Olvasom, elmegy, elég volt. Mint sokan mások: testvéreink, barátaink, gyermekeink. Mert mindenki próbál kicsit jobban élni, megélni: a szakács, a kőműves, a szakma nélküli, a zenész.

gerendas.jpgNagyon sajnálom, hogy mennie kell. Zenéből élt, vagy csak élt volna, de a mindenható piacnak nem kellett.

Igen, így van ez a fránya kapitalizmussal. A piac mindent visz. Ismerjük jól az érzést, számtalanszor hallottuk a liberális megmondók kioktatását, amikor valami értékeset, sajátot sirattunk, itt, a nemzeti oldalon: "nem kellett a piacnak", "sajnos nincs mit tenni", a "piac majd eldönti". Akkor, amikor utolsó forintjainkból adtunk ki könyvet, zenét, újságot, akkor, amikor elsirattuk a szellemi és anyagi értékeinket, akkor, amikor megvettük a folyóirat utolsó számát, benne a szomorú főszerkesztői búcsúszóval.

Majd meghallgattuk, ökölbe szorított kézzel a gúnyos együttérzést: "nem kellett a piacnak".

Igen Péter, ismerjük az érzést. Persze a piacot lehet manipulálni, el lehet dönteni, mit, mire, mennyi pénzt fordítanak, kinek biztosítanak reklámfelületet, kinek adnak tévés szereplést, kit hívnak meg az esti partiba, vagy a reggeli műsorba bájcseverészni a Klauzál téri sóletről. De sajnos, ön nem került bele ebbe a szűk körbe, mert oda Pákó kellett, meg VV Akárkicsoda. Mert ez kell a piacnak. De ezt a piacot ugye nem a fasiszták irányítják? Bakancsos, gyilkos ruhás gárdisták? Rossz arcú cigánygyűlölők? Jobbik tagok? Ők állnak a RTL klub, a TV2, vagy  a lemezkiadók menedzsmentje mögött?

Ugye, hogy nem.

Ön "emigrál", s tárt karokkal fogják várni. Persze nem a zenéje fog kelleni, sokkal inkább búcsúlevelének első fele. Mert igen, jó pont lesz majd a magyarok "szokásos fasizmusáról", "idegengyűlöletéről" értekezni Berlinben, Párizsban, Bécsben, vagy a "művelt nyugat" bármelyik pontján. Talán még hozni is fog a konyhára pár eurócentet, bár meg kell jegyeznem, e tekintetben jelentős konkurenciára számíthat, van pár jeles magyar értelmiségi, aki ebből él Európában.

Tudja, a szakács, a kőműves, a szakma nélküli és a zenész nem keres hamis kifogásokat. És nem hazudik. Kimegy, mert nehezen, vagy sehogyan sem él meg. Mert nincs kereslet a szakmájára, mert röhej a fizetés, mert éjjel-nappal dolgozni kell a minimálbérért, vagy csak éppenséggel nincs igény a munkájára. Vagy a zenéjére.

De nem hazudja, hogy azért menekül el, mert pár éve egy negyven körüli hölgy azt mondta rá, hogy patkány, vagy mert sokan utálják a cigányokat, vagy dúl az országban a fasizmus, vagy az iskolában - skandalum - hittant, vagy etikát fognak tanítani.

Kedves Péter! Szomorú lehet az igazság, de Ön még a sajátjainak sem kellett, magát és a zenéjét saját elvbarátai felejtették el, már évekkel ezelőtt.

Sok sikert az új hazájában!

Aromó

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr65185998

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Peti 2013.04.01. 20:05:24

Peti  Hiszek benne, hogy mindenkinek helye van itt, aki ide született.  Ennek ellenére nem voltam szomorú, mikor Mohácsi Viktória elment. Némi eufémizmussal azt mondhatnám, hogy fikarcnyit sem használt a romák ügyének. A többi megélhetési jo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

öt görög 2013.04.02. 11:00:42

@öt görög: pontosítanék, plusz katonaság 250-300e

Attika77 2013.04.02. 11:05:11

@Legelő Őse: nem azt mondtam, hogy nincsenek rasszisták és antiszemiták. Csak annyit mertem mondani, hogy hadd ne legyen már bűntudatom egy kisebbség miatt. Ne kelljen már egy jobbik nevű párt és szimpatizánsai miatt nekem lesütött szemmel járnom. Legfőképpen pedig ne kelljen már egy 70 évvel ezelőtti szörnyűség miatt rosszúl érezenem magam.
Én sem várom el az Izraeli barátaimtól, hogy rosszúl érezzék magukat a palesztínok elleni holokasztól...

sjános 2013.04.02. 11:06:43

Szerintem ennél sokkal szimplább a dolog..:)
Gerendás Péter keresni akar, pénzt akar keresni...de nem megy! De nem csak sajnálni kéne az elmúlt szép időket...a kiadós/koncertszervezős korszakot és nem boldogul a letöltés, a net okozta sokkal...ami nem szégyen, hisz művész, másfelé nyitott.....akkor kérdezzen meg olyanokat, akik értenek hozzá! A Radiahead együttes, ami kultikus zekekar az USA-ban...kb 3-4 éve már csak interneten ad ki lemezt...becsület kasszára vagy minimális díjra.....rongyosra keresik magukat! Saját bevallás szerint keresnek sokkal többet, mint a kiadós, CDés korszakukban!
Van megoldás! Utána kell járni....kérdezni...tanulni...vagy felvenni valakit és megfizetni, aki ért hozzá!
Mert Nyugaton sem jobb a helyzet a zenei piacon!
Ennyiről szól az egész.....de itt már lassan az "1400as" éve felelőseit keresgélik egyesek...:)..na ez a nevetséges!

Cinkes 2013.04.02. 11:08:27

a posztoló igazi mintapéldája az aljanépnek... kár, hogy személyesen sosem találkozok ilyen kreténekkel, mostanra eljutottam oda, hogy szívesen kiverném a szart is az ilyen idiótákból, csak úgy kedvtelésből

Muhammad Balfas 2013.04.02. 11:11:13

@sjános: Vagy menjen vendéglátózni külföldre. Nem olyan nagy szégyen az. Egy csomóan csinálták a magyar popzenészek közül: ha szarul megy itthon irány a külföldi bárok, hajók. Sajnos az élet nem habostorta..

S György András 2013.04.02. 11:11:13

...
Nehéz erre gombot varrni.
Éppen Solymos Tóni rakja föl ezt a sebészi pontosságú írást?
Változik a világ, talán jobbul...
(Nekem Gerendás vonásai már 1971-ből ismerősek.)
Ha még egy kicsit őszintébb lett volna, ha kiköpte volna az igazságot, a gombócot a torkából, Ő is zsidó magyarrá avanzsált volna, de így a nemzet-veszejtő magyar zsidók fogják bábként mutogatni levelét, a Nékik tetsző sorokat Indexes/talmudos szokás szerint kiszerkesztve.
Borzalom!, és valóság.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.02. 11:11:27

@Cinkes:

Nincs neked szükséged erre.

A téged képviselő, jelenlegi demokratikus ellenzék, kivereti a szart kormányra kerülve, az ellenzékiekből a rendőrség segedelmével is.
Ahogy szokta.

Trejo 2013.04.02. 11:13:57

Nem csodálom, hogy csóringer nem él meg a zenélésből. Ezek a csöpögős-nyálas dalok egyre kevésbé népszerűek. Amennyiben valóban emigrál, ajánlom neki valamelyik volt szovjet tagköztársaságot, vagy Dél-Amerikát.

Cinkes 2013.04.02. 11:14:17

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: belőled és a hozzád hasonlókból inkább személyesen.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.02. 11:14:42

@Legelő Őse:
Pont addig.

Ok.. Senki nem írt össze semmit jelenleg, ami a képviselők kettős állampolgárságát illeti itt, és ma Magyarországon.

Szöges ellentétben pl Izraellel, ahol kettős állampolgárnak nem kerülhet a kneszetbe se.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.02. 11:15:57

@Cinkes:

Tudom..
Látványosan és nagyon zavar téged a demokrácia.
De ettől még demokratikusan a többség dönt, te meg bekaphatod.

Cinkes 2013.04.02. 11:18:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: pont szarom le, hogy miket képzelődsz. Már párszor bizonyítottad, hogy kretén vagy. Engem meg pont a kretének zavarnak. Na majd hátha egyszer szerencsénk lesz egymáshoz.

sjános 2013.04.02. 11:20:06

@Dzsentrisvihák: De itt nálunk...szerencsétlen kis hazánkban...mindig...mindenkor...szinte mindenki...rosszul vezetik le!
Valahogy, (na és ez a genetikus talán..:(..de legalábbis történelmi hagyatékunk)...mindig a másik a hibás! Mindig minket támadnak...mindig kell ellenség, mindig kell valakit utálni, irigyelni, mindig kell valaki, akit lehet gyűlölni!
Persze, ez mindig könnyebb, mint bevallani, elrontottunk valamit, vagy nem értünk hozzá...uram bocsá...tévedtünk!
Ugye "tisztelt" politikus "Urak"...akik csak hergelik a népet!
Könnyebb valakire rámutatni, Ő volt az..miatta/miattuk, mint esetleg megoldást találni vagy bevallani, béna f@sz vagyok, nem értek hozzá!

sjános 2013.04.02. 11:22:40

@Ches Desmond: Pontosan! Csak azt nem értem, hogy lett ebből a sorminta történetből, már megint nemzetveszejtőlibsikomcsirasszistafasisztamindenkirohadjonmegakinemértvelemegyet story??

Wagem 2013.04.02. 11:22:47

Urak..csak óvatosan!!
Nem lennék meglepve,ha ez a senki zenész lenne a baloldal választási adu-ásza.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.04.02. 11:24:40

@Wagem:

Gerendás mindig is aktív SZDSZ-es volt.

Kampányolt nekik, és többek között egy rádió betiltásáért is lobbizott (Pannon rádió).

Érdekes véletlen, hogy azok állnak ki ma a sajtószabadságért, akik egykoron rádió betiltásán fáradoztak.

sjános 2013.04.02. 11:31:46

Csak egy kérdés..:)
Az eredeti Gerendás-féle iromány olvasta itt valaki???:)
Vagy már elég csak az ilyenolyan reflektáláson rugózni??:)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 11:32:40

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: de hogy jön ide Izrael? Nem érzed, látod hogy ezzel csak fokozod? Izrale egyenlő az itt élő zsidókkal? Kérdezem? Én egyenlő vagyok Orbán Viktor döntéseivel? El kell magyaráznom az általánosítás értelmét, és összefüggéseit a fasizmussal? Vagy mi?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 11:38:21

@Attika77: én értem. De ki kér tőled ilyet? Hol olvasod, ki az aki ezt követeli tőled? Komolyan kérdezem.

regress 2013.04.02. 11:39:05

úgy látom a kárpát medence lett keleteurópa hulladéktárolója.ennyi mocskos beteg ember sehol nincs

thetriggerhappy 2013.04.02. 11:40:51

@Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl:

az a szerencse, hogy az eddigi kommentekből sikerült pont ezt az egyet vválaszra méltatnod. idáig volt érdemes olvasni, pedig magában a posztban, a sok ferdítés, csúsztatás mellett vannak dolgok, amikkel akár egyet is lehetne érteni.

Wagem 2013.04.02. 11:45:25

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Hát persze.
Bedobják ezt a kamu levelet,megkapja a neki járó kritikákat.
Természetesen sehova sem fog elmenni.Majd 2014-ben előveszik,mint üldözött zsidó.
Szabadon gondolkodó Magyar embert.Az szdsz.már az összes ellenzéki pártba beszivárgott,van ahol hangadó is.A jó Isten mentse meg az országot ezektől..!

Attika77 2013.04.02. 11:46:31

@Legelő Őse: Mindenk aki antiszemitizmusra hivatkozik. Nem kell eltelnie pár hozzászólásnak, hogy ott tartsunk, hogy mi magyarok milyen antiszemiták és rasszisták vagyunk. Közben ez egész egyszerűen nem igaz. Igen van egy ilyen kisebbség akik most kicsit többen vannak mint szoktak. Ez a kisebbség megtalálható nagyjából minden országban, csak mi kollektív bélyeget kapunk miatta.

Fejesrob 2013.04.02. 11:49:02

Azért Péter ügyelj arra, hogy Lexusoddal Izraelben megfelelően parkolj.

Ott nem nézik el neked azért mert zsidó vagy és sajnálod a parkolási díjat.

Éhes_ló 2013.04.02. 11:50:05

@belekotty: jól.

Emberek milliói vállalnak kínokat, bármit pár hónapnyi haladékért, ha jönne értük a kaszás.
Nos a kaszás 44 márciusára már aratott ejrópában bőséggel.

Nem gondolhatom 70 év után egy barom hozzászólása kapcsán belegondolva, hogy lehet a megnyert életekért, évekért, kárpótlásokért hálásnak is lenni?

Vagy az nem "történelmi" kategória?

Dzsentrisvihák 2013.04.02. 11:53:04

@sjános:

Ez a világ minden táján így van. Mikor hallottál te olyat, hogy egy nép, vagy vezető magát hibáztassa bármiért is (pláne nyugaton)? Irreális elvárás (már csak pszichológiailag is), és sehol sem működik így, de valahogy ezt is csak a mi fejünkre tudják ráolvasni...

alpynia 2013.04.02. 12:00:26

Ez a tehetségtelen faszi csak úgy mellékesen Liszt Ferenc díjas, Huszka Jenő díjas, Emerton díjas művész, aki a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjének tulajdonosa is, ma már ez persze semmit nem jelent. Ez a „sikertelen műmájer” a természetesen magyar berkekben, valószínűleg szintén zenei nullaként számontartott LGT-vel és Zoránnal együtt turnézott valamikor, de Koncz Zsuzsának és Friderikának is írt dalokat. (forrás: hacsaknem blog)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 12:02:02

@Attika77: persze hogy kollektív bélyeget kapunk miatta, mert hagyjuk hogy ez a kisebbség tényező legyen. Ez társadalmi minimumok kérdése. Egy társadalom a némaságával cinkossá válik. A jelenlegi kormányzó erő, pedig pár szavazatért kokettál velük. Néha ugyan kiállnak hogy elmondják a kötelező szöveget, de nem ezt teszik.
Mindenkinek joga van a véleményéhez, és szerintem a szélsőséges vélemények is beleférnek. Nem baj ha nem értünk egyet. De amíg a parlamentben Előd úgynevezett holokausztot emleget, és a többiek csak csóválják a fejüket, az kevés. Tudod, Csehországban az újnácik vonulását olyan elemi erővel söpörte el hamar összeszerveződött tömeg,hogy el se hinnénk itt. Baloldali szerveződés volt, de mint kiderült, egy csomó jobboldali, konzervatív szervezet, párt is csatlakozott hozzá.
Nehéz azt állítani hogy az elmúlt években nem változott valami. Ha korábban egy társaságban valaki zsidózni kezdett, hamar neki lett kínos. Most olyan helyeken teszik ezt hangosan és élvezettel, hogy be kell lássuk, ez a közbeszéd része lett. És az amiatt van, hogy a képviselőink, nem határolódtak el rendesen, amikor kellett volna.
Senki sem általánosít, és mondja azt hogy minden magyar antiszemita. Ilyet hol olvasol? Kitől kapsz kollektív bélyeget?
Ja, hogy a kormány most szedi elő a korábban antiszemita írókat? Ja, hogy a parlamentben vérvád...stb. nem ismétlem magam. Valljuk be, teszünk azért hogy ez a kép egyre inkább árnyalódjon.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 12:04:59

@Attika77: ja, és még annyival egészíteném ki - hogy az hogy egy zenész elmegy külföldre, és azt állítja hogy ebben része van annak:
"Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás."
Mindeközben már itt a holokausztról beszélgetünk. Érted? Nem fura??

Attika77 2013.04.02. 12:08:03

@Legelő Őse: Én ezt egy kicsit másképpen látom. Szerintem az utobbi időben hirtelen "divat" lett a magyar antiszemitizmus kérdésében megszólalni. Nem rég az Amerikai nagykövet asszony rezidenciáján volt egy összejövetel üzletembereknek, nekem is volt szerencsém részt venni. A nagykövet asszonynak az volt a legfőbb mondanivalója, hogy ne legyen rasszizmus és antiszemitizmus. Nos én elég sokáig éltem az USA-ban és elmondhatom, hogy ott sem jobb a helyzet. Az emberek utálják a latinokat és egyre több helyen szerveződik újra a KKK csak most nem a fekekték ellen. Erről senki nem beszél, pedig szeirntem sokkal nagyobb méreteket ölt mint nálunk. Arról nem divat beszélni.

saci02 2013.04.02. 12:20:40

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: De ettől még demokratikusan a többség dönt, te meg bekaphatod.

Ezzel csak az a baj, hogy rad is vonatkozik. Ezt hivjak onszopatasnak.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 12:24:46

@Attika77: de ez az ő problémájuk. Hatalmas probléma,de az övéké. A holokauszttal kapcsolatban biztosan tudod történelemből a főszereplők között voltunk. Nem hibásak, és nem is miattunk történt, de a legenyhébb kifejezés az, hogy abban a háborúban a vesztesek oldalán álltunk. Erről a hétköznapi emberek ugyanúgy nem tehetnek. De talán nem véletlen hogy emiatt nálunk ez egy érzékeny téma. És hogy ezek az ordas nézetek ne lehessenek újra egy parlamenti erő sajátjai, még ha burkoltan is, szerintem alap.
Az egész világon probléma ez. Mindenkinek ott kell ellene küzdeni, ahol teheti, ahol él. Egy magyar ember nem ítélheti el a pedofilitát, mert hazánkban is lebuktak pedofilok? Nem értem ezt... tényleg. Nem értem mi értelme mindig valami ellen küzdeni. És valójában miért zavar ez. Ki ellen küzdesz ilyenkor?
Aki nem olvas kuruczinfót, vagy nemfigyeli a szélsőjobbot, az évente egyszer találkozik egy menettel, ami szerintem teljesen korrekt, egy megemlékezés!

is 2013.04.02. 12:33:30

@poszt: "De nem hazudja, "

Nem is. Az igazat mondta. Legalábbis bizonyítani kellene, hogy nem. De akkor ugye mi maradna a világnézetből, a második bekezdésből? Muszáj, hogy úgy legyen, hogy hazudik, hiszen ha nem hazudna, az alapjaiban támadná be a teljes világképedet, amiben élsz. Igen, van külön jobboldali érték, nem pedig szimplán magyar. Igen, Kövér-féle polgárháború van, nem pedig béke. Igen, utálni kell egymást, és a másikról csak és kizárólag azt szabad feltételezni, hogy hazudik. Ez a te világképed, másikat, el sem bírsz képzelni.

Te szegény.

Éhes_ló 2013.04.02. 12:35:34

@belekotty: ez kimaradt, a válaszom az, hogy nem volt aknazár, szabadon mehettek, ha akartak, mint ma is.
Ellenben rosenfeld, csermanek és appel idejében ezért börtönbe kerültek volna, vagy agyon lőtték volna őket.

Mégis a patás orbán és horthy ellen ajvékoltok a mai napig, nem rosenfeld, vagy csermanek ellen.

Sajátos vakság.
Nem?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 12:42:01

@Éhes_ló: amikor ideírod hogy ajvékol az akinek más a véleménye mint a tiéd, tudod, azzal mutatod be hogy miről van szó. Ez a fasizálódás. Akinek más a véleménye, az ajvékol, vagyis zsidó.

is 2013.04.02. 12:45:53

@Attika77: " Az emberek utálják a latinokat és egyre több helyen szerveződik újra a KKK"

De van egy vonal, ami fölé ez nem kerül. A KKK ismert tagját pl. nem fogja a miniszter kitüntetni, mint Magyarországon. Bayer-féle publicisták is vannak az USA-ban, de nem ötös számú párttagkönyvvel és miniszterelnök haverral, akivel havonta találkozik. Obama, és semelyik elnök nem fog ismert KKK publicistákkal sörözni.

Ezt a különbséget kellene felfogni.

belekotty 2013.04.02. 12:45:55

@Éhes_ló: "jól.

Emberek milliói vállalnak kínokat, bármit pár hónapnyi haladékért, ha jönne értük a kaszás.
Nos a kaszás 44 márciusára már aratott ejrópában bőséggel."
- Sejtetten, hogy ez lesz a válaszod, legyenek hálásak hogy csak 44-ben kezdték irtani őket. Ja és 44-ben már nem volt hova menni. Merre mentek volna? Ritka aljas egy fazon vagy te!

Presszós Laci 2013.04.02. 12:47:14

Annyit tudtam erről a Gerendásról, hogy gitárral a nyakában szokott mászkálni, de egyetlen dalát sem ismerem. Ez szerintem épp eleget mond a jelentőségéről. Senkinek sem fog hiányozni.

2013.04.02. 12:50:34

Nagyjából egyetértek mindazzal, amit Aromó megírt, még ha jómagam esetleg nem ezekkel a szavakkal és hangsúlyokkal írtam volna meg a véleményem.

Igen, vegyük már észre, hogy ebben az országban több százezer (több millió?) ember él nehezen, egyik napról a másikra, számlák, adóhivatal meg a jó ég tudja, mi mindennek a fenyegető árnyékában. Ezeknek az embereknek azonban nincs módjuk teleharsogni a médiát azzal, hogy nehéz helyzetben vannak. Többségük nem áll oda fasisztázni, zsidózni, komcsizni, buzizni, cigányozni stb., mert éppen nem jól mennek a dolgai, hanem megpróbálja megoldani a problémáit, ahogyan tudja. Olykor külföldre távozással, csendben. Értük tényleg kár, hogy elmennek.

Azzal viszont nem ártana tisztában lenni, hogy lényegében már a „rendszerváltás” óta nincs olyan, hogy „nyugdíjas állás”, feltehetően a zenész szakmában sem. A piac törvényei diktálnak, ha muszáj, meg kell tanulni váltani, még negyven fölött is. Kényelmesebb lenne, ha nem így volna, ha mindig csak mások kerülnének nehéz helyzetbe, de a problémák előbb-utóbb mindenkit elérnek. Ezeket szerintem nem önsajnálattal és mások pocskondiázásával kellene megoldani.

Szerintem ez az ország nemcsak amiatt tart ott, ahol van, mert néhány tucat (több száz?) unintelligens ember például Gerendás úr Facebook-szózatára gyűlölködő megjegyzéseket tett, hanem azok miatt is (ők is vannak legalább ugyanannyian, mint a másik tábor!), akik rögtön rá is harapnak erre, és ugyanolyan gyűlölködésbe kezdenek a másik oldal irányából: ha az egyik zsidózik, a másik fasisztázik. Vajon tényleg különb egyik a másiknál?

Gerendás úron szerintem nem azzal lehetne segíteni, hogy beállunk mellé a siratókórusba, és vele együtt minden fa mögött fasisztákat látunk és keresünk. Esetleg meg kéne venni a lemezeit azoknak, akik szerint őt most nem méltányolják eléggé. Vagy megvásárolni a dalait a világhálón keresztül. Vagy megkérdezni azokat a feltehetően nem fasiszta beállítottságú művészeket, akikkel Gerendás korábban együtt dolgozott (Pressert, Koncz Zsuzsát, Zoránt és másokat emlegettek a Gerendás-fanok), hogy vajon mostanság miért nem tartanak igényt az együttműködésére, ha Gerendás továbbra is olyan jó, mint amilyennek mondják a egyes hozzászólók.

Divat lett mostanság azt mondani, hogy minden népszerű dolog szemét, és minden sikertelen produkció érték, de a hülye közönségnek persze csak a szar kell. Kétségtelen, hogy mostanság nem a magas kultúrának kedveznek a közállapotok, de amikor emberek százezrei vannak Gerendáshoz hasonló helyzetben, én senkit nem vetek meg azért, mert kevés szabad idejében az agyat nem igénylő, könnyedebb szórakozást választja. Ne tegyünk már úgy, mintha a sokat emlegetett, civilizált Európában nem lennének Fekete Pákók, VV Mancikák, Éden Rozikák, és a sokat ócsárolt valóságshow-kat nem az emelkedett gondolkodású, toleráns Nyugatról importáltuk volna!

Egyetértek azokkal, akik szerint Nyugaton sem jobb a helyzet antiszemitizmus vagy idegengyűlölet terén, mint Magyarországon. Ha az ember netán zsidózik (jómagam nem szoktam, de persze ezt nem muszáj elhinni), annak garantáltan hatalmas visszhangja lesz, és mindenki fejeket követel. Ha viszont valaki fasisztázik meg „magyarozik”, azt sajnos sokan teljesen rendjén valónak tartják. Hát szerintem ez is probléma, nem csak Gerendás úr nehéz helyzete.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 12:55:19

@Presszós Laci: egyetlen dalát sem? Zorán, Koncz Zsuzsa, LGT, Friderika... ezeknek az előadóknak írt, nem is egy hatalmas slágert. Ismered őket.

val 2013.04.02. 12:57:50

Ez mekkora odaszólás volt. Grat. Megérdemelte.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 12:59:46

@Athos64: senkit sem pocskondiázott. Olvasd el a levelet, amit saját facebbok oldalára tett fel. Kérlek másold ide azt a részt, ahol másokat pocskondiáz.
Arról ír hogy elmegy. Egy búcsúlevelet. Nem nyílt levelet írt.
Elég alaposan leírja hogy miért történt így. Nem hibáztat másokat. Tényeket írt le. Hogy nem megy neki. Ezt írta le. Joga van hozzá.
Nem fasitázott senkit. Egy folyamatot írt le.
Ezt írta:
"Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás."
Ezt tapasztalja. Én is.

sjános 2013.04.02. 13:03:02

@Dzsentrisvihák: Hááát, nem tudom...
Én éltem itt..ott...nyugaton,USA, de ennyi demagóg hazugságot, népbutítást egész életemben nem hallottam mint mostanában!
Nyilván, egy politikusnak azt kell mondania a választóinak amit hallani akarnak! De amikor valamiről mindenki látja, tudja hogy fehér (p. márc15ei hócsata), akkor ne hazudjon már rezzenéstelen arccal bele a képünkbe!
Amikor zsugorodik, döglődik a gazdaság, akkor ne zengje nagy hangon, hogy Magyarország jobban teljesít!
Mitől? Kitől?? Mikronéziától vagy Kelet-Timortól??

Én_vezettem_? 2013.04.02. 13:03:41

érdekes, egy kis kontraszt

www.hir24.hu/szines/2013/04/02/sztankay-istvan-sult-krumplit-arul/~~bulvar
a nemzet színésze beállt krumplit árulni, hogy segítsen a gyerekeinek, akik nem szeretnének a havi félmillára és apuci népszerűségéből megélni.

Igen, így is lehet.
Csakhát a sírás, fasistázás, panaswzkodás, ugyebár ősi magyar (??). szokás.

(Igen, sajnos egyre inkább magyar szokás, is. Ilyenné váltunk. Kb olyan morális tartásról inldulva, amit most pl a székelyek őriznek.)

belekotty 2013.04.02. 13:05:45

@Athos64: "ha az egyik zsidózik, a másik fasisztázik. Vajon tényleg különb egyik a másiknál?"
- Van bizony! Nem a fasisztázás hatására jön elő a zsidózás, viszont a zsidózás váltja ki a fasisztázást.
Hozzá kell tenni, hogy persze Gerendás kezdett zsidózni most.

belekotty 2013.04.02. 13:08:59

@Athos64: "Ha viszont valaki fasisztázik meg „magyarozik”, azt sajnos sokan teljesen rendjén valónak tartják."
- Nem emléxem a történelemben hogy a zsidók százezrével irtottak volna ki magyarokat.

Éhes_ló 2013.04.02. 13:12:32

@belekotty: kérdezd meg a lengyelek zsidait hová mehettek.
Hozzánk.
Nem olvasom a hálát tőlük sem a megmenekülésük kapcsán.

Vagy azokat kérdezd, akiket a svájciak fordítottak vissza a határokon 39-44-ig, esetleg az angol haditengerészetet, mely a menekültekkel zsúfolt hajót nem engedte kikötni.

Szerintem ez volt az igazi aljasság, nem menedékként befogadni őket amíg volt rá lehetőségünk.
44 márciusáig volt.
Az sem semmi.

Csak szar beismerni, mi minden történt addig a világban és a bájos ejrópában, kik voltak ebben a tettesek, kik az asszisztensek és eközben hol volt biztonság és béke.
Nem megy, mi?

Én_vezettem_? 2013.04.02. 13:13:51

GERENDÁS PÉTER, 2012-ben
942,008 Ft pénzbeli támogatás kapott az ArtisJus alapítvántól. Ez a fasiszták ravaszsága, az adófizetők és SD kártya valamint CD-vásárlók pénzéből próbálják támogatni saját áldozataikat.

"Az Alkotói Támogatási Alapból minden évben ígéretes tehetségű pályakezdő zeneszerzőket, dalszerzőket, szövegírókat támogat az Alapítvány,"
hmm, pályakezdőket. És ez NEM a jogdíj, ez csak egyfajta bónusz, a mi pénzünkből.

megjegyzem, nem tartom túl soknak, miután több száz számot írt, Szép Júlia, és társai, valóban sokan nem is tudják, hogy mennyi sláger köthető az ő nevéhez. Meg persze egy tipikus magyar családnak ez semmiség. (nem hiszem, hogy van aki hónapokig, vagy egy évig él ennyiből, ahogy Gerendés Péter sem hiheti, ha magát sajnáltatja)

sjános 2013.04.02. 13:14:20

@belekotty: De ez egy ilyen ország!
Nálunk minden úgy kezdődik, hogy visszaszólok csak!

kifordított nagyanyó 2013.04.02. 13:14:21

@belekotty: De nekem akkor is fura,hogy valaki magyar létére magyarozik.

kifordított nagyanyó 2013.04.02. 13:16:58

@sjános: Ez tényleg ilyen szerintem.
Az úgy kezdődött hogy ő visszaütött.

belekotty 2013.04.02. 13:17:58

@Éhes_ló: "kik az asszisztensek és eközben hol volt biztonság és béke."
- Aha. Ezt mond a gázkamrákban elégetteknek!
Tehát ha valaki éjszaka bemenekül hozzád, hogy a rablók ne öljék meg, majd te hajnalban részegen leszúrod, legyen neked hálás hogy addig is élhetett. Értelek én téged! Ilyen ember vagy, nincs mit ehhez hozzáfűzni.

kifordított nagyanyó 2013.04.02. 13:18:50

@Éhes_ló: Mostanában ti gyökér fideszbirkák egész jókat mondtok.
Mert megy itt az ajvék de arról a 150 000 Lengyel zsidóról akiknek segítettünk nem hallok sehol.

hopptarisznya 2013.04.02. 13:23:10

@Legelő Őse: az sem teljesen igaz, hogy a vesztes oldalon voltunk! Ausztria talán nem kitörő örömmel fogadta a Führert? Ott tízszer annyian voltak a náci párt tagjai mint nálunk! Valamiért mégsem számított vesztes oldalnak. Csak megszállt országnak. Akkor talán a zsidóüldözés miatt büntettek? Az ukránok úgy ölték a zsidókat, mint a németek. Ma mégis van pofája egy ukrán nacionalistának egy magyar kisgyerek szemébe mondani, hogy "náci"? Mi a jó büdös franc folyik itt? Egy kurvanagy agymosás. Itt valamiért valakik kitalálták, hogy ki a vesztes és ki a győztes. Ausztria milyen alapon kapott magyar földet az I VH után? Olaszország milyen alapon nem bűnhődött a II VH után?

Ha a magyar kormánynak volna esze, minden határon kiplakátolná, hogy Trianon nem a győztes-vesztes felállásról szólt, hanem az osztrák befolyási övezet felosztásáról, amit a franciák és az oroszok intéztek el, méghozzá a magyar földek átadásával a körülöttünk élő nemzeteknek. A II VH-ban egyetlen értelmes ember volt, aki népesség alapján visszaállította a gyalázatot. És az Hitler volt. Ezért tartottunk mi is vele. És a büntetésünknek semmi köze a zsidóüldözéshez, vagy győztes-vesztes felálláshoz. A földjeinket megint át kellet adni, hogy a mocskos románok (akiket ma már ezrével próbálnak deportálni a szemét franciák) ki legyenek fizetve. A mai napig kisebbséget verő szerbeket az oroszok vették meg a mi földjeinkkel. A primitív szlovákokat szintén. És ha a mai Magyarországon ezt csak a Jobbik dörgöli a világ pofájába, akkor kénytelen vagyok rá szavazni.

sjános 2013.04.02. 13:24:29

@Éhes_ló: Teljes tévedésben vagy! A világ és Európa teljesen tisztában van a II.Világháború eseményeivel...nincs hamisított történelem, nincs szépítés, nincs másra mutogatás! Pont ezért reagálnak nagyon élesen a rasszizmusra és a neonácira emlékeztető törekvésekre is!
Mi nem akarunk tudomást venni a bűneinkről! Mindig csak bagatellizáljuk...
Szánalmas egy az erőlködés!
Vannak vörös bűnök voltak fehér bűnök...és ahogy elnézzük lesznek narancs bűnök is!

sjános 2013.04.02. 13:28:15

@hopptarisznya: "A II VH-ban egyetlen értelmes ember volt, aki népesség alapján visszaállította a gyalázatot. És az Hitler volt"

Na Istenem....ezért tartunk itt a mocsár legmélyén, az ilyen gondolkodás mód miatt!

zsg? 2013.04.02. 13:28:53

@zsola78: Láthatóan nem érted, vagy nem akarod érteni, amit mondok.

1)Nem azért hallgatok Sting-et, mert anarchista vagyok. Nem azért hallgatok Doors-t, mert drogos hippi vagyok. Nem azért hallgatok Bach-ot, mert vallásos vagyok. Nem érdekel az előadó világnézete. Az érdekel, hogy jó zenét csinál-e. Azért kötök bele a bloggerbe, mert a GP-t azon az alapon minősíti, hogy milyen nézeteket vall (= már a sajátjaidnak sem kellessz). Ez egy tahó, primitív megjegyzés. Normális ember nem így fogyaszt művészetet, hanem annak értékei alapján. Mint látod, nem GP művészetét minősítem (nem is tudnám, mert nem ismerem). Hanem azt a szemléletet, ami feljogosítva érzi magát arra, hogy a világnézete alapján minősítse a művészt.

2) Tévedsz. A mai Magyarországon a "normális" zenészek se nagyon tudnak megélni a zenélésből. Nagyon kevés zenész, zenekar képes eltartani magát a zenélésből. Vannak kivételek, de a nagy részük, a minőségi zenét játszó nagy részük sem képes eltartani magát. Ezért másodállása van, öt dolgot csinál egyszerre, vagy - elsősorban a komolyzenei, vagy jazz művészek - külföldre mennek. GP egy rétegzenész, akire ez különösen igaz.

3) "Beismerik, hogy hibáztak." Nem ők. Nem a személytelen, alaktalan semmi. Hanem ez az ország. Amit a mi nagyapáink alkottak. A tiéd is, meg az enyém is. Mi mindannyian. Amíg ezt nem fogjuk fel, amíg ezzel nem nézünk szembe, addig soha nem lesz változás. Hogy mi lesz utána? Megmondom. Utána nem lehet fekete ruhában masírozni árpádsávos zászló alatt. Nem lehet csendőrséget alakítani. Nem lehet zsidózni a parlamentben. Azért, mert a társadalom kiveti magából az ilyeneket, mert felismeri, hogy ez 60 évvel ezelőtt egyszer már megtörtént, és azt is felfogja, hogy hová vezetett. Kárpótlás, ugyanmár. Kit kárpótolsz? A meg nem született gyereket, akinek az apja/anyja a fronton/táborban halt meg? Ez nem másról szól, mimt az egészséges önvédelemről. Ha a szervezeted felismeri a bacilust, ami sejtek millióit teszi tönkre, akkor megindul az ellenanyag termelés. Ha a társadalom felismeri a veszélyes jelenségeket, akkor kiveti magából. Ha nem ismeri fel, mert helyette inkább kényelmes hazugságokba ringatjuk magunkat - nem mi voltunk, hanem ők - akkor újra végig fogjuk élni. Lásd Orbán "új" világa és a kádárizmus - megkaptuk újra ugyanazt a szart.

Demidoux 2013.04.02. 13:30:15

Tisztelt cikkíró:
Az egyes embereken mindig lehet röhögni, hogy persze, elmegy. Nem veszítünk vele semmit. Úgy is csak egy Nyúlbéla volt. Amin el kellene gondolkodni, és kibírni röhögés nélkül, az az, hogy ő egy-a-félmillióból. És a félmillión már nem mosolyog az ember, hanem elgondolkodik. Hogy miért is...
További szép napot mindeninek!

sjános 2013.04.02. 13:39:23

@kifordított nagyanyó: Régi mániám ez már..de sajnos igaz...Magyarországon szinte mindenki hordoz családi drámákat, vélt vagy valós sérelmeket...nálunk már a hanglejtésből is sértés és ok lesz....ha volt...ha nem! Mert a "tapasztalat"...a "történelem" ezt mondja....sugallja!
Hiába mondom, hogy ne zsidózzon senki....sőőőt a zsidó se mondja ezt, hogy emiatt érzi támadva magát és nem a saját alap hülyesége miatt...mert nem vagyok zsidó! Nem éltem át ilyet sosem!
És nálunk az van!
Másképp gondolkozol? Zsidónacionalistacionistafasisztakomcsikereszténylibsiszélsőjobbos leszel egyből!
Nem egy árok van!
2.678.943 árok van...minimum!
Na ez az elmúlt 23 év legnagyobb bűne!

Éhes_ló 2013.04.02. 13:43:20

@Legelő Őse: persze.
Dekódolsz, belemagyarázol, ferdítesz, hazudsz.
Bármit, ami a célnak megfelel.

Mert aki nem úgy béget ahogy a magadfajták vezénylik, gondolják, az náci.

Mesélj már, mit SZABAD a magamfajtának SZERINTED leírnia, hogy ne nácizd le bármiért, bárhol, bármikor?

Hol van a dekódoló szótáratok melyek a tiltott szavak amiket nem írhat le az, aki nem náci?

Olvasgatnám és röhögnék rajtatok a "toleráns demokratákon", miként kellene újbeszélül szólnom, hogy ajvékolhassatok ennek olvastán is és megmutassátok PC újbeszélt is lehet dekódolnotok úgy, hogy kedvetekre nácizhassatok ezek után is.

No fussunk neki.
Add a linket a tiltott/megengedett szavak, kifejezések szókapcsolatok PC újbeszél szótárához.

Éhes_ló 2013.04.02. 13:46:49

@sjános: miről írsz?
Olvastad mire válaszoltam ezt?
Olvastad milyen ordas vádakat röfögött ide magyarokról ez az őrült zsidó?

Vele vitázz, ne velem.

A rasszizmus és nácizmus olyan kiüresített gumifogalmakká devalválódtak, melyek teljesen elvesztették minden eredeti értelmüket.
Egyetlen funkciójuk maradt: megbélyegezni azt akire ráragasztják, a normál vita és közbeszéd határain kívül szorítva, dehumanizálva, függetlenül az általa leírtak igazságtartalmától, jelentésétől.

sjános 2013.04.02. 13:53:14

@Éhes_ló: Mit dumálsz mellé itt újbeszélről??
A történet egyszerű:
1. Ha faji/származási/vallási alapon különbözteted meg a környezetedben élőket és vélt felsőbbrendűséged miatt, szabályokkal, törvényekkel korlátozod őket, akár a teljes megsemmisítésig, mint megoldás, akkor náci vagy!
Erős a hangsúly, a vélt felsőbbrendűségen...mert általában ,pont az ellenkezője, a picit kevés agyműködés vezet ehhez az eszméhez!

nyilassmisi 2013.04.02. 13:53:25

menekülés,
mint egyszer Egyiptomból,
betelepülés, munka, rabszolgaság, máskor munkatábor/haláltábor,
egyiptomi, babiloni most kárpát-medencei rabság,
sorstalanság, sorsüzlet,
mítoszok népe

sjános 2013.04.02. 13:57:09

@Éhes_ló: Akkor azt magyarázd el nekem, hogy egy szélsőséges megjegyzésre miért kell egyből kilengeni a másik szélsőség irányába??
Van egy értékrended, amit képviselsz nem?
Minden megjegyzéseddel ezt sugallod....normális esetben...
Miért kell egyből indulatból visszavágni? Az is TE vagy?? Ezek az eszmék is TE vagy??

nyilassmisi 2013.04.02. 13:58:47

@sjános:
1. pont .. és a kategóriákat persze ti, magadfajták szabjátok !
2. Ha mégsem, akkor automatikusan életbe lép az 1.pont.

Éhes_ló 2013.04.02. 14:00:06

@sjános: akkor neked gerendással és a haverjaival van vitád nem velem.
Velük folytasd.

Éhes_ló 2013.04.02. 14:05:13

@sjános: akkor izraellel perelj.

Magyarországon nem tüntetik fel a származásodat egyetlen okmányban sem, ogy. képviselőnél se vizsgálható és nem függenek a jogaid (ingatlan szerzés, földtulajdnolás, belépés városokba, körzetekbe) ettől, szemben a zsidó menyországgal.

Náluk lehet nácizmusról hadoválni, nem Magyarországon.
Itt legfeljebb az elborult agyúaknak szólnak vissza, ha a békés befogadó többséget provokálják.
Ennyit pedig aki beleszarni nem rest a ventilátorba, cserébe viseljen el.
Meg a haverja is.
Mosdó - törölköző.

sjános 2013.04.02. 14:06:03

@nyilassmisi: Ez hogy jött ide???
Képzeld....szeretem a császármorzsát is...jó kis házi baracklekvárral..:)
Egyéb következtetés??? :)
A kategória történelmi és tudományos vagy cáfolod? A nácizmus maga a megtestesült emberi jóság? Ha már itt tartunk, szerinted akkor ki és mi a náci, mi mozgatja? mi a hite?
Lássunk egy igaz szélsőjobbos megközelítést..:) bár ha az lennél, akkor büszkén vállalnád pontosan ezeket az elveket!
Szóval, csak ilyen netes megmondó vagy? Vagy fogadatlan prókátor? Hidd el...nem szorulnak Rád...ha akarják megvédik magukat!

Kotkodus 2013.04.02. 14:06:20

a fasizmus ma még tényleg nincsen magyarországon intézményesítve, aki ezt állítja azzal én sem értek egyet.

azonban kulturális fasizálódási folyamat sajnos valóban tapasztalható nálunk! nyilas propagandaminisztert rehabilitálunk és biztosítunk neki állami temetést, fasiszta író(ka)t emelünk a kötelező irodalmi oktatásba és fasisztoid újságíró, énekes kapja manapság nálunk az állami kitüntetéseket.

a sok együgyű szavazóra nem is lehet haragudni. kisebbségi komplexussal élő együgyű és rövidlátó emberek mindig is voltak és mindig is lesznek. azonban a II. vh után európában egy konszenzus jött létre, amely alapján a nagypolitika fogadalmat tett, hogy szalonképtelennek nyilvánítanak minden kirekesztő, rasszista ideológiát.

úgy tűnik a fidesz felmondta ezt a szerződést és a hatalom érdekében mégis segítségül hívta a szellemet a palackból... szarnak ők a szalonra, vagy a szalonba... kinek hogyan tetszik...

1. ne csodálkozzunk és főleg ne sírjunk, ha a többi európai állam kiközösít minket a rendszerből.
2. szánalmas, hogy a fidesz nem képes a történelmi 2/3 ellenére az európai normák mentén eredményt felmutatni.
3. még szánalmasabb, hogy a hatalom megtartása érdekében tovább nyitogatja a palackot.
4. a legszánalmasabb pedig a képmutató magyarázkodásuk arról, hogy ők mennyire tisztelik a kisebbségeket és, azzal való takarózásuk, hogy ők mennyit tettek értük...

az itt írók kommentjeiből nagyon pontosan ki lehet olvasni, hogy merre halad és hol is tart ma magyarország. pontosan ki lehet olvasni, hogy milyen igényt erősített fel a fidesz politikája. én szégyellem magam a fidesz miatt és miattatok is! akinek nem inge ne vegye magára!

a fentiektől függetlenül viszont egyetértek a cikk azon megállapításával is, miszerint a piac nem tartott igényt gerendás tehetségére. ezzel nincs is semmi baj. a baj azzal van, hogy a szerző nem beszél azokról, akiket az aktuális kultúrpolitika támogat... annak ellenére, hogy az ő "tehetségükre" sincs piacképes kereslet. és ha megnézzük ezen "művészek" névsorát és "életműveiket", akkor nem ítélhetjük el gerendást, aki fasizálódásról beszél...

"a képmutatás a bűn tisztelgése az erény előtt" (larochefoucauld)

gerendás úrnak meg sok sikert kívánok!

hopptarisznya 2013.04.02. 14:09:11

@sjános: tán nem igaz? Mi bajod vele, hogy etnikai alapon újrahúzta a határokat? Nem a korábbi területeinket kaptuk vissza, hanem a többségi magyar részeket. Fáj neked? Na ezért tartunk itt.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.04.02. 14:12:02

@Éhes_ló: dehát nem kell neked szótár. Szinte minden hozzászólásodban egyértelművé teszed hogy mire gondolsz. Te nem szereted a zsidókat. Ez nem baj. Ennek hangot is adsz: Ez sem baj. De ne csodálkozz ha ilyenkor szólnak mások, ha ezt mindenkire kiterjeszted - vagyis az is ajvékol, akinek csak más a véleménye - akkor min csodálkozol? Én ezt nem értem. Zsidózni ok, de ha ezt rád olvassák, akkor felháborító? Ezt így hogy?

komissarlajos 2013.04.02. 14:12:24

Térjünk vissza a gyökerekhez. Még itt van? Nem ment el? Micsoda trauma ez Húsvét után!

sjános 2013.04.02. 14:16:46

@Éhes_ló: Pontosan nem érdekel Izrael szóval ne példálózz nekem vele! Megint a másra mutogatás.....gyenge...
Engem Magyarország érdekel!
Az érdekel, hogy egy normális beszélgetés nem lehet már lefolytatni lassan anélkül hogy valaki ne kezdjen zsidózni, nácizni, cigányozni, komcsizni....ezek a mindent elsöprő érvek! A neten meg ez az alap....a fröcsögés!
Az érdekel, hogy miért akarja megerőszakolni az éppen aktuális uralkodó politikai elit, ami ráadásul általában a kisebbségi akarat (lásd a Fidesz 30%os 2/3-a!) a többieket...a passzívakat, a másképp gondolkodókat?
Gerenda menni akar...menjen...ha úgy érzi a zsidósága miatt kell mennie...érezze úgy és menjen...mindenki maga keres mentséget a sikertelenségeire!
De hogy lett ebből II.Világháborús "szerencsen mozsdatás"??? Hogy lett ebből holoccaust tagadás? Hogy lett ebből Hitler dicsérete??
Ez az amit nem értek...

Éhes_ló 2013.04.02. 14:17:22

@belekotty: nem szúrtam le senkit sem most, sem 70 éve. A felmenőim sem.
Ennek ellenére maszatoljátok rám mióta az eszemet tudom.

Sosem foglalkoztam mások származásával, vallásával, nemi identitásával addig, míg bele nem törölte a pofámba.
Mintha érdekelt volna valaha is.
Nem érdekelt, de ha provokálnak nem hagyom szó nélkül a genetikailag alattvalózókat, bőgatyázókat, nácizókat.

Menedéket adok bárkinek, míg nem veszélyeztet, nem támad rám, és míg meg tudom védeni a saját családommal együtt.
Amikor erre nem vagyok többé képes, ennek ezer oka lehet miért is nem, akkor pedig nem.

A magyar kormány így járt el a nagy háború második felvonásában.
Védte a népét, zsidót, nemzsidót, és azokat is akik ide menekültek mindenhonnan a világból.
Nem zavarta vissza a hóhéraikhoz mint anglia, svájc tette.
Nem adta őket hóhérok kezére, mint addigra európa minden állama tette.

Amikor megszállták a hazámat - 2-3-4-5-6 évvel más országokat követően - akkora már magát sem tudta megvédeni, nem azokat, akiket addig óvott,védett ahogy bírt.

De emberek tömegei még ekkor is mentették a szomszédaikat, ismeretleneket, mert emberből voltak, szemben azokkal akik most ezek unokáit kötelezik évente újabb és újabb kárpótlásokra végtelen sorokban.
Szemben azokkal emberből voltak, akik ma az unokáikat tetemre hívnák 70 évvel ezelőtt régen meggyilkolt hóhérok tetteiért.
Szemben azokkal, akik vérbosszúért lihegve üvöltöttek halált azokra, akikre csak tudtak 45 és 56 után.

Ha ezt nem vagy képes megérteni, akkor hülyébb vagy mint gondoltam.

diplomassenki 2013.04.02. 14:17:29

Nagyon tisztelem a zenei tudását, de tudomásul kell venni, ha kevesen kíváncsiak rá, akkor nem tudja eltartani a 9 gyermekét.

Én voltam Gerendás koncerten, az ötödik szám után már úgy éreztem, hogy non-stop ugyanazt a számot hallgatom.
Rétegzene.
Ennyi, nem kell ezt ragozni, nem kell senkire mutogatni.
Miért nem tanít?!
Nyit iskolát saját tőkéből?!

Miért van az, hogy csak nekünk, halandó honpolgároknak kell magunkról gondoskodni,és eltartani az életképtelen többséget.

Nem kell 9 gyereket szülni, mert igen azokat el kell tartani.
És ha nem kell a zenéje, akkor nem biztos, hogy a közönség annyira hülye!

Írom ezeket úgy, hogy nem jobb-konzevatív gondolkodású, szavazó vagyok!

Ennek semmi köze a roma-zsidó-művész kérdéshez.
Van aki elfér a piacon, van aki nem.

Egyébként nemtom hová megy, de ott mit csinál majd?
Utcazenél?!

Éhes_ló 2013.04.02. 14:23:37

@sjános: a sorrendet téveszted össze.
itt náciznak nap nap után, minden következmény nélkül.
Ez a következmény: vannak akik unják és tele a hócipőjük a nácizókkal, akik - míly csoda - nem jobboldaliak és nem is keresztények.
Szörnyű.
Még válaszolni is mernek.
Hallatlan.
Veszik maguknak a bátorságot és a zsidóról leírják, zsidó, a ballibbantról, hogy ballibbant.
Rettenetes.
LE merik írni, hol kik tesznek meg bármit büntetlenül, miközben őket nácizmussal vádolják.
Elképesztő.
Miért hallgatna bárki szemlesütve miközben fikázzák?
Miért ne lenne joga bemutatni milyen átlátszóan kettős a mércétek?

sjános 2013.04.02. 14:26:45

@hopptarisznya: Történelem?
Hagyjatok már ezzel a trianonos rinyálással! Átszalad rajtunk a politikai és történelmi úthenger! És ha már itt tartunk, pontosan a dicső jobbos vezetésnek köszönhetően kerültünk ilyen helyzetbe!
Egyébként meg sem voltak magyarok ezek a területek a szó igazi értelmében! Mindig kevert népesség élt rajtuk!
A volt Habsburg Monarchia területe volt!
És képzeld el....éppúgy küzdöttek a horvátok szerbek, szlovákok, az erdélyi szászok, székelyek a szabadságukért, mint az ott élő magyarok! Eszük ágában nem lett volna a Magyar Korona nyűgét a nyakukba venni!
Vagy most akkor a Mátyás-féle revíziót látomásozod?? Esetleg ne követeljük vissza Etelközt is??

sjános 2013.04.02. 14:29:16

@Éhes_ló: Jajjj vártam már a kettős mércét..:)....hamarabb gondoltam hogy előjön..:)
Tehát, csak hogy tisztázzuk...ha most jól értem....Te, szegény elnyomott náci vagy akit csak bántanak??
Mert ha igen...akkor ez hét vicce..:)..persze még csak kedd van..:)

nyilassmisi 2013.04.02. 14:32:01

@sjános:
náci: "..A kategória történelmi és tudományos " kor és ideológia függő, mint a történetírás,
akkor, ott más volt a tudományos.
Most erre idomítják az embereket, akkoriban azt szajkózták volna. Te is!
A faji összetar(toz)ás természetes és egészséges dolog.
A fajvédelem, a faji üldözés és a fajgyűlölet nem azonos!
Bűn az, ami rombolja a lelket.
A hazugság bűn.
Aki ezeket összemossa, pl. nyíltan vagy burkoltan rasszistázik, az csúsztat, tehát hazudik.
Ne hazudj!

zsola78 2013.04.02. 14:39:55

@zsg?:

1. Igazad van, DE Itt GP-ről beszélünk, aki pedig igenis másnak "húzza a nótát". Nem Sting, nem U2 és nem is más. Ők képesek voltak megújulni és követni a változásokat.

2. Le is írtad azt amit már régóta mondok: mást is csinálnak mellette, hogy MEGÉLJENEK. Ez a szerecsétlen miért nem tud magának keresni valamit, amiből megélhet, ráadásul 6 gyerekkel. Nem Ő egy balfasz aki másokat okol azért, mert ez történt vele, majd fasisztázik és minden magyart megsért. Menjen innen, nincs ilyen emberkre szükség. Nem a művészekre és zenészekre, hanem az ilyen hisztis faszokra, nemtől, vallási hovatartozástól függetlenül.

3. Az én nagyapámat 1958 februárjában Márianosztrán agyonverték, mert 56-ban védeni merte a komcsi helyi rendőparancsnokot a lincselő tömegtől, a nagymamámat meghurcolták! A nagybátyámat és apámat minden felsőoktatási intézményből eltanácsolták mondván az apjuk államellenes büncselekményben vett részt.
Akkor Te most bocsántot kérsz mert Te és a szüleid a hibásak azért mert Őket kivégezték. Kérsz a faszt.

Én nem kérek bocsánatot nenkitől, sem a szüleim, sem a nagyszüleim. Sem Ők, sem SENKI más nem hibás azért ami történt, csak azok akik ténylegesen felelősök és döntéshozók voltak. Gondolkodj mielőtt faszságokat írogatsz, ez a "terítsük a szart" meg más országban lehet hogy működik, de itt nem fog.

Igen a szervezet védekezik a betegségek ellen, de nem csak azok ellen, ami neked szimapikus. Pl védekezik az olyanok ellen is mint GP mondandója (ÉS NEM GP), kritikája, véleménye.

nyilassmisi 2013.04.02. 14:39:58

végén kárpótlást fogunk fizetni,
ahogy a németek nézi az ember, lehet, megéri ...

sjános 2013.04.02. 14:41:15

@nyilassmisi: Te rólam beszélsz hogy hazudok?? :)
Vicces fiú vagy..:)
"A fajvédelem, a faji üldözés és a fajgyűlölet nem azonos!"
Ha a fajvédelem....más faj üldözésével és gyűlöletével valósul meg az nácizmus!
Én erről beszéltem!
És bizony nagyon vékonyak a határ vonalak...Németország mesélhetne Neked erről..mesél is...de nem akarod meghallani!
Pontosan ezekkel a süket fajvédelmi dumákkal kezdődött ott is....tapsolt is szinte mindenki...de amikor rámutattak, hülye német zsidó, cigány, kelet-európai kell az élettered....akkor meg nézett bután...és későn!
Újra...és újra belegyalogolsz a késbe...ne erőltesd!

sjános 2013.04.02. 14:49:24

@diplomassenki: Pontosan...csak ennyiről van szó!
Hogy Ő éppen milyen baromságokkal mentegeti a saját sikertelenségét...az az Ő baja! Aki meg erre ugrik...az bizony flusztrált...és megtalálva érzi magát?? Nem értem ezt az egészet... menjen...próbálkozzon...ott sem könnyebb talpon maradni! Max ha talpon vagy...akkor jobban élsz mint itthon...ennyi!

Dzsentrisvihák 2013.04.02. 15:01:15

@sjános:

Nem szép, nem mézes-mázos, meg nem olyan kifinomult, mint másutt, de attól még a módi ugyanaz. Plusz kis hazánkban sem újdonság, volt itten már pannon pumulás a legnagyobb döglődések közepette, meg hasonlók szóval nincs új a nap alatt. Csak most nagyobb miatt a médiahiszti, meg a külföldi picsogás, mert nem az a haveri galeri fölözi le a hasznot, akiket ők szívesen látnának...
A tényleges elégedetlenkedés pedig sehol sincs, hiszen mi ez a mostani helyzet pl. 2006-hoz képest? Lótök. Sok szempontból pedig jobb is, mint akkor, de persze a tökéletestől így is baromi messze járunk.

pyromaster 2013.04.02. 15:03:38

Összeadtam a youtube első 100 találatának nézettségét Gerendás Péter és a tankcsapda esetében.
Gerendás Péter nézettségének átlaga ~30.000
Tankcsapda nézettségének átlaga ~1.400.000

Ezek persze változhatnak attól függően, hogy mennyit átlagolok, de az óriási különbség marad. Gerendásra nem kíváncsiak, azért nem, mert nem szeretik a zenéjét. Ha sokan szeretnék amit csinál, lehet nem vennék meg a CD-t, de ingyen hallgatnák a videómegosztókon. De ingyen sem hallgatják.

Szar ügy.

Éhes_ló 2013.04.02. 15:23:21

@sjános: a tetves kurva anyaádat nácizd te szemétláda mocsok.

k.o._laci 2013.04.02. 19:11:09

Jó kis poszt lett ez, grat!

k.o._laci 2013.04.02. 19:11:41

poszt helyett postot akartam írni ... már ez is a fasizálódás egyik jele.

Hókarón a nyuszika 2013.04.02. 19:28:38

Kedves Barátaim, bár Zsiga Marcell óta tudom, hogy - a ki mennyiből él meg - egy nagyon szenzitív kérdés (jogosan!), én mégis óvva intenélek benneteket attól, hogy gondolkodás nélkül benyeljétek ezt a: "Néhány hete egy 30 éve dédelgetett 66-os Stratocaster gitártól váltam meg, amelynek eladása(nagy érték) pont egy hónapi megélhetésünket biztosította." maszlagot. Annak nyújtok először innen baráti jobbomban, három rétegű papír zsebkendőt, aki havonta nem tud kijönni 2 millióból - és ezt be is ismeri. Komolyan mondom kezdek ezzel a Gerendással együtt érezni. Azt a zenészt tényleg nem tudja eltartani ez a szakma aki reflexből - a kilátástalanság szakadékának szélén billegő időben is - egy hónap alatt felél 2.155.518 Ft.-ot. És még mielőtt nekem esnétek:

napiarfolyam.hu/

1 USD - 240.84

www.vintageguitarboutique.com/guitars/fender-stratocaster-7

1966 Fender Stratocaster - 8950 USD

8950 USD * 240,84 = 2.155.518

Ebből jöjjetek ki egy hónapban barátaim!

Hókarón a nyuszika 2013.04.02. 20:00:21

Helyesbítenem kell saját magam! Figyelmetlen voltam! Bocsánat! A fent említett gitár ára nem USD (dollárban) van megadva, hanem (GBP) fontban. Újraszámítva:

1 GBP - 365.2600 Ft.

1966 Fender Stratocaster - 8950 GBP

8950GBP * 365,26 = 3.269.077!!!

Így még nehezebb lehet egy hónap alatt kijönni!

nyilassmisi 2013.04.02. 20:46:54

@sjános:
nácizmus és a zsidókérdés ilyen összemosása a holoipar ideológiája és propagandája, a konfliktus gyökere és kezdete máshol van, a "nácikat" az a kor termelte ki, amikor a kiválasztottak által dominált liberális anarchia a szakadék szélére sodorta Németországot (weimari köztársaság, nálunk pedig a '18-as "polgári" patkányforradalom és '19-es vörösterror)

Zolcsi67 2013.04.03. 11:08:45

belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/168016/1/belfold/Peter_Nekem_jobb_otletem_van

Ez a lényeg, amúgy lehet nyugodtan nácizni, libsizni, miegyéb. De a T. kommentelők (tisztelet a kivételnek) OLVASSANAK is néha, és a gondolkodást sem bünteti a BTK.

Frizuravarjú 2013.04.03. 11:35:55

Ej gerendás. Most majd vehetsz magadnak megint új nevet, új állampolgárságot, új gerincet...

Ilyen az a "hazátalanság".

Dzsentrisvihák 2013.04.03. 18:53:17

@Zolcsi67:

Hát, Bolyki György csak azt látja/mondja, igaz sokkal higgadtabban, mint amit mindenki, aki nem csukott szemmel jár (mint a mártírgyártók többsége):

Adott egy közepes tehetségű zenész, aki azt hitte, hogy majd élete végéig királyként megél abból, hogy ő a balliberálisok egyik udvari muzsikusa, minden évben ott van az Élet menetén, és néha szerenádozik egyet Lendvai Ildikónak.

Eddig ez nagyon szépen be is jött, ezerrel hívták aláfestő zenélgetni az ilyen-olyan pártbulikra, és mivel úgy tűnt, hogy ez mindörökre így is marad, szórta a pénzt, két kézzel, a szakmai fejlődésre, karrierépítésre, netán egy B tervre meg cseszett gondolni. Hiszen ő mindig a kiválasztott kevesek egyike volt, akinek akkor is volt fellépése, ha másnak kajára se telt.

Csak hát a kenyéradó gazdik kezét elütötték a húsosfazéktól, nem maradt büdzsé a Petikéhez hasonló "futottak még"-ekre (vagy csak Mesterházy nincs oda a holokauszt-jazzért, nem tudom), és ez a hólyag hipp-hopp kikerült az agyonistenített versenyszférába, ahol a kutyának sem kellett.

A folytatás pedig két lehetséges szálon zajlott:

1. Vagy működésbe léptek a tanult balliberális frusztrációból fakadó reflexek, amik mindig a következő tézisre épülnek: ha valamiben személyesen sikertelen vagy, az sosem lehet a te hibád, csak azért nem ismerik föl a zsenidet, mert nácifasisztanyilas bunkó mind, és kirekesztenek, mert az nem lehet, hogy benned van a hiba.
Visítsd hát tele az egész világot, hogy mekkora diktatúra és elnyomás van itt, hisz lám, a te tehetségedet sem értékelik.
Sőt, egyenesen üldöznek! Mert akkora, de akkora király vagy, hogy a zsarnoki hatalom kénytelen volt indexre tenni, így fosztva meg a népet a te nagyszerűségedtől. Ezért nem sikerült neked soha semmi, mert a fasiszták mindig keresztbe tettek! De ennek vége, most megtudja a világ! Hisz ez már maga második holokauszt, Amerika, EU, Izrael, segíts!!!... stb.

2. Vagy valami hasonló tehetségű és sorsú jóbarát megsúgta Petikének, hogy ha nem pörög a lemez, nem jönnek a felkérések, akkor csak nácizni, meg rettegni kell egy jó lucskosat, meg az ország elhagyásával fenyegetőzni. A régi elvtársak majd hipp-hopp észbe kapnak, hogy basszus, a Petit elfelejtettük behívni a tévébe, meg interjúvolni az újságban, nosza, gyerünk!
És, láss csodát, lesz egyből médiafelhajtás, koncertek, talán még a CD-k is újra elkezdenek fogyni, két hét múlva meg ki emlékszik már az emigrációs szándékra? Lám, a Dániel Petinek is gyorsan elfelejtették...

Bármelyik verzió is legyen az igazság, mindkettő elkeserítő képet fest, nem csak Gerinctelen Péterről, hanem az országról, a jelenről, és az elmúlt 23 évről is.

Zöld Bazil 2013.05.19. 14:03:22

Ez a Zorános nyavalygás már keveseket érdekel, így elsőre nem tételeztem volna fel a zsidóságát, de, ha ő mondja...
Nem úgy van ez mostanában, hogy az ilyenek fizetett provokátorokat alkalmaznak lezsidóztatásukra, hogy később meglegyen a hivatkozási alap ?

Dzsentrisvihák 2013.05.19. 14:15:51

Ha már előásódott ez a remek iromány, akkor - pusztán a dokumentarizmus végett - aktualizáljuk a dolgot kissé: alfahir.hu/luxus_lexussal_kozlekedik_a_nelkulozo_gerendas

Frizuravarjú 2013.05.24. 14:33:55

Máséban a szálkát, saját táskás, gülledt szemükben a gerendá(s)t sem látják ezek a szerencsétlen cérnametéltek.
süti beállítások módosítása