Avagy a politikai infantilizmus találkozása a hiperlaza suttyó hasnyálmirigyével.

cbf16bf7e37fb6668ed903d697ba84a0.jpgSejtettük, pontosabban tudtuk, hogy fertelmes kampány elé nézünk, ahol minden adott az eddig is fájóan nívótlan közbeszéd további leépítéséhez, de a vasárnap délutáni Szolidaritás akció a lefejezett Orbán-szoborral, fejének rugdosásával, körbehordozásával, majd Himnusz káromkodós változatának és a "Bazdmeg a kormányt, bazdmeg az Orbánt" című Dopeman "opuszok" előadásával már olyan mély dimenzióba taszít bennünket, amiről nagyon nehéz válogatott szavakkal beszélni.

Egy dolgot azért kérünk

Ezt a Dopeman nevű élőlényt valaki küldje vissza a saját világát jelentő negyed házas haknikba és a Vacsoracsata szintű társadalomromboló médiaközegébe, tehát oda, ahová való.

Ez az ember ugyanis még a jó pár méretes bunkójával agyonvert közéletünk igencsak alacsonyan tartott színvonalát sem képes megugrani, fertőzzön inkább csak ott, ahol ezt megfizetik neki bőséggel, ha már sajnos igény bizony mutatkozik rá.

Az ízléstelen performansz és az obszcén előadás viszont egyrészt újfent megmutatta, hogy a kampány tematizálásához egyre durvább eszközökhöz nyúlnak a politika szereplői, másrészt rávilágított a magyar baloldal szellemi nihiljére.

Azt pedig végképp nem értjük, miből gondolták azt a Bajnai mögött állók, hogy kiváló ötlet egy hivatalban lévő miniszterelnököt gyakorlatilag lefejezni, majd körbehordozni az utcákon. Valaki náluk nagyon szeretné Orbán újabb győzelmét. Mert a kis akciót bámulva a Lendvay utcában már a hűtött pezsgőt is bonthatják. Most komolyan, tényleg ezek akarnak kormányra kerülni?

dopi.jpg

Arról már nem is beszélve, hogy 1956 hőseinek dicsőséges mozzanatából és az azt követő terrorból politikai tőkét kovácsolni az akkori hősök tettének legszomorúbb kigúnyolása. Pláne ettől a társaságtól.

De képzeljék el ugyanezt a jelenetet fordítva, mondjuk egy Fidesz nagygyűlésen, ahogyan Gyurcsány papírmasé fejével pingpongozik a tömeg?

Jól tudjuk mi lenne.

Ennyit tudott hozzátenni a baloldal a kampányhoz:

Pár száz nyugdíjast, egy mocskos szájú rappert, egy színtelen-szagtalan szerencsétlent és egy szétfűrészelt, megtaposott Orbán-szobrot.

Készülhetünk egy újabb Fidesz-kormányra.

Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr445540696

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pózolj levágott Orbán fejjel! 2013.09.30. 21:00:04

Az ízléstelen performansz és az obszcén előadás rávilágított a magyar baloldal szellemi nihiljére.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vantaan 2013.09.30. 11:52:51

Pedig TÖK JÓ ez az ötlet! Végre egy valóban kreatív tett. Magyarországon néven kell nevezni végre a dolgokat. Orbán a mini-elnök egy Sztálin hagyaték s mint ilyent igenis fel kell a tömegeknek mutatni.

PonyvaMester · http://ponyvamester.hu 2013.09.30. 12:12:14

Akár így,akár úgy, azt gondolom van jobb módja a nemtetszés kinyilvánításának a levágott fejnél. Ez a legalja.

Gandalf007 2013.09.30. 12:50:02

Legalább skandálták közben, hogy "Here comes the King in the North"?

2013.09.30. 13:15:07

A cikk alapvető mondandójával maximálisan egyetértek. Egyet vitatnék el, ez nem a magyar baloldal szellemi nihilje. Ezek nem a baloldal.

Üdv: egy baloldali :)

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.09.30. 14:37:51

Dopeman egy alulművelt tahó, még a déli redneck-ek is kinéznék maguk közül, ha egyszer elpotyázna valahogy Amerikáig. De az ilyen moslékbolsevisták valószínűleg nem adják ki a hazai baloldali szimpatizánsok jelentősebb részét. Szerintem.

TrollSlayer 2013.09.30. 14:41:52

Jó a kép, mennyire látszik, h üres az a fej!

ben2 2013.09.30. 14:50:54

@saaby.:

Ők valóban nem az egész baloldal, de oda tartoznak. Ahogy Orbánon is számon kérnek minden szélsőjobbos uszítást, antiszemita megnyilvánulást, néha még akkor is, ha egyenesen ellene irányulnak, úgy a baloldalnak is meg kell tanulnia, hogy hogyan kezelje a saját szélsőségeseit, vagy hogyan rakja partvonalon kívülre a kezelhetetlen alakokat.
Nem mintha ez a fajta öntisztulás sosem ment volna a baloldalnak: Schmuck Andortól és Zushlagtól is szépen meg tudtak szabadulni a szocik, Dopemant sem lenne nehéz elzavarni oda, ahova való, csak jelenleg nincs rá igény, mert ő is kell a szavazat maximalizáláshoz.
A baloldal már letett a választások megnyeréséről, jobban érdekelt a meglévő hívei fanatizálásában, mint a mérsékelt bizonytalanok bevonásában, ezért működhet a soraikban zavartalanul, elszabadult hajóágyúként jópár szalonképtelen arc.

@vantaan:

Ez is egy legitim álláspont, csak ne akarj vele választást nyerni.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.30. 16:15:43

Nagyon jó cikk, pár stilisztikai szempontot akarnék konkrét példák alapján a szerző figyelmébe ajánlani.

Észrevételem technikai jellegű, a cikk tartalmát érintetlenül hagyja.

Tehát:

Ezt a Dopeman nevű élőlényt =_E_ Dopeman nevű élőlényt

"Ez az ember" =ezen ember, eme ember, vagy: ez ember

"miből gondolták azt a Bajnai mögött állók" = miből gondolták a Bajnai mögött állók

"ettől a társaságtól" = e társaságtól

nemhívő 2013.09.30. 21:53:25

...tahók mindkét oldalon vannak...

Nekem rémlik felvonulás akasztófán lógó gyurcsánnyal és tojásdobálózás főpolgármesterre,..valamint rendszeres leköpdösés is...hogy csak párat említsek..

Bunkóságnak tartom áttolni a bunkóságot..

leroi 2013.09.30. 22:09:25

Nekem régebbről még egy lángoló szalmabábú is eszembe jut, amit egy pártelnök (később miniszterelnök helyettes) személyesen gyújtott meg.

Egyébként ez szerintem egy FIDESZ provokációnak is simán elment, a kormányváltás szempontjából kifejezetten kontraproduktív.

sztd 2013.09.30. 23:07:34

Engem valahogy nem zavart ez a jelenet. Ők állítottak először Orbánnak szobrot, le is döntik...
Ebben a kérdésben Szily Lászlóval értek egyet.
cink.hu/miert-borult-ki-mindenki-a-szezon-legjobb-orban-lefeje-1425599433
Voltak itt zászlóégetések is már a ciklusban, lehet, hogy a kampányban lesznek is, és valamivel mindenkinek fel kell hívni magára a figyelmet.

Az sokkal jogosabb kérdés, hogy Dopemannel (vagy akár Bajnaival) hogyan képzelik a kormányzást, de ez már legyen a szavazóik gondja.
Annyi fantáziával, hogy O.V. vonuljon ki a közéletből mondjuk még most is túlértékeltnek tűnnek, de egy szoborfejtől szerintem sem kellene undorogni.

narmer 2013.09.30. 23:12:54

@nemhívő:
Haggyátok már ezt a bunkóságot, meg a bunkót meg a bunkózást.Egyik tett sem ér fel azzal, hogy október 23 előtt egy hirhedt Mikus szobor travesztálásával többszörös uszítást valósítottak meg. Csak megjegyzem, hogy nem csak a fejét vágta le valamelyik vérnősző barom, de a szívtájékát is kifarigcsálták a kisbicskával, úgy hogy ne kezdjétek el, hogy egyik sem különb a másiknál.Akik leköpik Gyurcsányt az a ti véleményetek szerint elmebuggyant békemenetes, de tegnap a Szolidaritás nevű lopott logójú elit szervezet vonultatta fel, elit kommandóját.

Albu 2013.10.01. 03:03:39

@Nemzetstratégia: Tyű, sokat változik a nyelv, meg a hatása is énrám, Budapesten, mert ezeknek a fele föl sem tűnik.

Ami viszont igen, az a rohamosan terjedő különírás: összetett szavaké, igekötőké.

Például: mi az a ,,negyed házas''?! : )

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.10.01. 09:19:30

Nekem sem kedvencem Orbán Viktor és "hűséges csatlósai". Főként a hűséges csatlósokkal van a baj szerintem.
Csinálnak egy szépen megmunkált Orbán Viktor szobrot, hogy aztán leborítsák. Ebben a szösszenetben benne van az elmúlt évtizedd alatt kialakult magyar politikai hisztéria diszkrét bája:
- Az ipari mértékű szardobálás.
- Mindegy mi lesz helyette csak ami most van az nem jó elv.

Ha pl.: a 65 év felettiek ingyen utazásának szabályozását hangoztatták volna, akkor a "tömeg" fele gyorsan elmegy a lekgközelebbi villamossal, míg megteheti.

De a közlekedési vállalatok iszonyú vízfejűségét és hihetetlen prémiumait vennék elő, akkor rájönnének, hogy nem csak most de ezelőtt is ez ment... és ki tudja, talán közülük kerül ki az úv "Vitézy Dávid"... szóval ezt a támát is hanyagolni kell.

És még sorolhatnám...

toportyánzsóti 2013.10.01. 09:32:07

Ilyen 1 igazi kéttudatú skizó jobber elme,aki koporsókkal játszadozott nem túl régen.Ott a helyed a nemzeti gödörben.
süti beállítások módosítása