je_sius_geci.jpgHát, régen röhögtem annyit közéleti ügyön, mint a tegnapi Simicska-ámokfutáson. Ha január elején tippelni kellett volna, hogy ki lesz az év legviccesebb csávója, kevesen szavaztak volna A Fidesz egykori házi-oligarchájára. A hárskúti Ford Fairlane huszonnégy óra alatt több mémet és fun-videót ihletett meg, mint az összes hazai politikai szereplő az elmúlt egy esztendőben. De miután már kimerültek a rekeszizmaink, és a térdünk is belesajdult a csapkodásba, egy percre azért érdemes belegondolni abba is, mennyire nyomorult egy országban élünk.

Mert pénteki nap fájdalmasan tömör kvintesszenciája volt mindannak, amiben élünk. Nézzük csak dióhéjban, mi is történt tegnap?

Adott egy milliárdos, aki összebalhézik azokkal, akiknek vagyona nagy részét köszönheti. Nem azokkal, akiktől származik, mert azok mi, magyar adófizetők vagyunk. Azokkal, akik lehetővé tették neki, hogy ezt ellopja tőlünk. Emberünk leszól az összeharácsolt vagyonából gründolt médiabirodalom vezetőinek, hogy holnaptól ütni kell a tegnapi haverokat. Mert, úgy véli, hogy ez így megy. Az újságíró az ő szemében nem más, mint rendelésre dolgozó tartalomipari szakmunkás. És, mielőtt ezen felháborodnánk, tegyük hozzá: igaza is van.

Mert ezek az emberek az elmúlt években pontosan ezt is tették. A szervilizmus élő bronzszobraiként szolgálták ki a hatalmat, gondosan elhallgatva majd' mindent, ami a kormánynak kínos lehet, és engedelmesen, mindig azokra irányítva a médiaágyúkat, akiket fentről célpontként kijelöltek. Lajosunk pedig úgy gondolta, hogy ezúttal is így fognak cselekedni. Tévedett.

Mert ezek a verőemberek nem neki dolgoznak már, hanem Don Vittoriónak, akivel együtt vezették a bandát idáig, de most már egyedül akarja intézni a dolgokat, nélküle. Úgyhogy felálltak, és otthagyták őt. Eddig akár a Keresztapa low budget kelet-európai verziója is lehetne - de sajnos jóval hitványabb sztori ez.

Mert a főnöküket eláruló maffiózók nem szoktak "lelkiismereti okokra hivatkozni, sőt, sokszor még őszintén meg is üzenik a hátba szúrt Donnak: "Mondjátok meg a Keresztapának, csak a pénz miatt csináltam" És van bennük annyi betyárbecsület, hogy a saját embereiket nem hagyják cserben. Liszkay, Csermely, Gajdics és a többiek egy 10 perces szerkesztőségit sem hívtak össze, egy két soros köremailt se dobtak saját beosztottjaiknak, hogy távoznak.. Sunyi, szemét módon léptek le. A tegnapi nap főgecijei nem Bayer, Orbán, vagy Simicska - hanem ők.

A hazai sajtó balos része  elégedetten kuncog az egészen. Örülnek, mert a jobbos kollégák látványosan lebuktak. Örülnek, hogy nem ők buktak le. A döntő többségük ugyanis ugyanolyan engedelmes fogaskereke volt a rivális balliberális bűnszövetkezetnek, mint a most lelépett fideszes médiavezérek. Az olaszok jól beégtek, és a peurto ricoiak két sarokkal odébb most ezen röhögnek a rum mellett.

Alien vs. Predator. Mindegy, ki győz - mi veszítünk. És ez a horrorba oltott gagyi maffiafilm már 25 éve forog a vásznon. Mi meg zabáljuk a popcornt, szörnyűlködünk, izgulunk és röhögünk. A nemzeti gecizmus rendszere pedig olajozottan működik tovább...

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr447149457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2015.02.07. 15:43:23

„nemzeti gecizmus rendszere”

...és még csak nem is tegnap kezdődött a cirkusz, hanem tulajdonképpen nagyjából az RTL-re kivetett reklámadóval. Persze ímmel-ámmal akkor is tiltakozgatott a tévedésből „jobbosnak” nevezett szervilis állampárti cselédsajtó, de a történetbe bele volt kódolva, hogy: egyrészt ez a fajta lehúzás nem fogja megállni a helyét az unió keretei közt; másrészt ha már egyszer a posztkommunista elvtársak kitalálnak egy új adót, akkor azt a legritkább esetben törlik el, ellenben kedvükre emelik, kitrjesztik, mikor-mennyire szorulnak meg a közpénzek felelőtlen, hanyag és persze korrupt kezelése miatt.

Szóval elképesztő állapotokban az ország, elképesztő állapotokban a „politikai elit”. Ilyenkor hol az úgynevezett „értelmiség”, amelynek pont ilyen esetekben kellene feltűnnie, és kizavarni minden kulturálatlan pöcsöt az erdőből?!

2015.02.07. 16:51:51

@freehckr: "hol az úgynevezett „értelmiség"

Ha a magyar értelmiségre gondolsz, azt kiirtották vagy elüldözték a judeokommunista elvtársak. Helyettük maradtak nekünk a Heller-Konrád-féle jöttment identitású hazaárulók, az elmúlt évtizedek főideológusai, akik nagy mértékben felelősek a mai közállapotokért. Tőlük aztán várhatod a rendrakást...

KUHULIN 2015.02.07. 22:06:19

@imperial: Csak nehogy forradalom legyen, mert akkor ők lesznek rendbe rakva...

kvadrillio 2015.02.07. 22:12:24

Zsidók vezetik Ukrajnát - mondta ki a nyilvánvaló tényt a kelet-ukrajnai szakadárok egyik vezetője Reklám Alexander Zaharcsenko, az Ukrajnától elszakadt Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke hétfői sajtótájékoztatóján részben a lényegre tapintott, amikor közölte: a kijevi rezsim nyugatbarát vezetői „a nagy zsidó nép nyomorult képviselői”. (A zsidó nép nagyságára itt most inkább nem térnénk ki - a szerk.) Zoom „Nem emlékszem olyan időszakra, amikor a kozákokat olyan emberek vezették, akiknek sohasem volt kard a kezükben” – mutatott rá a kormányfő arra a tényre, hogy az ukrán nacionalisták között jelentős számban megtalálható kozákoknak is az Ukrajnát uraló zsidók parancsolnak manapság. Az üdítően szókimondó Zaharcsenko szerint a régi ukrajnai nacionalisták „visszamennének a sírjukba, ha látnák, kik irányítják Ukrajnát”. A sajtóértekezleten részt vett Igor Plotnickíj, az Ukrajnából ugyancsak kivált Luhanszki Népköztársaság miniszterelnöke is. Zoom A lázadók vezetői ezen a sajtóértekezleten jelentették be, hogy mintegy százezer ember mozgósítását tervezik a közeli jövőben. Zaharcsenko külön kiemelte, hogy az ukrán kormány által besorozott, majd a fronton bekerített magyar csapatoknak békés elvonulási lehetőséget biztosítottak. „Mi nem harcolunk magyarok ellen, engedtük őket hazamenni” – közölte a Donyeck környéki orosz lázadók vezetője. (Videó erről itt.) Perge Ottó - Yahoo News nyomán Reklám
Forrás: kuruc.info/r/6/139175/

DE ! HA A KOZÁKOK EZEN BEPÖCCENNEK, AKKOR A ZSIDÓK NYÍLSEBESEN CSOMAGOLHATNAK KIFELE UKRAJNÁBÓL !!!!! :)

KUHULIN 2015.02.07. 22:19:59

@kvadrillio: Van egy tippem, hogy hova mennének... :/

kvadrillio 2015.02.07. 22:20:50

az a baj ezekkel a madzsar oligarchákkal, hogy olyan könnyen sértődős fajtájúak ! Ez egy geci ország nekik és csak addig hajlandóak pancsolni ebben a geciben, amíg NEM KELL ADÓZNIUK ! AMIKOR MÁR ZSEBRE MEGY A HARÁCSOLÁSUK, AKKOR FINTOROGNAK, SZIPOGNAK, ÉS ELKEZDENEK MINDENKIT LEGECIZNI, MIKÖZBEN ALIG TUNNAK LÉPNI AZ ÁGYÉKIG ÉRŐ GECIBEN !

KÖZBEN ORSZÁG-VILÁG ELŐTT KITÁLALJÁK, HOGY EDDIG IS A HAVEROKAT ÜLTETTÉK BE A LÉTEZŐ MUNKAHELYEKRE, ÉS HA KIBASSZÁK ŐKET ONNAN, UTÁNA IS A HAVEROKAT ÜLTETIK BE EZEKRE A MUNKAHELYEKRE !

ÉS A MAGYAR NÉP TOVÁBBRA IS MUNKANÉLKÜLIKÉNT, SZEGÉNYEN, NYOMORULTUL VEGETÁL MIATTUK TOVÁBBRA IS.....

PUSZTUZLJANAK AZ OLIGARCHÁK, PUSZTULJON EZ A KAPITALIZMUS !

kvadrillio 2015.02.07. 22:22:41

@KUHULIN: HOZZÁNK MÁR NEM KELL TÖBB BEVÁNDORLÓ ! :o)))

kvadrillio 2015.02.07. 22:26:49

CSÓRÓ MUNKANÉLKÜLI MEG ADJA BE AZ ÖNÉLETRAJZÁT 1000 HELYRE OCCT A HR-ES SZÓBA SE ÁLL VELE, MERT SIMLICSKE IS CSAK AZ ORBÁNISTA HAVEROKAT ÜLTETTE BE A JOBB HELYEKRE ! :o)))))

kvadrillio 2015.02.07. 22:32:51

hmmmmmm........így működik a torzszülött rencerváltozás...TORZSZÜLÖTT ELITJE !!!!!

ÉS 26 ÉV ALATT ÍGY KREÁLTAK EGY TORZSZÜLÖTT MAGYAR TÁRSADALMAT !!!

ZÁROLNI KELL AZ ÖSSZESNEK MINDET VAGYONÁT !

Peterpapo 2015.02.07. 22:44:20

@kvadrillio:

Ez annyira tipikus. Van egy blog, ami szól valamiről, de neked mindenképp ide kellett citálni egy egészen más témájú hírt csak azért, hogy nyíltan, vagy burkoltan zsidózhass egy kicsit. A te félék mérgezik és teszik tönkre ezt az országot. Egyébként meg semmi más nem történt, minthogy Simicska kimondta végre az igazságot. Persze tudom jól, hogy eddig csak a pénz miatt nem járt a szája, úgyhogy ettől nem lesz a kedvencem. Most már csak magam elé veszek egy sört, meg valami sörkorcsolyafélét, hátradőlök és élvezettel nézem a műsort. A blogírónak meg üzenem, hogy téved, amikor azt állítja, hogy mi csak veszíthetünk. Pont ellenkezőleg. Mi magyar állampolgárok csak nyerhetünk azzal, ha ez a hazaáruló bagázs végre örökre eltűnik a balfenéken és már nem is kell túl sokat várni erre. Már látszik a fény az alagút végén.

Peterpapo 2015.02.07. 22:46:24

@kvadrillio: Ja és kikapcsolhatnád a capslockot is. Nem kell itt kiabálni, senki sem süket. :)

Tyreo 2015.02.08. 00:17:11

@freehckr: Hát ha meg is mernek szólalni néha, akkor is a legtöbbször leüvöltik őket vagy ellenségnek bélyegzik őket. És legfőképpen szarnak rájuk a tömegek.

Tyreo 2015.02.08. 00:18:14

@imperial: Azért az elmúlt 25 év alatt volt esélye új rétegnek is kialakulni. (Sőt már szerintem kb a 70-es évektől.)

Balt 2015.02.08. 00:23:13

@Peterpapo: Mielőtt nagyon belelkesedél a sörtől, talán nem árt számításba venni, hogy pillanatnyilag is übereli a fentebb illusztrált "te félék" (a.k.a Jobbik) a komplett böszmefogást, hát még külön-külön... Nem mintha előbbinek nagyon örülni kellene.

Balt 2015.02.08. 00:25:37

A poszt(toló)hoz: A "je suis geci" azt jelentené, hogy Simicska ellenében határozza meg magát?

pokesz70 2015.02.08. 02:35:40

Ugyan mi a fenét csinálhatna az értelmiség, amikor a közbeszédben a "liberális" jelzőhöz képest a "geci" csak egy megengedő kis huncutság?

na4 2015.02.08. 06:12:23

Jó poszt, minden szava igaz. És tényleg: a patkányok hagyják el elsöként a süllyedö hajót. A húsosfazék mellett azért nagyobb a biztonság, és nagyobbakat lehet zabálni. Jót röhögtem: hogy mehet most a fosás szófosóéknál, hogy kire néz majd csúnyán az új fönök?

Behajtó70 2015.02.08. 06:52:47

Figyelj, te istenbarma! Ha nem a közgép építi az utakat, akkor ki? Valami osztrák? Vagy sédnek örülnél jobban? Miért van az, hogy a hozzád hasonló idióták nem képesek felfogni, hogy honi nagyiparra van szükség?! Igen, ez rögös, ez mocskos, még az úniós beszerzési szabályokat is ki kell hozzá játszani, de csak két út van: vagy magyar cég erősödik, vagy nem magyar cég. Az itóbbi esetben tovabbra is csak a nyugati cégek kiszolgáltatottjai leszünk, akik a válságok esetén azonnal kivonják a tőkét, és hagynak minket éhen halni.

Ti most komolyan ezt tartanátok a jobb iránynak?

Behajtó70 2015.02.08. 06:54:31

@na4: az ilyen hozzád hasonló prosztók miatt kaptatok háromból nullát a tavalyi szavazásokon!

Toportyán Zsóti 2015.02.08. 07:47:19

Nemzeti gecizmus már megbukott,ezek már csak az utolsó rúgásai egymásba.Baller ujságírókba ezerszer több önérzet és szakmaiság van és volt,kár a bagólesődet rajtuk köszörülnöd csak ostoba fociszurkolónak tünsz.

Toportyán Zsóti 2015.02.08. 07:53:17

Simicska pénzén vásárolt szavazatokat a választásokon,erről feledkezett el a csuti hazaáruló putinpincsikutya,némi hálát elvárt volna ezért a lajos és kiásta a csatabárdot megvadítva ezzel a seggnyaláshoz szokott csuti pocakmutyit,aki már benyalta saját hülyeségeit mint hitlerke aki minden idők legnagyobb hadvezérének képzelte magát.

H2 bomba 2015.02.08. 08:31:58

Ebben a politikai elitben már betyárbecsület sincs ami azt jelenti, hogy drága hőn szeretett, isten áldja meg géniusz Viktorunk a saját hatalmi féltésének paranojájában akár az egész országot, vele minden lakósát bármelyik pillanatban feláldozná csak nehogy leessen a korona a fejéről. Láttunk már ilyet 44-45 ben. De az is minősíti a tulajt aki egy Simcsit lecserél egy Mészárocskára. Ez olyan mikor egy V8 as Range Rovert lecserélsz egy Duster-re. Gratulálok, ez jár itt mindannyiunkra, lenézett balkáni mocskos gerinctelen, szarrágó irigy csűrhe vagyunk. Ahol egy Bayer geci még mindig publikálhat. Köszönom Magyar elit

bontottcsirke 2015.02.08. 08:49:47

@Behajtó70: Ha ezt komolyan gondold amit leírtál, akkor nálad komoly szoftveres hiba van. Azt hiszed a magyar vállakozó különb? Te ténylge teljesen hülye vagy? Még a multinál is rosszabb. Beállít a Porsche Cayennel és elmagyarázza a beosztottaknak, hogy most azért keresnek nyolcvanat, mert visszaesés van, de azért jöjjenek be hétvégére is szerelemből. Aztán ő meg elmegy vadászni.

Ebben az országban a hülye magyarok még uralkodót sem tudtak választani, azt is külföldről kellett hozni vazeg.

Ennyi hülyével te nem fogsz országot, de még nagyipart sem építeni.

Ad Dio 2015.02.08. 08:56:19

Engem nagyon szórakoztat a dolog. És ellentétben a posztolóval, úgy vélem hogy ez akár egy jó fordulat kezdete is lehetne. A centrális erőtér látványosan inog. Minden bizonnyal hasadni fog. A baloldal pont olyan életképtelen mint volt. A szélsőjobb épp jön befelé és életerős. Ott nincs hely. A jobboldal liberális-konzervatív részén nyílik a tér. Ha hasad a Fidesz (legalábbis a szavazóbázisa), akkor ott lesz hely.

Virányi András (BANDITA) 2015.02.08. 09:29:10

Jó amikor a gerinctelenséget azzal mentegeted, ez a baloldalon is előfordulhatott volna. Csak jelzem, nem fordult elő. Viszont a hazugsággyár most már bizonyította emberi silányságát. Pont. De te ezt nem fogod megérteni, és elfogadni sem. Nem baj, nem kell a szemednek hinni, és a tapasztaltaknak sem. Nálad így kerek a világ. BANDITA.

midnight coder 2015.02.08. 10:06:15

@Virányi András (BANDITA): Dehogynem fordult elő. A baloldalon ugyanez a lakájmédia volt/van, sőt. Lásd az öszödi beszéd, amit egyként igazságbeszédnek címkézett a teljes baloldali média, és egy hazugként állították hogy ez az egész beszéd nem az előző MSZP-SZDSZ ciklusról szólt, hanem az összes eddigi kormányról. Holott, a beszédben feketén-fehéren benne volt hogy nem. És baloldalon senki nem szólt egy kukkot sem, hogy gyerekek, ne hazudjunk már ilyen nyilvánvaló módon, hiszen a beszédet bárki elolvashatja és tudhatja hogy hazudtunk. Csak bíztak abban - és teljes joggal - hogy a közönségük soha nem fog odáig eljutni, hogy végigolvassa a beszédet.

És persze az egymás torkának esés is megvolt. A második ciklus utolsó két éve másról sem szólt, csak hogy a szocik szorongatták egymás torkát, és a különféle maffiózó bandák lapáttal hányták egymásra a fekáliát a saját médiájukban. A postásbicikliktől a kakaóbiztos számítógépeken át a levajazott motorvonattenderig vagy a háromszoros áron épült autópályákig, és a millió többi kisebb-nagyobb gazemberségig. Kb. minden hétre jutott valami, és a többségét nem az elszánt jobbos tényfeltáró újságírók szedték elő, hanem a saját elvtársaik.

Virányi András (BANDITA) 2015.02.08. 10:21:07

@midnight coder: Mentegeti egyik a másikat, ki a jó, ki a jobb, ki balfasz. Én azt tudom, nekem nem fér bele egyik sem, ezért is irkálok csak magamnak. Nehezen tudnám azt elviselni, ezt írd meg, ezt meg ne, vagy ne most, ne így. Kb ennyi. BANDITA.

♔bаtyu♔ 2015.02.08. 10:49:18

Azért nekem ettől nem lett kevesebb a fizetésem.

Ez sajnos a balkán, de mg nagyobb balkán volt ez Orbánék előtt.

midnight coder 2015.02.08. 11:03:49

@Virányi András (BANDITA): Amíg az ember csak magának ír, addig könnyű. De túl sok vizet nem is zavar. Ha viszont azt akarod, hogy mások is olvassák amit írsz, bizony ahhoz valamilyen intézményesített keret is kell. Ezt hívják úgy, hogy újság, és aki ilyeneket ír, az az újságíró. Csakhogy, egy lapnak van ugye tulajdonosa, főszerkesztője, és van politikai irányultsága is. Persze ne hidd azt, hogy ettől egy blog esetén mentes vagy. Téged akkor fognak sokan olvasni, ha kinn van a blogod az index címlapján, vagy más hasonló helyen. És Pl. az index címlapján - hacsak nem valami nagyon érdekes bulvártémával jössz elő - bizony akkor leszel fenn, ha a szerkesztőség politikai irányvonalának tetsző dolgot írsz.

willcox 2015.02.08. 11:04:16

@♔bаtyu♔: Orbánt megelőző kormányok sokkal inkább tartoztak a nyugathoz /sajnos rengeteg hibával/ , mint a mostani.
Tanulságos az, hogy lassan a balkán is megelőz bennünket.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2015.02.08. 11:15:18

Simicska egy mocskos gerinctelen féreg. Ebben azért az ÖSSZES politikai oldal egyetért..

Legalább ebben!! :D

Még a ballibsik is, meg a Nemzeti oldal is.

2015.02.08. 11:41:47

... csak mert ezt a "mindegy ki győz" mondatot pont tegnap lőttem el, ide is bemásolom ;-)
-----

Én inkább úgy fogalmaznék, a sokat hirdetett "unortodox" gondolkodásmódról hullik most le a lepel, és kibújik alóla a kicsit állott szagú korai feudalizmus. Tetszik emlékezni, az, amelyiknél a király isteni felhatalmazású szektavezér, főpap és ideológia-gyáros, aki időnként összevész a világi hatalmat birtokló fővezérrel, kincstárnokkal.

Egyébként szerintem ez a harc a szokásos erőfitogtatás, a pozíciók újraosztása. Simicska "úr" mint üzletember, az igazi veretes arcokkal összevetve, mint Demján vagy Csányi, akiknek nem az istenkirály csinálta meg a vagyonát, súlytalannak tűnik, és ezt azért szerintem ő is tudja. Ő csak Viktóriában hatalom, nélküle (urambocsá: utána?) jó eséllyel a "vádlott álljon fel" kategória - ám sajnos még mindig jobb, mint a főpap rá egyre jobban irigykedő kisbarátai, a Lázár/Kósa/Rogán vonal...

Tanulság? Mindegy, ki "nyer", mi veszítünk.

inebhedj - szerintem 2015.02.08. 11:50:57

@Virányi András (BANDITA):

Hát ugye, azért van szólásszabadság, mert semmi súlya a szavadnak.

(A Te általános alanyként funkcionált az előbbi mondatban.)

Furusina 2015.02.08. 12:18:50

Álláspontom szerint, amelyik kutya ugat, az nem harap. Simicska kidühöngi magát, aztán kész. Kisebb lesz ez a háború, mint amennyire hasznos volna az ország megtisztulása szempontjából. Sajnos, azt kell lássam, hogy mi magyarok vagyunk ilyenek, mi csak ilyen vezetőket, és oligarchákat termelünk ki magunkból. Pontosan azt kapjuk a politika által, amire érdemesek vagyunk.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2015.02.08. 13:24:21

A dolog rém egyszerű! A Simicska adja át a teljes vagyonát az új plebsnek. Így azok nem lopnak (?) újra és még többet, meg szabad elvonulást kap a Bakonyba remeteként élni ötven TEK-es felügyelete alatt.

fasd 2015.02.08. 21:06:59

@Furusina: Ezt a rövid tőmondatot nem lehet egykönnyen lesöpörni az asztalról és nyelvbotlásnak beállítani.
Érti a címzett, érti a címzett sleppje és a vidéki kistermelő is.

Balázs Molnár 2015.02.10. 15:13:53

Tökéletes definíciója a tartalomipari, rendelésre dolgozó bértollnoknak, lásd alfahír, kuruc, deres stb...

Balázs Molnár 2015.02.10. 15:16:02

@kvadrillio: Tipikus, kgb-s orosz propagandahír. Ukrajnában a lakosság kb 0,3 százaléka magyar, így nincsenek külön magyar egységek, akiket "át lehetne engedni". Van mondjuk egy században 1-2 magyar katona, túlbecsléssel.
süti beállítások módosítása