magyarroman.jpgMikor fordult elő utoljára Magyarországon, hogy mindenféle üzleti-politikai érdektől mentesen, egy közös cél érdekében ennyi ember gyűljön össze?

Lassan egy éve minden, a magyar válogatottért szorító drukker naptárának egyik kiemelkedő időpontjaként szerepelt 2013. március 22., a románok elleni meccs napja. A baljós előjelek ellenére elmondható, hogy a pénteki esemény az elmúlt 4-5 év legjobban sikerült nemzeti seregszemléje lett.

Az ország valamennyi pontjáról érkeztek a szurkolók, a határon túl Felvidékről, Erdélyből, Délvidékről, sőt, Lengyelországból is több mint 20 Lech Poznan drukker tette tiszteletét a stadionnál. Szerény becslések szerint is mintegy 10 000 ember volt a stadionnál, fenomenális hangulatot teremtve. A Carpathian Brigade előénekesei jól mozgatták a tömeget, a szervezett kórusok, a közös ugrálások, a sálerdő, a látványos pirotechnika mind emelte az est fényét. Megható volt a látni öreget, fiatalt, lányt, fiút, kis hazánk és a határon túli magyar települések zászlaját, hogy egyet akart mindenki.

Mikor fordult elő utoljára Magyarországon, hogy mindenféle üzleti-politikai érdektől mentesen, egy közös cél érdekében ennyi ember gyűljön össze?

A sok pozitívum mellett sajnos akadtak negatív pillanatai is az estének. A második félidő 85. perce tájékán jelen sorok írója is szenvedő alanya volt annak a mintegy 10-15 „bátor legénynek”, akik fradistaként rendkívül fontosnak tartották két-három közelükben álló újpesti megverését. Ugyanezt fordítva néhány lila is eljátszotta fél órával és pár száz méterrel arrébb. A srácok igazi hőstettek hajtottak végre, sok teljesen ártatlan szurkoló is kapott a pofonokból, aki rossz helyen állt.

Azok, akik kirobbantották ezt a szégyenletes verekedést, egyszerűen nem méltóak a magyar szurkoló névre. Akik számára fontosabb az ősi riválist ütni egy olyan meccs közben, ami az utóbbi tíz év legfontosabb mérkőzése, ahol számtalan hírszolgálat vonul fel, hogy egyszerű fasiszta, neonáci rendezvénynek titulálja ezt, akik képtelenek félretenni saját sérelmeiket, csak mert nem bírnak lila, zöld, piros, stb. színt látni, azok miért hiszik magyarnak magukat? A magyarság ott kezdődik, hogy összefogunk, képesek vagyunk az egymás iránt érzett antipátiát félretenni és igenis a hazánkért együtt küzdeni.

Mindamellett nem mehetünk el szó nélkül a rendőri provokációk mellett sem. A mérkőzés lefújása után a rendőrök állítólagosan 2 (!) ember verekedése nyomán rontottak be a tömegbe, szörnyű volt látni, micsoda hóhérmunkát végeztek. Eszetlenül ütöttek mindenkit, fújták a gázt, mindennek nézett ki az esemény, csak rendteremtésnek nem. Sikerült is 13 előállítás képében igazolniuk is feletteseik felé, hogy nincsenek hiába.

Természetesen a másnapi hírek egyik sarkalatos pontjává emelkedett ezen momentum, remekül lehetett aposztrofálni a pörkölt-Híradó-Népszabadság-ATV bűvkörében élő hazánkfiai számára, hogy már megint balhéztak a nácik. Lehet megint pogromokat vizionálni, a hivatásos rettegők újabb hírrel bombázhatják a médiát, megint lehet igazolni, hogy mire való a TEK, miért kell súlyos százmilliókat önteni a rendvédelmi szervezetekbe. Sovány vigasz ez a hatalomnak és Csányi Sándornak, ha már a számháborúban nem sikerült a hatalomnak győzniük. A régi jól bevált recept szerint: Akkor járassuk le őket!

A szurkolók hazamenetele is kaotikus volt, láthatóan a BKV egyáltalán nem készült fel a több ezer ember elszállítására. Rengeteg tumultuózus jelent zajlott le a villamosokon, a metrón, a buszokon. Az 1-es villamoson a változatosság kedvéért kispesti illetőségű urak neveltek meg makarenkói módon egy másokat kamerázó urat, míg a metróban újpesti sálat viselő emberek ütöttek diósgyőrieket. A forgalomirányításban, a szurkolók terelésében itt létfontosságú lett volna a rendőrök segítsége, nem érezte úgy a szerv, hogy neki itt segítenie kell. Ahol kellett volna, ott nem voltak, ahol nem, ott meg hatalmas erővel vonultak be feleslegesen.

A kilátogató mintegy 10 000 ember sok tekintetben ugyanakkor mindezzel együtt is példát mutatott összefogásból, elszántságból, kitartásból, kiállásból. Véleményem szerint nem több mint az ott lévők 1 százaléka nem viselkedett ennek megfelelően, kiemelten elsősorban a fővárosi klubok egyes "szurkolói". Azt is hozzá kell tenni, hogy sok esetben nem volt könnyű dolga a szurkolói csoportok vezetőinek sem, akik sokszor erőn felül igyekeztek rendet tartani a sajátjaik között. 

.A rendőrség csak asszisztált a dolgokhoz, az MLSZ-es ellen-rendezvény miniatűr volt, míg a Stadion melletti hangulat óriási. (Még a tévé is bevágta néhány másodpercre a gólok utáni hangulatot az élő közvetítés során.)

Köszönet mindenkinek, aki ezt lehetővé tett: a válogatott szurkolói csoportjának, a Carpathian Brigade-nek, a fellépő nemzeti érzelmű zenekaroknak, akik díjmentesen vállalták a rendezvényt, a kilátogató tízezer embernek határon innen és túlról és mindenkinek, akik tevékenyen segítették a rendezvényt. Ebbe a körbe illenek a MÁV mozdonyvezetői is, akik tolatási feladataik közben is többször hosszasan kürtöltek a szurkolóknak, támogatásuk jeléül.

Minden negatívuma ellenére a pénteki nap a magyar nemzet, a magyar szurkolók egyik óriási sikere volt. Kiderült, hogy mégis össze tud fogni a magyar, ha igazán szükség van rá. Remélem, még nagyon sokszor megtapasztaljuk ezt az érzést.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr535171047

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.26. 10:52:30

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2013.03.25. 20:21:42

Maga az esemény tényleg felemelő volt, bár a szervezés botrányosan szarra sikeredett. A hangcuccból hátul pl. alig lehetett valamit hallani, a lelkesítő rigmusok pedig néha elég egysíkúra sikeredtek (a vezérdrukker fickó kissé kevés volt egymagában a feladathoz)... stb.
De összességében élmény volt (főleg nekem, aki amúgy nem jár meccsekre) :)

caralho voador 2013.03.26. 09:29:15

Azt azért valaki elmagyarázhatná, hogy ha egyszer "zsidózásért" csukták be a stadiont, a szünetben miért olyan szám szól a színpadi hangszóróból, aminek a refrénje az "Alig maradt, ami magyar, mert a zsidó mindent akar" stb. Nem tudom az előadót és a címet, nem vagyok otthon a nemzeti rockban, de ez (is) óriási baromság volt. Ahogy az említett verekedések is.
A hideg kiráz a megélhetési rettegőktől és fasisztázóktól, de be kell látni: sajnos van egy-két ezer, valóban bunkó, tahó náci alember Magyarországon, akik ezeken a rendezvényeken tiszteletüket teszik. Persze a náci jelző fölösleges, ezeknek a hőbörgőknek az ideológia mellékes, csak most épp ennek égisze alatt van lehetőség a balhézásra. Talán a legszomorúbb az, hogy miközben elítéljük a cigánybűnözőket, ezeknek az embereknek a társaságában pontosan ugyanúgy érzi magát mindenki, mintha egy csapat agresszív kisebbségi állítana be: inkább meghúzod magad, mert pontosan tudod, bármiért beléd köthetnek, és azonnal ütnek.

JimRaynor 2013.03.26. 11:01:06

Attól tartok, inkább a románok iránti ellenszenv hozta össze a népet az adott helyzetben. Tulajdonképpen ez is valami. De hogy ez lenne a nemzeti érzelem... Hát számomra nem igazán...

nu pagagyí 2013.03.26. 11:34:40

Kissé sovinisztára lett hangolva a dolog, a szélsőjobb rételepedett a rendezvényre. Ebből sajna nem fog kisülni semmi jó.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.26. 11:45:55

nem csak a magyar szurkoló névre, de a sima szurkoló névre se méltók a béközepek, ultrák vagy akárhogy is hívják magukat az ostobák.

Netuddki. 2013.03.26. 11:46:27

Nem érdekel a foci. Összegyűltek a drukkerek oszt drukkoltak, akkor meg mi van? Tehették volna benn a stadionban is ha előtte nem viselkednek ordenáré módon. Ennyi időt is kár volt erre pazarolni...

kacsa65 2013.03.26. 11:50:27

Valaki megmagyarázná nekem azt, hogy mit takar a nemzeti érzelmű kifejezés? Amit én eddig láttam ebből, az egyenruha, kopasz, paraszt, fasiszta, fenyegető, bunkó!
Én is nemzeti érzelmű vagyok. Szeretem az országomat. Megtehettem volna, de nem költöztem el belőle azért, hogy jobban éljek. Itt vannak a barátaim, a családom.
Honnan veszik egyesek a bátorságot arra, hogy önmagukat kiáltsák ki a nemzet egyedüli fáklyavivőinek?
Számomra aki ma a hazámban fennen hangoztatja, hogy ő nemzeti érzelmű, az kisajátít magának valami olyat, ami soha nem volt az ővé.

nnnnnnnn 2013.03.26. 11:59:17

mondjuk megnéztem volna hány millás, lmp-s vagy Együtt2014-es szavazó volt ott ezen a rendezvényen :D

Fullánkos Algol 2013.03.26. 12:03:07

lol ti meg az összetartás... a fajtátok süllyesztette idáig ezt az országot, de ahogy szemmel láthatóan a saját önellentmondásaitokat kezelitek, ezek után még egy szardarabról is elmagyarázhatjátok hogy vaníliás karika. sőt tündérmese. lesz is mit szépítenetek, úgyhogy muszáj edzésben tartani magatokat.

JimRaynor 2013.03.26. 12:07:27

@$$$=$$$: Van annak bármilyen jelentősége? Minek a mérőfoka az, hogy kint van az ember egy focimeccsen? Mondjuk én nem fogok szavazni az általad felsoroltakra, de mégsem mutatkoznék szívesen a randalírozó csoportosulással.

Sea-you 2013.03.26. 12:20:23

Felemelo volt nezni ahogy "kinemugralbudosromanhejhej"-eztetek. Meg budos zsidoztatok. Nektek ez a felemelo.

Persze szurkoltatok is a magyar csapatnak, de ettol meg semmivel sem vagytok magyarabbak barki masnal. Tisztelet a kivetelnek. Amit en lattam az eleg elkeserito volt.

Kudawudashuda 2013.03.26. 12:27:17

"Mikor fordult elő utoljára Magyarországon, hogy mindenféle üzleti-politikai érdektől mentesen, egy közös cél érdekében ennyi ember gyűljön össze?"

2011-2012 Hungaroring WTCC-n ;)

Nero Bianco 2013.03.26. 12:40:52

Összefogás napja?

Ne röhögtess.
Ez csak egy ócska focimeccs volt.

fvipera 2013.03.26. 12:43:52

hogy a fenébe lehet egy focimeccs eredményét, bármi is legyen az, a nemzet sikerének nevezni?

kanálwarrior 2013.03.26. 12:47:39

"A szurkolók hazamenetele is kaotikus volt, láthatóan a BKV egyáltalán nem készült fel a több ezer ember elszállítására. Rengeteg tumultuózus jelent zajlott le a villamosokon, a metrón, a buszokon. Az 1-es villamoson a változatosság kedvéért kispesti illetőségű urak neveltek meg makarenkói módon egy másokat kamerázó urat, míg a metróban újpesti sálat viselő emberek ütöttek diósgyőrieket. A forgalomirányításban, a szurkolók terelésében itt létfontosságú lett volna a rendőrök segítsége, nem érezte úgy a szerv, hogy neki itt segítenie kell. Ahol kellett volna, ott nem voltak, ahol nem, ott meg hatalmas erővel vonultak be feleslegesen."

Ezért a bekezdésért szerintem kijárna egy pofánrúgás a cikkírónak. Mit gondoltok, majd miattatok forgalomba állítják a teljes járműparkot? A rendőröknek meg nem dolguk felnőtt embereket terelgetni.

kennyking 2013.03.26. 12:48:35

A félidőben lent voltam a metroállomáson és kb. tíz-tizenöt csuklyás ( fradi sálakkal)vonult le a körút felöli lépcsőn, üveget dobáltak, lökdösték a peronon állókat, végigvonultak a pronon és felmentek a stadion oldali lépcsőkön.Mondták is az emberek , hogy megjöttek a provokátorok, lesz balhé a meccs végén.

Dzsentrisvihák 2013.03.26. 13:02:03

A fanyalgóknak:

Olyan soha, semmilyen rendezvényen nincs, hogy minden megnyilvánulás, minden egyes ember viselkedése mindenkinek tetszik. Pláne sport-, vagy politikai megmozduláson, ez pedig mindkettő volt (és nem, nem a Jobbik csinált belőle politikát, hanem a Fifa, meg a hozzájuk sírni/árulkodni rohangáló zsidó szervezetek).

Mindenki a maga vérmérséklete szerint szurkolt, és igen, voltak olyan megnyilvánulások, vagy emberkék, akiktől én is távol tartottam magam, és nem tetszettek.

De éppen erről szól az általatok vérben forgó szemekkel, és nagy hangon reklamált sokszínűség, meg tolerancia. Én se ugrabugráltam, nem mocskoszsidóztam, nem karlengettem, de ha más így szurkolt, az az ő dolga, a ria-ria-Hungáriát attól még velük is együtt harsogtam.

Az összetartozást hiányolókat, a minket annak elszabotálásával vádolókat valahogy nem láttam sehol, pedig nekik is lehetett volna olyan fontos a magyar válogatott sikere, hogy félreteszik a piti sértődöttségüket, és kijönnek.
Nem jöttek.
De nem csak a stadionhoz, még az '56-osok terére sem. Úgyhogy ne tessék itt vergődni, mert nagy ívben tesztek ti az egészre, csak nácizni lehessen megint egy jót, meg ismét kifejthessétek, hogy ti vagytok a legnagyobb magyarok, mindenki más csak kopasz, fasiszta bunkó... (Szép, kényelmes kifogás/indok az inaktivitásotokra, meg a közönyötökre, ugye?)

És igen, volt olyan, elenyésző része a közönségnek, aki tényleg kötekedni jött ki, de ahol közel tízezer ember összegyűlik, ott senki ne csodálkozzon már ezen (ekkora tömegből, meglehetősen fura körülmények között, akármiért előállítani 13 arcot nem egy világrengető teljesítmény/dolog...). Persze ezen is jót lehet csámcsogni pár napig.

Aki pedig nem érti, hogy a válogatott melletti kiállás miért volt fontos, miért volt ez fokmérője a nemzeti érzésnek, az tompa az ilyen dolgok irányába.
Miért nevezheti magát nemzetibbnek az, aki ott volt? Mert vette a fáradtságot, és akár a fél országot átbumlizta azért, hogy a zergemolesztáló hidegben buzdíthassa a magyar csapatot (szemben azzal, aki a szomszéd utcából képtelen volt elvonszolni magát szurkolni). Míg akik most itt ezen pörögnek, otthon nézték a Barátok köztöt, és szartak az egészre, de persze ők ugyanolyan, sőőőt, sokkal-sokkal-sokkal nagyobb hazafiak, meg magyarok, blablabla... (no, ki is szokta állandóan megmondani, hogy ki számít magyarnak, meg hazafinak?)
Nos, az ott kezdődik, hogy lehetőségeinkhez képest az ilyen szimbolikus dolgokon is részt veszünk. Még ha nem is mindig tetszik a társaság.

JimRaynor 2013.03.26. 13:04:29

Lehet, hogy jót tenne a 'nemzeti' oldalnak, ha inkább elhatárolódni igyekezne az ilyenfajta eseményektől, semmint együtt mutatkozni. Ne legyen már a 'nemzeti érzelem' fokmérője az, hogy milyen hangosan tudunk ordítozni, milyen lelkesedéssel tudjunk gyalázni más nemzetek fiait/lányait, és milyen tettlegesek vagyunk az szerintünk nem helyénvaló nézetet valló emberekkel.

Sea-you 2013.03.26. 13:21:50

@Dzsentrisvihák: Sajnos nem tudom olyan kozegben jol erezni magam ahol tolem egy meterre gyulolkodik valaki ahelyett, hogy a csapatanak szurkolna. Lehet oltogatni, meg viccesen ekezni az ellenfelet (figyelj, nem ellenseg...), de a zsigeri gyulolkodest nem vagyok hajlando vermersekletnek betudni. Zavar. Jossz a toleranciaval, de ugye tisztaban vagy vele, hogy nem csak jogaid vannak, hanem kotelessegeid is? A szabadsagod es jogaid addig tartanak amig ezzel masoket nem serted. En is drukkoltam a valogatottnak, de nem fogok kimenni egy ilyen rendezvenyre ahol varhatoan bunyo lesz par idiota miatt... Ja es en sok "szurkoloval" ellentetben nem azert megyek ki, hogy a romanokat anyazzam, hanem, hogy a csapatomnak szurkoljak. Honnan vindikalod magadnak a jogot arra, hogy kozonyosnek nevezz mert nem voltam ott? Te es a haverjaid kimentetek tuntetni az alaptorveny modositasa ellen? Ha igen buszke vagyok rad, ha nem akkor en is allithatnam, hogy kozonyos vagy. Nem allitom. Felejtsetek mar el a politikusok altal ratok huzott semakat. Az a magyar aki tesz azert, hogy itthon jobb legyen nekunk. Nem az akit ok annak mondanak.

csárli hárper 2013.03.26. 13:23:13

mindenki vert mindenkit, "nemzetileg" és ez volt az "összefogás napja"...fasza egy összefogás.

szvsz 2013.03.26. 13:30:25

@kacsa65: "Valaki megmagyarázná nekem azt, hogy mit takar a nemzeti érzelmű kifejezés?" <-> "Én is nemzeti érzelmű vagyok."
Provokátor sünmalac-e vagy?

szvsz 2013.03.26. 13:36:20

@JimRaynor: Igen, a nemzeti érzelem fokmérője inkább az legyen, hogy ki milyen sűrűséggel tud otthonról, fotelből nácizni, mélymagyarozni, külföldi blogon saját országot pocskondiázni.

szvsz 2013.03.26. 13:37:09

@csárli hárper: "mindenki vert mindenkit" ezt hol láttad? Le kéne szoknod a kemény drogokról...

gyuszko62 2013.03.26. 13:37:56

Végre egy korrekt írás a pénteki napról. Remek hangulat volt és nagyszerű élmény: köszönet a szervezőknek!

u.i.: aki a hangosítás miatt fanyalog az valószínűleg nem is volt ott. Még a metró kijáratnál is tisztán lehetett érteni mindent

csárli hárper 2013.03.26. 13:47:50

@szvsz: "A második félidő 85. perce tájékán jelen sorok írója is szenvedő alanya volt annak a mintegy 10-15 „bátor legénynek”, akik fradistaként rendkívül fontosnak tartották két-három közelükben álló újpesti megverését. Ugyanezt fordítva néhány lila is eljátszotta fél órával és pár száz méterrel arrébb. A srácok igazi hőstettek hajtottak végre, sok teljesen ártatlan szurkoló is kapott a pofonokból, aki rossz helyen állt." + "Az 1-es villamoson a változatosság kedvéért kispesti illetőségű urak neveltek meg makarenkói módon egy másokat kamerázó urat, míg a metróban újpesti sálat viselő emberek ütöttek diósgyőrieket.

benne van a posztban...drogok, mi?

Nanenáné 2013.03.26. 13:49:41

@Dzsentrisvihák: Idézem:
"És igen, volt olyan, elenyésző része a közönségnek, aki tényleg kötekedni jött ki, de ahol közel tízezer ember összegyűlik, ott senki ne csodálkozzon már ezen (ekkora tömegből, meglehetősen fura körülmények között, akármiért előállítani 13 arcot nem egy világrengető teljesítmény/dolog...). "
A tavalyi MILLA tüntetésen ennél is többen voltak, és mégsem akadt egyetlen verekedős kedvű ember se közöttük. Vajon miért?
No persze ott is megjelentek, de mint ellen tüntetők. Vajon miért?
Vajon miért nem tud semmit kezdeni a "nemzeti oldal" avval a "néhány" hülye nácival, aki mindig, mindenütt "lejáratja"?
Az agyuk egy bites, kétállapotú (ria-ria Hungária, mocskos zsidók). Mégsem sikerül eltávolítani őket magatok közül?
Megmondom, miért: mert valójában csendesebben, moderáltabban szeretnétek ugyanazt, amit ők kiabálva. Nem elég szóban elhatárolódni!
Az egyik ír kemény rock együttes vezetője sk. pofozta le a színpadról a karlendítő nácit! Nos, majd akkor jöhetsz, ha ti is így tesztek!

JimRaynor 2013.03.26. 13:49:49

@szvsz: Hát ha szerinted a felvetett kérdésre ez a helyes válasz, akkor számodra legyen ez a fokmérő. Végülis az értékrendjét mindenki magában hordozza...

Nanenáné 2013.03.26. 13:56:33

Pontos idézet:
Ken Casey basszusgitáros ugyanis a színpadon vert meg egy heilhitlerező nácit. Mivel a DM skinhead-street punk együttes, minden koncerten van tömeges éneklés a színpadon, ezt használta ki az alulművelt szélsőséges, aki nem tudta, hogy nem minden skinhead fajgyűlölő.

galileo dr. 2013.03.26. 14:03:40

na most azért:
1. nácik szerveztek (a különféle ultrák voltak a főszervezők akik mind tudjuk mik)
2. náci zenekarok szóltak (a cikkben is benne van, de videó is van róla)
3. a résztvevők nagyrésze náci volt
Akkor hogy is nem náci rendezvény ez?
Egyébként egyszer, ha kihal ez a fajta, én is kimennék szurkolni egy ilyen nagykivetítőhöz a magyar csapatért (eb-vb döntőt mindig így nézzük), de addig amíg léteznek ez egészen egyszerűen túl veszélyes.

galileo dr. 2013.03.26. 14:09:52

@kacsa65:
:D Pedig a jobboldalnak ez a lényege, kisajátítani a nemzet és a haza szavakat és mindenkit hazaárulózni/zsidózni aki nem ért velük valamiben egyet.
A szélsőjobb meg ugyanez csak még legyél fehér, keresztény, ne legyen benned zsidó/cigány vér, hetero legyél.

nemhívő 2013.03.26. 14:31:39

...ki a f.sznak van itt kedve összefogni a kisnácikkal?

...és értelme sincs,..vagy megtámadták vajon az országot? ....az új "kisnácikkal" soha nem szurkolnék együtt...mert közük nincs a futballhoz.

Tavaly tavasszal román barátaimmal a CFR-Steaua meccsen voltam Kolozsváron...
Az ott látottak alapján nem csodálom, hogy lebukott a zászlóégető hülyeromán.

A CFR-t ott a "magyar csapatnak" tartják..nem véletlenül égették a magyar zászlót a "Rapidisták"...

gdpadakozo 2013.03.26. 14:34:57

Nem tudom, de ha ez tényleg működik, akkor a többi meccset is tessék zárt kapuk mögött rendezni. És akkor, remélhetőleg, nem is kell több stadiont építeni. Végül is tök mindegy, hogy hol játszanak zárt kapuk mögött.

Szerencsétlen otthoni adózoknak talán több maradhatna a saját zsebükben a megtermelt jövedelműkből, nem?

pástétom 2013.03.26. 14:44:39

Semmi emelkedettség nem volt. Lengtek az árpádsávos-és székelyzászlók, zengtek a zsidózó rigmusok. A süket posztoló nyilván nem látta-hallotta ezeket.

Éhes_ló 2013.03.26. 14:49:34

@galileo dr.: haha, a magadfajtáknak mindenki náci.
Ezt nyomjátok 23 éve éjjel nappal.
A társaság előkelő: Kónya, Raffai, Antall, Boros, Zétényi, Torgyán, Csurka, Áder, Kövér, Orbán, Vona, Morvai, Gaudi hogy csak a húzóneveket említsem.

A cipőtalpukon a piszok is többet ér, mint a magadfajtákból egy sereg.

pástétom 2013.03.26. 14:52:08

@Dzsentrisvihák: "és nem, nem a Jobbik csinált belőle politikát, hanem a Fifa, meg a hozzájuk sírni/árulkodni rohangáló zsidó szervezetek)."

Jó, akkor ilyen alapon ha legközelebb valaki fizikai attrociást követ el ellened - pl. az utcán jól pofán vág, vagy megrúgdos az utcán, netalántán behatol az otthonodba és ott kínoz meg, nem ám a rendőrséghez fordulni, mert te csinálsz az esetből büntetőügyet, nem az elkövető(k).

Sea-you 2013.03.26. 15:05:23

@Éhes_ló: Ebbbol a bandabol egyedul Antall ert valamit, a tobbiek - sajnos - egy lyukast garazst sem.

JimRaynor 2013.03.26. 15:08:42

@Éhes_ló: "A társaság előkelő: Kónya, Raffai, Antall, Boros, Zétényi, Torgyán, Csurka, Áder, Kövér, Orbán, Vona, Morvai, Gaudi hogy csak a húzóneveket említsem." Hát Antallt kivéve ez tényleg szép társaság, csak nem úgy, ahogy Te gondolod! :-)

Dzsentrisvihák 2013.03.26. 17:36:07

@Sea-you:

Nem csak jogok, hanem kötelességek is... Erről épp ti szoktatok nagyvonalúan megfeledkezni minduntalan, nálunk nem ez a módi.
De jó, ha erről van szó, akkor mélységes bocsánatot szeretnék kérni szegény románoktól, hogy kénytelenek voltak félfüllel olyan rigmusokat hallani, amik esetleg sérthették őket. Remélem nem okozott nekik hatalmas lelki traumát, már ha egyáltalán értették, és nyugodtan égetik tovább a magyar zászlókat ezután is.
Honnan vindikálom a jogot? Onnan, hogy én ott voltam.
Olyasmi ellen nem tüntetek, amivel nagyobb részt egyetértek. Az, hogy te nem, a te bajod, tüntess ellene nyugodtan, jogodban áll (a nagy diktatúrában, ugye...).

@Nanenáné:

Hát, azért a habzószájú csatanyuggerek vagdalkoztak volna, ha nincs az ellentüntetők és köztük a rendőrsorfal :D Ennyit a nagy erőszakmentességről, a ti munkásőr veteránjaitoknál prosztóbb, erőszakosabb gyökereket a béközépben is ritkán lelni. Nálatok az összes megmozdulásotokon ott van az a réteg, aki "karatéjjozni" akar a "gárdistásokkal", vagy lökdösődik, dulakodik, miközben dől belőle a fasisztázás. Ja, hogy őket nem veszi föl a híradó? Attól még léteznek...
És ha jól értem, akkor álljak neki lepofozni a tesztoszterontúltengéses ultrákat? Ezt az örömteli feladatot meghagynám neked, csak arra kérlek, hogy vedd videóra, szeretek jókat nevetni ;)

@pástétom:

Fals logika. Nekem feljelentést se kellene tennem, mert ilyenkor a jog "csinál" belőle büntetőügyet, a rendőrség épp ezért hivatalból nyomozást indít. (A focimeccs viszont távolról sem rendőrségi/jogi ügy volt.)

Míg ebben az esetben kizárólag a zsidó gittegyletek vonyítása miatt kellett zárt meccset tartani (ugyanis a fifás ellenőrök nem jeleztek szabálytalanságot magyar részről, se szurkolóit, se semmilyet).

Elmesélnéd, melyik törvény tiltja, hogy hátat fordítsak egy másik csapat himnusza alatt, vagy palesztin, iráni, Árpád-sávos, székely, esetleg - ó, borzalom! - magyar zászlót lengessek, ha nekem úgy tetszik? (Persze tudom, hogy egyeseknek már az is antiszemitizmus, ha merészelünk nem Izraelnek szurkolni, de tudtommal egyelőre ez itt még Magyarország...)

Ezen az eseten nincs mit magyarázni, ez megint az az undorító kettősmérce, amivel állandóan csak minket lehet mérni (érdekes, más országok csapatait cseszik ilyen súlyos szankciókkal sújtani, pláne az izraelieket, pedig az ő szurkolóik aztán tényleg rasszisták...).

Sea-you 2013.03.26. 17:50:53

@Dzsentrisvihák: Pont errol beszeltem a valaszom vegen, nincs mi meg ti. Csak maskepp gondolkodunk. Szoval ne Tizzel le :P Arra probaltam ravilagitani, hogy mint - gondolom - tortenelmet ismero ember tudhatnad, hogy mi _mindig_ a legrosszabbkor hugyozunk szembe a tortenelemmel, illetve, hogy az, hogy te itt romanozol az az erdelyi magyarok hatan csattan. Mint ahogyan a szlovakozas a szlovakiai magyarok hatan es a tobbi...

Senki nem mondta, h diktatura van, mint ahogy senki se mondta, h a Fidesz diktaturat akar. Viszont megteremti a lehetoseget ra. Ennek ellenere nem gondolom, hogy diktatura lesz, de olyan orszagban se szeretnek elni, mint mondjuk Oroszorszag. Ahol ugyan lehet tuntetni - jogodban all - csak valahogy mindig elvisznek par tuntetot es kulonfele koncepciosnak tuno eljarasok utan megbuntetik oket. Messze kanyarodtunk a tematol. Mindenesetre ugy gondolom, hogy amig gyulolkodesrol szol egy sportesemeny, addig nincs ott a helyem.

kacsa65 2013.03.26. 19:39:24

@szvsz: Ja, aki normálisan ír az provokátor?! Sünmalac?! Te hol vagy munkanélküli segédmunkás 6 elemivel?

Dzsentrisvihák 2013.03.26. 21:36:07

@Sea-you:

Oké, abszolút a te dolgod. Amúgy én se vagyok az a nagy meccsre járó típus, egyrészt pont a közeg miatt, másrészt, mert nem érdekel annyira a sport. Ennek ellenére mégis kimentem, mert fontosnak éreztem, hogy ott legyek, és pont ezért egyszer le tudtam nyelni, hogy zömmel nem a magyar szellemi élet krémje vesz körül...

A románozásról: A rablónépek és az elszakított magyarság közti viszony nem úgy adok-kapok alapú, ahogy azt itt nagyon sokan tévesen gondolják.
Van ez a tévképzet, miszerint, ha én itt az interneten, vagy Piripócson azt mondom, hogy buzi románok, akkor ezért holnap Erdélyben elvernek egy magyart.
Ezzel szemben a dolog úgy működik, hogy azt a magyart akkor is el fogják agyabugyálni, ha én befogom az arcomat, vagy éppen dicshimnuszokat zengek az oláh nép gyönyörűségéről, és felsőbbrendű mivoltáról.
Ez nem valami hülye tanmese, ahol mindennek oka, ill. teljesen logikus, a-ból b-be mutató következménye van. Ez egy gyűlöleten, irigységen, sértettségen, és erőszakon alapuló Möbius-szalag, amiben egyetlen egy dolog dönti el, hogy kinek van igaza: ki melyik oldalra született?
Ha románnak, szerbnek, szlováknak, ukránnak teremtett a véletlen, akkor szerencsés vagy, mert biztos lehetsz benne, hogy rajtad kívül mindenki más is gyűlöli a magyarokat, és ha úgy döntesz, hogy agyonvágsz egyet, biztos lehetsz benne, hogy a közösség, a közvélemény, sőt, az állam is teljes mellszélességgel kiáll majd melletted.
Ha magyar vagy, no, akkor megszívtad. Mert ez a hülye nemzet nem érti, hogy játsszák ezt a játékot. Mi túl becsületes, moralizálgatós fajta vagyunk a kárpáti orosz ruletthez. Túlságosan komolyan vesszük azokat a hülye, lilaködös paneleket, amikről a többiek rég megtanulták, hogy csak az élet-halál harc elleplezését szolgáló porhintés, parasztvakítás (mint pl.: emberi jogok, békés egymás mellett élés, jószomszédi viszony... stb.).
Ezek szellemében mi még mindig azon vitatkozunk, hogy egyáltalán ki kell-e állni nemzettársainkért, vagy sem... A többi nép meg visítva röhög rajtunk.
Ebből lesz az, hogyha én kiállok a külhoni magyarokért, és ne adj Isten, dühömben, és felháborodásomban el találom küldeni a románokat az anyjukba, akkor én nácinak vagyok kikiáltva, aki veszélyezteti a békét... (ehhez sokszor már az is elég, ha fölemelem a szavam a magyarokért)
Pedig csak nem fogom be, ill. kérek rögtön bocsánatot, hogy a világon vagyok, és magyarnak találok lenni.
Mert ha már a dögkeselyűk ugyanúgy garázdálkodnak az elcsatolt részeken, ha beszólunk, ha nem, akkor legalább a hangunkat hallassuk már, a keservit neki!

A "nincs mi, meg ti" nagyon szép gondolat, csak nem igaz. Legnagyobb szégyenünkre sajnos van a társadalomnak egy olyan szegmense, akinek tökéletesen mindegy, hogy ő most éppen a magyar nemzet tagja, vagy sem. Másnap akár navahó indián, vagy bantunigger is lehetne, pont nem érdekelné, mert a váltás se jelentene számára semmit. Max. egy dolgot éreznek a magyarság iránt: gyűlöletet.
Persze ennek ellenére ők a "valódi" magyarok, az igaz patrióták, mindenki más véresszájú fasiszta, meg nyilas... stb.
Ők nagyon is előszeretettel mantrázzák, prominenseik pedig a nyugati sajtót is telesírják, mekkora diktatúra és elnyomás van itten.

Öröm, hogy vitaképes vagy, mert azt jelenti, hogy nem tartozol ezek közé. Bármily furcsa is lehet egy "gyűlölködőtől", én szeretem a vélemények sokszínűségét, és _értelmes_ ütköztetését. A l'art pour l'art utálkozás szerintem se vezet sehová, de az erős érzelmeket nem zárom ki a párbeszédből, mert olykor azoknak is megvan a maguk létjogosultsága.

Lényeg ami lényeg, a magasabb cél érdekében tolerálni tudtam a mellettem valóban mocskos románozó szurkolókat, és pont a magasabb cél érdekében azt is tolerálni tudtam volna, ha idült kommunisták kajabálnak mellettem.
Viszont a mostani viszonyok mellett egyféle nemzeti minimumnak éreztem személyesen is megjelenni, mert ez most sok szempontból több volt, mint foci.

Dzsentrisvihák 2013.03.26. 21:40:41

@gyuszko62:

Hát, nekem az ellenkező volt a tapasztalatom, de ízlések és pofonok, ugyebár. Ha én szervezem, biztos jobban kalibrálom a hangtechnikát... (már csak azért is, mert baromi rossz volt a helyszín akusztikája, ami önmagába igényelt volna némi extra trükközést)

nemhívő 2013.03.27. 13:48:24

@Dzsentrisvihák:

...abban értek egyet, hogy bizony van "Mi meg Ti"..
Nekem nincs az a "magasabb cél" amiért akárhol tolerálnám pl. a "mocskos románozást",..teljesen mindegy, hogy újnácik, vagy komonistak kajabálják.

Azonban az elválasztó vonal ebben a tekintetben nekem nem a "magyarok és lakosok"...hanem a hülyék és a normálisok között húzódik.

Egy csomó rokonom vallja magát románnak,..megkockáztatom, NINCS Erdélyben olyan magyar, akinek ne lenne román rokona.

Sokkal szimpatikusabb egy normális román "ellendrukker" nekem,...mint egy seggrészeg mocskosrománozó "sajnosmagyar"..

Dzsentrisvihák 2013.03.27. 15:33:01

@nemhívő:

A _normális_ román ellendrukkerrel nekem sincs bajom, de pl. a magyar (és újabban tévesen olasz...) zászlót égető magyargyűlölőkkel nem vagyok kibékülve.
Ne tessék félreérteni, az se tetszik, ha valaki idehaza drukkolás címszóval gyalázkodik. Én nem szoktam, nem is azért voltam ott, hanem épp ennek ellenére. És nem én voltam az egyetlen ilyen ember.
Sajnos, vagy sem, a lelátók népe nem éppen a zsekettes-monoklis mintapolgárok gyülekezete, de őket sem szabad egy kalap alá venni. Köztük is van normális, meg ordenáré baromállat. (Egyébként az általunk felvetett törésvonalak szerintem nem zárják ki egymást, egy hazafias ember is lehet hülye, ill. egy hazátlan is lehet baromi intelligens, és fordítva, mindegyikre tudnék példát.)

nemhívő 2013.03.27. 17:42:57

@Dzsentrisvihák:
...figyú, az a gond, hogy bárhogyan is fáj ez nekünk,...a románok megint lehagytak már bennünket nagyon sok mindenben.
1.- Annak ellenére is,..hogy nem igazán "magyarbarát" a hivatalos román állam,...azért a szélsőséges suttyóit kitakarította a parlamentből,...és sem V.Tudor sem G.Funar nem számít komoly tényezőnek.
2.- Annak ellenére, hogy a többség valamennyire nacionalista,...az uniós célok érdekében sokkal megalkuvóbbak..és ettől sokkal jobb partnerei is a nyugatnak,..mint mi.
3.- Bár sok a párt,..az az esztelen ellenségeskedés, ..ami a magyar politikából süt,...az ott ismeretlen.
4.- Nincsen sem multi, sem zsidó, sem amerika ellenesség...
5.- Akkor kaptok majd észbe, ..ha 2015-ben, vagy kicsit később már eurójuk lesz...már most is minden jelentősebb adásvétel vagy bérleti díj euróban van számolva és fizetve is náluk.

A Kolozsvári Rapid meccsen magyar zászlót égetőt soha nem gfogják többé beengedni a CFR stadionba...ezt Pászkáni garantálja...
Mi még a "mocskos románozásnál" tartunk...és még sikerül meg is ideologizálnod...(( grat!
Ők aztán tényleg nagyon mélyről jöttek fel...és mi hagytuk, hagyjuk ..hogy MEGINT MINDENBEN lehagyjanak..Ezt észrevenni és példát venni tőlük,..ez lenne az IGAZI magyar érdek.

Zolcsi67 2013.03.27. 22:39:45

@nemhívő:

ad. 2. és ad. 4.: A kettő összefügg. Majd lesz, következik egyikből a másik....
süti beállítások módosítása