttal másként. Komolytalan, hogy majd mi Európa kellős közepén 93 ezer négyzetkilóméteren majd önellátunk, miközben körülöttünk mindenki éhezik és háborúzik.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.25. 11:59:18

@tableno: "Komolytalan, hogy majd mi Európa kellős közepén 93 ezer négyzetkilóméteren majd önellátunk, miközben körülöttünk mindenki éhezik és háborúzik. "

Ezt ugyan hol állítottam? azt mondtam, hogy lehet majd megvetett idegenként boldogulni próbálni külföldön, meg haza is lehet jönni, ahol legalább egy nyelvet beszélnek veled.

"Nem érzem úgy, hogy választanom kéne a kettő között."

Minden egyes alkalommal választasz, amikor döntesz, hogy kint maradsz vagy hazajössz.

"Amit a világméretű összeomlásról vizionálsz, az vagy bekövetkezik, vagy nem."

Be FOG következni.
youtu.be/tSZIGz_AHZQ?t=1m27s

A német hadsereg (Bundeswehr)hivatalos tanulmánya:
www.spiegel.de/international/germany/peak-oil-and-the-german-government-military-study-warns-of-a-potentially-drastic-oil-crisis-a-715138.html
egy érdekes animációs film róla:
www.youtube.com/watch?v=IipwQryubIE

Az egy dolog hogy a fogyasztói konzumidióták (nem rád gondoltam) képtelenek elképzelni, hogy egy szép nap kiürülnek a világvárosok sugárútjai, pedig ki fognak.

Ja, még egy fontos dolog: a peak oil NEM azt jelenti, hogy "elfogy az összes olaj", azt jelenti, hogy egyszerűen olyan drága lesz a kitermelése, hogy nem éri meg majd felszínre hozni.

Welcome to the real world, Neo...

@panelburzsuj: no comment :D

panelburzsuj 2013.09.25. 12:16:38

@Nemzetstratégia:

Persze hogy no comment.

Mert mégis mi a fenét tudnál azzal érdemben kezdeni, hogy egyik nagyapámat "a Horthy-fasizmus kiszolgálása" miatt a (nemcsekély) nyugdíjától fosztották meg, a másikat meg "elcserélték" magyarországi tótokra - én meg ilyen "ősökkel" ilyeneket írogatok?

Sokkal egyszerűbb neked, hogy gyakorlatilag visszhangtalanul nyomod a hathasábos hazaffyságodat minden lehető és lehetetlen blogba, hátha - óvatlanságból, könyörületből, hasonszőrűségből - néha leállnak veled pár szóra.

És ettől máris te vagy a "jómagyar" - mindenki más meg minimum "idegenszívű".

Nyomorúságos egy nemzet az, ami a "teféléket" tudákos csodabogárnál egy centivel is többnek értékeli.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.25. 12:28:43

@panelburzsuj: :DDD azért no comment, mert már elszóltad magad a "magyarkodással"...

Én most nem fogok a szintedre lemenni, nyugodtan őrjönghetsz tovább:)

panelburzsuj 2013.09.25. 12:38:12

@Nemzetstratégia:

Kimondtam, hogy JEHOVA? .. :))

Az a mákod, hogy az utolsó mondatomat még mindig feltételes módba lehet rakni:

Nyomorúságos egy nemzet lenne az, ami a "teféléket" tudákos csodabogárnál egy centivel is többnek értékelné.

Egyébként meg semmi őrjöngés - simán csak lehordtalak. Oda, ahol a helyed van: a "nemzeti panteon" szuterénjébe.

Na, nem zavarlak tovább, bogárkodj csak kedvedre! :)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.25. 13:14:47

@panelburzsuj: Ez most annyira érdekfeszítő volt, hogy ásítottam egyet.
Roppant 'eredeti': "magyarkodás, hazaffy". De legalább kiderült, kiféle-miféle vagy.

Szeva:)

tableno 2013.09.25. 13:55:07

@Nemzetstratégia: attól, hogy külföldön élek, még az anyanyelvem, a neveltetésem, a kulturális identitásom magyar. Ezen nem változtat az, hogy szerinted magyarnak lenni csak a Kárpátok ölelésében lehet.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.25. 15:16:29

@tableno: "attól, hogy külföldön élek, még az anyanyelvem, a neveltetésem, a kulturális identitásom magyar"

meg legalább annyira "világpolgár", ezt is te írtad.

A világpolgár meghatározása pedig: "kulturális identitásom világpolgár, neveltetésem liberális, nyelvem meg egy világnyelv" (angol, spanyol, német, francia stb).

a kettő ellentétben áll egymással. amennyire az _egyik_, annyira kevéssé a _másik_.

tableno 2013.09.25. 15:43:48

@Nemzetstratégia: Hülyeségeket beszélsz, de legalább nagy meggyőződéssel. Ha már az előbb előkerült Széchenyi: az anyanyelve német volt, neveltetése liberális, példaképe az angol kultúra. Ennek ellenére úgy nevezik őt, hogy "a legnagyobb magyar". Nos?

desw 2013.09.25. 16:45:42

@Dzsentrisvihák:

"Aki kötődik az államhoz, az nem aggódhat a hazáért? Érdekes felfogás..."

Kilóg a lóláb, ha egy állami csecsre bekötött állampolgár összekeveri a hazájáért való aggódást a saját érdekeivel. Tudod, ez kb olyan, mint a sok jogvédő: tiltakoznak a libák tömése ellen, a rasszizmus ellen, ..., aztán meg kiderül, hogy csak azért, mert erre kaptak pénzt.

"Akárcsak az, hogy az inaktív ember fog tüntetni, meg miegyéb. Eddig pont az ellenkezője volt jellemző."

Tényleg?? Ja, emlékszem már! Az adófizetők tüntettek a szolgálati nyugdíj mellett, a felsőoktatási reform ellen, a vizitdíj ellen, ... Azért tiltakoztak, mert továbbra is több adót akartak fizetni, ugye?

"Konszenzus elég, ha a társadalom megmozdítható részében lesz, és ott se kell a teljesben, csak a kritikus tömegben"

A probléma az, hogy sokkal több az állami csecsen élősködő állampolgár, mint az érdemi adófizetők. Hiába lenne 2 millió fő teljes egyetértésben (érdemi adófizetők), ha 8 millióval állnak szemben.

desw 2013.09.25. 17:11:45

@Nemzetstratégia:

"Magyarországon még a 90-es évek közepéig-végéig sem voltak a többi országhoz képest kiugró adóterhek. Egyébként is igencsak feltűnő, hogy egy negyed-ötöd-nyolcadakkora népességű országból nagyobb összeget menekítettek ki, mint Ukrajnából-, meg Lengyel- és Törökországból. Akinek ez nekm tűnik fel és helyette a libertárius propagandát nyomatja, az nem a lényeggel foglalkozik."

Az offshore legális, tehát hiába akarod megkaparintani ezeket a pénzeket, nem fog menni.

Továbbá ahogy írtam, sokkal több pénz eltünik a pazarló nyugdíjnál, eü-nél, állami seggmeresztőknél, magas áfá-nál, csempészetnél, ... még most is.

Így egyelőre te vagy az, aki nyomja a buta demagóg dumát és nem akar tudomást venni a valóságról (pazarló állami kiadások miatti túladóztatás és következményei). Vigyázz, mert fájdalmas lesz az ébredés!

"Egyébként meg csúsztatsz, az állmi ellátórendszer, vagyis ha pl. autóbalesetet szenvedsz nem hagynak az út szélén elvérezni, vagy ha betörő jön hozzád, akkor hajlandók kijönni, és nem pénzben kezdenek alkudozni, hogy akkor "mennyi pénzt érne meg önnek", hogy ellássák a sebed vagy hogy ne neked kelljen a betörővel elbánni - nos az nem az állam csecsén való éldegélés."

Ez rendben lenne, de én PAZARLÓ állami kiadásokról beszéltem: pl: miért kell rokkantnyugdíjat fizetni egy dohányzás és piálás miatt megrokkant embernek?

Miért kell zsíros nyugdíjat fizetni egy 40-45 éves életerős embernek?

Miért kell ennyi állami seggmeresztő és sóhivatal?
...

"korántsem biztos, hogy emiatt volt, amit írsz. Ennyi erővel az elmúlt 24 év a ""demokrácia" csődje is lehetne, de még vagy 100 okot (pl: népességfogyás, alkoholizmus, magas államadósság, stb)is lehetne mondani. Túlegyszerűsítés"

A demokrácia csődje az, hogy egy segélyen élősködő alkesznek pontosan annyit ér a szavazata, mint egy milliókat adózó mérnöknek.

"Ezen események miatt a fejlett országokban is teret fog nyerni a nacionalizmus, vele párhuzamosan az idegen(bevándorló-)gyűlölet."

Egyik befogadó országnak sincs semmi baja a jólképzet, nyelveket beszélő, dimplomás bevándorlókkal. Azokkal van bajuk (jogosan), akiket az anyaországukban is utálnak: a segélyen élősködő, képzetlen, dolgozni nem akarókkal.

Nyugaton is van elég demagóg politkus, ez nem vitás, de azt azért már megértették kint a politikusok, hogy a képzetlen segélyes prolikkal a választást meg lehet nyeretni, de a fenntartható gazdasághoz jólképzett emberek szükségesek.

Szerencsére nyugaton már megindult az elősködő bevándorló réteg felszámolása (hazazavarják őket, csökkentik a segélyt, munkához kötik, ...) vagy egész egyszerűen be sem engedik őket, így van remény, hogy marad még 1-2 ország a világban, ahol élhető körülmények lesznek a dolgozni hajlandó és tudó rétegnek.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.25. 19:51:43

@tableno: Széchenyi úgy olt liberális, hogy a habsburg-elnyomással (és sötétben tartással) szemben volt liberális, vagyis szabadelvű. Akkor ennek erős nemzeti töltete volt, amely pl. részedről nagymértékben hiányzik.

Meg ugye Széchenyi nem Angliából mondta meg hogy itthon hogyan kéne csinálni, hanem tette a dolgát.

@desw: "Az offshore legális, tehát hiába akarod megkaparintani ezeket a pénzeket, nem fog menni."

Nemrég egy német hacker fölajánlotts a német adóhivatalnak, hogy a Svájcban élő német adóelkerülők adatait jó kis summáért eladja nekik. A német adóhivatal meg nem sopánkodott, hogy jajj, miféle emberi jogok sérülnek itt, hanem feketén szépen megvette a hackertől az adatokat majd az illető német adóelkerülőkből a szart is kibüntette. TEhát: lehet hogy az offshore 'legális', de az érte kapott büntetés is az.

"pazarló állami kiadások miatti túladóztatás és következményei"

Én nem pazarlónak, inkább hibásnak és rosszul felhasználtnak mondanám ezen kiadásokat. A rendszer megjavítását, nem pedig megsemmisítését akarom, mint a libertárius tömeggyilkosok. Ebben különbözöm tőlük, hogy az én kezem nem véres.

"miért kell rokkantnyugdíjat fizetni egy dohányzás és piálás miatt megrokkant embernek?"

Ez a múltban volt jelentős (lásd a megélhetési rokkant cigókat), ma már inkább ennek ellentéte igaz: az sem kap kiemelt járadékot, aki megérdemelné.
piroslapok.blog.hu/2013/03/23/kegyetlen_felulvizsgalat

"Miért kell zsíros nyugdíjat fizetni egy 40-45 éves életerős embernek? Miért kell ennyi állami seggmeresztő és sóhivatal?"

szuggesztív kérdés, magában foglalja a választ
en.wikipedia.org/wiki/Suggestive_question
A modern államiságnak nyilván számos és jelentős hibája van, de ezeket kijavítani kell, nem pedig az államost magát fölszámolni.

"Egyik befogadó országnak sincs semmi baja a jólképzett, nyelveket beszélő, diplomás bevándorlókkal."

Most, még. A bevándorlók többsége meg pont nem ilyen, tehát mazsolázgatsz, a neked tetszőt kiveszed, a többit bennhagyod.

"Azokkal van bajuk (jogosan), akiket az anyaországukban is utálnak: a segélyen élősködő, képzetlen, dolgozni nem akarókkal."

Ez meg a másik véglet. A Magyarországról kivándorlók zömé egy idegen nyelvet beszél, és mosogatni megy ki. Tehát egyik általad említett csoportba sem tartozik.

"a fenntartható gazdasághoz jólképzett emberek szükségesek."

IS. Meg pl. kőolaj is, meg földgáz is. Amint ezek kezdenek elfogyni, onnantól a "jólképzettek" mehetnek a földekre kapálni.

"van remény, hogy marad még 1-2 ország a világban, ahol élhető körülmények lesznek a dolgozni hajlandó és tudó rétegnek."

Érdekes téveszme. Aztán amikor tarkónbillent a valóság, ne csodálkozz.:)

tableno 2013.09.25. 20:59:39

@Nemzetstratégia: Erősen az az érzésem, hogy a maga idejében te és a hozzád hasonlóak csípőből leidegenszívűnemzetárulóztátok volna Széchenyit, Kossuthot és Petőfit. Közteherviselés? Jobbágyfelszabadítás? Hitel? Zsidók emancipációja? Fúúúújjjjlibsiiiii!

Fekete Pestis 2013.09.25. 20:59:47

@Nemzetstratégia:

Amit írsz a fosszilis eneeriahordozók elfogyásáról, és arról a 6áról, amit ez a gazdaságra gyakorol, csak akkor igaz, ha a termelési függvényt ( vagyis a technilógiát ) változatlannak tételezed fel.

Hasonló logikai hibát köveettek el azok, akik p.l a századforduló Londonjában azon rinyáltak, hogy ha ilyen iramban fejlödik a londoni tómegkózlekedés, akkor az 50s évekre térdig fog a lószar érni az utcán.

Én azt tapasztalom, hogy az elmúlt 10 évben a megujuló eneria területeén általam nem várt fejlödés meent végbe. ( az eszközök 6ásfoka és ára valamint elterjedése terén ).

egyébként amit írsz ( saját föld kapálgatása, stb ) már csak azért sem fog beköveetkezni, mert ha ez fenyegetne, akkor azokat az eröforrásokat amiket ma másra használnak ( p.l. mobiltelefon meg gépjármüfejlesztésre ) a probléma megoldására fogják átcsoportosítani.

Persze nem azt mondom, hogy ennek nincsen valsége, csak azt, hogy egy kissé dinamikájában szemlélve a dolgokat mindez kevesebb gondot jelent.

desw 2013.09.25. 21:19:07

@Nemzetstratégia:

"Nemrég egy német hacker fölajánlotts a német adóhivatalnak, hogy a Svájcban élő német
adóelkerülők adatait jó kis summáért eladja nekik."

Amíg én legálisan alapíthatok céget Belizen, Angliában vagy Szingapurban, addig te hiába kapálózól. Én ott fogok adózni, ahol nekem jobban megéri. Pont!

Örömmel megyünk vissza MO-ra, ha megbecsülik azt, hogy nem eltartott herék vagyunk. Amíg a herék szava dönt a választásokon, addig ránk ne számítsatok!

"Én nem pazarlónak, inkább hibásnak és rosszul felhasználtnak mondanám ezen kiadásokat."

Lovagoljunk akkor fogalmakon, addig is mehet tovább a mellébeszélés!

"A rendszer megjavítását, nem pedig megsemmisítését akarom, mint a libertárius tömeggyilkosok.
Ebben különbözöm tőlük, hogy az én kezem nem véres."

Amíg MO-on van az a réteg, akikkel finanszíroztatni tudod a "rosszul felhasznált" kiadásokat, addig te vagy a nyerő.
Viszont mintha én azt látnám, hogy a gazdaállatok (érdemi adófizetők) megunták a vérszívást és kezdenek lelépni.

"Ez a múltban volt jelentős (lásd a megélhetési rokkant cigókat), ma már inkább ennek ellentéte igaz:
az sem kap kiemelt járadékot, aki megérdemelné."

Nem a valódi rokkantakkal van gond, hanem azokkal, akik megvették a rokkantságukat. Még mindig kb 2-3-szor
annyi rokkant van MO-on, mint az EU-ban máshol.

"A modern államiságnak nyilván számos és jelentős hibája van, de ezeket kijavítani kell,
nem pedig az államost magát fölszámolni."

Jelentős hiba 24 éve, mi?

"Most, még. A bevándorlók többsége meg pont nem ilyen"

Mi diplomával, nyelvtudással és dolgozni jöttünk ki, nem kaptunk és nem is kértünk soha segélyt.

"tehát mazsolázgatsz, a neked tetszőt kiveszed, a többit bennhagyod."

Nem nekem kell mazsolázni. Elég, ha az itteni kormány teszi meg, és elzavarja a segély miatt jövőket.

"A Magyarországról kivándorlók zömé egy idegen nyelvet beszél, és mosogatni megy ki."

Ez engem nem nagyon érdekel!

"van remény, hogy marad még 1-2 ország a világban, ahol élhető körülmények lesznek a dolgozni hajlandó és tudó rétegnek."
"Érdekes téveszme. Aztán amikor tarkónbillent a valóság, ne csodálkozz.:) "

Ha Németországban, Angliában, Ausztráliában, ... kezelhetetlen zavargások lesznek, addigra Magyarország már csak egy
füstölgő romhalmaz lesz. Romlani fog a helyzet "nyugaton" is, de MO-on garantáltan mégszarabb lesz akkor az élet.

Ha nekünk diplomával, nyelvtudással szar helyzetünk lesz, akkor mi lesz a 8 elemis bunkó Jóskával? Nézd csak meg, hogy a
válság a szegényebb réteget lökte még mélyebbre, a középréteg még mindig elfogadható helyzetben van. Melyik országot viselte
meg igazán a válság? Németországot vagy Magyarországot? MO-ot, ami a válság előtt is szarban volt.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.26. 11:37:18

@desw:
Lényegi dolgokra reagálva:
"Amíg én legálisan alapíthatok céget Belizen, Angliában vagy Szingapurban, addig te hiába kapálózól. Én ott fogok adózni, ahol nekem jobban megéri. Pont!"

És ha rajtakapnak, akkor - legálisan- a szart is kibüntetik belőled. Pont.

egyébként mi ez az ultimátumszerű követelőzés? nem tetszik amit olvasol? szar ügy...

"Még mindig kb 2-3-szor
annyi rokkant van MO-on, mint az EU-ban máshol."

Erről dobhatnál valami linket, hogy alátámaszd állításod. Én pont ellentétes számokat ismerek.

"Jelentős hiba 24 éve, mi?"

Igen. 24 év nem annyira sok, azalatt pont kiderül hogy miféle hibák vannak a rendszerben.

"Romlani fog a helyzet "nyugaton" is, de MO-on garantáltan mégszarabb lesz akkor az élet."

Az olajcsúcs mindenkit el fog érni, kit előbb, kit utóbb. Az adott országhoz sehogy sem kötődő bevndorlók pedig egy összeomlás esetén szép munkát fognak végezni.

@Fekete Pestis: energiahordozót hasonlítasz egy technikai eszközzel, almát körtével.

"Én azt tapasztalom, hogy az elmúlt 10 évben a megujuló eneria területeén általam nem várt fejlödés meent végbe. ( az eszközök 6ásfoka és ára valamint elterjedése terén )."

Én semmi ilyenről nem tudok, kivéve az alga-biofarm-üzemanagos megoldást, amely még mindig elég drága.
A lényeg: 10.000 atomerőmű kéne, hogy az elfogyó olajat kiváltsák. Ezt a hatalmas energiamennyiséget soha nem fogod napcellákkal meg szélkerekekkel, de még bioalga-üzemenyaggal sem kiváltani tudni.

Sokan összetévesztik a technikai fejlődést az új energiaforrással. Pedig teljesen különbözik a kettő: az egyik energia, a másik meg energiát alakít át. Ha nincs mit átalakítani, akkor hiába a technikai eszköz.

@tableno: :D Ez maradt a tarsolyban?
gyenge...:)

desw 2013.09.26. 20:18:13

@Nemzetstratégia:

"És ha rajtakapnak, akkor - legálisan- a szart is kibüntetik belőled. Pont."

Az a baj veletek drága mélymagyar elvtársak, hogy a beszűkült kis világotokban éltek és fingotok sincs a világról, de azért rendkívül határozottan beszéltek össze-vissza.

Semmilyen trükk nem kell ahhoz a legtöbb országban, hogy céget alapíts külföldön. Nem kell stróman, nem kell senkit lefizetni, csak egyszerűen alapítasz egy céget. Teljesen legális, érted? Mit akarsz akkor ezen bírságolni? Vagy szerinted egy magyar állampolgárnak nem lehet külföldön bejegyzett cége?

"egyébként mi ez az ultimátumszerű követelőzés? nem tetszik amit olvasol? szar ügy..."

Pusztán arra próbálnék finoman rámutatni, hogy az erőlködésnek beszarás lesz a vége. Az agyonadóztatással csak azt éritek el, hogy a maradék jólképzett ember is elmegy.

"Erről dobhatnál valami linket, hogy alátámaszd állításod. Én pont ellentétes számokat ismerek."

A nyugdíjbiztosítónál megtalálod a statisztikát: kb 800 ezer rokkant van, (8%), ebből kb a fele már elérte a korhatárt. Az EU-s átlag 3-5%.

"Igen. 24 év nem annyira sok, azalatt pont kiderül hogy miféle hibák vannak a rendszerben."

Ja, akkor jó! Majd szólj, ha felkészültetek agyilag is a rendszerváltásra, mert én nem óhajtok újabb 24 évet elbaszni az életemből felesleges szélmalomharccal.

Fekete Pestis 2013.09.26. 20:23:56

@Nemzetstratégia:

Nem almát hasonlítok össze a körtével.
Arra például nem gondoltál, hogy a technológiai fejlödés egyes eneriahordozókat feleslegessé is tehet ?

Egészen konkrétan arra gondoltam, hogy N.ország energiige'nyenek a 15%-t megujuló energia'ból állítják elö. Még konkrétabban a palagáz forradalomra gondoltam, hogy az USA eneriaexportör lesz.

"Ezt a hatalmas energiamennyiséget soha nem fogod napcellákkal meg szélkerekekkel, de még bioalga-üzemenyaggal sem kiváltani tudni."

Naés kevésbé energiaigényes technologiákkal ?

Fekete Pestis 2013.09.26. 20:27:14

@Nemzetstratégia:

"Igen. 24 év nem annyira sok, azalatt pont kiderül hogy miféle hibák vannak a rendszerben."

Ugye viccelsz?

Mondjuk ez az egyik, amit ki nem állhatok a jobboldalban : a kollektív gondolkodás ( az individualistával szemben ).

Tipikus jobboldali álláspont : leszarjuk, hogy 24 év alatt p.l. egy emberöltönyi embernek ment tönkre az élete. Collateral damage. A lényeg, mondod te, hogy a rendszerhibák kiderültek. Mármint szerinted.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.26. 21:53:27

@desw: át akkor alapíts céget, látom erre vered...:D úgy írsz, mintha külföldön a földön hevernének a milliók, csak le kéne hajolni érte.

Olyan céget alapítasz amilyet akarsz de az adóelkerülés igenis szürke zóna, és alkalomadtán jó nagyokat lehet szívni rajta, lásd a német adóhivatal esetét a svájciakkal. Ennyi.

"Az agyonadóztatással csak azt éritek el, hogy a maradék jólképzett ember is elmegy. "

Úgy látszik rendesen fölöntöttél a garatra, ha már többet látsz belőlem.... én ugyan nem adóztatok túl senkit, nem tudom honnan szoptad eme baromságot.

"A nyugdíjbiztosítónál megtalálod a statisztikát: kb 800 ezer rokkant van, (8%), ebből kb a fele már elérte a korhatárt. Az EU-s átlag 3-5%."

Én meg ezt találtam:
"Mint köztudott a rokkantsági nyugdíj 2012. január 01-től megszűnt, ami azt jelenti, hogy attól az időponttól kezdve senkinek nem állapítottak meg ilyen ellátást."

www.blogolod.com/rokkant-nyugdij-megszunese-2013-mi-lesz-2014-ben.html
kicsit le vagy maradva...

"Majd szólj, ha felkészültetek agyilag is a rendszerváltásra"

Én már rég felkészültem...:D Látom nem tűnt fel, de nem a kormányt védtem, hanem arra utaltam, hogy minden hibájával együtt is jobb az állam, mint az anarchia.

@Fekete Pestis: "Arra például nem gondoltál, hogy a technológiai fejlödés egyes eneriahordozókat feleslegessé is tehet ?"

olajat mi fogja fölöslegessé tenni? Kíváncsi vagyok....

Németország, palagáz... tök jó, akkor az olajcsúcs esetén "csak" a gazdaság 85%-a fog összeomlani!

"Naés kevésbé energiaigényes technológiákkal ?"

Mint például? A kocsik amikor utoljára néztem, még mindig olajszármazékkal mentek. Ha csinálsz egy olyan kocsit amely 3 l benzint-gázolajat stb eszik /100 km, az még mindig fogyasztás.
Ne feledjük: 7 milliárd ember akar a nyugati életszínvonalon ("fogyasztói társadalom") élni. És az első kocsija az embernek általában nem a legzöldebb autó a világon, hanem egy használt, régebbi, nagyobb fogyasztású modell. És mivel perpillant a világ nagyrészének nincs kocsija, de szeretne magnak, a kereslet egyre nő, a kínálat pedig 2005 óta stagnál. Tehát 2005 óta van olajcsúcs. Azóta "flatlining" van
www.youtube.com/watch?v=auHJlWwwTKk

"Tipikus jobboldali álláspont : leszarjuk, hogy 24 év alatt p.l. egy emberöltönyi embernek ment tönkre az élete. Collateral damage. A lényeg, mondod te, hogy a rendszerhibák kiderültek. Mármint szerinted. "

Hát ez ilyen dolog, mármint a demokrácia: nagyon nem lehet érte senkit felelőssé tenni, mivel mindannyian több-kevésbé együtt csináltuk ilyenné.

Ha egyeduralom lenne, akkor rá lehetne mutatni a vezetőre, hogy "na, ő a hibás!". Persze annak is vannak felelősei hogy mi demokráciánk ide jutott, pl. az un. "Ellenzéki kerekasztal" összes szereplője, akik leültek mocskos komcsikkal egy asztalhoz tárgyalni. De itt már nem egyértelmű, kié (mint "konkrét személy")a felelősség, mivel mindenkié.

desw 2013.09.27. 19:17:42

@Nemzetstratégia:

"át akkor alapíts céget, látom erre vered...:D úgy írsz, mintha külföldön a földön hevernének a milliók, csak le kéne hajolni érte."

Nem hevernek milliók az utcán, viszont az állam nem gördít felesleges akadályokat és nem vet ki megfizethetetlen mennyiségű adót. Normális országokban nem a heréknek kormányoznak, hanem megbecsülik a dolgozni tudó és hajlandó réteget.

Ez bőven elég ahhoz, hogy ne MO-on alapítsanak céget az emberek. Ja, csak így nem lesznek új munkahelyek otthon? Cumi!

"Olyan céget alapítasz amilyet akarsz de az adóelkerülés igenis szürke zóna, és alkalomadtán jó nagyokat lehet szívni rajta, lásd a német adóhivatal esetét a svájciakkal. Ennyi."

Ne aggódj, megoldom!

"Úgy látszik rendesen fölöntöttél a garatra, ha már többet látsz belőlem.... én ugyan nem adóztatok túl senkit, nem tudom honnan szoptad eme baromságot."

Talán azért gondolom, mert az irdatlan pazarló állami kiadások megvágása helyett a köcsög "gazdagokat" szeretnétek megfogni, meg vissza a kétkulcsos szjat, stb ... Nem fog menni, de majd rájöttök!

Én meg ezt találtam:
"Mint köztudott a rokkantsági nyugdíj 2012. január 01-től megszűnt, ami azt jelenti, hogy attól az időponttól kezdve senkinek nem állapítottak meg ilyen ellátást."

Jaj, ez pompás! Most már nem lesz több. Csak az elmúlt 24 évben élősködtek százezrek az adófizetők nyakán. Ez miért nem bánt téged?

www.blogolod.com/rokkant-nyugdij-megszunese-2013-mi-lesz-2014-ben.html
kicsit le vagy maradva...

Egyébként olvass bele a saját magad által linkelt cikkbe, ok?

"Tény, hogy Magyarországon rémisztően magas azoknak a száma, akik valamilyen rokkantsági ellátást kapnak, illetve akik munkaképtelennek vannak nyilvánítva. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy a szám nem valós, és a rendszert ezért felül kell vizsgálni"

Ennyi! Felül kell vizsgálni és keményen meg kell büntetni azokat (vagyonelkobzás, pénzbüntetés, börtön, nyugdíj elvétele), akik így szereztek rokkantságot. Az orvost is, és a kamurokkantat is. Az elmúlt 24 év alatt több ezer/tízezer milliárd ment így ki az ablakon.

"Látom nem tűnt fel, de nem a kormányt védtem, hanem arra utaltam, hogy minden hibájával együtt is jobb az állam, mint az anarchia."

Miért lenne anarchia az, ha maga az igénybe vevő fizet a szolgáltatásokért (eü, oktatás, utazás, rezsi, gyógyszer, ...), és nem egy szűk réteg (érdemi adózók) finanszíroz mindent?

Egyértelműen látható, hogy müködésképtelen egy olyan rendszer, ahol 10 millió ember vesz igénybe egy szolgáltatást (eü), de csak 2 millió fizet érte.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.27. 22:46:25

@desw: "Ne aggódj, megoldom!"

Eddig is látszott hogy egy tisztességtelen, adóelkerülő gazember vagy, de most végleg világossá vált.

"Talán azért gondolom, mert az irdatlan pazarló állami kiadások megvágása helyett a köcsög "gazdagokat" szeretnétek megfogni"

Nem vagy-vagy, hanem ÉS. A kettő egymás mellett is elfér.

"Csak az elmúlt 24 évben élősködtek százezrek az adófizetők nyakán. Ez miért nem bánt téged?"

Mert úgysem tehetek semmit. Jóval nagyobb gazemberségek is elévültek már ebben az országban. Persze felőlem nyugodtan mehetnek börtönbe, akik ebben bárhogy is közreműködtek...

"Miért lenne anarchia az, ha maga az igénybe vevő fizet a szolgáltatásokért (eü, oktatás, utazás, rezsi, gyógyszer, ...), és nem egy szűk réteg (érdemi adózók) finanszíroz mindent?"

Azért, mert csak a gazdagok engedhetnék meg maguknak, a többi meg megdögölhetne az út szélén, azért.

"Egyértelműen látható, hogy müködésképtelen egy olyan rendszer, ahol 10 millió ember vesz igénybe egy szolgáltatást (eü), de csak 2 millió fizet érte."

Ha ez az a végső érved akkor elég gyenge...valóban számos létező, valós hiba van ez eü-rendszerrel, de nem a fizetők-nemfizetők aránya lényeg, hanem a rendszer eredményessége, hatékonysága. Az arányokon pedig lehet változtatni, pl. hogy a többszörös visszaeső bűnözőket kizárjuk belőle. mindent meg lehet oldani.

Csak a "beleszarok az egészbe, inkább elmegyek 4 országgal arrébb" nem működik. Majd rájössz miért.
Te már lemondtál magyarságodról, tehát hagyj minket békén, ne kívülről mondjad meg hogy mit csináljunk ebben az országban. Ha akarsz valamit, gyere haza, mert egyébként csak a szarszag ömlik belőled.

desw 2013.09.27. 23:41:20

@Nemzetstratégia:

"Eddig is látszott hogy egy tisztességtelen, adóelkerülő gazember vagy, de most végleg világossá vált."

Tévedés! Mivel a "haldokló Nyugaton" nem vagyok agyonadóztatva, így nincs is szükségem adócsalásra. Bőven elég a pénzem adózás után is, és azt is tudom, hogy az állam adóból tartja fent a közintézményeket.

Egyszerű a képlet: kisebb állami kiadások -> alacsonyabb adók -> magasabb adófizetési hajlandóság -> több adózó és adó.

"Talán azért gondolom, mert az irdatlan pazarló állami kiadások megvágása helyett a köcsög "gazdagokat" szeretnétek megfogni"

Nem vagy-vagy, hanem ÉS. A kettő egymás mellett is elfér."

Ok, akkor szeretném látni a kiadáscsökkentést! Ja, akkor egyből mentek majd gyújtogatni, mi?

A milliárdosokat nehéz/lehetetlen lesz megadóztatni! A középréteg pedig már bőven túl van adóztatva, ők/mi a lábunkkal fogunk szavazni.

"Csak az elmúlt 24 évben élősködtek százezrek az adófizetők nyakán. Ez miért nem bánt téged?"

"Mert úgysem tehetek semmit."

Jaj de megértő lettél hirtelen! De bezzeg a 70-es évek offshore-ja zavar, ugye?

"Azért, mert csak a gazdagok engedhetnék meg maguknak, a többi meg megdögölhetne az út szélén, azért."

Pazarló kiadásokról beszéltem! Dohányos, alkesz, kövér, önpusztító életvitelt folytató ember miért kap ingyen ellátást, gyógyszertámogatást, rokkantnyugdíjat?

"Ha ez az a végső érved akkor elég gyenge...valóban számos létező, valós hiba van ez eü-rendszerrel, de nem a fizetők-nemfizetők aránya lényeg,"

Nem finanszírozható egy olyan intézmény, ahol csak az igénybe vevők 20%-a fizet, a többi alanyi jogon kapja, még az önpusztító életmódot folytató is.

"hanem a rendszer eredményessége, hatékonysága."

Ahogy mondod! Miért kell egy visszaeső alkeszt állandóan ellátni? Inkább költsük pluszban beteg gyerekekre az így felszabadítható pénzt. Ellenvetés??

"Az arányokon pedig lehet változtatni, pl. hogy a többszörös visszaeső bűnözőket kizárjuk belőle. mindent meg lehet oldani."

Jó ötlet, lássuk!

"Csak a "beleszarok az egészbe, inkább elmegyek 4 országgal arrébb" nem működik. Majd rájössz miért."

Megható, hogy aggódsz! A képzett, vállalkozni képes embereket minden normális országban szívesen látják, segélyes szülőgép prolikat meg mindehol utálják, még a saját hazájukban is.

"Te már lemondtál magyarságodról, tehát hagyj minket békén, ne kívülről mondjad meg hogy mit csináljunk ebben az országban."

Ez a baj veletek mélymagyarokkal, hogy a fene nagy büszkeségetek miatt nem láttok tovább az orrotoknál.

Hiszed vagy sem, fájó szívvel nézem, ahogy MO a szakadék felé rohan, de túl sokan vannak az állami csecsen lógók ahhoz, hogy egy maréknyi ember megváltoztassa az irányt. Itt a példa, a kettőnk beszélgetés is. És bocs, de csak egy életem van nekem is, és 24 évet már elbasztam a szálhalomharccal, többet nem fogok feláldozni. Ennyi idő elég lett volna, ha a nép is akarta volna.

"Ha akarsz valamit, gyere haza, mert egyébként csak a szarszag ömlik belőled."

Miért is kellenék én, egy ilyen szar ember? A véleményem nem változna meg otthon sem, korábban is ez volt. Ja, az adóm azért jól jönne, mi?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.28. 12:45:56

@desw: te vagy a második "hazáját elhagyó vérző szívű magyar", itt kommentek közt, akiből pár hozzászóláson belül előbújik a "mélymagyar", "gyújtogató"-jelző.

Arról én nem tehetek hogy gyűlölöd a magyarságot, de ezt úgyse tudom megváltoztatni, úgyhogy szerintem ez beszélgetés befejezettnek tekinthető.

Gyűlölködj tovább, mélymagyarozzál meg gyújtogatózzál amennyi belefér. Mindenki számára világos, kiféle-miféle vagy.

tableno 2013.09.28. 14:12:17

@Nemzetstratégia: Te komolyan megérdemelnéd, hogy olyan országban kelljen élned, ahol mindenkinek ugyanaz a véleménye! (mondjuk Észak-Korea)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.28. 15:41:32

@tableno: valami rokona vagy desw-nek? egy háztartásban éltek, vagy mi?

"Te komolyan megérdemelnéd, hogy olyan országban kelljen élned, ahol mindenkinek ugyanaz a véleménye!"

Nagyon kíváncsi lennék, ha mondjuk Svédországban elkezdenél 'mélysvédezni' meg 'svédkedni', hány perc alatt küldenének el a megfelelő helyre...

innen látszik, hogy nem vagytok magyarok, egy nyelvet beszéltek velünk, de gyűlölitek a magyarságot teljes szívetekből.

nyugodtan "mélymagyarozzatok" meg "magyarkodjatok", mindenki látja, hova tartoztok.

tableno 2013.09.28. 16:15:44

@Nemzetstratégia: Igenigen, persze, teljesen igazad van mindenben. Rajtad kívül senki sem magyar, mindenki buzilibsizsidócigány, aki nem mindent pontosan ugyanúgy gondol, mint te. Persze előbb-utóbb jön valaki, aki még nálad is magyarabb, és akkor mész a levesbe velünk együtt! :-D

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.28. 17:05:56

@tableno: "Persze előbb-utóbb jön valaki, aki még nálad is magyarabb"

Én nem tartok ettől.

tableno 2013.09.28. 19:27:59

@Nemzetstratégia: pedig hidd el, mindenkinél van mégmagyarabb! ;-)

PannonBoy 2013.09.28. 19:44:01

"A wannabe emigráns egész elcseszett élete arról szól, hogy kimosdassa magát abból a kellemetlen tényből, hogy magyarnak született. De van egy rossz hírünk: ez soha nem fog neki összejönni"

Hát márpedig nekem igen. Magyarország a nyomoronc proletária országa, rohadtul nem érdekelnek a nyugdíjasok, sem a szegények. Csak az a lényeg, hogy nekem minden meglegyen, a többi le van szarva.
Azért köszönöm az ingyenes felsőoktatást, majd néha egy-egy "könnycseppet" elejtek a City-ben. :)

desw 2013.09.28. 20:11:01

@Nemzetstratégia:

Elég volt beleolvasni a blogodba, hamar kiderült, hogy te melyik "értelmiségi" csoporthoz tartozol.

Egy kis részlet:

"Összefoglalva tehát: a magyar társadalomban lezajlott folyamatok döntő többségéért egy szűk kisebbség felelős. ...

Lényeg, hogy az elit (a "20%", vagy még kisebb rész) döntötte el a rendszerváltás hajnalán, hogy milyen lesz itt a rendszer, nem az átlagpolgár (a "80%"), tehát az elit a felelős, nem az átlagember. Ez így leírva közhelyesen hangzik, mégis, nagyon sokan mintha elfeledkeznének erről.

Nem magunkat kell marcangolni, hogy mit rontottunk el. Az elitet, vagyis az elit személyi összetételét kell megváltoztatni, és akkor lesz változás."

Persze, mert az "elit" katonai puccsal került hatalomra, nem a sok gyökér szavazta be őket a parlamentbe...

Ha elfogadtok egy tanácsot, te és az elvtársaid: vegyetek egy jó nagy tükröt, -- csak hogy a nagy arcotok beleférjen -- és gyakoroljatok önkritikát. Ha mindig másban keresitek saját nyomorult életetek okát, akkor soha nem fogtok kimászni a szarból.

De persze lehet folytatni ezt a gusztustalan zsidózást és köcsög gazdagozást, de ebből ismét csak ti fogtok szarabbul kijönni. Mi csináltok ti magatokban, ha elmegy a tanult, nyelveket beszélő réteg? Semmit b+! Szegény MO megy akkor Lesotho szintjére!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.28. 22:40:48

@tableno: egy belpesti liberális indextroll biztos így gondolja

@desw: Hogy az országban zajló események döntő részééért az elit(= uralkodó politikai/gazdasági réteg), és NEM a nép felelős, ez alapvető. Aki ezt nem érti, vagy nehezére esik elfogadni, nem ezen a bolygón él.

Az elit irányítja és formálja a népet, nem pedig fordítva. Innentől pedig az elitet kell megváltoztatni, ami majd a népet is meg fogja. Ennek módszereit és eshetőségét fejtegettem.

Szerintem árnyékbokszot csinálsz, amikor azt hiszes hogy ellensége vagyok a gazdagoknak. Nem vagyok. Egyébként Németországban 5 kulcsos adórendszer van, a legfölső kulcs 50% körüli, ennyivel adóznak az ottani "gazdagok". Akkor a mocskospiszkos németek is ellenségei a gazdagnak, mi? ennyi erővel nyilván én is az vagyok... a te eltorzult világodban.

"Persze, mert az "elit" katonai puccsal került hatalomra, nem a sok gyökér szavazta be őket a parlamentbe..."

A kommunista gazdasági és kulturális elit egy-az-egyben átmentette pozícióit, a dilettáns Antall ezért is hívta az MDF-kormányt "kamikáze-kormánynak" ha még emlékszel. Haveri kezekbe átmentett egész iparágak, (maga a privatizáció szó is a "fosztást" jelentő latin igéből -privo- származik), jól le volt ez szervezve. Ennyit erről. Amióta meg százmilliárdos médiacsatornák ontják a propagandát, még egyértelműbb a helyzet.

történelmileg így történt. Ezt hiába próbálod elvinni arra, hogy "légy te is gazdag, és akkor te is tudod alakítani a politikát, ne másba keresd a hibát" teljesen értelmetlen. Egyszerűen bűncselekmények sorozatáról beszélünk, egész iparágak átjátszásáról, majd megsemmisítéséről.

Ehhez képest "a szegény kapjon-e segélyt, és ha igen mennyit" végsősoron egy filozófiai probléma. Természetesen, ahol bizonyítható bűncselekmény történt, azonnal meg kell vonni a hamisan odaítélt rokinyugdíjat, és a bírság által megítélt büntetésben részesíteni az illetőt.

magyar-magyar szótár 2013.09.29. 05:25:08

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem, ennél sokkal érdekesebb az ábra, egy olyan barom vagyok, akit a magadfajta "Őrjöngjünk, Vecám!"-os beképzelt jóoldali szájjalliberális csak úgy gondol "félbevágva" eldobálgatni a bontóasztalon, de próbát mindig [legalábbis eddig] kerülte. MÁSRÉSZT veled ellentétben ma már k ü l ö n ö s -nek számító érdeklődésem szinte olthatatlan a valóság iránt, tehát ismerek henteseket de számtech'programozókat is, meg emigránsokat és pl Németföldében un. "későnáttelepült" státuszúakat, akik eléggé könnyedén kaptak állampolgárságot de akár 2010. előtt, amikor még kvóta védte NSZK munkaerőpiacát az unkoorzigeuner schweinehund munkavállalóktól, akkor is egy szóra kaptak, sőt, biztatták őket a "későnáttelepülés"-re.

Sőt a maimagyar proletáriátus köreiben szivesen akár a megverettetésnek is kitéve magam elmondom, hogybizony a német stílusú vállalatvezetés (vagy akár a koreai is) nagyon is hatékony Magyarországon és tök fölösleges külföldre tántorogni, amikor Magyarországoön is lehet jólvezetett vállalatot találni és szinte minden esetben ez a "jó vezetés" nem magyar.

A magyar kis, közép és nagyvállalkozónál aligha van türhőtapló bunkóbb.. és ez az éppen aktuális politikaikurzustól teljesen független, de mégis, az magadfajta beszűkült tudatúaknak, ha szemléltetném, akkor úgy, hogy a gennymódon-cégvezetés szempontjából végülis tökmindegy, hogy a magyar vállalatvezető-tulajdonos Lázár János alakú gátlástalan tahó vagy Szanyi Kapitány szerű idültalkoholista barom.

Ehhez még egy tipikusan mélymagyar (és szintén politikaikurzustól független) attitüd, a "Más réttye zőőődebb!"... ami ződ-ség tkp optikai csalódás a távolságadta rövidülések miatt.

Ilyen tudatiformátumú szájjalliberális német, mint te magyarban(és ott is 16 nem tesz ki egy féltucatot), szintén panaszkodik és szidja azt a rendszert, ami innennézve ződebb.

vagyis hentes vagyok, igen :D .

2013.09.29. 09:58:53

@magyar-magyar szótár: Magyarországon és tök fölösleges külföldre tántorogni, amikor Magyarországoön is lehet jólvezetett vállalatot találni és szinte minden esetben ez a "jó vezetés" nem magyar. "

Mondjuk én külföldön élek, de el kell mondjam, odahaza nincs munka. Érted? Nincs. Mert túl öreg vagy, 40 fölött, vagy túl képzett a cég elvárásai szerint.
"A magyar kis, közép és nagyvállalkozónál aligha van türhőtapló bunkóbb.. és ez az éppen aktuális politikaikurzustól teljesen független, de mégis, az magadfajta beszűkült tudatúaknak, "

Szerintem a politikusokról írtál. Azért el kell mondjam, én is cégvezető voltam otthon, és kimondottan szociális érzékenységű.
Volt fizetés, minden hónapban, volt fizetésemelés, célprémium, volt céges kirándulás, nyaralás, Horvátország, Tunézia, de igazad van, a német ezt is jobban csinálja.
Biztos beszűkült vagyok.
Ez abból is látszik, hogy most a beszűkült angoloknak dolgozom, akik nem kérdezték, hány éves vagyok, és épp a "túlképzettségem" kellett nekik.
Azt hiszem, kicsit félreértettél. Nem baj, már az is szép, hogy válaszoltál. Az érzelmek viszont eltérítik a mandanivalód lényegét.
"Ehhez még egy tipikusan mélymagyar (és szintén politikaikurzustól független) attitüd, a "Más réttye zőőődebb!"... ami ződ-ség tkp optikai csalódás a távolságadta rövidülések miatt.

Ilyen tudatiformátumú szájjalliberális német, mint te magyarban(és ott is 16 nem tesz ki egy féltucatot), szintén panaszkodik és szidja azt a rendszert, ami innennézve ződebb."

azért eldönthetnéd: mélymagyar, vagy liberális vagyok-e? Bár ahogy látom, neked mindegy, midkettő szitokszó.
Szóval maradj a bontókésnél, és ne feledd a vágódeszkát letakarítani magad után.

2013.09.29. 10:03:45

@magyar-magyar szótár: "Nem, ennél sokkal érdekesebb az ábra, egy olyan barom vagyok, akit a magadfajta "Őrjöngjünk, Vecám!"-os beképzelt jóoldali szájjalliberális csak úgy gondol "félbevágva" eldobálgatni a bontóasztalon, de próbát mindig [legalábbis eddig] kerülte. "
Ez magyarul is megy? Mert eddig nics értelme, akárhogy is próbálom megfejteni.
Én vagyok a jóoldali szájjalliberális, aki téged gondollak félbevágva eldobálni?
Akkor sem értem a "de próbált mindig...kerülte. " mondatrészt. Ugyanis nem magyar. Bocs. Ilyen szerkezet angolban sincs. Talán németben...
Azért Ízlelgetem: próbált mindig kerülte.
Nem értem, igaz , nem vagyok német hentes.

Fekete Pestis 2013.09.29. 10:26:18

@Nemzetstratégia:
"Az elit irányítja és formálja a népet, nem pedig fordítva. Innentől pedig az elitet kell megváltoztatni, ami majd a népet is meg fogja. Ennek módszereit és eshetőségét fejtegettem."

érdekes, NyEu-ban ez még nem teljesen így van.
Vajon Mo-n azért van így mert a magyar elit is a magyar népböl van ? (honnan máshonnan is lenne)

Emlegeted a posztkommereket meg a liberálisokat.
Mi a véleményed arról, hogy Orbán azzal a Demjénnal haverkodott, aki a szegénységet dicSöitette, mert hogy akkor az emberek olyat is megcsinálnak, amit nem tennének, ha gazdagabbak lennének ?
Vagy éppen a lázárjancsiról, amikor azt fejtegette hogy a boldizsár fia mennyit is ér?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.09.29. 10:31:12

Mondjuk ha a poszt igencsak elmes iroja akar csak egyetlen egyszer is megfordult volna kulfoldon ugy hogy nem egy zs kategorias buszos horvatorszagi 2 hetes nyaralason vesz reszt, akkor talan mara sikerult volna elsajatitani az igencsak komplex es bonyolult "wannabe" szo jelenteset es akkor nem hasznalna folyamatosan rosszul. :)

Amugy mokasak vagytok mind! Nagyokat kacagtam! :) Puszika nektek innen a rothado erkolcstelen es gusztustalan kapitalizmusbol! :)

Egy eletvidam es boldog hazaarulo ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.29. 11:17:03

@Dzsentrisvihák:
Na látod, én is elfelejtem a magyarságom, mert jelentéktelen dolog. Az, hogy hol születtem semmivel sem jelent többet a számomra, mint az, hogy hányas lábam van. Megmásíthatatlan dolog, de nem határozza meg az életemet.

Ilyenformán tojok Magyarországra is, boldog vagyok külföldön, jó itt nekem. Dolgozom, élem az életem. Magyarország pedig pont annyira jelentéktelen dolog, mint Uganda vagy Laosz.

Egy valamit viszont nem értek és soha nem is értettem: miért sugárzik a sok Hazaffy-ból az, hogy magyarnak lenni különleges dolog? Miért lenne az? Miért több, mint lengyelnek vagy orosznak? Semmivel!
Akkor viszont miért ekkora probléma, ha valaki nem érzi magáénak a magyar kulturát, politikát, stb és váltani akar?

DieNanny CH 2013.09.29. 11:48:23

Khm, végül is kit "kellene" eltartania a külföld helyett Mo-t választó dolgozónak?:

www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/ukran-nyugdijasok-tomegesen-lepik-at-a-magyar-hatart

desw 2013.09.29. 12:24:53

@Nemzetstratégia:

"Hogy az országban zajló események döntő részééért az elit(= uralkodó politikai/gazdasági réteg), és NEM a nép felelős, ez alapvető."

Ez nem igaz! Az igény generálja a kínálatot. Azért vannak ilyen demagóg, csak szépet és jót ígérő politikusok, mert a választók többségének 24 évvel a rendszerváltás után még mindig erre van igénye. Gondoskodó állambácsit akarnak, aki megvédi őket a gonoszoktól és a bankoktól, aki munkahelyet rak a seggük alá, aki kifizeti helyettük a gázszámlát, az iskolát, a gyógyszert, ... A buta együgyü nép elhitte/elhiszi, hogy áldozat nélkül kelet-európai hozzáállással elérhető a nyugati életszínvonal, és hogy ez eddig azért nem sikerült, mert köcsög politikusok, köcsög multik, köcsög gyarmatosítók, köcsög bankok, köcsög zsidók, ...

Nézd meg Lettország példáját! Ott a nép a legkeményebb megszorítást (igen, megszorítást!!) ígérő pártot választotta, mert valódi rendszerváltást akart. Ki is jöttek a szarból néhány éven belül.

"Az elit irányítja és formálja a népet, nem pedig fordítva. Innentől pedig az elitet kell megváltoztatni, ami majd a népet is meg fogja."

Hiába kampányolna racionális gazdaságpolitikával egy politikus, esélye sem lenne nyerni, mert a többség nem szavazna rá. Ki szavazná meg a nyugdíjcsökkentést, a fizetős állami szolgáltatásokat (eü, felsőoktatás), vagy a sok felesleges állami seggmeresztő kirugását, az pénznyelő állami vállalatok átszervezését, ...

Senki! Lásd 2008-as népszavazás, vititdíj, tandíj, kórházi napidíj!

"Szerintem árnyékbokszot csinálsz, amikor azt hiszes hogy ellensége vagyok a gazdagoknak. Nem vagyok."

Furcsán mutatod ki!

"Egyébként Németországban 5 kulcsos adórendszer van, a legfölső kulcs 50% körüli, ennyivel adóznak az ottani "gazdagok". Akkor a mocskospiszkos németek is ellenségei a gazdagnak, mi?"

Jó lenne, ha nemcsak az szja kulcsokat hasonlítanád össze, hanem a teljes bérköltséget. Persze csak akkor, ha nem akarod átverni a nép együgyü gyermekét, aki mindent örömmel elhisz, ha az egyezik a bugyuta világképével. (köcsög gazdag nem akar elég adót fizetni)

A 16%-os magyar szja kulcs valóban nem túl sok, de a teljes bérköltség (szja + járulékok + szociális hozzájárulási adó + szakképzési hozzájárulás + munkaerő-piaci járulék, ... ) viszont nagyon sok, így már 50%-os állami sarc körül járunk.

És így már az jön ki, hogy pl. Angliában az évi 52 millió forint körül belépő 3., legmagasabb szja kulcs esetén csak picivel több a teljes bérköltség, mint MO-on most egy kulccsal. A 27 vs. 20% áfáról és egyéb állami sarcok különbségéről már ne is beszéljünk, pl kocsi lakás átírás, ...

Szóval maradjunk annyiban, hogy kibaszott sok adót kell fizetni MO-on, és nagyon sok a bért terhelő elvonás. A bért terhelő adókat pedig csak a bejelentett dolgozók fizetik meg. Sem a nyugger, sem a segélyes, sem a feketéző nem fizeti ezt. Bocs, haver elég volt a vágómarha szerepből.

misc · http://misc.blog.hu 2013.09.29. 13:04:21

én pl meleg vagyok. majd szólj, ha nem mocskosbuziznak minden utcasarkon, és elgondolkozom a hazaköltözésen.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.29. 13:06:31

@desw:
Errol nem tudod meggyozni oket.
Nekem 33,5%-os adokulcsom van es 25% az AFA. Megis tobb marad, mint a 16%-os szjakulcs utan. Erdekes...

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2013.09.29. 13:41:42

Köveztek meg de teljesen jól leírja egyik másik kint élő embert szerintem.
Érdekes mód ezt a részt:
"Sajnos szinte mindnyájunknak vannak olyan rokonai, vagy barátai, akik a reménytelennek ítélt hazai gazdasági helyzet miatt nálunk szerencsésebb országokban kénytelenek szerencsét próbálni. Ők, azok, akik akár napi 10-12 órát is güriznek, és zsíros kenyéren élnek, hogy egyszer, valamikor hazajöhessenek, és emberhez méltó életet teremthessenek maguknak itthon. Ez a cikk NEM RÓLUK szól. Hanem az idegenbe szakadt hazánkfiának egy másik, halálosan irritáló típusáról: a wannabe emigránsról."

Nem sokan olvasták, vagy csak figyelmen kívül hagyják, hogy lehessen köpködni. Nem szép dolog.

desw 2013.09.29. 14:59:56

@Pickles:

"Nem sokan olvasták, vagy csak figyelmen kívül hagyják, hogy lehessen köpködni. Nem szép dolog."

Gondolom te sem olvastad végig a posztot, csak véded a posztolót.

Egy kis részlet:

"A wannabe emigráns egy másik típusa- legalábbis netes kommentjeinek tanulsága szerint - sikeres vállalkozó, kutató, magasan képzett mérnök, jogász, közgazdász, aki a City-ben hasznos tagja egy prosperáló, jól működő társadalomnak. Az ő agyában a fentebb elemzett szoftver 2.0-ás verziója fut, hiszen ő értelmiségi. Ő már szélesebb spektrumban, a gazdasági-és közélet számos területét átfogó látókörrel köpködi egykori hazáját. Egy pint Guinness legurítása alatt akár több tucat érvet is elő tud hozni, miért lett elege Magyarországból. Ezek között különösebb logikai összefüggést kár lenne keresnünk, az se baj, ha egymásnak homlokegyenest ellentmondanak. Úgyis úgy szar az egész, ahogy van, nem?"

Aki szidni meri a magyar rendszert külföldről, az a gonosz "wannabe emigráns". Az eszetekbe se jut, hogy talán azért szidja, mert tapasztaltabb mint az otthoniak, és látja, hogy lehetne jobban is csinálni. De mit pofázik bele külföldről, ugye?

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2013.09.29. 15:13:47

@desw: Mert azzal, hogy szidja jobb lesz? Én is látom, hogy nem jó, de mivel nem tudok rajta segíteni nem idegesítem magam miatta.

"Ő az, aki világlátott emberként (ami csak ő lehet, az otthon maradt mucsaiak értelemszerűen nem) kinyilatkoztat: szerinte itthon mindenki „magyarkodik”. Nem érti, hogy aki hozzá hasonlóan olyan szerencsétlen volt, hogy erre a szar helyre született, az mi a francért büszke erre. Sír a szája, hogy a „magyarok széthúzóak”, de az otthoniakkal csak dicsekvés, vagy kioktatás céljából keresi a kapcsolatot, a kint élő többi magyarral pedig ennyire sem. Kínosan emlékeztetnék őt ugyanis arra, amit mindenáron el akar feled(tet)ni: hogy honnan érkezett."

Ezt arészt is olvastad?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.29. 15:26:22

@desw:
"Azért vannak ilyen demagóg, csak szépet és jót ígérő politikusok, mert a választók többségének 24 évvel a rendszerváltás után még mindig erre van igénye."

Hogy a nép ilyen lett, döntő fontosságú szerepe volt a Kádár-kornak ("legvidámabb barakk", "gulyáskommunizmus" stb), mely ilyenre nevelte, és a módszerváltás utáni elitnek, mely e mentalitásában meghagyta.A többi kommunista államban közel se volt ekkora pénzszórás, hitelből jólét, ami itt. '56 után kellett valami, amivel be lehetett fogni az emberek pofáját, a relatív jólét ilyen volt.

"Nézd meg Lettország példáját! Ott a nép a legkeményebb megszorítást (igen, megszorítást!!) ígérő pártot választotta, mert valódi rendszerváltást akart. Ki is jöttek a szarból néhány éven belül."

Azért mert rettegnek az oroszoktól (az elit és a nép egyaránt), és minden mozdulatukkal azt akarják bizonygatni, hogy ők nyugatiak, különböznek tőlük. Egyébként náluk már a válság előtt is alacsony volt a költségvetési hiány, a svédek-dánok-németek szívesebben kölcsönöznek nekik pénzt, megfigyelő státuszuk van az Északi Tanácsban, stb.

Tehát ott más okok játszottak szerepet.

Ami a magas adókat jelenti: teljesen egyetértek, hogy most értelmetlenül magas az adók, nem tudom honnan nézted be, hogy nem. De ettől még nincs igaza annak, aki nagypofával próbálja külföldről megmondani, hogy itt hogy legyenek a dolgok.

Aki lelép Magyarországról, mert gyenge/gyáva hogy itt maradjon, az a jogát is elveszti, hogy belepofázzon abba, hogy itt mi történik, különösen ha olyan kioktató hangnemben teszi, mint te.

Csak azért mert leléptél innen, még egy centivel se lettél különb (sőt...). Fogjad vissza magad öcsikém.

Augustin 2013.09.29. 15:29:31

Külföldön élek, és több kinti magyart ismerek. A poszt minden szava ül. Ismerek egy-két embert, akire szóról szóra jellemző az itt felvázolt irritáló viselkedés. Nagyon találóan jellemzi őket a posztoló, de nem tér ki rá, hogy miért lettek ilyenek. Az egész írásból az jön le nekem,mintha sima jellemhibának látná ezen szerencsétlenek vergődését, mert hogy nem örömükben lettek ilyenek, az tény.
Először is a kivándorlás nem való mindenkinek. Sokaknak bejön, de egyeseknek bazinagy lecsúszás lehet a sorsuk. Ismerek ilyeneket, akik otthon átlagos értelmiségiek voltak átlagos fizuval, itt takarítónő/szalagmunkás/mosogató szar munkabérért. Anyagilag nem emelkedtek fel, viszont társadalmilag lecsúsztak. Elcseszték az életüket, és önigazolásból bizonygatják, inkább maguknak, hogy mégis jól tették, hogy leléptek. Nem akarják beismerni, hogy rosszul döntöttek a nagy eszükkel. Mivel nem tudják a jelenlegi helyzetüket dícsérni, az otthonit szidják.
Én ezt a típust csak a lúzerek közt láttam, az ismerőseim, akik sikeresek, általában nosztalgiával gondolnak Magyarországra.

is 2013.09.29. 16:06:26

Milyen hazugságok kellettek ehhez a poszthoz?

1. Megoldási javaslat azonban sosincs,
2. Ő persze 5 hazai politikust sem tud felsorolni.
3. de sohasem teszi fel magának a kérdést, vajon miért nem volt szükség itthon a munkájára.
4. Ezek között különösebb logikai összefüggést kár lenne keresnünk, az se baj, ha egymásnak homlokegyenest ellentmondanak.
5. mint az egyetemre a faluból kikerülő ifjú, aki szégyennek érzi, mert idegenül mozog a Nagykörúton. Ezért aztán kompenzálásként ő parasztozik a leghangosabban az egész évfolyamban. (itt megfordítottad az ok-okozatot, ha netán nem értenéd)
6. szemrebbenés nélkül hagyja itthon a nyugdíjas szüleit is
7. egész elcseszett élete arról szól, hogy kimosdassa magát abból a kellemetlen tényből, hogy magyarnak született.

Nincsen többi, ha ilyen igaztalan és hazug posztokkal bombázod őket.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.29. 16:29:52

@Nemzetstratégia:
Ez a Kádár dolog ugyan olyan jól hangzó vesszőparipa, mint Trianon...

Könyörgöm! 24 éve nincs már sehol a Kádár-korszak. Negyed évszázada!!!

Hány évnek, évtizednek kell még elszállnia az ország feje fölött, mire feldolgozza azt a szomorú tényt, hogy a múlttal nem lehet takarózni?

Ha holnap elveszítem a munkahelyem, akkor az lenne a normális, hogy nem keresek másikat, hiszen tegnap még dolgoztam. Aztán ha már a munkanélkülit sem kapom egy év után, akkor sem keresek munkát, mert egy éve dolgoztam? Az ország (vezetői és polgárai) sem lép tovább, mert 24!!! éve Kádár-korszak volt? Meg 100!!! éve Trianon?

desw 2013.09.29. 16:30:54

@Nemzetstratégia:

"Hogy a nép ilyen lett, döntő fontosságú szerepe volt a Kádár-kornak ("legvidámabb barakk", "gulyáskommunizmus" stb), mely ilyenre nevelte, és a módszerváltás utáni elitnek, mely e mentalitásában meghagyta."

Ha a nép valódi rendszerváltást akart volna, akkor 24 év már elég lett volna!

"A többi kommunista államban közel se volt ekkora pénzszórás, hitelből jólét, ami itt."

Ne használj múltidőt! MO még mindig hitelből él magasabb életszínvonalon, mint tehetné önerőből. Ez az oka az eladósodottságnak.

"'56 után kellett valami, amivel be lehetett fogni az emberek pofáját, a relatív jólét ilyen volt."

Most is ez megy!

"Egyébként náluk már a válság előtt is alacsony volt a költségvetési hiány"

Mert nem hitelből finanszírozták a jólétet, mint MO-on.

"Ami a magas adókat jelenti: teljesen egyetértek, hogy most értelmetlenül magas az adók, nem tudom honnan nézted be, hogy nem. De ettől még nincs igaza annak, aki nagypofával próbálja külföldről megmondani, hogy itt hogy legyenek a dolgok."

Hát ha magasak az adók, ahogy mondod (egyetértünk), akkor csökkenteni kellene, nem? Miért nem csökkentik? Tök egyszerű lenne, nem?

"Aki lelép Magyarországról, mert gyenge/gyáva hogy itt maradjon"

Tehát az gyengeség vagy gyávaság, ha valaki dokiként nem akar melózni naponta 12-14 órákat és nem akar havonta 4-5 24 órás ügyeletet vállalni havi 140-ért?? Vagy mérnökként nem akarja kidolgozni a belét havi 200-ért? 400 lenne, csak ugye a sok adó elviszi a felét. Értem!

" az a jogát is elveszti, hogy belepofázzon abba, hogy itt mi történik"

Ez a beszéd, csak keményen! És akkor a határontúli magyaroknak is kuss van, nem szavazhatnak, ugye? Ne aggódj, én nem fogok szavazni köcsög "wannabe emigrénsként"!

Ja, ismét beleolvastam a blogodba:

--------
"Manapság gyakran fölmerül, hogyan lehetne elősegíteni, hogy kevesebb ember vándoroljon ki, illetve hogy a kimentek visszajöjjenek. A végéről kezdeném.

Úgy lehetne elérni, hogy a félmillió kivándorolt nagyrésze visszajöjjön, hogy kilépünk az EU-ból.

Ezáltal a külországi magyarok óriási része útlevél ill. vízumköteles lenne. Emlékezzünk: az EU-ban jelenleg elég a személyi igazolvány, még útlevél sem kell.

A technikai módszer tehát:

1) kilépni az EU-ból

2) megtiltani a külországi magyar nagykövetségeknek, hogy útleveleket szolgáltassanak, újitsanak meg, stb

3) ezáltal a kintlévő félmillió magyar nagyrésze - amennyiben nem akarja az illegális bevándorlók életét élni - kénytelen lesz hazajönni.

Persze ezt nem kell ennyire "tudatosan" csinálni. Alapesetben amennyiben kilépünk-kiléptetnek minket-összeomlik az EU, onnantól dominóelven követik tovább egymást az események.

Tehát végülis a kivándorlók nagyrészének visszatérítése technikai kérdés."
----

Anyám! És egy ilyen ember nem az OPNI-ban van! Szerinted tényleg ez lenne a megoldás? Idióták vagytok, b+!!!!

desw 2013.09.29. 16:45:38

@Pickles:

"Mert azzal, hogy szidja jobb lesz?"

Ha fikázza a kivándorlót, azzal mi lesz jobb?

"Én is látom, hogy nem jó, de mivel nem tudok rajta segíteni nem idegesítem magam miatta."

Érdekes! Tehát ha látunk egy vérző embert az utcán, akkor ne segítsünk neki, mert előbb-utóbb úgyis mindenki meghal.

Egyébként ha eljutnak az emigránsok a "leszarom MO-t" helyzetbe, akkor lesz igazán kilátástalan a helyzet otthon.

Jelenleg mi még örömmel visszamennénk, ha élhető viszonyok lennének otthon (parlamenten kívül lesz a sok rohadt náciivadék, elfogadható adórendszer és közállapotok, ...). De ez max 1-2 év, mert utána már nem fogunk visszamenni csak túristaként, esetleg nyuggerként.

Szúnyog 2013.09.29. 16:46:24

A cikk tökéletes leírása ennek a típusnak. Köszönöm!

Szúnyog 2013.09.29. 17:04:29

@desw: Hogy lenne az OPNI-ban, azt a szadeszosok megszüntették.

Spacecake 2013.09.29. 17:22:17

na mivan?ez az 'antihatárátkelő'??:-)

vicces ahogy felhívásra áttódultak egyesek védeni....mit is?!!
szánalmasponthu...

a poszt amúgy:
7/10

nyilván felületes,demagóg,meg 'általánosító',de azért a poszt
néhány megállapítása igenis helytálló...
ez sokaknak fájhat gondolom.főleg a 2.0-ásoknak.
hát ez van.tetszettek volna hamarabb gondolkodni...

:-)

Spacecake 2013.09.29. 17:27:32

a visszatérés még fájdalmasabb lesz...

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2013.09.29. 18:01:50

@desw: Ez nem igazán válasz.

"Érdekes! Tehát ha látunk egy vérző embert az utcán, akkor ne segítsünk neki, mert előbb-utóbb úgyis mindenki meghal. "

Vérző embernek tudok segíteni. Ez most nem nyert.

Szúnyog 2013.09.29. 18:12:56

@desw: "ha élhető viszonyok lennének otthon (parlamenten kívül lesz a sok rohadt náciivadék,"

Remélem soha nem jössz haza. Mert az azt jelentené, hogy vagy kommunistákkal van tele a parlament, vagy azt, hogy a törvények már Tel-Avivban születnek
Amúgy, meg qrva unalmas ez a nácizás. Egyre jó, aki leírja, arról tudhatjuk, hogy egy sötét, gyülölködő bunkó, akinek semmi köze ehhez a hazához, nemzethez. Nagy eséllyel egy bibsi.

desw 2013.09.29. 18:41:51

@Szúnyog:

"Amúgy, meg qrva unalmas ez a nácizás."

Ezután a mondatod után:

"Remélem soha nem jössz haza. Mert az azt jelentené, hogy vagy kommunistákkal van tele a parlament, vagy azt, hogy a törvények már Tel-Avivban születnek"

különösen megható, hogy kikéred magadnak a nácizást.

Egyébként ti problémáztok mindig Trianon miatt. Ehhez képest mi a programotok? Erőszakkal hazatelepíteni a félmillió külföldön élő magyart.

Mondjuk nem is értem, hogy miért akarjátok ezt. Sok rohadt wannabe, zsidó, hazátlan.

desw 2013.09.29. 18:47:17

@Pickles:

A vélemenyemet mondom el a magyar viszonyokról. Arról nem tehetek, hogy ez sokaknak nem tetszik és sértésnek veszik. Pontosan ugyanez volt a véleményem akkor is, amikor még MO-on éltem. Nem azért vagyok kritikus, mert már külföldön élek.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.29. 19:08:32

@desw: technikailag ez a megoldás. Tudom hogy nyüszítesz, de ha összeomlik az EU/kilépünk, akkor bizony haza kell majd jönnöd, persze felőlem bújkálhatsz odakünn mint illegális bevándorló, nyugodtan....

:DDDDDDD

Szúnyog 2013.09.29. 19:35:20

@desw: Mert mi volt azokban a mondatokban náci? Áruld el okoska, mitől náci valami?

desw 2013.09.29. 19:37:38

@Nemzetstratégia:

:))) Röhög a vakbelem!

Ha hirtelen elmenne Angliából, Németországból, Norvégiából, ... az összes magyar orvos, akkor összeomolnának a kinti eü intézmények. Ezt a kintiek is tudják, így nem lenne ez olyan egyszerű menet nektek.

Egyébként akkor igényelnénk letelepedési vízumot, amit meg is kapnánk. Tudod, mi nem képzetlen, segélyen élősködő szülőgépek vagyunk, minket szívesen látnak.

Legvégső esetben lemondunk a magyar állampolgárságunkról, aztán akkor semmi -- hivatalos -- közünk nem lesz hozzátok.

stb, stb, ...

Ja, és az a ti "nemzetstratégiátok"! Fantasztikus! Aztán csodálkoztok, hogy menekül mindenki!

desw 2013.09.29. 19:39:07

@Szúnyog:

"Mert mi volt azokban a mondatokban náci? Áruld el okoska, mitől náci valami? "

Pusztán annyi, hogy erőszakkal akarnának hazatelepíteni. Ez nem elég?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.29. 19:40:41

@desw:
Ez tényleg bolond! :)

@Nemzetstratégia:
Segítek neked, OK?
Svédországban élek, van tartózkodási engedélyem és munkám. Ha holnap Magyarország kilép az EUból, akkor semmi sem történik velem, hiszen legálisan érkeztem Svédországba, legálisan élek itt. Ezen az már nem változtat, hogy annak, aki holnap jön már ez nagyobb tortura lenne.

Személyi igazolványom már régóta nincsen, útlevelem van csak. Az még 2018-ig érvényes is marad. 2016-ban fogom kérvényezni a svéd állampolgárságot, amire 9 hónapon belül megkapom a pozitív választ. Valamikor 2016 és 2017 fordulóján tehát svéd állampolgár leszek.

Ezután, egy csodálatos tavaszi reggelen felutazom Stockholmba a magyar nagykövetségre, kitöltöm a "Lemondás a magyar állampolgárságról" nevezetű nyomtatványt és miután megkaptam a visszaigazolást, hogy már nem vagyok magyar állampolgár egy óriásit röhögök rajtad és a hozzád hasonló Hazaffy Jenőkön!

Tudod, nem az a baj, hogy sötét vagy, mint az éjszaka, hanem az, hogy ezt büszkén is hirdeted! ;)

Szúnyog 2013.09.29. 19:41:08

Az erőszakos hazatelepítés - amelyről szó sem volt mondataimban - nem náci.
A kérdés továbbra hozzád, mint nácizóhoz, hogy az mit jelent.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.29. 19:52:02

@Kovermadar: "az emigráns büszkén kukába dobja mindazt amit népe és hazája jelent neki" c. fejezetet olvashattuk. köszi szépen.

Íme a rendes ember már tudja, mit gondoljon rólad.
:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.29. 19:54:55

@desw:
Miért csak legvégső esetben? :)

Mire kellhet egy olyan ország állampolgársága, ahol ilyen okosságok megfordulhatnak az emberek fejében?

Arról nem is beszélve, hogy Magyarország egy főre eső GDP-je a lengyelekével, horvátokéval és Chilével van egy mezőnyben.
Te akarnál chilei állampolgár lenni? :)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.29. 19:58:20

@desw: "Legvégső esetben lemondunk a magyar állampolgárságunkról, aztán akkor semmi -- hivatalos -- közünk nem lesz hozzátok."

Igen, nagyszerű példáját adod a cikk megállapításainak, pont az ilyenekről szól, mint te: minden mozdulatoddal a magyarság ellen kapálózol, nem látod?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.29. 20:00:42

@Nemzetstratégia:
Népe? Hazája?
Te miről beszélsz? :)

Mit szívsz? Ha van még belőle, nekem is küldhetnél :)

Elárulom, Magyarország csak egy ország. Pont olyan, mint az összes többi. Nem különleges, nem mindenek felett álló. Gazdaságilag sehol sincs...
Mit kellene jelentsen nekem? És akkor Ukrajna miért ne jelenthetné ugyan azt? Vagy Togo?

Mondd, mitől különleges dolog a "haza" és a "nép"?

Szerinted mennyire érdekel, hogy azok a "rendes emberek" mit gondolnak rólam? :)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.29. 20:00:47

@Kovermadar: azt már tudjuk hogy neked semmit sem jelentett SOHA magyarnak lenni, most adtad ékes tanúbizonyságát.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.29. 20:07:06

@Kovermadar: hogy mit jelent magyarnak lenni? Ha ezt nem tudod, akkor én nem tudom elmondani...

"Mondd, mitől különleges dolog a "haza" és a "nép"?"

Majd egy ilyen mocskos hazaelhagyó, magyarságát büszkén sárbataposó liberális féregnek fogok erről magyarázni, mi? Most adtad bizonyságát, hogy ez neked semmit sem jelent.

Hát nekünk meg igen, jelent. Ez a KÜLÖNBSÉG a magyarok, meg tiköztetek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.29. 20:27:42

@Nemzetstratégia:
Úgy dobálózól ezekkel a szavakkal, mintha bármit is jelentenének.

"Most adtad ékes tanúbizonyságát..."

- Ez nagyon tetszik neked, kitől hallottad? ;)

"hogy mit jelent magyarnak lenni? Ha ezt nem tudod, akkor én nem tudom elmondani..."

- Einstein azt mondta egyszer: Ha valamit nem tudsz elmagyarázni egyszerűen, akkor nem is érted igazán!

De ez nem baj, nem kell értened, hogy miben hiszel, az nem fontos. Az a fontos, hogy agyatlan zombiként követsd az utasításokat... ;)

"Majd egy ilyen mocskos hazaelhagyó, magyarságát büszkén sárbataposó liberális féregnek fogok erről magyarázni, mi?"

- Ez a mai nap csúcsa, azt hiszem :) Köszönöm, hogy megerősítettél abban, hogy miért NEM akarok soha többet magyar lenni. Ilyen kiemelkedően intelligens és kifinomult emberekkel nem szeretnék sorsközösséget vállalni semmilyen szinten.
Nincs harag a részemről...

Jajj, azt még nem mondtam, hogy miután eladtam a magyarországi hazamat, az árát ki fogom hozni magammal. Nem lesz nagy érvágás a szeretett hazádnak, de a hozzá hasonlóak örjöngeni fognak, hogy a magyar vagyon széthordom a világban ;)

Megint megkérdezem: magyarnak lenni mitől különleges? Mitől több, mint németnek vagy orosznak?
Mintha valami felsőbbrendűségi komplexusotok lenne... szegénykém :)

De semmi baj nincsen, minél jobban kapálózol, annál jobban röhögök. Hátradőlök a kényelmes kanapén, kibontok egy üveg bort és közben nézem, ahogy örjöngsz :)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.29. 20:43:40

@Kovermadar: "Köszönöm, hogy megerősítettél abban, hogy miért NEM akarok soha többet magyar lenni."

Nem is voltál soha magyar, te liberális féreg. A többire meg értelmetlen reagálni.

A gúnyosnak szánt megjegyzéseidbe most nem mennék bele, remélhetőleg lesznek akik megteszik helyettem. Esetleg annyit még, hogy aki ilyen élvezettel gúnyolja az országot aki fölnevelte, és be is vallja, hogy ez neki semmit sem jelent.... pont az ilyen férgekről szól ez a cikk.

Már kiderült mekkora ócska hulladék vagy, pont ez volt a célom, mission accomplished.

Kellemes megrohadást odakint, remélem sosem jössz vissza. (Azt mégsem írom hogy "haza", neked nincs olyanod, sosem volt).

Fekete Pestis 2013.09.29. 22:14:35

@Nemzetstratégia:

egy dolgot nem értek.
Arról irogatsz, hogy hogy lehetne a félmillió külföldön élö magyart visszaterelni M.o-ra.

Azt nem értem, hogy a jobboldalnak ez miért lenne jó. Aki menni akar, az menjen, szerintem.

1. Ennyire kell Demjánnak az olcsó munkaerö ? A bagóért dolgozó magyar szak és segédmunkás lenne a jövö eröforrása ?
2. Vagy attól féltek, hogy ezek az emberek leadják az állampolgárságot, az ország lélekszáma ezzel csökken és ezért az Európai Parlamentbe kevesebb magyar ( fideszes ) euroke'pviselöt küldhet az ország ?

Fekete Pestis 2013.09.29. 22:21:44

@Nemzetstratégia:

Egyébként a magyar mentalitást nem szeretem. Vagyis:
1. csekonicsként, gentryként pazarol, mert az "neki jár".
2. nem tervez elöre
3. felfelé nyal, lefele tapos
4. nem türi a kritikát, ha egy kis hatalomhoz jut.
5. nem képes relativizálni, vagyis a vitapartner szemszögéböl nézni a dolgokat
6. nem azt nézi, hogy ö miben hibázott és nem tanul a hibáiból. Ha kudarc éri, akkor nem próbál okulni belöle, hanem a körülményeket, stb. okolja a kudarcért.

Viszont a 90-s évekig jó oktatás illetve az absztrakcióra való képesség valamint a kreativitás valóban elöny.

Kérdés, hogy ezek az elönyök a hátrányokat ( föleg 3. és 4. es pont ) képesek-e feledtetni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.29. 22:34:43

@Nemzetstratégia:
Valami újat is mondj már, te okostojás! :)

Ez a liberális dolog mégis micsoda? Aki azt csinálja, amit szeretne az liberális féreg? Aki pedig beáll a sorba huhogni, az az igaz magyar?

Ilyen egy agyatlan zombi gondolkodást :)

Ha leadtam az állampolgárságomat és rituális kertek között elégettem a magyar irataimat, a hamvakat elküldjem neked, hogy méltóképp eltemethetsd őket magyar földben? ;)

Eszméletlen szórakozást nyújt ez a blog, jövök máskor is, mert most is jót beszélgettünk :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.09.29. 23:39:11

@Nemzetstratégia: "technikailag ez a megoldás. Tudom hogy nyüszítesz, de ha összeomlik az EU/kilépünk, akkor bizony haza kell majd jönnöd, persze felőlem bújkálhatsz odakünn mint illegális bevándorló, nyugodtan....

:DDDDDDD"

Na most hogy mi tortenik ha Mo. kilep az EU-bol?
Az en szemszogombol semmi. :) Az itteni munkahelyemen szellemi munkat vegzek hianyszakmaban (mernok - 2.0-as verzio a te olvasatodban), ergo a cegem gyorsitott eljarassal elintezi nekem a vizumot. :) Meg csak a Council-ig sem kell elsetalnom. :) Nem felek ettol a forgatokonyvtol. :) (Most abba mar bele sem megyek hogy sok Nyugat-Europai orszagban 5 ev utan mar jar az allampolgarsag...). Tudod ez a franya gobalizacio mar csak ilyen. Nincsenek hatarok. :)

A helyedben inkabb a sajat sorsomert aggodnek mert ha Mo.-t kirugjak az EU-bol (onkent kilep, hahahaha), akkor a kulfoldi (fokent nemet) autoipar - ami jelenleg lelegeztetogepen tartja a magyar gazdasagot (remelem nem mondtam ujat vagy bantot) - vegleg lelep az orszagbol. Mar mostanaban is nehezmenyezik hogy evrol evre valtoznak jogszabalyok, kulonadok multiknak, uj rendszerek, stb. (senki nem szereti ha harapdaljak a kezet, amivel enni ad ugye?). Ez lenne az utolso csepp a poharban. Hogy ez utan mi jon, az csak rajtatok mulik. De baratom egy jotanacs, oszinten, hidd el, nem akarsz kikerulni az EU-bol...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 07:52:23

@Don Kartasch:
Csak azt felejted el, hogy nincs masik allampolgarsag. Egyszeruen nem letezik!
Minden orszag valojaban gyarmata Magyarorszagnak es a OVi-s kisdobos iranyitja mindet.
Merkel es Obama fel kimondani a nevet, az angol kiralyno meg a vacsorajarol is egyeztet vele.

Nagyhatalmu nep a magyar, mindenek folott allo!

Nen kilep az EUbol, hanem feliszlatja azt!
Magyarorszag a nemzetek Chuck Norrisa!

kino 2013.09.30. 10:12:07

hát nem egy letisztult cikk... az írója vajon tudja egyáltalán, hogy mit akar írni?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.30. 10:38:57

@Fekete Pestis: Aki azt fejtegeti, hogy miért nem akarja magyar névre keresztelni a gyerekét, az szerintem ne ugasson bele e témába.

@Kovermadar: Semmi közöd nincs és sosem volt ehhez az országhoz, te büdös rohadt féreg.

@Don Kartasch: Ezt a hsz-t direkt írtam, mert jó eséllyel sejtettem, hogy a sok, magát vérző szívű emigránsként pozícionáló indextrollból ellenreakciót fog kiváltani.

És lőn. Amit ide irkáltatok, csak nektek nem tűnik föl, hogy mennyire undorító. Mindenki másnak föltűnt.

Catoo 2013.09.30. 10:41:03

Ez az egész írás egy provokatív és populista kocsmai stílus. Tele hazugságokkal!
1956 után az elmenekült embereket az akkori rendszer hazaárulóknak, köztörvényes bűnözőknek és aljas embereknek állitotta be. Amire a lakosság 90%-a harapot. Mert egyszerűbb volt őket ütni, mint egy homokzsákot, bajukért!

Ez az írás újra egy homokzsákot kínál most a jelenkor embereknek. Legyen kiket ütni!
A szokásos gyűlölet hadjárat egyik formája!
Azok az emberek, akik elhagyták az országot az otthoni, szemekben belekerültek abba a csoportba, akik aljasok és mindennek okozói. Akikre ismételten gyűlölettel lehet nézni. Akárcsak egyes otthon élő népcsoportokra.

Miközben áhitattal néznek a külföldre. Minden szavukban és tettükben a "bárcsak" és a "bezzeg" szerepel!!!!

Tudod kedves BLOG-IRO!
A felsőoktatás soha sem volt ingyenes!!! Még az átkosban sem!
Apád, Anyád munkájából fizették az egyetemet csakúgy, mint az egészségügyet!
Apád, Anyád nyugdíjasként azért kap nyugdíjat, mert évtizedeken keresztül az ő fizetéséből fizették mások nyugdíját és azért kap olyan keveset, mert az állam nem engedte a megtakarítást a nyugdíjas évekre. Akárcsak most, amikor a magánnyugdíjpénztárakat megszüntette!!!

Tudod, Kedves BLOG - Agent Provocateur - azok az emberek, akik ezt az országot elhagyják emberekként akarnak élni! Gondolkodni és dolgozni! Gyerekeiknek egy értelmes életet biztosítani.

Mindazt szeretnék megkapni saját életükben, ami "Mohácsnál" elveszett. Amiről a magyar egész életében álmodik és sír, de otthon tisztességesen soha el nem érhet!!!!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.30. 10:59:42

@Catoo: "Sajnos szinte mindnyájunknak vannak olyan rokonai, vagy barátai, akik a reménytelennek ítélt hazai gazdasági helyzet miatt nálunk szerencsésebb országokban kénytelenek szerencsét próbálni. Ők, azok, akik akár napi 10-12 órát is güriznek, és zsíros kenyéren élnek, hogy egyszer, valamikor hazajöhessenek, és emberhez méltó életet teremthessenek maguknak itthon. Ez a cikk NEM RÓLUK szól."

Értő olvasás képessége heló! Vagy ha úgy érzed rólad szól, akkor vajon miért?

Mi van az egész határátkelő blog itt veri a nyálát? Felőlem rendben, csak aztán ne csodálkozzatok, ha fordítva is megtörténik.

egyébként erre tudna valaki valami értelemeset szólni?

"Ő az, aki világlátott emberként (ami csak ő lehet, az otthon maradt mucsaiak értelemszerűen nem) kinyilatkoztat: szerinte itthon mindenki „magyarkodik”. Nem érti, hogy aki hozzá hasonlóan olyan szerencsétlen volt, hogy erre a szar helyre született, az mi a francért büszke erre. Sír a szája, hogy a „magyarok széthúzóak”, de az otthoniakkal csak dicsekvés, vagy kioktatás céljából keresi a kapcsolatot, a kint élő többi magyarral pedig ennyire sem. Kínosan emlékeztetnék őt ugyanis arra, amit mindenáron el akar feled(tet)ni: hogy honnan érkezett. Az igazi lehetőséget, a fényes szép jövőt azonban nem is magának reméli, hanem a gyermekeinek. Akik már igazi britek/amcsik/ausztrálok lesznek. Őket talán még magyarul megtanítja úgy-ahogy, hogy tudjanak skypeolni a nagyival, de ennél többről szó sem lehet. Mi haszna lenne belőle a gyereknek? Nekem mi hasznom volt belőle?"

Nyilván NEM, mivel az itt hőbörgő emigránsok lélekben sosem voltak magyarok, az ő istenük, hazájuk: a PÉNZ.

Ez rendszerint megfelelő etnikai háttérrel szokott párosulni.

mó-ka 2013.09.30. 11:17:45

@Dzsentrisvihák: Szia, nem nagyon érthető számomra, hogy egy ember aki otthon él, az hogy ejthet ki a tollából egy ilyen írást, de azért egy kicsit el kell gondolkodni. Rengeteg ember mosogat és takarít, igen, de nagy százalékuk azért csinálja (rengeteg tanár pl) hogy a mosogatói fizujából ki tudja fizetni a hatalmas lakáshitelét a hazájában, mert sajnos a hazája nem képes olyan fizetést kreálni számukra, amiből lehet enni, számlákat és hiteleket fizetni is, sajnos választani kell, h melyiket fizesse és mivel az ember étellel működik, egy idő után csak halmozódik az adóssága. Nem vagyok tanár, félreértés ne essék, de sok tanárral találkoztam már külföldön. A másik az a nyugdíjas szülők otthon hagyása jelenti számomra a legnagyobb fájdalmat ebben az egész 'wannabeemigrant' szarkodásban, de mehetnék haza és lakhatnék a szüleimmel, mert kész idiótaság albérletet fizetni, és minőségi éhezők lehetnénk további életünkre. Én inkább próbálok segíteni nekik, ahogy csak tudok és ha bármi történik velük haza tudok rohanni és segíteni, hogy kaphassanak emberhez méltó ellátást, nem kell hozzá gyorshitelt felvennem, csak felülni a repcsire és vinni a bankkártyámat.És persze most mondhatod, h nekem a pénz számít, de hidd el nem, csak egyszerűbb vele az élet mint nélküle, mert ha nincsen akkor megmentik az életed és ennyi, mindenhol a pénz beszél sajnos, főleg otthon, ahol az orvosok, szóbe sem állnak veled, ameddig nem csúsztatod a pénzt. Ja és nem mi fizetjük a szüleink nyugdíját, hanem fizették ők 40év munkával, szánalmas ami otthon történik és nem adnak választási lehetőséget a fiataloknak. Minden nap hívom a családom, mert megszakad a szívem, annyira hiányoznak, de amikor a nyugdíjas szüleid, azt mondják, h ne költözz haza, mert itt sajnos ez a helyzet csak stresszt és szomorúságot fog okozni, akkor az már elgondolkodtató. Neked is el kellene. Én soha senkinek nem mondanám, h gyere külföldre, mert nagyon jó lesz, azt mondom, ha jönni akarsz, akkor tudd, h nagyon nem könnyű :( Ez sajnos kettévágja az életünket, de mindenki valami miatt meglépi és az legyen az ő dolga, h mért. Én nem nézem le sem őket, sem téged, de nem is tűröm el senkitől. Üdv: egy Lány, aki nem mosogat és nem lakáshitel miatt van külföldön.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 11:24:03

Mindenki figyelmébe!

az ide írogató határátkelős meg indexes trollok többsége onnan ismerhető fel, hogy:

1)Először előadja a "vérzőszívű emigránst",ahogy fentebb találóan írta valaki, majd pár hozzászólással később már "mélymagyarozik", nácizik, fasisztázik;

2)büszkén mutatja, hogy ő aztán soha többé vissza nem jön ebbe az szar országba;

3)Folyamatosan és kizárólag a pénzről bír hadoválni, mint egy utolsó büdös zsidó;

4)És mindenekfelett azt hiszi, hogy ez lenne természetes, hogy mindenki olyan degenerált módon gondolkodjék, mint ő.

Én személyszerint nem ma kezdtem a hazai kommentfelületek olvasását, és elmondhatom: 90% bizonyossággal az ilyenek a belpesti-liberális-zsidó háromszögből kerülnek ki.

Persze itt az a trükk, hogy ezt sosem árulják el magukról, csak a magyarságot ért köpködéseikből, meg gyalázkodásaikból derül ki.

Bizony az ideírogatók többsége egy utolsó rohadt mocskos ZSIDÓ.

Ennek megfelelően kell velük viselkedni!!!

Egy utolsó mocskos zsidó mit is tudhat a magyarságról? Persze hogy ott rúg bele, ahol éri!

Az a baj, hogy még mindig nagyon lágyszívűek vagyunk, amikor pedig egyértelműen rá kell mutatnunk, hogy
BÜDÖS ZSIDÓ, ne ugass bele a magyarok dolgába!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 11:35:40

@Nemzetstratégia:
Ezt ugy mondod, mintha valami szornyuseg lenne. Pedig buszkeseggel tolt el, hogy az olyan Hazaffy Jenok, mint te megtagadjak tolem a lehetoseget, hogy magyar legyek.

Van meg a vilagon 7mrd ember a magyarokon kivul. Ezek szerint mind budos fereg... ;)

Ismersz mas szavakat is vagy csak ennyi fert bele a csokott agyacskadba?

Erdekes egy ember vagy te, de nagyon jo komedias is egyben. Minden elismeresem! ;)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 12:00:47

@Kovermadar: Szia!

Nem nekem írtál, de válaszolnék!

1) egy magadfajta mocskos rohadt büdös libsi zsidó minek ugat bele a magyarok dolgába?

2)Te magad tagadtad meg a lehetőséget hogy magyar legyél, amikor azon élvezkedtél, hogy milyen jó lesz ha már nem leszel magyar Nem emlékszel, Naftali? Ott van pár sorral följebb.

"Van meg a vilagon 7mrd ember a magyarokon kivul. Ezek szerint mind budos fereg"

Akinek rendes, normális nemzettudata van, értsd nem köpködi-gyalázza hazáját úton-útfélen, azzal semmi baj sincs. ezt sem tudtad?
Döbbenetesen ostoba egy állat vagy. :))))

Na most már eltakarodhatsz a jó kurva anyádba!!

:DD ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 12:15:27

@Schwerer Gustav:
:D

Csucs lehet ez az anyag! ;) Komolyan kuldhetnetek belole!

A helyzet az, hogy ateista vagyok s nem zsido. De ha valasztani kellene, inkabb lennek zsido, mint magyar. Meg is mondom miert: ha valamit ennyire szidnak, szemmel lathatoan vegtelenul egyszeru emberek, az csak jo lehet ;)

A napokban en is okosabb lettem... kiderult, hogy a Majmok bolygoja nem is fikcio, hanem valosag. Csak az urhajo a Karpat-medenceben szall le es nem Amerikaban ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 12:22:54

@Schwerer Gustav:
Nagy szavak egy kisembertol ;)

Nemreg irtatok, hogy sosem voltam magyar. Akkor nem is volt mit megtagadni, nem? ;)

Mondom, a zsidosagot onkent vallalom! Nem tagadom meg. Ebben a formaban meg hazam is van. ;)

A masik dolog, hogy nezd vegig a jelzoket, amiket hasznaltok: mocskos zsido, fereg, "kurva anyadba", stb.
Reszemrol a legerosebb a majom volt.

Sikerul egyedul is megfejteni, hogy mekkora kulturalis szakadek tatong kozottunk? Erted mar, hogy miert szegyenkezem a szarmazasom miatt?

Dehogy erted... szerinted ez, kulonoskeppen a zsidozas, rendben van.

Hjajj...

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 12:56:16

@Kovermadar:

"Nagy szavak egy kisembertol"

Jól jellemzed magad;) valóban erről van szó.

"A helyzet az, hogy ateista vagyok s nem zsido."

Hát akkor genetikailag vagy képtelen megérteni az ilyen dolgokat.

"Erted mar, hogy miert szegyenkezem a szarmazasom miatt?"

Neked nincs származásod, következésképpen szégyenkezned sincs miért. Megint hazudtál, te szemét geci! ;)

Most már eltakarodhatsz a jó édes kurva anyádba! ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 13:51:09

@Schwerer Gustav:
:D

Te valami csucskiserletre gyursz a "ki tud egysegnyi ido alatt a legprimitivebb lenni" musorszamban?

Ez olyan... magyaros ;)

De mondom, reszemrol nincs harag, eleg csapas neked az a rettento keves eszed.

Egy idore kiszorakoztam magam, majd meg lehet beugrom kicsit jatszani :)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 14:06:27

@Kovermadar: nyugodtan ugorj be, sőt, inkább akaszd fel magad te rohadt libsi magyaráruló geciláda, aki azzal büszkélkedik, hogy soha nem jelentett neki semmit az ország és a nemzet.

De előtte még baszd meg a jókurva édes rohadt anyádat! :)

MRN 2013.09.30. 14:22:33

Egy könnycseppet elmorzsoltam, ahogy olvastam az otthon maradt szülőket támogató kivándoroltak bejegyzéseit. Tiszteletem azoknak, akik igazat írtak - ezt szeretném kihangsúlyozni. Sajnos viszont a környezetemben nem egy olyan példát látok, ahol az itt felhalmozódott adósságok elől léptek le, azt itt hagyva a szülőknek, vagy egyszerűen csak "egy életem van" alapon távoztak, a szüleik pedig boldogulnak, ahogy tudnak. Mert ígéret ugyan van, hogy küldenek majd pénzt, ahogy megvetették a lábukat, de valahogy mindig közbe jön valami. Új állás van, lakásra, kocsira gyűjtenek épp, stb. Jó esetben egy évben párszor látogatják még a hozzátartozókat, de ezek a látogatások is ritkulnak, de hát az utazás drága, van jobb helye is annak a pénznek...
Persze, a gyermek élje a saját életét, és a legtöbb szülő nem azért nevelte, hogy majd gondoskodjon róla, s nem is kéri számon rajta, sőt támogatja a döntésében. De azért a lelkiismeret, na...

mó-ka 2013.09.30. 14:46:31

@monddazigazatmar: Nem várok, választ, semmit sem, de ez a stílus, ez a fogalmazás, nemhogy ide, sehova nem való.Sajnos vannak beteg emberek, és vannak nem túl betegek, undorító amit írsz. Nagyon csúnya ez az egész komment sorozat és a legrosszabb az egészben, ha választ kaptok, sem gondolkodtok el rajta, h mit ír a másik. Annyira szánalmas. A te életed ilyen, az ő élete olyan. Mért kell így viselkedni? De csak egy összehasonlítás alapján, ha beszélsz angolul, vagy németül, nézz meg kommenteket és hasonlítsd össze, h mennyi negatív komment van a német és angol oldalakon ugyan ahhoz a videóhoz százalékban és mennyi a magyar oldalon.(csak egy random videót keress) Sajnálatos, mert ezt az olyan emberek teszik, mint te akik totál be vannak poshadva az életükbe és a negatív kommentjeikbe. Intelligencia, tisztelet kellene a másik hazádból származó, vagy élő felé. Ha összehasonlítottad, akkor pedig már nem kell túl sokat gondolkozni, h sok magyar pl mért nem akar csak magyarokkal barátkozni és a többi. Mindenki ment valamiért, ha ment külföldre, ha valaki személy szerint téged bánt, akkor személy szerint neki címezd a mondókát, ha nem, akkor meg semmiben nem szabad általánosítani. A rasszizmus a saját nemzeten belül is kialakulhat s nálunk képes is, csak úgy hívják, h féltékenység. És ezt sem rád értettem, a Hazámban élő Magyar emberek 50%a biztos ebben a 'betegségben' szenved. Ki kellene mindenkinek nyitni a szemét és látni is nem csak bámulni, mint borjú arra a bizonyosra. Ha ez működne, lehet sok tehetséges fiatal nem lelépne, hanem összefogna, a tehetségtelenekkel, az idősekkel, bárkivel, aki magyar és lépne együtt, összhangban, változást csak így lehetne elérni, de a széthúzás ami a hazánkban van, az nem biztos, hogy a legelőnyösebb számunkra. AZ az 500Ezer ember aki lelép, nem hiszem, h bármit tudna tenni, de 5Millió, már lehet. Ami otthon zajlik sajnos, már nem megy el a vicc kategóriájában, és nem is hiszem, h sokan tudnak rajta nevetni, de azt mondom erre, h egyáltalán nem számít az, h valaki milyen karakterekkel ír, csak az számít, hogy vegyük észre azt, hogy minden ember, ember körülöttünk és te pl lehet megmondod és huhh, de tiszt vagy, de a másik cipőjében nem jártál le egy életet, majd ha igen, akkor tisztelni fogja mindenki amit írsz. De ameddig nem, addig neked kell tisztelned, a másik, jó, nagyszerű, szar, szánalmas vagy akár egy fillért nem érő életét is... és most, hajrá, köpködhet bárki, csak rajta, elbírom, de ezt gondolom.

desw 2013.09.30. 17:03:27

Huuu, pörög a buli!

Azért kíváncsi lennék, hogy hány emigránsnak jut eszébe a sok agyhalott zsidózó kommentelőt olvasva, hogy haza kellene menni, és hogy jó vagy rossz döntést volt-e elmenni MO-ról.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 17:20:57

@desw: Én meg arra lennék kíváncsi, hogy hány valódi zsidrák van a határátkelő.blog.hu-ról ideszabadult patkányok között.

mert az úgy eléggé primitív, hogy dobbant a büdös zsidaja, aztán vérzőszívű emigránsnak beállítva magát, már harmadik mondatában mélymagyarozik meg nácizik...

Egy kicsit jobban át kéne gondolni elvtársak, mert így elég hamar kiderül, melyik gettóból jöttetek.;)

Globetrotter2014 2013.09.30. 17:51:49

Volt egy pár necces poszt a blogon de az egyik mélypont.

Van pár ország amelyikről el lehet modnani hogy midnen normális ember már otthagyta.

Ilyenkor abban lehet bízni hogy a kivándorolt népesség azért még támogatja (sőt a GDP érezhető részét adja). És ha a trutyikavarás elég mélyre húzza akkor már a kint élőknek elég súlya lesz ahhoz hogy helyrebillentse azt.

Ez az ország nem Magyarország. De vannak rá példák a közeli és távolabbi környéken.

És jó lenne ha mi nem, jutnánk ide. Egykori eminensként, akit a szó jó értelmében liberális és nyitott országként tartottak számon.

Vajon kinek állna érdekében az hogy ez a kép megváltozzon?

desw 2013.09.30. 18:06:46

@Schwerer Gustav:

Köszönöm a folyamatos megerősítést, jó döntés volt elmenni!

Csak azokat sajnálom, akik látják, hogy rossz az irány, de valamiért nem tudnak elmenekülni.

Fekete Pestis 2013.09.30. 19:22:55

@Nemzetstratégia:

Látom a kollega úr megnézte a hozzászóláslistámat: tiszta haszon, mert el leehet tekinteni a logikus érveléstöl.

Pont, ahogy a pontjaimban felsoroltam ( relativizálás hiánya, fekete-fehér gondolkodás ).

[ mertugye, annak hogy milyen névre akarom a kiskölyköt keresztelni, kurva sok köze van ahhoz, hogy mennyire igazak azok a pontok, amiket leírtam ]

Hulde.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.30. 19:54:33

@Fekete Pestis: "mertugye, annak hogy milyen névre akarom a kiskölyköt keresztelni, kurva sok köze van ahhoz, hogy mennyire igazak azok a pontok, amiket leírtam"

Ahhoz köze van, hogy miként tekintesz a magyar örökségedre, feltéve ha valóban magyar vagy, (nem pedig egy idegen, nem-európai kultúrkör: zsidó, cigány stb tagja).

a nemzeti érzéssel kapcsolatban minden országban "fekete-fehér" a helyzet. Kétlem hogy ha egy svéd-dán-norvég-brit stb hazafias fórumon (~Jobbegyenes) jönnétek mint ex-bevándorlók, hogy nektek milyen jó sorotok van, meg hogy végre kimásztatok ebből a brit-no-sv-dán szemétdombból, annyira különböző bánásmódot kapnátok. De megpróbálhatod, látogass el mondjuk a BNP egyk netes fórumára, mondd hogy ex-brit vagy és annyira jó hogy kikerültél a sok mélybrit és náci közül.
Aztán szólj hogy milyen válaszokat kaptál.

PS
A család hiába ellenzi, te idegen nevet fogsz adni a gyereknek? Mekkora köpedék magatartás ez?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 20:03:07

@Schwerer Gustav:
Mazel tov, testvérem! ;)

Közönségességed soha nem látott magasságokba tör.
Kocsmában szocializálódtál vagy mi van veled? Inkább az általános iskolát kellett volna befejezned...

Sokat előjön nálad a patkány motívuma... ez valami péniszirigység nálad?

Amit eddig észrevettem:
- szidod a zsidókat, mert intelligensebbek nálad;
- szidod a patkányokat, mert hosszabb a farkuk.

Biztos, hogy minden rendben van nálad? Elégedett vagy az életeddel? Boldog vagy? Mert ha igen, akkor miért fröcsögsz?

Küldjek majd neked is a hamvakból?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 20:04:17

@desw: "Köszönöm a folyamatos megerősítést, jó döntés volt elmenni!"

Szívesen te rohadék libsic hazaáruló féreg!

"Csak azokat sajnálom, akik látják, hogy rossz az irány, de valamiért nem tudnak elmenekülni. "

Ne aggódj, az Erec mindig tárt karokkal várja őket! ;)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 20:13:09

@Kovermadar: "Küldjek majd neked is a hamvakból?"

A hamvaidból? Persze küldhetsz, de inkább kérd meg húzzák le a WC-n, te büdös libsi féreg! ;)

"Sokat előjön nálad a patkány motívuma"

Ez szerves összefüggésben van azzal, hogy milyen jelentős számú , büdös patkánymódra mászkáló hazaáruló (=hazáját pénzért elhagyó, majd azt büszkén hirdető) szemét féreggel van dolgom!

Úgyhogy baszd meg anyád a ravatalon, te szemét hazaáruló féreg!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 20:29:06

@Schwerer Gustav:
Azon töröm a fejem, hogy könyvet írok ebből az agymenésből...
Szerintem óriási lenne, ha még pénzt is keresnék a te primitívségedből.

A bevételt felajánlanám egy-egy izraeli zsinagógának, természetesen.

Képzeld csak el milyen jó lenne: a te antiszemitizmusod pénzt termel Izraelnek. Szerintem szuper ötlet! :)

Már ki is másoltam a hozzászólásaidat és a Nemzetistatégiás Hazaffy-ét is. Dőlni fog a sékel, meglátjátok!

desw 2013.09.30. 20:30:30

Én csak egyet nem értek, kedves hazafias elvtársak. Miért nem örültök inkább annak, hogy a sok "mocskos zsidó libsi hazaáruló féreg patkány ..." külföldre költözik? Miért akarnátok minket erőszakkal hazatelepíteni?

Ekkor végre csak ti, igaz magyarok élnétek Magyaroszágon, és úgy építhetnétek fel az országot, ahogy csak akarjátok.

Vajon mi lehet az oka annak, hogy a ti "nemzetstratégiátok" része a külföldön dolgozó magyarok erőszakos hazatelepítése?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 20:35:38

@desw:
A külföldön megkeresett pénzünket szeretnék megkaparintani.

A féregpatkány biztosan nagyon aranyos állat... :)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 20:43:44

@Kovermadar: szerintem meg az lenne szuper ötlet, ha felakasztanád magad az első fára, te szemét geci liberális patkányféreg.

Persze csak miután megbasztad ravatalon az édesjó kurva anyádat!

@desw: lófasz akar titeket hazaköltöztetni. a tag arról írt, hogy a kilépéssel előállna egy ilyen helyzet. A büdös fajtádhoz amúgy se nyúlna senki, nem akarnak hullamérgezést kapni.

desw 2013.09.30. 20:52:31

@Kovermadar:

"A külföldön megkeresett pénzünket szeretnék megkaparintani."

Nekem is ez a sejtésem.

Azért kíváncsian várom az illetékes elvtárs válaszát is, mert azt azért ciki lenne kimondani egy hazafinak, hogy gyere má' haza libsi bibsi mer' kell az adód a segélyemre és a májátültetésemre.

desw 2013.09.30. 21:03:44

@Schwerer Gustav:

Olvasd el, pálott szájú baltazár, hogy mit írt a kollégád.

Sok rövidet iszol, haver! Sokat is büfizel!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 21:09:29

@Schwerer Gustav:
Eddig voltál szórakoztató, most már csak papagáj vagy... unalmas :(
Találj ki valami jobbat!

@desw:
Kimondani sosem fogják. De ők is pénzből élnek, bármennyire is fáj ezt bevallaniuk.
A nemzeti érzelem biztosan szép dolog, de egyetlen dolgot nem lehet vele megcsinálni: megenni vagy befizetni belőle a számlákat.

Valamikor szóbakerült, bár nem emlékszem, hogy komoly volt vagy kacsa, hogy megadóztatnák valamilyen módon a külföldön dolgozók bérét. Szerintem mikor az ilyen Hazaffy Jenők és Pistikék nagygyűlést tartanak, akkor ilyesmikkel kábítják egymást, hogy majd jól megadóztatnak minket és jajj lesz nekünk.
Mindegy nekik, csak dolgozni ne kelljen vagy a szürkeállományt használni.
(fenti pajtásunk esetében a szürkeállomány meglétét megkérdőjelezem)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 21:18:39

@Kovermadar:

"Kovermadar 2013.09.29. 11:07:57
Érdekes napnak ígérkezik :)

A wannabe-emigránsban tökéletesen magamra ismertem, pont ilyen vagyok, pont így gondolkodom. És akkor mi van?"

Pont így gondolkodsz, te mocskos rohadék? Hát akkor baszd meg a jó kurva anyádat a ravatalon!

@desw:
Félted a pénzedet mi, te mocskos rohadt zsidó?

desw 2013.09.30. 21:44:38

@Kovermadar:

Próbálnám rávezetni őket, hogy ha elüldözik a jól kereső réteget, akkor ők fognak a végén a legszarabbul járni, de szélmalomharc ez is, ahogy látom.

Mert mi lesz Magyarországgal akkor, ha még több jólképzett ember emigrálni fog?

Orbánék csökkenteték az szja-t néhány százalékkal és egyből lett is egy 500 milliárdos lyuk a költségvetésben. És ha a mi Gyurink nem ennyire elmebeteg (különadók, csekkadó, ...), akkor már be is dőlt volna a ország.

Mi lesz akkor, ha ez a réteg végleg megunja a zsidózást és emigrál? Akkor nemcsak néhány százaléknyi szja fog kiesni a költségvetésből, hanem az összes szja, járulékok, áfa, ... azaz vaskos ezer milliárdok. Na akkor lesz game over, és akkor már késő lesz sírni!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 22:07:09

@desw:
Erre csak azt mondhatom, hogy egy olyan zsidót, mint én ez örömmel tölt el, mert akkor felvásárolhatom a fél országot fillérekért ;)

Csatlakozz te is a felvásárláshoz, mutassuk meg, ki a rabbi a háznál! ;)

(elnézést)

A forgatókönyv nem tudom mennyire reális, meglátjuk 5-10 év múlva.

Bennem egyébként az merül fel ilyenkor, hogy ha már elüldöztek minden zsidót, cigányt, svábot, románt, szlovákot..., akkor majd kit fognak utálni? Lesznek a kékszeműek és harcolnak a barnaszeműekkel? A szőkék leköpik a feketéket?

Mert kétség sem férhet hozzá: valakit mindig utálni kell. Valaki mindig hibás lesz (és nem ők lesznek azok, hisz ők tökéletesek).

De, hogy a mai napra zárásként, stílusos legyek: MAZEL TOV a magyarságnak a folytatáshoz! :)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 22:32:07

@Kovermadar:

"Kovermadar 2013.09.29. 11:07:57
Érdekes napnak ígérkezik :)

A wannabe-emigránsban tökéletesen magamra ismertem, pont ilyen vagyok, pont így gondolkodom. És akkor mi van?"

Az van, hogy baszd meg az anyád a ravatalon, aki ekkora hulladékot a szrt a világra, mint te vagy!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.09.30. 23:55:26

" Ő az, aki még véletlenül sem gondolja át, amíg ő „sikeres", a szüleit már az itthon maradt korrupt, ingyenélő, sikertelen ország tartja el. "

Arra végtelenül sem gondola posztoló, hogy szegény nyugdíjas szülők minbér alatti nyugdíjat kapnak esetleg, és anno már megdolgoztak a nyugdíjukért?

Arra véletlenül sem gondol a posztoló, hogy aki itthagyja ezt az országot, ár évet már lehúzott itt adóbefizetéssel?

Aki meg csak mocskólodni meg káromkodni tud, meg alázni a másikat, mint gusztáv , nos ilyen emberek maitt mentem el. Nekem semmi szükségem erre a széthúzásra, inkább élek multikultiban boldogan,értelmiségiként, ott ahol emberileg is, és egyéb módon is megbecsülnek.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.01. 14:27:14

@tildy:): élj Angliában, másodrangú állampolgárként, mert ember-, vagyis britszámba venni sosem fognak, mindig lenézett bevándorló leszel...

Semmiféle-fajta széthúzás itt nem volt, amíg aztán te és a kisbarátaid betoppantatok és elkezdtetek arra maszturbálni, hogy milyen jó hogy már nem éltek ebben a náci, fasiszta, mélymagyar stb. országban, milyen jó hogy más kint adóztok, soha nem fogtok visszajönni, stb.

Az ilyenek, mint te és a haverjaid, ócska hulladékok vagytok, akik persze úgy hagyják itt ezt a "szar országot", hogy rendre visszaugatnak, visszajárnak, expat-blogokon nyaldossák és nyugtatják egymást, hogy "milyen jó hogy már nem élünk otthon, olyan jó itt kinn minden stb", mintha a rossz lelkiismeret fúrna belülről titeket.

A cikk is úgy kezdődött, te barom, ha tudtál volna figyelni: "Sajnos szinte mindnyájunknak..." tehát nem velük van baj. Azzal van baj, aki minden alkalmat megragad, hogy teliszájjal mocskolja-gúnyolja az országot, amely őt felnevelte, és a nemzetet, amelyből származik.

Hát az ilyennek azt mondom és MINDIG IS azt fogom mondani: baszd meg anyád a ravatalon, aki téged a világra szart!

Jirlan · http://nemzeti.net 2013.10.01. 16:29:19

Blogtulaj + többiek jé, ezekről beszéltem, íme tessék. Szerintem itt a bloghúúúúún akár szervezett vagy fizetett ballib trollok is előfordulnak, főleg ott feltűnő ahol egymás klónjai alkotnak valahol. A shiftfóbiások. :P

Nem sok értelme van vitatkozni velük, úgyse fogják fel hogy maguk alatt vágják a fát. Buta ám a bosszú népe, nem bölcs csak aljas és ravasz.

Nincs igazság bennük, mert az ördög az ő szellemi apájuk aki kezdettől fogva hazug volt. Mindegy is, hogy egyből lezsidózással, vagy csak visszafogott ellenvéleménnyel reagálunk rájuk, az eredmény ugyanaz - semmi érvet sem fogadnak el se tőlünk se mástól. Max. a pontosítás kedvéért nem érdemes általánosítva kivetíteni őket erre a bizonyos sokat emlegetett népcsoportra.

Igen, mivel vannak és nem láthatatlanok, azért néha szokták emlegetni. Még akár dicsérni is. :Đ

Bármi itteni beszólás rájuk csak reakció a neoliberális agyatlan droidok nemzetgyalázására, az a szarmagyar aki itthon vagy másutt gyalázza a magyarokat, az országot általában. Általánosít!!!!! Nekik lehet?! Az ilyen tán akkor is mélymagyarozik, ha egyedül van. :)

Mélycionista neolib lúdmillások.

Orbán bábu megvuduzó, Solymosi Eszter vérét vevő, ávópincében embert daráló, El Qro szemkilövető, és legbelül a minden rajtuk kívüli nép iránt talmudi sötétségből eredő engesztelhetetlen gyűlöletete hordozó szamuely - kunbélaoid típusúak. Valahogy tudatilag - szellemileg egyek, csak több testben vannak.

Ezeknek még a fidesz is náci pedig a valagukat kinyalja!!!!!! Nem lehet, és nem is szabad megfelelni az elvárásaiknak, követelőzésüknek ami valójában a mi pusztulásunk.

Különben is, rendes magyar ember tapasztalatot szerezni vagy kalandvágyból, a családját támogatni, PÉNZT KERESNI megy el legfeljebb, és nem másért. De amint lehet hazatér, és főleg nem árt onnét Magyarországnak ugyanúgy kicsiben, mint a nemzetközi lejáratókampány cionistái nagyban. Wass Albert nem megvetendő, szintén érthető a 70-80 ezerért robotoló vagy épp munkanélküli magyarok külföldi munkavállalásának motivációja, és más akinek muszáj volt menni nem megvetendő, tom lantos és paul lendvai valamint 'karmester' schiff például igen undorítóan viselkedtek, a MI kárunkra. A ti fajtátok vélt hasznára dolgoznak, ám az utálat mindig azt érinti jobban aki elérhető, szerintem nem éri meg dehát ti tudjátok. Most konjunktúra van, de ami fennt van lesz még lennt is. XD

And anyway. "Kik támadják Magyarországot és miért" "Háború a nemzet ellen" "Ávósok" ezek szellemi unokái a libernyák trollok is :DDDDD

Ne azt nézd a hazád mit tehet érted - názd azt TE mit tehetsz a hazádért. Szegény Kennedy elnök szavai, őt is a cionista zsidók ölették meg.

Ismerős az önként vállaltan hazátlanok alapállása : "szdsz vagy mucsa"

tortenelemportal.hu/2013/02/raffay-erno-demokrata-interju/

Lényeg az, hogy mi volt előbb, ki tmadott előbb. Ki hívta őket ide amúgy is, maradtak volna inkább Galíciában.

Ez itt off, bár nem egészen : it kávéről ismerős nikk ez a tildy, hát az is egy nagy hely, és van nála is sokkal rosszabb ottan : tele van piacbolsevik agyamosott elkényeztetett burzsigyerekkel, megy a fröcsögés a kormányra folyamatosan a hitközség részéről, ám a mezei magyar gyereknek tilos politizálni. Maga a lap is elfogult természetesen, dajkó elvtárs félék minden cikke tömény uszítás, az is valahol az amerikai népszava mélységeiben. 10 előtt a kormányt ekáző revolvercikk szerzői bezzeg kussban voltak, illetve 9-ben tiltották le a politikát - mikor már nagyon népszerűtlen volt az álbaloldali vadkapitalista tolvaj honvesztő kúrmány.

Ezektől a belpesti agyhugyköves liberráltaktól amúgy is el kéne venni az állampolgárságot, húzzanak csak el, nagy szarok ezek zsidónak és magyarnak is. Az a nem mindegy hogy csak származásilag zsidó-e valaki, vagy konkrétan megszemélyesít egy olyan zsidót aki miatt a zsidókat utálják!

Amilyen az Adjon Isten... azon sem csodálkozom, ha a közismert keserű történelmi tapasztalatokon alapuló utóítéletek okán valaki nem bízik meg bennük! Pedig írja a biblia, hogy a nemzetközi bajkeverők nem is zsidók hanem a sátán zsinagógája. 8)

messzipista 2013.10.02. 06:46:54

@Schwerer Gustav: te egy beteg ember vagy, aki mindenkit lezsidozik, aki nem olyan hulye, mint te

messzipista 2013.10.02. 06:51:07

@Schwerer Gustav: te ugy egyebkent mennyit dobtal be a kozosbe az elmult evekben? Adora gondolok, nem eszmei pluszra...

Fekete Pestis 2013.10.02. 07:56:49

@Nemzetstratégia:
"Kétlem hogy ha egy svéd-dán-norvég-brit stb hazafias fórumon (~Jobbegyenes) jönnétek mint ex-bevándorlók"

Nos, csak NL ügyében tudok nyilatkozni.
NL fórumokon megfigyeltem, hogy
(a) annyira hazafias szöveget nem nyomatnak, mert tudják, hogy ök speciel a gyarmatosítás révén lettek nagyok
(b) a hollandok jobban elfogadják az ellenvéleményt. Ugye, relativizálnak. És még véletlenül sem patkányozzák meg köpedékezik azt, aki másképp gondolkodik, mint ök. Tipikus magyar hiba.
(c) Ha azt írod, hogy "BNP" , nekem rögtön a "Paribas" ugrik be.
Nem tehetek róla, bocs ;)
(d) Sajnos te sem tudsz "outside the box" gondolkodni.
Pusztán abból, hogy külföldön élek (1) nem következik hogy zsidó vagyok (2) ennek ellenkezöje sem következik (3) az sem következik, hogy szeretem a zsidókat (4) ennek ellenkezöje sem következik.

A gyereknek azért akarok "külföldi" nevet adni, mert azt szeretném, ha NyEu-ban élne. Mivel ott nem tudják ezeket az idétlen magyar kettös beetüket kiejteni, ezért (a) vagy mindenféle kettös betü nélküli nevet adunk vagy (b) olyan spec. karakteres illetve kettös betüs nevet, ami errefelé [Északnyugat-Európa] divat.

Szerintem ez egyszerü gyakorlatiasság.

Egyébként nyugi, vlsz. magyar állampolgár (is) lesz. Szeretett M.o nem fog miatta lélkszám-csökkenésen átmenni => miatta megtarthatjákot a nektek létszámarányosan járó EU parlamenti képviselöi helyeket.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.02. 15:54:02

@Fekete Pestis:

a) ki mit gondol "annyira" hazafias szövegnek, értelmezés kérdése

b)"relativizálás" =megint csúszós fogalom, akkor ennyi erővel mindig és minden belefér, hiszen "minden relatív"

c) British National Party

d)/1 ezt sosem mondtam-állítottam
/2 ezt sem
/3 ezt sem
/4 ezt sem

Te hiszed azt hogy dobozban gondolkodom, és emiatt pont te kerültél dobozba - én ugyanis képes vagyok a dobozon kívül gondolkodni, de most, jelen bejegyzés kapcsán, amikor idejöttek veszett kutyaként ugatni a külföldi trollok, nem éreztem szükségét ennek, mivel ők pont belefértek azon dobozba, amely a gyökértelen-hazátlan liberális, ráadásul kőkeményen szadista férgeket takarja. Aki pl. azzal henceg hogy neki aztán semmit nem jelent magyarnak lenni, meg minden egyes szava egy gúnyolási kísérlet minden felé ami magyar, az nagyon jól belefér az "aljas hazaáruló" dobozába.

A blogom legalább 80%-a a dobozon kívüli gondolkodásól szól. Én személyszerint azt gondolom dobozos gondolkodásnak, amikor valaki beleássa magát egy konkrét adott esemény, szűk történelmi szakasz tanulmányozásába, pl. a XIV. századi járványok, abban verhetetlen, de ezen kívül elveszett ember.

A magyar kettős betűkkel semmi gond sincs, amennyiben az illető Magyarországon, vagy akár a Kárpát-medencében él.
"Szerintem ez egyszerü gyakorlatiasság."

"Szerintem" meg nem vagy magyarérzelmű. egyébként a magyarsághoz való kötődés sok apró de fontos szálból áll, ezek egyike a magyar név. Ha ez nincs, egy fontos alkotórész máris kiesett.

"Szeretett M.o nem fog miatta lélekszám-csökkenésen átmenni"

Miatta nem, de a gyerekei miatt lehet már igen. gondolom a "szeretett" szó irónia akar lenni részedről, ami rossz dolog.

Már megbocsáss de eddig nem valami ígéretes, amit előadtál. Jobb lett volna, ha a dobozos bírálatot először magadra vonatkoztatod. Még pár "szeretett" megjegyzés részedről, és pontosan tudni fogom, melyik dobozba tartozol. Óva intenélek tőle, hogy ezirányba vidd a beszélgetést. egyelőre még minden happy & cool. Rajtad is áll, hogy ez így maradjon.

Peace.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.02. 20:07:37

@Schwerer Gustav:
Shalom, testvéröcsém!

Mivel ilyen kedvesen megszólítottál, összeszedtem neked néhány érdekességet Magyarországról:

- Magyarország nem csak alkoholisták és öngyilkosok számában tartozik az élmezőnybe, hanem az egységnyi idő alatt elkövetett káromkodások (anyázások) tekintetében is.

- Magyarország sosem fog kilépni az EU-ból és sosem fogják kitenni onnan. Magyarország fogja kiléptetni az összes többi tagállamot.

- Népességarányosan Magyarország adta a világnak a legtöbb zsidó származású Nobel-díjast.

- Magyarország az egyetlen ország, ahol a nemzeti football válogatott 3-0-ról is képes kikapni Máltától.

- Magyarországon kulcsszerepe van a gasztronómiának. Az emberek egy csoportja képes rántotthúst ragasztani az autójára.
csacsee.blog.hu/2012/01/04/magyarorszag_rantott_hus_vagy_m

Csak, hogy jobban aludj ;)

Fekete Pestis 2013.10.02. 20:57:03

@Nemzetstratégia:
@@b)"relativizálás" =megint csúszós fogalom, akkor ennyi erővel mindig és minden belefér, hiszen "minden relatív" @@

Bocs, hollandul a relativizálás nem ezt jelenti.
Hanem azt, hogy a hollandok úgy gondolkodnak, hogy "igaz, hogy én A-t gondolok, de ezt a pillantnyi helyzet -az enyém és a környezetemé- implikálja. Igaz, hogy a vitapartnerem B-t gondol, de az ö helyzetében ez logikus és érthetö. Viszont nekem B nem áll az érdekemben, én A-t szeretnék elérni.".

kettös betü ügyében : kifejtettem, hogy jobbnak tartanám, ha a gyerekem ÉNy-Európában élne. Persze, neki szive-joga lesz megválasztani hogy hol él. Én azonban el fogom neki mondani, hogy az én szemüvegeemen keresztül milyen Magyarország. Vlsz okos gyerek lesz, és a torzító hatásokat le tudja majd választani a mondandómról.

"mivel ők pont belefértek azon dobozba,"

Nalátod, nem relativizálsz.
Tudod, hogy miért gondolkodnak így ?
Elbeszélgettél velük - a hazaárulózáson kívül persze ?
Valami biztos motiválja öket, hogy azt mondják, amit.
Szerintem te is nyernél vele, ha megpróbálnád öket megéerteni.

BTW : neked vannak a külföldi élettel kapcs tapasztalataid, vagy M.o-ról írod a 80%-ban dobozon kívüli blogodat ?

"amikor valaki beleássa magát egy konkrét adott esemény, szűk történelmi szakasz tanulmányozásába, pl. a XIV. századi járványok, "

És például megkérdezted, hogy miért ástam magamat bele ?
Ha nem kérdezted meg, akkor miböl gondolod, hogy szüklátókörüség ?

"de ezen kívül elveszett ember."

Ezt gondolom nem rám értetted:
en ugyanis nem tartom magam annak. Biztos hogy nem rám értetted, hiszen nem ismersz, és nem gondolkodsz "dobozosan".

""Szerintem" meg nem vagy magyarérzelmű."
Lehet. De az is lehet, hogy nincs igazad. A "magyarérzelem" mérésére nem találtak még fel lakmuszpapírt.

Az is lehet, hogy ebben a kérdésben közöttünk a transzverzalitás esete forog fenn, vagyis olyan terekben mozgunk, amelyeknek (legalábbis ebben a kérdésben ) nincs közös alterük, maximum a {} halmaz ;).

""szeretett" szó irónia akar lenni részedről, ami rossz dolog."

Na, ebben nem értünk egyet. Szerintem az irónia igen sokat segít a környezet feldolgozásában és megértésében. Ezen gondolkozz el, AUB.
Ne feledd, hogy csak a vakbélgyulladás komoly ;).

"Már megbocsáss de eddig nem valami ígéretes, amit előadtál. "

Tja, én nem ígérek semmit de azt be is tartom ;). Egyébként az "ígéretesség" tipikusan normatív szó, mindenkinek mást jelent.

raggafan 2013.10.02. 22:11:55

Egyetlen ország sem kezelheti gépekként tartozékokként a polgárait. Mégis úgy érzem, talán jobb sorsunk volna. Hisz a gépek vannak olyan mocsok jószágok, hogyha nem tartják karban őket, és nem kapnak áramot/üzemanyagot, nem dolgoznak.
És lám, gazdáik kérdés nélkül megadják nekik, ha el akarják kerülni azt hogy tönkremenjenek. Senkit sem láttam még olyan ostobán bánni egy motorkerékpárral, mint egy embertársával. A motorkerékpárnak nem üvöltenek: "ha nem vagy hajlandó úgy működni ahogy elvárom, nem kapsz több benzint". Ott mindenki megkeresi a hiba okát, és elhárítja. Undorítónak találom azt hogy embereket szapulnak mert: nem hajlandóak az elégtelen és alulfizetett munkalehetőségek mellett, iszonyatosan ellenséges és megosztott környezetben, boldogan és hatékonyan dolgozva, jövedelmük nagy részét súlyos adóforintok formályában átadni olyan elemeknek akik le se szarják öket!

A jelenlegi HATALMAS technikai és morális problémákat hiába is próbálnánk meg politikai és ideológiai eszközökkel megoldani.

TI kik a csúcson ültök! Mit áldoztok fel az ideológiátokért? Mit ér a hitetek ha meghíztok belőle? Mit jelent a politikátok ha pusztán szűk és gazdaságilag erős önjelölt csoportok kiszolgálója?

Megkerülhetetlen tény hogy az országot szétlopták/lopják! Drága mulatság a cirkusz és a kenyéralamizsna ami a szemünk előtt van, amivel megosztanak minket. De összehasonlíthatatlanul drágább az öltönyös rablóbanda amelyik a zavarosban halászik, ideológiára, vallásra,hovatartozásra való tekintet nélkül.

Eltűnt az államvagyon, és eltűntek a horribilis kölcsönök is. Egy részük valóban a csőcselék (hisz a szemükben ez vagyunk) szájának befogására ment el. De a legundorítóbb hogy mindezért azokat a DOLGOZÓ embereket hibáztatják, akik a megérdemelt jussukat követelik (mindegy hogy fizetés, nyugdíj, vagy bármely más formában). És mindezt behajtják rajtuk, KAMATOSTUL.

Ilyen körülmények között túl kevesen képesek TEREMTŐ munkával biztosítani az emberi körülményeket.
A marradéknak 3 lehetősége van:
- elfogadja, és belerokkan lelkileg (esetleg vallásba vagy kábítószerbe menekül)
- eladja a testét lelkét mint bűnözö, vagy prostituált
(ezt elviselni is segít az ideológia és a drog)
- lelép a gúsba (a bizonytalanba, és egyben igéretesbe)

Tény hogy emberileg és szakmailag kevésbé alkalmas emberek is választják a harmadik utat.
Elkeserít, hogy az értékes emberek is kénytelenek ezt az utat válaszatni, egy olyan élet reményében amit megérdemelnek. Elüldözzük őket, és még kilóméterek százaival a hátuk mögött is hallgatniuk kell a mocskolódásunkat?

EBBŐL ELÉG!!!!
A jól végzett munkának meg van az ára, nemcsak anyagi, hanem emberhez méltó munka és szellemi környezet is! Ezt kötelességünk megfizetni! Nem csak a kormánynak és minden munkaadónak, minden egyes munkatársnak, kollégának is!!!

Vannak akik sokkal inkább felelősek a jelenlegi helyzetért. És őszintén remélem megkapják méltó büntetésüket (nem bosszúról van szó, példamutatásról és elrettentésről).

De ha az igazi bűnöst keressük jobb ha a tükörbe nézünk! Ha a félelemre, kabzsiságra és irígységre hallgatunk, mi mást is teremthetnénk? Be kell ismernünk hogy a tetteinkkel, és hallgatásunkkal, bár egyénenként kis mértékben, felelősek vagyunk a dolgok jelen állásáért. Bár ez látszólag csakk csepp a tengerben, mi a tenger ha nem cseppek összessége?

A gyógyító erő mindigis a toleranciában és az összefogásban rejlett. A hasonlóságokra és nem a különbségekre alapozott viselkedésben, kommunikációban tettekben. Az őszinteségben és a becsületben (ami ha másokkal nem is mindig lehetséges, önmagunkkal szemben igen)

Túl sokan hagynak el minket akik igazat szóltak, még a saját érdekük ellenében is, és nem volt esenki aki melléjük állt volna.

Honnan máshonnan ismerhetnénk fel az erkörcsi döntéseket, ha nem a tényben hogy az önérdek ellen szólnak? Vezetővé tettük őket? NEM! Elkergetünk, kigúnyolunk, megalázunk mindenkit aki ezt merészeli tenni. Hazugokat választunk főnöknek és vezetőnek, mert akik igazat szólnak veszélyeztetik a kicsiny egónkat!!!

Megfedek mindenkit aki egymás torkát harapdálja, ideológiákkal és pártokkal dobálózik, pusztán azért hogy neki legyen igaza!!!

Üdvözlöm a tisztelt kivételt!

Egy leendő kivándorló, aki társalgási szinten megtanulta a nyelvet, elsajátított 2 szakmát (Rendszergaza és hálózatépítő valamint hegesztő). Aki tud és szívből akar dolgozni. Aki van olyan szemét hogy megkövetelje a fizetést és a körülményeket a jól végzett munkáért. Aki megköveteli az elvégzendő munkát, és az ehhez szükséges szerszámokat. Aki tapasztalatcélzás céljából elintézett az igazgatóságnál, tanterven kívüli nyári gyakorlatot, és leszervezte külsős cégnél. Aki nem tudott elhelyezkedni az eredeti szakmályában mert nem volt pályakezdőként 2 év releváns tapasztalata.

ÉN EGY EMBERI LÉNY VAGYOK BASSZAMEG! AZ ÉLETEM ÉS A MUNKÁM IGENIS ÉRTÉKES!!!
Az ára pedig minimum annyi jövedelem , amennyiből szűkölködés nélkül képes vagyok családot alapítani, és a leendő gyermekeim felnevelni!

Dzsentrisvihák 2013.10.03. 08:05:56

@raggafan:

Melyik nyelvet tanultad meg, mert a magyart nem, az tuti. Javasolnék egy helyesírási szótárat...

"Elüldözzük őket, és még kilóméterek százaival a hátuk mögött is hallgatniuk kell a mocskolódásunkat?" - Az értékes/értelmes embert nem mocskolta senki, a fenti írás még mindig a magyargyűlölő selejtekről szól.

"De ha az igazi bűnöst keressük jobb ha a tükörbe nézünk!" - Ez így van, a többség valóban vitathatatlanul felelős a jelen állapotokért. Túl hülye, naiv, nemtörődöm... stb. volt ahhoz, hogy változtasson. De erre nem az a megoldás, hogy elmenekülünk.

"Hazugokat választunk főnöknek és vezetőnek, mert akik igazat szólnak veszélyeztetik a kicsiny egónkat!!!" - A főnökét szerinted ki választja? Mert vezetőt még csak-csak, de azt, hogy kinél dolgozol, azt még nyugaton se te döntöd el.
Aki pedig igazat szól, azt valóban hajlamosak vagyunk megbélyegezni: a hatalomhoz foggal-körömmel ragaszkodó nemzetárulók kikiáltják őket nácinak, fasisztának, meg nyilasnak, hogy a sok megvezetett kretén még véletlenül se hallgasson, ne ad Isten szavazzon rájuk, de az egónak ehhez nem sok köz van...

desw 2013.10.03. 12:44:58

@Dzsentrisvihák:

"Az értékes/értelmes embert nem mocskolta senki, a fenti írás még mindig a magyargyűlölő selejtekről szól."

Idéznék akkor tőled, jó?
*****
"A wannabe emigráns egy másik típusa- legalábbis netes kommentjeinek tanulsága szerint - sikeres vállalkozó, kutató, magasan képzett mérnök, jogász, közgazdász, aki a City-ben hasznos tagja egy prosperáló, jól működő társadalomnak. Az ő agyában a fentebb elemzett szoftver 2.0-ás verziója fut, hiszen ő értelmiségi. Ő már szélesebb spektrumban, a gazdasági-és közélet számos területét átfogó látókörrel köpködi egykori hazáját. Egy pint Guinness legurítása alatt akár több tucat érvet is elő tud hozni, miért lett elege Magyarországból. Ezek között különösebb logikai összefüggést kár lenne keresnünk, az se baj, ha egymásnak homlokegyenest ellentmondanak. Úgyis úgy szar az egész, ahogy van, nem?"
****
Igen, sok érvet el tudok mondani, hogy miért lett elegem Magyarországból, de ez kritika, nem köpködés. És talán pont azért látom máshogy a dolgokat, mert megtapasztaltam más országokban is az életet/vállalkozást. Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy a véleményem nem tetszik a többségnek, és mivel a többségnek nem tetszik, ezért nem maradt más lehetőségem, csak az emigrálás.

""De ha az igazi bűnöst keressük jobb ha a tükörbe nézünk!" - Ez így van, a többség valóban vitathatatlanul felelős a jelen állapotokért. Túl hülye, naiv, nemtörődöm... stb. volt ahhoz, hogy változtasson. De erre nem az a megoldás, hogy elmenekülünk."

Már mások is kérdezték (válasz még nem jött), hogy mit kellene a kivándorlónak tennie, amihez mindenképpen MO-on kellene lenniük. Tehát?

"A főnökét szerinted ki választja? Mert vezetőt még csak-csak, de azt, hogy kinél dolgozol, azt még nyugaton se te döntöd el."

Amikor egyértelmű, hogy a főnököd egy korrupt szemétláda, vagy szakmailag alkalmatlan pártbérenc, akkor ott kell hagyni a melóhelyet. Ja, ehhez kellene egy kis önbecsülés és az, hogy tovább lássunk az orrunknál.

A szar politikusokat pedig a nép választja, mert erre van igényük. A nép azt kapja, amit megérdemel.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.03. 13:53:31

@Fekete Pestis:

1)Én nem holland szempontok szerint rendezem be az életem. Persze hollandul nyilván az "Igazság" szó is azt jelenti amit magyarul, vagyis egy állandó értéket kifejező dolog.

2) nincs nálad a megmondás felségjoga, hogy kijelenthesd: a "relativizálás" az igazi, minden más szar (ócska-idejétmúlt, fölösleges, káros): márpedig pontosan ezt teszed.

"kifejtettem, hogy jobbnak tartanám, ha a gyerekem ÉNy-Európában élne."

mér a "kifejtésben" is rosszul tetted, tehát ez nem hivatkozási alap.

Nem az irónia rossz dolog önmagában, hanem az illető hazaszeretetét kigúnyolni. Ezen gondolkozzál el.

Még nem találtak fel rá lakmuszpapírt, de ettől még nyilvánvaló. Attól hogy az érzelmi beállítódást nem lehet szeizmográffal érzékelni, még létezik.
Nagyon szánalomra méltó ember, aki mindent (még az érzéseket is) kvantifikálni akarja.

"Ha nem kérdezted meg, akkor miböl gondolod, hogy szüklátókörüség ?"
Egyértelmű. Kit mi érdekel. ami érdekel, abba ássuk be magunkat. Ha egy időben beszűkült (pár évig tartó), illetve meglehetősen egyszerű ok-okozati láncú ("járvány hatása a társadalomra", ez elég egyértelmű dolog)
esemény érdekli az embert.
Esetünkben: kitör a járvány, meghal egy csomó ember, ez néha társadalmi feszültségekhez vezet, majd lenyugszanak a kedélyek, egy idő után megint kitör, megint meghal egy csomó ember, stb. Semmi bonyolult vagy összetett dolog lényegét illetve nincs, mondjuk ahhoz képest hogy mitől jönnek létre, virágoznak ill. pusztulnak el egyes társadalmak. Egy halálos járvány végső soron "Vis Maior", tehát ha pl. valaki megmérgezné pl. egy város teljes vízkészletét ebolával, akkor ott bármit lehetne csinálni, de ugyanúgy 90%-os halandóság lenne, mintha a dzsungel közepén kapná el. Nem mi döntjük el. a fertőtlenítéssel-kézmosással lehet ellen valamelyest védekezni, de ezt is egyszer lehetett feltalálni. Meglehetősen egyszerű képletek vannak itt működésben.

egyébként mit akarsz tőlem? Sose fogsz tudni meggyőzni, hogy miért pont a liberális holland fogalmak írják le legjobban a valóságot. annál is inkább, mert mai liberalizmus sem az Hollandiában, mint mondjuk a 2000-es évek elején, a válság előtt volt. Pl. az összes niggert kivágták a holland válogatottból vagy legalábbis nagyon erősen lecsökkentették számarányukat.Ez elég egyértelmű eltolódást jelent nacionalista irányba. Tehát már Hollandiában sem (csak) az a fogalom uralkodik, amint mondtál.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:59:23

@Kovermadar:

hataratkelo.blog.hu/2013/09/29/a_wannabe_emigransok_avagy_elkuldtek_a_busba
"Kovermadar 2013.09.29. 11:07:57
Érdekes napnak ígérkezik :)

A wannabe-emigránsban TÖKÉLETSEN MAGAMRA ISMERTEM, pont ilyen vagyok, pont így gondolkodom. És akkor mi van?"

Magadra ismertél? Hát akkor baszd meg a jó kurva anyádat a ravatalon!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.03. 14:21:03

@Schwerer Gustav:
Mar kutatsz is? ;)

A modorod mit sem valtozott, meg mindig szorakoztato vagy! ;)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.03. 15:06:21

@desw: "Már mások is kérdezték (válasz még nem jött), hogy mit kellene a kivándorlónak tennie, amihez mindenképpen MO-on kellene lenniük. Tehát?"

Loaded question - en.wikipedia.org/wiki/Loaded_question

Értelmét tekintve azért hamis, mert nem csak Magyarországon lehet tenni a hazáért.

A hozzáállás a lényeg: van például olyan ember, aki minden egyes kommentjében a magyarságot fikázza, ill. az országot, mely fölnevelte. Az ilyennel nem lehet csinálni, mivel egyszerűen nem érti, hogy neki mi köze van az országhoz. Neki a bőröndje a hazája.

Tehát nem kell "mindenképpen" itthon maradni, mivel aki lélekben magyar, bárhova is vesse a sors, mindenhol magyar marad.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 15:10:48

@Kovermadar: Szereted mi, ha az édesjó kurva anyádat emlegetem? ;)

hataratkelo.blog.hu/2013/09/29/a_wannabe_emigransok_avagy_elkuldtek_a_busba
"Kovermadar 2013.09.29. 11:07:57
Érdekes napnak ígérkezik :)

A wannabe-emigránsban TÖKÉLETESEN MAGAMRA ISMERTEM, pont ilyen vagyok, pont így gondolkodom. És akkor mi van?"

Az van, hogy egy mocskos rohadt uccsó geci vagy, aki hátulra készült, csak elől jött ki. .

Akaszd föl magad, miután megbasztad az anyád, azt a kibaszott kurvát!! ;)

desw 2013.10.03. 15:30:41

@Nemzetstratégia:

"Értelmét tekintve azért hamis, mert nem csak Magyarországon lehet tenni a hazáért."

Egyetértünk! Mégis azt mondjátok, hogy nem az a megoldás, ha elmegy az ember.

Sőt, idéznék tőled:
******
"Aki lelép Magyarországról, mert gyenge/gyáva hogy itt maradjon, az a jogát is elveszti, hogy belepofázzon abba, hogy itt mi történik, különösen ha olyan kioktató hangnemben teszi, mint te."
*******

Kérdésemet továbbra is fenntartom: miért kellene hazamennünk?

És ügyesen kikerülted a másik kérdésemet is: a határontúli magyaroknak akkor miért van joga szavazni?

"A hozzáállás a lényeg: van például olyan ember, aki minden egyes kommentjében a magyarságot fikázza, "

Arról nem tehetek, hogy a többségnek nem tetszik a véleményem, és ezt fikázásnak veszik. Amíg otthon éltem, akkor is ez volt a véleményem.

"ill. az országot, mely fölnevelte."

Tehát ha anyám és apám alkesz volt és elitták a CSP-t és a házat, akkor nem kritizálhatom őket, mert nélkülük meg se születtem volna?? Érdekes!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.03. 17:22:49

@desw: Mégis azt mondjátok, hogy nem az a megoldás, ha elmegy az ember.Sőt, idéznék tőled:
"Aki lelép Magyarországról, mert gyenge/gyáva hogy itt maradjon"

Aki gyáva hogy itt maradjon, az nem igazi magyar. Akinek tényleg nem volt választása, az más tészta, de az esetek túlnyomó többségben nem az éhhalál elől menekülnek az emberek külföldre. Tehát érvényes marad, amit mondtam.

"Kérdésemet továbbra is fenntartom: miért kellene hazamennünk?"

Ennek más az értelme, mint amit az előbb kérdeztél! Tehát nem tartasz fönn semmit, egyszerűen próbálsz helyezkedni!

"a határontúli magyaroknak akkor miért van joga szavazni?"

Mert a határontúli magyarság többsége 1920-ban, saját akaratán kívül lett határontúli. Ennyire ostoba vagy, hogy nem ismered a történelmet? Vagy tán azok közé tartozol, aki a székelyt románozza, a felvidéki magyart meg szlovákozza?

"Amíg otthon éltem, akkor is ez volt a véleményem."

Micsoda? hogy az ország tele van "nácival" meg "mélymagyarral"?

alkoholisták voltak a szüleid?

desw 2013.10.03. 17:43:38

@Nemzetstratégia:

"Aki gyáva hogy itt maradjon, az nem igazi magyar."

Mit jelent a gyávaság vagy gyengeség ebben az esetben?

"Akinek tényleg nem volt választása, az más tészta, de az esetek túlnyomó többségben nem az éhhalál elől menekülnek az emberek külföldre. Tehát érvényes marad, amit mondtam."

Akkor miért az a nemzetstratégiátok, hogy erőszakkal hazatelepítitek az emigránsokat? Mert ugye értelmezésed szerint mi nem vagyunk igazi magyarok (végülis nem az éhhalál elől menekültünk). Miért kellhetünk akkor nektek? És miért nem örültök akkor, ha ezek a hazaárulók végre emigrálnak? Nem értem!

"Mert a határontúli magyarság többsége 1920-ban, saját akaratán kívül lett határontúli."

Ha valóban olyan fontos nekik a haza, akkor miért nem költöztek Magyarországra? Legalább 24 éve megtehetnék. Érdekes, nem?

"Micsoda? hogy az ország tele van "nácival" meg "mélymagyarral"? "

Igen, továbbá Kádár-népe, önkritikát kellene gyakorolni, nem a zsidókban, multikban, ... keresni a hibát, stb, stb...

"alkoholisták voltak a szüleid?"

Nem, csak egy példa volt. Azért, mert valakitől segítséget kaptam életemben, ez nem zárja ki azt, hogy adott esetben kritizáljam.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.03. 17:46:33

@Schwerer Gustav:
Shalom!

Nem zavar, mert rolad allit ki szegenysegi bizonyitvanyt. :)

Minden egyes szavad megerositi, hogy jo dontest hoztam, mikor leptem onnan es megtagadtam mindent, ami onnan valo. ;)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.03. 18:27:10

@desw: "Micsoda? hogy az ország tele van "nácival" meg "mélymagyarral"? "

Igen, továbbá Kádár-népe, önkritikát kellene gyakorolni, nem a zsidókban, multikban, ... keresni a hibát, stb, stb..."

Aki szerint igen, az ország tele van nácival meg mélymagyarral, azzal nekem nincs további tárgyalnivalóm.

desw 2013.10.03. 19:06:14

@Nemzetstratégia:

Jajjjj, kérem! De kis mimóza vagy! Hol marad a betyáros lendület??

Egyébként gondoltam, hogy konkrét kérdésekre nem kapok választ, csak a szokásos semmitmondó lózungokat tudjátok visszabüfizni értelem nélkül. Ha meg már végleg nem lehet mellébeszélni, akkor jön a mindig bevethető "besértődtem" panel.

Azért ha elfogadsz egy tanácsot, akkor dolgozzatok még a "nemzetstratégiátokon", mert ezzel így max a 4 IQ alatti embereket tudjátok meggyőzni. Abból meg nem nemzet lesz, csak egy csorda.

Fekete Pestis 2013.10.03. 19:42:14

@Nemzetstratégia:

1. Pestis ügyben olvasd el. p.l. Drancourt-Raoult cikkeit. Ök alakították meg a forensic archeology tárgyat.

ennyi erövel mondhatnád p.l. Huizingára is, hogy "csak" a középkor történetéveel foglalkozott, holott ö alakította meg a müvészettörténet diszciplínát.

Kétség kívül a szuperhúrelmélet sokkal összetettebb, de nem ez a téma.

Csak azon csodálkozom, hogy így csuklóból leírsz egy olyan témát, amely interdiszciplináris és amellyel nem egy és nem két kutató foglalkozik.

Egyebek.
2. Én nem akarlak semmiröl megyözni - csak arra voltam kiváncsi, hogy ha egy számodra ismeretlen fogalmat "dobok be" (p.l. a relativizálás ), akkor arra hogy reagálsz.
Vajon a felszínen kapirgálsz ( "csak egy igazság van" irányban ) ?
Vagy megpróbálsz a dolog mögé látni, és p.l. kérdezni, hogy ugyan vajon ez a relativizálás a (holland) társadalomban hogy érezhetö, stb .

2. "Nagyon szánalomra méltó ember, aki mindent (még az érzéseket is) kvantifikálni akarja."

Ezt sehol sem állítom. Azt viszont igen, hogy nincs fekete és fehér, jó és rossz, "hazaáruló" és "igaz hazafi".
Kérdezni kell, hogy kiderítsed a másik szándékait és gondolatait.

3. "Nem az irónia rossz dolog önmagában, hanem az illető hazaszeretetét kigúnyolni. Ezen gondolkozzál el."

Én semmin sem gúnyolódok, ezen meg te gondolkodjál el. Minden egyéb puszta implikáció - legjobb ha megkérdezed hogy gúnyolódok-e.

4. "mér a "kifejtésben" is rosszul tetted, tehát ez nem hivatkozási alap.
"

Természetesen ez nem igaz - azt fejtek ki, amit csak akarok. Legfeljebb logikai hibákat teszek a fejtegetésembee - ezekre viszont rá leehet mutatni.

5. Semmit nem akarok, nem gyözködlek. Egész egyszerüen társalgok veled, mert érdekesnek találom, amiket mondasz.

Fekete Pestis 2013.10.03. 20:02:19

@Nemzetstratégia:
"Ez elég egyértelmű eltolódást jelent nacionalista irányba. Tehát már Hollandiában sem (csak) az a fogalom uralkodik, amint mondtál."

1. Azt a szót hogy liberalizmus, le sem írtam.
Ellenben írhattam volna kompromisszumkereséröl, vitakultúráról a közös haszon ügyében történö együttmüködésröl.

2. Majd keresek neked egy statisztikát, hogy ahogy egyre felsöbb társadalmi osztályokat nézünk, annál kevésbé lesz jobboldali (értsd PVV-s) a NL társadalom.
Az igaz, hogy egyre inkább VVD-s lesz, de az nem ugyanaz mint a PVV.

A hollandok nagyon jól megértik, hogy ök egy nyitott gaazdaság + kereskedönép, akik a PVV-s betokozódással PÉNZT vesztenének.
Amikor p.l. Wilders benyújtotta az útlevéltörvényét ( külföldön élö hollandoktól elvennék az állampolgárságot ), pont az (a) egyetemek (b) az üzleti élet tiltakozott ezellen a legjobban ( a "liberális" "'ertelmiségröl" most ne beszéljünk ).

Miért is ? A tudás, mint olyan, egyetemleges, így az infovándorlás megakadályozására tett minden kiséerlet hibás. Hogy a pénzáramlásról már ne is beszéljünk.

A PVV-s ( meg a BNP-s ) betokozódásból még soha nem lett IGAZI prosperitás.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.03. 21:13:18

@Fekete Pestis: "Ök alakították meg a forensic archeology tárgyat."

Ahhoz nem kell valami hihetetlen kreatív impulzus, hogy a többszázéves csontokból DNS- és egyéb-mintákat vegyenek, hisz a sima helyszínelőktől jött a példa, csak le kellett másolni.

"ennyi erövel mondhatnád p.l. Huizingára "

meg mondhatnám az alkimistákra is, akik mintegy véletlenül fedezték föl kémia tudományát. Számtalan ilyen van, de a hajdani korszakváltók téziseinek nagy része is elavulhat, felülvizsgálatra szorulhat. Mellesleg a tudománytörténet sosem érdekelt igazán. Engem maga a történelem érdekel, a nagy átfogó témák.
Gibbon, Toynbee, Quigley, Tainter etc.

Mitől alakul ki, virázgzik és pusztul el egy társadalom,. engem ezen kérdések, (és arájuk adott válaszok) érdekelnek. Egy kicsit elvontabb dolog, hogy mennyire változtatják mg ez elfogadott paradigmarendszerek egy adott társadalom felfogásmódját. egy figyelemreméltó cikk a témában
www.carrollquigley.net/Lectures/Changing-Cognitive%20Systems.htm

Ettől természetesen én tisztában vagyok és büszke is vagyok magyrságomra. amiket anno fölsoroltál negatív aspektusokkként, azok döntő többségben történelmi sajátságunk,nak, konkrétan az 1526 óta függésben lévő helyzetünknek köszönhető, valamint hogy a mindenkori elitek (uralkodó rétegek) a térség lerablásában vagy elmaradott szinten tartásában voltak érdekeltek, kevés kivételtől eltekintve.

"csuklóból leírsz egy olyan témát"
nem írok se semmit, csak jelzem: ez eléggé dobozos gondolkodás, még akkor is ha "interdiszciplináris". Annyira ezért nem kell elszállni e szótól, annyi történik (pl. a fprensic archeology esetében) hogy a régesz kiássa a pestis-tömegsír csontját, elküldi a genetikusnak/biológusnak, az megnézi milyen ősi kórokozó DNS-e van benne, majd az eredményről beszámol a régésznek, kidrül hogy tényleg pestis volt-e, ha igen melyik változata, vagy esetleg egy másik betegség, amit összetévesztettek vele. ennyi. Hadd ne csináljam magam össze a gyönyörűségtől...

Hollandia: egy kereskedőnemzet (hiszen ott az óceán, ugye) fogalma nem biztos hogy érvényes egy inkább kontinentális Nemzet (Magyaro, de jellegében idesorolható Ausztria, Svájc stb) fogalmaira.
Itt ugye, azt kéne ab ovo elfogadnunk, hogy a kereskedőnemzetek, pl. a hollandok, mindent jobban csinálnak, mert csak. Lehet igen, lehet nem. Lehet hogy azért mert kereskedők, de lehet másmiatt is. Lehet hogy a hollandok a puszta közepén is magasfokú civilizációt hoznának létre, míg a tűzföldi őslakók, bármely környezetben tűzföldi őslakók maradnának. Hogy pont a holland "relativizmus" miatt van-e ezt nem jelenthetjük ki, csak hosszas tanulmányozás után.

Magyarság, nemzet(i)ség: tisztában vagyok vele, hogy az adott nemzethez tartozás bizonyos nemzeti jellemzők fölvállalását is jelenti, és én ezt elfogadom, érvényesnek gondolom, magamra, de másokra nézve is. egy nemzet ugyanis csak akkor működik, ha minden tagja elfogadja e jellemzőket. Aki nem fogadja el, és a határátkelőblogosok többsége ilyen, annak semmi keresnivalója sem ezen országban, sem pedig a magyar blogoszférában. Az magát írta ki a közösségből, mivel értelemszerűen nem tartozik bele abba, amit képviselnie kéne.Teljesség igénye nélkül, a magyar sajátosságok: kreativitás, katonai tradíciók (Európa védőbástyája, számos hadjárat), minden katonás társadalomra (pl: porosz, japán) jellemző az erős hazaszeretet, tehát ez magyar sajátosság is. Ez amit a liberálisok-relativizálók nem bírnak fölfogni ésszel, helyette inkább náciznak meg mélymagyaroznak.

Nem tudom egyébként minek mondom el ezeket, hiszen nyilvánvaló hogy már nem fogsz (legalábbis: nem akarsz) visszajönni Magyarországra.
A pénzt előbbre tartod a hovatartozásodnál.Azt is kétlem hogy magyarként gondolnál önmagadra. Igazam van?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.03. 21:35:18

@Fekete Pestis: információs társadalom, nyitott társadalom, nincsenek határok stb... ez a technikai fejlődés kultusza, amely azt mondja ki, hogy mint mindenhol lesz ingyen wifi (internet), onnantól elköszönt a paradicsom.

Liberális ostobaság.

epa.oszk.hu/01900/01963/00002/pdf/infotars_2002_02_01_027-043.pdf

A technika/technológia témában, egy rendkívül szemfelnyitó előadás, talán inkább ezt nézd meg először, 54 perc
www.youtube.com/watch?v=51IoQOJ0SfY

a videóról témáról-témára (elhangzásuk sorrendjében) való reflexiót kérek. Az emberek 99,99%-a képtelenek megérteni, mik az implikációi ezen videónak.

Dzsentrisvihák 2013.10.06. 07:52:24

@desw:

Téényleg, tőlem idéztél? Hol, mikor írtam én ezt? Azért ne tessék már összekeverni a blogger kollégákkal, köszi...

"mit kellene a kivándorlónak tennie, amihez mindenképpen MO-on kellene lenniük. Tehát?" - Ha magadtól nem evidens, akkor kurvára nem neked szól a kérdés, te csinálj amit jólesik, tudod, "szarni bele, szól a zene", évezd a külföldöt, és felejtsd el, hogy valaha is magyar voltál(???). (Amúgy csak mellékesen, nagyon érdekelne, hogy hol is vagy te pontosan, és mit dolgozol...?)

"Ja, ehhez kellene egy kis önbecsülés és az, hogy tovább lássunk az orrunknál." - Ja, meg talán az ember még mindig rohadtul nem válogathatja meg, hogy kihez megy el dolgozni. Külfődön se (ja, bocs, tudom, ott még sosevoltkorruptszemétládasenkisoha...). (Ismételném az előző kérdést, te mégis hol dolgozol, hogy csak úgy válogathatsz az alkalmazók között???)

"A szar politikusokat pedig a nép választja, mert erre van igényük. A nép azt kapja, amit megérdemel." - Aha. Oké. Akkor most föllövök neked két opciót, amiből a nép nagyjából válogathat: 1. Hígfos. 2. Szar. Csak ez a két opciód van, semmi más (nemlehetámelfutni), te vajon melyiket érdemled ki magadnak, te szociokulturális hörghurut?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.06. 10:39:47

@Schwerer Gustav: Aza nagy igazság, hogy nem vagyok másodrendű állampolgár, kirekesztést sokkal kevésbé éreztem, mint mikor otthon 30 km-rel arrébb másik faluba (édesapám szülőfalujába ) költöztünk.
Itt még sosem gyüttmenteztek, otthon meg kirekesztőek voltak. De fátylat rá, mondhatni nem tudták mit csinálnak.

"Semmiféle-fajta széthúzás itt nem volt, amíg aztán te és a kisbarátaid betoppantatok és elkezdtetek arra maszturbálni, hogy milyen jó hogy már nem éltek ebben a náci, fasiszta, mélymagyar stb. országban, milyen jó hogy más kint adóztok, soha nem fogtok visszajönni, stb. "

Én én vagyok, a többiek meg nem a kisbarátaim. Ismerek párat közülük, de felesleges egybemosni.

Ha picit is figyelnél arra amit írok, nem mondanál ilyen zagyvaságokat. Sosem írtam, hogy náci, fasiszta, mélymagyar ország, elvekben sem értek egyet ilyen kirekesztő látásmóddal.

Arról nem is beszélek, hogy milyen alapon barmozol egy nőt, akit nem is ismersz? De akár egy másik embert is, nem csak nőt?

Én nem a magyarokról mondok véleményt, hanem a hozzád hasonló mocskoszájú egyénekről. És ha ilyen emberből sok van otthon, akkor tényleg jobb külföldön.

Nagy szerencse, hogy azért szerencsére nem így van, vagy keveset láttam belőle, két hetet voltam otthon, és teljesen jó tapasztalatom volt, szinte minden téren.

Lehet az emberek végre rájöttek, hogy tenni kell nagyívben a politikára, és végre nem akarák egymás szemét kivájni. Akkor sem, ha totál más az álláspontja. De mint a példád is bizonyítja, van még egyeseknél hova fejlődni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.06. 10:53:38

@desw: nem értek egyet. Akik Szlovákiában, vagy Erdélyben látták meg a napvilágot, magyarként, azoknak nem az a haza, akik Magyarország határain belül látták meg a navilágot. Legalábbis szerintem.

Merthogy többnyire az emebrek kötődnek a szülőföldjükhöz, talán ahhoz jobban is, mint a pontos országnévhez, ami ahhoz tartozik. Ettől ők még ugyanúgy magyarok, de simán el tudom képzelni, hogy nekika magyarságuk a fontosabb és nem országhatáron innen, hanem ott, ahol épp élnek.

Valószínűleg ezért is nem költöztek át. (Szerintem jobb is, ha nekem országhatáron belül pár településsel arrébb simán volt gyüttmentezés, annál csak rosszabb volt, mikor hatáson túlról áttelepültre mondták ezt.)

Mitöbb talán jobb is, hogy maradak, még a végén elfogyna ott a magyarság.

desw 2013.10.06. 17:09:07

@Dzsentrisvihák:

"Téényleg, tőlem idéztél? Hol, mikor írtam én ezt? Azért ne tessék már összekeverni a blogger kollégákkal, köszi..."

Elnézést, ezt valóban benéztem!

"Ha magadtól nem evidens, akkor kurvára nem neked szól a kérdés, te csinálj amit jólesik, tudod, "szarni bele, szól a zene", évezd a külföldöt, és felejtsd el, hogy valaha is magyar voltál(???)."

Mellébeszélés helyett lesz konkrétum is? Mert arra van pofátok, hogy gyávának, hazátlannak, zsidónak, ... nevezzétek az emigránsokat, de persze azt ti sem tudjátok megmondani, hogy mi a francért kellene MO-on maradnunk. A véleményünk szart sem ér, mert köcsög emigráns nem pofázzon bele 2.000 km-ről az otthoniak dolgába (határontúliak akkor miért is??). Arra nem mernék gondolni, hogy csak fejőstehénként kellenénk, ugye?

" (Amúgy csak mellékesen, nagyon érdekelne, hogy hol is vagy te pontosan, és mit dolgozol...?)"

Angliában saját IT vállalkozás.

"Ja, meg talán az ember még mindig rohadtul nem válogathatja meg, hogy kihez megy el dolgozni."

Ne viccelj! Nekem van gerincem! Én sosem dolgoznék olyan helyen, ahol egy dilettáns pártkatona a fönök. Nézz csak körbe! Ott van Pokorni, akik tanárként csöndben végignézi, ahogy a pártja szétbarmolja az oktatás. Vagy nézd meg a pártkatonának beállt olimpikonokat. Hányinger!

De kőművesként sem dolgoznék olyan vállalkozónak, aki nem fizeti ki az alvállakozóit vagy cégtemetőt üzemeltet.

""A szar politikusokat pedig a nép választja, mert erre van igényük. A nép azt kapja, amit megérdemel." - Aha. Oké. Akkor most föllövök neked két opciót, amiből a nép nagyjából válogathat: 1. Hígfos. 2. Szar. Csak ez a két opciód van, semmi más (nemlehetámelfutni), te vajon melyiket érdemled ki magadnak, te szociokulturális hörghurut?"

Ha igazad lenne és a nép határozottan elutasítaná a Fidesz vagy az MSZP ötleteit, akkor pl 2010-ben fölényesen nyerhetett volna a Jobbik. Miért nem nyertek? Mert a többség elutasítja a Jobbik agymenéseit. Ennyi!

Az igény generálja a kínálatot. Esélye sem lenne egy fenntartható gazdaságpolitikát (= állami kiadások megvágása, valódi közteherviselés megvalósítása) hirdető pártnak MO-on! Miért? Mert a többség direkt/indirekt módon még mindig az állami csecsen él.

Nem fogja megszavazni a nyugger a nyugdíjcsökkentést, az állami seggmeresztő a sóhivatalok bezárását, a segélyes a segélyek csökkentését, az ingyen kapott állami szolgáltatások fizetőssé tételét, stb, stb ...

A nép olyan politikusokat kap, amit megérdemel/megszavaz. A felelőség a népé, kár ezt elkenni! Tükörbe kellene végre nézni és önkritikát gyakorolni, és nem másban keresni a hibát állandóan. Ja, csak ez fájdalmas lenne! Igen, de lesz ez még fájdalmasabb is, ha a buta nép elmegy a falig.

desw 2013.10.06. 17:21:23

@tildy:):

Itt csak arra akartam célozni, hogy sírnak Trianon miatt, de a "nemzetstratégiájuk" az, hogy erőszakkal hazatelepítik az emigránsokat. Az ezeket nem érdekli, hogy az emigránsnak már külföldön van lakása, munkája, szerelme, barátai, a gyereke iskolába jár, ... Ez a hazatelepítés gusztustalanabb lenne, mint Trianon volt!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.06. 18:48:51

@desw: "Ez a hazatelepítés gusztustalanabb lenne, mint Trianon volt!"

Ilyet egy magyar ember NEM ír le, csak egy nácizó-mélymagyarozó liberális köcsög.

Ráadásul semmi erőszakról nem írtam, az adott állam bevándorlási szerveinek kell majd nyilván eldönteni a dolgot. Ha bármilyen erőszak lesz, azt rajtuk kell számonkérni, nyilván a magyar szerveknek semmi beleszólása egy másik állam belügyeibe.

Meg persze itt dicsekedtek agyba-főbe, hogy semmi gond, majd kértek letelepedési vízumot. Ezek szerint mégsem olyan biztos hogy megadják, mi?

Mégegyszer elmondom: sehol sem írtam magyar részről erőszakról, de nem is gondoltam rá. Ha kilépnénk az EU-ból, sem első, sem másod, de még harmad vagy negyedrészben sem az emigránsok miatt lenne rá szükség. De _technikailag_ ezt (is) eredményezné. Erről írtam.

Fekete Pestis 2013.10.07. 18:40:30

@Nemzetstratégia:

Jó, Raoult-Drancourt ügyben : szerintem az nem mindennapi, hogy 700-1500 éves csontvázakból ki tudják azt a DNS-t voni, ami eléggé sérülékeny. Nem is beszélve arról, hogy az így nyert fragmentumok alapján egy mikroorganizmus evolúcióját is le tudják írni.
El tudom fogadni, hogy t'[eged ez nem 6 meg, én viszont lenyügözve szemlélem ezt a dolgot.

"Aki nem fogadja el, és a határátkelőblogosok többsége ilyen, annak semmi keresnivalója sem ezen országban, sem pedig a magyar blogoszférában."

Ez viszont egy eléggé merész állítás, ezt gondold csak át még egyszer. Nézd, a világ változik. Ez a változás más és más tulajdonságot tesz elönyössé. el tudom fogadni, hogy régen jó volt, ha valaki "katonanemzet". De most amikor már [vagy még] nincs háború, nem ezek a tulajdonságok elönyösek. Ha ezeket erölteted, és azoknak a pofáját befogatnád, akik mást mondanak [lehet h. épp az kor által preferált tulajdonságaik miatt] saját magaddal [illetve a nemzeteddel] tolnál ki. Pantha rei, és ez a nemzetkarakterre is igaz kell hogy legyen. Ha nem igaz, az szerintem az adott nemzet életképtelenségét mutatja.

Ami engem illet: én p.l. csak azt a felsöbbséget fogadom el, amelyik meritokrata módon jön létre [p.l. többet tud nálam, kreatívabb mint én, stb]. Ez Magyarországon nem így van. Valamint viszonylag jól türöm a magányt és a "haveri kör" nem tartozik a legféltettebb tulajdonaim közé. A biztonságnak és az anyagi dolgoknak az átlagnál nagyobb fontosságot tulajdonítok. Ergo: nekem ilyen körülmények között a külföldre menetel logikus lépés.

A társadalmak felemelkedése c. kérdéshez : annyi társadalom még nem alakult ki az embeeriség történetéeben, hogy a témát teljesen absztrakt módon [tehát mindenféle spekulációtól mentesen DE példáktól elvonatkoztatva] lehessen vizsgálni. Ez kérem nem szimmetria- vagy reprezentációelméelet. Tehát példa mindig is kell. Ott van a középkor : vizsgálataid tárgyát is képezhetné akár.

"amiket anno fölsoroltál negatív aspektusokkként, azok döntő többségben történelmi sajátságunk,nak, konkrétan az 1526 óta függésben lévő helyzetünknek köszönhető, valamint hogy a mindenkori elitek (uralkodó rétegek) a térség lerablásában"

Súlyos tévedés, mérgezö önigazolás [most mondjam azt hogy magyar hiba?]
1. Az elitet mindig a nemzet termeli ki. Cseppben a tenger effektus. Eigen schuld, dikke bult.
2. Az elitnek az elmúlt 22 évben az országot vezetnie kellett volna és nem lerabolnia. Vezetés = többek között a mondott negatív tulajdonságok kiküszöbölése.
Ez nem történt meg.
3. A hibák felett nem a karunkat kell széttárni hogy hát istenem, ez van, hanem ki kell óket javítani. A finneknek , a japánoknak [ugye, a katonanemzet], a németeknek [ugye, a másik katonanemzet] sikerült.

És a kutyát nem érdekli, hogy egy hiba miért alakult ki. Ez legfeljebb a hiba leküzdése során lehet fontos, de önfelmentésnek gyenge. A hibát meg kell szüntetni, mindenkinek a saját érdekéeben.

"hiszen nyilvánvaló hogy már nem fogsz (legalábbis: nem akarsz) visszajönni Magyarországra.
A pénzt előbbre tartod a hovatartozásodnál.Azt is kétlem hogy magyarként gondolnál önmagadra."

Nézd, én mindenképpen
a. vagy ismetereket szerezni vagy
b. "karriert csinálni"
szeretnék.
M.o-n [mivel technikailag elmaradott] nem lehet ismereteket szerezni. Karrierröl nem is beszélve.

És tudod, hogy miért maradtam kinn? Azért, mert rászántam az idöt és végiggondoltam, hogy külföldön IS és m.o-n IS másodrangú ember maradok. Namármost ha így van, akkor miért menjek vissza M.o-ra, mi haszna van annak ?
természetesen annyira vagyok realista, hogy belássam, hogy a magyarországi neveltetésem minden aspektusát nem tudom levetni, ennek semmi értelme sem lenne.

Sajnos azt sem látom be, hogy a jelen esetben a "magyarsághoz" való tartozás miben is juttatna elöre. Természetesen lehetnek ilyen esetek [p.l. ha egy igazi nagy kataklizma vagy eröforráshiány tórne ki] de ennek az esélye viszonylag alacsony most.

Fekete Pestis 2013.10.07. 18:44:57

@Nemzetstratégia:

Az igaz, hogy sehol nem írtad le explicite, hogy örülnél neki, éppen ezért hadd kérdezzem meg most:
Ha az általad vázolt helyzet bekövetkezne, és a külföldön élö magyar állampolgárok a vázolt nehézségbe keerülnének, akkor
a. te örülnél neki?
b. te sajnálnád óket ?
c. azt néznéd, hogy a "nemzetstratégia" ebböl milyen hasznot húzna ?
d. kárörömet éreznél ?
e. vagy valami egyéb? [pls speecify].

Tényleg érdekelne.

[p.s. engem a dolog már nem érint. Ugyanis én levédtem magam ezellen. A feleségemet érinthetné, de öt meg naturializálni tudom [csak az adott nyelvet kell megtanulni, de az adott országon kívül - macreás, de szükség törvényt bont]]

desw 2013.10.07. 20:11:50

@Fekete Pestis:

Már többször kérdeztem őket én is, hogy miért kellenénk mi "libsi bibsi köcsög zsidók ,... ", de még nem kaptam választ. Egyébként nyilvánvaló, hogy a pénzünk, adónk kellene nekik, csak nincs bátorságuk leírni.

Csak azt az apróságot felejti el a sok idióta, hogy most is lehet EU-n kívüli országokban is munkát vállalni, vállalkozni. A jólképzet embereket még a híresen kemény bevándorlási szabályokkal rendelkező Ausztráliában és Új-Zélandon is tart karokkal várják.

desw 2013.10.07. 20:20:13

@Fekete Pestis:

Ja, és az persze eszükbe se jut, hogy talán nem adminisztratív eszközökkel/erőszakkal kellene hazatelepíteni az emigránsokat, hanem pl. élhető feltételeket (elfogadható adó, vállalkozásbarát környezet, ...)kellene teremteni, hogy magunktól visszamenjünk.

calabria007 (törölt) 2013.10.07. 20:50:34

@desw:

+ ahogy pl. a német demográfiai trendeket elnézem (rendkívül gyorsan elöregedő társadalom...) égetően nagy szükség lesz ott az elkövetkező évtizedekben a bevándorlókra...

szóval EU ide vagy oda nagy lesz a csábítás...

desw 2013.10.07. 21:00:41

@calabria007:

Na igen, Németország már most egyszerűsíti az EU-n kívülről (India, Pakisztán, ...) érkező képezett!!! emberek bevándorlását. Németek már felfogták, hogy nem a segélyes szülőgépekre van szükségük, pedig sokkal jobb helyzetben vannak most is, mint Magyarország. Pedig nem dobálják csak úgy nagyvonalúan a nyugdíjakat, mint a "gazdag" magyarok.

calabria007 (törölt) 2013.10.07. 21:07:12

@desw:

de elsősorban Európából akarnak bevándorlókat...

rengeteget...

Merkel Aims to Boost Immigration in Break With Germany’s Past
www.bloomberg.com/news/2013-05-14/merkel-aims-to-boost-immigration-in-break-with-germany-s-past.html

egyébként összeomlik a német TB-rendszer...

calabria007 (törölt) 2013.10.07. 21:09:06

@desw:

+ pl. a Nyugat-Dunántúlon Bécs vonzása is rendkívül erős...

aki pl. Sopronban vagy Győrben lakik annak Bécs a nagybetűs nagyváros...

desw 2013.10.07. 22:03:13

@calabria007:

Ha a német TB összeomlik, akkor gondolj bele, hogy mi lesz a magyar TB-vel, ha MO-ról ráadásul elüldözik a jólképzett embereket. Érdekes lesz!

Fekete Pestis 2013.10.08. 18:55:19

@desw:

Nézd, én p.l. írtam ennek a Trisztánnak, hogy intézze el, hogy a m.o-ra hazatelepülö, sokáig igazoltan külföldön dolgozó emberek p.l. adókedvezményben részesüljenek ( p.l. szja + tbk = 20% legyen ).
Ez méltányos lenne, mert M.o kockázatos dolog, és a kockázatot vállalókat a hozammal kompenzálni kell.

Az 5letem nem aratott sikert : úgy látom, hogy a problémát illetve az érvelést idegenkedve nézték ( a befektetéselmélet nem a kormány kedvence ;) )

Egyébként minden normális kormány már csak a saját érdekében is azt mondja, hogy aki menni akar, az csak menjen.
Ugye, nélkülözhetetlen ember nincs, és ha nem meehet, csak frusztrált lesz, és még forradalmat csinál itt nekik ;).
Win-win ha elmegy.

Persze azt nem tudom, hogy ök hogy gondolkodnak.

Mindenesetre én már "kïlföldi" állampolgár vagyok. Szerencsém van, mert azt az útlevelet kaptam meg, amelyik ország népéere a legjobban hasonlítok [ arrogáns, hangos és zsugori ;) ]. Feleségemet 3 év alatt naturalizálhatom, ha kitor a kataklizma ;)

calabria007 (törölt) 2013.10.08. 20:25:38

@desw:

jut eszembe, még a török (jelentős részben kurd) vendégmunkásokat se küldték haza...

vannak már vagy 4 milliónyian...

Turks in Germany
en.wikipedia.org/wiki/Turks_in_Germany

és a túlnyomó többségük német állampolgár...

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.08. 20:44:55

@Fekete Pestis: Súlyos tévedés, mérgezö önigazolás [most mondjam azt hogy magyar hiba?]

Egyáltalán nem az, hanem a helyes látásmód. Választ adtam arra, hogy miért tartunk itt.

Aki tisztában van Magyarország történetének alpvető jellemzőivel -és te láthatólag nem tartozol ide - az tudja, hogy egy évszázadokon át folyamatosan megosztott ország (kelet-nyugat, Sztambul-Bécs stb) nem fog egyik pillanatról a másikra egységes, nemzetállami értékeket hordozó elitet kineveli magából. Ahhoz IDŐ kell.

A "minden országnak olyan elitje van aminőt megérdemel" egy meritokratikus nemzetállamra igaz, nem pedig egy feudális államra mint Magyarország, ahol minden a hűbéri-familiárisi kapcsolatok-leágazások függvényében dől el.

Egyébként a mostani elitet nem a nemzet, hanem a kommunizmus termelte ki, az Ellenzéki Kerekasztal miatt tudta átmenteni és bebetonozni hatalmát, ezzel nagyjából mindenki tisztában van. És ezzel nem védem őket, csupán nyilvánvalóvá lett, hogy egyelőre miért csekély a változtatás esélye. Pont azért, mert az új elitet a nép termeli ki, és ez az új elit áll szemben a régi, komcsik (párttitkárok, ugye Orbán mindkét szülője párttitkár volt a fidesz fele a párt tagja volt, vagy komcsi a szülője) által kinevelt elittel. Nem kétlem hogy lesz pozitív változás, a kérdés csak hogy mikor. Én úgy vélem a Peak Oil és egyéb jelenségek fényében, hogy az egész jelenlegi kapitalista rendszernek vége lesz pár éven belül. És akkor ott nyilván az lesz előnyben, aki nem idegen, hanem az adott ország állampolgára. Kritikus helyzetben ez lehet a különbség élet és halál között. Idekapcsolódik a _Bundeswehr_ (német hadsereg) 2010-es tanulmánya, néhány érdekes idézet belőle
www.youtube.com/watch?v=ZyUe7w1gDZo

Valószínűsíthető hogy az európai kormányok 90%-a politikai válság keretlében össze fog omlani. Általános politikai-társadalmi-gazdasági összeomlás, "societal collapse" következik be. De hiszen beszéltünk már erről.

"A hibák felett nem a karunkat kell széttárni hogy hát istenem, ez van, hanem ki kell óket javítani."

Örülnék ha idéznéd, hol tártam szét akarom. Max akkor fogom széttárni, és abbahagyni a veled folytatott beszélgetést, ha tovább maszturbálsz rajta, hogy milyen jó hogy már te egy másik ország állampolgára vagy. Viselkedjél, most nem a határátkelő blogon vagy. Ja és a hollandul idézgetést is fejezd be, nem az én hibám, hogy már magyarul sem tudsz rendesen.

"Nézd, én mindenképpen
a. vagy ismetereket szerezni vagy
b. "karriert csinálni"
szeretnék."

Ismereteket szerezni azért nagyjából Magyarországon is lehet, van ugye internet, meg persze külföldről is lehet könyvet rendelni, amazon meg ebay meg mittudomán még hány oldalon.

karriert csinálni: miben? nem hinném hogy történelemben. Tehát marad a pénzkeresés. egyszerűen gennyesre akarod keresni magad.

"Ha az általad vázolt helyzet bekövetkezne"

akkor érzelemmentesen azt nézném, hogy ebből milyen előnyt lehet származtatni Magyarországnak. Nyilván eddig nem írtam róla, de a visszatérő emigránsok képességeit föl kell mérni, és a számukra legmegfelelőbb (pl: tanult szakma) területen állást kell biztosítani. A munkaközvetítés és esetleges átképzés mint a japánoknál, kiemelt állami feladat kell hogy legyen.
Hasonlóképp a hazai vállalatokra nehézkedő iszonyatos adó- és adminisztratív terheknek lehető legésszerűbb szintre való csökkentése.

"Sajnos azt sem látom be, hogy a jelen esetben a "magyarsághoz" való tartozás miben is juttatna elöre."

Mert egy érdekember vagy, a nemzeti érzés teljesen hiányzik belőled. Csak magadra és az érdekeidre tudsz gondolni, bármiféle önfeláldozásnak híján vagy.

calabria007 (törölt) 2013.10.09. 11:42:18

@Fekete Pestis:

te Hollandiában is a magyarsághoz tartozol és ez így van jól:)

calabria007 (törölt) 2013.10.09. 11:44:41

@Fekete Pestis:

Nem is beszélve arról, hogy az efféle „kettős identitású” emberkék (gondolom ez idővel elkerülhetetlen) roppant értékesek a hazának…

Pl. a holland-magyar gazdasági kapcsolatok előmozdítása tekintetében…

Bloodscalp 2013.10.09. 16:52:06

"A többieket viszont vissza kellene hozni mihamarabb." vajon kikre gondolt a szerző..?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.10. 01:38:48

@calabria007: Ezt majd pont egy hozzád hasonló buzi zsidó libtard fuck fogja eldönteni, mi?:)

Na takarodj a kurva zsidó anyádba!

Fekete Pestis 2013.10.11. 21:15:24

@calabria007:

dániában a hollandokhoz ;)

egyébként nem hiszem, hogy M.o-n szükség lenne rám [ pontosabban tudom, hogy nincs rám szükség. Még pontosabban : a pénzemre meg a munkaerömre szükség lenne, a maradéktól azonban M.o-n inkább eltekintenének. Ám legyen ;) ]

Amikor mét a technológiai szektorban dolgoztam, lett volna rá 5letem, hogy mit én hogyan kellen M.o-ra NL-böl behozni [söt, a hollandok is lelkesek lettek volna], nadeaztán ...

@Nemzetstratégia:

"nem fog egyik pillanatról a másikra egységes, nemzetállami értékeket hordozó elitet kineveli magából. Ahhoz IDŐ kell. "

"In heldere taal" [ dierkt nem írom, hogy magyarul ;)] pont az kellene, ami nincs: idö.

Egyébként írod, hogy M.o feudális. Na látod, pont ezért tekintek el M.o-tól : tudod, ha nem én lehetek a "födesúr", hanem a paraszt szerepét osztanák le nekem, akkor nem leszek valami lelkes. Asszem ez érthetö is, nem magyarázom tovább ;)

Történész (?) vagy, vlsz nem értesz a teechnikai fdolgokhoz. Vlsz azt sem tudod, hogy mi az exponenciális lecsengés. Na, igen sok fizikai rendszert az jellemez, hogy ha valami zavar éri t==0-ban, akkor ez a zavar exponenciálisan lecseng.
A kommunizmus ilyen "zavar". Furcsa, hogy az országnak [szerinted?] nem volt elég 2X év, hogy ez lecsengjen. Söt, inkább erösödni látszik az állam szerepének novekedésével.

Kapitalizmust szerintem még korai temetni - pont olyan, mint a századelöi Londonban amiatt rinyálni, hogy 1950-be a lószar térdig fog érni.

"És akkor ott nyilván az lesz előnyben, aki nem idegen, hanem az adott ország állampolgára."

Pontosan, és éppen ezért adtam le a magyar ''allampolgárságot. Ugyanis úgy vélem, hogy szükségben, "allochtoon"-ként egy idegen országban még mindig több cseppenne, mint M.o-n magyar születésüként. És ez nagyon szomorú, ezen gondolkodj csak el.

"Általános politikai-társadalmi-gazdasági összeomlás, "societal collapse" következik be. De hiszen beszéltünk már erről."

Olvasd a pestis történetét [tudod, amit anyira lenétél]. A XIV sz-ban SEM következett be 1348 után ez az összeomlás, amikor pedig a lakosság 30-50%-a elpusztult.

"Örülnék ha idéznéd, hol tártam szét akarom. "

Implicite amikor a jelen állapotokat az idö hiányával és a kommunizmussal mentegeted. Nekem legalábbis ez jön le belöle. Meg amikor Drinápolyról [vagy mifenéröl] értekezel : a történelem jó, de csak annyiban, hogy a tanulságot levonjuk bizonyos dolgokból, illetve analógiákat keressünk - szintén bizonyos problémák megoldása céljából.

"Ismereteket szerezni azért nagyjából Magyarországon is lehet, van ugye internet, "

Ugye, most viccelsz ?
Jó :
a. hol tudtam volna meganulni a gyakorlatban grafikus magot programozni ?
b. hol tudtam volna a megtanulni, hogy hogy lehet differenciálgeometriát használni gyakorlati problémák megoldásához ?
c. hol tudtam volna p.l. 2010 elött megtanulni, hogy a struktúrált / exotikus derivativokat eszik-e vagy isszák ?

M.o- nak egyszerüen HIHETETLEN a technológiai lemaradása. Ezt komolyan mondom.

"egyszerűen gennyesre akarod keresni magad."

... és 50%-os bónuszt kapni ;). nade mindezt úgy, hogy a lehetö legtöbb matekot és numerikus módszert használok, valamint hogy intellektuális kihívásokkal találkozok minden nap a munkám során.

A pénz egyébként fontos : minél több van, annál kevésbé fontos, ez igaz ;)

"Nyilván eddig nem írtam róla, de a visszatérő emigránsok képességeit föl kell mérni, és a számukra legmegfelelőbb (pl: tanult szakma) területen állást kell biztosítani. A munkaközvetítés és esetleges átképzés mint a japánoknál, kiemelt állami feladat kell hogy legyen."

Mondjuk én ezt rühelltem mindig a legjobban a jobboldalban : az embereket nem fejleszteni és kreatívvá tenni akarják, hanem mint "eröforrásra" tekintenek rájuk. Mint az erdöre vagy a szénbányára. Még undorítóbb, hogy -mint te is irod- a feudalizmus azért közben ott figyel a háttérben ;).

"Csak magadra és az érdekeidre tudsz gondolni, bármiféle önfeláldozásnak híján vagy."

Nézd, egy életem van.
M.o-n azt látom, hogy ha megörexel, bajba jutsz, a kutya nem foglalkozik veled [ ugye, pártunk && államunk most csökkentette a munkanélküli segélyt 3 hónapra - a recesszió kellös közepén, hát gratulálok].
Jó, megértettem a leckét : magamért felelek. De ez azzal is jár, hogy a saját érdekeimet veszem elöre ;)

Fekete Pestis 2013.10.11. 21:20:16

@Schwerer Gustav:
Nem, ezt nem egy "kurva zsidó" fogja eldönteni. Nem is te. ( na te aztán pláne nem ;) )
Hanem én.

calabria007 (törölt) 2013.10.11. 21:26:55

@Fekete Pestis:

Jó válasz! :)

PS.: aki magyar honlapon magyarul kommentel az számomra magyar

a "kettős identitású" embereket pedig kifejezetten irigylem, hatalmas nagy előnyből indulnak

calabria007 (törölt) 2013.10.11. 21:31:35

@Fekete Pestis:

a "lehet" szó sajnos kimaradt a eredeti kommentemből:)

tonképpen erre gondoltam:

"az efféle „kettős identitású” emberkék (gondolom ez idővel elkerülhetetlen) roppant értékesek _lehetnek_ a hazának…"

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.11. 23:51:16

@Fekete Pestis: "dierkt nem írom, hogy magyarul"

1)Nem hiszem hogy feladatom lenne érteni, mit makogsz hollandul. 2) Azt sem hiszem, hogy tudományos értékkel bírna, azok után amit megtudtam rólad.

"tudod, ha nem én lehetek a "födesúr", hanem a paraszt szerepét osztanák le nekem, akkor nem leszek valami lelkes. Asszem ez érthetö is, nem magyarázom tovább"

Ezt most hoztad be, hogy olcsó kiútként egérutat nyerj. Aszzed nem látok beléd? Egyszerű vagy kisfiam. Egyébként az hogy most feudális rendszer van, amely hátráltatja az érdemelvű érvényesülést, még nem jelenti azt, hogy rögtön ki kell vándorolni. Non sequitur. Azon kívül a te szakterületes speciális, tehát kívülesik az átlagos foglalkoztatáspolitika keretein.

"exponenciális lecsengés"

Nagy baj amikor egy programozó történészt próbál játszani. Elárulom a titkot: az államhatalom növekedése _nem_egy_ változó az egyenletben.

"pont olyan, mint a századelöi Londonban amiatt rinyálni, hogy 1950-be a lószar térdig fog érni."

Hamis párhuzam. Konkrét dolgokkal támasztottam alá a kapitalizmus közelgő összeomlását, az hogy elmulasztottál odafigyelni, nem az én hibám. A lótrágya története _egy_ dologra alapozott történet. Jellemző hogy megint egyváltozós függvényekben gondolkodsz, ez is egyszerűségedet jelzi.

"A XIV sz-ban SEM következett be 1348 után ez az összeomlás"

Alapvetően más életmódra berendezkedett emberek éltek akkoriban, megint _egyváltozós_ függvényekkel operálsz, ami hihetetlen beszűkült, ostoba gondolkodásra vall...ha egy járvány kiírt 40%-nyi lakost, attól még a társadalom szerkezete, mozgatórugói, belő dinamikája megmarad. Azonban ha pont a belső dinamika és szerkezet omlik össze, az jó eséllyel visszafordíthatatlan károsodást ér el. Lásd közép-amerikai civilizációk (amelyek többszáz évvel az európaiak érkezése előtt omlottak össze, néptelenedtek el,) kicsit speciálisabb de releváns példák a Húsvét-szigeti őslakók és a grönlandi vikingek esete.
Ezek releváns példák arra nézvést, hogy igenis, omlanak össze társadalmak, másrészt pedig nem csak pestisjárványtól lehet összeomlani, sőt: ezen társadalmak összeomlásának semmi közük sem volt a pestishez.

Nem a "hullák száma" a lényeg, hanem hogy az emberek képesek-e hinni az adott társadalomban. Itt vagy élő példának: nem dühöng a pestis idehaza, mégis elhagytad az országot.

"És ez nagyon szomorú, ezen gondolkodj csak el."

Biztos nagyon szomorú rád nézve, valóban.

"a történelem jó, de csak annyiban, hogy a tanulságot levonjuk bizonyos dolgokból, illetve analógiákat keressünk"

Ez baromság. A történelemben okok és okozatok vannak, társadalmi alakulások, fejlődési irányok, sokszor több évszázadon keresztül. Lehet hogy egy reálosnak ez túl bonyolult, tudom sajnálni.

".. és 50%-os bónuszt kapni"

Tehát igazam van. Jó, ennyit akartam tudni.

"az embereket nem fejleszteni és kreatívvá tenni akarják, hanem mint "eröforrásra" tekintenek rájuk."

Az intelligencia 78-80%-ban _öröklődik_, más szóval: genetikailag meghatározott, ergo hiába akarsz a debilből Einsteint csinálni. Megpróbálhatod mint ahogy mások is megpróbálták, de másnak sem sikerült.
Tehát csak egy adott mértékig lehet fejleszteni az intelligenciát és a kreativitást, ami persze az _oktatási rendszer_, nem pedig a _munkaügyi központ_ (amivel kevered) feladata.

"Jó, megértettem a leckét : magamért felelek."

Nem emiatt mentél ki nyugatra, és még azt is kétlem hogy jelentős vagy közepes szerepet játszott volna, úgyhogy ez így baromság.

Azonkívül semmi "pártunk és államunk", mivel neked már nem Magyarország a hazád, és amúgy sem szándékozol soha visszajönni.

Ami a technológiai lemaradást illeti: nyilván pl. a BME-n és egyéb helyeken most is elég magas a technológiai színvonal. Persze lehet olyat mondani, amiből egész Európában összesen egy vagy két országban tanítanak világszínvonalon, gondolom a te területes is ilyen specialitás. Hadd ne szarjam össze magam tőle.

Összefoglalás: Magyarország mindig is elenyésző volt számodra az egyéni, önös érdekeiddel szemben. Ez nagyszerűen kiviláglott mondanivalódból. Szerintem ezt az olvasók többsége is világosan látja.
Újabb puzzle kirakva. Egyszerűbbnek bizonyultál mint gondoltam. Néha eljutottál addig, hogy alulról birizgáld az "intellektuális kihívás" színvonalát hogy aztán annál jobban visszasüllyedj a lapos közhelyek világába.

calabria007 (törölt) 2013.10.12. 00:17:00

@Fekete Pestis:

mondjuk ezt a magyar állampolgárság leadást nem igazán értem, egyébként tetszik a hozzáállásod

ahhoz pedig nem kell feltétlenül magyar állampolgárnak lenni, hogy vki magyar legyen

Fekete Pestis 2013.10.12. 12:41:12

@Nemzetstratégia:

Jó, akkor vegyük sorra.

1. "Nem a "hullák száma" a lényeg, hanem hogy az emberek képesek-e hinni az adott társadalomban."

A XIV sz. közepén az akkori társadalom rettenetesen nagy változáson ment át [olvass utána]. Ezek mind gazdasági, mind társadalmi területen láthatóak voltak.
És mégis : az átalakulás kb 200 évet vett igénybe.

"Azonban ha pont a belső dinamika és szerkezet omlik össze, az jó eséllyel visszafordíthatatlan károsodást ér el. Lásd közép-amerikai civilizációk (amelyek többszáz évvel az európaiak érkezése előtt omlottak össze, néptelenedtek el,) kicsit speciálisabb de releváns példák a Húsvét-szigeti őslakók és a grönlandi vikingek esete."

Pont a te példáid [föleg az utolsó 2] kis egyedszámú illetve partikuláris társadalmakra vonatkozznak. Az én példám meg egy nagy kataklizmát követ végig. Sorry.

2. "Ezt most hoztad be, hogy olcsó kiútként egérutat nyerj. Aszzed nem látok beléd? Egyszerű vagy kisfiam. Egyébként az hogy most feudális rendszer van, amely hátráltatja az érdemelvű érvényesülést, még nem jelenti azt, hogy rögtön ki kell vándorolni. Non sequitur. Azon kívül a te szakterületes speciális, tehát kívülesik az átlagos foglalkoztatáspolitika keretein."

Azon kívül hogy személyeskedsz, szerintem önellentmondást tartalmaz az idézett szöveged. Szóval szerinted nem kell kivándorolni, ÁMBÁR a területem kívül esik az átlagos kereteken ? Akkor most ez a jótanács nekem vonatkozik ? Vagy az "átlagnak"?

3. "Hamis párhuzam. Konkrét dolgokkal támasztottam alá a kapitalizmus közelgő összeomlását, az hogy elmulasztottál odafigyelni, nem az én hibám. A lótrágya története _egy_ dologra alapozott történet. Jellemző hogy megint egyváltozós függvényekben gondolkodsz, ez is egyszerűségedet jelzi."

Olyan vagy, mint az egyszei pénzügy mérnök : mindent [lokális] martingáalnaak nézel. Vagyis a jelenböl próbálsz a jövöre jósolni, úgy hogy csak a jelen állapotváltozóit veszed figyelmbe.
Ugye, a technológiai fejlödést megint kihagytad a számításból. De ezt már egyszer megbeszéltük.

Egyébként nem azt mondom, hogy ABSZOLÚT valószintütlen hogy mindez bekövetkezik. Hanem azt, hogy a rendszerben olyan ellenhatások vannak ( kvázi társadalmi Lenz törvényeként ) amelyek mindezek ellen hatnak.

4. "Ami a technológiai lemaradást illeti: nyilván pl. a BME-n és egyéb helyeken most is elég magas a technológiai színvonal. Persze lehet olyat mondani, amiből egész Európában összesen egy vagy két országban tanítanak világszínvonalon, gondolom a te területes is ilyen specialitás. Hadd ne szarjam össze magam tőle."

Gondolni sokmindent lehet. A BME-n van max. 5 ember aki azzal foglalkozik, ami a szakterüleetem. ezek azonban 25 évvel ezelött nem voltak, hanem az utóbbi 5 évben, külföldröl mentek vissza M.o-ra.
Nem kell semmitol összeszarni magadat [mert utálom a büdöset ;)], csak arra akartam példát hozni hogy mindezt nem tanul6ttam volna meg M.o-n akár még 10 éve sem.

5. "Az intelligencia 78-80%-ban _öröklődik_, más szóval: genetikailag meghatározott, ergo hiába akarsz a debilből Einsteint csinálni. Megpróbálhatod mint ahogy mások is megpróbálták, de másnak sem sikerült.
Tehát csak egy adott mértékig lehet fejleszteni az intelligenciát és a kreativitást, ami persze az _oktatási rendszer_, nem pedig a _munkaügyi központ_ (amivel kevered) feladata."

Úgy vélem, megkerülöd a kérdést.
Igazad van abban amit állitasz, de mi van azokkal, akik "örökleetes"módon intelligensek ?
Azok M.o-n kiemelkedhetnek ? Példakent szolgál6nak a társadalom számára ?
Ugyan, ugyan, megpróbálják öket gleichschaltolni. [L. még feudalizmus, katonaállam meg a hasonlók, amik ugyanerröl a töröl fakadnak]

6. "Ez baromság. A történelemben okok és okozatok vannak, társadalmi alakulások, fejlődési irányok, sokszor több évszázadon keresztül. Lehet hogy egy reálosnak ez túl bonyolult, tudom sajnálni."

Most erre mit mondjak ? Szerintem minden tudományt arra kell használni, hogy az emberiség elöre jusson. Legyen ez történelem vagy szuperhúr-elmélet.

7. "mivel neked már nem Magyarország a hazád, és amúgy sem szándékozol soha visszajönni."

Fennállásom alatt 1 dolgot megtanultam : soha ne mondd hogy soha.
Ceteris paribus valóban nem akarok, nade a status quot ugye senki nem gaarantálja ;).
We will see.

Concl : "Újabb puzzle kirakva. Egyszerűbbnek bizonyultál mint gondoltam. Néha eljutottál addig, hogy alulról birizgáld az "intellektuális kihívás" színvonalát hogy aztán annál jobban visszasüllyedj a lapos közhelyek világába."

Most erre mit mondjak ?
Abbol amit mondasz, úgy látom, hogy kinyilatkoztatás szerüen viszonyulsz a dolgokhoz. Lehet [mit lehet: biztos] hogy intellektuálisan középszerü vagyok, de 2 dolgot megtanultam : (a) mindent kétellyel kell szemlélni és (b) semmi sem biztos [ pantha rei, hogy te is megértsed;)]

Ja még valami: mindig is igyekszek nem álszentnek lenni.[holland szokás tudod;)]. Ezért elismerem, hogy a pénz az nagyon fontos dolog. Nézzél csak magadba ezügyben... és most még egyszer ;)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.12. 14:11:24

@Fekete Pestis:

"mindent kétellyel kell szemlélni"

Aki _valóban_ mindent kétellyel szemlél, azt is kétellyel szemléli, hogy érdemes-e mindent kétellyel szemlélni. Remélem sikerül megértened ;)
(Tehát aki -felületesen szólva, ahogy te tetted -"mindent kétellyel szemlél", legalább egy dologban szilárdan hisz, nem szemléli kétellyel, tehát valójában ő is a "hívők" táborát gyarapítja)

"semmi sem biztos"

ha semmi sem biztos, akkor az sem biztos, hogy nekem kéne bármi miatt magamba néznem, ugye? Látod? mindkét filozófiai tételed hibás.

"A XIV sz. közepén az akkori társadalom rettenetesen nagy változáson ment át [olvass utána]. Ezek mind gazdasági, mind társadalmi területen láthatóak voltak.
És mégis : az átalakulás kb 200 évet vett igénybe."

Hát ne légy tanár, mert képtelen vagy kommunikálni amit szeretnél mondani.

"Pont a te példáid [föleg az utolsó 2] kis egyedszámú illetve partikuláris társadalmakra vonatkoznak. Az én példám meg egy nagy kataklizmát követ végig."

Valóban középszerű a gondolkodásod, mivel a közép-amerikai kultúrák NEM voltak kis egyedszámúak.

Ha valaminek érvényességét alátámasztja 3 dolog, abból te kettőt megcáfolsz, a _megmaradt_egy_ továbbra is igazolja azt. Remélem ezt sikerül megértened.

Ami a technológiai fejlődés mítoszát illeti: e kapcsán már linkeltem anyagot, láthatólag képtelen voltál megérteni. Keresd vissza és gyürkőzz neki mégegyszer. (a technológia-hit ugyanolyan vallás, mint a többi, saját üdvtörténettel, mennyországképpel stb)

"Szóval szerinted nem kell kivándorolni, ÁMBÁR a területem kívül esik az átlagos kereteken ?"

Neked sem kell, hiszen a BME-n is tanítják (ergo: lehet róla magyarul is információt szerezni), másrészt meg amennyiben az lenne a helyzet hogy kizárólag csakis külföldön lehet róla infót szerezni, hát akkor ez speciális kivétel, nyilván az óriási, 99%-os túlnyomó többségre (akik mosogatni meg építkezésekre mennek ki stb) nem vonatkozik.

"Azok M.o-n kiemelkedhetnek ? Példakent szolgál6nak a társadalom számára ?
Ugyan, ugyan, megpróbálják öket gleichschaltolni. [L. még feudalizmus, katonaállam meg a hasonlók, amik ugyanerröl a töröl fakadnak]"

Ez korántsincs így, hiszen végeztek kísérletet kreativitás-tárgykörben 3 csoporttal: a demokratikus szelleművel (ahol van vezetés, de nagyjából azért a közmegegyezés alapján), a laissez-faire alapján (szélsőliberalizmus, mindenki azt csinál amit akar), és a tekintélyelvű rendszerben amikor erős vezetés volt. És arra jutottak, hogy amennyiben a tekintélyelvű vezetésben a kreativitás a "parancs", a csoport eredménye a demokratikusokét is képes túlszárnyalni (a laissez-faire teljesített a legrosszabbul egyébként).
Tehát NEM a csoportszervezési stílustól függ _kizárólag_ az eredmény, az csak _egy_elem_, attól még lehet jó is meg rossz is a dolog.

Pl. a sok szempontból tekintélyelvű Japánban ha a parancs hogy "légy kreatív" akkor ennek sikere kapcsán érdemes a japán vállalti szférát és innovációt megemlíteni, különösen a robotika (meg persze sok más) terén elért vívmányokkal. Meg ugye van egy kőkemény oktatási rendszerük, nem az a szar, ami itt van Mo-n.

"Szerintem minden tudományt arra kell használni, hogy az emberiség elöre jusson."

Ez tudománytalan, aufklérista ideológia. A tudomány az tudomány. egy _eszköz_ a (fizikai) valóság megismerésére. És bizony néha nem azt ismerjük meg általa, amit szeretnénk.

"Pantha Rei"

Ezzel két fő probléma van:
1) "h" nélkül írják ("Panta Rei") :)

2) közmondásokkal és kriptikus kijelentésekkel bármit és annak ellenkezőjét is alá lehet támasztani (vö. "Lassan járj, tovább érsz" vs "Aki rest, kétszer fárad") Melyik az "igazi"? :) Egyik sem, mert az adott helyzet dönti el. Tehát lehet "minden folyik", ugyanakkor néha pont hogy szilárdnak kell leni. Persze ezzel nem mondtunk semmit, max azt hogy e "bölcsességek" érvénytelenek.

"elismerem, hogy a pénz az nagyon fontos dolog."

A téged fölnevelő országnál (->"Haza") mindenképp fontosabb.

Fekete Pestis 2013.10.12. 17:51:48

@Nemzetstratégia:
"A téged fölnevelő országnál (->"Haza") mindenképp fontosabb."

Ámen [remélem, hejjesen írtam ;)]

Fekete Pestis 2013.10.12. 18:05:47

@Nemzetstratégia:

1, dél-amerikai kultúrák : mondj egyvalamit, amit az eu ("nyugati" ) kultúra átvett és ezzel a technológiáját elörevitte.

Káoszügyben : lehet hogy nekik kampec volt a XVI. században, de nem a "rendetlenség" vette át az uralmat, hanem a spanyol konkvisztádorok és a rk egyház.

pestisügyben :
a rettenetes nagy változás p.l. a hitben való megrendulés [14.-15sz fordulója], a meneto mori, a munkaeröhiány és ennek hatása a település szerkezetre, etc.
a 200 év múlva érvényesülö hatás : a munkaeröhiány miatt a teechnológiai intenzív termelési módok elötérbe kerültek és ezek folyományaként került sor a reformációra, hogy mást ne mondjak. [ ugyanis ezáltal az eröviszonyok a polgárság számára kedvezöbbé váltak.] Mikor is szögelt Luther ? 1517-ben ? A tridenti zsinat ? 1555-ben ? A pestis ? 1348-ban ?
Asszem a következmények tényleg messzehatóak.

"Ez korántsincs így, hiszen végeztek kísérletet kreativitás-tárgykörben 3 csoporttal: a demokratikus szelleművel (ahol van vezetés, de nagyjából azért a közmegegyezés alapján), a laissez-faire alapján (szélsőliberalizmus, mindenki azt csinál amit akar), és a tekintélyelvű rendszerben amikor erős vezetés volt. És arra jutottak, hogy amennyiben a tekintélyelvű vezetésben a kreativitás a "parancs", a csoport eredménye a demokratikusokét is képes túlszárnyalni (a laissez-faire teljesített a legrosszabbul egyébként).
Tehát NEM a csoportszervezési stílustól függ _kizárólag_ az eredmény, az csak _egy_elem_, attól még lehet jó is meg rossz is a dolog. "

Bocsáss meg, megint mellébeszélsz.
Te egy meröben elméleti dolgot ismertetsz itt. Én meg arról a gyakorlati tényröl írok, amit volt szerencsém M.o-n megtapasztalni. ( hogy a tehetség még annyira sem elég a felemelkedésre M.o-n mint NyEu-ban. Ott a tehetséges fizikus--mérnök satöbbi beül a bankba, ées ... ).

Egy személyes kérdés : te valóban szeretnél ilyen társadalomban élni, amit leírál ? Mert én nem.

calabria007 (törölt) 2013.10.12. 18:46:08

@Fekete Pestis:

a protestánsok vallási fundamentalisták voltak, egészen elvadult _piacellenes_ irányzatokkal pl. a kvázi-kommunista anabaptisták egy remek _kommunát_ hoztak létre Münsterben,

Luther is elsősorban ez _elvilágiasodás_ miatt támadta a katolikus egyházat, hiszen még az üdvösséget is pénzért árulták...

a polgárság az itáliai és a délnémet, ill. a németalföldi katolikus városokban (pl. Antwerpenben) került először helyzetbe

calabria007 (törölt) 2013.10.12. 19:02:13

@Fekete Pestis:

persze a gondolataid többségével egyetértek

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.13. 01:03:06

@Fekete Pestis: leszögezem, nem szakterületem a pestis és hatása a korabeli társadalomra, de azt tudom hogy a "technológiai fejlődés" nagyjából az 1700-as évek elejéig elhanyagolható volt, akkor jött be a képbe a vetésforgó, vagyis a mezőgazdasági forradalom, ami kezdetét vette a nagy átalakulásnak.
A pestis csak hab volt a tortán, már 1315-től rengeteg aszályos év volt Európában,a "kis Jégkorszak" is ezidőtájt kezdődött, vagyis ért le Európába a sarkvidékről.
en.wikipedia.org/wiki/Little_Ice_Age
en.wikipedia.org/wiki/Great_Famine_of_1315%E2%80%931317

Az egyház hatalmába vetett hit már emiatt elegendő volt megrendülni, persze a fekete halál erre bőven rásegített. Mint egy fának, ennek is több gyökere van, értelmetlen egyetlen okra visszavezetni.

A reformációnak is több előzménye ill. előképe volt, a valószínűsíthető legközvetlenebb ok a Szent Péter székesegyház építésére kiadott búcsúcédulák ügye (és az afölötti fölháborodás) volt. Ez volt az 1500-as évek elején (II. Gyula pápasága alatt), akkor rombolták le a régi székesegyházat (1505), és kezdték építeni az újat, amihez persze pénz kellett, ahhoz meg búcsucédula, és így tovább. Ez a reformáció közvetlen történelmi előzménye tehát.

A Pestis közvetlen következményei a parasztlázadások voltak, amelyeket kivétel nélkül véresen levertek, (tehát a társadalmi rend, ha a béke nem is de helyreállt) valamint vallási téren a flagelláns-mozgalom, melyet elég hamar eretnekké nyilvánítottak, érthető okokból.

Az a gyanúm, hogy "kalapácsos ember mindent szögnek néz", annyira elfoglalt ez a pestis-dolog téged, hogy mindent ebből eredeztetsz, vagy legalábbis túlbecsülöd jelentőségét.

meneto mori = memento mori,(=emlékezz a halálra) meg volt még a danse macabre is

"Egy személyes kérdés : te valóban szeretnél ilyen társadalomban élni, amit leírtál ? "

Most ugye konkrétan a tehetséggondozásról volt szó. Tehát:
Egy olyan társadalomban, ahol kiemelt gondot fordítanak a tehetségek gondozására? Persze.

Átvitt értelemben: egy tekintélyelvű(bb) társadalomban, mely a kreativitást és az intelligenciát (persze az erkölcsök mellett) nagyra tartja, és lehetőség szerint segíti? IGEN.

Ez persze az én verzióm, most abszolúte nem ez van, és azt sem tudom, megvalósul-e valaha. De attól még ezt gondolom helyesnek, és a tudomány mai állása (lásd az általam idézett kísérletet) is megengedő ez irány felé.

tableno 2013.10.13. 09:06:25

@Nemzetstratégia: "Átvitt értelemben: egy tekintélyelvű(bb) társadalomban, mely a kreativitást és az intelligenciát (persze az erkölcsök mellett) nagyra tartja, és lehetőség szerint segíti? IGEN." - ilyen volt pl a sztálini Szovjetunió, ahol a legjobb tudosók remekül felszerelt börtön-kutatóintézetekben (saraska) bontakoztathatták ki a tehetségüket, és ezért cserébe nem lőtték agyon őket...

Fekete Pestis 2013.10.13. 13:06:09

@calabria007:

Ha jól tudom, Luther elítélte öket, nem? Aztán Kálvin upgradelte a reformációt (kamatszedés jogosssága). Persze lehet hogy rosszul emlékszem.

A polgárság valóban Dél-Itáliában, és Antwerpenben jött helyzetbe, de Itália a Sacco di Roma (1525) erösen lecsúszott [velence kivételével], és ha jól tudom, a gyarmatosításban nem is vett részt.
Antwwerpen meg nem csatlakozott a 7 lázadó észak-holladiai tartományhoz 15810ben, a spanyolok meg is szállták öket asszem 1593-ban, és ezzel vége volt a dalnak. Ök sem vettek részt a gyarmatosításban (VIC, VOC, etc a XVII. században)

@Nemzetstratégia:
""technológiai fejlődés" nagyjából az 1700-as évek elejéig elhanyagolható volt, akkor jött be a képbe a vetésforgó"

A vetésforgó nem a XIII-XIV. század elején jött létre, amikor NyEu-ban a középkori népességrobbanás volt ? Csak úgy kérdezem, mert nem vagyok történész.
A technológiai fejlödés nem volt elhanyagolható a XVII. sz. elejéig sem. L. hajózás, puskapor, ágyú, nyomtatás, bányamüvelés, pénzügy és könyvelés.
Mindezek ahhoz kellettek, hogy (a) a gyarmatosítás és äzsia meg Amerika lerablása forrásokhoz juttatta NyEu-t, amely az áttörést finanszírozta (b) a polgárság a nemesi [páncélos] hadsereg ellen is hatékonyan fel tudott lépni és (c) nyomtatás - triviális, miért.
Valóban, ezek nem összemérhetök Maxwell elektromágneses térelméletével meg Stevenson gözmozdonyával, de akkor is ...

"Az egyház hatalmába vetett hit már emiatt elegendő volt megrendülni, persze a fekete halál erre bőven rásegített."

Az hit ( és nem az egyház hatalma) föleg az 1348-51 es peestisjárvány illetve a papok akkori viselkedése és az egyházi formulák hatástalansága miatt rendült meg. Szerintem az 1315-22 ig tartó 7 szük év erre nem volt elég. Mondom, nem vagyok történész.

"Szent Péter székesegyház építésére kiadott búcsúcédulák ügye (és az afölötti fölháborodás) volt"

Nézd, háborogni mindig lehet, Kérdés az, hogy a háborgásomnak érvényt tudok-e szerezni. Ehhez meg kell erösödni. A többit L. fenn.

"A Pestis közvetlen következményei a parasztlázadások voltak, amelyeket kivétel nélkül véresen levertek"

... amelyek azért alakultak ki, mert az éppen aktuális uralkodók nem engedtek a piaci folyamatoknak - vagyis nem engedték a kereslet kinálat miatt létrejövö béremelést, hanem a béreket a XIV. sz. 40es éveiben kialakult szinthez kötötték [amely történelmi minimum volt].

"vagy legalábbis túlbecsülöd jelentőségét. "

annak nem lehet a jelentöségét túlbecsülni ha egy térsadalom 30-50%a két év alatt elpusztul és az uralkodó világrend // nézet alapjaiban rendül meg.
A 2vilháb alatt szvsz kevesebb ember veszett oda arányaiban [lehet hogy nég abszolút értékben is!] és mégis ...

"Most ugye konkrétan a tehetséggondozásról volt szó."

Nem, nem arról van szó. Hanem arról, hogy élnél e egy autokrata társadalomban, még ha ezt egy okos ember irányítaná - feltéve ha nem te irányítod ;). Én ugyanis NEM.

@tableno:

és a szovjet/orosz matematika [kolmogoroff, osztogradszkij, etc] igen híres volt ugye ;)

calabria007 (törölt) 2013.10.13. 13:09:43

@tableno:

a kulcsszó azonban ott is a _verseny_ volt, azaz a SZU a haditechnika tekintetében versenykényszerben volt...

ott ahol nem volt ilyen versenykényszer - azaz a szovjet gazdaság döntő részében - iszonyatosan folytak a dolgok...

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.13. 14:02:11

@Fekete Pestis:
"A vetésforgó nem a XIII-XIV. század elején jött létre, amikor NyEu-ban a középkori népességrobbanás volt ? Csak úgy kérdezem, mert nem vagyok történész."

Az a két ill. később a 3 nyomásos földművelés volt ami azt jelenti hogy a termőföldet minden 2. ill. 3 .évben parlagon hagyták. a vetésforgónál (XVII. sz. vége, XVIII. sz eleje)jött be hogy a 3. évben lucernát, lóherét vagy egyéb pillnagós növényt kell vetni, hogy a nitrogént (és még egyéb tápanyagokat) visszapótolja.

"Az hit ( és nem az egyház hatalma) föleg az 1348-51 es peestisjárvány illetve a papok akkori viselkedése és az egyházi formulák hatástalansága miatt rendült meg. Szerintem az 1315-22 ig tartó 7 szük év erre nem volt elég"

Ez indította el bizalomvesztés folyamatát, amihez még egy éghajlatváltozás is hozzájárult. egyre hidegebb telek, szárazabb nyarak. Ez is egy _jelentős_ ok volt, meg a pestis is egy _jelentős_ ok volt. Nem vagy-vagy, hanem: _és_.

"amelyek azért alakultak ki, mert az éppen aktuális uralkodók nem engedtek a piaci folyamatoknak"

Emellé jöhetett még eg áltlános világvége-hangulat, valamint különböző összeesküvéselméletek a vezető réteggel szemben. Pl. a francia forradalmat megelőző aszályos években gyökeret vert egy olyan téveszme, hogy a földesurak direkt halmozzák föl a gabonát, hogy ők jóllakjanak, míg a paraszt halálra éhezik.
en.wikipedia.org/wiki/Pacte_de_Famine
Valószínű itt is lehettek ilyenek.

"annak nem lehet a jelentöségét túlbecsülni ha egy térsadalom 30-50%a két év alatt elpusztul és az uralkodó világrend // nézet alapjaiban rendül meg."

30-40% max, pár tényt megemlítve azért melléje: 37-40 év volt az átlagéletkor, rendszeres volt a halvaszületett ill. 2 éves koráig elpusztult gyermek (valamint a szülésbe belehalt asszony), az emberek életüket a szülőhelyük 15km-es körzetében töltötték, nem tudtak írni-olvasni stb. Tehát szörnyű volt, de bőven mondhatjuk hogy teljesen más környezetben éltek akkor, mint most: a halál a mindennapok szerves része volt.

Ja és azt se felejtsük el: a halott ember nem lázad már, míg az _éhes_ annál inkább. Amikor 40% meghal, ott a potenciális lázadók 40%-a is meghal. A többi 60%-ba pedig rengeteg a nő, gyerek, + a betegséget túlélt, de abban megnyomorodott (fizikailag, mentálisan stb) ember is. Meg ugye a pestisjárvány az adott vidéken elég gyorsan lezajlott, pár hónap alatt végigsöpört, míg egy éhínség akár több évig is eltarthat.

A parasztok elsősorban a földesúri földeken dolgoztak, a bérmunka akkoriban még nem volt jellemző. (Tehát, mielőtt félreérted: _volt_ bérmunka, de nem az volt a jellemző.)

"hogy élnél e egy autokrata társadalomban, még ha ezt egy okos ember irányítaná"

Ez nagymértékben az életszínvonal függvénye is. Sok szempontból rendkívül autokrata Szingapúr is, mégsem hallottam hogy akkora nagy nyomorban élnének. Sőt, inkább az ellenkezője az igaz.

"Én ugyanis NEM."

Egy világ dőlt össze bennem...:)

tableno 2013.10.13. 14:24:39

@Nemzetstratégia: azért ez a wiki-linkelgetés vérciki volt! Azt hiszed nem tudom mi az a szalmabáb? És nem, a példám nem az. Tudod jól ismerem a fafejű ideológus fajtádat. Ha a 20-dik század első felének Oroszországában élnél, habzó szájjal éltetnéd a kommunizmust, Sztálin elvtársat, és követelnéd a jobboldali elhajlók példás megbüntetését! Ha iráni lennél, kéjesen követelnéd a kisminkelt nők megkorbácsolását. Tudod az ilyet autoriter személyiségnek hívják, minden korban és társadalomban megtalálható, és az éppen divatos ideológia nevében próbál elnyomni mindenki mást. Ezért sem érdemes veled politikáról vitatkozni, a te problémád inkább pszichológiai jellegű...

tableno 2013.10.13. 14:27:22

@calabria007: ez igaz. Végül ez okozta a rendszer bukását is.

calabria007 (törölt) 2013.10.13. 15:34:15

@Fekete Pestis:

nem rosszul emlékszel, hanem eszméletlenül nagy _kavarás_ van ebben a sztoriban, pl. a katolikus egyháznak manapság nagyon ciki, hogy kulcsszerepet játszottak a jelenlegi pénzügyi struktúrák kialakulásában

pl. érdekes momentum:

Luther Márton idejében egy Medici pápa, azaz a középkor legnagyobb európai bankárcsaládjának a sarja volt hatalmon...

és a Medici család is a Pápai Állam bankáraként lett a number 1 bankárcsalád...

Medici Bank
en.wikipedia.org/wiki/Medici_Bank

List of popes from the Medici family
en.wikipedia.org/wiki/List_of_popes_from_the_Medici_family

calabria007 (törölt) 2013.10.13. 15:40:29

@tableno:

a fentebb említett japán példa kezdetben döntően gazdasági _szabadságról_ és innovatív KKV-kről szólt

a híres japán ipari "forradalom" elképzelhetetlen lett volna ezek nélkül

és a KKV szektor ma is rendkívül jelentős japánban...

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.13. 17:02:24

@tableno: ha ismered a szalmabábot, akkor minek használtad? ennyire ostoba vagy?

"autoriter személyiség" divatos liberális pszichologizáló stigma, valós tartalom nélkül. egy újabb szó a gonoszfasisztarasszistrappista nácira, vagyis: "aki nem liberális".

tableno 2013.10.13. 17:34:01

@Nemzetstratégia: naná, mivel a "nemliberális" definíciója az, hogy "ellenzi az egyén szabadságát". Tehát autoriter. Még egy pár tautológiával megdobsz? :-)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.13. 18:08:40

@tableno: "a "nemliberális" definíciója"

...amihez semmit sem értesz.

Egy példa: egy fősodorbeli 'konzervatív' is "nemliberális". Ő is ellenzi az egyén szabadságát? Nagyon sötét lehetsz, az biztos.

tableno 2013.10.13. 18:13:45

@Nemzetstratégia: te nem értesz semmit. Egy fősodorbeli konzervatív elfogadja a liberalizmus alaptételeit. Nem véletlen, hogy Viktorunk annyira népszerűtlen a fősodorbeli konzervatívoknál. Akiket ti amúgy rutinszerűen lelibsiztek.

tableno 2013.10.13. 18:20:18

@Nemzetstratégia: egyébként elkondolkodtál rajta, mit jelent az, hogy "fősodorbeli?" - nem bonyolult: az, aki a liberális demokrácia keretein belül politizál. A "nemliberális" eleve nem számít fősodorbelinek, legalábbis a nyugati értelmezésben.

tableno 2013.10.13. 18:46:12

@Nemzetstratégia: Még egy kis fejtágító: a modern nyugati "fősodor" alapvetően három világosan megkülönböztethető irányzatból áll: a liberális, a konzervatív és a szociáldemokrata. Ami közös bennük, az éppen hogy az egyén jogainak és szabadságának az elismerése, és a demokratikus kormányzás preferálása az autoritarianizmussal szemben.

Ráadásul mindegyikben található valamennyi a másik kettő világlátásából, csak a hangsúlyokat helyezik máshová: a liberalizmus a szabadságra és a meritokráciára, a konzervativizmus a kulturális hagyományokra és a tisztességre, a szociáldemokrácia az egyenlőségre és az elesettek támogatására.

Viszont mindegyik elismeri a másik kettő létjogosultságát és egyik sem kérdőjelezi meg a liberális demokrácia alapvető kereteit.

Na most mind a három irányzatnak van szélsőséges, ideológiai alapú változata is a fősodron kívül: a liberalizmusnak a libertarianizmus (ami totálisan elutasítja az állam beleszólását az egyén életébe, például ellenzi a kötelező iskoláztatást is), a szociáldemokráciának a kommunizmus, a konzervativizmusnak a fasizmus, nácizmus, stb. Ezek pont attól számítanak szélsőségnek, hogy NEM fogadják el a liberális demokrácia alapjait.

A te álláspontod a fasizmushoz áll a legközelebb, tehát a konzervatív szélsőséghez. Ezért van az az érzékcsalódásod, hogy mindenki "libsi", aki nem ért veled egyet. Pedig csak _hozzád képest_ az, közben simán lehet, hogy fősodorbeli konzervatív! :)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.13. 20:28:56

@tableno: igen, ez a liberófasiszták gondolatrendőrsége által meghatározott ideológia, csupa ex cathedra kijelentéssel. Pl. nincs tisztázva, mik az egyén "jogai és szabadságai", csak a levegőbe történő süketelés megy.

A liberális gazdasági ideológia halála 2008 óta egyértelmű, amikor a szent, önszabályozó piac dogmája alapjaiban semmisült meg, a hatalmas kormányzati kisegítések-bailoutok miatt. Így tehát a liberalizmus értelme is elveszett, megsemmisült. Nyugodtan nyomhatod a szart abból az országból ahonnan nyomod, de a valóságot nem tudod te sem megváltoztatni. A liberális gazdasági ideológia megbukott, és emiatt a politikai ideológiája is halálra van ítélve.

Értem én hogy szánalmas tetű vagy kullancs módjára akarsz egy vélt vagy valós hibámba belecsimpaszkodni, de akkor is vállalom, hogy a tehetségkutatást és -gondozást egy _tekintélyelvű_, pl. a mostani japán rendszerhez hasonló oktatási rendszerben tudom igazán elképzelni.

Hogy ez neked nem tetszik és e kapcsán nekiállsz fasisztázni? Le se szarom.

calabria007 (törölt) 2013.10.13. 21:27:10

@tableno:

a kötelező iskoláztatással nagyon könnyű visszaélni...

History of compulsory schooling
www.youtube.com/watch?v=uexMYBkfCic

tableno 2013.10.13. 22:11:13

@Nemzetstratégia: Akkor jó, ezentúl kölcsönösen le se szarjuk egymást, kis fasiszta. (a mostani japán rendszer, eszem-faszom megáll, azt sem tudod miről hadoválsz... :))
süti beállítások módosítása