Haha vs.ultrak.jpgMár a bánatos francot sem érdekli, hogy éppen milyen körülmények között élik ki feltűnési viszketegségeiket a liberális egyetemisták, s még kevésbé érdekel bárkit is, hogy áll az egyébként hihetetlenül tré nevű HaHa forradalmasosdija. Ennek megfelelően már figyelemmel sem kíséri az ember a köröttük zajló eseményeket.

Láttuk ugyanis, hol kezdődött ez az egész, voltak elképzelések, hova is juthatna mindez, és láttuk, miként vált már rögtön az elején e roppantul eltökélt forradalom egy puha, steril és pacifista nyálveréssé. (Tegyük hozzá zárójelben, hogy éppen olyanná, mint amilyenek a szervezők maguk.)

Belebotlottam azonban egy videóba, amely a határozott hetvenkilencedik egyetemi teremfoglaláson készült. Mint kiderült, a hihetetlen elszántsággal bíró hahás diákok bevették magukat egy terembe, ahol azóta is hülyén mutogatnak. Hogy siketek, vagy csak makarénát járnak egy ültő helyükben, azóta sem derült ki - nyilván valami rendkívül szabad, alternatív és européer módját gyakorolják így a tiltakozásnak. Minden esetre a videón egy derék fiatalember lép be az előadóterembe és szót kér.

Kiderül, hogy ez a legény egy úgynevezett foci ultra, ismertebb nevén focidrukker/szurkoló. Mármost férfiasan bevallom, hogy az esetek többségében némi prekoncepcióval állok a focidrukkerekhez, lévén tartok a stílusuktól és a temperamentumuktól (elvégre mégsem a Lordok Házáról beszélünk). Ám ez legyen betudva a magam hiányosságának, hiszen többnyire rácáfolnak a félelmeimre, s aztán már csak a nyers, de nemesen, szinte irigylésre méltóan egyszerű véleményeik maradnak.

Nem volt ez másképp most sem. Ultránk bement, szót kért, nem kapott, kiosztott, szót kapott, megköszönte, hogy ilyen rendes és demokratikus srácok a hallgatók, és egy percben sikerült több virtust felmutatnia, mint az összes hahás nyikhajnak e szűk három hónap alatt összesen, s egyúttal tárgytalanítanította is ezt az általános iskolai szinten is mosolyt fakasztó bohóckodást. Egy őzés nélkül, határozottan kiosztott, köszönt és távozott. Erővel, erénnyel, humorral (ezúton üdvözlöm, ismeretlenül is). A rebellis hallgatóink pedig csak ültek, hallgattak döbbenten, mint szegény Tóth Jani, amikor ráüvöltöttünk az udvaron, hogy adja oda a labdáját. S, hogy a kép teljes legyen, ugatás a diákok részéről már csak akkor volt, mikor már a szurkolók nagyjából az Astoria magasságában jártak.

A dolog tanulsága pedig ugyanaz, mint ami eddig volt: kisiskolás lányok az életben nem fognak forradalmat csinálni. Ilyen szintű elszántság, bevállalás, düh és kemény kiállás nélkül pedig nemhogy forradalom nem lesz, de még egy romkocsmában sem fogják kiszolgálni rendesen az embert. Mert momentán úgy áll a dolog, hogy egyetlen középsúlyú futball szurkolóba több virtus szorult, mint a majdnem teljes egyetemi hallgatóságba.

Ágoston Dániel

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr95082068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2013.02.15. 15:09:44

Én már csak azt sajnálom, hogy ezeket a nyomorékokat hagyják ugyanabban a teremben parádézni, ahol én anno hat éven át koptattam a padokat.
Szánalmas az egész HaHa-s nyikhajbrigád. A normális emberek részéről pedig ha volt is irántuk szimpátia, az legkésőbb most, végleg elpárolgott...
A lelke legmélyén a többség legszívesebben kiosztaná nekik az Orbán által anno a Gárdának beígért két pofont, és hazazavarná őket. Bár a kormányzat nyilván okosabb ennél, és hagyja, hogy ugyanúgy kifullassza magát a dolog, mint Bajnaiék egyéb próbálkozásai.

A videóhoz külön még annyit, hogy a "Ti milyen szakosok vagytok? Én dolgozom, b...meg!"-nél hangosan felröhögtem. Így törik meg az álintellektüell oltási kísérlet a valóság zord szirtjein, csodálatos :)

Kolompár Leonszió (törölt) 2013.02.15. 16:29:55

Egy apró dolgot azért helyesbítenék.A karakán srác nem futballszurkoló,hanem a HVIM budapesti vezetője.De valóban úgy beszélt,mint ahogy mi,azaz a szurkolók többsége,gondolkodunk erről a Hahás bohóckodásról.
ultrasliberi.hu/?p=25652

T1GRIS 2013.02.15. 20:37:15

"s aztán már csak a nyers, de nemesen, szinte irigylésre méltóan egyszerű véleményeik maradnak."

Ami azt illeti, egyszerűségben valóban nincs hiány. :))
Kevesebb egyetemistát - több futballszurkolót!!! (Futball továbbra sem szükséges hozzá.)

Stofix 2013.02.15. 21:32:36

Nahát akkor.
Jó lenne már,ha egyszer és mindenkorra a fejetekbe vésnétek,hogy ez a nemzet nem fogja eltűrni még egyszer a fasizmust.
Nem terrorizálhat a jobbik büntetlenül 1 millió cigány embert és több száz ezer zsidót és homoszexuálist.A magyar nép egy darabig tűr de már nem sokáig,be fog telni az a bizonyos pohár.A gyöngyösi parlamenti böfögésére adott reakció-a több százezres antifasiszta tüntetés-úgy látszik nem volt elég ezeknek.Addig feszítik a húrt,hogy eljön az ideje amikor ezek a százezrek már nem csak egyként skandálják tiszta szívből,hogy "jobbik oszolj"hanem megindulnak és ténylegesen fel is oszlatják ezt a mocskos fasiszta bandát.Ha számolni tudtok,ti is beláthatjátok,hogy az a pár ezer szerencsétlen akit vona ki tud vinni az utcára olyan kevés lesz ez ellen a tömeg ellen mint Kiszel Tündében a jó ízlés.Mit képzelnek magukról ezek a büdös lábú eltorzult ábrázatú,beteg lelkű négy elemit végzett nyilas bűnözők.Hogy a fenébe képzelik,hogy megfélemlíthetik a magyar ifjúságot,jövőnk zálogát.A jobbik megpróbált ráépülni erre a csodálatos kibontakozóban lévő diákmozgalomra,emlékszem amikor még támogatni próbálták a HaHa tüntetéseit.De mi elkergettük őket és elkullogtak megszégyenülve.A magyar egyetemisták,főiskolások és középiskolások egy emberként utasították el a fasizmust a rasszizmust az antiszemitizmust és az idegengyűlöletet.Most lesz február 24.-én a 4 éves évfordulója a Tatárszentgyörgyi mészárlásnak ahol rágyújtották a házat egy családra és amikor kimenekültek agyonlőtték az édesapát és ötéves kisfiát,ott haltak meg.Ezen a szörnyű évfordulón megemlékezést fogunk tartani és keresztény istentiszteleten veszünk részt az áldozatok emlékére.Személyesen beszéltem Horváth Aladárral,tájékoztattam a helyzetről,hogy nyilasokat küldtek ellenünk.Ö biztosított,hogy mivel tudja,igaz ügyért harcolunk,hogy a szegény emberek gyermekei is tanulhassanak,ha na nyilasok ránk akarnak törni ők is ott lesznek a Polgárjogi Mozgalommal.

Stofix 2013.02.15. 21:53:31

Bocsánat,már fáradt vagyok,nem 24 hanem 23.-án van az évforduló.Így visszaolvasva talán kicsit keményen fogalmaztam,nem akartam senkit fenyegetni.Egyetemfoglaló vagyok én is,ezen a héten kicsit túl sok volt már a feszkó:)Az istentisztelet egyébként vasárnap lesz,Iványi Gábor fogja hirdetni az igét.Mindenkit szívesen látunk aki elhatárolja magát a fidesz-jobbik fasiszta bűnbandáktól.Még titeket is,ha megbánjátok bűneiteket és nem gyűlölködtök többé.Harcoljatok velünk tüntető egyetemistákkal,álljatok azok mellé akiket ez a sátáni rezsim megnyomorított és tönkretett.Álljatok ki a kisnyugdíjas mellett akinek a hó végén döntenie kell,hogy gyógyszert vesz vagy kenyeret és a közmunkások mellett akikkel orbánék 47 ezer forintért végeztetnek rabszolgamunkát reggeltől estig.Álljatok a magyar cigányemberek mellé akik éheznek és nyomorognak vagy a hajléktalanok mellé akiket ezek tömegesen halálra ítélnek.Ne feledjétek a Názáreti Jézus szavait:"amien mércével mértek olyan mércével mérnek nektek is"
Jó éjszakát,szép álmokat.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.15. 22:55:13

@Stófi: Óriási, maximálisan egyetértek, bátorságodért meg külön jár neked a thumbs up.

Kolompár Leonszió (törölt) 2013.02.15. 22:59:40

@Stófi: hálistennek a magyar nép se nem cigány,se nem zsidó és döntő többsége még csak nem is homoszexuális,de azért te csak szopkodjad nyugodtan a cigányaid farkát,álmodozzál többszázezres antifa-tüntetésekről és mindenféle feloszlatásokról.Aztán majd csak felébredsz ebből a hagymázas álmodból amikor jól szájba ver egy futballszurkoló vagy egy jobbérzésű átlagmagyar.És hidd el nekem,hogy amikor a magadfajták megkapják majd azt ami nekik már régóta kijár,nem lesz ott egyetlen cigány vagy zsidó védenced sem,hogy megvédjen.

msdng · http://barikad.hu 2013.02.16. 01:46:35

Tévhit gyülekezete... De minket ne nézzenek hülyének, a Jobbik a harmadik utas politikához áll közel, Szabó Dezső és Bajcsy-Zsilinszky Endre is nemzeti radikális volt és nem nácifasiszta.

www.facebook.com/photo.php?fbid=476842599031375&set=a.405415726174063.79652.400999566615679&type=1&relevant_count=1

Hülyének azért ne nézzenek már. A magyar nép mégegyszer nem tűri el a szocionizmust, elég volt belőle 45+12 év.

Dzsentrisvihák 2013.02.16. 01:57:01

@Stófi:

Ne haragudj, öreg, de ezen sírva röhögtem... Komolyan érdekelne, hogy mit szívsz, csak, hogy még véletlenül se fussak bele.
Ennél a mondatnál végleg levágtam az ékszíjat: "Személyesen beszéltem Horváth Aladárral,tájékoztattam a helyzetről,hogy nyilasokat küldtek ellenünk." Borítékban? Mert nyilast itt már max. porított kiadásban találsz, idióta.
Amúgy nem tűnik föl, hogy a magyar nemzetnek belőletek van már kurvára elege?
Mondjuk én személy szerint még egy darabig biztos jókat fogok szórakozni az indokolatlan mennyiségű "Gipsz Jakab vagyok, egyetemfoglaló" kezdetű kommenteken, de a többségnek már agyhúgyköve van a fajtádtól.

@OrangeOrder:

Neked is kéne egy hatalmas thumbs up. Up your ass, that is.

Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl 2013.02.16. 09:45:50

@Stófi: Kedves Stófi, jól indult a szombaton, köszönöm Neked :)

Mi tiszta szívből támogatjuk a harcodat a neofasizmus ellen, reméljük találni fogsz magadnak legalább egy fasisztát, aki ellen tudsz majd harcolni. Javasoljuk a történelemkönyveket, ott találhatsz még párat.

Addig is viszont azt javaslom, kezdésnek - a kirekesztés elleni harc jegyében persze - kezd el megtanulni a tulajdonnevek helyesírását. Fasiszta módszer egyes tulajdonneveket kisbetűvel, másikat pedig indokolatlanul (nota bene: Tatárszentgyörgyi) nagybetűvel írni.

Köszönjük szépen a meghívást is, mi is úgy érezzük, ott a helyünk. Talán így enyhíthetünk szörnyű gonoszságunk terhén.

nagybátyád 2013.02.16. 09:56:35

azért én belevágtam volna a fejedbe a vasvillát, kiscsákó. Mert a gané csak abból ért, nem az"értelmiségi finomkodásból". Aztán oszthatod az észt a sürgősségin, ha van még orvos, aki visszahozza a rihes életedet. Bazmeg...

Stofix 2013.02.16. 10:57:50

OrangeOrder,örülök,hogy sikerült felnyitnom a szemed.
A többieknek akik nem értettek velem egyet.
Azt írják,hogy itt nincsennek nyilasok.Az a fenti képen látható patkányképű ember vállaltan nyilaskeresztes.Ha nem hiszitek nézzetek utána.A magyar(talan)szigeten a zsidómentes világról beszélt a Hetek újságíróinak,azt mondta,hogy ez a magyar nemzetiszocializmus alapja,szálasi idézeteket küld parlamenti képviselőknek,ő volt aki meggyalázta a Duna parti holokauszt emlékművet.Azért mert Dániel Péter meg leöntötte a Horthy szobrot,megjegyzem én azzal sem értettem egyet.Ez az ember és bandája állandóan dicsőíti hitlert,szálasit és ki nem találjátok még kicsodát,Corneliu Codreanut a vasgárdisták vezérét,Magyarok ezreinek lemészárlóját.Nézzzetek utána az interneten,ha nem hiszitek.Ne értsetek félre,tudom,hogy a fidesz nem fasiszta mint ahogyan Horthy sem volt az.De akinek ezek a sátáni gonosztevők a példaképei az nem Magyar.Ártatlan emberek millióit irtották ki,megkínozták,deportálták őket,marhavagonokba zárták és elégették a tüzes kemencébe.Minden keresztény magyar embernek kötelessége harcolni ellenük,minden eszközzel.Nekem keresztény magyarként nem a nácik a példaképeim,hanem az olyan emberek mint Böjte Csaba aki magyar-,román-,és cigány gyerekeket is befogad.Meg az olyanokm mint Sztehlo Gábor aki a háborúban az üldözöttek gyerekeit mentette és Boldog Salkházi Sára akit az ince bélák a jeges Dunába öltek.
Mi egyetemisták összefogunk a kirekesztettekkel,az üldözöttekkel és igen a cigány emberekkel is,ahogy az amerikai diákmozgalom a hatvanas években összefogott a feketék polgárjogi mozgalmával és győztek.Mi is győzni fogunk,mert az Úr velünk van.

Kolompár Leonszió (törölt) 2013.02.16. 11:35:48

@Stófi: "és elégették a tüzes kemencébe."
Ezen még mindig visítva röhögök.:D
Túl sokszor olvastad a Jancsi és Juliskát,nyuszifül.

Kelemen Csaba 2013.02.16. 15:57:46

@Stófi: Ha nem írod le, bizony nem gondoltam volna, hogy egyetemfoglaló vagy. Ilyen helyesírási hibákkal teli, tárgyi tudást, társadalmi-politikai hovatartozást még véletlenül sem ismerő, hőzöngő levelet milyen szakra járó diák képes írni?
Bevallom, ha ez a színvonal (tudjuk, hogy azért valamivel jobb), teljes mértékben egyet értek Orbán felsőoktatási reformjával, bármi is legyen a vége.
Egyébként az még nem szúrt szemet egyikőtöknek sem, hogy az elfogadott követeléseitek nulladik és első pontja üti egymást?
0. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!
1. A keretszámokat állítsák vissza legalább a 2011-es szintre!

Picujka 2013.02.16. 17:13:35

@Stófi: Jézusom, te milyen anyagot tolsz?? Először azt hittem, valami ironikus hozzászólás akar lenni, de aztán olvasás közben jöttem rá: Ez komolyan gondolja amiket leírt!!! :DDDD Kész vagy mint a bableves!

Dzsentrisvihák 2013.02.16. 19:57:58

@Stófi:

Továbbra is kevered a szezont a fazonnal, ill. továbbra sem tudsz normálisan írni, jóbarát (kitalálom, magyar szak...?).
Pont az a fajta hasznos idióta vagy, akikre a hatalomba visszavágyóknak szüksége van: csiszre annyi tudással, hogy hűdeokosnak érezd magad, de azért még könnyen manipulálható legyél.
Mellesleg vicces, ha egy antifasiszta jön azzal, hogy "Gott mit uns", remélem érzed az iróniát (jól mutatja mekkora zavar van a fejedben).

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.02.16. 22:03:50

Jajj hagyjátok már szegény stófit. :D

Full cigány, nem látjátok?

"Személyesen beszéltem Horváth Aladárral"
Nyilván itt a többszörösen büntetett (köztörvényes) Horváth Aladár cigányvezérre gondol:)

Tatárszentgyörgy emlegetése eléggé egyértelmű (hogy miért fájhat egy cigánynak)...

a mesei motívumok használata (tüzes kemence)...:) a sajátos nyelvezet (erőlködik hogy műveltnek látsszon, valószínűleg ő az egyetlen írástudó ember a családban) stb stb

bazz, rakjátok már össze! :DDDDD

A végére, amivel kezdi: "a népnek elege lesz a jobbikból" na vajon melyik népre gondol... hát nyilván a cigányra. a zsidókat meg a buzikat is említi, de a zsidónak más a stílusa, a buzikat meg nem Tatárszentgyörgy, hanem a "szörnyűségges heteró elnyomatás" izgatja. :D

Így legyen ötösöm a lottón, hogy ez cigó.

Dzsentrisvihák 2013.02.16. 22:27:14

@Schwerer Gustav:

Üdv újra a fedélzeten, merre jártál eddig? :)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.02.17. 12:01:17

@Dzsentrisvihák:
Ne is mondd, gépeltem mint az állat, nagyon durva szöveget...

na meg mindig megfogadom, hogy értelmes dolgokra fordítom figyelmem, de nem bírom megállni, hogy az ilyen barmokat helyre ne tegyem....

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.02.17. 12:17:41

@Dzsentrisvihák: küldtem privi üzenetet. remélem eltudod olvasni.

Dzsentrisvihák 2013.02.17. 13:03:32

@Schwerer Gustav:

Olvastam, köszi, világos a helyzet, a blogot majd csekkolom.

Dzsentrisvihák 2013.02.19. 14:21:38

@bigyobogyo:

"(gazi lényegi szempont)" - Igen, aki "a jövő értelmisége" címszóval aposztrofálja magát, annak igenis az kéne, hogy legyen. Meg aki magaslóról, fennhéjázva kommentelget, annak is.

Amúgy van nyilasveszély? Mert attól még nem lesz, hogy egyesek jó dolgukban összeálmodozzák...

aktuális szocializmus (törölt) 2013.02.19. 15:27:51

@Stófi:

a magyar politikai életben nem a nemzeti radikálisok, hanem a nyugdíjasok lesznek a főszereplők az elkövetkező évtizedekben...

azok pedig elsősorban csak az alábbiakat akarják:
1. nyugdíjat
2. (relatíve) jó minőségű egészségügyi ellátást, és ami a legfontosabb
3. nyugodt öregkort…

c4rtm3n 2013.02.20. 00:03:12

@Kolompár Leonszió:
Az a baj ezzel az országgal, hogy túl sokan gondolják magukat normálisnak. Amiből következik, hogy szerintük vannak nem normálisak (jelen esetben tekintsünk el a pszichiátriai esetektől).
Attól még hogy az én világnézetem liberális nem vagyok kevésbé magyar mint azok akik Magyarnak gondolják magukat. Pusztán máshogy látom a dolgokat, és sok esetben más megoldásokat támogatok.
A vitának nem arról kellene szólnia, hogy ki a nagyobb hazafi, hanem arról hogy merre és hogyan tovább (félek sok esetben ez az elvárás túlzott). Ha ebben megegyezünk lehet vitatkozni a hogyanról is.
BTW: Ugyan úgy elitélendő, ha valaki Téged fenyeget, mint amikor Te fenyegetsz másokat.

Üdv,
C4rtm3n

Dzsentrisvihák 2013.02.20. 11:35:35

@c4rtm3n:

Ha ez ilyen egyszerű lenne...

Dzsentrisvihák 2013.02.20. 15:37:51

@c4rtm3n:

Például attól a liberális dogmától, hogy aki egy fikarcnyit is szereti a hazáját/nemzetét, az vérnösző nácifasisztanyilasantiszemitarasszistaprimitívállat. Például. De ott van még az a liberális attitűd is, mely sikknek tartja a magyar népet, a magyar történelmi személyeket, szokásokat, és a magyar hazát gyalázni (vagy legenyhébb válfajában is, minimum nem érti, miért olyan nagy baj ez).
Vagy vegyük a szintén remek liberális közhiedelmet, miszerint a magyarság történelme, és összes tragédiája együttesen sem említhető egy lapon a szentséges holokauszt borzalmaival, és persze a "vészkorszakért" a létezés végéig vezekelnie kell a "genetikailag alattvaló" "utolsó csatlósnak".
Meg ilyen apróságok. A lista még oldalakon át ragozható lenne, de remélem ennyi is elég lesz.
Amíg az ország egy része így áll a dolgokhoz, addig nemhogy előre nem tudunk lépni, de még a helyben járás is kétséges.

c4rtm3n 2013.02.20. 18:53:17

@Dzsentrisvihák:
Az az érzésem, hogy félreérted a liberalizmus eszméjét (élni és élni hagyni).
Az általad felsorolt jelzőket nem a hazaszeretet váltja ki, hanem bizonyos kérdésekre adott válaszok (ettől függetlenül persze túlzások).
Nem tudom mire gondolsz amikor azt mondod, hogy: "mely sikknek tartja a magyar népet, a magyar történelmi személyeket, szokásokat, és a magyar hazát gyalázni (vagy legenyhébb válfajában is, minimum nem érti, miért olyan nagy baj ez)". Erre adhatnál egy-két példát mert fogalmam sincs mire gondolsz...
A magyar történelemnet
"Vagy vegyük a szintén remek liberális közhiedelmet, miszerint a magyarság történelme, és összes tragédiája együttesen sem említhető egy lapon a szentséges holokauszt borzalmaival, és persze a "vészkorszakért" a létezés végéig vezekelnie kell a "genetikailag alattvaló" "utolsó csatlósnak"." --> Az miért vezeklés ha szembenézünk népünk múltjának sötét napjaival és feltárjuk a történteket (pl. II. Világháború)?Szerintem a náci Németország (és bizonyos fokig a Sztálini Szovjetúnió) által elkövetett bűnök egy más szintet képviselnek: a történelem folyamán nem volt még rá példa, hogy ekkora méretekben ilyen szisztematikusan egy adott népcsoportot ki akartak volna irtani (rengeteg magyar is az áldozatául esett, tehát ez a magyarság legnagyobb tragédiája is).

Üdv,
C4rtm3n

Dzsentrisvihák 2013.02.20. 20:32:16

@c4rtm3n:

Nem én értem félre, hanem azok, akik ma prédikálják (amúgy nem véletlenül forgatják ki és használják fel, remek álca, sok naiv ember kajálja be csont nélkül).
A jelenlegi neoliberalizmusnak semmi köze a klasszikus (egyébként alapvetően nemzetcentrikus) liberalizmushoz. Annak az irányzatnak már nincsenek képviselői, nem csak itthon, máshol se (legalábbis a nyugati civilizációban biztos nem).

A most létező liberalizmus, annak is hazai válfaja kéjes örömmel gyaláz mindent, ami nemzeti. Legyen az államunk jelképe (Szent Korona=micisapka, turul=dülledt szemű mesebeli tojószárnyas, Szent Jobb=tetemcafat, Árpád-sáv, meg úgy minden, ami magyar=náci jelkép), tragédiája (Trianon semmiség/régenvoltfelejtsükmárel/megérdemeltükmertaljanépamagyar... stb.), történelmi nagyja (Horthy véreskezű nácifasiszta diktátor, aki zsidókat evett reggelire, Tisza István háborús uszító, az '56-osok láncaiktól szabadult nyilas pribékek... stb.), vagy úgy egyáltalán kultúrája (a "zsidó lángelme" nélkül itt csak bőgatya lenne, meg fütyülősbarack, ugyebár...).

Szembenéztünk. Innét is vitték a zsidókat, remek, kaptak egy emléknapot, múzeumot, minden kidőlt meggyfa mellé egy emlékművet, kutyafülét, legyen ennyi elég. Ez nem magyar tragédia, hanem az ő külön bejáratú kis gyászuk. Ne várják már el tőlem, hogy az év minden napján, 0/24-ben a holokausztjuk felett lamentáljak. Amellett, hogy már kurva unalmas, milyen jogon várják el? Az én családomban egy darab nyilas se volt, nem gázosítottunk el senkit, de még ha így is lett volna, nekem ahhoz már mi a franc közöm lenne? Volt, elmúlt, ennyi. Míg pl. Trianon, vagy '56 a mai napig velünk él, hogy a kommunizmus kicsit húsbavágóbb borzalmait ne is emlegessük.
Ez az, amit a mai liberálisok nem ismernek el, és ha valaki ezt a szemükre veti, akkor az rögtön náci, meg franc tudja mi. Így a társadalom képtelen kibeszélni ezeket a problémákat, és csak gyűlnek, gyűlnek, majd egyszer nagyon csúnyán robbannak. Utána persze majd lesz nagy sírás-rívás, meg értetlenkedés, hogy vajh miért, de felismerés akkor sem lesz. Legalábbis részükről biztos nem.

c4rtm3n 2013.02.20. 21:25:01

@Dzsentrisvihák:
A klasszikus liberalizmus nem nemzetcentrikus volt, talán a konzervatív liberalizmusra gondolsz. Ez viszont jelenleg is létezik.

Az általad felsorolt nemzeti jelképek országunk fontos történelmi emlékei és mint ilyenek tisztelni kell őket. A gond akkor van, ha valaki nem ennek megfelelően használja őket. Ilyen például a Szent Korona tan, az árpádsávos zászló, vagy a turulmadár. Miért pont az árpádzászló és miért nem bármelyik másik történelmi zászló?

Nem várja el senki, hogy "0/24-ben a holokausztjuk felett lamentálj". Viszont ha a magyar állampolgárok egy csoportját etnikai alapon akarják diszkriminálni, akkor meg kell mutatni, hogy ez az út hova vezethet (ezzel nem azt mondom, hogy náci vagy).
Az, hogy téged nem érintett, nem jelenti azt, hogy senkit sem.
Trianonon változtatni nem tudunk, de most adott a lehetőség, hogy újra egyesüljünk az EU keretében. 56 pedig a magyarság egy felemelő mozzanata (nem, nem a leverése). De ezek nem fenyegetik a jelenünket.

Üdv,
C4rtm3n

Dzsentrisvihák 2013.02.20. 23:22:04

@c4rtm3n:

Nem tudom, de szerintem ha Petőfinek, vagy Vasvárinak ezzel jöttél volna, minimum orrba vágnak. De ugyanezt megtette volna bármelyik francia forradalmár is, szóval egészen megmosolyogtató tévedésben leledzel.

Miért, mi a rendeltetésük? Rohadjanak el a múzeumban?
Különben is, hogy lehet egy nemzeti jelképet "nem megfelelően" használni (azt leszámítva, ha gyalázza az ember)?
A Szent Korona-tan kapcsán külön érdekelne, hogy egyáltalán tudod-e, mi az?
Én pedig azt kérdezném: Miért ne az Árpád-sávos zászló?(Mellesleg azért nem akármelyik másik történelmi lobogó jelképezi a radikalizmust, mert az az ősi magyar uralkodóház zászlaja, hazánk legdicsőbb múltjának megtestesítője, így a szimbolikus hierarchiában az egyik legmagasabb helyet foglalja el. Épp ezért követeléseink egyik legkiválóbb manifesztuma.)

"most adott a lehetőség, hogy újra egyesüljünk az EU keretében" - Persze, tót nyelv-, és állampolgársági törvénnyel, amire szarik az EU; rác magyarverésekkel az EU előszobájában ácsorgó Délvidéken, amire szintén tesz az Unió; valamint az oláh kultúrterroral Erdélyben, amire ugyanúgy bólogat a sok eurokrata seggfej.
Magyarázd el azoknak, akik napi szinten szenvednek ezektől, mi fenyegeti őket, és mi nem, és ha már ott vagy, akkor azt is add elő nekik, miért fontosabb hetente x holoszeánszot, meg Wallenberg-, és holokauszt emlékéveket tartani, mint az ő problémáikkal foglalkozni. Ja, és az etnikai diszkriminációról is nyugodtan elbeszélgethetsz velük. Meg fogsz lepődni, de azokon a vidékeken nem az összehallucinált utcai beszólások a hátrányos megkülönböztetés legsúlyosabb esetei...
A magyar társadalmat sokkal nagyobb mértékben érintik ezek a problémák, akárcsak a kommunista bűnökből, a társadalmilag máig föl nem dolgozott, agyonhamisított '56-ból fakadó traumák.
Ehhez képest ma egy törpe kisebbség magánügye van már-már a vallási imádat szintjére emelve, s a nemzet valódi sorskérdései bagatellnek, vagy nem létezőnek nyilvánítva.

"Az, hogy téged nem érintett, nem jelenti azt, hogy senkit sem." - Igen, csak velem együtt az ország 90%-át szintén nem érintette, és már a gyomrunk forog az egész baromságtól. Ezért nem kéne állandóan ennek a középpontban állni (tagadhatod, hogy így van, de a tények nem hazudnak, minden hétre jut valami kisebb-nagyobb holokausztozás, meg zsidó hiszti).

c4rtm3n 2013.02.21. 07:18:33

@Dzsentrisvihák:
A kor kezd bezarodni...

Ott kezdodik a Szent-Korona tan rossz hasznalata, amikor valaki azzal jon, hogy "A Szent Korona minden hatalom és jog forrása, a legfőbb felség".
Az arpadsavos zaszlo veletlenul pont hasonlit egy masik kevesbe felemelo tortenelmi korban hasznalt zaszlohoz. Vajon miert?

Ok. Akkor mit csinaljunk, hogy megvedjuk a hataron tuli magyarokat? Erovel itt nem mesz semmire. Azzal hogy acsarkodunk meg artunk is nekik...
Mar megbocsass de a vallasi imadat nem a liberalisokra jellemzo (lasd korabbi bejegyzeseidben Horthyt).

En nem latom, hogy ennyi zsido "hiszti" lenne, de nem is erdekel. Teged miert zavar?
Az orszag 90%? A nagy reszük nem is elt meg akkor. A kommunista idokkel valo szembenezesre most it lenne az alkalom. Miert nem hozzak nyilvanossagra az ugznokaktakat?

Udv,
C4rtm3n
(Elnezest az ekezetekre mar nem volt idom)

Dzsentrisvihák 2013.02.21. 12:10:45

@c4rtm3n:

(Semmi gond.)

A Szent Korona-tan egyik magva pont, hogy "a Szent Korona minden hatalom és jog forrása, a legfőbb felség". Ettől eltérően értelmezni/alkalmazni tárgyi tévedés, és eleve nonszensz.

Azért hasonlít a nyilas zászlóra, mert az részben átvette a struktúráját, de egyáltalán nem egyezik meg a kettő. Sem eszmeiségében, sem kinézetében, sem a mondanivalóban, amit képvisel. (Ajánlom figyelmedbe: blogol.hu/pikz/elorka/zaszlo.jpg )
Ezen lovagolni kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy a kommunisták is használták a trikolórt, akkor most már az se lehet a magyar államiság jelképe...

A határon túli testvéreink megvédéséhez elsősorban hatékony, szívós, és minden hájjal megkent, szakszerű diplomácia kellene. Olyan, ami az elmúlt 22 évben nem volt, és most sincs. Nem erőfitogtatás, nem hőzöngés kell, hanem a klebelsbergi kultúrfölény ismételt megteremtése, s azzal párhuzamosan gazdasági föllendülés. Olyan pozíciót kell újra kiépítenünk, ami lehetővé teszi akaratunk érvényesítését, és középhatalmi státuszunk visszaszerzését. Ehhez viszont közös akarat kell, és határozott társadalmi/politikai szándék. Viszont magától ilyen sohasem lesz, ezt meg kell teremteni, ami a "merjünk kicsik lenni" politikájával képtelenség.

Hát, ha jól tudom míg Horthyt az, és úgy rágalmazza, pocskondiázza, aki, és ahogy óhajtja, addig a holokauszt mítosz megkérdőjelezéséért komoly büntetés jár. Azért így koránt sincs egy súlycsoportban a kettő. Plusz a kormányzóra nem szoktak napi szinten, államilag emlékezni, holott az százszor indokoltabb lenne, mint az erőltetett holokausztozás.

Engem pont azért zavar, mert indokolatlan, és túlzó az egész, helyette inkább a magyarságot érintő kérdésekkel kellene foglalkozni. Ha nem tűnik föl a téma túlsúlya, akkor viszonylag keveset foglalkozhatsz közéleti kérdésekkel.
(A 90%-kal kapcsolatban pedig pont azt írtam, amit te is, épp ezért nem kéne ilyen ordenáré módon piedesztálra emelni a soát.)

Az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát a legmesszebbmenőkig támogatom, ahogy a kommunista időkkel való szembenézést is. Ez azonban addig nem valósulhat meg, amíg a jelen politikai elit túlnyomó többsége a múltrendszerben gyökerezik, s maga is érintett a rémtettekben, ill. az ország lezüllesztésében.
Ezért kéne már egy komplett nagytakarítás, aminek egyedüli záloga a nemzeti radikalizmus. Hiszen a liberálisok mindvégig összejátszottak a kommunistákkal, elszabotálták a számonkérést, s vígan asszisztáltak a rendszerváltás teljes kisiklatásához.

c4rtm3n 2013.02.22. 21:32:39

@Dzsentrisvihák:

"Ettől eltérően értelmezni/alkalmazni tárgyi tévedés, és eleve nonszensz."
És mégis hogyan kellene alkalmazni?

Mivel a nemzeti radikális párt ideológiája több ponton hasonlóságot mutat a nyilas mozgaloméval, ezek után ez már ne haragudj, de nehezen hihető.

Egy erősebb gazdaságú Magyarország talán jobb érdekérévnyesítő lenne, de a kultúrfölény nem létezik (legfeljebb versenyképesség).
Nem az akaratunkat kell érvényesíteni, hanem az érdekeinket. A szomszédos országokkal jó viszonyra kell törekedni, a múltat lezárni, és a jövőt közösen építeni (kissé idealistán hangzik, tudom). Akkor a határon túli magyarságnak is jobb lesz.
Magyarország többé sohasem lesz középhatalom (De a világ legnagyobb gazdasági hatalmának a része).

Horthy egy ember volt, a holokauszt egy bizonyítottan megtörtént esemény. Ezen az alapon Gyurcsányt vagy Orbánt sem lehetne gyalázni...

Hidd el, elég sokat foglalkozom közéleti kérdésekkel (a világ nagy része irigyelné a problémánkat). Csak több helyről tájékozódom.
A magyarság jelnlegi legnagyobb problémája az élet minden területére benyomuló politika és az ezzel járó megosztottság. Nem az a baj, hogy az emberek politizálnak, hanem az, hogy a politika ma már mindenbe bele akar szólni, és mindent irányítani (rezsiköltségtől kezdve a gyerekek erkölcsi neveléséig).

Magyarországon jó ideje nincsenek kommunisták (ennyi erővel a Jobbik náci, de ezt tudtommal kikérik maguknak).
Nem a rendszerváltással volt a gond, hanem azzal, hogy nem éltünk a lehetőségekkel:
- a Horn kormány későn vezeti be a Bokros csomagot (megjegyzem, 2/3-uk volt mégsem szabták magukra az alkotmányt)
- az Orbán kormány nem csinált semmit a nagy ellátó rendszerekkel, pedig minden adott volt hozzá
- a Meggyesi kormány végigvitte a 100 napos programot
- a Gyurcsány kormányok nem lépték neg időben a szükséges intézkedéseket
- a Bajnai kormány túl rövid ideig volt hatalmon
- a jelenlegi Orbán kormány meg egy "feritél" ben él (számukra mindenképpen az)
A nemzeti radikálisok sokszor a jó kérdéseket teszik fel de a válaszaikat sosem bonyolítják túl.

Üdv,
C4rtm3n

Dzsentrisvihák 2013.02.24. 23:07:56

@c4rtm3n:

Szép, veretes irodalma van a témának, tessék elolvasni, dióhéjban nem igazán lehet összefoglalni.

Hihető, nem hihető, ez van. Sok szélsőjobbos is abba a hibába esik, hogy a Jobbik ideológiáját a nyilasokéval azonosítja, de ők is tévednek. Ha megnézed, a hungarista hagyományokat felvállaló szervezetek (MNA, és a hasonló, párfős vircsaftok) mind kifejezetten ellenségesek a párttal szemben, mert ők világosan látják, hogy semmi köze az ő "zöld kommunizmusukhoz".

Á, ha ilyen jól belelátsz a jövőbe, akkor légyszi a jövőheti lottószámokat is írd már meg...
Pont erről a hozzáállásról beszéltem, így valóban nem leszünk újra középhatalom (pedig a lehetőség adott).
Kultúrfölényünk már csak történelmünkből fakadóan is volt/még vagyogat. Erre is rá lehetne, és kellene erősíteni, ugyanúgy, ahogy a két világháború alatt sikerült.
Akarat- és érdekérvényesítés között pedig pusztán szemantikai különbség van, ennek a túlragozása szőrszálhasogatás.

Ú, na abba inkább ne menjünk bele, hogy mire vannak megdönthetetlen bizonyítékok, és mire nincsenek... A két dolog amúgy nem külön kategória. Mindkettő a történelem része. Horthy személyével kapcsolatban sem elsősorban az embert szokták ócsárolni (sokszor persze ilyen is van), hanem a neve által fémjelzett korszakot.

"A magyarság jelnlegi legnagyobb problémája az élet minden területére benyomuló politika és az ezzel járó megosztottság." - Erre külön kitérnék. Ma Magyarországon azért erős a megosztottság, mert jelenleg a gazdasági válság végső stádiumának számító morális válságot éljük, megspékelve a közeledő választásokkal. Ilyenkor a legkisebb eltérések, amiket amúgy pont átugrana mindenki, most ezerszeresére nagyítja a társadalom (a média hathatós közreműködésével). A köz-, ill. a magánéletben egyaránt.
Ez generál megosztottságot, ez a válság attitűdbeli, szellemi lenyomata (amihez hozzá jönnek az elmúlt 22 év egyre gyűlő, feldolgozatlan, kibeszéletlen, és kibeszélhetetlen feszültségei).
(Annak pedig roppantul örülök, hogy több helyről tájékozódsz, már csak megfelelően kéne összerakni a begyűjtött tudást...)

"Magyarországon jó ideje nincsenek kommunisták" - Valóban? Az MSZP mégis micsoda, hogy Thürmerékről már ne is beszéljünk...
Amúgy, mint említettem vala, vannak itthon nácik is, összesen kb. 150-200-an, politikailag súlytalan gittegyletekben.
Hatalmas tárgyi tévedéseid és hiányosságaid vannak.
Ez a "lehetőséglistádon" is meglátszik.

"a Horn kormány későn vezeti be a Bokros csomagot" - Ha nem kúrják el ők is, akkor nem kellett volna csomagolni.

"megjegyzem, 2/3-uk volt mégsem szabták magukra az alkotmányt" - Egyrészt, mert koalícióban voltak, és nem tudtak volna megegyezni az SZDSZ-szel. Másrészt nem volt rá szükségük, mert az előző alkotmány, és annak különböző csatolmányai rájuk voltak optimalizálva (ne feledjük, az a sztálinista vécépapír hibajavítózott verziója volt).

"az Orbán kormány nem csinált semmit a nagy ellátó rendszerekkel, pedig minden adott volt hozzá" - Még az abszolút többségük is csak épphogy volt meg a kisgazdákkal, szóval nem volt mozgásterük. Most pedig, bár van némi játéktér, sikerül is elcseszni a dolgokat... (sose mondtam, hogy nekem a jelen helyzet fekszik)

"a Meggyesi kormány végigvitte a 100 napos programot" - Aminek hála oda is lett az összes stratégiai tartalék, és költségvetési többlet.

"a Gyurcsány kormányok nem lépték neg időben a szükséges intézkedéseket" - Ferenc lemondására gondolsz?

"a Bajnai kormány túl rövid ideig volt hatalmon" - Hála Mindenhatónak...

"a jelenlegi Orbán kormány meg egy "feritél" ben él" - A jelenlegi kormány sok esetben kapkod, dilettáns, és gyökér. De még mindig fényévekkel jobb, mint az előző rémbohózatok. Csak kevés.

"A nemzeti radikálisok sokszor a jó kérdéseket teszik fel de a válaszaikat sosem bonyolítják túl." - A józan paraszti ész sosem a "hátulról mellbe"-féle túlbonyolított "megoldásokat" helyezi fókuszba. A problémáknak általában egyszerű a megoldásuk. Nyilván egy bizonyos szintig. De hozz példát nyugodtan a Jobbik szakmai anyagaiból, ahol valami húdebonyolult kérdést túl egyszerűen válaszolnak meg.
Hangsúlyozom, szakmai programot, törvényjavaslatot, ilyesmiket várok. Mert egy interjúban, egy akármilyen cikkben bonyolult megoldást a többiektől se fogsz hallani, csak szólok...

c4rtm3n 2013.02.27. 18:43:17

@Dzsentrisvihák:
A Szent-Korona tan ma már kissé idejétmúlt . Ez nem lenne baj, a baj ott kezdődik, amikor valaki (mondjuk egy hungarista: MTI00160975/130210) ebből arra jut, hogy "a Magyar Apostoli Királyság - jogi értelemben - mind a mai napig létezik".

"A többi nemzetiszocialista párthoz hasonlóan a Nyilaskeresztes Pártot is a nacionalizmus, a mezőgazdaság elsődleges helyre állítása, antikapitalizmus, antikommunizmus, revizionizmus (Nagy-Magyarország) és militáns antiszemitizmus jellemezte, mindemellett a munkások jogainak, illetve a földreformnak egyik fő szószólója és támogatója volt. A hungarizmus fajelméleti alapon nem beszélt alsóbbrendű és felsőbbrendű fajokról, csak együttélésre képtelen, és együttélésre képes népekről." (Forrás Wiki)
Jobbik: nacionalista, antikapitalista, antikommunista, antiszemita, militáns --> Magyar Gárda, együttélésre képtelennek tartja a cigányságot.
Elég sok az egyezés.

Mit értesz középhatalom alatt? Mert lehet, hogy nem ugyanazt értjük.

Te Horthy-t hoztad fel példaként, nem a korszakot. Most mégis a korszakot "véded"?

Morális válság nem a gazdasági válság miatt van, legfeljebb felerősítheti azt.
Már 2006-ban is morális válság volt, pedig akkor még sehol sem volt a válság.
Már akkor is minden kérdést mindenki a politikai nézete alapján ítélt meg (jobb esetben, rosszabb esetben ahogy a párttól hallotta).

"Az MSZP mégis micsoda, hogy Thürmerékről már ne is beszéljünk..."
Thürmerék egy marginális párt, de valószínüleg nem rájuk gondoltál.
Az MSzP nem kommunista párt. Sokszor még csak szocialista sem (tandíj, MANYUP-ok - ezek nem jellemzőek egy baloldali pártra). Nem védeni akarom őket, csak a jobb- és baloldaliságot tisztázni.

"Hatalmas tárgyi tévedéseid és hiányosságaid vannak."
Kérlek sorold!

"Ha nem kúrják el ők is, akkor nem kellett volna csomagolni."
Mit is rontottak el?

"Egyrészt, mert koalícióban voltak, és nem tudtak volna megegyezni az SZDSZ-szel. Másrészt nem volt rá szükségük, mert az előző alkotmány, és annak különböző csatolmányai rájuk voltak optimalizálva (ne feledjük, az a sztálinista vécépapír hibajavítózott verziója volt)."
Meg sem próbálták. Az 1989-es alkotmány mindenben megfelelt egy modern demokrácia alkotmányának.

" Még az abszolút többségük is csak épphogy volt meg a kisgazdákkal, szóval nem volt mozgásterük. Most pedig, bár van némi játéktér, sikerül is elcseszni a dolgokat.."
Meg sem próbálták pedig többségük volt(50% + 1 szavazat megvolt).

"Aminek hála oda is lett az összes stratégiai tartalék, és költségvetési többlet."
Ebben egyetértünk.

"Ferenc lemondására gondolsz?"
Nem. Bár le kellett volna mondania. Arra, hogy 2004-2006 között nem csináltak semmit.

""a Bajnai kormány túl rövid ideig volt hatalmon" - Hála Mindenhatónak..."
Ebben nem értünk egyet. Konszolidálták a gazdaságot (a lehetőségeikhezt képest) és elég jó állapotban adták át a következő kormánynak. Ennél többet nem tudtak volna tenni.

"A jelenlegi kormány sok esetben kapkod, dilettáns, és gyökér. De még mindig fényévekkel jobb, mint az előző rémbohózatok. Csak kevés."
Lásd előző bekezdés.

Jobbikos javaslatok:
hvg.hu/itthon/20120411_jobbik_tervezet
www.jobbik.hu/rovatok/alapszervezeti_h%C3%ADrek/a_cig%C3%A1nyb%C5%B1n%C3%B6z%C3%A9sr%C5%91l_besz%C3%A9lni_kell

Üdv,
C4rtm3n
süti beállítások módosítása