feminista2.gifHa most végigmennék az utcán, és találomra tíz nőt megkérdeznék, hogy mit tart felháborítóbbnak, a karrier előtti gyerekszülést vagy rendszeres verést, tízből tízen a B választ jelölnék meg. És mégis: a magyar nők, egyetemisták és munkavállalók, fiatalok és középkorúak felültek egy szélsőlibsi, feminista provokációnak.

Érdekes egy országban élünk, az biztos. Amikor Varga István arról beszélt, hogy a nők szüljenek három gyereket, és akkor nem lesz családon belüli erőszak, a Facebookot elárasztották a szitkok és a sirámok. Most, hogy kiderült, Balogh József részegen szétverte élettársa fejét, senki le se szarja, a fél ország a vak komondoron röhög.

Varga István hülyeséget beszélt, gyakorta megesik az ilyen politikusokkal, főleg a magyar parlamentben. Amit mondott, azon fel lehet háborodni, meg lehet vitatni, ki lehet röhögni. De egy olyan emberről beszélünk, aki alapvetően nem ártott senkinek, sőt, abban sem vagyok biztos, hogy amit mondott, rossz szándékkal mondta volna, pláne nem nőellenességből. Az ő konzervatív világképében a nők szülnek, gyermeket nevelnek, családi légkört teremtenek, egy képviselői fizetésből ezt nyugodtan meg is lehet tenni. Az már a politikusi „üzemi vakság” minősített esete, hogy valaki, aki 19 éve képviselő, annyira elszakadt a magyar valóságtól, hogy azt higgye, pusztán gyerekszüléssel, havi kétszer százezer nettóból ilyen idilli, önfeledt életet lehet élni.

A köznevetség tárgyává vált képviselőre még a verbális nőellenességet is nehéz lenne ráhúzni, szemben kollégájával, a szintén kormánypárti Balogh Józseffel, aki a legújabb hírek szerint nem csak „Terikét”, de előző feleségét is rendszeresen verte. Kismamaként. Úgy, hogy a bántalmazások nyomán a pszichiátrián kezelték. Egy ÁLLAT-ról van tehát szó, így, nagybetűvel. És míg Varga István ellen sodrófával tüntettek, és a neten napokig ontották a traktoros nős mémeket az öntudatos kommentelők, addig Balogh Józsefnek csak a kutyája lett sztár.

Pedig ha most végigmennék az utcán, és találomra tíz nőt megkérdeznék, hogy mit tart felháborítóbbnak, a karrier előtti gyerekszülést vagy rendszeres verést, tízből tízen a B választ jelölnék meg. És mégis: a magyar nők, egyetemisták és munkavállalók, fiatalok és középkorúak felültek egy szélsőlibsi, feminista provokációnak, amely a családon belüli erőszak elleni küzdelmet pont annyira veszi komolyan, mint a hasonszőrű „civil” mozgalmaik a szólás szabadságát és a toleranciát. Hangzatos szlogenek, amikkel tömegekhez lehet eljutni, hogy aztán a valódi szögek szépen, sorban kipotyogjanak a zsákból: a magzatgyilkosság legszélesebb körű támogatása, a nők és férfiak egyformaságának (és nem egyenlőségének!) fetisizmusa, a leszbikus házasságkötések legalizálása.

És ha ezt megértjük, akkor mindent értünk. Akkor világos lesz, hogyan süllyedhetett olyan mélyre a nyugati civilizáció, hogy az Amerikai Egyesül Államok elnökének bocsánatot kell kérnie, mert azt merte mondani egy főügyészére, hogy jól néz ki.

Az egészben a legszörnyűbb, hogy a női ügyek, női szempontok képviselete valóban fájóan hiányzik a törvényhozásból. Nekünk ebből is csak a selejt jutott, a parlament öt pártja összesen nem tudna kiállítani ötöt a szebbik nem képviselői közül, akik hiteles programmal állnának elő. Nekünk olyan nőjogi harcosokkal kell beérnünk, mint Ertsey Katalin, akinek az fáj, hogy a kormány a gyest kettőről három évre emelte, mivel ez szerinte nem ösztönzi a munkába való visszatérést. Olyan civil szervezetek, mint a Patent, amely a magzatvédő reklámok ellen ad ki közleményt.

Pedig a szomorú igazság az, hogy a fiatal magyar nők jobbára ugyanazokkal a problémákkal küszködnek – persze más nézőpontból – mint a férfiak. Szeretnének három gyereket, de az első sem jön össze, mert elfogytak a munkahelyek, leálltak az államilag támogatott lakásépítési programok. Ha mégis jön a baba, a nagyszülőknek az ország túlsó feléből kell „átugraniuk” besegíteni, de sokan idáig sem jutnak el, mert a fizetésükből saját, aktív korú szüleiket kell eltartsák, vagy saját otthonra spórolnak. Ez a keserű valóság, ez ellen kéne tenni valamit – férfiaknak és nőknek.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr345258618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.01. 13:20:28

Nem a Varga se szimplán hülyeségeket beszélt, ő verbálisan ugyan úgy verte a nőket, mint ez (...) komondoros.

És nagyon félek, hogy ő is megússza, mint Varga.

2013.05.01. 14:17:51

kedvesem,valamit benéztél... A vak komondor nem bűnbak, hanem az abszurditás miatt lett érdekes a mémkészítőknek. Illetve ott rezeg a kimondatlan kérdés, miért is lett vak a komondor? (őt is bántották) Egyetértek veled, ez a rendszer nőellenes. De melyik nem?

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2013.05.14. 20:30:06

Ne felejtsük el, hogy a Fidesz berkeiben nem ismeretlen a családon (házasságon) belüli erőszak!

Emlékszünk még Meggyes Tamásra? Bizony, ő volt Esztergom korábbi polgármestere, aki könnyűdrog fogyasztását követően szépen összeverte a feleségét.

Ennyire hiteles a Fidesz...
süti beállítások módosítása