Sajnos szinte mindnyájunknak vannak olyan rokonai, vagy barátai, akik a reménytelennek ítélt hazai gazdasági helyzet miatt nálunk szerencsésebb országokban kénytelenek szerencsét próbálni. Ők, azok, akik akár napi 10-12 órát is güriznek, és zsíros kenyéren élnek, hogy egyszer, valamikor hazajöhessenek, és emberhez méltó életet teremthessenek maguknak itthon. Ez a cikk NEM RÓLUK szól. Hanem az idegenbe szakadt hazánkfiának egy másik, halálosan irritáló típusáról: a wannabe emigránsról.

maradj_magyarországon.jpg

Aki nem külföldre kényszerült, nem is ment, egyenesen menetelt. Diadalban. Végre megvalósult a késő kamaszkor óda dédelgetett vágy: itt hagyni ezt a mucsai paraszt országot, és elmenni naaagy betűs Nyugatra. Mert ebben a szarfészekben, ugye nem lehet élni.

A wannabe emigráns kritikus ember. Kritikus a többi embertársával és a hazájával szemben, de - kitalálhatják - magával szemben a legkevésbé sem.

Külön pikantériája a dolognak, hogy emberünk negatív észrevételei az esetek többségében teljesen jogosak: „Közoktatás Ruanda szintjén, nincs munka, nem jó a kormány”.  Megoldási javaslat azonban sosincs, azzal „foglalkozzanak a politikusok”. Ő persze 5 hazai politikust sem tud felsorolni. de mindegy, mert ők is ugyanolyan begyepesedett prosztók, mint a többi birka magyar, akik megszavazzák őket. Ő ebből tudatosan, 18 éves kora kimarad.

Miután kijutott az ígéret londoni/ausztrál/amerikai földjére, számtalan fórumon elmondja, hogy mi a kádári nosztalgiában ragadt langyos levesben dagonyázó ingyenélő bölcsészek országa vagyunk, de sohasem teszi fel magának a kérdést, vajon miért nem volt szükség itthon a munkájára. Két 12 órás műszakban lehúzott mosogatás után, a másfél négyzetméteres kelet londoni ágybérletéből élvezettel szidja a sok otthonrekedt szerencsétlent. Akik még mindig azt hiszik, hogy „abban” (véletlenül sem „ebben”, hiszen ő már csak így kívülállóként nyilatkozik a hazájáról) az elbaszott országban még el lehet érni valamit. Ő már rég túltette magát ezeken az illúziókon, és igenis, sikeres ember. Illetve, biztosan az lesz, mert ő szorgalmas, intelligens, kiemelkedik a siralmas, tahó magyar átlagból. Diadalittasan jelentgeti haza a fészbúkon hogy már össze is spórolt 50 fontot a múlt hónapban. „Te mikor tudsz félretenni a fizudból, Zolikám? Örülsz, ha a rezsit, meg a kaját ki tudod fizetni, aztán örülsz, hogy 30-án még lyuk van a seggeden! Ne légy barom, hagyd ott azt a lepra országot, tudok egy tuti állást Dublinban!”

A wannabe emigráns egy másik típusa- legalábbis netes kommentjeinek tanulsága szerint - sikeres vállalkozó, kutató, magasan képzett mérnök, jogász, közgazdász, aki a City-ben hasznos tagja egy prosperáló, jól működő társadalomnak. Az ő agyában a fentebb elemzett szoftver 2.0-ás verziója fut, hiszen ő értelmiségi. Ő már szélesebb spektrumban, a gazdasági-és közélet számos területét átfogó látókörrel köpködi egykori hazáját. Egy pint Guinness legurítása alatt akár több tucat érvet is elő tud hozni, miért lett elege Magyarországból. Ezek között különösebb logikai összefüggést kár lenne keresnünk, az se baj, ha egymásnak homlokegyenest ellentmondanak. Úgyis úgy szar az egész, ahogy van, nem?

Mert szemetes az utca, mert nincs munka, mert "lenéznek Európában", mert sok a cigány, mert rasszisták vagyunk, mert konzervatívak vagyunk, mert nem tudunk megtanulni rendesen angolul, mert szegények vagyunk, mert nem Londonban élünk. Mert velünk mindig kibasznak a nagyhatalmak, mert mi mindig másokat hibáztatunk. Mert a magyarok bezárkózóak, és csak egymással foglalkoznak. Mert a magyarok nem foglalkoznak egymással.

Egyszóval pontosan úgy viselkedik, mint az egyetemre a faluból kikerülő ifjú, aki szégyennek érzi, mert idegenül mozog a Nagykörúton. Ezért aztán kompenzálásként ő parasztozik a leghangosabban az egész évfolyamban.

Apropó, egyetem: a wannabe 2.0 kivándorló minden lehetséges alkalommal szidja a magyar közoktatást (nyilván nem kevés alappal), de csak elejtett félmondatokból derül ki, hogy azért méla undorral csak elvégezte (persze ingyér’) 9 év alatt BME-t, ezért most keresett munkaerő tervezőként Londonban.

A wannabe kivándorló amellett, hogy nem érti miért maradt még egyáltalán élő ember, ebben a korrupt, ostoba, lusta és sikertelen országban, szemrebbenés nélkül hagyja itthon a nyugdíjas szüleit is. Ő az, aki még véletlenül sem gondolja át, amíg ő „sikeres”, a szüleit már az itthon maradt korrupt, ingyenélő, sikertelen ország tartja el. Mert ő lelépett, hogy finanszírozza a brit, vagy amerikai nyuggerek 200 rugós nyugdíját.

Ő az, aki világlátott emberként (ami csak ő lehet, az otthon maradt mucsaiak értelemszerűen nem) kinyilatkoztat: szerinte itthon mindenki „magyarkodik”. Nem érti, hogy aki hozzá hasonlóan olyan szerencsétlen volt, hogy erre a szar helyre született, az mi a francért büszke erre. Sír a szája, hogy a „magyarok széthúzóak”, de az otthoniakkal csak dicsekvés, vagy kioktatás céljából keresi a kapcsolatot, a kint élő többi magyarral pedig ennyire sem. Kínosan emlékeztetnék őt ugyanis arra, amit mindenáron el akar feled(tet)ni: hogy honnan érkezett. Az igazi lehetőséget, a fényes szép jövőt azonban nem is magának reméli, hanem a gyermekeinek. Akik már igazi britek/amcsik/ausztrálok lesznek. Őket talán még magyarul megtanítja úgy-ahogy, hogy tudjanak skypeolni a nagyival, de ennél többről szó sem lehet. Mi haszna lenne belőle a gyereknek? Nekem mi hasznom volt belőle?

A wannabe emigráns egész elcseszett élete arról szól, hogy kimosdassa magát abból a kellemetlen tényből, hogy magyarnak született. De van egy rossz hírünk: ez soha nem fog neki összejönni. A világot látott, Mucsától elemelkedett emigráns bölcselő álarcán ugyanis pontosan az a hozzáállás üt át, ami miatt tényleg olyan nyomorult hely tud lenni a hazánk. Az önreflexió teljes hiánya, depresszió, frusztráció, gyűlölet és öngyűlölet, és ezek rothadt gyümölcse az önzés. Ezt a batyut viszi magával, bárhova is fut.

Egy életen át nem fog leesni neki, hogy fordítva ül a lovon: nem arról van szó, hogy az ő szerencsétlensége a hazája – hanem ő a hazája szerencsétlensége. Ő jó helyen van, ahol van, nem vagyunk vele kevesebbek. A többieket viszont vissza kellene hozni mihamarabb.

Széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr675529320

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A wannabe emigráns 2013.09.24. 20:52:03

A wannabe emigráns kritikus ember. Kritikus a többi embertársával és a hazájával szemben, de – kitalálhatják – magával szemben a legkevésbé sem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desw 2013.09.30. 18:06:46

@Schwerer Gustav:

Köszönöm a folyamatos megerősítést, jó döntés volt elmenni!

Csak azokat sajnálom, akik látják, hogy rossz az irány, de valamiért nem tudnak elmenekülni.

Fekete Pestis 2013.09.30. 19:22:55

@Nemzetstratégia:

Látom a kollega úr megnézte a hozzászóláslistámat: tiszta haszon, mert el leehet tekinteni a logikus érveléstöl.

Pont, ahogy a pontjaimban felsoroltam ( relativizálás hiánya, fekete-fehér gondolkodás ).

[ mertugye, annak hogy milyen névre akarom a kiskölyköt keresztelni, kurva sok köze van ahhoz, hogy mennyire igazak azok a pontok, amiket leírtam ]

Hulde.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.30. 19:54:33

@Fekete Pestis: "mertugye, annak hogy milyen névre akarom a kiskölyköt keresztelni, kurva sok köze van ahhoz, hogy mennyire igazak azok a pontok, amiket leírtam"

Ahhoz köze van, hogy miként tekintesz a magyar örökségedre, feltéve ha valóban magyar vagy, (nem pedig egy idegen, nem-európai kultúrkör: zsidó, cigány stb tagja).

a nemzeti érzéssel kapcsolatban minden országban "fekete-fehér" a helyzet. Kétlem hogy ha egy svéd-dán-norvég-brit stb hazafias fórumon (~Jobbegyenes) jönnétek mint ex-bevándorlók, hogy nektek milyen jó sorotok van, meg hogy végre kimásztatok ebből a brit-no-sv-dán szemétdombból, annyira különböző bánásmódot kapnátok. De megpróbálhatod, látogass el mondjuk a BNP egyk netes fórumára, mondd hogy ex-brit vagy és annyira jó hogy kikerültél a sok mélybrit és náci közül.
Aztán szólj hogy milyen válaszokat kaptál.

PS
A család hiába ellenzi, te idegen nevet fogsz adni a gyereknek? Mekkora köpedék magatartás ez?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 20:03:07

@Schwerer Gustav:
Mazel tov, testvérem! ;)

Közönségességed soha nem látott magasságokba tör.
Kocsmában szocializálódtál vagy mi van veled? Inkább az általános iskolát kellett volna befejezned...

Sokat előjön nálad a patkány motívuma... ez valami péniszirigység nálad?

Amit eddig észrevettem:
- szidod a zsidókat, mert intelligensebbek nálad;
- szidod a patkányokat, mert hosszabb a farkuk.

Biztos, hogy minden rendben van nálad? Elégedett vagy az életeddel? Boldog vagy? Mert ha igen, akkor miért fröcsögsz?

Küldjek majd neked is a hamvakból?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 20:04:17

@desw: "Köszönöm a folyamatos megerősítést, jó döntés volt elmenni!"

Szívesen te rohadék libsic hazaáruló féreg!

"Csak azokat sajnálom, akik látják, hogy rossz az irány, de valamiért nem tudnak elmenekülni. "

Ne aggódj, az Erec mindig tárt karokkal várja őket! ;)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 20:13:09

@Kovermadar: "Küldjek majd neked is a hamvakból?"

A hamvaidból? Persze küldhetsz, de inkább kérd meg húzzák le a WC-n, te büdös libsi féreg! ;)

"Sokat előjön nálad a patkány motívuma"

Ez szerves összefüggésben van azzal, hogy milyen jelentős számú , büdös patkánymódra mászkáló hazaáruló (=hazáját pénzért elhagyó, majd azt büszkén hirdető) szemét féreggel van dolgom!

Úgyhogy baszd meg anyád a ravatalon, te szemét hazaáruló féreg!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 20:29:06

@Schwerer Gustav:
Azon töröm a fejem, hogy könyvet írok ebből az agymenésből...
Szerintem óriási lenne, ha még pénzt is keresnék a te primitívségedből.

A bevételt felajánlanám egy-egy izraeli zsinagógának, természetesen.

Képzeld csak el milyen jó lenne: a te antiszemitizmusod pénzt termel Izraelnek. Szerintem szuper ötlet! :)

Már ki is másoltam a hozzászólásaidat és a Nemzetistatégiás Hazaffy-ét is. Dőlni fog a sékel, meglátjátok!

desw 2013.09.30. 20:30:30

Én csak egyet nem értek, kedves hazafias elvtársak. Miért nem örültök inkább annak, hogy a sok "mocskos zsidó libsi hazaáruló féreg patkány ..." külföldre költözik? Miért akarnátok minket erőszakkal hazatelepíteni?

Ekkor végre csak ti, igaz magyarok élnétek Magyaroszágon, és úgy építhetnétek fel az országot, ahogy csak akarjátok.

Vajon mi lehet az oka annak, hogy a ti "nemzetstratégiátok" része a külföldön dolgozó magyarok erőszakos hazatelepítése?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 20:35:38

@desw:
A külföldön megkeresett pénzünket szeretnék megkaparintani.

A féregpatkány biztosan nagyon aranyos állat... :)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 20:43:44

@Kovermadar: szerintem meg az lenne szuper ötlet, ha felakasztanád magad az első fára, te szemét geci liberális patkányféreg.

Persze csak miután megbasztad ravatalon az édesjó kurva anyádat!

@desw: lófasz akar titeket hazaköltöztetni. a tag arról írt, hogy a kilépéssel előállna egy ilyen helyzet. A büdös fajtádhoz amúgy se nyúlna senki, nem akarnak hullamérgezést kapni.

desw 2013.09.30. 20:52:31

@Kovermadar:

"A külföldön megkeresett pénzünket szeretnék megkaparintani."

Nekem is ez a sejtésem.

Azért kíváncsian várom az illetékes elvtárs válaszát is, mert azt azért ciki lenne kimondani egy hazafinak, hogy gyere má' haza libsi bibsi mer' kell az adód a segélyemre és a májátültetésemre.

desw 2013.09.30. 21:03:44

@Schwerer Gustav:

Olvasd el, pálott szájú baltazár, hogy mit írt a kollégád.

Sok rövidet iszol, haver! Sokat is büfizel!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 21:09:29

@Schwerer Gustav:
Eddig voltál szórakoztató, most már csak papagáj vagy... unalmas :(
Találj ki valami jobbat!

@desw:
Kimondani sosem fogják. De ők is pénzből élnek, bármennyire is fáj ezt bevallaniuk.
A nemzeti érzelem biztosan szép dolog, de egyetlen dolgot nem lehet vele megcsinálni: megenni vagy befizetni belőle a számlákat.

Valamikor szóbakerült, bár nem emlékszem, hogy komoly volt vagy kacsa, hogy megadóztatnák valamilyen módon a külföldön dolgozók bérét. Szerintem mikor az ilyen Hazaffy Jenők és Pistikék nagygyűlést tartanak, akkor ilyesmikkel kábítják egymást, hogy majd jól megadóztatnak minket és jajj lesz nekünk.
Mindegy nekik, csak dolgozni ne kelljen vagy a szürkeállományt használni.
(fenti pajtásunk esetében a szürkeállomány meglétét megkérdőjelezem)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 21:18:39

@Kovermadar:

"Kovermadar 2013.09.29. 11:07:57
Érdekes napnak ígérkezik :)

A wannabe-emigránsban tökéletesen magamra ismertem, pont ilyen vagyok, pont így gondolkodom. És akkor mi van?"

Pont így gondolkodsz, te mocskos rohadék? Hát akkor baszd meg a jó kurva anyádat a ravatalon!

@desw:
Félted a pénzedet mi, te mocskos rohadt zsidó?

desw 2013.09.30. 21:44:38

@Kovermadar:

Próbálnám rávezetni őket, hogy ha elüldözik a jól kereső réteget, akkor ők fognak a végén a legszarabbul járni, de szélmalomharc ez is, ahogy látom.

Mert mi lesz Magyarországgal akkor, ha még több jólképzett ember emigrálni fog?

Orbánék csökkenteték az szja-t néhány százalékkal és egyből lett is egy 500 milliárdos lyuk a költségvetésben. És ha a mi Gyurink nem ennyire elmebeteg (különadók, csekkadó, ...), akkor már be is dőlt volna a ország.

Mi lesz akkor, ha ez a réteg végleg megunja a zsidózást és emigrál? Akkor nemcsak néhány százaléknyi szja fog kiesni a költségvetésből, hanem az összes szja, járulékok, áfa, ... azaz vaskos ezer milliárdok. Na akkor lesz game over, és akkor már késő lesz sírni!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.09.30. 22:07:09

@desw:
Erre csak azt mondhatom, hogy egy olyan zsidót, mint én ez örömmel tölt el, mert akkor felvásárolhatom a fél országot fillérekért ;)

Csatlakozz te is a felvásárláshoz, mutassuk meg, ki a rabbi a háznál! ;)

(elnézést)

A forgatókönyv nem tudom mennyire reális, meglátjuk 5-10 év múlva.

Bennem egyébként az merül fel ilyenkor, hogy ha már elüldöztek minden zsidót, cigányt, svábot, románt, szlovákot..., akkor majd kit fognak utálni? Lesznek a kékszeműek és harcolnak a barnaszeműekkel? A szőkék leköpik a feketéket?

Mert kétség sem férhet hozzá: valakit mindig utálni kell. Valaki mindig hibás lesz (és nem ők lesznek azok, hisz ők tökéletesek).

De, hogy a mai napra zárásként, stílusos legyek: MAZEL TOV a magyarságnak a folytatáshoz! :)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.09.30. 22:32:07

@Kovermadar:

"Kovermadar 2013.09.29. 11:07:57
Érdekes napnak ígérkezik :)

A wannabe-emigránsban tökéletesen magamra ismertem, pont ilyen vagyok, pont így gondolkodom. És akkor mi van?"

Az van, hogy baszd meg az anyád a ravatalon, aki ekkora hulladékot a szrt a világra, mint te vagy!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.09.30. 23:55:26

" Ő az, aki még véletlenül sem gondolja át, amíg ő „sikeres", a szüleit már az itthon maradt korrupt, ingyenélő, sikertelen ország tartja el. "

Arra végtelenül sem gondola posztoló, hogy szegény nyugdíjas szülők minbér alatti nyugdíjat kapnak esetleg, és anno már megdolgoztak a nyugdíjukért?

Arra véletlenül sem gondol a posztoló, hogy aki itthagyja ezt az országot, ár évet már lehúzott itt adóbefizetéssel?

Aki meg csak mocskólodni meg káromkodni tud, meg alázni a másikat, mint gusztáv , nos ilyen emberek maitt mentem el. Nekem semmi szükségem erre a széthúzásra, inkább élek multikultiban boldogan,értelmiségiként, ott ahol emberileg is, és egyéb módon is megbecsülnek.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.01. 14:27:14

@tildy:): élj Angliában, másodrangú állampolgárként, mert ember-, vagyis britszámba venni sosem fognak, mindig lenézett bevándorló leszel...

Semmiféle-fajta széthúzás itt nem volt, amíg aztán te és a kisbarátaid betoppantatok és elkezdtetek arra maszturbálni, hogy milyen jó hogy már nem éltek ebben a náci, fasiszta, mélymagyar stb. országban, milyen jó hogy más kint adóztok, soha nem fogtok visszajönni, stb.

Az ilyenek, mint te és a haverjaid, ócska hulladékok vagytok, akik persze úgy hagyják itt ezt a "szar országot", hogy rendre visszaugatnak, visszajárnak, expat-blogokon nyaldossák és nyugtatják egymást, hogy "milyen jó hogy már nem élünk otthon, olyan jó itt kinn minden stb", mintha a rossz lelkiismeret fúrna belülről titeket.

A cikk is úgy kezdődött, te barom, ha tudtál volna figyelni: "Sajnos szinte mindnyájunknak..." tehát nem velük van baj. Azzal van baj, aki minden alkalmat megragad, hogy teliszájjal mocskolja-gúnyolja az országot, amely őt felnevelte, és a nemzetet, amelyből származik.

Hát az ilyennek azt mondom és MINDIG IS azt fogom mondani: baszd meg anyád a ravatalon, aki téged a világra szart!

Jirlan · http://nemzeti.net 2013.10.01. 16:29:19

Blogtulaj + többiek jé, ezekről beszéltem, íme tessék. Szerintem itt a bloghúúúúún akár szervezett vagy fizetett ballib trollok is előfordulnak, főleg ott feltűnő ahol egymás klónjai alkotnak valahol. A shiftfóbiások. :P

Nem sok értelme van vitatkozni velük, úgyse fogják fel hogy maguk alatt vágják a fát. Buta ám a bosszú népe, nem bölcs csak aljas és ravasz.

Nincs igazság bennük, mert az ördög az ő szellemi apájuk aki kezdettől fogva hazug volt. Mindegy is, hogy egyből lezsidózással, vagy csak visszafogott ellenvéleménnyel reagálunk rájuk, az eredmény ugyanaz - semmi érvet sem fogadnak el se tőlünk se mástól. Max. a pontosítás kedvéért nem érdemes általánosítva kivetíteni őket erre a bizonyos sokat emlegetett népcsoportra.

Igen, mivel vannak és nem láthatatlanok, azért néha szokták emlegetni. Még akár dicsérni is. :Đ

Bármi itteni beszólás rájuk csak reakció a neoliberális agyatlan droidok nemzetgyalázására, az a szarmagyar aki itthon vagy másutt gyalázza a magyarokat, az országot általában. Általánosít!!!!! Nekik lehet?! Az ilyen tán akkor is mélymagyarozik, ha egyedül van. :)

Mélycionista neolib lúdmillások.

Orbán bábu megvuduzó, Solymosi Eszter vérét vevő, ávópincében embert daráló, El Qro szemkilövető, és legbelül a minden rajtuk kívüli nép iránt talmudi sötétségből eredő engesztelhetetlen gyűlöletete hordozó szamuely - kunbélaoid típusúak. Valahogy tudatilag - szellemileg egyek, csak több testben vannak.

Ezeknek még a fidesz is náci pedig a valagukat kinyalja!!!!!! Nem lehet, és nem is szabad megfelelni az elvárásaiknak, követelőzésüknek ami valójában a mi pusztulásunk.

Különben is, rendes magyar ember tapasztalatot szerezni vagy kalandvágyból, a családját támogatni, PÉNZT KERESNI megy el legfeljebb, és nem másért. De amint lehet hazatér, és főleg nem árt onnét Magyarországnak ugyanúgy kicsiben, mint a nemzetközi lejáratókampány cionistái nagyban. Wass Albert nem megvetendő, szintén érthető a 70-80 ezerért robotoló vagy épp munkanélküli magyarok külföldi munkavállalásának motivációja, és más akinek muszáj volt menni nem megvetendő, tom lantos és paul lendvai valamint 'karmester' schiff például igen undorítóan viselkedtek, a MI kárunkra. A ti fajtátok vélt hasznára dolgoznak, ám az utálat mindig azt érinti jobban aki elérhető, szerintem nem éri meg dehát ti tudjátok. Most konjunktúra van, de ami fennt van lesz még lennt is. XD

And anyway. "Kik támadják Magyarországot és miért" "Háború a nemzet ellen" "Ávósok" ezek szellemi unokái a libernyák trollok is :DDDDD

Ne azt nézd a hazád mit tehet érted - názd azt TE mit tehetsz a hazádért. Szegény Kennedy elnök szavai, őt is a cionista zsidók ölették meg.

Ismerős az önként vállaltan hazátlanok alapállása : "szdsz vagy mucsa"

tortenelemportal.hu/2013/02/raffay-erno-demokrata-interju/

Lényeg az, hogy mi volt előbb, ki tmadott előbb. Ki hívta őket ide amúgy is, maradtak volna inkább Galíciában.

Ez itt off, bár nem egészen : it kávéről ismerős nikk ez a tildy, hát az is egy nagy hely, és van nála is sokkal rosszabb ottan : tele van piacbolsevik agyamosott elkényeztetett burzsigyerekkel, megy a fröcsögés a kormányra folyamatosan a hitközség részéről, ám a mezei magyar gyereknek tilos politizálni. Maga a lap is elfogult természetesen, dajkó elvtárs félék minden cikke tömény uszítás, az is valahol az amerikai népszava mélységeiben. 10 előtt a kormányt ekáző revolvercikk szerzői bezzeg kussban voltak, illetve 9-ben tiltották le a politikát - mikor már nagyon népszerűtlen volt az álbaloldali vadkapitalista tolvaj honvesztő kúrmány.

Ezektől a belpesti agyhugyköves liberráltaktól amúgy is el kéne venni az állampolgárságot, húzzanak csak el, nagy szarok ezek zsidónak és magyarnak is. Az a nem mindegy hogy csak származásilag zsidó-e valaki, vagy konkrétan megszemélyesít egy olyan zsidót aki miatt a zsidókat utálják!

Amilyen az Adjon Isten... azon sem csodálkozom, ha a közismert keserű történelmi tapasztalatokon alapuló utóítéletek okán valaki nem bízik meg bennük! Pedig írja a biblia, hogy a nemzetközi bajkeverők nem is zsidók hanem a sátán zsinagógája. 8)

messzipista 2013.10.02. 06:46:54

@Schwerer Gustav: te egy beteg ember vagy, aki mindenkit lezsidozik, aki nem olyan hulye, mint te

messzipista 2013.10.02. 06:51:07

@Schwerer Gustav: te ugy egyebkent mennyit dobtal be a kozosbe az elmult evekben? Adora gondolok, nem eszmei pluszra...

Fekete Pestis 2013.10.02. 07:56:49

@Nemzetstratégia:
"Kétlem hogy ha egy svéd-dán-norvég-brit stb hazafias fórumon (~Jobbegyenes) jönnétek mint ex-bevándorlók"

Nos, csak NL ügyében tudok nyilatkozni.
NL fórumokon megfigyeltem, hogy
(a) annyira hazafias szöveget nem nyomatnak, mert tudják, hogy ök speciel a gyarmatosítás révén lettek nagyok
(b) a hollandok jobban elfogadják az ellenvéleményt. Ugye, relativizálnak. És még véletlenül sem patkányozzák meg köpedékezik azt, aki másképp gondolkodik, mint ök. Tipikus magyar hiba.
(c) Ha azt írod, hogy "BNP" , nekem rögtön a "Paribas" ugrik be.
Nem tehetek róla, bocs ;)
(d) Sajnos te sem tudsz "outside the box" gondolkodni.
Pusztán abból, hogy külföldön élek (1) nem következik hogy zsidó vagyok (2) ennek ellenkezöje sem következik (3) az sem következik, hogy szeretem a zsidókat (4) ennek ellenkezöje sem következik.

A gyereknek azért akarok "külföldi" nevet adni, mert azt szeretném, ha NyEu-ban élne. Mivel ott nem tudják ezeket az idétlen magyar kettös beetüket kiejteni, ezért (a) vagy mindenféle kettös betü nélküli nevet adunk vagy (b) olyan spec. karakteres illetve kettös betüs nevet, ami errefelé [Északnyugat-Európa] divat.

Szerintem ez egyszerü gyakorlatiasság.

Egyébként nyugi, vlsz. magyar állampolgár (is) lesz. Szeretett M.o nem fog miatta lélkszám-csökkenésen átmenni => miatta megtarthatjákot a nektek létszámarányosan járó EU parlamenti képviselöi helyeket.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.02. 15:54:02

@Fekete Pestis:

a) ki mit gondol "annyira" hazafias szövegnek, értelmezés kérdése

b)"relativizálás" =megint csúszós fogalom, akkor ennyi erővel mindig és minden belefér, hiszen "minden relatív"

c) British National Party

d)/1 ezt sosem mondtam-állítottam
/2 ezt sem
/3 ezt sem
/4 ezt sem

Te hiszed azt hogy dobozban gondolkodom, és emiatt pont te kerültél dobozba - én ugyanis képes vagyok a dobozon kívül gondolkodni, de most, jelen bejegyzés kapcsán, amikor idejöttek veszett kutyaként ugatni a külföldi trollok, nem éreztem szükségét ennek, mivel ők pont belefértek azon dobozba, amely a gyökértelen-hazátlan liberális, ráadásul kőkeményen szadista férgeket takarja. Aki pl. azzal henceg hogy neki aztán semmit nem jelent magyarnak lenni, meg minden egyes szava egy gúnyolási kísérlet minden felé ami magyar, az nagyon jól belefér az "aljas hazaáruló" dobozába.

A blogom legalább 80%-a a dobozon kívüli gondolkodásól szól. Én személyszerint azt gondolom dobozos gondolkodásnak, amikor valaki beleássa magát egy konkrét adott esemény, szűk történelmi szakasz tanulmányozásába, pl. a XIV. századi járványok, abban verhetetlen, de ezen kívül elveszett ember.

A magyar kettős betűkkel semmi gond sincs, amennyiben az illető Magyarországon, vagy akár a Kárpát-medencében él.
"Szerintem ez egyszerü gyakorlatiasság."

"Szerintem" meg nem vagy magyarérzelmű. egyébként a magyarsághoz való kötődés sok apró de fontos szálból áll, ezek egyike a magyar név. Ha ez nincs, egy fontos alkotórész máris kiesett.

"Szeretett M.o nem fog miatta lélekszám-csökkenésen átmenni"

Miatta nem, de a gyerekei miatt lehet már igen. gondolom a "szeretett" szó irónia akar lenni részedről, ami rossz dolog.

Már megbocsáss de eddig nem valami ígéretes, amit előadtál. Jobb lett volna, ha a dobozos bírálatot először magadra vonatkoztatod. Még pár "szeretett" megjegyzés részedről, és pontosan tudni fogom, melyik dobozba tartozol. Óva intenélek tőle, hogy ezirányba vidd a beszélgetést. egyelőre még minden happy & cool. Rajtad is áll, hogy ez így maradjon.

Peace.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.02. 20:07:37

@Schwerer Gustav:
Shalom, testvéröcsém!

Mivel ilyen kedvesen megszólítottál, összeszedtem neked néhány érdekességet Magyarországról:

- Magyarország nem csak alkoholisták és öngyilkosok számában tartozik az élmezőnybe, hanem az egységnyi idő alatt elkövetett káromkodások (anyázások) tekintetében is.

- Magyarország sosem fog kilépni az EU-ból és sosem fogják kitenni onnan. Magyarország fogja kiléptetni az összes többi tagállamot.

- Népességarányosan Magyarország adta a világnak a legtöbb zsidó származású Nobel-díjast.

- Magyarország az egyetlen ország, ahol a nemzeti football válogatott 3-0-ról is képes kikapni Máltától.

- Magyarországon kulcsszerepe van a gasztronómiának. Az emberek egy csoportja képes rántotthúst ragasztani az autójára.
csacsee.blog.hu/2012/01/04/magyarorszag_rantott_hus_vagy_m

Csak, hogy jobban aludj ;)

Fekete Pestis 2013.10.02. 20:57:03

@Nemzetstratégia:
@@b)"relativizálás" =megint csúszós fogalom, akkor ennyi erővel mindig és minden belefér, hiszen "minden relatív" @@

Bocs, hollandul a relativizálás nem ezt jelenti.
Hanem azt, hogy a hollandok úgy gondolkodnak, hogy "igaz, hogy én A-t gondolok, de ezt a pillantnyi helyzet -az enyém és a környezetemé- implikálja. Igaz, hogy a vitapartnerem B-t gondol, de az ö helyzetében ez logikus és érthetö. Viszont nekem B nem áll az érdekemben, én A-t szeretnék elérni.".

kettös betü ügyében : kifejtettem, hogy jobbnak tartanám, ha a gyerekem ÉNy-Európában élne. Persze, neki szive-joga lesz megválasztani hogy hol él. Én azonban el fogom neki mondani, hogy az én szemüvegeemen keresztül milyen Magyarország. Vlsz okos gyerek lesz, és a torzító hatásokat le tudja majd választani a mondandómról.

"mivel ők pont belefértek azon dobozba,"

Nalátod, nem relativizálsz.
Tudod, hogy miért gondolkodnak így ?
Elbeszélgettél velük - a hazaárulózáson kívül persze ?
Valami biztos motiválja öket, hogy azt mondják, amit.
Szerintem te is nyernél vele, ha megpróbálnád öket megéerteni.

BTW : neked vannak a külföldi élettel kapcs tapasztalataid, vagy M.o-ról írod a 80%-ban dobozon kívüli blogodat ?

"amikor valaki beleássa magát egy konkrét adott esemény, szűk történelmi szakasz tanulmányozásába, pl. a XIV. századi járványok, "

És például megkérdezted, hogy miért ástam magamat bele ?
Ha nem kérdezted meg, akkor miböl gondolod, hogy szüklátókörüség ?

"de ezen kívül elveszett ember."

Ezt gondolom nem rám értetted:
en ugyanis nem tartom magam annak. Biztos hogy nem rám értetted, hiszen nem ismersz, és nem gondolkodsz "dobozosan".

""Szerintem" meg nem vagy magyarérzelmű."
Lehet. De az is lehet, hogy nincs igazad. A "magyarérzelem" mérésére nem találtak még fel lakmuszpapírt.

Az is lehet, hogy ebben a kérdésben közöttünk a transzverzalitás esete forog fenn, vagyis olyan terekben mozgunk, amelyeknek (legalábbis ebben a kérdésben ) nincs közös alterük, maximum a {} halmaz ;).

""szeretett" szó irónia akar lenni részedről, ami rossz dolog."

Na, ebben nem értünk egyet. Szerintem az irónia igen sokat segít a környezet feldolgozásában és megértésében. Ezen gondolkozz el, AUB.
Ne feledd, hogy csak a vakbélgyulladás komoly ;).

"Már megbocsáss de eddig nem valami ígéretes, amit előadtál. "

Tja, én nem ígérek semmit de azt be is tartom ;). Egyébként az "ígéretesség" tipikusan normatív szó, mindenkinek mást jelent.

raggafan 2013.10.02. 22:11:55

Egyetlen ország sem kezelheti gépekként tartozékokként a polgárait. Mégis úgy érzem, talán jobb sorsunk volna. Hisz a gépek vannak olyan mocsok jószágok, hogyha nem tartják karban őket, és nem kapnak áramot/üzemanyagot, nem dolgoznak.
És lám, gazdáik kérdés nélkül megadják nekik, ha el akarják kerülni azt hogy tönkremenjenek. Senkit sem láttam még olyan ostobán bánni egy motorkerékpárral, mint egy embertársával. A motorkerékpárnak nem üvöltenek: "ha nem vagy hajlandó úgy működni ahogy elvárom, nem kapsz több benzint". Ott mindenki megkeresi a hiba okát, és elhárítja. Undorítónak találom azt hogy embereket szapulnak mert: nem hajlandóak az elégtelen és alulfizetett munkalehetőségek mellett, iszonyatosan ellenséges és megosztott környezetben, boldogan és hatékonyan dolgozva, jövedelmük nagy részét súlyos adóforintok formályában átadni olyan elemeknek akik le se szarják öket!

A jelenlegi HATALMAS technikai és morális problémákat hiába is próbálnánk meg politikai és ideológiai eszközökkel megoldani.

TI kik a csúcson ültök! Mit áldoztok fel az ideológiátokért? Mit ér a hitetek ha meghíztok belőle? Mit jelent a politikátok ha pusztán szűk és gazdaságilag erős önjelölt csoportok kiszolgálója?

Megkerülhetetlen tény hogy az országot szétlopták/lopják! Drága mulatság a cirkusz és a kenyéralamizsna ami a szemünk előtt van, amivel megosztanak minket. De összehasonlíthatatlanul drágább az öltönyös rablóbanda amelyik a zavarosban halászik, ideológiára, vallásra,hovatartozásra való tekintet nélkül.

Eltűnt az államvagyon, és eltűntek a horribilis kölcsönök is. Egy részük valóban a csőcselék (hisz a szemükben ez vagyunk) szájának befogására ment el. De a legundorítóbb hogy mindezért azokat a DOLGOZÓ embereket hibáztatják, akik a megérdemelt jussukat követelik (mindegy hogy fizetés, nyugdíj, vagy bármely más formában). És mindezt behajtják rajtuk, KAMATOSTUL.

Ilyen körülmények között túl kevesen képesek TEREMTŐ munkával biztosítani az emberi körülményeket.
A marradéknak 3 lehetősége van:
- elfogadja, és belerokkan lelkileg (esetleg vallásba vagy kábítószerbe menekül)
- eladja a testét lelkét mint bűnözö, vagy prostituált
(ezt elviselni is segít az ideológia és a drog)
- lelép a gúsba (a bizonytalanba, és egyben igéretesbe)

Tény hogy emberileg és szakmailag kevésbé alkalmas emberek is választják a harmadik utat.
Elkeserít, hogy az értékes emberek is kénytelenek ezt az utat válaszatni, egy olyan élet reményében amit megérdemelnek. Elüldözzük őket, és még kilóméterek százaival a hátuk mögött is hallgatniuk kell a mocskolódásunkat?

EBBŐL ELÉG!!!!
A jól végzett munkának meg van az ára, nemcsak anyagi, hanem emberhez méltó munka és szellemi környezet is! Ezt kötelességünk megfizetni! Nem csak a kormánynak és minden munkaadónak, minden egyes munkatársnak, kollégának is!!!

Vannak akik sokkal inkább felelősek a jelenlegi helyzetért. És őszintén remélem megkapják méltó büntetésüket (nem bosszúról van szó, példamutatásról és elrettentésről).

De ha az igazi bűnöst keressük jobb ha a tükörbe nézünk! Ha a félelemre, kabzsiságra és irígységre hallgatunk, mi mást is teremthetnénk? Be kell ismernünk hogy a tetteinkkel, és hallgatásunkkal, bár egyénenként kis mértékben, felelősek vagyunk a dolgok jelen állásáért. Bár ez látszólag csakk csepp a tengerben, mi a tenger ha nem cseppek összessége?

A gyógyító erő mindigis a toleranciában és az összefogásban rejlett. A hasonlóságokra és nem a különbségekre alapozott viselkedésben, kommunikációban tettekben. Az őszinteségben és a becsületben (ami ha másokkal nem is mindig lehetséges, önmagunkkal szemben igen)

Túl sokan hagynak el minket akik igazat szóltak, még a saját érdekük ellenében is, és nem volt esenki aki melléjük állt volna.

Honnan máshonnan ismerhetnénk fel az erkörcsi döntéseket, ha nem a tényben hogy az önérdek ellen szólnak? Vezetővé tettük őket? NEM! Elkergetünk, kigúnyolunk, megalázunk mindenkit aki ezt merészeli tenni. Hazugokat választunk főnöknek és vezetőnek, mert akik igazat szólnak veszélyeztetik a kicsiny egónkat!!!

Megfedek mindenkit aki egymás torkát harapdálja, ideológiákkal és pártokkal dobálózik, pusztán azért hogy neki legyen igaza!!!

Üdvözlöm a tisztelt kivételt!

Egy leendő kivándorló, aki társalgási szinten megtanulta a nyelvet, elsajátított 2 szakmát (Rendszergaza és hálózatépítő valamint hegesztő). Aki tud és szívből akar dolgozni. Aki van olyan szemét hogy megkövetelje a fizetést és a körülményeket a jól végzett munkáért. Aki megköveteli az elvégzendő munkát, és az ehhez szükséges szerszámokat. Aki tapasztalatcélzás céljából elintézett az igazgatóságnál, tanterven kívüli nyári gyakorlatot, és leszervezte külsős cégnél. Aki nem tudott elhelyezkedni az eredeti szakmályában mert nem volt pályakezdőként 2 év releváns tapasztalata.

ÉN EGY EMBERI LÉNY VAGYOK BASSZAMEG! AZ ÉLETEM ÉS A MUNKÁM IGENIS ÉRTÉKES!!!
Az ára pedig minimum annyi jövedelem , amennyiből szűkölködés nélkül képes vagyok családot alapítani, és a leendő gyermekeim felnevelni!

Dzsentrisvihák 2013.10.03. 08:05:56

@raggafan:

Melyik nyelvet tanultad meg, mert a magyart nem, az tuti. Javasolnék egy helyesírási szótárat...

"Elüldözzük őket, és még kilóméterek százaival a hátuk mögött is hallgatniuk kell a mocskolódásunkat?" - Az értékes/értelmes embert nem mocskolta senki, a fenti írás még mindig a magyargyűlölő selejtekről szól.

"De ha az igazi bűnöst keressük jobb ha a tükörbe nézünk!" - Ez így van, a többség valóban vitathatatlanul felelős a jelen állapotokért. Túl hülye, naiv, nemtörődöm... stb. volt ahhoz, hogy változtasson. De erre nem az a megoldás, hogy elmenekülünk.

"Hazugokat választunk főnöknek és vezetőnek, mert akik igazat szólnak veszélyeztetik a kicsiny egónkat!!!" - A főnökét szerinted ki választja? Mert vezetőt még csak-csak, de azt, hogy kinél dolgozol, azt még nyugaton se te döntöd el.
Aki pedig igazat szól, azt valóban hajlamosak vagyunk megbélyegezni: a hatalomhoz foggal-körömmel ragaszkodó nemzetárulók kikiáltják őket nácinak, fasisztának, meg nyilasnak, hogy a sok megvezetett kretén még véletlenül se hallgasson, ne ad Isten szavazzon rájuk, de az egónak ehhez nem sok köz van...

desw 2013.10.03. 12:44:58

@Dzsentrisvihák:

"Az értékes/értelmes embert nem mocskolta senki, a fenti írás még mindig a magyargyűlölő selejtekről szól."

Idéznék akkor tőled, jó?
*****
"A wannabe emigráns egy másik típusa- legalábbis netes kommentjeinek tanulsága szerint - sikeres vállalkozó, kutató, magasan képzett mérnök, jogász, közgazdász, aki a City-ben hasznos tagja egy prosperáló, jól működő társadalomnak. Az ő agyában a fentebb elemzett szoftver 2.0-ás verziója fut, hiszen ő értelmiségi. Ő már szélesebb spektrumban, a gazdasági-és közélet számos területét átfogó látókörrel köpködi egykori hazáját. Egy pint Guinness legurítása alatt akár több tucat érvet is elő tud hozni, miért lett elege Magyarországból. Ezek között különösebb logikai összefüggést kár lenne keresnünk, az se baj, ha egymásnak homlokegyenest ellentmondanak. Úgyis úgy szar az egész, ahogy van, nem?"
****
Igen, sok érvet el tudok mondani, hogy miért lett elegem Magyarországból, de ez kritika, nem köpködés. És talán pont azért látom máshogy a dolgokat, mert megtapasztaltam más országokban is az életet/vállalkozást. Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy a véleményem nem tetszik a többségnek, és mivel a többségnek nem tetszik, ezért nem maradt más lehetőségem, csak az emigrálás.

""De ha az igazi bűnöst keressük jobb ha a tükörbe nézünk!" - Ez így van, a többség valóban vitathatatlanul felelős a jelen állapotokért. Túl hülye, naiv, nemtörődöm... stb. volt ahhoz, hogy változtasson. De erre nem az a megoldás, hogy elmenekülünk."

Már mások is kérdezték (válasz még nem jött), hogy mit kellene a kivándorlónak tennie, amihez mindenképpen MO-on kellene lenniük. Tehát?

"A főnökét szerinted ki választja? Mert vezetőt még csak-csak, de azt, hogy kinél dolgozol, azt még nyugaton se te döntöd el."

Amikor egyértelmű, hogy a főnököd egy korrupt szemétláda, vagy szakmailag alkalmatlan pártbérenc, akkor ott kell hagyni a melóhelyet. Ja, ehhez kellene egy kis önbecsülés és az, hogy tovább lássunk az orrunknál.

A szar politikusokat pedig a nép választja, mert erre van igényük. A nép azt kapja, amit megérdemel.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.03. 13:53:31

@Fekete Pestis:

1)Én nem holland szempontok szerint rendezem be az életem. Persze hollandul nyilván az "Igazság" szó is azt jelenti amit magyarul, vagyis egy állandó értéket kifejező dolog.

2) nincs nálad a megmondás felségjoga, hogy kijelenthesd: a "relativizálás" az igazi, minden más szar (ócska-idejétmúlt, fölösleges, káros): márpedig pontosan ezt teszed.

"kifejtettem, hogy jobbnak tartanám, ha a gyerekem ÉNy-Európában élne."

mér a "kifejtésben" is rosszul tetted, tehát ez nem hivatkozási alap.

Nem az irónia rossz dolog önmagában, hanem az illető hazaszeretetét kigúnyolni. Ezen gondolkozzál el.

Még nem találtak fel rá lakmuszpapírt, de ettől még nyilvánvaló. Attól hogy az érzelmi beállítódást nem lehet szeizmográffal érzékelni, még létezik.
Nagyon szánalomra méltó ember, aki mindent (még az érzéseket is) kvantifikálni akarja.

"Ha nem kérdezted meg, akkor miböl gondolod, hogy szüklátókörüség ?"
Egyértelmű. Kit mi érdekel. ami érdekel, abba ássuk be magunkat. Ha egy időben beszűkült (pár évig tartó), illetve meglehetősen egyszerű ok-okozati láncú ("járvány hatása a társadalomra", ez elég egyértelmű dolog)
esemény érdekli az embert.
Esetünkben: kitör a járvány, meghal egy csomó ember, ez néha társadalmi feszültségekhez vezet, majd lenyugszanak a kedélyek, egy idő után megint kitör, megint meghal egy csomó ember, stb. Semmi bonyolult vagy összetett dolog lényegét illetve nincs, mondjuk ahhoz képest hogy mitől jönnek létre, virágoznak ill. pusztulnak el egyes társadalmak. Egy halálos járvány végső soron "Vis Maior", tehát ha pl. valaki megmérgezné pl. egy város teljes vízkészletét ebolával, akkor ott bármit lehetne csinálni, de ugyanúgy 90%-os halandóság lenne, mintha a dzsungel közepén kapná el. Nem mi döntjük el. a fertőtlenítéssel-kézmosással lehet ellen valamelyest védekezni, de ezt is egyszer lehetett feltalálni. Meglehetősen egyszerű képletek vannak itt működésben.

egyébként mit akarsz tőlem? Sose fogsz tudni meggyőzni, hogy miért pont a liberális holland fogalmak írják le legjobban a valóságot. annál is inkább, mert mai liberalizmus sem az Hollandiában, mint mondjuk a 2000-es évek elején, a válság előtt volt. Pl. az összes niggert kivágták a holland válogatottból vagy legalábbis nagyon erősen lecsökkentették számarányukat.Ez elég egyértelmű eltolódást jelent nacionalista irányba. Tehát már Hollandiában sem (csak) az a fogalom uralkodik, amint mondtál.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 13:59:23

@Kovermadar:

hataratkelo.blog.hu/2013/09/29/a_wannabe_emigransok_avagy_elkuldtek_a_busba
"Kovermadar 2013.09.29. 11:07:57
Érdekes napnak ígérkezik :)

A wannabe-emigránsban TÖKÉLETSEN MAGAMRA ISMERTEM, pont ilyen vagyok, pont így gondolkodom. És akkor mi van?"

Magadra ismertél? Hát akkor baszd meg a jó kurva anyádat a ravatalon!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.03. 14:21:03

@Schwerer Gustav:
Mar kutatsz is? ;)

A modorod mit sem valtozott, meg mindig szorakoztato vagy! ;)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.03. 15:06:21

@desw: "Már mások is kérdezték (válasz még nem jött), hogy mit kellene a kivándorlónak tennie, amihez mindenképpen MO-on kellene lenniük. Tehát?"

Loaded question - en.wikipedia.org/wiki/Loaded_question

Értelmét tekintve azért hamis, mert nem csak Magyarországon lehet tenni a hazáért.

A hozzáállás a lényeg: van például olyan ember, aki minden egyes kommentjében a magyarságot fikázza, ill. az országot, mely fölnevelte. Az ilyennel nem lehet csinálni, mivel egyszerűen nem érti, hogy neki mi köze van az országhoz. Neki a bőröndje a hazája.

Tehát nem kell "mindenképpen" itthon maradni, mivel aki lélekben magyar, bárhova is vesse a sors, mindenhol magyar marad.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.03. 15:10:48

@Kovermadar: Szereted mi, ha az édesjó kurva anyádat emlegetem? ;)

hataratkelo.blog.hu/2013/09/29/a_wannabe_emigransok_avagy_elkuldtek_a_busba
"Kovermadar 2013.09.29. 11:07:57
Érdekes napnak ígérkezik :)

A wannabe-emigránsban TÖKÉLETESEN MAGAMRA ISMERTEM, pont ilyen vagyok, pont így gondolkodom. És akkor mi van?"

Az van, hogy egy mocskos rohadt uccsó geci vagy, aki hátulra készült, csak elől jött ki. .

Akaszd föl magad, miután megbasztad az anyád, azt a kibaszott kurvát!! ;)

desw 2013.10.03. 15:30:41

@Nemzetstratégia:

"Értelmét tekintve azért hamis, mert nem csak Magyarországon lehet tenni a hazáért."

Egyetértünk! Mégis azt mondjátok, hogy nem az a megoldás, ha elmegy az ember.

Sőt, idéznék tőled:
******
"Aki lelép Magyarországról, mert gyenge/gyáva hogy itt maradjon, az a jogát is elveszti, hogy belepofázzon abba, hogy itt mi történik, különösen ha olyan kioktató hangnemben teszi, mint te."
*******

Kérdésemet továbbra is fenntartom: miért kellene hazamennünk?

És ügyesen kikerülted a másik kérdésemet is: a határontúli magyaroknak akkor miért van joga szavazni?

"A hozzáállás a lényeg: van például olyan ember, aki minden egyes kommentjében a magyarságot fikázza, "

Arról nem tehetek, hogy a többségnek nem tetszik a véleményem, és ezt fikázásnak veszik. Amíg otthon éltem, akkor is ez volt a véleményem.

"ill. az országot, mely fölnevelte."

Tehát ha anyám és apám alkesz volt és elitták a CSP-t és a házat, akkor nem kritizálhatom őket, mert nélkülük meg se születtem volna?? Érdekes!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.03. 17:22:49

@desw: Mégis azt mondjátok, hogy nem az a megoldás, ha elmegy az ember.Sőt, idéznék tőled:
"Aki lelép Magyarországról, mert gyenge/gyáva hogy itt maradjon"

Aki gyáva hogy itt maradjon, az nem igazi magyar. Akinek tényleg nem volt választása, az más tészta, de az esetek túlnyomó többségben nem az éhhalál elől menekülnek az emberek külföldre. Tehát érvényes marad, amit mondtam.

"Kérdésemet továbbra is fenntartom: miért kellene hazamennünk?"

Ennek más az értelme, mint amit az előbb kérdeztél! Tehát nem tartasz fönn semmit, egyszerűen próbálsz helyezkedni!

"a határontúli magyaroknak akkor miért van joga szavazni?"

Mert a határontúli magyarság többsége 1920-ban, saját akaratán kívül lett határontúli. Ennyire ostoba vagy, hogy nem ismered a történelmet? Vagy tán azok közé tartozol, aki a székelyt románozza, a felvidéki magyart meg szlovákozza?

"Amíg otthon éltem, akkor is ez volt a véleményem."

Micsoda? hogy az ország tele van "nácival" meg "mélymagyarral"?

alkoholisták voltak a szüleid?

desw 2013.10.03. 17:43:38

@Nemzetstratégia:

"Aki gyáva hogy itt maradjon, az nem igazi magyar."

Mit jelent a gyávaság vagy gyengeség ebben az esetben?

"Akinek tényleg nem volt választása, az más tészta, de az esetek túlnyomó többségben nem az éhhalál elől menekülnek az emberek külföldre. Tehát érvényes marad, amit mondtam."

Akkor miért az a nemzetstratégiátok, hogy erőszakkal hazatelepítitek az emigránsokat? Mert ugye értelmezésed szerint mi nem vagyunk igazi magyarok (végülis nem az éhhalál elől menekültünk). Miért kellhetünk akkor nektek? És miért nem örültök akkor, ha ezek a hazaárulók végre emigrálnak? Nem értem!

"Mert a határontúli magyarság többsége 1920-ban, saját akaratán kívül lett határontúli."

Ha valóban olyan fontos nekik a haza, akkor miért nem költöztek Magyarországra? Legalább 24 éve megtehetnék. Érdekes, nem?

"Micsoda? hogy az ország tele van "nácival" meg "mélymagyarral"? "

Igen, továbbá Kádár-népe, önkritikát kellene gyakorolni, nem a zsidókban, multikban, ... keresni a hibát, stb, stb...

"alkoholisták voltak a szüleid?"

Nem, csak egy példa volt. Azért, mert valakitől segítséget kaptam életemben, ez nem zárja ki azt, hogy adott esetben kritizáljam.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.03. 17:46:33

@Schwerer Gustav:
Shalom!

Nem zavar, mert rolad allit ki szegenysegi bizonyitvanyt. :)

Minden egyes szavad megerositi, hogy jo dontest hoztam, mikor leptem onnan es megtagadtam mindent, ami onnan valo. ;)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.03. 18:27:10

@desw: "Micsoda? hogy az ország tele van "nácival" meg "mélymagyarral"? "

Igen, továbbá Kádár-népe, önkritikát kellene gyakorolni, nem a zsidókban, multikban, ... keresni a hibát, stb, stb..."

Aki szerint igen, az ország tele van nácival meg mélymagyarral, azzal nekem nincs további tárgyalnivalóm.

desw 2013.10.03. 19:06:14

@Nemzetstratégia:

Jajjjj, kérem! De kis mimóza vagy! Hol marad a betyáros lendület??

Egyébként gondoltam, hogy konkrét kérdésekre nem kapok választ, csak a szokásos semmitmondó lózungokat tudjátok visszabüfizni értelem nélkül. Ha meg már végleg nem lehet mellébeszélni, akkor jön a mindig bevethető "besértődtem" panel.

Azért ha elfogadsz egy tanácsot, akkor dolgozzatok még a "nemzetstratégiátokon", mert ezzel így max a 4 IQ alatti embereket tudjátok meggyőzni. Abból meg nem nemzet lesz, csak egy csorda.

Fekete Pestis 2013.10.03. 19:42:14

@Nemzetstratégia:

1. Pestis ügyben olvasd el. p.l. Drancourt-Raoult cikkeit. Ök alakították meg a forensic archeology tárgyat.

ennyi erövel mondhatnád p.l. Huizingára is, hogy "csak" a középkor történetéveel foglalkozott, holott ö alakította meg a müvészettörténet diszciplínát.

Kétség kívül a szuperhúrelmélet sokkal összetettebb, de nem ez a téma.

Csak azon csodálkozom, hogy így csuklóból leírsz egy olyan témát, amely interdiszciplináris és amellyel nem egy és nem két kutató foglalkozik.

Egyebek.
2. Én nem akarlak semmiröl megyözni - csak arra voltam kiváncsi, hogy ha egy számodra ismeretlen fogalmat "dobok be" (p.l. a relativizálás ), akkor arra hogy reagálsz.
Vajon a felszínen kapirgálsz ( "csak egy igazság van" irányban ) ?
Vagy megpróbálsz a dolog mögé látni, és p.l. kérdezni, hogy ugyan vajon ez a relativizálás a (holland) társadalomban hogy érezhetö, stb .

2. "Nagyon szánalomra méltó ember, aki mindent (még az érzéseket is) kvantifikálni akarja."

Ezt sehol sem állítom. Azt viszont igen, hogy nincs fekete és fehér, jó és rossz, "hazaáruló" és "igaz hazafi".
Kérdezni kell, hogy kiderítsed a másik szándékait és gondolatait.

3. "Nem az irónia rossz dolog önmagában, hanem az illető hazaszeretetét kigúnyolni. Ezen gondolkozzál el."

Én semmin sem gúnyolódok, ezen meg te gondolkodjál el. Minden egyéb puszta implikáció - legjobb ha megkérdezed hogy gúnyolódok-e.

4. "mér a "kifejtésben" is rosszul tetted, tehát ez nem hivatkozási alap.
"

Természetesen ez nem igaz - azt fejtek ki, amit csak akarok. Legfeljebb logikai hibákat teszek a fejtegetésembee - ezekre viszont rá leehet mutatni.

5. Semmit nem akarok, nem gyözködlek. Egész egyszerüen társalgok veled, mert érdekesnek találom, amiket mondasz.

Fekete Pestis 2013.10.03. 20:02:19

@Nemzetstratégia:
"Ez elég egyértelmű eltolódást jelent nacionalista irányba. Tehát már Hollandiában sem (csak) az a fogalom uralkodik, amint mondtál."

1. Azt a szót hogy liberalizmus, le sem írtam.
Ellenben írhattam volna kompromisszumkereséröl, vitakultúráról a közös haszon ügyében történö együttmüködésröl.

2. Majd keresek neked egy statisztikát, hogy ahogy egyre felsöbb társadalmi osztályokat nézünk, annál kevésbé lesz jobboldali (értsd PVV-s) a NL társadalom.
Az igaz, hogy egyre inkább VVD-s lesz, de az nem ugyanaz mint a PVV.

A hollandok nagyon jól megértik, hogy ök egy nyitott gaazdaság + kereskedönép, akik a PVV-s betokozódással PÉNZT vesztenének.
Amikor p.l. Wilders benyújtotta az útlevéltörvényét ( külföldön élö hollandoktól elvennék az állampolgárságot ), pont az (a) egyetemek (b) az üzleti élet tiltakozott ezellen a legjobban ( a "liberális" "'ertelmiségröl" most ne beszéljünk ).

Miért is ? A tudás, mint olyan, egyetemleges, így az infovándorlás megakadályozására tett minden kiséerlet hibás. Hogy a pénzáramlásról már ne is beszéljünk.

A PVV-s ( meg a BNP-s ) betokozódásból még soha nem lett IGAZI prosperitás.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.03. 21:13:18

@Fekete Pestis: "Ök alakították meg a forensic archeology tárgyat."

Ahhoz nem kell valami hihetetlen kreatív impulzus, hogy a többszázéves csontokból DNS- és egyéb-mintákat vegyenek, hisz a sima helyszínelőktől jött a példa, csak le kellett másolni.

"ennyi erövel mondhatnád p.l. Huizingára "

meg mondhatnám az alkimistákra is, akik mintegy véletlenül fedezték föl kémia tudományát. Számtalan ilyen van, de a hajdani korszakváltók téziseinek nagy része is elavulhat, felülvizsgálatra szorulhat. Mellesleg a tudománytörténet sosem érdekelt igazán. Engem maga a történelem érdekel, a nagy átfogó témák.
Gibbon, Toynbee, Quigley, Tainter etc.

Mitől alakul ki, virázgzik és pusztul el egy társadalom,. engem ezen kérdések, (és arájuk adott válaszok) érdekelnek. Egy kicsit elvontabb dolog, hogy mennyire változtatják mg ez elfogadott paradigmarendszerek egy adott társadalom felfogásmódját. egy figyelemreméltó cikk a témában
www.carrollquigley.net/Lectures/Changing-Cognitive%20Systems.htm

Ettől természetesen én tisztában vagyok és büszke is vagyok magyrságomra. amiket anno fölsoroltál negatív aspektusokkként, azok döntő többségben történelmi sajátságunk,nak, konkrétan az 1526 óta függésben lévő helyzetünknek köszönhető, valamint hogy a mindenkori elitek (uralkodó rétegek) a térség lerablásában vagy elmaradott szinten tartásában voltak érdekeltek, kevés kivételtől eltekintve.

"csuklóból leírsz egy olyan témát"
nem írok se semmit, csak jelzem: ez eléggé dobozos gondolkodás, még akkor is ha "interdiszciplináris". Annyira ezért nem kell elszállni e szótól, annyi történik (pl. a fprensic archeology esetében) hogy a régesz kiássa a pestis-tömegsír csontját, elküldi a genetikusnak/biológusnak, az megnézi milyen ősi kórokozó DNS-e van benne, majd az eredményről beszámol a régésznek, kidrül hogy tényleg pestis volt-e, ha igen melyik változata, vagy esetleg egy másik betegség, amit összetévesztettek vele. ennyi. Hadd ne csináljam magam össze a gyönyörűségtől...

Hollandia: egy kereskedőnemzet (hiszen ott az óceán, ugye) fogalma nem biztos hogy érvényes egy inkább kontinentális Nemzet (Magyaro, de jellegében idesorolható Ausztria, Svájc stb) fogalmaira.
Itt ugye, azt kéne ab ovo elfogadnunk, hogy a kereskedőnemzetek, pl. a hollandok, mindent jobban csinálnak, mert csak. Lehet igen, lehet nem. Lehet hogy azért mert kereskedők, de lehet másmiatt is. Lehet hogy a hollandok a puszta közepén is magasfokú civilizációt hoznának létre, míg a tűzföldi őslakók, bármely környezetben tűzföldi őslakók maradnának. Hogy pont a holland "relativizmus" miatt van-e ezt nem jelenthetjük ki, csak hosszas tanulmányozás után.

Magyarság, nemzet(i)ség: tisztában vagyok vele, hogy az adott nemzethez tartozás bizonyos nemzeti jellemzők fölvállalását is jelenti, és én ezt elfogadom, érvényesnek gondolom, magamra, de másokra nézve is. egy nemzet ugyanis csak akkor működik, ha minden tagja elfogadja e jellemzőket. Aki nem fogadja el, és a határátkelőblogosok többsége ilyen, annak semmi keresnivalója sem ezen országban, sem pedig a magyar blogoszférában. Az magát írta ki a közösségből, mivel értelemszerűen nem tartozik bele abba, amit képviselnie kéne.Teljesség igénye nélkül, a magyar sajátosságok: kreativitás, katonai tradíciók (Európa védőbástyája, számos hadjárat), minden katonás társadalomra (pl: porosz, japán) jellemző az erős hazaszeretet, tehát ez magyar sajátosság is. Ez amit a liberálisok-relativizálók nem bírnak fölfogni ésszel, helyette inkább náciznak meg mélymagyaroznak.

Nem tudom egyébként minek mondom el ezeket, hiszen nyilvánvaló hogy már nem fogsz (legalábbis: nem akarsz) visszajönni Magyarországra.
A pénzt előbbre tartod a hovatartozásodnál.Azt is kétlem hogy magyarként gondolnál önmagadra. Igazam van?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.03. 21:35:18

@Fekete Pestis: információs társadalom, nyitott társadalom, nincsenek határok stb... ez a technikai fejlődés kultusza, amely azt mondja ki, hogy mint mindenhol lesz ingyen wifi (internet), onnantól elköszönt a paradicsom.

Liberális ostobaság.

epa.oszk.hu/01900/01963/00002/pdf/infotars_2002_02_01_027-043.pdf

A technika/technológia témában, egy rendkívül szemfelnyitó előadás, talán inkább ezt nézd meg először, 54 perc
www.youtube.com/watch?v=51IoQOJ0SfY

a videóról témáról-témára (elhangzásuk sorrendjében) való reflexiót kérek. Az emberek 99,99%-a képtelenek megérteni, mik az implikációi ezen videónak.

Dzsentrisvihák 2013.10.06. 07:52:24

@desw:

Téényleg, tőlem idéztél? Hol, mikor írtam én ezt? Azért ne tessék már összekeverni a blogger kollégákkal, köszi...

"mit kellene a kivándorlónak tennie, amihez mindenképpen MO-on kellene lenniük. Tehát?" - Ha magadtól nem evidens, akkor kurvára nem neked szól a kérdés, te csinálj amit jólesik, tudod, "szarni bele, szól a zene", évezd a külföldöt, és felejtsd el, hogy valaha is magyar voltál(???). (Amúgy csak mellékesen, nagyon érdekelne, hogy hol is vagy te pontosan, és mit dolgozol...?)

"Ja, ehhez kellene egy kis önbecsülés és az, hogy tovább lássunk az orrunknál." - Ja, meg talán az ember még mindig rohadtul nem válogathatja meg, hogy kihez megy el dolgozni. Külfődön se (ja, bocs, tudom, ott még sosevoltkorruptszemétládasenkisoha...). (Ismételném az előző kérdést, te mégis hol dolgozol, hogy csak úgy válogathatsz az alkalmazók között???)

"A szar politikusokat pedig a nép választja, mert erre van igényük. A nép azt kapja, amit megérdemel." - Aha. Oké. Akkor most föllövök neked két opciót, amiből a nép nagyjából válogathat: 1. Hígfos. 2. Szar. Csak ez a két opciód van, semmi más (nemlehetámelfutni), te vajon melyiket érdemled ki magadnak, te szociokulturális hörghurut?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.06. 10:39:47

@Schwerer Gustav: Aza nagy igazság, hogy nem vagyok másodrendű állampolgár, kirekesztést sokkal kevésbé éreztem, mint mikor otthon 30 km-rel arrébb másik faluba (édesapám szülőfalujába ) költöztünk.
Itt még sosem gyüttmenteztek, otthon meg kirekesztőek voltak. De fátylat rá, mondhatni nem tudták mit csinálnak.

"Semmiféle-fajta széthúzás itt nem volt, amíg aztán te és a kisbarátaid betoppantatok és elkezdtetek arra maszturbálni, hogy milyen jó hogy már nem éltek ebben a náci, fasiszta, mélymagyar stb. országban, milyen jó hogy más kint adóztok, soha nem fogtok visszajönni, stb. "

Én én vagyok, a többiek meg nem a kisbarátaim. Ismerek párat közülük, de felesleges egybemosni.

Ha picit is figyelnél arra amit írok, nem mondanál ilyen zagyvaságokat. Sosem írtam, hogy náci, fasiszta, mélymagyar ország, elvekben sem értek egyet ilyen kirekesztő látásmóddal.

Arról nem is beszélek, hogy milyen alapon barmozol egy nőt, akit nem is ismersz? De akár egy másik embert is, nem csak nőt?

Én nem a magyarokról mondok véleményt, hanem a hozzád hasonló mocskoszájú egyénekről. És ha ilyen emberből sok van otthon, akkor tényleg jobb külföldön.

Nagy szerencse, hogy azért szerencsére nem így van, vagy keveset láttam belőle, két hetet voltam otthon, és teljesen jó tapasztalatom volt, szinte minden téren.

Lehet az emberek végre rájöttek, hogy tenni kell nagyívben a politikára, és végre nem akarák egymás szemét kivájni. Akkor sem, ha totál más az álláspontja. De mint a példád is bizonyítja, van még egyeseknél hova fejlődni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.06. 10:53:38

@desw: nem értek egyet. Akik Szlovákiában, vagy Erdélyben látták meg a napvilágot, magyarként, azoknak nem az a haza, akik Magyarország határain belül látták meg a navilágot. Legalábbis szerintem.

Merthogy többnyire az emebrek kötődnek a szülőföldjükhöz, talán ahhoz jobban is, mint a pontos országnévhez, ami ahhoz tartozik. Ettől ők még ugyanúgy magyarok, de simán el tudom képzelni, hogy nekika magyarságuk a fontosabb és nem országhatáron innen, hanem ott, ahol épp élnek.

Valószínűleg ezért is nem költöztek át. (Szerintem jobb is, ha nekem országhatáron belül pár településsel arrébb simán volt gyüttmentezés, annál csak rosszabb volt, mikor hatáson túlról áttelepültre mondták ezt.)

Mitöbb talán jobb is, hogy maradak, még a végén elfogyna ott a magyarság.

desw 2013.10.06. 17:09:07

@Dzsentrisvihák:

"Téényleg, tőlem idéztél? Hol, mikor írtam én ezt? Azért ne tessék már összekeverni a blogger kollégákkal, köszi..."

Elnézést, ezt valóban benéztem!

"Ha magadtól nem evidens, akkor kurvára nem neked szól a kérdés, te csinálj amit jólesik, tudod, "szarni bele, szól a zene", évezd a külföldöt, és felejtsd el, hogy valaha is magyar voltál(???)."

Mellébeszélés helyett lesz konkrétum is? Mert arra van pofátok, hogy gyávának, hazátlannak, zsidónak, ... nevezzétek az emigránsokat, de persze azt ti sem tudjátok megmondani, hogy mi a francért kellene MO-on maradnunk. A véleményünk szart sem ér, mert köcsög emigráns nem pofázzon bele 2.000 km-ről az otthoniak dolgába (határontúliak akkor miért is??). Arra nem mernék gondolni, hogy csak fejőstehénként kellenénk, ugye?

" (Amúgy csak mellékesen, nagyon érdekelne, hogy hol is vagy te pontosan, és mit dolgozol...?)"

Angliában saját IT vállalkozás.

"Ja, meg talán az ember még mindig rohadtul nem válogathatja meg, hogy kihez megy el dolgozni."

Ne viccelj! Nekem van gerincem! Én sosem dolgoznék olyan helyen, ahol egy dilettáns pártkatona a fönök. Nézz csak körbe! Ott van Pokorni, akik tanárként csöndben végignézi, ahogy a pártja szétbarmolja az oktatás. Vagy nézd meg a pártkatonának beállt olimpikonokat. Hányinger!

De kőművesként sem dolgoznék olyan vállalkozónak, aki nem fizeti ki az alvállakozóit vagy cégtemetőt üzemeltet.

""A szar politikusokat pedig a nép választja, mert erre van igényük. A nép azt kapja, amit megérdemel." - Aha. Oké. Akkor most föllövök neked két opciót, amiből a nép nagyjából válogathat: 1. Hígfos. 2. Szar. Csak ez a két opciód van, semmi más (nemlehetámelfutni), te vajon melyiket érdemled ki magadnak, te szociokulturális hörghurut?"

Ha igazad lenne és a nép határozottan elutasítaná a Fidesz vagy az MSZP ötleteit, akkor pl 2010-ben fölényesen nyerhetett volna a Jobbik. Miért nem nyertek? Mert a többség elutasítja a Jobbik agymenéseit. Ennyi!

Az igény generálja a kínálatot. Esélye sem lenne egy fenntartható gazdaságpolitikát (= állami kiadások megvágása, valódi közteherviselés megvalósítása) hirdető pártnak MO-on! Miért? Mert a többség direkt/indirekt módon még mindig az állami csecsen él.

Nem fogja megszavazni a nyugger a nyugdíjcsökkentést, az állami seggmeresztő a sóhivatalok bezárását, a segélyes a segélyek csökkentését, az ingyen kapott állami szolgáltatások fizetőssé tételét, stb, stb ...

A nép olyan politikusokat kap, amit megérdemel/megszavaz. A felelőség a népé, kár ezt elkenni! Tükörbe kellene végre nézni és önkritikát gyakorolni, és nem másban keresni a hibát állandóan. Ja, csak ez fájdalmas lenne! Igen, de lesz ez még fájdalmasabb is, ha a buta nép elmegy a falig.

desw 2013.10.06. 17:21:23

@tildy:):

Itt csak arra akartam célozni, hogy sírnak Trianon miatt, de a "nemzetstratégiájuk" az, hogy erőszakkal hazatelepítik az emigránsokat. Az ezeket nem érdekli, hogy az emigránsnak már külföldön van lakása, munkája, szerelme, barátai, a gyereke iskolába jár, ... Ez a hazatelepítés gusztustalanabb lenne, mint Trianon volt!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.06. 18:48:51

@desw: "Ez a hazatelepítés gusztustalanabb lenne, mint Trianon volt!"

Ilyet egy magyar ember NEM ír le, csak egy nácizó-mélymagyarozó liberális köcsög.

Ráadásul semmi erőszakról nem írtam, az adott állam bevándorlási szerveinek kell majd nyilván eldönteni a dolgot. Ha bármilyen erőszak lesz, azt rajtuk kell számonkérni, nyilván a magyar szerveknek semmi beleszólása egy másik állam belügyeibe.

Meg persze itt dicsekedtek agyba-főbe, hogy semmi gond, majd kértek letelepedési vízumot. Ezek szerint mégsem olyan biztos hogy megadják, mi?

Mégegyszer elmondom: sehol sem írtam magyar részről erőszakról, de nem is gondoltam rá. Ha kilépnénk az EU-ból, sem első, sem másod, de még harmad vagy negyedrészben sem az emigránsok miatt lenne rá szükség. De _technikailag_ ezt (is) eredményezné. Erről írtam.

Fekete Pestis 2013.10.07. 18:40:30

@Nemzetstratégia:

Jó, Raoult-Drancourt ügyben : szerintem az nem mindennapi, hogy 700-1500 éves csontvázakból ki tudják azt a DNS-t voni, ami eléggé sérülékeny. Nem is beszélve arról, hogy az így nyert fragmentumok alapján egy mikroorganizmus evolúcióját is le tudják írni.
El tudom fogadni, hogy t'[eged ez nem 6 meg, én viszont lenyügözve szemlélem ezt a dolgot.

"Aki nem fogadja el, és a határátkelőblogosok többsége ilyen, annak semmi keresnivalója sem ezen országban, sem pedig a magyar blogoszférában."

Ez viszont egy eléggé merész állítás, ezt gondold csak át még egyszer. Nézd, a világ változik. Ez a változás más és más tulajdonságot tesz elönyössé. el tudom fogadni, hogy régen jó volt, ha valaki "katonanemzet". De most amikor már [vagy még] nincs háború, nem ezek a tulajdonságok elönyösek. Ha ezeket erölteted, és azoknak a pofáját befogatnád, akik mást mondanak [lehet h. épp az kor által preferált tulajdonságaik miatt] saját magaddal [illetve a nemzeteddel] tolnál ki. Pantha rei, és ez a nemzetkarakterre is igaz kell hogy legyen. Ha nem igaz, az szerintem az adott nemzet életképtelenségét mutatja.

Ami engem illet: én p.l. csak azt a felsöbbséget fogadom el, amelyik meritokrata módon jön létre [p.l. többet tud nálam, kreatívabb mint én, stb]. Ez Magyarországon nem így van. Valamint viszonylag jól türöm a magányt és a "haveri kör" nem tartozik a legféltettebb tulajdonaim közé. A biztonságnak és az anyagi dolgoknak az átlagnál nagyobb fontosságot tulajdonítok. Ergo: nekem ilyen körülmények között a külföldre menetel logikus lépés.

A társadalmak felemelkedése c. kérdéshez : annyi társadalom még nem alakult ki az embeeriség történetéeben, hogy a témát teljesen absztrakt módon [tehát mindenféle spekulációtól mentesen DE példáktól elvonatkoztatva] lehessen vizsgálni. Ez kérem nem szimmetria- vagy reprezentációelméelet. Tehát példa mindig is kell. Ott van a középkor : vizsgálataid tárgyát is képezhetné akár.

"amiket anno fölsoroltál negatív aspektusokkként, azok döntő többségben történelmi sajátságunk,nak, konkrétan az 1526 óta függésben lévő helyzetünknek köszönhető, valamint hogy a mindenkori elitek (uralkodó rétegek) a térség lerablásában"

Súlyos tévedés, mérgezö önigazolás [most mondjam azt hogy magyar hiba?]
1. Az elitet mindig a nemzet termeli ki. Cseppben a tenger effektus. Eigen schuld, dikke bult.
2. Az elitnek az elmúlt 22 évben az országot vezetnie kellett volna és nem lerabolnia. Vezetés = többek között a mondott negatív tulajdonságok kiküszöbölése.
Ez nem történt meg.
3. A hibák felett nem a karunkat kell széttárni hogy hát istenem, ez van, hanem ki kell óket javítani. A finneknek , a japánoknak [ugye, a katonanemzet], a németeknek [ugye, a másik katonanemzet] sikerült.

És a kutyát nem érdekli, hogy egy hiba miért alakult ki. Ez legfeljebb a hiba leküzdése során lehet fontos, de önfelmentésnek gyenge. A hibát meg kell szüntetni, mindenkinek a saját érdekéeben.

"hiszen nyilvánvaló hogy már nem fogsz (legalábbis: nem akarsz) visszajönni Magyarországra.
A pénzt előbbre tartod a hovatartozásodnál.Azt is kétlem hogy magyarként gondolnál önmagadra."

Nézd, én mindenképpen
a. vagy ismetereket szerezni vagy
b. "karriert csinálni"
szeretnék.
M.o-n [mivel technikailag elmaradott] nem lehet ismereteket szerezni. Karrierröl nem is beszélve.

És tudod, hogy miért maradtam kinn? Azért, mert rászántam az idöt és végiggondoltam, hogy külföldön IS és m.o-n IS másodrangú ember maradok. Namármost ha így van, akkor miért menjek vissza M.o-ra, mi haszna van annak ?
természetesen annyira vagyok realista, hogy belássam, hogy a magyarországi neveltetésem minden aspektusát nem tudom levetni, ennek semmi értelme sem lenne.

Sajnos azt sem látom be, hogy a jelen esetben a "magyarsághoz" való tartozás miben is juttatna elöre. Természetesen lehetnek ilyen esetek [p.l. ha egy igazi nagy kataklizma vagy eröforráshiány tórne ki] de ennek az esélye viszonylag alacsony most.

Fekete Pestis 2013.10.07. 18:44:57

@Nemzetstratégia:

Az igaz, hogy sehol nem írtad le explicite, hogy örülnél neki, éppen ezért hadd kérdezzem meg most:
Ha az általad vázolt helyzet bekövetkezne, és a külföldön élö magyar állampolgárok a vázolt nehézségbe keerülnének, akkor
a. te örülnél neki?
b. te sajnálnád óket ?
c. azt néznéd, hogy a "nemzetstratégia" ebböl milyen hasznot húzna ?
d. kárörömet éreznél ?
e. vagy valami egyéb? [pls speecify].

Tényleg érdekelne.

[p.s. engem a dolog már nem érint. Ugyanis én levédtem magam ezellen. A feleségemet érinthetné, de öt meg naturializálni tudom [csak az adott nyelvet kell megtanulni, de az adott országon kívül - macreás, de szükség törvényt bont]]

desw 2013.10.07. 20:11:50

@Fekete Pestis:

Már többször kérdeztem őket én is, hogy miért kellenénk mi "libsi bibsi köcsög zsidók ,... ", de még nem kaptam választ. Egyébként nyilvánvaló, hogy a pénzünk, adónk kellene nekik, csak nincs bátorságuk leírni.

Csak azt az apróságot felejti el a sok idióta, hogy most is lehet EU-n kívüli országokban is munkát vállalni, vállalkozni. A jólképzet embereket még a híresen kemény bevándorlási szabályokkal rendelkező Ausztráliában és Új-Zélandon is tart karokkal várják.

desw 2013.10.07. 20:20:13

@Fekete Pestis:

Ja, és az persze eszükbe se jut, hogy talán nem adminisztratív eszközökkel/erőszakkal kellene hazatelepíteni az emigránsokat, hanem pl. élhető feltételeket (elfogadható adó, vállalkozásbarát környezet, ...)kellene teremteni, hogy magunktól visszamenjünk.

calabria007 (törölt) 2013.10.07. 20:50:34

@desw:

+ ahogy pl. a német demográfiai trendeket elnézem (rendkívül gyorsan elöregedő társadalom...) égetően nagy szükség lesz ott az elkövetkező évtizedekben a bevándorlókra...

szóval EU ide vagy oda nagy lesz a csábítás...

desw 2013.10.07. 21:00:41

@calabria007:

Na igen, Németország már most egyszerűsíti az EU-n kívülről (India, Pakisztán, ...) érkező képezett!!! emberek bevándorlását. Németek már felfogták, hogy nem a segélyes szülőgépekre van szükségük, pedig sokkal jobb helyzetben vannak most is, mint Magyarország. Pedig nem dobálják csak úgy nagyvonalúan a nyugdíjakat, mint a "gazdag" magyarok.

calabria007 (törölt) 2013.10.07. 21:07:12

@desw:

de elsősorban Európából akarnak bevándorlókat...

rengeteget...

Merkel Aims to Boost Immigration in Break With Germany’s Past
www.bloomberg.com/news/2013-05-14/merkel-aims-to-boost-immigration-in-break-with-germany-s-past.html

egyébként összeomlik a német TB-rendszer...

calabria007 (törölt) 2013.10.07. 21:09:06

@desw:

+ pl. a Nyugat-Dunántúlon Bécs vonzása is rendkívül erős...

aki pl. Sopronban vagy Győrben lakik annak Bécs a nagybetűs nagyváros...

desw 2013.10.07. 22:03:13

@calabria007:

Ha a német TB összeomlik, akkor gondolj bele, hogy mi lesz a magyar TB-vel, ha MO-ról ráadásul elüldözik a jólképzett embereket. Érdekes lesz!

Fekete Pestis 2013.10.08. 18:55:19

@desw:

Nézd, én p.l. írtam ennek a Trisztánnak, hogy intézze el, hogy a m.o-ra hazatelepülö, sokáig igazoltan külföldön dolgozó emberek p.l. adókedvezményben részesüljenek ( p.l. szja + tbk = 20% legyen ).
Ez méltányos lenne, mert M.o kockázatos dolog, és a kockázatot vállalókat a hozammal kompenzálni kell.

Az 5letem nem aratott sikert : úgy látom, hogy a problémát illetve az érvelést idegenkedve nézték ( a befektetéselmélet nem a kormány kedvence ;) )

Egyébként minden normális kormány már csak a saját érdekében is azt mondja, hogy aki menni akar, az csak menjen.
Ugye, nélkülözhetetlen ember nincs, és ha nem meehet, csak frusztrált lesz, és még forradalmat csinál itt nekik ;).
Win-win ha elmegy.

Persze azt nem tudom, hogy ök hogy gondolkodnak.

Mindenesetre én már "kïlföldi" állampolgár vagyok. Szerencsém van, mert azt az útlevelet kaptam meg, amelyik ország népéere a legjobban hasonlítok [ arrogáns, hangos és zsugori ;) ]. Feleségemet 3 év alatt naturalizálhatom, ha kitor a kataklizma ;)

calabria007 (törölt) 2013.10.08. 20:25:38

@desw:

jut eszembe, még a török (jelentős részben kurd) vendégmunkásokat se küldték haza...

vannak már vagy 4 milliónyian...

Turks in Germany
en.wikipedia.org/wiki/Turks_in_Germany

és a túlnyomó többségük német állampolgár...

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.08. 20:44:55

@Fekete Pestis: Súlyos tévedés, mérgezö önigazolás [most mondjam azt hogy magyar hiba?]

Egyáltalán nem az, hanem a helyes látásmód. Választ adtam arra, hogy miért tartunk itt.

Aki tisztában van Magyarország történetének alpvető jellemzőivel -és te láthatólag nem tartozol ide - az tudja, hogy egy évszázadokon át folyamatosan megosztott ország (kelet-nyugat, Sztambul-Bécs stb) nem fog egyik pillanatról a másikra egységes, nemzetállami értékeket hordozó elitet kineveli magából. Ahhoz IDŐ kell.

A "minden országnak olyan elitje van aminőt megérdemel" egy meritokratikus nemzetállamra igaz, nem pedig egy feudális államra mint Magyarország, ahol minden a hűbéri-familiárisi kapcsolatok-leágazások függvényében dől el.

Egyébként a mostani elitet nem a nemzet, hanem a kommunizmus termelte ki, az Ellenzéki Kerekasztal miatt tudta átmenteni és bebetonozni hatalmát, ezzel nagyjából mindenki tisztában van. És ezzel nem védem őket, csupán nyilvánvalóvá lett, hogy egyelőre miért csekély a változtatás esélye. Pont azért, mert az új elitet a nép termeli ki, és ez az új elit áll szemben a régi, komcsik (párttitkárok, ugye Orbán mindkét szülője párttitkár volt a fidesz fele a párt tagja volt, vagy komcsi a szülője) által kinevelt elittel. Nem kétlem hogy lesz pozitív változás, a kérdés csak hogy mikor. Én úgy vélem a Peak Oil és egyéb jelenségek fényében, hogy az egész jelenlegi kapitalista rendszernek vége lesz pár éven belül. És akkor ott nyilván az lesz előnyben, aki nem idegen, hanem az adott ország állampolgára. Kritikus helyzetben ez lehet a különbség élet és halál között. Idekapcsolódik a _Bundeswehr_ (német hadsereg) 2010-es tanulmánya, néhány érdekes idézet belőle
www.youtube.com/watch?v=ZyUe7w1gDZo

Valószínűsíthető hogy az európai kormányok 90%-a politikai válság keretlében össze fog omlani. Általános politikai-társadalmi-gazdasági összeomlás, "societal collapse" következik be. De hiszen beszéltünk már erről.

"A hibák felett nem a karunkat kell széttárni hogy hát istenem, ez van, hanem ki kell óket javítani."

Örülnék ha idéznéd, hol tártam szét akarom. Max akkor fogom széttárni, és abbahagyni a veled folytatott beszélgetést, ha tovább maszturbálsz rajta, hogy milyen jó hogy már te egy másik ország állampolgára vagy. Viselkedjél, most nem a határátkelő blogon vagy. Ja és a hollandul idézgetést is fejezd be, nem az én hibám, hogy már magyarul sem tudsz rendesen.

"Nézd, én mindenképpen
a. vagy ismetereket szerezni vagy
b. "karriert csinálni"
szeretnék."

Ismereteket szerezni azért nagyjából Magyarországon is lehet, van ugye internet, meg persze külföldről is lehet könyvet rendelni, amazon meg ebay meg mittudomán még hány oldalon.

karriert csinálni: miben? nem hinném hogy történelemben. Tehát marad a pénzkeresés. egyszerűen gennyesre akarod keresni magad.

"Ha az általad vázolt helyzet bekövetkezne"

akkor érzelemmentesen azt nézném, hogy ebből milyen előnyt lehet származtatni Magyarországnak. Nyilván eddig nem írtam róla, de a visszatérő emigránsok képességeit föl kell mérni, és a számukra legmegfelelőbb (pl: tanult szakma) területen állást kell biztosítani. A munkaközvetítés és esetleges átképzés mint a japánoknál, kiemelt állami feladat kell hogy legyen.
Hasonlóképp a hazai vállalatokra nehézkedő iszonyatos adó- és adminisztratív terheknek lehető legésszerűbb szintre való csökkentése.

"Sajnos azt sem látom be, hogy a jelen esetben a "magyarsághoz" való tartozás miben is juttatna elöre."

Mert egy érdekember vagy, a nemzeti érzés teljesen hiányzik belőled. Csak magadra és az érdekeidre tudsz gondolni, bármiféle önfeláldozásnak híján vagy.

calabria007 (törölt) 2013.10.09. 11:42:18

@Fekete Pestis:

te Hollandiában is a magyarsághoz tartozol és ez így van jól:)

calabria007 (törölt) 2013.10.09. 11:44:41

@Fekete Pestis:

Nem is beszélve arról, hogy az efféle „kettős identitású” emberkék (gondolom ez idővel elkerülhetetlen) roppant értékesek a hazának…

Pl. a holland-magyar gazdasági kapcsolatok előmozdítása tekintetében…

Bloodscalp 2013.10.09. 16:52:06

"A többieket viszont vissza kellene hozni mihamarabb." vajon kikre gondolt a szerző..?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.10.10. 01:38:48

@calabria007: Ezt majd pont egy hozzád hasonló buzi zsidó libtard fuck fogja eldönteni, mi?:)

Na takarodj a kurva zsidó anyádba!

Fekete Pestis 2013.10.11. 21:15:24

@calabria007:

dániában a hollandokhoz ;)

egyébként nem hiszem, hogy M.o-n szükség lenne rám [ pontosabban tudom, hogy nincs rám szükség. Még pontosabban : a pénzemre meg a munkaerömre szükség lenne, a maradéktól azonban M.o-n inkább eltekintenének. Ám legyen ;) ]

Amikor mét a technológiai szektorban dolgoztam, lett volna rá 5letem, hogy mit én hogyan kellen M.o-ra NL-böl behozni [söt, a hollandok is lelkesek lettek volna], nadeaztán ...

@Nemzetstratégia:

"nem fog egyik pillanatról a másikra egységes, nemzetállami értékeket hordozó elitet kineveli magából. Ahhoz IDŐ kell. "

"In heldere taal" [ dierkt nem írom, hogy magyarul ;)] pont az kellene, ami nincs: idö.

Egyébként írod, hogy M.o feudális. Na látod, pont ezért tekintek el M.o-tól : tudod, ha nem én lehetek a "födesúr", hanem a paraszt szerepét osztanák le nekem, akkor nem leszek valami lelkes. Asszem ez érthetö is, nem magyarázom tovább ;)

Történész (?) vagy, vlsz nem értesz a teechnikai fdolgokhoz. Vlsz azt sem tudod, hogy mi az exponenciális lecsengés. Na, igen sok fizikai rendszert az jellemez, hogy ha valami zavar éri t==0-ban, akkor ez a zavar exponenciálisan lecseng.
A kommunizmus ilyen "zavar". Furcsa, hogy az országnak [szerinted?] nem volt elég 2X év, hogy ez lecsengjen. Söt, inkább erösödni látszik az állam szerepének novekedésével.

Kapitalizmust szerintem még korai temetni - pont olyan, mint a századelöi Londonban amiatt rinyálni, hogy 1950-be a lószar térdig fog érni.

"És akkor ott nyilván az lesz előnyben, aki nem idegen, hanem az adott ország állampolgára."

Pontosan, és éppen ezért adtam le a magyar ''allampolgárságot. Ugyanis úgy vélem, hogy szükségben, "allochtoon"-ként egy idegen országban még mindig több cseppenne, mint M.o-n magyar születésüként. És ez nagyon szomorú, ezen gondolkodj csak el.

"Általános politikai-társadalmi-gazdasági összeomlás, "societal collapse" következik be. De hiszen beszéltünk már erről."

Olvasd a pestis történetét [tudod, amit anyira lenétél]. A XIV sz-ban SEM következett be 1348 után ez az összeomlás, amikor pedig a lakosság 30-50%-a elpusztult.

"Örülnék ha idéznéd, hol tártam szét akarom. "

Implicite amikor a jelen állapotokat az idö hiányával és a kommunizmussal mentegeted. Nekem legalábbis ez jön le belöle. Meg amikor Drinápolyról [vagy mifenéröl] értekezel : a történelem jó, de csak annyiban, hogy a tanulságot levonjuk bizonyos dolgokból, illetve analógiákat keressünk - szintén bizonyos problémák megoldása céljából.

"Ismereteket szerezni azért nagyjából Magyarországon is lehet, van ugye internet, "

Ugye, most viccelsz ?
Jó :
a. hol tudtam volna meganulni a gyakorlatban grafikus magot programozni ?
b. hol tudtam volna a megtanulni, hogy hogy lehet differenciálgeometriát használni gyakorlati problémák megoldásához ?
c. hol tudtam volna p.l. 2010 elött megtanulni, hogy a struktúrált / exotikus derivativokat eszik-e vagy isszák ?

M.o- nak egyszerüen HIHETETLEN a technológiai lemaradása. Ezt komolyan mondom.

"egyszerűen gennyesre akarod keresni magad."

... és 50%-os bónuszt kapni ;). nade mindezt úgy, hogy a lehetö legtöbb matekot és numerikus módszert használok, valamint hogy intellektuális kihívásokkal találkozok minden nap a munkám során.

A pénz egyébként fontos : minél több van, annál kevésbé fontos, ez igaz ;)

"Nyilván eddig nem írtam róla, de a visszatérő emigránsok képességeit föl kell mérni, és a számukra legmegfelelőbb (pl: tanult szakma) területen állást kell biztosítani. A munkaközvetítés és esetleges átképzés mint a japánoknál, kiemelt állami feladat kell hogy legyen."

Mondjuk én ezt rühelltem mindig a legjobban a jobboldalban : az embereket nem fejleszteni és kreatívvá tenni akarják, hanem mint "eröforrásra" tekintenek rájuk. Mint az erdöre vagy a szénbányára. Még undorítóbb, hogy -mint te is irod- a feudalizmus azért közben ott figyel a háttérben ;).

"Csak magadra és az érdekeidre tudsz gondolni, bármiféle önfeláldozásnak híján vagy."

Nézd, egy életem van.
M.o-n azt látom, hogy ha megörexel, bajba jutsz, a kutya nem foglalkozik veled [ ugye, pártunk && államunk most csökkentette a munkanélküli segélyt 3 hónapra - a recesszió kellös közepén, hát gratulálok].
Jó, megértettem a leckét : magamért felelek. De ez azzal is jár, hogy a saját érdekeimet veszem elöre ;)

Fekete Pestis 2013.10.11. 21:20:16

@Schwerer Gustav:
Nem, ezt nem egy "kurva zsidó" fogja eldönteni. Nem is te. ( na te aztán pláne nem ;) )
Hanem én.

calabria007 (törölt) 2013.10.11. 21:26:55

@Fekete Pestis:

Jó válasz! :)

PS.: aki magyar honlapon magyarul kommentel az számomra magyar

a "kettős identitású" embereket pedig kifejezetten irigylem, hatalmas nagy előnyből indulnak

calabria007 (törölt) 2013.10.11. 21:31:35

@Fekete Pestis:

a "lehet" szó sajnos kimaradt a eredeti kommentemből:)

tonképpen erre gondoltam:

"az efféle „kettős identitású” emberkék (gondolom ez idővel elkerülhetetlen) roppant értékesek _lehetnek_ a hazának…"

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.11. 23:51:16

@Fekete Pestis: "dierkt nem írom, hogy magyarul"

1)Nem hiszem hogy feladatom lenne érteni, mit makogsz hollandul. 2) Azt sem hiszem, hogy tudományos értékkel bírna, azok után amit megtudtam rólad.

"tudod, ha nem én lehetek a "födesúr", hanem a paraszt szerepét osztanák le nekem, akkor nem leszek valami lelkes. Asszem ez érthetö is, nem magyarázom tovább"

Ezt most hoztad be, hogy olcsó kiútként egérutat nyerj. Aszzed nem látok beléd? Egyszerű vagy kisfiam. Egyébként az hogy most feudális rendszer van, amely hátráltatja az érdemelvű érvényesülést, még nem jelenti azt, hogy rögtön ki kell vándorolni. Non sequitur. Azon kívül a te szakterületes speciális, tehát kívülesik az átlagos foglalkoztatáspolitika keretein.

"exponenciális lecsengés"

Nagy baj amikor egy programozó történészt próbál játszani. Elárulom a titkot: az államhatalom növekedése _nem_egy_ változó az egyenletben.

"pont olyan, mint a századelöi Londonban amiatt rinyálni, hogy 1950-be a lószar térdig fog érni."

Hamis párhuzam. Konkrét dolgokkal támasztottam alá a kapitalizmus közelgő összeomlását, az hogy elmulasztottál odafigyelni, nem az én hibám. A lótrágya története _egy_ dologra alapozott történet. Jellemző hogy megint egyváltozós függvényekben gondolkodsz, ez is egyszerűségedet jelzi.

"A XIV sz-ban SEM következett be 1348 után ez az összeomlás"

Alapvetően más életmódra berendezkedett emberek éltek akkoriban, megint _egyváltozós_ függvényekkel operálsz, ami hihetetlen beszűkült, ostoba gondolkodásra vall...ha egy járvány kiírt 40%-nyi lakost, attól még a társadalom szerkezete, mozgatórugói, belő dinamikája megmarad. Azonban ha pont a belső dinamika és szerkezet omlik össze, az jó eséllyel visszafordíthatatlan károsodást ér el. Lásd közép-amerikai civilizációk (amelyek többszáz évvel az európaiak érkezése előtt omlottak össze, néptelenedtek el,) kicsit speciálisabb de releváns példák a Húsvét-szigeti őslakók és a grönlandi vikingek esete.
Ezek releváns példák arra nézvést, hogy igenis, omlanak össze társadalmak, másrészt pedig nem csak pestisjárványtól lehet összeomlani, sőt: ezen társadalmak összeomlásának semmi közük sem volt a pestishez.

Nem a "hullák száma" a lényeg, hanem hogy az emberek képesek-e hinni az adott társadalomban. Itt vagy élő példának: nem dühöng a pestis idehaza, mégis elhagytad az országot.

"És ez nagyon szomorú, ezen gondolkodj csak el."

Biztos nagyon szomorú rád nézve, valóban.

"a történelem jó, de csak annyiban, hogy a tanulságot levonjuk bizonyos dolgokból, illetve analógiákat keressünk"

Ez baromság. A történelemben okok és okozatok vannak, társadalmi alakulások, fejlődési irányok, sokszor több évszázadon keresztül. Lehet hogy egy reálosnak ez túl bonyolult, tudom sajnálni.

".. és 50%-os bónuszt kapni"

Tehát igazam van. Jó, ennyit akartam tudni.

"az embereket nem fejleszteni és kreatívvá tenni akarják, hanem mint "eröforrásra" tekintenek rájuk."

Az intelligencia 78-80%-ban _öröklődik_, más szóval: genetikailag meghatározott, ergo hiába akarsz a debilből Einsteint csinálni. Megpróbálhatod mint ahogy mások is megpróbálták, de másnak sem sikerült.
Tehát csak egy adott mértékig lehet fejleszteni az intelligenciát és a kreativitást, ami persze az _oktatási rendszer_, nem pedig a _munkaügyi központ_ (amivel kevered) feladata.

"Jó, megértettem a leckét : magamért felelek."

Nem emiatt mentél ki nyugatra, és még azt is kétlem hogy jelentős vagy közepes szerepet játszott volna, úgyhogy ez így baromság.

Azonkívül semmi "pártunk és államunk", mivel neked már nem Magyarország a hazád, és amúgy sem szándékozol soha visszajönni.

Ami a technológiai lemaradást illeti: nyilván pl. a BME-n és egyéb helyeken most is elég magas a technológiai színvonal. Persze lehet olyat mondani, amiből egész Európában összesen egy vagy két országban tanítanak világszínvonalon, gondolom a te területes is ilyen specialitás. Hadd ne szarjam össze magam tőle.

Összefoglalás: Magyarország mindig is elenyésző volt számodra az egyéni, önös érdekeiddel szemben. Ez nagyszerűen kiviláglott mondanivalódból. Szerintem ezt az olvasók többsége is világosan látja.
Újabb puzzle kirakva. Egyszerűbbnek bizonyultál mint gondoltam. Néha eljutottál addig, hogy alulról birizgáld az "intellektuális kihívás" színvonalát hogy aztán annál jobban visszasüllyedj a lapos közhelyek világába.

calabria007 (törölt) 2013.10.12. 00:17:00

@Fekete Pestis:

mondjuk ezt a magyar állampolgárság leadást nem igazán értem, egyébként tetszik a hozzáállásod

ahhoz pedig nem kell feltétlenül magyar állampolgárnak lenni, hogy vki magyar legyen

Fekete Pestis 2013.10.12. 12:41:12

@Nemzetstratégia:

Jó, akkor vegyük sorra.

1. "Nem a "hullák száma" a lényeg, hanem hogy az emberek képesek-e hinni az adott társadalomban."

A XIV sz. közepén az akkori társadalom rettenetesen nagy változáson ment át [olvass utána]. Ezek mind gazdasági, mind társadalmi területen láthatóak voltak.
És mégis : az átalakulás kb 200 évet vett igénybe.

"Azonban ha pont a belső dinamika és szerkezet omlik össze, az jó eséllyel visszafordíthatatlan károsodást ér el. Lásd közép-amerikai civilizációk (amelyek többszáz évvel az európaiak érkezése előtt omlottak össze, néptelenedtek el,) kicsit speciálisabb de releváns példák a Húsvét-szigeti őslakók és a grönlandi vikingek esete."

Pont a te példáid [föleg az utolsó 2] kis egyedszámú illetve partikuláris társadalmakra vonatkozznak. Az én példám meg egy nagy kataklizmát követ végig. Sorry.

2. "Ezt most hoztad be, hogy olcsó kiútként egérutat nyerj. Aszzed nem látok beléd? Egyszerű vagy kisfiam. Egyébként az hogy most feudális rendszer van, amely hátráltatja az érdemelvű érvényesülést, még nem jelenti azt, hogy rögtön ki kell vándorolni. Non sequitur. Azon kívül a te szakterületes speciális, tehát kívülesik az átlagos foglalkoztatáspolitika keretein."

Azon kívül hogy személyeskedsz, szerintem önellentmondást tartalmaz az idézett szöveged. Szóval szerinted nem kell kivándorolni, ÁMBÁR a területem kívül esik az átlagos kereteken ? Akkor most ez a jótanács nekem vonatkozik ? Vagy az "átlagnak"?

3. "Hamis párhuzam. Konkrét dolgokkal támasztottam alá a kapitalizmus közelgő összeomlását, az hogy elmulasztottál odafigyelni, nem az én hibám. A lótrágya története _egy_ dologra alapozott történet. Jellemző hogy megint egyváltozós függvényekben gondolkodsz, ez is egyszerűségedet jelzi."

Olyan vagy, mint az egyszei pénzügy mérnök : mindent [lokális] martingáalnaak nézel. Vagyis a jelenböl próbálsz a jövöre jósolni, úgy hogy csak a jelen állapotváltozóit veszed figyelmbe.
Ugye, a technológiai fejlödést megint kihagytad a számításból. De ezt már egyszer megbeszéltük.

Egyébként nem azt mondom, hogy ABSZOLÚT valószintütlen hogy mindez bekövetkezik. Hanem azt, hogy a rendszerben olyan ellenhatások vannak ( kvázi társadalmi Lenz törvényeként ) amelyek mindezek ellen hatnak.

4. "Ami a technológiai lemaradást illeti: nyilván pl. a BME-n és egyéb helyeken most is elég magas a technológiai színvonal. Persze lehet olyat mondani, amiből egész Európában összesen egy vagy két országban tanítanak világszínvonalon, gondolom a te területes is ilyen specialitás. Hadd ne szarjam össze magam tőle."

Gondolni sokmindent lehet. A BME-n van max. 5 ember aki azzal foglalkozik, ami a szakterüleetem. ezek azonban 25 évvel ezelött nem voltak, hanem az utóbbi 5 évben, külföldröl mentek vissza M.o-ra.
Nem kell semmitol összeszarni magadat [mert utálom a büdöset ;)], csak arra akartam példát hozni hogy mindezt nem tanul6ttam volna meg M.o-n akár még 10 éve sem.

5. "Az intelligencia 78-80%-ban _öröklődik_, más szóval: genetikailag meghatározott, ergo hiába akarsz a debilből Einsteint csinálni. Megpróbálhatod mint ahogy mások is megpróbálták, de másnak sem sikerült.
Tehát csak egy adott mértékig lehet fejleszteni az intelligenciát és a kreativitást, ami persze az _oktatási rendszer_, nem pedig a _munkaügyi központ_ (amivel kevered) feladata."

Úgy vélem, megkerülöd a kérdést.
Igazad van abban amit állitasz, de mi van azokkal, akik "örökleetes"módon intelligensek ?
Azok M.o-n kiemelkedhetnek ? Példakent szolgál6nak a társadalom számára ?
Ugyan, ugyan, megpróbálják öket gleichschaltolni. [L. még feudalizmus, katonaállam meg a hasonlók, amik ugyanerröl a töröl fakadnak]

6. "Ez baromság. A történelemben okok és okozatok vannak, társadalmi alakulások, fejlődési irányok, sokszor több évszázadon keresztül. Lehet hogy egy reálosnak ez túl bonyolult, tudom sajnálni."

Most erre mit mondjak ? Szerintem minden tudományt arra kell használni, hogy az emberiség elöre jusson. Legyen ez történelem vagy szuperhúr-elmélet.

7. "mivel neked már nem Magyarország a hazád, és amúgy sem szándékozol soha visszajönni."

Fennállásom alatt 1 dolgot megtanultam : soha ne mondd hogy soha.
Ceteris paribus valóban nem akarok, nade a status quot ugye senki nem gaarantálja ;).
We will see.

Concl : "Újabb puzzle kirakva. Egyszerűbbnek bizonyultál mint gondoltam. Néha eljutottál addig, hogy alulról birizgáld az "intellektuális kihívás" színvonalát hogy aztán annál jobban visszasüllyedj a lapos közhelyek világába."

Most erre mit mondjak ?
Abbol amit mondasz, úgy látom, hogy kinyilatkoztatás szerüen viszonyulsz a dolgokhoz. Lehet [mit lehet: biztos] hogy intellektuálisan középszerü vagyok, de 2 dolgot megtanultam : (a) mindent kétellyel kell szemlélni és (b) semmi sem biztos [ pantha rei, hogy te is megértsed;)]

Ja még valami: mindig is igyekszek nem álszentnek lenni.[holland szokás tudod;)]. Ezért elismerem, hogy a pénz az nagyon fontos dolog. Nézzél csak magadba ezügyben... és most még egyszer ;)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.12. 14:11:24

@Fekete Pestis:

"mindent kétellyel kell szemlélni"

Aki _valóban_ mindent kétellyel szemlél, azt is kétellyel szemléli, hogy érdemes-e mindent kétellyel szemlélni. Remélem sikerül megértened ;)
(Tehát aki -felületesen szólva, ahogy te tetted -"mindent kétellyel szemlél", legalább egy dologban szilárdan hisz, nem szemléli kétellyel, tehát valójában ő is a "hívők" táborát gyarapítja)

"semmi sem biztos"

ha semmi sem biztos, akkor az sem biztos, hogy nekem kéne bármi miatt magamba néznem, ugye? Látod? mindkét filozófiai tételed hibás.

"A XIV sz. közepén az akkori társadalom rettenetesen nagy változáson ment át [olvass utána]. Ezek mind gazdasági, mind társadalmi területen láthatóak voltak.
És mégis : az átalakulás kb 200 évet vett igénybe."

Hát ne légy tanár, mert képtelen vagy kommunikálni amit szeretnél mondani.

"Pont a te példáid [föleg az utolsó 2] kis egyedszámú illetve partikuláris társadalmakra vonatkoznak. Az én példám meg egy nagy kataklizmát követ végig."

Valóban középszerű a gondolkodásod, mivel a közép-amerikai kultúrák NEM voltak kis egyedszámúak.

Ha valaminek érvényességét alátámasztja 3 dolog, abból te kettőt megcáfolsz, a _megmaradt_egy_ továbbra is igazolja azt. Remélem ezt sikerül megértened.

Ami a technológiai fejlődés mítoszát illeti: e kapcsán már linkeltem anyagot, láthatólag képtelen voltál megérteni. Keresd vissza és gyürkőzz neki mégegyszer. (a technológia-hit ugyanolyan vallás, mint a többi, saját üdvtörténettel, mennyországképpel stb)

"Szóval szerinted nem kell kivándorolni, ÁMBÁR a területem kívül esik az átlagos kereteken ?"

Neked sem kell, hiszen a BME-n is tanítják (ergo: lehet róla magyarul is információt szerezni), másrészt meg amennyiben az lenne a helyzet hogy kizárólag csakis külföldön lehet róla infót szerezni, hát akkor ez speciális kivétel, nyilván az óriási, 99%-os túlnyomó többségre (akik mosogatni meg építkezésekre mennek ki stb) nem vonatkozik.

"Azok M.o-n kiemelkedhetnek ? Példakent szolgál6nak a társadalom számára ?
Ugyan, ugyan, megpróbálják öket gleichschaltolni. [L. még feudalizmus, katonaállam meg a hasonlók, amik ugyanerröl a töröl fakadnak]"

Ez korántsincs így, hiszen végeztek kísérletet kreativitás-tárgykörben 3 csoporttal: a demokratikus szelleművel (ahol van vezetés, de nagyjából azért a közmegegyezés alapján), a laissez-faire alapján (szélsőliberalizmus, mindenki azt csinál amit akar), és a tekintélyelvű rendszerben amikor erős vezetés volt. És arra jutottak, hogy amennyiben a tekintélyelvű vezetésben a kreativitás a "parancs", a csoport eredménye a demokratikusokét is képes túlszárnyalni (a laissez-faire teljesített a legrosszabbul egyébként).
Tehát NEM a csoportszervezési stílustól függ _kizárólag_ az eredmény, az csak _egy_elem_, attól még lehet jó is meg rossz is a dolog.

Pl. a sok szempontból tekintélyelvű Japánban ha a parancs hogy "légy kreatív" akkor ennek sikere kapcsán érdemes a japán vállalti szférát és innovációt megemlíteni, különösen a robotika (meg persze sok más) terén elért vívmányokkal. Meg ugye van egy kőkemény oktatási rendszerük, nem az a szar, ami itt van Mo-n.

"Szerintem minden tudományt arra kell használni, hogy az emberiség elöre jusson."

Ez tudománytalan, aufklérista ideológia. A tudomány az tudomány. egy _eszköz_ a (fizikai) valóság megismerésére. És bizony néha nem azt ismerjük meg általa, amit szeretnénk.

"Pantha Rei"

Ezzel két fő probléma van:
1) "h" nélkül írják ("Panta Rei") :)

2) közmondásokkal és kriptikus kijelentésekkel bármit és annak ellenkezőjét is alá lehet támasztani (vö. "Lassan járj, tovább érsz" vs "Aki rest, kétszer fárad") Melyik az "igazi"? :) Egyik sem, mert az adott helyzet dönti el. Tehát lehet "minden folyik", ugyanakkor néha pont hogy szilárdnak kell leni. Persze ezzel nem mondtunk semmit, max azt hogy e "bölcsességek" érvénytelenek.

"elismerem, hogy a pénz az nagyon fontos dolog."

A téged fölnevelő országnál (->"Haza") mindenképp fontosabb.

Fekete Pestis 2013.10.12. 17:51:48

@Nemzetstratégia:
"A téged fölnevelő országnál (->"Haza") mindenképp fontosabb."

Ámen [remélem, hejjesen írtam ;)]

Fekete Pestis 2013.10.12. 18:05:47

@Nemzetstratégia:

1, dél-amerikai kultúrák : mondj egyvalamit, amit az eu ("nyugati" ) kultúra átvett és ezzel a technológiáját elörevitte.

Káoszügyben : lehet hogy nekik kampec volt a XVI. században, de nem a "rendetlenség" vette át az uralmat, hanem a spanyol konkvisztádorok és a rk egyház.

pestisügyben :
a rettenetes nagy változás p.l. a hitben való megrendulés [14.-15sz fordulója], a meneto mori, a munkaeröhiány és ennek hatása a település szerkezetre, etc.
a 200 év múlva érvényesülö hatás : a munkaeröhiány miatt a teechnológiai intenzív termelési módok elötérbe kerültek és ezek folyományaként került sor a reformációra, hogy mást ne mondjak. [ ugyanis ezáltal az eröviszonyok a polgárság számára kedvezöbbé váltak.] Mikor is szögelt Luther ? 1517-ben ? A tridenti zsinat ? 1555-ben ? A pestis ? 1348-ban ?
Asszem a következmények tényleg messzehatóak.

"Ez korántsincs így, hiszen végeztek kísérletet kreativitás-tárgykörben 3 csoporttal: a demokratikus szelleművel (ahol van vezetés, de nagyjából azért a közmegegyezés alapján), a laissez-faire alapján (szélsőliberalizmus, mindenki azt csinál amit akar), és a tekintélyelvű rendszerben amikor erős vezetés volt. És arra jutottak, hogy amennyiben a tekintélyelvű vezetésben a kreativitás a "parancs", a csoport eredménye a demokratikusokét is képes túlszárnyalni (a laissez-faire teljesített a legrosszabbul egyébként).
Tehát NEM a csoportszervezési stílustól függ _kizárólag_ az eredmény, az csak _egy_elem_, attól még lehet jó is meg rossz is a dolog. "

Bocsáss meg, megint mellébeszélsz.
Te egy meröben elméleti dolgot ismertetsz itt. Én meg arról a gyakorlati tényröl írok, amit volt szerencsém M.o-n megtapasztalni. ( hogy a tehetség még annyira sem elég a felemelkedésre M.o-n mint NyEu-ban. Ott a tehetséges fizikus--mérnök satöbbi beül a bankba, ées ... ).

Egy személyes kérdés : te valóban szeretnél ilyen társadalomban élni, amit leírál ? Mert én nem.

calabria007 (törölt) 2013.10.12. 18:46:08

@Fekete Pestis:

a protestánsok vallási fundamentalisták voltak, egészen elvadult _piacellenes_ irányzatokkal pl. a kvázi-kommunista anabaptisták egy remek _kommunát_ hoztak létre Münsterben,

Luther is elsősorban ez _elvilágiasodás_ miatt támadta a katolikus egyházat, hiszen még az üdvösséget is pénzért árulták...

a polgárság az itáliai és a délnémet, ill. a németalföldi katolikus városokban (pl. Antwerpenben) került először helyzetbe

calabria007 (törölt) 2013.10.12. 19:02:13

@Fekete Pestis:

persze a gondolataid többségével egyetértek

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.13. 01:03:06

@Fekete Pestis: leszögezem, nem szakterületem a pestis és hatása a korabeli társadalomra, de azt tudom hogy a "technológiai fejlődés" nagyjából az 1700-as évek elejéig elhanyagolható volt, akkor jött be a képbe a vetésforgó, vagyis a mezőgazdasági forradalom, ami kezdetét vette a nagy átalakulásnak.
A pestis csak hab volt a tortán, már 1315-től rengeteg aszályos év volt Európában,a "kis Jégkorszak" is ezidőtájt kezdődött, vagyis ért le Európába a sarkvidékről.
en.wikipedia.org/wiki/Little_Ice_Age
en.wikipedia.org/wiki/Great_Famine_of_1315%E2%80%931317

Az egyház hatalmába vetett hit már emiatt elegendő volt megrendülni, persze a fekete halál erre bőven rásegített. Mint egy fának, ennek is több gyökere van, értelmetlen egyetlen okra visszavezetni.

A reformációnak is több előzménye ill. előképe volt, a valószínűsíthető legközvetlenebb ok a Szent Péter székesegyház építésére kiadott búcsúcédulák ügye (és az afölötti fölháborodás) volt. Ez volt az 1500-as évek elején (II. Gyula pápasága alatt), akkor rombolták le a régi székesegyházat (1505), és kezdték építeni az újat, amihez persze pénz kellett, ahhoz meg búcsucédula, és így tovább. Ez a reformáció közvetlen történelmi előzménye tehát.

A Pestis közvetlen következményei a parasztlázadások voltak, amelyeket kivétel nélkül véresen levertek, (tehát a társadalmi rend, ha a béke nem is de helyreállt) valamint vallási téren a flagelláns-mozgalom, melyet elég hamar eretnekké nyilvánítottak, érthető okokból.

Az a gyanúm, hogy "kalapácsos ember mindent szögnek néz", annyira elfoglalt ez a pestis-dolog téged, hogy mindent ebből eredeztetsz, vagy legalábbis túlbecsülöd jelentőségét.

meneto mori = memento mori,(=emlékezz a halálra) meg volt még a danse macabre is

"Egy személyes kérdés : te valóban szeretnél ilyen társadalomban élni, amit leírtál ? "

Most ugye konkrétan a tehetséggondozásról volt szó. Tehát:
Egy olyan társadalomban, ahol kiemelt gondot fordítanak a tehetségek gondozására? Persze.

Átvitt értelemben: egy tekintélyelvű(bb) társadalomban, mely a kreativitást és az intelligenciát (persze az erkölcsök mellett) nagyra tartja, és lehetőség szerint segíti? IGEN.

Ez persze az én verzióm, most abszolúte nem ez van, és azt sem tudom, megvalósul-e valaha. De attól még ezt gondolom helyesnek, és a tudomány mai állása (lásd az általam idézett kísérletet) is megengedő ez irány felé.

tableno 2013.10.13. 09:06:25

@Nemzetstratégia: "Átvitt értelemben: egy tekintélyelvű(bb) társadalomban, mely a kreativitást és az intelligenciát (persze az erkölcsök mellett) nagyra tartja, és lehetőség szerint segíti? IGEN." - ilyen volt pl a sztálini Szovjetunió, ahol a legjobb tudosók remekül felszerelt börtön-kutatóintézetekben (saraska) bontakoztathatták ki a tehetségüket, és ezért cserébe nem lőtték agyon őket...

Fekete Pestis 2013.10.13. 13:06:09

@calabria007:

Ha jól tudom, Luther elítélte öket, nem? Aztán Kálvin upgradelte a reformációt (kamatszedés jogosssága). Persze lehet hogy rosszul emlékszem.

A polgárság valóban Dél-Itáliában, és Antwerpenben jött helyzetbe, de Itália a Sacco di Roma (1525) erösen lecsúszott [velence kivételével], és ha jól tudom, a gyarmatosításban nem is vett részt.
Antwwerpen meg nem csatlakozott a 7 lázadó észak-holladiai tartományhoz 15810ben, a spanyolok meg is szállták öket asszem 1593-ban, és ezzel vége volt a dalnak. Ök sem vettek részt a gyarmatosításban (VIC, VOC, etc a XVII. században)

@Nemzetstratégia:
""technológiai fejlődés" nagyjából az 1700-as évek elejéig elhanyagolható volt, akkor jött be a képbe a vetésforgó"

A vetésforgó nem a XIII-XIV. század elején jött létre, amikor NyEu-ban a középkori népességrobbanás volt ? Csak úgy kérdezem, mert nem vagyok történész.
A technológiai fejlödés nem volt elhanyagolható a XVII. sz. elejéig sem. L. hajózás, puskapor, ágyú, nyomtatás, bányamüvelés, pénzügy és könyvelés.
Mindezek ahhoz kellettek, hogy (a) a gyarmatosítás és äzsia meg Amerika lerablása forrásokhoz juttatta NyEu-t, amely az áttörést finanszírozta (b) a polgárság a nemesi [páncélos] hadsereg ellen is hatékonyan fel tudott lépni és (c) nyomtatás - triviális, miért.
Valóban, ezek nem összemérhetök Maxwell elektromágneses térelméletével meg Stevenson gözmozdonyával, de akkor is ...

"Az egyház hatalmába vetett hit már emiatt elegendő volt megrendülni, persze a fekete halál erre bőven rásegített."

Az hit ( és nem az egyház hatalma) föleg az 1348-51 es peestisjárvány illetve a papok akkori viselkedése és az egyházi formulák hatástalansága miatt rendült meg. Szerintem az 1315-22 ig tartó 7 szük év erre nem volt elég. Mondom, nem vagyok történész.

"Szent Péter székesegyház építésére kiadott búcsúcédulák ügye (és az afölötti fölháborodás) volt"

Nézd, háborogni mindig lehet, Kérdés az, hogy a háborgásomnak érvényt tudok-e szerezni. Ehhez meg kell erösödni. A többit L. fenn.

"A Pestis közvetlen következményei a parasztlázadások voltak, amelyeket kivétel nélkül véresen levertek"

... amelyek azért alakultak ki, mert az éppen aktuális uralkodók nem engedtek a piaci folyamatoknak - vagyis nem engedték a kereslet kinálat miatt létrejövö béremelést, hanem a béreket a XIV. sz. 40es éveiben kialakult szinthez kötötték [amely történelmi minimum volt].

"vagy legalábbis túlbecsülöd jelentőségét. "

annak nem lehet a jelentöségét túlbecsülni ha egy térsadalom 30-50%a két év alatt elpusztul és az uralkodó világrend // nézet alapjaiban rendül meg.
A 2vilháb alatt szvsz kevesebb ember veszett oda arányaiban [lehet hogy nég abszolút értékben is!] és mégis ...

"Most ugye konkrétan a tehetséggondozásról volt szó."

Nem, nem arról van szó. Hanem arról, hogy élnél e egy autokrata társadalomban, még ha ezt egy okos ember irányítaná - feltéve ha nem te irányítod ;). Én ugyanis NEM.

@tableno:

és a szovjet/orosz matematika [kolmogoroff, osztogradszkij, etc] igen híres volt ugye ;)

calabria007 (törölt) 2013.10.13. 13:09:43

@tableno:

a kulcsszó azonban ott is a _verseny_ volt, azaz a SZU a haditechnika tekintetében versenykényszerben volt...

ott ahol nem volt ilyen versenykényszer - azaz a szovjet gazdaság döntő részében - iszonyatosan folytak a dolgok...

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.13. 14:02:11

@Fekete Pestis:
"A vetésforgó nem a XIII-XIV. század elején jött létre, amikor NyEu-ban a középkori népességrobbanás volt ? Csak úgy kérdezem, mert nem vagyok történész."

Az a két ill. később a 3 nyomásos földművelés volt ami azt jelenti hogy a termőföldet minden 2. ill. 3 .évben parlagon hagyták. a vetésforgónál (XVII. sz. vége, XVIII. sz eleje)jött be hogy a 3. évben lucernát, lóherét vagy egyéb pillnagós növényt kell vetni, hogy a nitrogént (és még egyéb tápanyagokat) visszapótolja.

"Az hit ( és nem az egyház hatalma) föleg az 1348-51 es peestisjárvány illetve a papok akkori viselkedése és az egyházi formulák hatástalansága miatt rendült meg. Szerintem az 1315-22 ig tartó 7 szük év erre nem volt elég"

Ez indította el bizalomvesztés folyamatát, amihez még egy éghajlatváltozás is hozzájárult. egyre hidegebb telek, szárazabb nyarak. Ez is egy _jelentős_ ok volt, meg a pestis is egy _jelentős_ ok volt. Nem vagy-vagy, hanem: _és_.

"amelyek azért alakultak ki, mert az éppen aktuális uralkodók nem engedtek a piaci folyamatoknak"

Emellé jöhetett még eg áltlános világvége-hangulat, valamint különböző összeesküvéselméletek a vezető réteggel szemben. Pl. a francia forradalmat megelőző aszályos években gyökeret vert egy olyan téveszme, hogy a földesurak direkt halmozzák föl a gabonát, hogy ők jóllakjanak, míg a paraszt halálra éhezik.
en.wikipedia.org/wiki/Pacte_de_Famine
Valószínű itt is lehettek ilyenek.

"annak nem lehet a jelentöségét túlbecsülni ha egy térsadalom 30-50%a két év alatt elpusztul és az uralkodó világrend // nézet alapjaiban rendül meg."

30-40% max, pár tényt megemlítve azért melléje: 37-40 év volt az átlagéletkor, rendszeres volt a halvaszületett ill. 2 éves koráig elpusztult gyermek (valamint a szülésbe belehalt asszony), az emberek életüket a szülőhelyük 15km-es körzetében töltötték, nem tudtak írni-olvasni stb. Tehát szörnyű volt, de bőven mondhatjuk hogy teljesen más környezetben éltek akkor, mint most: a halál a mindennapok szerves része volt.

Ja és azt se felejtsük el: a halott ember nem lázad már, míg az _éhes_ annál inkább. Amikor 40% meghal, ott a potenciális lázadók 40%-a is meghal. A többi 60%-ba pedig rengeteg a nő, gyerek, + a betegséget túlélt, de abban megnyomorodott (fizikailag, mentálisan stb) ember is. Meg ugye a pestisjárvány az adott vidéken elég gyorsan lezajlott, pár hónap alatt végigsöpört, míg egy éhínség akár több évig is eltarthat.

A parasztok elsősorban a földesúri földeken dolgoztak, a bérmunka akkoriban még nem volt jellemző. (Tehát, mielőtt félreérted: _volt_ bérmunka, de nem az volt a jellemző.)

"hogy élnél e egy autokrata társadalomban, még ha ezt egy okos ember irányítaná"

Ez nagymértékben az életszínvonal függvénye is. Sok szempontból rendkívül autokrata Szingapúr is, mégsem hallottam hogy akkora nagy nyomorban élnének. Sőt, inkább az ellenkezője az igaz.

"Én ugyanis NEM."

Egy világ dőlt össze bennem...:)

tableno 2013.10.13. 14:24:39

@Nemzetstratégia: azért ez a wiki-linkelgetés vérciki volt! Azt hiszed nem tudom mi az a szalmabáb? És nem, a példám nem az. Tudod jól ismerem a fafejű ideológus fajtádat. Ha a 20-dik század első felének Oroszországában élnél, habzó szájjal éltetnéd a kommunizmust, Sztálin elvtársat, és követelnéd a jobboldali elhajlók példás megbüntetését! Ha iráni lennél, kéjesen követelnéd a kisminkelt nők megkorbácsolását. Tudod az ilyet autoriter személyiségnek hívják, minden korban és társadalomban megtalálható, és az éppen divatos ideológia nevében próbál elnyomni mindenki mást. Ezért sem érdemes veled politikáról vitatkozni, a te problémád inkább pszichológiai jellegű...

tableno 2013.10.13. 14:27:22

@calabria007: ez igaz. Végül ez okozta a rendszer bukását is.

calabria007 (törölt) 2013.10.13. 15:34:15

@Fekete Pestis:

nem rosszul emlékszel, hanem eszméletlenül nagy _kavarás_ van ebben a sztoriban, pl. a katolikus egyháznak manapság nagyon ciki, hogy kulcsszerepet játszottak a jelenlegi pénzügyi struktúrák kialakulásában

pl. érdekes momentum:

Luther Márton idejében egy Medici pápa, azaz a középkor legnagyobb európai bankárcsaládjának a sarja volt hatalmon...

és a Medici család is a Pápai Állam bankáraként lett a number 1 bankárcsalád...

Medici Bank
en.wikipedia.org/wiki/Medici_Bank

List of popes from the Medici family
en.wikipedia.org/wiki/List_of_popes_from_the_Medici_family

calabria007 (törölt) 2013.10.13. 15:40:29

@tableno:

a fentebb említett japán példa kezdetben döntően gazdasági _szabadságról_ és innovatív KKV-kről szólt

a híres japán ipari "forradalom" elképzelhetetlen lett volna ezek nélkül

és a KKV szektor ma is rendkívül jelentős japánban...

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.13. 17:02:24

@tableno: ha ismered a szalmabábot, akkor minek használtad? ennyire ostoba vagy?

"autoriter személyiség" divatos liberális pszichologizáló stigma, valós tartalom nélkül. egy újabb szó a gonoszfasisztarasszistrappista nácira, vagyis: "aki nem liberális".

tableno 2013.10.13. 17:34:01

@Nemzetstratégia: naná, mivel a "nemliberális" definíciója az, hogy "ellenzi az egyén szabadságát". Tehát autoriter. Még egy pár tautológiával megdobsz? :-)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.13. 18:08:40

@tableno: "a "nemliberális" definíciója"

...amihez semmit sem értesz.

Egy példa: egy fősodorbeli 'konzervatív' is "nemliberális". Ő is ellenzi az egyén szabadságát? Nagyon sötét lehetsz, az biztos.

tableno 2013.10.13. 18:13:45

@Nemzetstratégia: te nem értesz semmit. Egy fősodorbeli konzervatív elfogadja a liberalizmus alaptételeit. Nem véletlen, hogy Viktorunk annyira népszerűtlen a fősodorbeli konzervatívoknál. Akiket ti amúgy rutinszerűen lelibsiztek.

tableno 2013.10.13. 18:20:18

@Nemzetstratégia: egyébként elkondolkodtál rajta, mit jelent az, hogy "fősodorbeli?" - nem bonyolult: az, aki a liberális demokrácia keretein belül politizál. A "nemliberális" eleve nem számít fősodorbelinek, legalábbis a nyugati értelmezésben.

tableno 2013.10.13. 18:46:12

@Nemzetstratégia: Még egy kis fejtágító: a modern nyugati "fősodor" alapvetően három világosan megkülönböztethető irányzatból áll: a liberális, a konzervatív és a szociáldemokrata. Ami közös bennük, az éppen hogy az egyén jogainak és szabadságának az elismerése, és a demokratikus kormányzás preferálása az autoritarianizmussal szemben.

Ráadásul mindegyikben található valamennyi a másik kettő világlátásából, csak a hangsúlyokat helyezik máshová: a liberalizmus a szabadságra és a meritokráciára, a konzervativizmus a kulturális hagyományokra és a tisztességre, a szociáldemokrácia az egyenlőségre és az elesettek támogatására.

Viszont mindegyik elismeri a másik kettő létjogosultságát és egyik sem kérdőjelezi meg a liberális demokrácia alapvető kereteit.

Na most mind a három irányzatnak van szélsőséges, ideológiai alapú változata is a fősodron kívül: a liberalizmusnak a libertarianizmus (ami totálisan elutasítja az állam beleszólását az egyén életébe, például ellenzi a kötelező iskoláztatást is), a szociáldemokráciának a kommunizmus, a konzervativizmusnak a fasizmus, nácizmus, stb. Ezek pont attól számítanak szélsőségnek, hogy NEM fogadják el a liberális demokrácia alapjait.

A te álláspontod a fasizmushoz áll a legközelebb, tehát a konzervatív szélsőséghez. Ezért van az az érzékcsalódásod, hogy mindenki "libsi", aki nem ért veled egyet. Pedig csak _hozzád képest_ az, közben simán lehet, hogy fősodorbeli konzervatív! :)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.13. 20:28:56

@tableno: igen, ez a liberófasiszták gondolatrendőrsége által meghatározott ideológia, csupa ex cathedra kijelentéssel. Pl. nincs tisztázva, mik az egyén "jogai és szabadságai", csak a levegőbe történő süketelés megy.

A liberális gazdasági ideológia halála 2008 óta egyértelmű, amikor a szent, önszabályozó piac dogmája alapjaiban semmisült meg, a hatalmas kormányzati kisegítések-bailoutok miatt. Így tehát a liberalizmus értelme is elveszett, megsemmisült. Nyugodtan nyomhatod a szart abból az országból ahonnan nyomod, de a valóságot nem tudod te sem megváltoztatni. A liberális gazdasági ideológia megbukott, és emiatt a politikai ideológiája is halálra van ítélve.

Értem én hogy szánalmas tetű vagy kullancs módjára akarsz egy vélt vagy valós hibámba belecsimpaszkodni, de akkor is vállalom, hogy a tehetségkutatást és -gondozást egy _tekintélyelvű_, pl. a mostani japán rendszerhez hasonló oktatási rendszerben tudom igazán elképzelni.

Hogy ez neked nem tetszik és e kapcsán nekiállsz fasisztázni? Le se szarom.

calabria007 (törölt) 2013.10.13. 21:27:10

@tableno:

a kötelező iskoláztatással nagyon könnyű visszaélni...

History of compulsory schooling
www.youtube.com/watch?v=uexMYBkfCic

tableno 2013.10.13. 22:11:13

@Nemzetstratégia: Akkor jó, ezentúl kölcsönösen le se szarjuk egymást, kis fasiszta. (a mostani japán rendszer, eszem-faszom megáll, azt sem tudod miről hadoválsz... :))
süti beállítások módosítása