Azt régóta tudjuk, hogy a szivárványszínű liberális ray-benen keresztül alapból mindenki rasszistának látszik, aki fehér, keresztény és heteroszexuális. Vagy ebből akár csak az egyik. Rasszista a rendőr, az orvos, a jogász, mindenki, aki él és mozog. Az Eszme azonban tovább fejlődik, s egy nemrégiben napvilágot látott felmérés új szintre emeli a toleranciavallást.

kutyi.jpgAz Independent brit lap szerint azonban már nemcsak emberek lehetnek rasszisták, hanem kutyák is. A Los Angeles-i rendőröket már régóta vádolják intézményes rasszizmussal, de szerintük most már a kutyáik is igaztalanul diszkriminálnak. Zseniális éleslátással kiszúrták, hogy a rendőrkutyák jóval többször harapnak meg „afrikai-amerikaiakat” és latin-amerikai származásúakat, mint fehéreket.

A szomorú statisztikának az lehet az oka, hogy nincs megfelelő számú fehér bőrű drogdíler, útonálló és autó tolvaj L-A-ben. Ezért aztán szerencsétlen ebek kénytelenek feketéket és mexikóiakat megharapni. Esetleg képzésekkel lehetne növelni e „szakmákban” is a fehérek számát, de ennek gyakorlati megvalósítását inkább rábíznánk az Independent szerkesztőségére.

Abban viszont tudunk neki segíteni, hogy a neonáci rendőrkutyák után hol szaglászhatnak még némi rasszizmus után.

Elsőként fontos lenne megvizsgálni a Los Angeles-i jelzőlámpákat is, melyek szintén rasszista módon vannak beállítva. A sárga után jön a piros. Tetszikérteni: ha látjuk a sárgát, mindjárt következik a vörös. Elvakult kirekesztőnek kell lenni, hogy ne lássuk ebben a szocialista Kínából érkezett honfitársaink kigúnyolását.

De komoly problémát jelentenek a jegykiadó automaták is, melyek sosem adnak vissza rendesen a cigányoknak. Igaz, a többieknek sem, ők jóval nagyobb arányban járnak bérlettel, vagy autóval. Tehát a felháborító jelenség diszkriminatív módon igenis a romákat sújtja, akik így aztán kénytelenek bliccelni, amiért a neonáci karszalagos ellenőrök vegzálják őket. Ez mi más, ha nem vegytiszta rasszizmus?

De alapvetően a sakk is egy rasszista játék, hiszen a partit a fehér bábuk mögött ülő játékos kezdi. Tehát a fekete itt is alárendelt szerepet játszik. Érdemes lenne elgondolkodni tehát a sakk betiltásán. Vagy esetleg lehetne egyszínű bábukkal is játszani. Így senki nem érezné magát alávetettnek.

Meg úgy, általában, mi lenne, ha nem is lennének különböző bőrszínek? Mindannyian kékre festenénk magunkat, hogy a megkülönböztetésnek, a kirekesztésnek még a gyökerét is kiirtsuk. Így, együtt, kézen fogva, vidáman dalolva haladnánk a Sárga  Kék Úton a szép, új, nyitott társadalom felé. Elől a világoskékek, mögöttük a sötétkékek…

 

Széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr225572095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dienes Áron 2013.10.15. 20:04:57

A kutyák a szaglószervüket, az ún. orrot is használják. Amit mi már nem érzünk, és most rendkívül polkorrekt leszek, kihangsúlyozom, hogy nem a mosdásról vagy annak hiányáról van szó, hanem arról, hogy a különböző emberfajtáknak (júj!) bizony más a szaga. A kutya felnő egy bizonyos környezetben, azt a szagot megszokja, és az ettől eltérőt, a mást idegennek érzi. Hazai példával élve: ezért ugatja meg a magyar kutyája az utcán haladó cigányt, a cigánytelep kutyái ezért támadják meg az arra vetődő fehér embert. Mert a mi szagunk is más azoknak a kutyáknak, eltérő és idegen. Ugyanez a helyzet az amerikai rendőrkutyáknál is. A kutyák még nem eléggé fejlettek, haladók és intelligensek a multikulturalizmushoz és az egyéb fennkölt liberális eszmékhez.

SzerződésSertés 2013.10.16. 00:24:09

"A szomorú statisztikának az lehet az oka, hogy nincs megfelelő számú fehér bőrű drogdíler, útonálló és autó tolvaj L-A-ben. Ezért aztán szerencsétlen ebek kénytelenek feketéket és mexikóiakat megharapni."

Ehe-hehh, ez jó volt, jó volt.

Barbaarb 2013.10.16. 18:30:33

@Dienes Áron:

Ez nem így van. A cigányok kutyái nem nagyon támadnak senkire, miután sokkal szabadabban vannak tartva, mint a magyaroké, és teljesen természetesnek vesznek minden embert.
Na de hiába, az előítélet tulajdonképpen túlélési ösztön. Mindenkiben van, csak van aki tagadja.

monddazigazatmar 2013.10.16. 19:28:50

@Dienes Áron: Hát, inkább az lehet az ok, hogy a néger és latino drogárusok előbb elkezdenek futni a rendőrség elől, mint a hűtlen kezelésen rajtakapott fehér brókerek. A futó embert meg kergeti a kutya.

flamer 2013.10.16. 19:38:39

Teljesen megmagyarázhatatlan számomra az a jelenség, hogy amikor ezek az IQ-bajnok jobberek nekiállnak felháborodni meg magyarázkodni amiatt, hogy ők nem is rasszisták, az valahogy a végén mindig nettó rasszista fröcsögésbe torkollik.

Szerintem sokkal egyszerűbb lenne, ha végre tököt növesztenének, belenéznének a tükörbe, aztán bevallanák maguknak, hogy igen, tényleg szar nácik - és ha már úgyis ott vannak, akkor képen is köphetik magukat.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.16. 19:45:41

Az ok egész más.

Mivel Kubában éltem 6 évet és volt ott kutyám, tudom. Nos, a kutyák nagy része a néger rabszolgák őrzésére lett behozva az amerikai földrészre, s ez sok kutyának a génjeibe ívódott. Az én kutyám is utálta a néger gyerekeket, míg a fehéreknek meg csóválta a farkát.

2013.10.16. 19:48:04

én a fideszre szavaznék ha eltávolíttatnák midnen kutya hangszálait születéskor

$pi$ 2013.10.16. 19:49:42

@Barbaarb:
"Ez nem így van. A cigányok kutyái nem nagyon támadnak senkire, miután sokkal szabadabban vannak tartva, mint a magyaroké, és teljesen természetesnek vesznek minden embert."

Jah, mert azok nem támadnak meg senkit, hogy is támadnának. A kóbor kutyák sem, azok is nagyon szabadon vannak tartva, egyáltalán nem támadnak, soha, hogyan is támadnának.

A cigányok kutyái, azok olyan békések, hogy soha, de soha nem támadnak meg senkit.

A cigányoknak még a bélgázai is ibolyaillatú b+.

_most_ 2013.10.16. 19:52:43

kicsit erőltetett az írás, mindig megmosolyogtató, mikor egy jobboldali megpróbál viccelődni, valahogy sose sikerül :D

Kis ember 2013.10.16. 19:52:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Hát nem tudom. Az én kutyám német juhász, a cigányokat megmorogja, de a zsidóknak csóválja a farkát. A négerek meg nem érdeklik.

@dumdidum42:
Én meg bárkire, aki a hozzád hasonlókat kasztrálja, nehogy utódaid legyenek.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.16. 19:56:44

@Kis ember:

A kutyád ősei vadásztak szökött rabszolgákra? Az én volt (már rég meghalt) kutyáméi igen.

$pi$ 2013.10.16. 20:12:44

@_most_: "kicsit erőltetett az írás, mindig megmosolyogtató, mikor egy jobboldali megpróbál viccelődni, valahogy sose sikerül :D "

Ellentétben a bal oldal prominens képviselőivel, akik legendásan jó humorérzékről voltak mindig is híresek. Istenem, még ma is kicsordul a könnyem, amikor Sztálin és Chau nagy, hat-nyolc órás stand-upjai szembe jutnak.

Az öreg Marx, az is nagy nevettető volt, de a legnagyobb nyilván Mao volt. Egész Kína fetrengett a röhögéstől, hihetetlen volt...

ö...mikó? 2013.10.16. 20:22:13

Fröcsögnek a tolerancia hős bajnokai, érthető, érveik azok nincsenek

Kis ember 2013.10.16. 20:27:33

@$pi$:
Te mit olvastál Marxtól? Mert az öregnek tányleg volt humora.
Egyébként ezzel a szövegeddel a cikk szerzőjét sikerült tömeggyilkosokhoz hasonlítanod...

Bird is the word 2013.10.16. 20:28:22

Úgy látszik, bármelyik (rendőr)kutya okosabb, mint egy kilúgozott agyú libsi.

Dr.Démonmac1 2013.10.16. 20:30:03

@ö...mikó?: Milyen érvet szeretnél?:)
A kutya általában érezni szokta ha valaki sunnyog. (bár ez kicsit önellentmondás, mert politikusokat akkor miért nem kergetnek meg a kutyák?:)

Nils. H 2013.10.16. 20:30:08

Sötét, bugris, bunkó rasszista, de leginkább ostoba írás.

Dr.Démonmac1 2013.10.16. 20:31:14

@Bird is the word!: Azért volt egy náci faszkalap amely pofánrúgott egy láncon tartott szájkosaras rendőrkutyát.
Annak még kevesebb esze volt.

Nils. H 2013.10.16. 20:31:17

@ö...mikó?: JA, mert a posztban voltak, igaz???

xxyati 2013.10.16. 20:38:03

Hmmm.. az én kutyáim fehér embert nem ugatnak meg, de ha cigányt látnak vissza kell parancsolnom őket. Miért?

$pi$ 2013.10.16. 20:38:29

@Kis ember: "Te mit olvastál Marxtól? Mert az öregnek tányleg volt humora."

Hú, már a címére nem emlékszem, de valami házibuliról volt szó, ahova a főhős tévedésből megy el és összetalálkozik az egyik haverjával és elhatározzák, hogy megtréfálják a vendégeket. Nagggyon vicces volt.

xxyati 2013.10.16. 20:39:31

@dumdidum42: Anyád! Téged kellett volna eltávolíttatni, még a törvényes 3 hónap előtt.

Kis ember 2013.10.16. 20:52:34

@$pi$:
Szóval semmit.Gondoltam.
Nem baj, bunkókám, így leszel igazán hiteltelen.
Ja és rögtön példáját is adtad az alap felvetésnek: a jobboldal humora nyögvenyelős, izzadságszagú.
Kösz, hogy házhoz jöttél lófaszért. :)

monddazigazatmar 2013.10.16. 21:05:44

@Kis ember: :D Igen, a jobbos humor az tré. Bezzeg a balos! Sasjózsi, Farhasházy, Gálvölgyi...
Egyébként meg merted volna 50 éve azt mondani, hogy Marx vicces ember volt, le is verték volna a vesédet kapásból

Sírköves Slomó 2013.10.16. 21:21:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ez mekkora baromság.

Az európai kutyákkal mi a helyzet? Reimport? A rasszizmus beivódott a génekbe mi? Ez még a hyperrasszista vallásos zsidóknál is kulturális, nem genetikai kérdés.

Kis ember 2013.10.16. 21:58:41

@monddazigazatmar:
...vagy esetleg Hofi, Major, Abody...
De nem ez volt a kérdés.
Egyébként értelmezni sem tudsz: nem azt mondtam, hogy vicces ember volt, hanem hogy volt humora. De mivel te sem olvastál tőle semmit, így hát te sem tudod.
Nem szégyen a műveletlenség, de nem is dicsőség.

val 2013.10.16. 22:06:44

"Már a kutyák is rasszisták!"

ROTFLMAO ÓÓÓÓÓLLLLOLOLOLOOOLLLLOOL

hexa 2013.10.16. 22:14:02

@Dienes Áron: "A kutyák még nem eléggé fejlettek, haladók és intelligensek a multikulturalizmushoz és az egyéb fennkölt liberális eszmékhez. "

Ezért a liberalizmus eszméjének jegyében ki kell irtani mindet! Ugye? Ugye. :)

$pi$ 2013.10.16. 22:20:06

@Kis ember: "Nem baj, bunkókám"

Elég hamar meggyőzted magad, hogy okosabb vagy nálam, olvasottabb is, a humorod is jobb és nyilván bunkóbb is vagyok.

Gratulálok. :)

Kis ember 2013.10.16. 22:21:31

@$pi$:
Nem én győztem meg magam, hanem te győztél meg mindenkit az ostoba válaszoddal. :)

Omelette du fromage 2013.10.16. 22:28:33

@Kis ember: "bunkókám" "lófaszért"
Ezeket Marxtól tanultad?

$pi$ 2013.10.16. 22:30:03

@Kis ember: Jah, nem tudtam. Nekem innen nézve úgy tűnt, mintha csak nem akartam volna én-több-marxot-olvastam-mint-te-be-be-be játékot játszani veled.

De persze nyilván ostoba vagyok, mert nem szólítom "bunkókámnak" az embereket és nem verem magam arra, hogy mennyi marxot olvastam. :)

Kis ember 2013.10.16. 22:50:29

@$pi$:
Nem. Te azt állítottad, hogy Marxnak nem volt humora. Aztán kiderült, hogy nem is olvastál tőle semmit. Tehát úgy nyilatkoztál valamiről, hogy gőzöd nincs róla. Ezzel aztán jól beégetted magad, mert kiderült, hogy a levegőbe beszélsz. Súlytalan vagy.

monddazigazatmar 2013.10.16. 22:52:58

@Kis ember: Tudod, a műveltséget nem abban mérik, hogy ki olvasott több Karl Marxot. Én csak egyet olvastam, de nem érdekel annyira Winnetou meg a vadnyugat, hogy többet elolvassak róla.
:D:D

Kis ember 2013.10.16. 23:13:03

@monddazigazatmar:
Nem ebben mérik, csak nem állítunk valakiről valamit, akit nem ismerünk. Spis barátunk csak a maga szűk világában él, oldalfüggő így visszaböfög olyan dolgokat, melyeket másoktól hallott, anélkül, hogy neki tudomása lenne bármiről is. Szánalmas.

Egyébként meg: a Winnettout nem Károlyi Mihály írta? :)))

monddazigazatmar 2013.10.17. 00:10:17

@Kis ember: Tudja a franc már melyik.. Annyian voltak ezek a Karl-ék..

$pi$ 2013.10.17. 00:24:49

@Kis ember: "Nem. Te azt állítottad, hogy Marxnak nem volt humora."

Én ilyet soha nem állítottam, sőt, pont az ellenkezőjét mondtam.

"Aztán kiderült, hogy nem is olvastál tőle semmit."

Én ilyet soha nem állítottam.

"Tehát úgy nyilatkoztál valamiről, hogy gőzöd nincs róla."

Honnan veszed? Ez nem igaz.

"Ezzel aztán jól beégetted magad, mert kiderült, hogy a levegőbe beszélsz."

Én beszélek a levegőbe? Hát te miket összehordtál itt rólam?

Kis ember 2013.10.17. 00:43:32

@$pi$:
Ebből már nem jössz ki jól. :)

monddazigazatmar 2013.10.17. 00:43:43

A kubai rendőrkutya megharapná e Marxot, vagy csak Winnetou lovát?

Barbaarb 2013.10.17. 08:50:50

@$pi$:

Játszhatod a meglepettet, és elég valószínűtlen is, hogy többet jártál volna ilyen helyen, mint én. Nyilván itt is előfordul agresszívabb kutya, de általában nem támadnak senkit, sőt nem is ugatnak senkit, ahogy a kóbor kutyák is igen ritkán.
Az végképp meglepett, hogy neked az jött le, hogy én ezzel a cigányokat akartam dícsérni, vagy mentegetni.

Ani19561956 2013.10.17. 09:43:03

@flamer: Ha már ennyire hülye vagy akkor legalább szorgalmas ne legyél hozzá. Csak a szokásos sablon kifejezéseket használod a "jobber rasszistákra" közben a cikk pont az olyan üldözési mániás kissebségi komplexussal bíró emberkékről szól akik abból élnek hogy mindenben csúnya rááászíísta dolgokat látnak. az hogy te annyit vonsz le a cikkből hogy már megint rasszista fröcsögés az egész az téged minőít. ha egyel több lenne az IQ-d már sültkrumpli is lehetnél :) de nyilván a kutyák rasszisták mert afrikaiakat meg latínókat harapnak meg :) szerintem ezeket a kutyuskákat a bűnözői életmód ellen idomítják és nem a bőrszín alapján támadni. ezt próbálta a szerző humoros eszközökkel érzékeltetni meg azt hogy ha 10ből 10 afrikait harap meg arról nem a kutya tehet .vagy mit kéne tenni a fehéreknek beállni bűnözőnek hogy jobb legyen a kutyaharapási statisztika? nálunk sajnos a börtönök is rassziták mert 70-80 %-ban rejtett erőforrások vannak bennt. de mondhatnám azt a csúnya elektromos kerítést is. na az is csúnya rasszista tudott lenni hogy pont szegínny fiatalokat rázta meg lopás közben. de ilyen volt amikor kizárólag romákat büntettek a rendőrök biciklizés közben mert nem volt rajtuk láthatósági cucc. jajj a hülye fehérek meg bunkó módon hodtak ilyet. hát ilyet !! ez tényleg csúnya rasszizmus hisz megint egy törvény amit csak kissebségre vonatkozik :) na további jó szájber nácizást öreg!!!!

Albu 2013.10.17. 14:13:41

@SzerződésSertés: „A szomorú statisztikának az lehet az oka, hogy nincs megfelelő számú fehér bőrű drogdíler, útonálló és autó tolvaj L-A-ben. Ezért aztán szerencsétlen ebek kénytelenek feketéket és mexikóiakat megharapni.”

Tényleg ez az egyik legjobb mondat! De az autótolvajt sajnos nem sikerült leírni.
süti beállítások módosítása