647as.jpgEgy időutazásra invitáljuk kedves olvasóinkat. Fussuk át közösen a listát! A listát, ahol a neveket olvasva azt hiheti a gyanútlan halandó, hogy 1994-et írunk. A baloldali összefogásnak sikerült kirángatnia a politika pöcegödréből a bukott politikusok színe-javát. Olyan arcokat, akik elévülhetetlen "érdemeket" szereztek az ország anyagi és erkölcsi tönkretételében.

Pukkannak a pezsgős üvegek a Lendvay utcában. A választási kampány úgy ért véget, hogy igazából el sem kezdődött. Orbán, Vona és Mesterházy helyett Gyurcsány, Fodor és Kuncze döntötte el, hogy a Fidesz 2014-ben kap még négy év haladékot az ország ráncba szedésére. Nincs az a politikai tanácsadó, külföldi szakember, aki ennél jobb kampányt tudott volna összehozni, mint amit az MSZP, az Együtt-PM és csatolt részei az elmúlt hetekben összebarmoltak.

Kuncze és Fodor Gábor mint a "korszakváltás" letéteményesei? Az ember komolyan elgondolkodik, hogy ezek tényleg ennyire hülyék, vagy ez csak elterelő hadművelet, zavarkeltés az ellenség soraiban. A mai hivatalos bejelentés után csak egy dolog tiszta: a ballib oldal törzsszavazóknak sincs túl sok igénye az innovációra. A hazai klubdemokráciának teljesen mindegy, ki a középpályás, a csatár, vagy a kapus: a klubhűség minden józan megfontolást felülír.

Él ebben az országban ma nagyjából kétmillió ember, akik egyszerűen beleszülettek a pártállásukba. Azért fideszesek, mert már '45-ben a kisgazdákra szavazott a nagyfater (akik akkor sem a vidék pártja voltak, hanem pontosan olyan jobbos gyűjtőpárt, mint ma a narancsosok), vagy azért húzzák az ikszet a szegfűre, mert "Kádáridejénjobbvolt", esetleg "ezeknekanáciknakazelődei...". A szocik egyértelműen eldöntötték, hogy, ha már a győzelemre úgysincs esélyük, hát ezeknek fognak politizálni. Hogy legalább ők biztosan elmenjenek szavazni. Kormányváltásra nem lesz elég, de még négy év jól fizetett parlamenti trollkodásra, orbánozásra meg nácizásra pont jók lehetnek. 

A mostani „korszakváltás” igazolja, hogy a ballib oldal képtelen bármifajta megújulásra. A lista első helyén a szerény értelmi képességű Mesterházy Attila áll, őt követi a bukott, hajdúbétes  gazdasági miniszter, Bajnai Gordon, a harmadik versenyző pedig az országot egyszer már kis híján csődbe vivő Gyurcsány.  A negyedik helyet a százmilliós tartozásokat maga után hagyó SZDSZ korábbi elnöke, Fodor Gábor kaparintotta meg. Ötödiknek pedig felvették a szakadár LMP-s Szabó Tímeát, aki korábban a Gyurcsány-kormány szabadságjogokhoz, jogállamisághoz való viszonyát vagy az álbaloldali kormányok neoliberális gazdaságpolitikáját is kritizálta. Kérdés persze, hogyan tud majd ezek után Gyurcsány és választói szemébe nézni (a tükörről már nem is beszélve…)

A népfrontos összeborulásból csak az LMP és a 4K maradt ki, néhány közszereplő, akik gerince nyomokban csontozatot is tartalmaz, és képtelen a nevét adni a beismeréshez: a magyar baloldal képtelen a megújulásra.

Jellemző – és egyben az elmúlt hetek igazi tanulsága –, hogy mennyire egyedül maradtak Schifferék és a negyedikköztisek. A balliberális térfélen nem csak a politikusok, de az értelmiségi holdudvar 99 százalékánál is megállt a falióra valahol a '93-as médiaháború és chartás tüntetések idejében. És ezért már tényleg nem Gyurcsány a hibás…

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr525758141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clegane 2014.01.14. 14:44:08

hát még azért van elég idő a választásokig hogy az ember kitalálja, hogy akkor az LMPre vagy a 4Kra szavazzon.

Azor 2014.01.14. 14:55:49

"ezekanáciknakazelődei"
helyett
"ezekNEKanácikkazelődei
vagy
"ezekanácikutódai"
nem? nem-e?

toportyánzsóti 2014.01.14. 16:45:21

94-ben buktak először a jobber hülyegyerekek kormányról...Most is 83% kormányváltást akar.Mentek örökre a csatornába analfabéta élősködői Mária országának.

Veridicus76 2014.01.14. 17:34:07

Összeállt a Hazafiatlan Népfront, mint a gecis bugyi.

Tom Bradley 2014.01.14. 17:51:35

na ezért maradt egyetlen vállalható lehetőségként Vona és a Jobbik

Dzsentrisvihák 2014.01.14. 19:29:55

Nem kell meglepődni, beérett a szárszói vetés, Mimike vécéjében, ha nehezen, és némileg széntablettásan is, de összeállt a közös foshalom. Most már csak le kellene húzni...

Paraphone 2014.01.14. 20:01:59

Erős hiányérzetem van. Hát Bokros Lajos, és a Modern Magyarországért Mozgalom már szart sem ér?

Pagnar 2014.01.15. 00:30:55

@toportyánzsóti: csak annyi szeretnek neked mondani, hogy:

Me' nem baszod szajba a kurva anyadat, te senkihazi balliberalis fattyu.

Szúrófény 2014.01.15. 03:59:18

Mért ver bennünket az Isten ilyen "elittel"? Mind a ma fia, egyben maffia!

Sylvester94 2014.01.15. 11:26:57

@toportyánzsóti: az, hogy az emberek 83%-a kormányváltást akar, még egyáltalán nem jelenti a baloldal győzelmét. Ahhoz kellene egy erős alternatíva is; ebből vagy olyan van, amit legalább annyira utál mindenki, mint magát a Fideszt (gondolok itt a szépen összeálló baloldali blokkra) vagy annyira nem lehet tudni, mi lenne a kormányra kerülésekor, hogy még a "régieknél" is nagyobb rizikó rájuk szavazni (pl. Bokros Lajos, Jobbik stb.)
Ahhoz, hogy a Fideszt leváltsák, olyan párt vagy koalíció kell, amiről sugárzik az emberek felé, hogy "Igen, mi vagyunk azok, akik képesek rá!" Ma ilyen párt nincsen Magyarországon.

efjozsi 2014.01.15. 12:42:56

Azt már tudom hogy nem szavazok balosokra,liberálisokra,impikre...

kocka123 2014.01.15. 12:53:49

Gyönyörű! Egy régi elvtársuk dala jut róluk az eszembe: "összehordja a szél a szemetet" www.youtube.com/watch?v=GiNI1Rmn3To

Kmg42 2014.01.15. 13:48:33

Azért van ebben az országban egy nagy halom inkompetens zombi is... az átlag magyar... Velük mi lesz? Azok akik 8 évet biztosítottak szavazatukkal az MSZP-nek, mert nem akartak több Ezüsthajó Kft-t meg Happy End Kft-t, viszont az "emútnyócév" annyira betett nekik, hogy szelektív agyuk újra átbillent a Fidesz oldalra mondván bárki csak a komcsik ne. Ez a kedves réteg hirtelen felindulásból teljhatalmat adott a narancsosoknak akik persze megmutatták hogy szarból nem lesz szalámi. Most ezek a kedves inga zombik megint bele szavaznak az "emútnyócév"-et okozó El Kúróba mondván bárki csak a Fidesz ne, meg persze a nácik se mert azok nácik meg elve hogy venné már ki magát?!
Esetleg felfedezik magukba a liberál hippi életérzést és irány az LMP? Mert persze semmiképpen sem maradnának meg a seggükön.. ááá dehogy!

toportyánzsóti 2014.01.15. 16:39:21

@Pagnar: Lőtéri veszett kutyát nem érdekli hogy anyád szexmunkás volt,sajna neked is jutott a francúzkórjából ami szakmai ártalom,húzzál ellene kotont a fejedre.

toportyánzsóti 2014.01.15. 16:44:35

@Sylvester94: Ki kell ábrándítsalak,elég tolvajnak lenni hogy elzavarjanak a magyar választók,nem is kell hazaárulónak lenni mint ovi aki gazprom-roszatom gyarmatot varázsolt a jobber hasznos hülyék lelkes aszisztálásával,előtte meg 30 multi seggét is kinyalta pár keleti basi hátsóval együtt.

Mikrobi 2014.01.16. 08:36:48

@Pagnar: te aztán egy úr vagy, amolyan igazi, polgári, keresztény, népi, nemzeti, konzervatív polgári úr!

Mikrobi 2014.01.16. 08:42:44

@toportyánzsóti: látom, volt előzménye is -.-
süti beállítások módosítása