bajnai.jpg„Csak a kezemet figyeljék, mert csalok!” – mondta egykoron Rodolfo a nagy bűvész. Bajnai is mondhatná - hiszen ugyanazt csinálja - mégsem teszi. Ennyire azért nem magabiztos. A választók véleménye pedig kezd úgy alakulni, mint egy előadáson a megtévesztett közönség hangulata. Bár tudják, hogy itt valami nincs rendben, mégis tapsolnak a volt miniszterelnök visszatéréséhez.

Sokan szavaznának erre az ájtatos manóra, akik a Fideszből és egyébként  a pártokból kiábrándultak. Arra, aki kivételes tehetséggel játssza a szakpolitikus szerepét, pedig ő egy vérbeli politikus, egy közönséges szélhámos, aki úgy húzza elő saját magát a kalapból, mint Münchausen báró a mocsárból. Az egyszeri emberek a megváltót, az ország gazdaságának megmentőjét látják benne, holott nem tett mást, csak egy hatalmas kölcsönt vett fel és ezzel oltotta a tüzet, foltozta Magyarország pénzügyi zsákját. A nemzetközi bank oligarcháknak pedig megfelelő báb volt az ország további kifosztásához, így ideiglenesen felhagytak az ellenünk folyó spekulációval is, azt a látszatot keltve, mintha a helyzetet a miniszterelnök konszolidálta volna.

Olyan ez mintha befizetetlen csekkekkel, a végrehajtó árnyékában ülnénk otthon az üres hűtőszekrény mellett a konyhában, és a helyzetet úgy orvosolnánk, hogy az eddig is már adóssággal terhelt ingatlanunkra felvennénk egy újabb kölcsönt, és ebből ódáznánk el a problémánkat - kikiáltva magunkat gazdasági zseninek.

A tökéletes trükk című filmben így fogalmazza meg az öreg bűvészsegéd: „Keressük a titkot, de nem találjuk. De nem is vagyunk igazán kíváncsiak rá, mert nem a valóságot akarjuk, hanem az illúziót.”

Jelenleg sajnos itt tartunk. A tömegek már nem képesek szembenézni a valósággal, inkább elfogadják ezt, a hatalomból kikerült - de arra újra áhítozó – a balliberális oldal által megtervezett szemfényvesztést.

 

H. G.



-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr754859426

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Bajnai-trükk 2012.10.20. 17:51:01

Sokan szavaznának erre az ájtatos manóra.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pop40 2012.10.21. 07:58:13

Na ja, aki nem szabadságharcol éjjel-nappal, az nyilván csakis valami báb lehet, akit a nemzetközi pénztőke mozgat :) Bár onnantól kezdve, hogy ha ő van hatalmon, "rövid időre felhagytak a forint árfolyamát romboló spekulációval is", akkor eszerint az országnak jó, ha hatalmon van?:)

"ebből ódáznánk el a problémánkat" Ez mit jelent, ódát írunk hozzá?:D

Ritka színvonalas cikk amúgy. Van még másfél év, míg Bajnai miniszterelnök lesz (hacsak addig Orbántolcsyék csődbe nem viszik az országot) addig sok hasonlót lehet írogatni.

Pop40 2012.10.21. 08:02:02

Ó, majdnem elfelejtettem, egy jótanács: Kedves szerző, kifelejtetted a libázást a cikkből, pótold sürgősen, különben a birkamenetesek nem tudják majd mihez kötni az új információkat.

msdng · http://barikad.hu 2012.10.25. 19:55:43

A libatolvaj bérkomemntelőjének lenni mennyivel jobb, pop40? Fideszp helyett győzzön a jobbik !

kmonitor.hu/adatbazis/cimkek/hutlen-kezeles/bajnai-gordon/csodbuntett

roxxtar 2012.11.05. 18:33:40

@Pop40: Aki az IMF-ben látja az ország megmentését az báb.

Aki elhiszi, hogy hitelből lehet finanszírozni a szociálissan érzékeny réteget az pedig egy idióta.

Egyet tudomásul kell vennünk: a világ legeladósodottabb országai mind mind olyan országok mint akikhez hasonlani akarunk. Írország, svájc, belgium, anglia.. Ideje lenne észrevenni már, hogy ez egy kurva nagy átbaszás. Adhatok én a tanulatlan embernek 400 000-es minimálbért.. de azt mégis miből fedezem? Amióta tudjuk, hogy a pénznek értéket csak a munka adhat azóta azzal is tisztában kell lennünk, hogy a 400 000-es minimálbér kicsit sincs arányban az általa elvégzett munkával. Ezért az alapja a nyugati jólétnek a hitel. Máshogy nem megy.. És pont ezért a világ legeladósodottabb országainak 90%-a európa, gazdaságilag vezető országai..

Gusztustalan védeni azokat akik nyomorba tették 2002-2008 között az országot (nem az mszpre gondolok). Átbasztak téged és még sok más embert. Olyanokat akik, ahogy most te is, semmit nem értettek a pénzvilág működéséből. Vagy azt hiszed, egy IMF hitelből te bármi hasznot látsz? Azt sem tudod mi az. Vagy talán vagy egy bankod esetleg az országba akarsz pénzt önteni? Erőssen kétlem.. Ezek nem rajtad fognak segíteni, te ugyanúgy a tescoba fogsz járni és a 150 forintos szar kenyeret meg az 500 forintos darált moslékot fogod venni. Át-basz-tak, vedd észre. A szocializmus (mszp, jobbik, dk) megbukott. Nem lehet a szociálissan érzékeny réteget tömni pénzzel mert semmi nem forog vissza.. jelenleg nem. (Bár ebből a Jobbik azért kilóg egy kicsit..az ő gazdasági szocializmusuk más mint az mszp v a dk-é). A legszegényebb réteget pedig nem lehet hitelből felemelni mert az egy folyamatos pénzpumpálást fog igényelni. Önműködő rendszer kell amire jelenleg egy párt sem kínál alternatívát (talán a Jobbik illetve kicsit a Fidesz próbálkozik) illetve dolgozni akarás. Ezt kell itthon megérteni, ha az ország a svédországi jólétet akar ahhoz elöször dolgoznia kell..

De persze te szavazz csak a bajnaira. Hívass le vele újabb hitelt (olyan hitelt amit legutoljára is ő hívott le és még jövőre is törlesztjük.. Ha esetleg sorban állsz az orvosnál mert nincs elég szakorvos, jusson ez eszedbe, hány orvosnak mehetett volna az a pénz amit most törlesztésre fordítunk) Gondolom mivel ennyire érzékeny vagy a szociális dolgokra (hisz egyértelmüen a szocialista oldal mellett tetted le voksod a kommenteddel) nem keresel valami sokat .. amiből egyenessen következik, hogy nem vagy művelt ember. Így egy olyan, aki pusztán érzelmi alapon dönt, mégis miért akar beleszólni abba amiről foggalma sincs?

Azt útálsz akit akarsz, arra szavazol akire akarsz de a pénzvilág működését nem fogod soha sem tudni befolyásolni.. Ezt már a Rotschild család is megmondta 150 évvel ezelött. Annyit tehetsz, hogy művelődsz, tanulsz, csakhogy ne baszhassanak át újra a bankok, ha épp devizahitelt akarsz felvenni

doc55 2013.03.18. 11:50:55

@Pop40: te pofätlan!!! Keerdezd mär mag szarral eevekig gürizöö , magät a kisemmizees miatt felakasztoo libatenyeesztöö csalädjät , mit tenneenek veled a köpeesed utän. Gondolom a maradeek libaszarba kicsit belenyokodnänak !!!

doc55 2013.03.18. 11:52:18

te pofätlan!!! Keerdezd mär meg a szarral eevekig gürizöö , magät a kisemmizees miatt felakasztoo libatenyeesztöö csalädjät , mit tenneenek veled a köpeesed utän. Gondolom a maradeek libaszarba kicsit belenyomkodnänak !!!
Válasz erre
süti beállítások módosítása