tasnadi_laszlo_vintage2.jpgMa, 2014-ben az emberek többsége nem igényli az elszámoltatást, és őszintén szólva ezen nem is lehet csodálkozni, amikor Tasnádi Lászlónál sokkal nagyobb halak úszkálnak vígan az elhazudott rendszerváltás korrupciótól és nepotizmustól bűzlő csatornájában.

Tegnap óta tudjuk, hogy Tasnádi László, a harmadik Orbán-kormány frissen kinevezett belügyi államtitkára III/II-es operatív tiszt volt, azon belül is a C alosztály megbízott vezetőjeként tevékenykedett, amelynek feladata elsősorban a belső reakció, a kulturális, ifjúsági és egyházi vonalon „ellenséges tevékenységet” folytató személyek, diplomaták operatív megfigyelése volt.

Tasnádi ma kijelentette, nem volt mérlegelni valója, szóba sem került a lemondása, a múltjával Orbán Viktor és Pintér Sándor is tisztában voltak kinevezése előtt. Elmondása szerint ő csupán terrorelhárítással foglalkozott, ami egy külön szakma, arról pedig nem tehet, hogy 1989 előtt született.

Ahhoz, hogy ezt a rémisztően groteszk történetet a maga teljes valójában meg tudjuk csodálni, túl kell tennünk magunkat két ironikus ténymegállapításon. Az egyik, hogy Orbán Viktor egy olyan kétes múltú személyt emelt be államtitkárai közé, aki 1989-ben saját újratemetési beszédének ügynöki jelentéseit nyálazta át, a másik, hogy a Fidesz 25 év elteltével sem tud megszabadulni saját kommunistáitól és ügynökeitől.

A valódi tragédia az, hogy ezt a népharagtól való legcsekélyebb aggodalom nélkül teheti meg, a nép pedig nem is tudja, kire és miért kéne dühösnek lennie.

Szögezzük le rögtön az elején, hogy nem tudjuk, nem tudhatjuk, Tasnádi Lászlónak mekkora felelőssége van a diktatúra erőszakszervezetének működtetésében, tett-e tönkre emberi életeket, ha igen, mennyit és milyen módszerekkel. Azt viszont biztosan tudjuk, hogy a feladatra önként jelentkezett, és ebbe a klubba csak a legelkötelezettebb, legmegbízhatóbb elvtársak kerülhettek be. Mert az még a 70-es, 80-as évek államszocializmusában sem úgy ment, hogy László kitalálta magáról, hogy ő szakmai elhivatottságból nagyon szeretne terrort elhárítani, beballagott a BRFK-ra, és ott megkínálták egy üres íróasztallal. Arról nem is beszélve, hogy ezekben az állásokban – valós terrorfenyegetettség híján – a diktatúra többnyire saját állampolgárait figyeltette és fenyegette meg.

Nyilván felmerül érvként, hogy a mostani kezdő kémelhárítók sem feltétlenül azért választották annak idején ezt a pályát, mert azonosulni tudtak Gyurcsány Ferenc politikájával, vagy mert Orbán Viktor csodálói lennének. Az összehasonlítás azonban minden szempontból hamis, mivel bármilyen nyomorult kormány garázdálkodik is épp felettünk, négy évenként elzavarhatjuk, és bár Magyarországnak alig van külpolitikai mozgástere, mégiscsak saját titkosszolgálatunk van (vagy ha nincs, arról mi tehetünk).

1990-ig hazánkban – bármennyire felpuhult is az elnyomás – egyikre sem volt lehetőség. Magyarországon állampárti diktatúra volt, a belső elhárítás és a titkosszolgálatok pedig egy idegen állam, a Szovjetunió leányvállalatai voltak. Aki ebben a korban ilyen szerepet – ráadásul középvezetői szerepet! – vállalt, az tisztában volt vele, hogy semmiféle szakmai hivatást nem fog tudni gyakorolni, munkájával saját népe elnyomásában tud csak kitűnni, karriert építeni.

Az elmaradt rendszerváltásnak köszönhetően Tasnádi László főnökei megúszták a nyilvános akasztást, ő maga és társai pedig az emigrációt, illetve a társadalom perifériájára sodródást. Olyannyira megúszták, hogy időközben sikeres üzletemberekké váltak, és kapcsolati tőkéjüknek hála mára újra megkerülhetetlen embereknek számítanak. Ma, 2014-ben az emberek többsége nem igényli ezeknek az embereknek az elszámoltatását, és őszintén szólva ezen nem is lehet csodálkozni, amikor Tasnádi Lászlónál sokkal nagyobb halak úszkálnak vígan az elhazudott rendszerváltás korrupciótól és nepotizmustól bűzlő csatornájában.

Az a vonat már elment, amikor Tasnádit el lehetett volna küldeni forgalmat terelni a Hungária körútra, de az ember legalább minimális önmérsékletre számítana egy magát nemzetinek és antikommunistának valló kabinettől. Magyarán: ha már Pintér Sándor hátán sikeresen felmászott a politika másodvonalába, legalább az első sorba, a kirakatba ne tegyék be.

De beteszik, mert tudják, hogy megtehetik, emiatt egy százalékkal sem fog csökkenni a népszerűségük. És ez már a mi hibánk, nem Tasnádié.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr746390137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyfelmetsző 2014.06.20. 18:11:18

Ez egy következmények nélküli ország!
Évszázadok óta erre van szocializálva a nép, hiszen akinek felfordult ettől a gyomra, az már rég elmenekült innen.
Az évszázadok alatt megtanulta a nép, hogy nem érdemes lázadni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.20. 18:31:36

Miért kellene ezért a népnek haragudnia? Ezen az alapon nem nevehető ki senki aki Kádár alatt nagykorú volt.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.20. 18:34:57

S most meg a magyar titkosszolgálat a NATO-nak alárendelt. Ha egyszer kilépünk, akkor majd felakasztjuk a mostani munkatársakat hazaárulókként?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.20. 18:38:20

Hozzáteszem, a demokráciák is megfigyelik saját állampolgáraikat, nem csak a diktatúrák. Lásd a mai USA ügyeit. Azaz ez sem szempont, nincs éles határ egy demokratikus és egy diktatórikus titkosszolgálat között.

freehckr 2014.06.20. 19:50:29

A Fidesz-KDNP echte posztkommunista hazaáruló utódpártok, ha bármikor is rendszerváltásra kerülne sor Magyarországon, azt az MSZP-DK és gittegyleteiken kívül a fideszes elvtársak sem úszhatják meg...

Éhes_ló 2014.06.20. 20:25:07

Jó post.
Maxval húzz a fenébe!

CsakDontetlen12esOdds 2014.06.21. 10:22:51

Az Orbán nevű soros-ösztöndijas is valoszinüleg ügynök volt. Azért komálja régi elvtársait, Csak megbízható emberek kellettek Soros- mocsoknak. Az egész Fidesz vezetés kommunista hazaárulóból vedlett át cionista hazaárulóvá. 89-ben hagytuk magunkat elaltatni,ahelyett hogy az összes lenin-fiút felhúztuk volna a lámpavasra végig a lenin-körúton.És ezek képviseltek minket a komcsik ellenzékeként az ellenzéki kerekasztalnál!! Vakok voltunk!Itt már csak a nagytakarítás segít.Sosem késő! Béci

sztd 2014.06.21. 11:16:44

Ungvári Krisztián (a korral érdemben foglalkozó történész) szerint Tasnádi a munkájával sokkal kisebb hal volt, mint egy párttitkár. (Lényegében alá volt neki rendelve.) Szóval azt remélem, hogy az egykori párttitkárokat már régen kikészítettétek, mire egy Tasnádira sor kerülhet.

sztd 2014.06.21. 11:20:14

@maxval a gondolkodó birca:
Nincs a titkosszolgálat alárendelve a NATO-nak. egy megkötés van, fellépnek a NATO ellen kémkedőkkel szemben. Még katonailag is csak a hadsereg NATO-nak felajánlott része áll NATO parancsnokság alatt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.06.21. 11:28:43

nem volt rendszerváltás, úgy szocialista az mszp, ahogy nemzeti-keresztény a fidesz. sehogy. azt azért mégse mondhatják, hogy áruló helytartók, akiknek csak a lopott pénz és a hatalom kell, bajnainak is kommunista az apja, orbánnak is komcsi az apja. dajcsnak, l. simonnak is komcsi az apja, az összesnek az.

" Az egyik, hogy Orbán Viktor egy olyan kétes múltú személyt emelt be államtitkárai közé..."

nemcsak az ügynökök főnöke kétes hírű, haha, hanem maga orbán is:

www.kkbk.blog.hu/2013/06/01/a_kommunista_keresztapa

www.kkbk.blog.hu/2013/07/19/a_magasdi_fedonevu_martonyi

www.kkbk.blog.hu/2014/04/24/bolcskei_gusztav_a_reformatusok_voros_vezetoje

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.21. 11:57:52

@sztd:

De iure a komcsi titkosszolgálat is független volt.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2014.06.21. 17:30:43

@maxval, a gondolkodó birca: Okos Teleki, Klebersberg, Apponyi és Tisza volt. Orbán csak végigsétál a pénzzel egyengetett úton. Valódi versenyben középszerű flótásként elveszne.

tisztapista 2014.06.21. 19:56:41

Vannak a megválasztott vezetők és a megvezetett választók.

Az egyik nem ígéri meg a számonkérést, a másik nem kéri számon az ígéreteket.

kvadrillio 2014.06.21. 20:23:16

perszehogy nem igényli az elszámoltatást, mert rájöttek, hogy ez csak egy végtelen "MÉZESMADZAG", AMIT HOSSZÚ ÉVEK ÓTA HÚZOGATNAK A ZEMBEREK ORRA ELŐTT...:o)
...MÁÁÁS..."..BIO-BOTULIZMUS GAZDAGOKNAK....AVAGY MITŐL DÖGLIK A (LÉGY) BIO.SZARVASGOMBÁT ZABÁLÓ ???!A kistermelő készítményei (mint a szarvasgombás pesto, a humusz, különböző szarvasgombás zöldségkészítmények és zöldséglekvárok) kis üvegekben „guormand company”márkajelzéssel, Keksz Zsolt nevével jelzetten, bio piacokon, delikátesz boltokban, bio üzletekben, fesztiválokon

kvadrillio 2014.06.21. 20:25:58

"Súlyos beteg lehet, ha evett ebből az élelmiszerből - mutatjuk a képeket
Címkék: nébih, élelmiszer-biztonság
Alapos a gyanú, hogy Keksz Zsolt egri kistermelő készítményeitől betegedtek meg botulizmusban négyen is, földrajzilag különböző helyszíneken, ezért a NÉBIH elővigyázatosságból arra kéri a lakosságot, hogy a hivatal vizsgálatainak lezárásáig ne fogyasszanak e termékekből. A botulizmus a köznyelvben kolbászmérgezésként ismert, legsúlyosabb élelmiszermérgezés, amely halállal is végződhet.

A kistermelő készítményei (szarvasgombás pesto, humusz, különböző szarvasgombás zöldségkészítmények és zöldséglekvárok) kis üvegekben "guormand company" márkajelzéssel, Keksz Zsolt nevével jelzetten, bio piacokon, delikátesz boltokban, bio üzletekben, fesztiválokon, vagy internetes megrendeléssel kerültek forgalomba. Az egyik beteg az egy hete rendezett Hegyalja fesztiválon vásárolta."

JAJJJ...KI IS MONDTA, HOGY SZERETI A szarvas....gombát ?????... NEM EMLÉXEM......

Bambano 2014.06.21. 20:34:06

ne küldd a hungária körútra, ott jól látható napi problémát okozna.

@maxval a gondolkodó birca: az usát nem emlegetjük azon a lapon, ahol demokráciákról van szó. max akkor, ha a bombázási terv kifejezés is szerepel a fejlécben.

Tyreo 2014.06.21. 20:57:52

és ez az "antikommunista" Fidesz...

Ad Dio 2014.06.21. 22:07:48

Tasnádi mondjon le és takarodjon el a közéletből!

Ad Dio 2014.06.21. 22:10:40

@maxval a gondolkodó birca:

Na azért ez baromság. Édesapám egyetemi oktatóként még párttag sem volt...

Ez a Tasnádi egy semmitérő szolgalelkű bérenc. Takarodjon a közéletből!

Ad Dio 2014.06.21. 22:12:41

@tisztapista:

Ez igen szép szójáték :).

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.22. 08:37:19

@Ad Dio:

"Édesapám egyetemi oktatóként még párttag sem volt"

Minden terület más volt. Éppen a felsőoktatás lazább hely volt, ez kétségtelen.

Ad Dio 2014.06.22. 14:25:35

@maxval, a gondolkodó birca:

Ez pont fordítva volt. Az egyetemen a foximaxi gyakorlatilag kötelező volt.

De a kollaboráció többé-kevésbé személyes döntésen alapult.

Amit erről a Tasnádiról egyelőre lehet tudni, bizony önkéntes bológató/együttműködő. Nem lehetetlen a pálforuló, de azért...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.06.22. 15:59:11

Ahogy 1970-ben az NSZK-ban egy volt Gestapo-tiszt nem lehetett belügyi államtitkár, ugyanúgy nem lehetne ma Magyarországon Tasnádi.

Nem olyan bonyolult ez.

sztd 2014.06.22. 16:46:16

@maxval, a gondolkodó birca:
de jure egy párttitkár nem adhatott volna utasítást neki.
Most a NATO nem tudja úgymond utasítani a magyar titkosszolgálatot, de nyilván végső soron szövetségesek, így azért inkább nincs titkolózás.

@bbjnick:
Az NSZK-t 1949-ben alapították, előtte a Német birodalmat mindenestől beszántották. 1990-ben az NDK-t is mindenestől beszántották. Így ezt meg lehet oldani, de amikor az állam tovább működik, akkor a fejlődésben van egy szervesség.
Ettől még lehetne az állítás igaz, ha az átlagos állampolgárok tömegesen vennének részt a politikában (mint ahogy pl. ez Ausztriában történik), és így mindenki könnyen helyettesíthető volna.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.06.22. 19:52:21

@sztd:

Ez nem egészen így volt/van. 1945-ben a megszállók kemény nácitlanításban kezdtek Németországban, egészen le a villamoskalauzig meghurcoltak mindenkit, akinek tényszerűen vagy gyaníthatóan köze volt a náci párthoz vagy rezsimhez, de nagyon hamar rájöttek, hogy a társadalom teljes átvilágítása és átnevelése kivitelezhetetlen. Inkább azt a megoldást választották, hogy aki számukra hasznos volt (lehetett akár a legordasabb háborús bűnös is), annak múltjától eltekintettek (lásd pld.: Klaus Barbie, Wernher von Braun), a módját megadták és a német társadalmat befenyítették és beijesztették egy nagy nürnbergi perrel és aztán nem forszírozták a dolgot. Nyilván ott is dolgoztak az új német államgépezetben a hitleráj egykori bürokratái; de államtitkárok nem lettek volt Gestapo-tisztek!

Akárhogy csűrjük-csavarjuk, egy volt III/II-es operatív tiszt belügyi állattitkárrá való kinevezése 2014-ben megmagyarázhatatlan és vállalhatatlan!

antibols 2014.06.24. 18:48:35

Engem nem zavar a múltja, ha el tudja látni a feladatát, és a magyar nemzetért küzd. És el tudja, mert Orbán Viktor ismeri az embereit.

antibols 2014.06.24. 18:50:09

Mellesleg az MSZP-DK-Együtt Frankenstein-szövetségnek semmi alapja nincs, hogy valaki múltját propagandacélokra használja fel.
süti beállítások módosítása