obama.jpgBarack Obama amerikai elnök kedden a Clinton Global Initiative rendezvényén tartott beszédében kiállt azon civil szervezetek mellett, ahol azok munkáját megnehezítik. Az USA elnöke szerint "Oroszországtól Kínáig és Venezueláig megfigyelhetők a civil szervezetek elleni fáradhatatlan támadások". Obama külön kiemelte hazánkat, mint olyan országot, ahol a "törvények egyre nehezítik a nem kormányzati szervezetek működését."

Nos ezzel az állítással valóban nehéz vitatkozni. Aki nem 80 dioptriás narancsszemüveggel szemléli az eseményeket, annak azért világos,, hogy az (amúgy sokszor és jogosan kritizált) civil szervezetek elleni támadások mögött nem magasztos nemzetvédelmi felbuzdulás, hanem egyszerű, száraz hatalmi érdek áll. Ahogyan a saját "civil" hátországot kiépítő és működtető rendszer (CÖF) mögött is e párhuzamos szándék húzódik meg.

Obama azonban - pontosabban inkább az amerikai külügy - kissé feledékeny volt az ördöggel kokettáló országok listájának összeállításánál, abból ugyanis véletlenül kimaradt néhány messze földön híres demokrácia és emberi jogilag roppant elkötelezett ország.

Ugye, mi jó magunk Egyiptommal (igen, egy olyan országgal, ahol időnként tüntetők százait lövik agyon, ítélnek el rögtönzött vicc-perekben, vagy éppenséggel a keresztény kopt kisebbséget készülnek a pokolra juttatni némi robbanóanyag kíséretében, jobb napokon csak betiltanak egy pár milliós politikai mozgalmat) szereplünk az államférfi listáján, ahol ugye a törvények egyre nehezítik a nem kormányzati szervezetek működését.

 De rákerült a listára Kamerun, Kuba, Líbia, Kambodzsa, Oroszország, Venezuela, Burundi, Kína és Vietnam is. Díszes társaság mi tagadás, ám mégis hiányérzetünk támad, ha egy kicsit elkezdjük járatni a buksinkat:

 A listából ugyanis olyan országok felejtődtek ki, mint a demokratikus államberendezkedéséről, valamint a civil szféra támogatásáról híres Szaúd-Arábia, Katar, Jordánia, vagy épp Törökország. Ezekben az államokban éppenséggel az a közös, hogy Uncle Sam baráti körének részei, fontos közel-keleti szövetségesei az USA-nak. De nem került rá a listára az eddig páriaként kezelt Irán sem - amely az Iszlám Állam előretörése miatt hirtelen felértékelődött Washington szemében, és amelynek belső berendezkedését ismerve - bár az Izraellel szembenállása miatt a nemzeti oldalon népszerű szereplő - a Norvég Alap aktivistái nagy valószínűséggel egy nyilvános kivégzés passzív résztvevőivé válnának Teherán egyik terén. (És amúgy a hazai radikáljobbosok tekintélyes része sem maradna sokáig szabadlábon, kezdve például azokkal, akik az „ősi magyar hit” követői.)

A listát látva tehát egyszerű következtetésre juthatunk: azon országok kerültek fel a szégyenpadra, amelyekre Washington épp zabos, illetve olyan országok nem kerültek fel rá, amelyekre épp szüksége van. A jelentéktelen és picike Magyarország előkelő szereplése - az igen hangos hazai lobbi mellett - nyilván annak is köszönhető, hogy Budapest és Moszkva pompás kis energetikai üzletelése Washingtonnak is feltűnt, és nem is igazán örülnek neki.

Ami az egészben a legviccesebb: a civilek elleni kis magánháborújukhoz keresve sem kaphattak volna jobb muníciót Lázárék. Az „idegen érdekek kiszolgálásának" vádját (amiről tök mindegy, hogy igaz-e, mert csak eszköz a hatalom kezében a leszámolásra) az összeráncolt jenki homloknál egy képregény sem tudta volna egyszerűbben ábrázolni. Obama tehát e végtelenül primitív és álszent hegyibeszéddel legfeljebb a kormánynak segített, és ezzel valószínűleg tisztában is van. Csak épp nem érdekli. Mert az ő sakktábláján a lelkesen védelmébe vett civilek ugyanúgy parasztok, mint Orbánékén. Csak az egyik leütni akarja őket, a másik meg simán feláldozza őket egy jól kivitelezett vezércsel érdekében.

Széljegyző

 

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr476728735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2014.09.24. 20:52:17

Én személy szerint lesz*rom mind Szaúd-Arábiát, mind Iránt, de még Kubát, Líbiát is, az USA-t is, tulajdonképpen minden államot amit Obama említett, vagy amely ellenpéldaként a posztban említve lett... engem csak az érdekel, hogy abban a tetves balkáni koszfészekben, ahol még egy ideig átmenetileg meghúzom magam, ne történjen már az, ami éppen történik. Mert tulajdonképpen az ami történik, az egyik mozgatórugója annak, hogy ezt a tetves balkáni koszfészket már csak átmeneti helynek tudom tekinteni, de hazámnak már semmiképp. Ez az, ami, egy tetves balkáni koszfészek... Cigányia, bazmeg... :)

2014.09.25. 09:30:51

Teljesen mindegy, hogy milyen érdekek állnak a "civil" szervezetek elleni fellépés mögött. Az antimagyar, felforgató ámokfutás ellen - amit a TASZ, AI, Helsinki bizottság és társaik művelnek - már rég és sokkal határozottabban kellett volna fellépni.

sas70 2014.09.25. 12:03:25

Azok a rohadt civilek kiperelték a lézeresjani útjainak költségét, meg a debreceni képviselők (üdülését) konferenciáját. A szemetek! Hát nehogy már egy rohadt kis alapítvány mondja meg, hogy kivel, hova, milyen szállodába, mikor utaznak az állam képviselői!?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.09.25. 13:00:38

@imperial: Nem vagy te féletlenül cseppet részrehajló? Már csak ha álcivilekről beszélünk.
Amúgy azt vágod, hogy ezek az "antimagyar" szervezetek 2006-ban erősen kritizáltzák az akkori kormányt (is), a rendőri túlkapások miatt? Tudod, szemkilövetős toposz és társai.

nnnnnnnn 2014.09.25. 13:11:02

épp most mondták a rádióban. clinton alapíványa 10millió dolláros lóvékat kap norvégiától. gondolom megkérték szóljon már oda a négernek hogy említsen meg minket is. érdekes azon egy ballib se háborog, hogy milyen országokkal mos minket össze.

driopios 2014.09.25. 13:56:22

A "Washington épp zabos" és az "amelyekre épp szüksége van" halmazból nem lehetne esetleg szorgos munkával az utóbbiba belekerülni? Vagy jó az nekünk, hogy nincs ránk szüksége senkinek, igazán még Putyinnak meg Azerbajdzsánnak sem?

_most_ 2014.09.25. 14:33:46

csalódtam kicsit a blogban, azt hittem itt mindre Izrael a válasz :D Amúgy sajnos az üzleti érdekek előbbre valók, mint a demokratikus eszmék védelme, még Amerikában is. Viszont amit a norvég alappal művelt a kormány, azt nehéz nem a civilek elleni támadásként értékelni, lehet nem ez volt a fő oka, amiért Magyarország felkerült erre a szégyenletes listára, de ezek a vádak egyáltalán nem alaptalanak. Nem értem Orbánékat miért zavarja annyira a norvég alap, hisz lehet, hogy pár milliárd ellenzékhez köthető civil szervezetekhez kerül, de a fidesznek sokkal több pénze van, mit számít ez a pár milliárd. Ellenben olyan negatív kampány csináltak ezzel Magyarországnak, amivel sokkal többet fog bukni, mint anyagilag, mint erkölcsileg az ország.

Netuddki. 2014.09.25. 15:09:29

"Ami az egészben a legviccesebb: a civilek elleni kis magánháborújukhoz keresve sem kaphattak volna jobb muníciót Lázárék. Az „idegen érdekek kiszolgálásának" vádját"

Ez muníció? Ez csak egy üres vádaskodás az orbán rezsim részéről. Figyelemelterelés.

Normális demokráciákban hasonló eset úgy szokott zajlani, hogy nyomoznak, bizonyítékot gyűjtenek, ismertetik a bizonyítékot, vádolnak, büntetnek.
Az orbán rezsim egyelőre a vádaskodásnál és a büntetésnél tart. Szóval várjuk ám a bizonyítékokat is! Mellébeszélni, fecsegni meg bárki tud...

Netuddki. 2014.09.25. 15:12:50

@$$$=$$$: "épp most mondták a rádióban. clinton alapíványa 10millió dolláros lóvékat kap norvégiától."

Tőled ezt még akkor se hiszem el ha igaz lenne.

Fideszes mutyisták, hazugok, közpénztolvajok! Virítsatok valami bizonyítékot is a vádaskodásaitok alátámasztására! Már régen nem tartok ott, hogy pletyka szintű benyögésre bármit is elhiszek nektek.

Netuddki. 2014.09.25. 15:15:52

@imperial: Neked is szól az előző hozzászólásom. Bizonyíték?

Ha meg már álcivilekről beszélünk akkor a fidesz által a közpénzből pénzelt CÖF-ötökre kellene rögtön gondolni. Élén a közpénzből meggazdagodott szélessel.

2014.09.25. 15:16:33

@$$$=$$$: Nyilván így történt. De azt tudnod kell, hogy mind gyíkember! Azért támadják a magyarokat, mert a Szíriuszról jöttek! Mind! Összebeszélnek! Meg vissza is, de most ezt hagyjuk.

2014.09.25. 15:17:53

@driopios: Nem, nem lehet. Meg kell, hogy értsd, nekünk ellenség kell, mert örök harcban égünk!

kvadrillio 2014.09.25. 15:22:40

ORBÁN KÖSZÖNTÖTTE A ZSIDÓKAT...
"
: "kérem a Teremtőt, hogy mindaz az érték, amelyet Önök és elődeik évszázadok óta őriznek és ápolnak, továbbra is színesítse nemzetünket, és vezessen közösségeink gyarapodásához! Kívánom, hogy valamennyien a jó esztendőre legyenek beírva!"."

EZUTÁN....A TÖBBSÉGI MAGYAROKNAK A KÖVETKEZŐ ÉVRE IS......BEJELENTETTE AZ 1700 MILLIÁRDOS MEXORÍTÁST !!!!!

...ÉS ERRE....9 MILLIÓ MAGYAR EMBER ECCERE ÉLESEN FELNYERÍTETT AZ ÖRÖMTŐL !!!!!

kvadrillio 2014.09.25. 15:27:40

@kvadrillio: jahhh és róóóóós hásáná.....faszomtuggya mitjelent !!!!!!!
én....csak az 1700 milliárdos mexorításra figyeltem fől....róóóós hásáná közben...bennn

kvadrillio 2014.09.25. 15:29:22

@kvadrillio: A BEJÖVŐ 20.000 MILLIÁRDOS UNIÓS MAGYARORSZÁGNAK SZÓLÓ PÍÍZT PEDIG NEHOGY MÁÁÁÁÁ ELKEZDJE OSZTOGATNI A ZSIDÓKNAK MEGENT A JOBBÉVÜK ÉRDEKÉBEN .......MERT MEGBASSZA ORBÁNT EGY TÜZES BIKA !!!!!

kvadrillio 2014.09.25. 15:30:48

AZUTÁN...NEMTOM, HOGY MINDEN KATO..LIKUS TASMPLOM ÉS TEMETŐÚ IS FEL VAN-ÉÉÉÉ ÚJÍTVA....A SOKEZER ZSIDÓ ZSINAGOGOGÓGA ÉS ZSIDÓ TEMETŐ UTÁN ????????????

nnnnnnnn 2014.09.25. 16:13:18

@kvadrillio: esetleg javasolnám az általános iskola elvégzését, hátha ott megtanítanak írni

Peterpapo 2014.09.25. 16:22:44

@libbant:

Nem csak azok, hanem szemkilövető mocskos kommunisták. persze nem a mieink, mert azok jó kommunisták. Megtértek és ettől jók.

Peterpapo 2014.09.25. 16:24:03

@kvadrillio: @$$$=$$$:

Az hagyján, de azt is illene tudni, hogy nem szokás kiabálni (nagy betűk) vagy csak beragadt a capslock?

Blogger Géza 2014.09.25. 17:21:56

@IGAZI_kovi1970: Pontosan így zajlik ez itt is. Amúgy a megvádoltak lényegében nem is tagadtak semmit, sem a rendszeres kamatra kölcsönzést, sem az ideológiailag egyoldalú támogatásokat. Tehát itt nem is a bizonyítékok a kérdésesek, hanem a cselekmények minősítése.

Blogger Géza 2014.09.25. 17:23:52

@_most_: Egyetlen állam sem tűheti el, hogy a területén bejegyzett szervezet megtagadja a közreműködést az ellenőrzés során, ne adjon át dokumentumokat stb.

Blogger Géza 2014.09.25. 17:27:03

@sas70: Egyébként tényleg a vendéglátók adták meg, melyik hotelben akarnak találkozni az adott kormánytaggal, és ezt valóban nem egy civil szervezet fogja eldönteni.

Tudományos libsizmus 2014.09.25. 17:47:11

Izraelt pedig te felejtetted ki.

mikka 2014.09.25. 20:34:06

Az egész kibaszott történet egyre inkább hajaz a Robert DeNiro és Dustin Hoffman által bemutatott " Amikor a farok csóválja.." című filmre ( Wag The Dog )
Holnap reggel majd arra ébredünk hogy az idióta hazug Clinton és haverjai, azonnali beavatkozást követelnek majd az ENSZ-ben és csapatokat küldenek,fölszabadítanak, megmentenek és mi majd nézzük a hírekben,hogy terror állam vagyunk, a gonosz tengelyének a kitervelője és fenntartója..

Azon magyar honfitársaimnak, akik most örülnek és tapsolnak Obama és Clinton végtelenül ostoba és barátságtalan megjegyzéseihez, szólok, hogy veszélyes vizeken járnak. Nagyon veszélyes vizeken. Nézzenek egy országnyival keletebre és gondolják végig hogy egy véres polgárháború és egy esetleges külföldi beavatkozás és megszállás milyen következményekkel járna...csak azért mert a mi demokráciánk nem "liberális" hanem konzervatív..

Szerintem nem éri meg, de ha mégis úgy alakulna, a liberális "tömeg" (egy tüntetésre nem tudnak 2000 embert összeszedni) rosszul járna, mert a "megmentők" helyett őket irtaná a felbőszült "illiberális csőcselék" :)

Az USA vindikálja magának a jogot hogy bármely ország belügyeibe beavatkozzon???
Az az ország amely a saját alkotmányától fényévekre van????
Ugyan már..

$pi$ 2014.09.25. 20:39:05

@mikka: "Az az ország amely a saját alkotmányától fényévekre van????"

Akik külföldön tartanak fenn haláltáborokat csak azért, hogy demokratáknak nevezhessék magukat.

mikka 2014.09.25. 20:41:04

@$pi$: figyelj, nem lett volna elég a hely hogy felsoroljam az USA vezetése által elkövetett antidemokratikus faszságokat az utóbbi 10 évükben:)

ezt ismered?
Patriot Act

Veridicus76 2014.09.25. 20:44:43

Ótvaros hazugság, hogy a magyar kormány úgy általában a civil szervezeteket baszogatja. Konkrétan az Ökotárs sunnyog és tilosban jár, márpedig a törvények mindenkire vonatkoznak. Úgyhogy Obama meg a helyi libsik is szépen elmennek a kurva édes anyukájukba!
Meg Ara-Kovács Attila is, aki szerint nem Obama sértegeti Magyarországot, hanem a magyar kormány Obamát, amikor igen finoman és visszafogottan - hiszen lehetne azt is mondani, hogy szopjon le - jelzi, hogy talán hiányosak az ismeretei.

Veridicus76 2014.09.25. 20:46:22

Meg amúgyis menjenk a kurva anyjába annak az országnak az elnöke, amelynek titkosszolgálata saját polgárai és más államok polgárai seggébe is drónokat küld kukkolni. Ótvaros, tetves, patkány bagázs. Nagy kár, hogy a Titanic süllyedt el, nem pedig a Mayflower.

$pi$ 2014.09.25. 21:22:52

@mikka: "Patriot Act"

Hogyne. Elég gusztustalan.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.09.25. 21:42:55

Ami a civil szervezeteket illeti, a helyzet nem egyértelmű.

Az átláthatóság ("transzparencia") vagyis hogy meg lehessen tudni mire folynak el a közpénzek, egy követendő alapelv, a Jobbik programjának is lényeges eleme.

Most volt egy hír a kurucon, hogy Miskolcon 400 méter vízvezetékért 44 miliót akarnak legombolni az emberekről. amikor a képviselő, akinek minden egyes joga megvan hozzá hogy ebbe betekintsen, megkérdezte, semmi választ nem kapott az önkormányzattól.

kuruc.info/r/57/133589/

Amikor egy politikus vagy civil vagy akárki a feudális "fogd a pofád semmi közöd hozzá" hozzáállás ellen küzd, hasznos társadalmi feladatot végez. A mi pénzünkről van szó, jogunk van tudni mire folyik el. Aki ezirányban vizsgálódik, értünk vizsgálódik.

Amikor viszont a társadalmi szervezet a melegjogokért meg abortuszért meg bevándorlásért stb. emeli föl szavát, a társadalom egységére nézve romboló erőként lép fel.

Amint pl. alkotmányba van meghatározva, mint nálunk nagyon helyesen, hogy a házasság az férfi és nő dolga, onnantól az ezt ellenző és eltörölni akaró szervezetek alkotmányellenes tevékenységet folytatnak, és jogszabályi háttér kérdése, hogy milyen büntetést kapjanak érte.

@freehckr: írtam az irányra, kérlek csekkold le.

$pi$ 2014.09.25. 21:59:36

@Nemzetstratégia: "nagyon helyesen, hogy a házasság az férfi és nő dolga"

Abban a pillanatban, hogy harmadik félként meghatározod, hogy a házasság a férfi és a nő dolga máris nem a kettejük dolga, hanem ott vagy harmadikként.

Csak pusztán logikailag, remélem érted az álláspontomat.

Krisz11 2014.09.25. 22:11:08

Az hogy valakit külföldi politikai szervezetek pénzelnek orrba-szájba, az mitől civil?
Inkább ellenséges, politikai befolyás szerző szervezetek. Páros lábbal kellene innen kib.szni a "civileket". Nem tettek le semmit az asztalra.
Az egyetlen igazi civil önszerveződés a Magyar Gárda volt.
Azt betiltották.

mikka 2014.09.25. 22:12:06

@Nemzetstratégia: Nekem elég egyértelmű.
Nem kell külföldi "befektetőktől" pénzt elfogadni,gitt egyletet alapítani arra a "munkára" ami minden magyar, cselekvőképes, szavazópolgár kötelessége is egyben. A külföldről pénzelt, megélhetési liberális oldal elveszi,kisajátítja és meglovagolja, túlhajtja a társadalmi, polgári, ha úgy tetszik, civil kontroll jogát, épp úgy ahogy a zsidó szervezetek túlhajtják a háborús emlékművek állításának jogát..Ártanak a társadalomnak jelen formájukban és tevékenységükben, nem is kicsit. El kell menni a közgyűlésekre, a fogadó órákra és fórumokra. Politizálni kell, kérdezni kell, figyelni kell, számon kérni. Nem csak jogaink vannak..kötelességünk is. Objektív, pártatlan újságírókra, médiára is szükség van. Lenne hely és igény a piacon. A miskolciak ezt tették a gimnáziumi igazgató kinevezés ügyében..és tévedés ne essék,nem csak baloldali liberális szülők voltak az elégedetlenek között de polgári konzervatív szavazók is. Éltek a polgári jogaikkal, így kell csinálni. Így kellene mindenhol csinálni. A néppel a népért..vagy ha úgy tetszik
" Government of the people, by the people, for the people.."
Érdekes példa.. Debrecenben jártam a minap. A Nagyerdőben van egy majdnem tökéletes ikerpárja a budapesti, Szabadság-téri sokat kritizált és támadott megszállási emlékműnek.. Egy magyar trikolór van rajta.. Nincsenek oda hordva a megemlékezés óhitű kövei, nincs tiltakozó tábla, nincs cirkusz.. Az emlékmű a világháború minden áldozatnak állít emléket..épp úgy ahogy a budapesti.. Szóval lehet hogy ott mindenki fasiszta?? :)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.09.26. 00:36:04

@$pi$: Nem azt mondtam hogy a 'kettejük dolga', azt mondtam hogy "férfi és nő dolga". Tehát nem férfi és férfi vagy nő és nő illetve más konfiguráció.

A államnak joga van alapértékként törvénybe foglalva meghatározni, hogy mit ért házasság alatt.

@mikka: A civilszervezetesdi a liberális demokráciákban valami olyasmiről szólna, hogy a civilszervezetek sikert érnek el egy téren, és ezen fölbuzdulva alakosság egy része is elkezd mozgolódni, vagyis jó például szolgálnak.

A külföldi pénzek által támogatott szervezetek károsságával egyetértek, de nemcsak ilyen szervezetek vannak.

"El kell menni a közgyűlésekre, a fogadó órákra és fórumokra. Politizálni kell, kérdezni kell, figyelni kell, számon kérni. Nem csak jogaink vannak..kötelességünk is."

40 év kommunizmus után az ilyen nem megy egycsapásra. Az amerikai mottó szép dolog, kár hogy (már) ott sincs így.

A szabadság téri emlékművel nekem olyan bajom van, hogy a fidesz által a tömegbe dobott gumicsontnak látom. Olcsó pénzen vett nemzetieskedés, miközben gazdasági téren a magyarság lerablása, kifosztása, szárazra szívása megy, a Brüsszelnek való alátörleszkedés ("hiánycél"), meg persze az újabb rekordokat döntő államadósság jegyében. miközben a stadionok meg a többi pénzkidobás (haveri zsebbe csúsztatás) százmilliárdokat emészt fel.

Magyarországon minden más, mint amit jelent, Mindent kiforgatnak, eltulajdonítanak, fölhasználnak, elrabolnak.

Példa:
A 'polgári' szó jelentése ma Mo-n: fideszes. A konzervatív jelentése: fidesz-közeli vagy fideszes. "jobboldal" = fidesz.

Miköze van a fidesznek e három fogalomhoz? semmi az égvilágon. Ellopta őket és fölhasználja saját céljaira.

igaza van freehckr-nek: mindez egy balkáni ország képét rajzolja fel, ahol olcsó szélhámosok és gazemberek uralkodnak, családi kapcsolatok alapján.

$pi$ 2014.09.26. 16:30:51

@Nemzetstratégia: "Nem azt mondtam hogy a 'kettejük dolga', azt mondtam hogy "férfi és nő dolga"."

Akkor ne ugass bele.

Ennél egyszerűbben nem tudom megfogalmazni, remélem elég lesz.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.09.26. 17:35:59

@$pi$: :D Arról nyilvánítok véleményt, amiről jónak látom. Hogy ez a liberális senkiknek nem tetszik:? Így jártak.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.09.26. 17:36:55

@$pi$:

Arról nyilvánítok véleményt, amiről jónak látom. Hogy ez a liberális senkiknek nem tetszik? Így jártak.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.09.26. 17:37:42

@$pi$: Arról nyilvánítok véleményt, amiről jónak látom. Nem tetszik? így jártál.

$pi$ 2014.09.26. 17:53:19

@Nemzetstratégia: "Arról nyilvánítok véleményt, amiről jónak látom. Hogy ez a liberális senkiknek nem tetszik:? Így jártak. "

Butaság, te azt mondod, hogy csak véleményt nyilvánítasz, miközben teszel egy állítást amit nem bizonyítasz.

Ugyanakkor képmutató módon lehetetlent állítasz amikor azt mondod, hogy azért szólsz bele harmadik félként a házasság dolgába, mert meg akarod védeni a férfi és nő jogát, hogy senki sem szólhat bele a házasság ügyébe.

Képmutatás, mert közben beleszólsz, sőt fenntartod magadnak a véleményt, hogy definiáld a házasság fogalmát miközben egészen biztos vagyok abban, hogy még azt sem tudod definiálni mi az a férfi és mi az a nő.

Az meg hab a tortán, hogy magadat felsőbbrendűnek tartod azoknál, akiknek más a véleményük mint neked.

Szóval nem, nem csak a véleményedet mondod el.

sivatagi n. 2014.09.26. 23:00:51

@Krisz11: "Az hogy valakit külföldi politikai szervezetek pénzelnek orrba-szájba, az mitől civil?"

Attól, hogy a libsik ezt gágogják. Ha nem hiszel nekik, homofób vagy.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.27. 21:13:35

a Norvég Alap aktivistái nagy valószínűséggel egy nyilvános kivégzés passzív résztvevőivé válnának Teherán egyik terén. (És amúgy a hazai radikáljobbosok tekintélyes része sem maradna sokáig szabadlábon, kezdve például azokkal, akik az „ősi magyar hit” követői.)"

hogy mi? mi van? vannak ősmagyarok iránban?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.27. 21:15:31

amúgy meg tök igaza van obamának, csak a civiljei nem civilek, és már az mszp is ugyanazt csinálta, már a szovjet megszállás óta elnyomva vannak itt a civil magyarok.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.09.28. 19:54:40

@$pi$: (azért küldte el háromszor a hsz-t mert mindannyiszor azt írta ki hogy "hiba van blog.hu működésében, próbáld újra")

"Ugyanakkor képmutató módon lehetetlent állítasz amikor azt mondod, hogy azért szólsz bele harmadik félként a házasság dolgába, mert meg akarod védeni a férfi és nő jogát, hogy senki sem szólhat bele a házasság ügyébe."

Ezt a baromi ostoba libsi gondolkodást tanítják valami tanfolyamon? Nem hiszek abban, mert ostobaság, hogy "senki ne szóljon bele a házasságba". Igenis beleszólhat. Ma is beleszólnak ezren a vallástól a politikáig, és bele is fognak szólni mindig. Ez a világ természetes rendje, az lenne furcsa ha másképp lenne.

"egészen biztos vagyok abban, hogy még azt sem tudod definiálni mi az a férfi és mi az a nő."

Jogi kérdésről beszélünk, tehát nem nekem kell __meghatározni__ (beszélni magyar?), hanem a törvénynek. Nem az én feladatom, így időt sem pazarlok rá.
süti beállítások módosítása