Úgy tűnik, gyárat építhet kis hazánkban a BMW, a Siemens részt vesz a Paksi Atomerőmű bővítésében, az Airbus nyerheti el a magyar helikopterbeszerzést, a Mercedes meg bővítésen gondolkodik.

orban_merkel.jpgMindenki megkapta, amit akart. Orbán elégedett lehet, komolyabb arcvesztés nélkül úszta meg a nagy találkozót, ráadásul újabb munkahelyeket jelenthet be.

Elégedett lehet Merkel is, teljesítette azt, amiért idejött: egy alapvetően szorongatott helyzetben lévő, ezért nem túl erős alkupozíciókkal rendelkező ország miniszterelnökével úgy hozott tető alá néhány busásan megtérülő gazdasági megállapodást, hogy még nagyon meg sem kellett magát erőltetnie (értsd: gesztust gyakorolni), tudván-tudva azt, hogy Orbán Viktornak egy-egy gyár megnyitóján történő szalagátvágásra mindennél nagyobb szüksége van.

Eközben a szegény szerencsétlen magyar sajtó kézi irányított közmédián kívüli része és a "civil szféra" Merkel szája sarkának elemzéséből próbálta kikövetkeztetni, vajon a kancellár most mennyire haragszik a demokráciát lábbal tipró, civileket szorongató patás Viktárorra.

Eláruljuk, semennyire. Ugyanis pont nem érdekli.

A BMW, a Siemens, a Mercedes vagy az Airbus számai már annál inkább.

Mutti jött, látott, üzletelt.

Ezért jött ugyanis.

Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr577136321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2015.02.03. 12:31:17

Merkel továbbra is hazája érdekeit tartja szem előtt, míg Orbán azt, hogy mit gondolnak róla. Ennyi.

empoftla 2015.02.03. 16:09:21

@maxval bircaman szerkesztő: Igen, így van - azaz pl. nem volt semmiféle arvesztés. Bármennyire is úgy akarják beállítani a liberális nyugati médiák. Dehát rájuk csak pár liberális kis ország figyel immel-ámmal (mint USA, Németország, stb.). Azok meg dőlnek befele.

wizernes 2015.02.03. 18:20:03

Fú, gyerekek, ti alternatív valóságban éltek? Ukrajna, gázszállítás, civil társadalom, illiberális tahóság nem is kerültek szóba egyáltalán? Vagy Obersovszky írta ezt a szösszenetet is? Mi lesz a következő bejegyzés? "Merkel példaként állította Orbánt" vagy mi jön még?

bontottcsirke 2015.02.03. 20:23:54

@wizernes: Nem. Az van, hogy nagyjából leszarják ám, hogy mi van itt csak legyen elég biorobot, aki a szart ellapátolja.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2015.02.03. 20:36:35

A bérrabszolgáknak fönntartott külföldi multik összeszerelő-üzemei a magyar GDP igáslovai.

A külföldi multik gyakorlatilag azt csinálnak a magyarokkal, amit csak akarnak.

Orbán a rabszolgakereskedő, aki kilóra adja el népe és hazája embereit a külföldnek. Persze amennyiben zsidó ahogy a Le Monde-nak nyilatkozta, akkor ez nem igaz, hiszen a magyarok nem azonosak a zsidókkal.

Magyarország a külföldi összeszerelő-üzemek telephelye. Éhbérért rohadnak meg az emberek 12 órás melókban, miközben az élelmesebbje és az aki talán esetleg mégsem szeretne megrohadni idehaza, kivándorol.

Orbán Viktor politikája magyarirtást ér el, Orbán a magyarság szellemi-lelki-fizikai tönkretételében érdekelt, hogy ő és a sleppje még dagadtabbra hízzon.

Jó lenne ha ezt végre valaki a Jobbikból is hajlandó lenne észrevenni, és megfelelően artikulálni. Pusztán és csupáncsak azért, mert EZ TÖRTÉNIK.

Nap mint nap, a szemünk láttára.

annamanna 2015.02.04. 00:08:14

www.napigazdasag.hu/cikk/35037/
Cáfol a BMW: nincs terv magyarországi gyárépítésre

@Nemzetstratégia: Tante Merkel Joákim nevű férje is megér egy misét: bilder.bild.de/fotos-skaliert/bayreuth_38126220_mbqf-1397922490-35628214/3,w=559,c=0.bild.jpg
A Mutti eredeti családneve pedig Kazmierczak www.sueddeutsche.de/politik/familiegeschichte-der-kanzlerin-merkel-hat-polnische-wurzeln-1.1623363

Ezt a szövegrészt a figyelmedbe ajánlom (a fickó rendkívül polkorrekt, de ezt mégsem bírta elhallgatni):

"Érdekes, hogy ugyanakkor a nyugati gazdaságoknak még mindig szüksége van új munkaerőre. A németek, ha megtehetnék, elvinnék innen az összes mérnököt és orvost. Hiába kapunk némi pénzt az EU-ból – egyébként egyáltalán nem olyan óriási összeg, mint aminek tűnik –, ha ennek fejében kemény ellenszolgáltatásokat várnak, például elősegített migrációt.

Különbséget tudnak tenni a nyugati politikusok, illetve a nyugati közvélemény Európán kívülről, illetve Európán belülről érkező bevándorló között?

Az európai elit egyik informális projektje, hogy Kelet-Európából kell elszívni a képzett munkaerőt. Itt nincsenek muszlimok, a kelet-európaiak nem nagyon foglalkoznak nagypolitikával, dolgosak, alkalmazkodók és nem jelentenek nemzetbiztonsági veszélyt.

És a hétköznapi emberek is így gondolják?

Csak Olaszországban több, mint egymillió külföldi – egészen pontosan kelet-európai – nő él, akik öregeket gondoznak, és becslések szerint még néhány millióra lehet szükség a következő 5-10 évben, mivel akkor éri el az öregedés az 1945 utáni nagy generációt. A „badante” (az időseket saját otthonában ápoló hölgy) szorgosan dolgozik, megkapja a maga 1000-1500 euróját, és együtt él a családdal – ami jó neki is, a családnak is, hiszen az állam nem tudja ellátni az öregeket. Olaszország nem Németország, ahol bezsúfolják az időseket az öregotthonba, vagy egyre gyakrabban Lengyelországba szállítják: az ottani otthonok sokkal olcsóbbak; ez az „öregexport”. Esetleg a német, holland nyugdíjas az olcsó Kelet-Európában vesz telket, házat, gazdálkodik, éli az életet, ahogy otthon nem tudná. A kelet-európai munkaerő megbízható, irányítható, nem elég tudatos. Abban nem reménykedhetünk, hogy majd a nyugati politikusok a homlokukra csapnak, és felkiáltanak: hú, ezek a társadalmak ott, keleten, kiürülnek! Ez a mi bajunk marad, ők abban érdekeltek, hogy minél többen nyugatra menjenek innen. Ránk van szükségük, nem az afrikai tömegekre."
mandiner.hu/cikk/20141029_stefano_bottoni

program készítő 2015.02.04. 08:04:46

Haza fogja vinni Merkel a gyárait,a dolgozókkal együtt.Nem véletlenül válogatja a tanult embereket.

_Neville 2015.02.04. 17:37:54

Mindig megmosolyogtatónak tartom azt a naivitást, hogy egyesek szerint a nemzetközi politikában tényleg szempont, hogy itt demokrácia van-e, meg kinek szimpatikus Orbán. Pedig teljes mértékben leszarják mi van velünk, csak menjen a biznisz. Meg ne sértsük a geopolitikai érdekeiket. Orbán ez utóbbiba vétett az oroszok kapcsán, ezért volt pellengéren, nem mert "diktátor".

Krisz11 2015.02.04. 21:06:05

@wizernes:
"Fú, gyerekek, ti alternatív valóságban éltek? Ukrajna, gázszállítás, civil társadalom, illiberális tahóság nem is kerültek szóba egyáltalán?"

Részedről butaság beleképzelni dolgokat, a többi ballib részéről szánalmas. Ezek a témák nem légüres térben mozognak. Mint ahogy szanyi tibor is megmondta, hülyék vagytok, ha egy nyugat európai politikus oda akart volna mondani akkor sokkal jobban oda mond. Merkel visszafogott, baráti volt.
Ezután max mehettek ekézni szanyit, hogy nem állt be károgni a sorba.

Ennél égőbb csak az volt a ballibeknek, mikor azt várták, hogy merkel majd "selyemzsinórt" ad orbánnak.. Akkor hogyhogy még kormányon van?! :D. Szánalmas hülyék! :D.

Krisz11 2015.02.04. 21:09:11

@Krisz11: És nem vagyok Orvbánék szavazója, de attól még hülyének sem kell lenni.
süti beállítások módosítása