falfirka.jpgEmlékszem, 15-20 évvel ezelőtt az emberek legnagyobb problémája az volt, hogy a kutyaürüléket és vizeletet kellett kerülgetni az utcán, hála istennek ez a helyzet mára normalizálódott. Helyette, most emberi vizeletet és ürüléket kell kerülgetnünk.

Erzsébetváros. Mindenkinek más jut eszébe róla. Sok embernek az otthont jelenti, de van, aki azt sem tudja, Budapest melyik részéről beszélek. És ha azt mondom, VII. kerület? Az emberek többségének kocsma, szórakozás, mocsok, vagy csak annyi, hogy „uhhhhhh”. 26 éve élek Erzsébetvárosban és most jött el az a pillanat, hogy én is annyit tudok mondani, hogy „uhhhhhh” és legkevésbé a szórakozás és az otthon jut róla eszembe.

Pedig Erzsébetváros sosem volt az a nyugodt kerület, de élhető volt, és aki itt nőtt fel, egy idő után hozzászokott. De ami most történik Erzsébetvárosban, ahhoz nem lehet hozzászokni. Mostanában legtöbben a külföldiektől hangos szórakozóhelyekre panaszkodnak, azonban a körút másik oldalán sem jobb a helyzet. Emlékszem, 15-20 évvel ezelőtt az emberek legnagyobb problémája az volt, hogy a kutyaürüléket és vizeletet kellett kerülgetni az utcán, hála istennek ez a helyzet mára normalizálódott. Helyette, most emberi vizeletet és ürüléket kell kerülgetnünk.

A VII. kerületben ma már az állatok az emberek, és az emberek az állatok. Hiszen a kutya is megtanulja, hogy nem vizel a járdára, hanem az úttesten, vagy kanális közelében kell elvégeznie a dolgát, de ezek az elállatiasodott emberek nem. Ha reggel kinézek, az ablakon néha azt látom, hogy a kapunk alatt az - amúgy önkormányzati kézben lévő - üres helyiségek lépcsőjén gyülekezik az alkoholista söpredék. Nem tudom őket máshogy nevezni. Nem hajléktalanok, mert a kerületben laknak, jól tudom, hiszen több éve látom őket, és nem is munka előtt egy pár felest bedobó munkásemberek, hiszen reggeltől estig itt ülnek, vagy a kerület tereit mocskolják össze. Szóval biztosan nem dolgozók, hanem adófizetők pénzéből eltartott naplopók.

Folyamatosan vedelnek, ordibálnak, bűzölögnek és vizelnek, van, hogy a gyerekeiket is magukkal hozzák, ezzel jó példát mutatva. Sokszor felmerült bennem a kérdés, hogy ha már a kerületben élnek, miért nem a saját házuk előtt csinálják? Nyílván az állatok sem piszkítanak, oda, ahol esznek. Nem egyszer megtörtént, hogy fényes nappal a kapu előtt, vagy a kapu alatt találtunk valakit közülük, aki éppen megelégedve ürítette ki az olcsó bort a szervezetéből, és amikor kérdőre vontuk, elhordott minket mindennek. Nem egyszer történt meg az, hogy nem tudtunk a házba bejönni, mert a kapuba verekedtek, vagy csak nem voltak hajlandóak arrébb állni. Ezt az ember még elviseli, mert el kell, hiszen 2013-at írunk, és egy olyan évszázadban járunk, ahol már a gyilkosok is megússzák tíz év alatti börtönbüntetéssel, akkor miért kéne bármit is csinálni azokkal, akik a lakosság életét megkeserítik?

A rendőrséggel és az önkormányzattal is többször felvettük a kapcsolatot. A rendőrség sokáig arra sem vette a fáradságot, hogy kiszálljon a helyszínre. A legutóbbi telefonhívásra azonban már kijöttek. Az egyik lakó tett feljelentést, ugyanis jó pár növényt eltulajdonítottak a házból, persze az Almássy tér sarkán meg megállítanak, hogy nem kell-e ilyen-olyan dísznövény. Furcsa véletlen nem? A rendőrség ezután 20 percig nézett farkasszemet a söpredékkel, akik azonban tovább mulatoztak. Láttam, ahogy a két rendőr megpróbál magán erőt venni, hogy igazoltassa őket, de aztán a védelmet nyújtó járőr kocsit választották és elhajtottak. A közbiztonság pocsék minőségét már nem is kell magyarázni, mindenki tudja, milyen a belső kerületben, sötétben hazamenni.

Az önkormányzatnál sem jobb a helyzet. Panaszunkat benyújtottuk, ennek már több hónapja, válaszul mindenféle mézes-mázos leveleket küldözgetnek, hogy persze intézkedni fognak, aztán valamiért sosem történik semmi.

Nyáron kaptunk egy levelet a polgármester aláírásával, hogy felújítják az Almássy teret és több parkot a kerületben. Ez csodálatos, csak a parkok nem a családoknak és a békésen élni vágyóknak lesz felújítva, hanem több milliós wc-ket és ivókat építenek a kerület tönkretevőinek. Mert ez lesz a sorsuk, ebben már most biztosak lehetünk.

Végül pedig álljon itt egy saját készítésű hangulatvideó egy másfél órás könnyed nyári szabadtéri előadásból hajnali fél 4-kor. Így élünk mi itt, Budapest belvárosának szívében.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr155486042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyöngytyúk 2013.08.31. 14:49:47

önsajnálat helyett - egy , sok vödör hypós víz az ablakokból lezúdítva !! mindig !! amíg el nem tűnnek !! sajnosssssajnosss , azt nem lehet megállapítani , melyik ablakból lett kiöntve .. -)))) úgyhogy - hajrá !

Veridicus76 2013.08.31. 16:00:02

Ha a hivatalos szervek nem teljesítik feladatukat, öntevékeny módon kell elérni, hogy a söpredék ne érezze biztonságban magát.

gabesz7004 2013.08.31. 17:50:19

Paprikaspray, sokkoló!

William Kidd 2013.09.01. 15:02:16

Cigányok? A viragnyelvbol ez olvashato ki.

wrstjnethn 2013.09.01. 16:08:13

Mondjuk egy-két dísznövény landolhat a fejükön. Ha kérdezik, ott a rendőrségi jegyzőkönyv, hogy a lépcsőházból mar ellopták. De a paprika spray is jó.
süti beállítások módosítása