horthy_miklos.jpgFelavatták a Szabadság-téri református templomban Horthy Miklós szobrát. Szerintem ez az egyik legjobb dolog, ami idén Pesten történt. Csak, hát rontja az ember szájízét, hogy a Kormányzó szobrán kívül a mai napon néhány más dologról is lehullott a lepel.

Az eseményen természetesen, ahogyan arra komoly összegben fogadtam volna (ha lenne komoly összegem), megjelentek korunk szellemi hajótöröttjei, az antifák is. Akiknek intellektuális szegénységi bizonyítványát már az is jelzi, hogy valamivel szemben határozzák meg magukat, az egyetlen igen pocsék minőségű ideológiai habarcs, ami összetartja őket, az úgynevezett „fasizmus" elleni küzdelem. Ez már a francia Népfrontnak is csak egyéves, harmatgyenge kormányzásra, és az ország teljes csődbe vitelére volt elegendő a harmincas években – és azóta mát eltelt egy pár esztendő.

Az már tényleg csak költői kérdés, hogy ugyanezek a sárgacsillagos bohócok miért nem parádéztak a pufajkás Horn szobrának avatásán Gimes Miklós, meg Angyal István-képekkel (hogy a kádári megtorlásnak csak két zsidó származású áldozatát említsem, akikkel talán hivatalból is együtt illene érezniük.) Az ő lelki nyomorúságuk minden bizonnyal gyógyíthatatlan állapot, megszoktuk már. Nem mondom, hogy hiányozna, de legalábbis meglepne, ha nem sírna a szájuk nagyjából minden ellen, ami e szerencsétlen nemzet önmagára találásához vezethet.

A nap igazi meglepetését Rogán Antal szolgáltatta, aki „veszélyes provokációnak" nevezte a Kormányzó szobrának felállítását. Azt tényleg senki nem várta, hogy az alkotás előtt fideszes honatyák állnak majd díszsorfalat. De annak a polgári jobboldalnak, amely 1990 óta (hol kimondva, hol csak összekacsintva) a Horthy-korszak szellemi és erkölcsi örökségéből él, annak jelenkori letéteményeseként gyűjti be négyévente a keresztény-konzervatív értelmiség, és a kalapos-kesztyűs budai nénik voksait – legalább illett volna most az egyszer csendben maradni. Nem sikerült. Hogy ez Rogán l'art pour l'art idiotizmusának, vagy a párt felsőbb utasításának köszönhető, nem tudni. Az azonban biztos, hogy a Falk Miksa (egykori Néphadsereg) utcai káderházak nyugdíjas belügyes, meg katonatisztjeit ezzel aligha győzi meg, hogy rá szavazzanak a nagy balos összefogás helyett. A sajátjait viszont sikerült jó szaftosan pofán köpnie.

Azt már tényleg csak a jegyzőkönyv kedvéért jegyezzük meg: ha a miniszterelnök Horthy Miklós egyik legközelebbi bizalmasának, és barátjának, gróf Bethlen Istvánnak a szoboravatásán beszédet mondott (amúgy nagyon helyesen) – akkor talán most is tiszteletét tehette volna. Ha meg cikinek érezte, hogy egy ellenzéki párt rendezvényén vegyen részt – hát esetleg állíthatna emlékművet a Kormányzónak a magyar állam, akkor azt átadhatná ő maga.

Ha már a cikiségnél tartunk. Azért a Jobbik háza táján is lehetett volna annyi önmérséklet, hogy a huszadik század number one zsidófalójának rágalmazott Horthy szobrának avatásán nem Gyöngyösi Márton tart beszédet (aki kiváló külügyi szakember, csak, hát éppenséggel senkinek nem ez, hanem az a bizonyos kínos nyelvbotlás jut eszébe róla a „zsidók listázásáról"). Vagy esetleg nem ifjabb Hegedüs Lóránt szenteli fel, akinek munkásságát 90%-ban a zsidókérdés taglalása teszi ki (ebben aztán sok mindenben igaza van, néhány dologban meg nagyon nincs). Persze, a libsi rinyálás akkor is pontosan ugyanilyen hangos lenne - csak, hát, ha nem muszáj, akkor nem kellene célkeresztet festeni a homlokukra.

A lényeg azonban, mint oly sokszor, most sem a hírek, az egymásra acsarkodó politikai gittegyletek mocsárszintjén van. Hanem a magyar lelkekben és fejekben. Ahol nagyon lassan, és fülsüketítő károgástól kísérve ugyan – de lassan helyére kerül a Kormányzó személye. És, ami ennél is sokkal fontosabb: mindaz, amit képviselt. A negyvenen aluliak már nem csak a marxista „szakirodalom" emlőin nevelkedtek, s az idősebbek közül is egyre többen szánják rá magukat, hogy újra tanulják történelmünket, hogy legalább a közelébe kerüljenek az igazságnak (aki megtalálta, attól Vaclav Havel örök érvényű bölcsessége szerint úgyis menekülni kell).

A Kormányzó szobra áll - alatta ünneplik és gyalázzák. Ő azonban magasabban van, átlát a tömeg feje felett. Ez tette naggyá életében is.  Ez az az örökség, amit a fröcsögő antifák soha nem fognak megérteni  - nekünk meg kutya kötelességünk végre megtanulni.

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr585613310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.11.03. 21:32:41

Tömör, informatív, nagyon jó írás. Gratulálok, még több ilyet!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.03. 22:33:49

szégyen hoyg ilyen ostobák a belvárosiak. milyen könnyen manipulálhatóak, a dagadék félcigány a hülyegyerekkel nekem fizetett provokátorknak tűntek, mintha az mtk szurkolói is fevonultak volna :) honnan került ide ennyi ember? még iskolások is mentek

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.03. 22:35:01

ki kezeli ezt az oldalt? nem rakna ki avatarokat a blogra? nem lehet így kommenteket olvasni, egybefolyik

Dzsentrisvihák 2013.11.03. 22:55:09

@tesz-vesz:

A válasz: Együtt 2014-PM+DK, az ő aktivistáik keménymagja volt a csürhe (nekik vannak ilyen gyönyörű, painttel összegányolt táblácskáik).
Mondjuk nem tudom, ki az az elvetemült, ízlésficamos balek, akin e bizalomdermesztő pofázmányok láttán akkora nagy demokráciavédhetnék vesz erőt.
Ha Soros bácsi látná, mire megy el a pénze, sírva fakadna... :)

(Avatarokkal kapcsolatban már érdeklődtem, remélhetőleg lesznek fejlemények, de azért mégis csak hosszú hétvége volt, szóval ne tegnapra várjuk a csodát.)

dr. jenőke (jenőke) 2013.11.04. 00:50:47

2006-ban már felavatták. Most a nagy sikerre való tekintettel ismét.
Jövőre újra, ugyanitt...

states1 2013.11.04. 02:18:26

Egyrészt az a gond, hogy Horthy életművét erősen árnyalja az 1944-es kiugrási kísérlet elszerencsétlenkedése, ennek okán jelentős felelősség terheli az ország hadszíntérré válásáért, Szálasiék ámokfutásáért, egyszerűen alkatilag alkalmatlan volt a legminimálisabb konspirációra is, nemhogy a németek eszén túljárni. Nem akarom Rogánt védeni, de ez a szoboravatás úgy jön most Orbánéknak, mit a szociknak a videogate, a hátuk közepére sem hiányzik miután amúgy is a külföldi támadások kereszttüzében áll a kormány, és az internáciknak kimondottan kapóra jön, hogy a Fideszt megint összemoshassák a Jobbikkal. Elég csak a szocik reagálására utalni, nem a Jobbikkal foglalkoztak, hanem Orbánék felelősségével, a svéd és hasonszőrű forgatócsoportok pedig máris bedobálták a legszükségesebbeket a bőröndjeikbe. Tudomásul kell venni, hogy Orbánék bizonyos kérdésekben kompromisszumokra kényszerülnek, hogy más területeken ne kelljen. Ez a politika művészete.

toportyánzsóti 2013.11.04. 07:24:32

8:1 megint szerencsétlen jobbereknek,bértüntetők nélkül a répába sincs a műnemzeti,műmagyar polgári oldal.Kár kerényi féle rezsimszolgákra pocsékolni a magyarok pénzét!Giccset minek szponzorálni?

anonymand 2013.11.04. 07:47:52

Tisztelt Balogh Gábor!

"Szerintem ez az egyik legjobb dolog, ami idén Pesten történt." - fogadd őszinte részvétemet, hogy utolsó agysejted elpusztult.

"A 2.magyar hadsereg vezérkari főnökének jelentése.
A Honvéd Vezérkar Főnökéhez!
Jelentem, hogy a ruházati igénylésem csak részben
nyert kielégítést. 1942 decemberében sürgős, és táviratilag is
jelentettem. A zubbonyok 25%, a lábbelik 40%, nadrágok 50%,
fehérneműk 75%. A fehérneműk zöme teljesen elhasználódott
A katonák egy része ing és alsónadrág nélkül jár.
Kérem az anyagok azonnali kiutalását. Aláírás:Kovács vezérőrnagy,
a 2. Hadsereg vezérkari főnöke."
www.roncskutatas.hu/node/14446

"Hetven évvel ezelőtt, 1942 őszén a 2. magyar hadseregre már a pusztulás várt a Don-kanyarban. A magyar katonai és politikai vezetők, de a csapatainkat kiszolgáltatott helyzetbe hozó németek sem látták előre, hogy télen hol készül majd az egyik döntő csapásra a Vörös Hadsereg."
www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20121029-donkanyar-a-nagy-vilmos-miniszter-sem-menthette-a-2-magyar.html

"Hatvanöt éve, 1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, amelynek során szinte teljesen megsemmisült a 200 ezer fős 2. magyar hadsereg.

A 2. magyar hadsereget német követelésre, kormányközi egyezmény alapján küldték ki az orosz frontra. Az 1941-es villámháború kudarca után a németek szövetségeseiktől csapatokat követeltek a következő évre tervezett keleti hadjárathoz. Ezt Budapesten nem tudták, illetve nem is akarták visszautasítani, mert a Hitler kegyeiért versengő, Észak-Erdély visszaszerzésére törekvő Románia azonnal teljesítette a német igényeket. Emellett a részvételtől újabb területek visszacsatolását remélték."
www.bumm.sk/15214/don-kanyar-65-eve-semmisult-meg-a-2-magyar-hadsereg.html

"Minden harc veszteséggel, sebesüléssel jár, hadikórházakra van szükség. 1942. október 7-én a mi iskolánkat is lefoglalták erre a célra, ezért testvérintézményünkbe, a Nyíregyházi Evangélikus Geduly Henrik Leánygimnáziumba jártunk délutáni iskolába.

A megyeháza elõtti téren 1942. október 13-án búcsúztatták a nyíregyházi Damjanich laktanyában állomásozó II. Rákóczi Ferenc 12. honvéd gyalogezredet, az elsõ világháborús hõsi emlékmû mellett. Mi, diákok is ott voltunk ezen az eseményen. Alig értek ki a katonák a frontra, hogy az addig harcoló ezredeket leváltsák, elérkezett a karácsony és az új esztendõ. A szovjetek 1943. január 12-én nagy erejû támadást intéztek a magyarok állásai ellen. A gyenge felszerelésû magyar hadsereg a mínusz harminc fokos hidegben képtelen volt az ellenállásra. Napokon belül összeroppant, és kénytelen volt visszavonulni. Katonák ezrei pusztultak el, sebesültek, fagytak meg, vagy estek fogságba."
zope.lutheran.hu/ujsagok/evelet/archivum/2003/2/105

"Isten nevében
1942

A Muszka fronton
vezette:
Bartha József, c. tizds."

"Hálát adhat a jó Istenek az, aki odahaza maradt és nem kellett odahazulról a pokolba jönnie, oda ahol az ágyúk, géppuskák szólnak, ahol a repülők berregnek, szórva mindenütt mindenfelé a nyomorult halált, vagy a megcsonkítottságot, örök nyomorúságot. Igen. Nagyon sokan vannak odahaza szűk hazánkban, Salgótarjánban is, akik egy vállrándítással intézik el a háborút. Nem kívánok nekik rosszat csak annyit szeretnék hogy legalább egy kicsit messzebbről belenézhetnének a háború borzalmaiba anélkül, hogy valakinek valami baja esne. Hiszem, hogy mindenkinek megváltozna a véleménye és utána egy kicsit jobban megbecsülné azokat a magyar testvéreket akik nemcsak életüket, de családjuk boldogságát is feláldozták, kockára tették és miért, azt egyikünk sem tudja."
donkanyar.gportal.hu/gindex.php?pg=8412897

És így tovább, és így tovább...

Tisztelettel:
anonymand

vjo 2013.11.04. 09:53:04

1.)A jobbik is beállt a gumicsontot gyártók népes táborába. Ennyit a nemzeti radikalizmusukról.
2.)Horthy Miklós személye kiválóan alkalmas a megosztásra a jobboldaliak körében is.
3.)Aki utcára viszi a híveit, az védje is meg őket, nem az az úr aki rendel, hanem aki fizet!
Visszataszító az állandó siránkozás, ha valamilyen jobbos rendezvényt megzavarják akár milyen irányból! A rendet kevés óhajtani, tenni kell érte!
Sajnos rendszeressé vált a történelmi személyek kisajátítása politikai szájízek szerint, holott Ők egyetemlegesen a Magyar múltat jelentik.

Dzsentrisvihák 2013.11.04. 11:32:28

@vjo:

1. Mi ebben a gumicsont, mégis?

2. Azért még mindig széleskörűbb konszenzus övezi alakját, mint bármelyik politikusét az érából (leszámítva talán Bethlent).

3. Tényleg? Jaj, de aranyos, egyem a szíved, arról nem hallottál, hogy az önvédelmet újabban bünteti a törvény (ld.: Magyar Gárda)?
Amúgy szerinted a rendért ki tett többet az utóbbi időben a Jobbiknál? Kíváncsian várom a végtelenbe kígyózó listát...

Kicsit félreérted a szituációt, ha azt hiszed, hogy a Jobbik épp kisajátítja a kormányzó úr alakját. Pont a méltó helyére óhajtja tenni a történelmi megítélését, és az őt megillető dicső emlékezetet akarja elérni. Amint az a habzó szájjal hőzöngő, rákosista senkik jelenlétéből is látható, volna mit helyrerakni a fejekben.

Dzsentrisvihák 2013.11.04. 11:36:15

@anonymand:

Látom a retrospektív ítélkezés gyakorlata, és a szelektív forráselemzés még mindig él és virul a bárdolatlan, magukat történésznek képzelő tuskók körében. Gratulálok, a jövőből mindenki, mindig kurva okos tud ám lenni...

anonymand 2013.11.04. 11:48:58

@Dzsentrisvihák:

Tisztelt Dzsentrisvihák!

"Gratulálok, a jövőből mindenki, mindig kurva okos tud ám lenni..." - gratulációdat köszönöm!
Egy dolog azért nem stimmel, a "mindenki, mindig".
A cikk szerzője egészen bizonyosan nem tartozik a "mindenki" halmazába.

Oszt a "szelektív forráselemzés"-ről.
Való igaz, hogy a világháborús megemlékezések között keresgéltem. Mert vitéz újratemetettről volt szó.
A nép egyszerű (de nem együgyű) gyermekének szavait ismét idéznem kell, hátha megérted: "Hiszem, hogy mindenkinek megváltozna a véleménye és utána egy kicsit jobban megbecsülné azokat a magyar testvéreket akik nemcsak életüket, de családjuk boldogságát is feláldozták, kockára tették és miért, azt egyikünk sem tudja."

Tisztelettel:
anonymand

Ui.: amúgy nem tartom magam kurva okosnak, de igyekszem mások hibáiból okulni, ahogy azt értelmes emberek általában teszik. Kivéve azokat, akik nem férnek bele a "mindenki" kategóriába...

anonymand 2013.11.04. 12:30:20

@Dzsentrisvihák:

Tisztelt Dzsentrisvihák!

..."a bárdolatlan, magukat történésznek képzelő tuskók"... - mivel ez a személyeskedés kategóriába tartozik, külön szólnék róla.
Nem képzelem történésznek magam, csak bárdolatlan módon fáj, hogy mennyien elestek, kint vesztek.
Vagyok olyan tuskó, hogy nekem hiányoznak azok, akik nem jöttek haza.
..."miért, azt egyikünk sem tudja."
Remélem, Te tudod.
Mert népünk bölcs vezére és tanítója, már a háború kezdete előtt megírta, hogy Erdélyt felejtsük el, ha összeakasztjuk a bajuszt az orosz medvével.
..."miért, azt egyikünk sem tudja."

Tisztelettel:
anonymand

Ui: ..."miért, azt egyikünk sem tudja."...

Dzsentrisvihák 2013.11.04. 13:25:52

@anonymand:

Tisztelt anonymand!

"miért, azt egyikünk sem tudja." - Jaj, de drámaiak vagyunk, kérem, oda ne rohanjak...
Érdekes, nagybátyám, aki szintén a nép egyszerű gyermeke vala, nagyon jól tudta, hogy miért kell kimennie a Donhoz, és azt is, miért kell adott esetben elesnie: kötelességből. Tudod, a katona ritkán válogathat, melyik harcot óhajtja megvívni. Lehet, hogy te úgy gondolod, hogy ez ilyen szeretem-nemszeretem dolog, de nem az.

Én is sajnálom, és borzalmas veszteségnek tartom a II. hadsereg pusztulását, de ezért egy személyben Horthyt felelőssé tenni blőd dolog. Kb. mint '56 leverését/bukását egyedül Kádár nyakába varrni, és azért valljuk be, a kormányzó több jót tett ezért az országért, mint a párttitkár elvtárs...
Ha valakit utálni kell érte, akkor én inkább azt a két nagyhatalmat választanám, akinek a csatározásába belekeveredtünk.

Hadd ne tekintsem már a kissé egyoldalú kiragadásaidat objektív forráselemzésnek, ha nem muszáj, jó?
Kifejezetten amatőr megközelítés, ami ráadásul még önmaga kardjába is dől néhol, lásd például ezt a részt: "A magyar katonai és politikai vezetők, de a csapatainkat kiszolgáltatott helyzetbe hozó németek _sem látták előre_(!), hogy télen hol készül majd az egyik döntő csapásra a Vörös Hadsereg."

Mondom, nagyon könnyű az események utólagos ismeretében ítéletet alkotni, anélkül, hogy belegondolnál egy kicsit az akkori emberek helyzetébe, világról való tudásába... stb., de nem egészen elegáns, ill. célravezető.

Még egy kis személyeskedés: Ha ennyire igyekszel okulni mások hibáiból, akkor irány tüntetni a Hadügyminisztérium elé, hogy azonnal hívják haza a külföldön állomásozó csapatainkat, hiszen kb. annyira releváns, hogy pl. Afganisztánban legyenek, mint a Don partján (érdekes, a Jobbik pl. belátja ezt, és követeli is a hazahívásukat; a múlt kapcsán annyira überpacifista, antifa... stb. demokráciaféltőket egyszer sem láttam még ilyet követelni, sőt).

anonymand 2013.11.04. 17:01:50

@Dzsentrisvihák:

Tisztelt Dzsentrisvihák!

"Jaj, de drámaiak vagyunk, kérem, oda ne rohanjak..." - nem a drámaiság (bár az is lehetne elegendő indok) idéztette velem a katonalevél részletét. Azért idéztem, mert racionális magyarázatot ma sem lehet találni a kérdésre.
Te azt írod, kötelességből.
Miféle kötelesség?
Hon-védelem?
Megtámadtak minket, oszt menni kellett kiűzni a gaz betolakodót?
Miféle kötelességet emlegetsz?
Besorozták, katonaként ment ahova parancsolták (ez a "kötelesség"), és vagy hazajött, vagy sem.

"Én is sajnálom, és borzalmas veszteségnek tartom a II. hadsereg pusztulását, de ezért egy személyben Horthyt felelőssé tenni blőd dolog." - idézzél, hol tettem egy személyben felelőssé!
De ezért Horthyt nem felelőssé tenni (szerintem) még blődebb dolog.

"A magyar katonai és politikai vezetők, de a csapatainkat kiszolgáltatott helyzetbe hozó németek _sem látták előre_(!), hogy télen hol készül majd az egyik döntő csapásra a Vörös Hadsereg." - ez nem saját kard, ez a véres valóság (volt). Egy, egyesek szerint eleve kilátástalan háborúba belépni, úgy gondolom nem igazán jó politikusra utaló jel.
Ha kard, akkor őfőméltósága kellett volna beledőljön, nem pedig az ott pusztultak.

Utólag sem igazán könnyű véleményt alkotni, hiszen majd mindenre akadnak pro s kontra érvek. Az én véleményem (csekély ismereteim birtokában, bár én még Rákosinak a háborúba lépésről szóló megjegyzését is olvastam anno, mint azt már említettem) az, hogy nem kellett volna szobrot avatni.
De a Te véleményed szerint nem vagyok kellően felkészült...

A jelen helyzetről a véleményem: külföldi katonai jelenlétünket csak és kizárólag békefenntartói szerepben tudom elfogadni. Azt sem szívesen.
Ahol lőnek, ott meg is halhatnak.
Konkrétan, hogy ne vádolhass mellébeszéléssel: Afganisztán nem az a hely, ahol (szerintem) keresnivalónk van. Ott nincs béke, amit fenn kéne tartani.

Tisztelettel:
anonymand

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.04. 17:38:04

szégyen hogy orbán Bethlennel meg Telekivel parádézik.

Vezérezredes 2013.11.04. 18:12:17

@anonymand: ugyan nem nékem szóltál, de:

"Nem képzelem történésznek magam, csak bárdolatlan módon fáj, hogy mennyien elestek, kint vesztek.
Vagyok olyan tuskó, hogy nekem hiányoznak azok, akik nem jöttek haza."

a katonákat miért küldték ki? talán síelni? vagy virágot szedni?

esetleg a nemzetközi bolsevista veszély ellen harcolni?

"Miféle kötelesség?
Hon-védelem?
Megtámadtak minket, oszt menni kellett kiűzni a gaz betolakodót?
Miféle kötelességet emlegetsz?"

Meg kellett segíteni szorult helyzetében a Nagynémet Birodalmat, akinek szövetségesei voltunk. Ilyenek hogy Bécsi Szerződés 1 meg 2 miatt.

Egyébként: a történelemben csak "honvédő" céllal vannak háborúk? Anglia és a százéves háború? Napóleon? Ja hogy az MÁS! Értem... mert? csak.

"De ezért Horthyt nem felelőssé tenni (szerintem) még blődebb dolog."

Jó, akkor most el kéne dönteni hogy felelős vagy nem felelős illetve pontosan milyen tekintetben/mértékben felelős.

"Egy, egyesek szerint eleve kilátástalan háborúba belépni, úgy gondolom nem igazán jó politikusra utaló jel."

Ez valóban, ha önmagában elvonatkoztatva tekintjük, rossz döntés volt tőle, el kell ismerni. De ettől még szintén "egyesek" gondolhatják úgy, hogy más téren egész jó dolgokat csinált, vagy legalábbis engedte hogy megtörténjenek, a nevét adta hozzá. Ilyen volt a Klebelsberg-féle iskolaépítési program a példa kedvéért, de még volt más is.

"A jelen helyzetről a véleményem: külföldi katonai jelenlétünket csak és kizárólag békefenntartói szerepben tudom elfogadni. Azt sem szívesen."

Trianont elfogadod? a trianon óta tartó külföldi beolvasztó politikát elfogadod?

"Afganisztán nem az a hely, ahol (szerintem) keresnivalónk van. Ott nincs béke, amit fenn kéne tartani."

Afganisztánban tényleg semmi keresnivalónk, de nem azért amiért mondod. Hanem azért, mert egy imperialista, nagyrészt zsidók által irányított birodalom mellett nekünk nem elkötelezni, hanem legrosszabb esetben is a semlegesség álláspontjára kell helyezkedni.

vjo 2013.11.04. 18:45:04

@Dzsentrisvihák:
1.) Amit a Jobbik is rágat, hogy elterelje a figyelmet az általa beharangozott és elfelejtett radikalizmusról!
2.)Amikor létre hozták a Rongyosok a Lajta-bánságot, a Kormányzó nem akart tudni róla, vagyis elárulta Prónayékat! Az a maroknyi haderő kitakarította az osztrákok által is jogtalanul megszállt ősi Magyar területeket. Aztán Horthy kiparancsolta Őket és átadta az ország nyugati részét! Ezért szobor jár?
3.)Mintha azt hallottam volna, hogy épp ellenkezőleg, bátorítják az önvédelmet jogilag is. A Gárda, a Véderő, a Betyárok, ők tevőlegesen léptek fel a rendért, a Jobbik vezetői csak lármát csapnak, aztán a felhergelt kisebbségnek ott maradnak a helyiek! Horthy nem volt az utólsó igazi Magyar vezető, de Szálasi Ferenc, Ő igen, de ez már egy későbbi lecke.

anonymand 2013.11.04. 19:05:01

@Vezérezredes:

Tisztelt Vezérezredes!

"a katonákat miért küldték ki?" - na ez az igazi kérdés. Amit az egyszerű kiskatona is kérdezett, nem értett.
Miért?

"Meg kellett segíteni szorult helyzetében a Nagynémet Birodalmat, akinek szövetségesei voltunk. Ilyenek hogy Bécsi Szerződés 1 meg 2 miatt." - nagyon szépen köszönöm, magam is jártam iskolába (nem moslékér a malacoknak), és nem hiányoztam minden történelemóráról.

" Ja hogy az MÁS! Értem... mert? csak." - ezt most nekem ugyan miért?

"De ettől még szintén "egyesek" gondolhatják úgy, hogy más téren egész jó dolgokat csinált," - kimarad az "is".
Jó dolgokat is csinált(ak kormányzósága alatt).
Igen, gondolhatják, nem is kell szégyenleni. Sem Kúnó áldásos tevékenységét, sem azt, hogy az első világháborús jóvátételt kifizette az ország, hogy ölég derekasan iparosodtunk közben, stb.
Ettől az én véleményem szerint nem lehet felmenteni a bűnök alól. Egy gyilkost sem ment a szomorú gyermekkora, meg az hogy előtte átkísért egy vak nénit a túloldalra.

"Trianont elfogadod?" - most ez hogyan jön ide?
Egyébként a jelenlegi status quo-t el kell fogadni. Ha kicsit is normalizálódna Európa, nem nagyon számítana, hogy milyen útlevele van a kassai, aradi, avagy belgrádi magyar nemzetiségűeknek.
A normalizálódáson konkrétan a normális kisebbségi politikát, az esetleges autonómiát, szabad nyelvhasználatot, stb. értem.

Kérlek, ne zsidózz.
Hátha én is az vagyok...

Tisztelettel:
anonymand

Dzsentrisvihák 2013.11.04. 20:45:11

@anonymand:

Ha szerinted nincs racionális magyarázat arra, hogy mi mit kerestünk ott, akkor igencsak sok olvasnivalód van még, mert ez alapján tényleg hiányoztál minden történelemóráról... (súgok: Vezérezredes kartárs már megadta a helyes választ)

"Miféle kötelesség?" - Hallottál te már olyasmiről, hogy katonai eskü? Meg az adott szó szentsége? Ha igen, nincs mit tovább magyarázni, ha nem, akkor sincs.

"Megtámadtak minket, oszt menni kellett kiűzni a gaz betolakodót?" - Vitatott casus belli, de pl. Kassa bombázása elég nyomós érv volt a hadba lépésre. Tudod, magyar emberek haltak meg, meg ilyesmi...

"Besorozták, katonaként ment ahova parancsolták (ez a "kötelesség"), és vagy hazajött, vagy sem." - Jaj, hát csak megtaláltuk a megoldást, köszönöm, innentől mit értetlenkedsz?

"De ezért Horthyt nem felelőssé tenni (szerintem) még blődebb dolog." - Nem mondtam, hogy nem felelős, legfőbb hadúrként az, de ha minden jeles magyar történelmi személyen, aki haderőnk fölött rendelkezett az évszázadok során, ilyen vehemenciával és végletességgel kérnénk számon az emberéleteket követelő kudarcokat, ma üres vón a Hősök tere, jóember...

"egyesek szerint eleve kilátástalan háborúba belépni" - Egyesek, nem egyenlő a mindenki, pláne a többség, ha már itt az előbb sikerült ennek szemantikai mélységeiben elmélyednünk. Mit látott az akkori ember, lett légyen akármely állam vezetője is (tanulságos itt megtekinteni Ciano gróf naplóbejegyzéseit az olasz hadba lépés, ill. az acélpaktum kapcsán, a Duce tipródása érzékletes metszete a kor államfőkre nehezedő dilemmáinak)?
Hogy a németek durván két hét alatt szarrá verték a franciákat - az akkori Európa egyik nagyhatalmáról beszélünk - grátiszban még a fél kontinenst, plusz előtte még rövidebb idő alatt a lengyeleket is lealázták.
Az akkori információforrások (ne feledd, nem volt internet, de még a mai értelemben vett haditudósítás sem), a Wehrmacht legyőzhetetlenségét zengték, amit a tények meggyőzően alá is támasztottak. Akkor még nem volt olyan nyilvánvaló a vesztes háború koncepciója.

Ráadásul, ha technikai szinten kezeljük a kérdést, Horthy kezéből Bárdossy, és a Parlament elég szépen kicsavarta a beleszólás lehetőségét. (Ne feledjük, nem kizárólag a kormányzó döntött ám!)

"Utólag sem igazán könnyű véleményt alkotni, hiszen majd mindenre akadnak pro s kontra érvek." - Szép-szép a belátás, csak kicsit későn sikerült megejtened. Tudnám miért kell bort inni, és vizet prédikálni, ha egyszer elismered, hogy nem csak fekete, meg fehér nézőpont létezik. Tessék következetesnek lenni, és eszerint eljárni! (Eleinte inkább a körültekintést, és az objektivitást hiányoltam, mint a felkészültséget, bár ezek azért erősen feltételezik egymást...)

Afganisztánnal kapcsolatban legalább egyetértünk. Kérlek, lásd meg a párhuzamot, amiért felhoztam, ígérem tanulságos lesz a konklúzió.

Dzsentrisvihák 2013.11.04. 21:03:07

@vjo:

1. A Jobbik hol felejtette el a radikalizmust, mégis?

2. Amikor VI. Károly bejelentette, hogy visszatér a trónra, a kormányzó kissé erélyesebb fellépést tanúsított, az emlékirataiból kiderül, miért.
A Lajta-bánság esetlében ugyanezen kényszerítő körülmények miatt nem léphetett föl támogatólag, de azzal, hogy kvázi szemet hunyt Prónay akciója fölött, szentesítette azt.
Pedig ott is alkalmazhatott volna ellenirányú eszközöket, ahogy az Antant el is várta volna (ha a magyar állam nagyobb mértékű ellenállást tanúsít, többet is veszítettünk volna, mint eredetileg).
Ennek köszönhető, hogy sor kerülhetett a népszavazásra (amit a teljes állami adminisztráció, tehát az ország legfelső vezetése, tevékenyen támogatott, segített), valamint Sopron és környéke magyar kézen maradására.
Szó sem volt tehát árulásról. (A Lajta-bánságot így hivatalosan Prónay magánakciójának lehetett titulálni, amiért az állam nem felelős, mégis olyan helyzetet teremtett, ami legalább részben kedvezően alakult számunkra. Ne tessék elvitatni a fineszt, és a lavírozás képességét az akkori döntéshozóktól, nem szabadkőműves kiváltság az.)
Mérlegelj, viszonyíts, és az alapján ítélkezz...

3. Ja, ha te egy alternatív realitásból gépelsz, akkor bocs... Szálasival pedig elég rossz helyen kopogtatsz nálam, komoly dolgok tekintetében azt az inkompetens Hitler-wannabet inkább hagyjuk...

vjo 2013.11.04. 23:18:12

@Dzsentrisvihák: Tisztelettel!
Legelőször az önmegvalósításnál! A tükörbe nézéskor. A többi már egyenes következmény.
Szofisztikából kitűnő, de a tények, azok makacsok! Egyébként, csak véleményt formáltam, ítélkezni a személyesen érintettek jogosúltak.
Én nem kopogtattam senkinél, Sz.F.-ről pedig a tettei alapján nyilatkoztam, de ismétlem,Ő egy másik lecke!
A lényeg, hogy olvastam egy írást, ami tetszett, melyhez hozzá tettem a véleményem. Nem nagy ügy.

anonymand 2013.11.05. 03:41:33

@Dzsentrisvihák:

Tisztelt Dzsentrisvihák!

Gratulálok!
Két nyomós érved van:
1. az általad is vitatott jelzővel illetett kassai bombázás
Tudom, magyar emberek haltak meg. És ha a vitatóknak van igazuk?
Akkor is magyar emberek haltak meg.
2. a katonai eskü
Már elnézést, de a vörös veszedelem ellen "kötelező" hadba szállás...

" Jaj, hát csak megtaláltuk a megoldást, köszönöm, innentől mit értetlenkedsz?" - ha az neked megoldás, hogy Dafkeseegrosz értelmetlenül kiküldi a katonáinkat, akiknek esküjükhöz híven menni és meghalni kell, akkor nincs mit magyarázzak.
A küldés volt értelmetlen, a besorozottat nem kérdezték. Tehát, ha a legfőbb hadúr őfőméltósága küldte őket, akkor nehogy má szoborral kedveskedjünk érte.

Tisztelettel:
anonymand

elektrodinamika 2013.11.05. 11:49:10

@anonymand: Ez a háború! Aki katona az megy harcolni! És sokan meghalnak!
Te ezért az országért soha nem tennél ilyet!
Menj haza!

anonymand 2013.11.05. 12:21:01

@elektrodinamika:

Tisztelt elektrodinamika!

Te még azt sem érted, hogy mire vonatkozik a miért? De ezzel nem vagy egyedül. Dzentrisvihák legalább annyira nem érti.
Sebaj!
Még hogy az országért!
Oszt hogyan is jön az össze, hogy nekimegyünk egy minket meg nem támadó országnak?
A hazánkért - állítod Te.
Én meg azt, hogy kezdd előröl, gondold végig, hátha más jön ki végeredménynek.
Ha nem, nem.

Tisztelettel:
anonymand

elektrodinamika 2013.11.05. 13:21:27

@anonymand: Kikkel voltunk szövetségesek???
Most mit keresnek Magyar katonák Afganisztánban??
Változtasd meg a nickedet.

Dzsentrisvihák 2013.11.05. 16:04:48

@vjo:

1. Aha, valami konkrét érv? Vagy azt ne is várjak?

2. Jó, akkor maradjunk ennyiben, majd a Jóisten ítél, ahogy kell.

3. Én is.

@anonymand:

1. A kassai bombázás kapcsán jelen esetben nem az a lényeg, hogy hogyan történt, hanem az, hogy ez szolgáltatta az indokot a hadba lépésre, amiről a kormány és a Parlament döntött. Mivel nem volt diktatúra, Horthy kénytelen volt elfogadni a döntést.
Így semmiképp sem terheli őt ezért egyszemélyi felelősség.
Ha pedig azt gondolod, hogy a német, és az egyébként Európa lerohanására készülődő (ld.: hadseregszintű csapatösszevonások az akkori magyar határ közelében!) szovjet birodalom mellett, Hitler lekötelezettjeiként (ld.: bécsi döntések) bármiképpen is kimaradhattunk volna a világháborúból, nincs realitásérzéked.

2. Nem én jöttem azzal, hogy a bakák szájhúzása teszi alkalmatlanná Horthyt egy szoborra. Azért már nehogy én legyek a felelős, hogy rossz érvet hoztál föl.
De látom azt sem sikerült felfogni, hogy az adott történelmi/politikai szituációban nem létezett jó döntés. Horthy a kisebbik rosszat próbálta választani, az, hogy ekkorát bukott nem csak rajta múlt, sőt.

Amúgy pedig egy vezető teljes életművét kell figyelembe venni egy olyan döntésnél, mint szoborállítás. Felsorolni is nehéz, hogy a kormányzónál hány érdemtelenebb embernek éktelenkedik szobra/emléktáblája... stb. országszerte. Ha nekik lehet, akkor neki miért nem?
Kezdjünk mindenkit patikamérlegen méricskélni? Oké, csak akkor nagyon hamar kiürülnek majd a köztereink...

anonymand 2013.11.05. 17:23:22

@elektrodinamika:

Tisztelt elektrodinamika!

"Kikkel voltunk szövetségesek???" - jó kérdés!
Ugye kikkel.

Afganisztánról már megírtam véleményem, ha érdekel elolvasod.

2001-ben választottam nevet, azóta is megfelel, a jövőben sem kívánok változtatni rajta.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2013.11.05. 17:34:24

@Dzsentrisvihák:

Tisztelt Dzsentrisvihák!

1. ..."bármiképpen is kimaradhattunk volna a világháborúból, nincs realitásérzéked." - lehet, hogy túlságosan idealista vagyok, és ez befolyásolhatja a realitásérzékemet.
Legjobb tudomásom szerint Spanyolország is lekötelezett volt némileg, oszt mégis sikerült kimaradnia.

2. Nem a bakák szájhúzásáról van itten szó, mint azt már próbáltam érzékeltetni, úgy látszik hiába.
Miért? Ez volt a kérdés, amit a kiskatonák is feltettek, választ rá nem kaptak, de Te sem tudod megmagyarázni, hogy honvédőnek mentek katonáink egy olyan országba, amely nem támadott meg minket (usque 1500-2000 kilométerre a falujuktól, házuktól)

"Kezdjünk mindenkit patikamérlegen méricskélni?" - a II. magyar hadsereg, a magyar holokauszt nem tehető patikamérlegre...
Annál azért nagyobb súlyú önmagában bármelyik is.

Tisztelettel:
anonymand

elektrodinamika 2013.11.05. 18:02:21

Kocsis Sándor, a Horthy Miklós Társaság alelnöke tényszerűen, a "jobb" és baloldalon egyaránt megfogalmazódott gyűlölettől mentesen, a kormányzó szerepét tárgyilagosan az adott történelmi erőviszonyokba helyezve beszélt a múltról.

"Elmondta, hogy Londonban van Horthy fiánál egy hatalmas levéltári anyag, amely rendkívül hiteles forrás lehetne Horthy történészi értékeléséhez. S egyben javasolta, hogy amennyiben van Habsburg Intézet, - no meg ugye Tom Lantos Intézet is -, akkor az állam hozzon létre egy Horthy Intézetet is.

Ezen a roppant ellenszenves Szépvölgyi felhorkant, s már egyből rettegni kezdett, hogy nem leszünk-e ettől még nagyobb antiszemiták. Félelmetes. A magyar állam fél attól, hogy a történészek elfogulatlanul tanulmányozhassák a kor hiteles dokumentumait, benne Horthy és magas rangú német vezetők levelezéseit? S magukat jobboldalinak valló média munkásoknak is ennyire rettegniük kell, naponta segget nyalva?

Az egész Horthy kérdés ha másra nem, arra azért jó volt, hogy láthatjuk ki hol áll valójában.

Már attól is félni kell, hogy hitelesen megismerjük a történelmünket, ami esetleg felülírhatja a zsidó-kommunista történetírást, megcáfolva azt?

Az alelnök is arról beszélt, hogy amennyiben nem lett volna Horthy, akkor ez a tüntetés sem jöhetett volna létre, nem lett volna kivel..."

elektrodinamika 2013.11.05. 18:06:47

@anonymand: "Abban az országban, ahol az ország kétharmadát idegen hódítóknak kiszolgáltató idióta Károlyi grófnak bronzszobra lehet, ott bárkit lehet bronzba önteni.

Abban az országban, ahol a "szabadság" nevű téren az ország nőinek százezreit végigerőszakoló, majd az országot négy évtizedre megszálló szovjet katonáknak lehet emlékműve, ott bárkinek lehet emlékműve.

A fentiektől ugyanis bárki jobban megérdemli."

Dzsentrisvihák 2013.11.05. 21:03:08

@anonymand:

1. Igen, csak Spanyolország nem volt határos a III. Birodalommal, és nem esett útba a II. ukrán frontnak. Úgy kissé könnyebb volt, nem gondolod...?

2. Látom te nem akarod igazán érteni a szitut, adtam választ, csak képtelen vagy fölfogni.

Az akkori információk szerint a Szovjetunió megtámadott minket. Erre az egyetlen reakció, hogy hadat üzenünk. Nincs pacifista verzió, bár tény, hogy Horthy küldhetett volna bonbont és virágot is Sztálinnak, de azt hiszem annyira még te sem lehetsz balhere, hogy ezt reális opcióként kezeld.

De ha nincs a kassai incidens, akkor is ott van két további ok:
Az első egy hadászati szükségszerűség, ún. prevenciós csapás megtétele (még egyszer leírom, lassan, hogy te is megértsd: a magyar határ mellett szovjet csapatösszevonások történtek, tudni lehetett, hogy az oroszok bármikor lerohanhatják Európát, így minket is).
A második egy politikai elköteleződés, (ahogy már írtam)konkrétan a bécsi döntések következményeként.

Ha még mindig nem világos, mi volt a helyzet, eltekintenék a további vitától, mert amellett, hogy érzelmi síkon kezeled a kérdést, még súlyos szövegértési problémáid is vannak, amivel fölösleges konfrontálódni, mert értelmesen úgysem lehet.

"magyar holokauszt" - Az meg mi a jó franc? Mert tudtommal olyanja a zsidóknak van...

Ó, és mégis miben volt ez más, mint bármilyen egyéb magyar történelmi háborús veszteség? Tényleg? Max. abban, hogy a legutolsó komolyabb ilyen volt.

Ilyen alapon pl. IV. Béla szobrait is elkezdhetjük ledöntögetni, mert ő is elég ordasat bukott a tatárokkal szemben Muhinál, és nem egy embert vesztett.
A te logikád szerint ettől máris egy alja ember volt, aki nem érdemli meg, hogy emlékezzünk rá, és szart ér minden pozitív cselekedete egy katonai baklövés miatt.

anonymand 2013.11.06. 04:23:55

@elektrodinamika:

Tisztelt elektrodinamika!

Kissé kevered a dolgokat.
Egyesek bűnös viselkedése nem ad felmentést másoknak.

A II. világháborús emlékmű meg végleg ide nem illő, és abszurd hivatkozási alap.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2013.11.06. 04:39:03

@Dzsentrisvihák:

Tisztelt Dzsentrisvihák!

1. "Úgy kissé könnyebb volt, nem gondolod...?" - legyen igazad.
Könnyebb volt.
Könnyebb.

2. Komolytalan vagy.
1500-2000 kilométerre behatolni egy országba "prevenciós" céllal? :)
"Az akkori információk szerint a Szovjetunió megtámadott minket." - a jelenlegi információk szerint az egész világ, de különösen a baloldali érzelműek összeesküdtek Magyarország ellen...

"Ha még mindig nem világos, mi volt a helyzet, eltekintenék a további vitától,"... - köszönöm eddigi türelmed, a helyzet számomra világos, csak teljesen más módon értékelem ugyanazokat a tényeket, mint Te.
Én is eltekintek.

"Az meg mi a jó franc? Mert tudtommal olyanja a zsidóknak van..." - lehet, hogy megint az én értékítéletem más, mint a tied.
A magyarországi zsidók magyarok voltak. Akiket elpusztítottak azok magyarok voltak. Ha téged sért a jelző, hogy "magyar"...
Sajnállak.
Nagyon sajnállak, mert amit írsz, az megdöbbentő.
"Ó, és mégis miben volt ez más, mint bármilyen egyéb magyar történelmi háborús veszteség?" - nem tudsz, vagy nem akarsz különbséget tenni háborús veszteség és népirtás között. A faji alapú tömeges emberölés néked "háborús veszteség".
Sajnállak.
"Tényleg"

A következő baromságot engedd meg, hogy ne minősítsem:
"Ilyen alapon pl. IV. Béla szobrait is elkezdhetjük ledöntögetni, mert ő is elég ordasat bukott a tatárokkal szemben Muhinál, és nem egy embert vesztett.
A te logikád szerint ettől máris egy alja ember volt, aki nem érdemli meg, hogy emlékezzünk rá, és szart ér minden pozitív cselekedete egy katonai baklövés miatt."

Tisztelettel:
anonymand

elektrodinamika 2013.11.06. 08:02:31

@anonymand: Nem hivatkozási alap?? Csak akkor ha mások hivatkoznak hasonlóra??
Ezt és ehhez hasonló hivatkozásokat ne tegyél , mert marhaság!

""Ó, és mégis miben volt ez más, mint bármilyen egyéb magyar történelmi háborús veszteség?" "

A "malenkij robot-ra elhajtott százezrek pl???
Persze tudom, a zsidók vesztesége az óriási és példa nélküli, és egyedi , és felülmúlhatatlan stb..stb!??
Na eredj már kifele.

elektrodinamika 2013.11.06. 08:25:23

@anonymand: Békeidőben 1951-ben 1 270 000 ember ellen folyt politikai okból "eljárás" Magyarországon.
És ezeknek vannak szobraik?
Vagy mi a véleményed a vörös terrorista Ságvári 32 nevem volt Endréről??

Dzsentrisvihák 2013.11.06. 09:08:06

@anonymand:

Csak a pontosítás kedvéért még pár megjegyzés, mert látom tényleg funkcionális analfabéta vagy: a háborús veszteséggel kapcsolatos kérdés a II. magyar hadsereg tragédiájára vonatkozott nem a _zsidó_ holokausztra.

Az adott "baromság" pedig csak a te ""érvrendszered"" alkalmazása egy másik magyar vezetőre. Ja, hogy az már régen volt? Akkor máris mááááás? Röhejesen következetlen vagy...

anonymand 2013.11.06. 18:14:09

@elektrodinamika:

Tisztelt elektrodinamika!

"Nem hivatkozási alap?? Csak akkor ha mások hivatkoznak hasonlóra??" - tökéletes félreértésben vagy, de szívesen segítek.

Az a teljes egészében idézni szükséges csacskaságra, "Abban az országban, ahol a "szabadság" nevű téren az ország nőinek százezreit végigerőszakoló, majd az országot négy évtizedre megszálló szovjet katonáknak lehet emlékműve, ott bárkinek lehet emlékműve." reagáltam. Nem a nőket erőszakoló katonák emlékműve. Lehet, hogy Te ezt eddig nem is sejtetted, de tényleg nem. Nem is a megszállóké. Tényleg nem.
Bécs (Wien) belvárosában is áll egy hasonló, az sem az erőszakoskodó, és egy darabig Ausztriát megszálló katonáké.
www.wien.gv.at/umwelt/parks/anlagen/schwarzenbergplatz.html
Mert hiszed, vagy sem, de a többségük nem csak nők megerőszakolásával múlatta idejét, (legfőképp) életüket áldozták.
Ennyit arról, hogy miért is szoktak emlékművet emelni.

""Ó, és mégis miben volt ez más, mint bármilyen egyéb magyar történelmi háborús veszteség?"" - már próbáltam érzékeltetni, hogy más a háborús veszteség (többségében katonák halnak meg) és más a faji alapon történő népirtás. Nem érted.
Azt sem érted, hogy az elpusztítottak magyarok voltak.
Neked dagad a melled a büszkeségtől, hogy a hologramot magyar találta fel. Hogy Nobel-díjas, de szégyenled, hogy zsidó származású.
Soroljak még néhányat?
Magyarok faji alapú népirtásban.
Ettől más.
Most már érted?

"A "malenkij robot-ra elhajtott százezrek pl???" - klasszikust idézek: "Ez a háború!"
Ha jól tudom, vesztettünk.

"Persze tudom, a zsidók vesztesége az óriási és példa nélküli, és egyedi , és felülmúlhatatlan stb..stb!??" - igen, óriási.
Lehet, hogy Te tudsz (nagyságrendileg) hasonlóra példát, én nem.
Megjegyzem, teljesen hibás út a számháborúba belemenni, mert nekem egy magyar szabadkai verése is sok.
De úgy látszik te a számok embere vagy (nem az érzelmeké és empátiáé).
Hogy felülmúlhatatlan azt nem állítanám, mert eszébe juthat valakinek, hogy a világon minden magyart kiirtson, oszt nekünk (neked, nekem) annyi...
"Na eredj már kifele." - ez olyan keresztényi...

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2013.11.06. 18:16:49

@elektrodinamika:

Tisztelt elektrodinamika!

"Békeidőben 1951-ben 1 270 000 ember ellen folyt politikai okból "eljárás" Magyarországon.
És ezeknek vannak szobraik?"
Megismétlem másképp: a háborúban elesettek, hősi halált halt katonák...
Mintha lóhoz imádkoznék.

Tisztelettel:
anonymand

anonymand 2013.11.06. 19:31:00

@Dzsentrisvihák:

Tisztelt Dzsentrisvihák!

"Csak a pontosítás kedvéért"... - elektrodinamika azt írta: ""magyar holokauszt" - Az meg mi a jó franc? Mert tudtommal olyanja a zsidóknak van...

Ó, és mégis miben volt ez más, mint bármilyen egyéb magyar történelmi háborús veszteség? Tényleg? Max. abban, hogy a legutolsó komolyabb ilyen volt."
Amit én magyar holokauszt kifejezéssel illettem, az a vitabeli ellenfelem a "magyar" jelzőt helytelenítve megkérdőjelezte.
Majd egyéb háborús veszteségekkel együtt emlegetné.
Sokadik olvasatra is.

Később is engem igazol: "A "malenkij robot-ra elhajtott százezrek pl???
Persze tudom, a zsidók vesztesége az óriási és példa nélküli, és egyedi , és felülmúlhatatlan stb..stb!??"

Tisztelettel:
anonymand

Ui.: ..."mert látom tényleg funkcionális analfabéta vagy"... - rosszul látod...

Dzsentrisvihák 2013.11.06. 23:23:03

@anonymand:

Aha, én látom rosszul, valóban... Pedig nem én vagyok, aki már két külön ember kommentjeit sem tudja megkülönböztetni egymástól.

Mi közöm nekem ahhoz, hogy elektrodinamika kartárssal miről vitáztok (azon kívül, hogy a vergődésed közepesen lagymatag olvasmány)?
Ha már reagálsz, akkor az én fölvetéseimre reagálj, ne kutyulj itt össze mindent, ha megkérhetlek.

Bár most már tényleg kezdem unni az egyre mélyülő agybajodat, úgyhogy részemről ne számíts maratoni folytatásra...

anonymand 2013.11.07. 07:15:42

@Dzsentrisvihák:

Tisztelt Dzsentrisvihák!

Bocsáss meg, elnéztem.
Valóban Te írtad, amit előző bejegyzésemben elektrodinamika kartársnak tulajdonítottam.
Tőle is elnézést kérek.
Meg a két szerző bejegyzésének keveréséért.
Most már bizonyos, hogy nem ittam eleget.

Tehát igyekszem javítva:
"Csak a pontosítás kedvéért"... - azt írtad: ""magyar holokauszt" - Az meg mi a jó franc? Mert tudtommal olyanja a zsidóknak van...

Ó, és mégis miben volt ez más, mint bármilyen egyéb magyar történelmi háborús veszteség? Tényleg? Max. abban, hogy a legutolsó komolyabb ilyen volt."
Amit én magyar holokauszt kifejezéssel illettem, azt Te a "magyar" jelzőt helytelenítve megkérdőjelezted.
Majd egyéb háborús veszteségekkel együtt próbáltad összemosni.
Sokadik olvasatra is.

Tisztelettel:
anonymand

Ui.: valóban nincs értelme parttalan vitát folytatni akkor, amikor egyes fogalmak (a fentiek szerint) nálad nem tiszták.
Legyen szép napod!

elektrodinamika 2013.11.07. 13:03:04

@anonymand: A falum mellett 31 FEGYVERTELEN magukat megadó magyar katonát géppisztolyoztak le a "felszabadítók"!!
Az ukránok között 9 000 000 pusztult/pusztítottak éhen az orosz judeo-koministák.

Hol van ez az 1,1 millió zsidó halotthoz??
(bár én még ezt az adatot is kételkedve fogadom, mert a városban elég sok a kimondottan sémi rasszjegyeket mutató ember.
Csak hozzászoktak veled együtt az örökös nyivákoláshoz. Csak tudod ez már a lőtéri sánta ebet sem érdekli! Lassan 80 éve , hogy vége lett.

"Persze tudom, a zsidók vesztesége az óriási és példa nélküli, és egyedi , és felülmúlhatatlan stb..stb!??"
A 9 000 000 ukrán szűken számolva, csak nekik nincs kéthetente emléknapjuk.
"Lehet, hogy Te tudsz (nagyságrendileg) hasonlóra példát, én nem."
Mint látod én meg IGEN!
Megjegyzem, teljesen hibás út a számháborúba belemenni, mert nekem egy magyar szabadkai verése is sok.
"Hogy felülmúlhatatlan azt nem állítanám, mert eszébe juthat valakinek, hogy a világon minden magyart kiirtson, oszt nekünk (neked, nekem) annyi..."
Tudod mi jóval kisebb eséllyel teszünk azért, hogy rászolgáljunk! Nem tartunk naponta holokauszt megemlékezést vgy konferenciát pl.Nem találod furcsának hogy Izrael törvénytelenül megszállt palesztin területeken épít városokat?? és lakótelepeket??
Én régebben nagyon sajnáltam a kon entrációs táborba hurcolt zsidókat. De amikor naponta az orromra dörgölitek, hogy a magyar náci, rasszista, faszista, amikor már ha csak meghallom enyhe hányingerem van! És kezdem megérteni a dolgokat miért történtek- történhettek! Egyebet sem tudtok mint sipákolni mint a sebes valagú csibe miközben a világ legnagyobb koncentrációs táborát üzemeltetitek Gázában??!
"
"BÉKEIDŐBEN 1951-ben 1 270 000 ember ellen folyt politikai okból "eljárás" Magyarországon.
És ezeknek vannak szobraik?"
MIÉRT NEM ENGEDTÉTEK, HOGY AZ OROSZOK INNEN IS KIMENJENEK '55-BEN??

anonymand 2013.11.07. 17:02:07

@elektrodinamika:

Tisztelt elektrodinamika!

"MIÉRT NEM ENGEDTÉTEK, HOGY AZ OROSZOK INNEN IS KIMENJENEK '55-BEN??" - kérlek, ne kiabálj!
Oszt még arra is kérlek, hogy gondolkozzál, ha nehezedre esik is.
1955-ben én 8, azaz nyolc éves voltam.
Ezt fogtad?

Akkor vissza a lényeghez.
Állandóan keversz dolgokat.
Már megmondtam, hogy a II. világháborúban elesett katonák emlékműve nem Stalinnak (Dzsugasvili-nek, Koba-nak, nem az erőszakot elkövetőknek (akadt netán a másik oldalon is, ajánlom esetleg Alberto Moravia könyvét), nem az Ukrajnában éhínséget okozóknak lett emelve. Nálunk sem, Bécsben sem, stb.
Még ezt is veszed?
(Mert már teljesen bizonytalan vagyok, hogy mi az amit egyáltalán megértesz.)

Írtam már, hogy nincs értelme számháborúnak.
Nem is háborúzás, csak elgondolkodtatás végett és is adok számot, forrásmegjelöléssel (mert azt nem tudom, hogy Te honnan vetted az 1,1 milliót).
5.673.800 - 6.300.000
de.wikipedia.org/wiki/Holocaust#Gesamtzahlen_j.C3.BCdischer_Opfer
De nem a számok adják a fontosságát az elkövetett rémtetteknek (történt az bármely oldalon, követték el bárkik), hanem a jellege.
Érted a szó, hogy jelleg?
Hogy bárkit származása (rassz), hite, bőrszíne, stb. alapján irtottak.
Most már érted?

"Tudod mi jóval kisebb eséllyel teszünk azért, hogy rászolgáljunk!" - ezt nyilván megint a keresztényi szeretet csikarta ki belőled.
Olyan nincs, hogy bárki származása (rassz), hite, bőrszíne, stb. alapján "rászolgált".
Beteg dolog ilyent gondolni is.

"Izrael törvénytelenül megszállt palesztin területeken épít városokat?? és lakótelepeket?" - ez most hogyan jön ide?
Vagy ezt tekinted jogalapnak, hogy őket lehet gyilkolni (megjegyzem a II. világháború előtt, alatt nem építettek városokat, lakótelepeket "törvénytelenül" megszállt területeken.
Eichmannék talán a jövőbe is láttak?

"De amikor naponta az orromra dörgölitek, hogy a magyar náci, rasszista, faszista,"... - szeretném felhíni becses figyelmedet, hogy egyrészt nem "faszista" (az a barátnőm volt), hanem fasiszta, másrészt pedig sem itteni vitánkban neked, sem másnak ilyent nem írtam (ha jól emlékszem).
Egyébként pedig fentebb boncolgatott kijelentésed alapján (rászolgált-é valaki, egy nép...) Te nyugodtan vagy rasszistának nevezhető, de én inkább az mondom, hogy a kijelentéseid azok.
A magyarokra úgy, zusammen pedig, soha nem tettem olyan kijelentést, hogy en block náci, rasszista, fasiszta.
Mindenkit külön-külön kell megítélni, mindig is ez volt a véleményem.

..."a világ legnagyobb koncentrációs táborát üzemeltetitek Gázában?" - milyen alapon kezelsz engem együtt másokkal?
Akárkikkel?
Jó ha tudod, hogy nem vagyok román, szerb, horvát, bunyevác, bosnyák, apacs, sziú, roma, eszkimó, gall, vallon, stb.
Az stb.-ben a zsidó is benne van...
Magyar vagyok.

Tisztelettel:
anonymand

mitmiért? 2013.11.09. 20:49:40

Gyönyörű volt látni h a megszólaltatott Horthy hívek orvosi eset volt mind, fogatlan és eltévedt erkölcsi hulladék. Mint a poszt írója h a sárga csillagos ellentüntetőket lebohocozta.

elektrodinamika 2013.11.09. 21:08:44

@mitmiért?: A sárga csillagos bohócok talán előbb a történelmet kellett volna , hogy megtanulják!
De helyette nekilátnak hülye idiótát csinálni magukból!
Ugyanúgy mint a "Faszistázó" eltásak!
Mint ahogy itt is éppen "szerettetik" magukat rohadna meg a piszkos fajtájuk!
alfahir.hu/tobb_mint_100_milliardra_perlik_hazankat_a_zsido_befektetok

elektrodinamika 2013.11.09. 21:12:38

@elektrodinamika: "Nem is háborúzás, csak elgondolkodtatás végett és is adok számot, forrásmegjelöléssel (mert azt nem tudom, hogy Te honnan vetted az 1,1 milliót).
5.673.800 - 6.300.000"
Akkor ezek szerint a Jad-Wasem-ben hazudnak?? Onnan az 1,1 millió!
De ahogy látom nem is lett volna baj ha 5 673 800- 6 300 000-et tettek volna el láb alól! Sokkal tisztább lenne a föld.

Dzsentrisvihák 2013.11.10. 04:22:04

@mitmiért?:

Ajaj, már megint elhagytam a műfogsorom, juj, most mi lesz...? Bár téged nélküle is megeszlek reggelire, te szutykos epegörcs :D

anonymand 2013.11.10. 08:19:10

@elektrodinamika:

elektrodinamika!

"Név szerint azonosították a holokauszt áldozatainak kétharmadát. A holokauszt beazonosított áldozatairól vezetett listán már négymillió név szerepel - jelentette be kedden a jeruzsálemi Jad Vasem intézet és múzeum elnöke, aki szerint azonban a II. világháború alatt meggyilkolt mind a hatmillió zsidó pontos kilétére valószínűleg sosem derül teljes fény."
Ha jártál iskolába (nem moslékért a malacoknak), akkor kiszámolhatod, hogy mennyinek a kétharmada...

Átkozott rasszista vagy, szavaidat inkább nem idézem.
Azt viszont állítom, hogy a hozzád hasonlók, veled egy véleményt vallók nélkül, sokkalta szebb lenne ez az ország, ez a világ.

A tengerentúli perről meg annyit, hogy:
"A Kúria a korábbi felmentő ítéleteket megerősítve felmentette Joav Blum izraeli-magyar üzletembert a közokirat-hamisítás vádja alól."
Csak hogy ne tudj nyugodtan aludni.

anonymand

Ui.: válaszodra nem tartok igényt, ne is strapáld magad!

elektrodinamika 2013.11.10. 08:44:06

@anonymand: Az , hogy téged az IGAZSÁG bánt nem is csodálom!
AZ EGYIK SZAVATOKKAL AGYONVÁGJÁTOK A MÁSIKAT! ELŐSZÖR KIJELENTED HOGY NEM TUDNI HÁNYAN HALTAK MEG4 MAJD KIJELENTITEK, HOGY MÁR NÉGYMILLIÓ FÖLÖTT JÁRTOK?? Megint a hasatokra ütöttetek??
Aztán ezzel a rasszista dumával engem rasszistázol??
SZÁZMILLIÓS A JUDEO-BOLSEVIZMUS ÁLDOZATAINAK A SZÁMA!
Arról miért nem makogsz valamit??
1 270 000 ember ellen folyt 1951-ben politikai okból per az egybenyakú gnóm Rosenfeld Manó jóvoltából, és még nem ti vagytok a rasszisták?? Engedély nélkül építkeztek megszállt területeken!
Pofátlanok vagytok a végtelenségig!
Éppen most is szerettetitek magatokat:
alfahir.hu/tobb_mint_100_milliardra_perlik_hazankat_a_zsido_befektetok

elektrodinamika 2013.11.10. 08:45:00

Még valami: Nem neked írtam, hanem azoknak akik a hazugságaitokat olvassák!

elektrodinamika 2013.11.10. 08:51:01

sukoroper.wordpress.com/mi-az-a-sukoro-ugy/

A Sukoró-ügy

A Sukoró-ügy elnevezés magában foglalja a Fejér megyei Sukoró község melletti területen tervezett King’s City kaszinóberuházás kapcsán indult összes eljárást. Ezek a tudomásunk szerint a következőek:

1. Közokirat-hamisítás vádja Joav Blum ellen, a sukorói beruházás egyik vezetője ellen, amiért nem tartózkodott életvitelszerűen a bejelentett állandó lakhelyén. Első fokon felmentették.

2. Jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés gyanújával a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) feljelentésére eljárás indult Tátrai Miklós, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vezetője, illetve Császy Zsolt, az MNV értékesítési igazgatója ellen.

3. Hivatali visszaélés gyanújával eljárás indult Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen. A gyanú szerint a beruházás kapcsán egy megbeszélésen utasítást adott az ingatlanrendezés módjára (telekcserére).

4. Közigazgatási per Joav Blum és az MNV között a tulajdonjog bejegyzésére vonatkozóan. A pert Joav Blum elveszti.

5. Polgári per az ingatlancsere-szerződés érvényesítése miatt Joav Blum és az MNV között.

Albu 2013.11.12. 19:09:43

Az a szobor hosszú évek óta ott volt már. Említi is Hegedűs a videóban.

@tesz-vesz: A hozzászólások pedig tényleg összefolynak. Betűszín, -méret, függőleges térköz?!

Dzsentrisvihák 2013.11.12. 22:31:23

@Albu:

"Az a szobor hosszú évek óta ott volt már." - Igen, csak nem bronzból.
süti beállítások módosítása