puttler.jpgPutyint szeretni nem kell. Nem is lehet. Ahhoz túl sok politikai gyilkosság történt a hatalma érdekében. Ahhoz túl sok egyetlen, a titkosszolgálatok által szervezett, saját népe elleni házrobbantásos merénylet gyanúja is (amit a csecsenekre kent, hogy háborút indítva ellenük a kemény vezető szerepében tetszeleghessen).

A rendszere csaló és elnyomó, a személyes stílusa gyakorta undorító, kivált, ha betekintést enged szexuálpatológiai állapotába. Az orosz hagyományok közül a legrosszabbra, az erőszak-kultuszra támaszkodik. A kőolaj-földgáz-hadiipar alapú gazdaság- és társadalomszervezés riasztóan kilátástalan.

A Fidesznek az orosz gáz importálásából és Paks2 felépítéséből százalékot hasító hatalomba betonozása tűrhetetlen. A Putyint a keresztény Európa egyetlen szóbajöhető megmentőjeként bemutató cikkek Orbán Viktor kedvenc heti- és napilapjában mérhetetlenül ostobák (vagy hazugok), még ha bele is keverik a seggnyalásba az orosz kultúra halott szellemóriásait (az élőket nyilván azért nem emlegetik, nehogy reagáljanak a megszólíttatásra).

De nagyjából ennyi. Méretes botorság benyelni és szajkózni a Putyint a földi gonoszság fő megtestesítőjének feltüntető nyugati propagandát.

Aki viszolyog a véreskezű, nacionalista Putyintól, ne feledkezzen el a tehetetlensége leplezése és újraválasztatása érdekében Afganisztán és Irak ellen indokolatlan háborúkat indító George W. Bushról, és az Amerikai Egyesült Államoknak az Iszlám Állam feltámasztásában Obama elnöksége alatt játszott szerepéről sem. Különbség a putyini és az amerikai politika között, hogy az előbbi erős politikai irányítás alatt álló állama nyíltan helyezi középpontba a katonai erőt, míg a százszorta képmutatóbb és százszorta több halálos áldozatot követelő, oligarchák által irányított amerikai politika évtizedek óta csak "a hadiipar szórakoztató üzletága" (Frank Zappa).

Vészes naivitás nem látni, hogy az USA szemében Putyin fő bűne nem a lelkén száradó vér, hanem hogy jelentősen lelassította Oroszország javainak nyugati kézre juttatását. Hogy Putyin szelektív oligarcha-üldözésének célja az erős orosz központi hatalom gazdasági alapjainak megteremtése (amiben szintén vannak oligarchák, de nem az elnök fölött, hanem hűbéreseként). Azon nyilván el lehet vitatkozni, hogy az efféle államhatalom-építés elvezethet-e hosszabb távon valamiféle gazdaságilag stabil lábakon álló szuverén államhoz (ami a lassú demokratikus fejlődés beindulásának előfeltétele, ha nem is garanciája), és ezen keresztül valamilyen kulturális fejlődésre vagy bármi egyéb jóra, de ebben a vitában én nem tekintem relevánsnak a Putyin által profitjától megfosztott nyugati nagytőke gyűlölet-propagandáját.

És még valami: akik sosem ejtették ki a "gyarmat" szót, sőt bolondnak tartották, aki megtette, ám aztán egyszerre hirtelen nekiálltak kórusban Magyarország orosz gyarmattá válásáról rettegni, legyenek szívesek mellékelni egy táblázatot arról, évente mely égtájak felé hány milliárd forintnyi, nálunk megtermelt jövedelem áramlik ki az országból...

Juhász Géza

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr97186411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.18. 16:29:50

Aki nem oroszbarát, az is kénytelen elismerni a tényeket.

Márpedig tény, hogy jelenleg Oroszország a kereszténység utolsó európai bástyája, mely harcosan fellép a liberalizmus emberrontó otrombasága ellen és kiáll az emberiség örök értékeiért.

Putyin rendszere csaló és elnyomó, a személyes stílusa gyakorta undorító? Ezek szerint fogalmad sincs rendszeréről...

ARTURUS 2015.02.18. 17:13:38

Ja nagyon király rendszer ahol 60 újságírót öltek meg addig miatta és több politikust és üzletembert, az ilyen hazaárulok mért nem takarodnak oroszországba?

A kommunista putyin mint az keresztyénség védőbástyája még kimondani is szégyen!

Meny a rákosi után moszkvába az való neked!!!!

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2015.02.18. 18:43:52

@ARTURUS: Ha a korábbi rendszerhez való kötődés alapján zavarnánk el a közéleti szereplőket, alig maradna pár ember a magyar parlamentben!

Egyébként egy szuperhatalomtól mit vártál? Hogy majd szép szóval fog kormányozni egy kontinens méretű országot, ahol megannyi kisebbséget kell összetartani? Ugyan már! Ne álmodozz!

Putyin legalább úgy bánt a Femennel és az egyéb deviáns magamutogatóval, ahogy azt valójában kell(ene) csinálni. Az is igaz, hogy jelenleg csak tanulhatnánk a kereszténységet Oroszországtól.

Engem tanított egy nagyon idős atya, aki azt mondta, hogy majdnem minden egyházi felsővezetőnk besúgó volt. Tudja, mivel velük nem találkozott Recsken.

Toportyán Zsóti 2015.02.18. 19:13:43

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: Libsik mérhetetlen sötétségénél csak az illibsik szórakoztatóbbak akik benyalták ezt a liberálszélkakas putinpincsikutyát.

Toportyán Zsóti 2015.02.18. 19:35:54

@maxval bircaman szerkesztő: Ne szenvedj homofób homokos kérődző,kidobott minden kopek amit felnyalsz az árulásért.

Krisz11 2015.02.18. 20:27:15

"A Putyint a keresztény Európa egyetlen szóbajöhető megmentőjeként bemutató cikkek Orbán Viktor ..lapjában mérhetetlenül ostobák"
Szerintem a mindenkinek való megfelelni akarás az inkább, hogy a blogger ide is szúr egyet meg oda is. A megfelelési kényszer.

Putyin a konzervatív és tradicionális világ vezetője. Sosem fog Conchita Wurst-ök előtt hajlongani. Nem fogja sarokba szorítani a buzilobbi. Nem fogja a saját népét és hagyományait alázni, miközben a kisebbségeknek 2 kézzel szórná a pénzt. Nem fogja a bűnözőket a szegényekkel összemosni és mentegetni. Nem fog értéksemleges, család vagy nemzetellenes propagandát terjeszteni.

Ha nem lenne, akkor csak a Guy Verhofstadt féle kutyákat molesztáló brüsszeli liberális EU politikusok lennének, vagy a Boko Haram, meg a kim dzsong-un féle vadak.
Ameddig van egy ilyen ország és egy ilyen vezető, meg kell becsülni.

Sturmabteilungsmann 2015.02.18. 22:17:20

Ez egy tipikus "ide is szurok,oda is szurok" cikk, nincs mondanivaloja,es, ami tenyleg gagyiva teszi, hogy eszre sem veszi az iro,h maga is a nyugati propaganda- kepet festi le putyinrol. Ostoba cikk!

Arthur Bloch 2015.02.19. 05:23:48

Ismét ideillik:"..Ha zavarosak a viszonyok, - a zavaros fejűekből profik lesznek..." - persze az is igaz manapság,hogy :"Cuiusvis hominis est errare,nulliusnisi insi insipientis in errare perseverare..." egyszerű szóval - tévedni emberi dolog,de csak az ostoba tart ki a tévedésében!

2015.02.19. 05:41:41

A hülye világnak mindig kell egy jó és egy rossz ország, mely egymás ellen harcol. Mi a francot raknának az amcsi filmekbe ellenségnek, ha nem ilyen Putyinokat ?
Egyébként véleményem szerint a Putyin egy baromi okos ember.Lehetne kicsit demokratikusabb mint most, de nyilván egy akkora országot mint az övék, nem lehet könnyű kormányozni és nyugalomra bírni.

bontottcsirke 2015.02.19. 06:47:45

@ARTURUS: Igen ez a balkánia. Sajnos nem jó. Viszont szerintem az sem jó, hogy az ország háromnegyede nyomorog, mert a gazdag nyugati államok összeszerelőüzemeként működik.

bontottcsirke 2015.02.19. 06:49:00

@Sturmabteilungsmann: Ez az egyik legjobban megírt blog. Szerintem fáradj a TASZ postjaihoz, azok lehet, hogy kielégítik szellemi színvonalad.

MACISAJT 2015.02.19. 08:43:50

Tegyük fel másként a kérdést.

Oroszország vagy Ukrajna?
És akkor lehet kezdeni Ukrajna "előnyeinek" taglalását.
Annak az Ukrajna amelyik 2005 óta "narancsos forradalomban" ég.
Az az Ukrajna ahol polgárháború volt, van, lesz.
Ahol a lakosság 25% orosz ajkú.
Ahol államcsőd volt, van, lesz.
Ahol lopnak, csalnak, hazudnak, beleértve az orosz gázt.
És ahol Soros George és a Goldman Sachs emberei ga(rá)zdálkodnak.

Szóval: ki tesz Ukrajnára?

Szóval:

Le Orme 2 2015.02.19. 08:44:26

A cikk nem érvel, nem támasztja alá kijelentéseket tényekkel sem.

MACISAJT 2015.02.19. 08:49:29

Tessék:
index.hu/gazdasag/2015/02/14/fitch_allamcsod_fenyegeti_ukrajnat/

És lehet sorolni, ki fogja ezt a csődtömeget még évekig, évtizedekig finanszírozni?
Az USA? Az IMF?
Az EU?

Muhaha.

csak egy néző 2015.02.19. 08:52:10

„Úgy tenni mindig, minden egyes pillanatban, mintha a magyar nemzeti érdek csak azért létezne, hogy mások erőszakot tehessenek rajta: nem bátorság; gyurcsányság" orbánság
„A magyar nemzeti érdek állandó elárulását remek kompromisszumnak eladni: nem bátorság; gyurcsányság.” orbánság
„Oroszoknak lefeküdni energiaügyben, Putyintól ájultan elalélni és félni: gyurcsányság., orbánság. Utóbb Nyugaton az egészet letagadni, s azt mondani, amit a Nyugat akar hallani (mindezt persze szemrebbenés nélkül): gyurcsányság.” orbánság
„Nem létező céget vezetni, oda behordani a zsákmányolt holmit, aztán eltüntetni: gyurcsányság.” orbánság
„Hisztérikusan nekirontani minden pillanatban politikai ellenfeleimnek: gyurcsányság.” orbánság
„A politikát gyűlöletté, bozótharccá gyalázni: gyurcsányság. Erre büszkének lenni: gyurcsányság.” orbánság
„Egy elrontott, gyalázatos gyerekkort megtorolni az egész országon: gyurcsányság.” orbánság
(BZS)

MACISAJT 2015.02.19. 08:57:36

@csak egy néző:

Csak akkor volna tisztességes, ha azt is idéznéd, amit AKKOR B.Zs. mondataira reagáltak a ballibák...

Pan Modry 2015.02.19. 09:05:56

USA vs. Oroszorszag?

Hol a nagyobb a GDP?
Hol a magasabb varhato elettartam?
Hol magasabbak az atlagberek?
Hol halnak meg ujsagirok veletlenul?
Hol szuletnek olyan cegek mint a google v az apple?
Honnan hova szoktak emigralni az emberek?

Koszonjuk Emese!

Aki Oroszorszagot mint usa-hoz kepest relativ jot emlit az bizony egy szemellenzos szervilis, tenyeket teljesen ignoralo Putyin seggnyalo!

csak egy néző 2015.02.19. 09:13:50

Hát hiába, örök érvényű gondolatokat csak a nagyok tudnak alkotni.

"Igazuk van azoknak, akik azt vallják: semmi szükség már arra, hogy bevonuljon ide az orosz hadsereg. Ugyanazt a célt elérik gazdasági eszközökkel is - ha akarják. S miért ne akarnák? Oroszország nagyhatalom, bár már csak árnya régi önmagának, de mi sem természetesebb, minthogy a régi akar lenni. Nem hadsereggel, nem jégcsákánnyal. Olajjal, gázzal.

Jól látja ezt mindenki Európában és az Egyesült Államokban. S tartanak is ettõl. Egyvalaki nem tart ettõl: Gyurcsány. (Orbán)

Gyurcsány - a szállingózó hírek szerint - pénzért rohangál Putyinhoz. A pletykák arról szólnak, hogy ha az oroszok nem segítenének, már régen összeomlott volna a magyar államháztartás, a forint, minden. De az oroszok segítenek, Gyurcsány pedig hálás nekik. Olyan minden, mint régen. Felrémlenek még azok a régi szép idõk? Tudom, már nem rémlenek fel.

Már csak az látszik, hogy az ellenzék vezetõje Európa szája íze szerint nyilatkozik az egyoldalú orosz energiafüggõségrõ l, s ez az európai szájíz most kivételesen egybeesik a magyar nemzeti érdekkel. S erre a budapesti orosz nagykövet megleckéztet. Kioktat. Fenyeget. A miniszterelnö k szintúgy.

Az ájtatosmanó-testû ,- képû- és lelkû Gyurcsány arról értekezik, hogy nem szabad megsérteni az oroszokat. Hát persze, hogy nem. {Ahogy a szaud-arábiaiakat sem...} De hát ki akarja itt megsérteni az oroszokat? Senki. Így, általánosan, hogy "oroszok", meg pláne nem. Már csak azért sem, mert az oroszoknak vajmi kevés közük van mindehhez. Ahogy nekünk is vajmi kevés közünk van ehhez a tolvajbandához."

MACISAJT 2015.02.19. 09:18:59

@csak egy néző:

Belpolitikai vita az Orbán-Szavolszkij pengeváltás miatt
MTI
2007.03.29. 17:50
Kapcsolódó cikkek (6)

Orbán: Az európai és az orosz észjárás különbözik
Gyurcsány tényleg hatalmas?
Hernádi: Az EU vállaljon kockázatot

GKM-delegáció utazik Bakuba
Moszkva szívesen segít a magyar problémák megoldásában
Révészé volt a nap demcsákozása

A miniszterelnök kárelhárításról, a külügyminisztre kármentésről beszélt csütörtökön, a Fidesz szerdai konferenciáján történt magyar-orosz szóváltással kapcsolatban. A Fidesz szerint nem Oroszország-ellenesség, hanem monopólium-ellenesség beszélt orbán Viktorból.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sértésnek tartja, ami Fidesz által a Római Szerződés 50. évfordulójára szervezett szerdai konferencián az orosz nagykövettel történt. A kormányfő erről újságíróknak nyilatkozott csütörtökön a parlamentben. Gyurcsány szerint egy politikusnak nem dolga minősíteni egy népet, indokolatlan és oktalanság bármely nemzetnek az önérzetét megsérteni.

Orbán Viktor szerdán a Római Szerződés aláírásának 50. évfordulója alkalmából a Fidesz által szervezett konferencián - az energiapolitika kapcsán - azt mondta, hogy az orosz és az európai gondolkodásban számos különbség van: míg a Európában a politikától független, piaci észjárás jellemző, addig Oroszországban nem a piaci, hanem állami, politikai alapú logika működik. A politikus szerint míg Európában a piac szereplői elfogadják a verseny szabályait, az üzleti tranzakciók átláthatók, addig Oroszországban nem a verseny elfogadása, hanem a monopóliumra való törekvés a jellemző.

A konferencián - bár nem volt előadó - Orbán Viktor szavait követően szót kért Igor Szavolszkij, Oroszország budapesti nagykövete, aki azt mondta: az energiapolitikából nem kell politikát csinálni. "Nem kell ebből politikát csinálni Elnök Úr, (...) le kell ülni tárgyalni" - mondta, majd hozzátette: nem kell eltérő észjárásról beszélni, hiszen csak piaci szempontok döntene, a gázt és az olajat pedig nem az állam, hanem a vállalkozók szállítják.
Gyurcsány felszisszenne

"Nekem az a dolgom, hogy a károkat elhárítsuk, és világossá tegyük, soha nem fog Magyarország egyetérteni azzal, hogy politikai, gazdasági vagy bármilyen természetű vita kapcsán megkérdőjelezzük egy másik népnek vagy nemzetnek saját önhitét, büszkeségét, identitását" - szögezte le Gyurcsány Ferenc csütörtökön, majd hozzátette: minden ilyen törekvés árt Magyarországnak.

A kormányfő úgy látja: magyarként felszisszennénk, ha egy másik állam vezető politikusa megkérdőjelezné, hogy mi más észjárást követünk, más a lelkiségünk, karakterünk mint az európai. "Az a jó - mondta Gyurcsány Ferenc - ha azt gondoljuk, hogy ez egy szerencsétlen, nem kívánt, talán nem is tervezett mondat volt és többet ilyen nem hangzik el. Legfeljebb aki ezt mondta, azt mondja, nem úgy gondolta, nem azt értette ez alatt" - fűzte hozzá. Arra a kérdésre, hogy szerinte bocsánatot kellene-e kérnie Orbán Viktornak, azt válaszolta: ezt majd ő eldönti.

Göncz: károkat okoz a Fidesz

A külügyminiszter veszélyesnek tartja, hogy a Fidesz elnöke szerdán egy konferencián olyan jellegű minősítést használt külkapcsolati témában, amelyet eddig a belpolitikában alkalmazott. "A Fidesz radikális politizálása nemzetközi szinten igazi károkat tud okozni Magyarországnak" - hangsúlyozta Göncz Kinga azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor és Igor Szavolszkij vitába keveredett egymással. A magyar diplomácia vezetője szerint a Fidesz elnökének szóhasználata nagyon hasonlít ahhoz a megosztáshoz és minősítéshez, amit az ellenzéki párt és elnöke a belpolitikában alkalmaz.

"A bizalmatlanság nem tesz jót az üzleti kapcsolatoknak, az ilyenfajta magatartás, a Magyarországra emiatt vetülő gyanakvás után a külkapcsolatokban megint a kármentéssel kell foglalkozni" - mondta Göncz Kinga csütörtökön az MTI-nek, miután telefonbeszélgetést folytatott az orosz nagykövettel. A külügyminisztert Szavolszkij tájékoztatta a konferencián elhangzottakról, Göncz Kinga biztosította az orosz nagykövetet, hogy az Orbán Viktor által a szerdai konferencián elmondottak távol állnak a kormány álláspontjától.

nu pagagyí 2015.02.19. 09:20:50

Azon tűnődöm, ki a lehet az orosz titkosszolgálattól, a cikkíró tartótisztje? Csak találgatok: Habony?

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2015.02.19. 09:54:25

"Aki viszolyog a véreskezű, nacionalista Putyintól, ne feledkezzen el a tehetetlensége leplezése és újraválasztatása érdekében Afganisztán és Irak ellen indokolatlan háborúkat indító George W. Bushról, és az Amerikai Egyesült Államoknak az Iszlám Állam feltámasztásában Obama elnöksége alatt játszott szerepéről sem."

Ez a rész egy roppant népszerű, de egyáltalán nem bizonyított feltételezésre alapul, ami szerint vagy Obama, vagy Putyin. Én azt látom, hogy pont azok vannak kisebbségben, akik ezt a vagy-vagy játékot űzik, a többség szerint egyik sem elfogadható.

Mr. Hyde 2015.02.19. 10:01:43

Az első számú hadiipari gazdaság az Egyesült Államok. A katonai komplexum irányítja az országot a ll. VH óta.
Ezt Dwight Eisenhower hozta a világ tudomására a leköszönő beszédében.

Erő e-meló 2015.02.19. 10:02:35

@MACISAJT:
Az ukránok semmivel se különbek, minden rossz ami megvan a ruszkiknál az nálik is megvan

Annyival rosszabbak viszont, hogy még egy államot sem képesek maguknak megszervezni, ehelyett parazitaként élősködnek vagy Oroszországon vagy az EU-n. Most éppen gazdát váltanának a csóringer ukrópok, hogy ezentúl a mi vérünket szívják

bulista 2015.02.19. 10:06:20

@MACISAJT: "Ahol a lakosság 25% orosz ajkú."

Mesélj már nekünk, tudatlanoknak: hogy került Ukrajnába az a 25 % orosz? Ja, és főleg arról, hogy hova lettek onnan az ukránok, ahol most ezek a tiszta orosz lakosságú "Népköztársaságok" létesültek? Nagyobb dicsőségére a magyar nemzeti keresztény jobboldalnak: sikerült ezzel az orosz-barát orbán-semjén-zazrivecz vonallal jól megvédeni a 200 ezer ukrajnai magyart...

high up! 2015.02.19. 10:20:35

Én csak azt röhögöm ezen az utolsónak megmaradt hasznos hülye fidióta cselédtáboron (Bulgár birka, batyu, macisajt, alebek, kriszek), ahogy percnyi habozás nélkül váltottak 2010-ben vezérszóra szovjetseggnyalóra, komcsiseggnyalóra, 3/3-as seggnyalóra, Europa ellenessé, polgárság ellenessé, muzsik társadalom imádóvá.

És majd az lesz a nagy röhej, amikor majd Orbaneszkut Putyin kibassza a fizetési listájáról és majd Vonát fogja futtatni, hogy akkor majd ezek a fennt nevezett hasznos hülyék szintén seperc alatt hogy fogják majd vezérszóra lediktatúrázni a most éppen seggkinyalt Putyin gazdijukat.

Mindig mondtam, ez a magyar nép genetikailag hibás termék, ennyi Átlaghülyemagyarral a világon semmire se lehet vinni. Ennek a népnek tényleg a szovjet muzsik sors való örökre, nem pedig az Európai jólét.

FOLYTASSUK!

Mr. Hyde 2015.02.19. 10:47:21

@high up!:

Európában nincs is jólét. Legfeljebb azokon a területeken amik az évszázados gyarmati fosztogatásból meggazdagodtak és ebből minimális mértékben részesítik a pórnépet, hogy ne legyen mindennapos a lázongás. De eljön annak is az ideje is hamarosan.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.02.19. 10:53:08

Nálatok mindenki fogyatékos?
"nálunk megtermelt jövedelem áramlik ki az országból"
Hallottad már az a szót, hogy "befektetés"? Nos, az egy olyan dolog, amit azért csinál az ember, hogy profitot termeljen. Számára.

Khonsu 2015.02.19. 10:59:29

A maga módján ez is rossz meg az is. Ezért kéne már egy erős EU, de valahogy ezt nem nagyon akarják felismerni az emberek. Az orosz vagy épp amerikai függés leghatékonyabb ellenszere egy olyan európai szuperhatalom lenne, mely gazdasági és katonai téren is versenyképes velük.

Mr. Hyde 2015.02.19. 11:11:21

@Lord_Valdez:

A profit a munka kárára elkövetett rablás.

high up! 2015.02.19. 11:13:26

@MACISAJT: "Tegyük fel másként a kérdést.
Oroszország vagy Ukrajna?
És akkor lehet kezdeni Ukrajna "előnyeinek" taglalását."

Te méreten felüli segghülye! 1990-ben is feltetted a kérdést, hogy Magyarország vagy Szovjetunió?

És akkor lehet kezdeni a szarrá eladósodott Ugarisztán "előnyeinek" taglalását. Nemde?

Titeket Orbaneszku diktátor laborjaban tuti hpogy klónoznak, mert anyák ennyi egységsen hülyét egy országban se tudnak szülni.

FOLYTASSUK!

chepunk 2015.02.19. 11:15:31

@maxval bircaman szerkesztő:

Csak a kereszténbység egy pusztító, Föld ellenes, hazug szarság...

high up! 2015.02.19. 11:16:38

@Mr. Hyde:

Még hogy nincs jólét Magyarországon?? Kédezd már meg az Orbanszku famíliát, Simicskát, Mangalica Lörincet - és hadd ne soroljam a fidesz klán több 100 tagját - gyúrtcsánynak anno igaza volt: Nagyajólét!

Ja, hogy neked ebből semmi nem jutott? Hát ezt nem a nyugatiaknálm kell bereklamálni, hanem Magyaro-on elrendezni.

FOLYTASSUK!

chepunk 2015.02.19. 11:17:47

"mely égtájak felé hány milliárd forintnyi, nálunk megtermelt jövedelem áramlik ki az országból..."

Meg azt is, hogy honnan mennyi befektetés jön, meg segílyke (EU)...

chepunk 2015.02.19. 11:18:23

@Mr. Hyde:

Profit nélkül a melósnak nincs munkálya...

chepunk 2015.02.19. 11:21:30

@Khonsu:

Pontosan! Egy egységes EU kell, egy adórendszerrel, pénzüggyel, egy kormánnyal, egy külüggyel, egységes munka törvénykönyve, és munkaügy. Felesleges minden lófasz országba ( a mienk is ilyen) egy-egy a rabláson civakodó úgynevezett "nemzeti" kormány...

csak egy néző 2015.02.19. 11:44:50

@Mr. Hyde:
"Európában nincs is jólét."
rewrite.origos.hu/s/img/i/1406/20140606facepalm.gif

Azt hiszem mi még egy darabig csak szeretnénk olyan "nincs is jólétet".

2015.02.19. 11:44:57

@Mr. Hyde: .. mint például Finnország, amely maga is gyarmat volt. Egyes, leülhetsz.

2015.02.19. 11:46:17

@chepunk: Na ja. A szerzőnek pedig javasolom hogy hagyja a kamatot a bankban, nehogymár ő is karvalytőkéssé váljon.

Mr. Hyde 2015.02.19. 11:52:53

@fagyospityóka:

Finnország a függetlenségét a bolsevikoktól kapta. Társadalmi berendezkedésének progresszív jellege a szocialista behatásnak köszönhető.

pitcairn (törölt) 2015.02.19. 11:54:13

@fagyospityóka:

azért az egykori Finn Nagyhercegséget én nem tekinteném gyarmatnak

Grand Duchy of Finland
en.wikipedia.org/wiki/Grand_Duchy_of_Finland

pitcairn (törölt) 2015.02.19. 11:55:29

@Mr. Hyde:

a kereskedelemből lehetett meggazdagodni, a birodalomépítés csak bizonyos csoportoknak volt nagy biznisz

a többség számára azonban jó nagy szívás volt

a gyarmattartó-államokban is

Mr. Hyde 2015.02.19. 12:00:41

@pitcairn:

A rablásból is meg lehet gazdagodni
A gyarmattartás a legnagyobb biznisz.
A periféria brutális kifosztása történelmi előnyt biztosít a világrendszer centrumállamainak.
A globális gazdasági rendszer hierarchikus. A gazdagok a szegényekből gazdagodtak meg.
Jelenleg neokolonializmus működik, gazdasági gyarmattartás. A többlet a centrumállamokba áramlik.

A geopolitikai feszültségek ebből az alapvető érdekellentétből fakadnak.

bulista 2015.02.19. 12:08:32

@Mr. Hyde: Hát te aztán jó sokat tudsz Finnország történelméről...Nézz már utána ennek: "Finn polgárháború" meg hogy mit is kaptak pontosan a finnek a bolsevikoktól? Jézusom...

2015.02.19. 12:10:01

@Mr. Hyde: Ott mintha némi fehérek legyőztek volna némi vöröseket egy rövid polgárháborúban, 1918-ban. És ha a bolevikoktól kapta, akkor miért támadt rájuk a főbolsevik 1939-ben? Meggondolta magát?

2015.02.19. 12:17:37

@pitcairn: Nos, Jukka Vanska barátomnak (aki mégiscsak echt finn) erről teljesen más a véleménye. Az talán inkább mérvadó.

2015.02.19. 12:19:27

@Mr. Hyde: Mintha a RKP XII kongresszusának valamelyik dokumentumát olvasnám vazze.

Mr. Hyde 2015.02.19. 12:23:29

@fagyospityóka:

A szociáldemokrácia erős társadalmi bázisának köszönhetően lett köztársaság Finnország, monarchia helyett.
A németországi orientáció ugyanakkor tovább élt, így Szovjetunió védelmi vonalat alakított ki magának.
A lépés nem volt megalapozatlan, mivel később 1941-ben Finnország valóban rátámadt a Szovjetunióra.

2015.02.19. 12:31:32

@Mr. Hyde: És ez hogy jön ahhoz, hogy az ország '18 előtt gyarmat volt?

2015.02.19. 12:33:08

@Mr. Hyde: Naná, hogy rátámadt, miután 40-ben a ruszki elfoglalták Vyborgot, és az egyetlen Jeges tengeri kikötőjét

pitcairn (törölt) 2015.02.19. 12:41:00

@Mr. Hyde:

Anglia kezdetben lesajnált periféria volt... oszt meggazdagodott...

az USA kezdetben gyarmat volt... oszt meggazdagodott...

Ausztrália kezdetben gyarmat volt... oszt meggazdagodott...

Új-Zéland kezdetben gyarmat volt... oszt meggazdagodott...

Kanada kezdetben gyarmat volt... oszt meggazdagodott...

Hong-Kong kezdetben gyarmat volt... oszt meggazdagodott...

Szingapúr kezdetben gyarmat volt... oszt meggazdagodott...

folytassuk még? :)

pitcairn (törölt) 2015.02.19. 12:43:49

@Mr. Hyde:

a birodalomépítés általában inkább __viszi a pénzt__

persze abban egyetértünk, hogy __bizonyos kizsákmányolásban utazó érdekcsoportoknak__ ez marha nagy biznisz

pitcairn (törölt) 2015.02.19. 12:45:07

@fagyospityóka:

itt is nagy hagyománya van a kis hazánk "Habsburg-gyarmat" volt bullshit-nek:)

Mr. Hyde 2015.02.19. 12:45:17

@fagyospityóka:

Miért, Helsinki micsoda?
Ajándékot visszavenni valóban nem szép dolog. A szükség törvényt bont.

Mr. Hyde 2015.02.19. 12:47:41

@pitcairn:

Ezt a jelenséget függetlenségi háborúk és nép felszabadító mozgalmat idézik elő.

A kizsákmányoló érdekcsoportok általában politikai hatalommal bírnak.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.19. 12:59:08

@fagyospityóka:

Viborg a BALTI-tenger partján van, öreg. Kevered Petsamóval.

2015.02.19. 13:06:56

@maxval bircaman szerkesztő: Akkor még egyszer: Viborgot, ÉS az egyetlen Jeges tengeri kikötőt. Egyébként kösz, hogy megírtad a nevét (Petsamo).

2015.02.19. 13:10:10

@pitcairn: Ami nem teljesen alaptalan, bár a Habsurgoknak, a Romanivokkal szemben elég komoly modernizációs elképzelésük volt. Pl. a kilencvenes évek közepén egy román történész, akit egyáltalán nem lehetett azzal vádolni, hogy a magyarok vagy az osztrákok barátja lett volna :), elismerte, hogy a XIX század végi Monarchia már valódi jogállam volt (természetesen a kor mércéjével mérve).

2015.02.19. 13:12:06

@Mr. Hyde: Valóban, ezt én mondtam, mármint, hogy Finnország gyarmat volt.

ARTURUS 2015.02.19. 13:47:41

@maxval bircaman szerkesztő:

De putyin baromira kommunista látszik, hogy semmit nem olvastál róla.

A szovjetunió alatt 18 éves kora óta pártag és egyetem után egyböl kgbnek dolgozott.

Hazaérte után is csak akkor lép át jelcin pártjába mikor a kommunista pártot betiltják, a betiltás napjáig pártag még 91-ben is.

A mai napig az egyetlen ellenzéki párt akinek nem tiltotta be a gyűlését a komunista.

A szovjetunió és a kommunizmus bukását többször nevezte az emberiség katasztrófájának.

Vissza hozta a szovjet himnusz.

Az etnikai villongásokra a kommunista idők megoldását tatja jónak mert a kommunizmus alatt nem volt faji megkülönböztetés.

És míg jelcin 96-ban a magyar parlamentben bocsánatot kért 56 ért putyin azt nem engedte, hogy az ellenforradalom szót eseményekre cseréljék nemhogy a vörös csillagot levegyék amihez különösen ragaszkodott.

Győzelem napáján újra vannak vörös csillagos zászlók mert visszahozta.

Akkor hol nem kommunista ember??????

És ha te akkora keresztény vagy, mert képzed én minden vasárnap vagyok templomba, akkor biztos hallotál már arrol, hogy ne ölj?

Putyin alig több mint 100 embert nyíratott ki, plusz 2 háborút indított, akkor ez neked keresztényként mit mond?

Mert nekem azt, hogy a pokolra fog kerülni akkor nagyon szép példakép a keresztény világnak.

Ha ilyeneket írsz akkor vagy annyi közöd van a kereszténységhez mint az iráni ajatolahnak vagy az izraeli főrabinak.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.19. 14:06:45

@ARTURUS:

"De putyin baromira kommunista látszik, hogy semmit nem olvastál róla."

Nem az.

"A szovjetunió alatt 18 éves kora óta pártag"

A SZU-ban egy állampárt volt. Csak abba lehetett belépni.

"A szovjetunió és a kommunizmus bukását többször nevezte az emberiség katasztrófájának."

A SZU bukását, s nem a kommunizmus bukását.

"Vissza hozta a szovjet himnusz."

Igen, teljesen új szöveggel, melyben egy szem kommunizmus sincs.

"Győzelem napáján újra vannak vörös csillagos zászlók mert visszahozta."

Mert az akkori zászlót szokás használni.

"Putyin alig több mint 100 embert nyíratott ki, plusz 2 háborút indított, akkor ez neked keresztényként mit mond?"

Egy háborút se indított, s nem ölt meg senkit.

pitcairn (törölt) 2015.02.19. 14:52:22

@fagyospityóka:

szerintem inkább fogalomzavar...

mellesleg 1913 előtt Oroszország is felettébb dinamikusan fejlődött a Finn Nagyhercegség pedig még az orosz átlagot is felülmúlta

GDP - Europe 1830–1938 en.wikipedia.org/wiki/List_of_regions_by_past_GDP_%28PPP%29#Europe_1830.E2.80.931938_.28Bairoch.29

2015.02.19. 15:16:03

@pitcairn: Attól Finnország még gyarmat (idegen hatalom által irányított ország) volt. India és szépen fejlődött, mennyi vasutat építettek ott az angolok :)

pitcairn (törölt) 2015.02.19. 15:26:04

@fagyospityóka:

1899-ig békén hagyták finneket...

en.wikipedia.org/wiki/Russification_of_Finland#Under_Tsarist_Russia

a ma felhánytorgatott sérelmek leginkább az 1899 és 1817 közötti 18 évhez kapcsolódnak

pitcairn (törölt) 2015.02.19. 15:28:28

@pitcairn:

jav

az 1899 és 1917 közötti 18 évhez

2015.02.19. 15:41:02

@pitcairn: az én sérelmeim pedig az 1970 és 1990 közötti ellopott 20 évhez.

ARTURUS 2015.02.19. 15:52:31

@maxval bircaman szerkesztő:
csak újságíróból több mint 60 öletett meg az tény.

Gruziát megtámadta az neked mi ha nem háború?
Tibliszi előtt álltak meg az oroszok mi neked a háború definíciója?

Ukrajnában az orosz katonák fegyverek tankok szerinted mik eltévedtek???

A megmérgezett ellenzékiek sokszor uránál az nem gyilkoság vagy magát sugározta be mert gondolta menő ha este világit?

Az állampárból már 89 kilehetett lépni ö soha nem lépet ki a pártot tiltották be?
És képzeld volt aki be se lépet hiába az az egy volt sokan épp azért mert igazi keresztyének voltak.

És azzal mi van hogy a kommunistákat hagyja egyedül működni?
2 éve az ö tüntetéseik vannak egyedül engedélyezve?

Mért kell a szovjet sorokon a vörös csillagnak maradnia, meg 56 nek ellenforradalomnak lennie?
csak annak ellenforradalom aki kommunista.

Igen a szöveg más ciki lenne. ha még ugyanaz lenne. De azt a dallamot eredetileg ugye ahoz az impozáns szöveghez írták.

ja és egy misén nem vett részt nyilvánosan. Vallásról soha nem beszélt annyit lehet tudni, hogy a pátriárkával rendszeresen beszél, de ezt sztálin is megtette 42-töl.

Mutass már nekem egy interjút félszólalást ahol arról beszél, hogy fontos a kereszténység a keresztény értékek. Pl hogy ne lopj vagyona alig 200 milliárd dollár, amit az orosz néptől lopott el.

Ja és tegyük hozzá a saját testőrei is azt mondják, hogy a válási meggyőződéséről nem tudnak semmit.
Akkor egy ilyen ember akinek még a valláshoz való viszonya sem tisztázott, hogy lehet a kereszténység mintája vagy védelmezője?
Egy volt kgb ügynök?

Te szívsz valamit vagy megfizetnek ezéért a sok baromságért az oroszok?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.19. 16:44:10

@ARTURUS:

"Gruziát megtámadta az neked mi ha nem háború?"

Mikor? 1920-ban, a kommunista Oroszország, nem a mostani.

"Ukrajnában az orosz katonák fegyverek tankok szerinted mik eltévedtek???"

Azok partizánok.

"Az állampárból már 89 kilehetett lépni ö soha nem lépet ki a pártot tiltották be?"

Nem mindegy? Nem foglalkozott a kérdéssel.

"És képzeld volt aki be se lépet hiába az az egy volt sokan épp azért mert igazi keresztyének voltak."

Ő nem volt keresztény akkor még.

"És azzal mi van hogy a kommunistákat hagyja egyedül működni?"

Ez nem igaz.

"2 éve az ö tüntetéseik vannak egyedül engedélyezve?"

Nem igaz.

"ja és egy misén nem vett részt nyilvánosan."

Részt vett.

"Akkor egy ilyen ember akinek még a valláshoz való viszonya sem tisztázott, hogy lehet a kereszténység mintája vagy védelmezője?"

A tettei a lényegesek.

"Te szívsz valamit vagy megfizetnek ezéért a sok baromságért az oroszok?"

A gonosz Putyin titkos békaemberei fizetnek.

2015.02.19. 16:52:32

Putyin látogatása minden képzeletet felülmúlóan hasznos volt. A liberális demokratának nevezett agyhalott komcsik ugyanis végre igazi antikommunisták lettek. Sőt, néhány ávós csemete saját kezűleg javította ki az egyik 56-os emlékművet :)

Köszönjük Putyin, hogy ilyen indirekt módon sikerült megnevelni a vörös söpredéket :)

ARTURUS 2015.02.19. 17:32:38

@maxval bircaman szerkesztő:
Te tényleg hülye vagy?

Ki beszél itt 1920-ró?
2008-ban szerinted mi volt?

Segitek:hu.wikipedia.org/wiki/Orosz%E2%80%93gr%C3%BAz_h%C3%A1bor%C3%BA

Mikor vett rész kérem a linket?

56- rol és az ellenforradalomrol mért halogatsz?
ara nehéz mit mondani, ahogy a vörös csillagot koszorúzza?

Ja igen jók ezek az új keresztények akik 20 évig jó pártagok aztán hirtelen keresztények lesznek.

PArtizánok???
Ember hivatalos orosz katonák fb profilján posztoltak Ukrajna.
Orosz tankokat fogtak el az ukránok.
A te partizánjaid olyan fegyverekkel lőnek amik nincsenek is ukrajnának mert 5-10 éves fejlesztések.
Radar felvétlek vannak orosz csapatátvonulásokról, milyen tököm partizánok.
oroszországban temetek el, hivatásos katonákat akik jé hol hallhateak meg?
Krim is saját magát csatolta el mi???

zriff 2015.02.19. 18:38:21

Se a nyugat vagy a kelet nem jó, csak diktatúrák vannak.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.19. 19:11:48

@ARTURUS:

2008-ban Grúzia megtámadta Oszétiát, s Orosozrszág segítséget nyújtott az oszétoknak.

Az emlékmű a halottaknak szól.

Putyint a tettei minősítik.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.19. 19:13:04

@ARTURUS:

Krímben népszavazás volt,

A kelet-ukrán partizánok segítslget kaptak Oroszországból.

ARTURUS 2015.02.20. 10:36:34

@zriff:
Igen egy véreskezű diktátor és gyilkos!

Az emlékmű a hallottaknak akkor is emlékmű lenne ha nem ellenforradalom lenne rá írva meg vörös csillag.
Német sírok is vannak horogkereszt nélkül.
Szal ez kamu duma.

Gruzia területéhez tartozik déloszétia.
Ez olyan mint ha a Dunántúl akarna elszakadni.
Az akkor is egy háború volt, ráadásul észak oszétia sem szakadhat el oroszországtol, tehát megtámadta a gruz államot.
Egyébként meg az orosz csapatok messze tűlépték az oszét és abház területeket, és a gruz törzsterületen voltak.

Akor a te véleményed szerint mondjuk gruzia is nyújtathatott volna segítséget a kaukázusi csecseneknek mikkor elraktak szakadni az oroszoktól és az orosz hadsereg irtotta öket? Akkor gruzia nyugodtan bevonulhatott volna orosz területre?

Elég érdekes, hogy ez a békeszerető nagy keresztény véletlen mindig pont segítséget nyújt a szegény rászorultoknak és,hogy hogy nem valahogy mindig területi elcsatolás lesz belőle meg háború meg halál miylen érdekes.

Ja és a krimet meg orosz reguláris csaptok szállták meg ott még csak fegyveres felkelés sem volt.
Ott simán oda ment az orsoz hadsereg és elvette ez is nagyon eresztényi.
Igen népszavazés amit putyin ismerte el, hogy elcsaltak és 50-50% volt ezt még nyilatkozta is hazudni si angyon keresztényi. Meg szavasztopol 380 lakosából 430 szavazott. nagyon hihető :)

Ja és az ukrán alkotmányban benne van, hogy területi változások egészén egész Ukrajnában tartott népszavazással dönthető csak el. Épp azért, hogy ne fordulhasson elő ilyen szoval ez mégha tényleg rendes népszavazás lett volna akkor is csak az oroszoknak lenne érvényes.

És mi az, hogy a tettei? újságírókat lövet le veret meg. LE veri a saját kisebbségeit, az orosz kisebbséget agitálja és fegyveresen avatkozik be mellettük, élteti a szovjetuniot felszámolja a demokráciát, a világ legnagyobb rablója,levereti az ellenzéki tüntetéseket, szét csalja a feleségét aki idegösszeomlás kap és elválik tőle, a gyerekeit alig látja. nagyon szép példaképet választottál a tetteivel szerintem hitleren és sztálinon is gondolkodj el.

Gerilgfx 2015.02.22. 04:50:55

@ARTURUS: erről kaphatnék egy forrást?

Krisz11 2015.02.22. 11:29:51

@ARTURUS:

"Gruzia területéhez tartozik déloszétia."

Grúzia támadta meg Oroszországot, ne felejtsük el. Az egész világ hülyének nézte Szakashvilit akkor. Neki az volt a lényeg, hogy a hatalmát megtartsa, és csak így tudta megtenni. Nem érdekelte, hogy leszakad az országból 1-2 darab.

"Ott simán oda ment az orsoz hadsereg és elvette ez is nagyon eresztényi."

Nem elvette, önként váltak le Ukrajnáról. Ugyan úgy, ahogy az EU leválasztotta Koszovót szerbiáról a 2. világháborús határok megváltoztatásával.
A Krími félszigetért már kár siránkoznod, levált, ennyi, vége.

Mellesleg, te hol élnél inkább Ukrajnában, vagy a Krímben?! Jobban jártak így a krímiek.

"az ukrán alkotmányban benne van, hogy területi változások egészén egész Ukrajnában tartott népszavazással dönthető csak el. "

Az egész ország egy röhejes, értelmetlen tákolmány, az alkotmánya ugyanilyen. Kit érdekel, mi van benne?

"felszámolja a demokráciát"
Gondolom ugyan úgy mint nálunk Orbán Viktor..
Jó világa lehet ott is a hivatásos rettegőknek.
süti beállítások módosítása