Dhisz fláwör iz tö fánding prezident, mondta a magyar politikai abszurd két lábon járó megszemélyesedése, az igazi, őszinte, progresszív, európai értelemben vett divatcsapás: igen, Gurmai Zita.

gurmai.jpgA tegnapi napunkat bearanyozó képviselőasszony megajándékozta az európai értelemben vett sovinizmus román képviselőjét, Ion Iliescut egy könnyed puszival és virággal. Öröm bódottá van, együtt építjük Európát, Zita jóvá teszi mindazt, amit az orbáni félázsiaizmus baltás gyilkosos otromba, nem európai, nem modern, nem progresszív mucsaizmusa elrontott.

Gurmai tehát betipegett Romániába, hogy egy könnyed, nőies mozdulattal lerombolja a román és magyar nép megbontha közé emelt falakat.

Ezúton mi is üdvözöljük  Ion Iliescut, a román szociáldemokratizmus fénylő csillagát, haladó képviselőjét, akinek ugye semmi köze nem volt a Fekete márciushoz, sosem működött együtt a román sovinisztákkal (ellentétben a széljobbal kokettáló Orbánnal ugye), minden cselekedetében érezhető a magyar kisebbség iránti szimpátia és tolerancia, és amúgy nem egy tőről metszett, 1.0-ás balkáni vörösnacionalista, mint ahogy a magyar jobboldal állítja.

Az európai értelemben vett szakmai politizálás, a hozzáértés, az érvek, érvrendszerek mestere, Gurmai Zita érti és érzi a környező országok fejlett politikai kultúráját, s példát mutatott, itt, nekünk, hogyan is kell európai értelemben véve letérdelni egy progresszív sovi szociáldemokrata előtt.

Komolyra fordítva: Gurmai Zita semmi újat nem tett. Egyszerűen a haladó magyar baloldal hagyományát ápolja, 2004. deccember 5-ét.

A maga szerény, egyszerű módján.

Aromó

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr425244386

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.25. 15:13:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Európai értelemben vett lakájok 2013.04.24. 16:13:03

Gurmai Zita semmi újat nem tett. Egyszerűen a haladó magyar baloldal hagyományát ápolja, 2004. deccember 5-ét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabesz7004 2013.04.24. 14:39:13

Ahogy tetszik mondani! Így igaz, kaloda s bitó, az kell ide!
süti beállítások módosítása