martonyi.jpgMartonyi János külügyminiszter szerdán Rómában vett részt egy transzatlanti vacsorán. Az eddig inkább konformista, besimuló modorú, konfliktuskerülő tárcavezető jó adag grappát felhajthatott, mert szlovák kollégájának, Miroslav Lajcáknak kíméletlen jobbegyenest vitt be Robert Fico legutóbbi magyarellenes beszéde kapcsán.

Pontosan e szavakkal küldte padlóra: "Nem volt kifejezetten eurokonform".

A kemény ütést a szlovák politikus alig bírta lábon kihordani, és válaszképpen csak ennyit hebegett-habogott: „Nem mindig a szavakra kell figyelni, hanem inkább arra, ami ténylegesen történik."

Ezúton gratulálunk Martonyi Jánosnak, hogy végre szakított az önfeladó, szervilis diplomáciával, és keményen kiállt a magyar ügyekért. Szerintünk ez egy új kor kezdete, nem lennénk meglepve, ha Szlovákiában emiatt előrehozott választásokat tartanának, és egy időre a Colosseum is csak pislákolna.

(Robert Fico szlovák kormányfő kedden Túrócszentmártonban, a magyarellenes Matica Slovenská alapításának 150. évfordulója alkalmából tartott ünnepi beszédében azzal vádolta a kisebbségeket, hogy folyamatos követeléseikkel "zsarolják a szlovák államot, kötelességeiket pedig nem teljesítik".)

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr595111934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.03. 10:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.03.04. 10:02:27

Unortodoxan az volt,shitnyikek!Ne kettősmércézzetek bértollnokok.
süti beállítások módosítása