biszku_1.jpgHétfőn ismét sikerült egy hatalmas balegyenest bevinni az amúgy sem túl fényes megítélésű rendszerváltozásnak. Hiába telt el 25 év, gyakorlatilag semmi sem változott, a régi reflexek ugyanúgy működnek, mint korábban. Az ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított az 1956 utáni megtorlások miatt háborús bűntettel megvádolt 94 éves Biszku Béla ügyében. Ez a döntés gyakorlatilag a felmentéssel egyenértékű.

Az áldozatoktól és azok leszármazottaitól sikerült megtagadni az elégtétel, még az utolsó utáni pillanatban odapöttyenthető szépségtapaszát is. A volt belügyminisztert minden valószínűség szerint soha nem fogják elítélni az általa elkövetett gaztettek miatt. Ő és a már az élők soraiból távozott véreskezű bűntársai tehát mind megússzák a felelősségre vonást.



Mindez egy olyan negyed évszázad után történt, ahol mást sem sulykoltak az emberekbe, mint a múlttal való szembenézés fontosságát. Az elmúlt évtizedek döntéshozóinak és meghatározó véleményformálóinak pontosan tisztában kellett lennie azzal, hogy a XX. század történelmét csak kizárólag komplex egészében lehet feldolgozni. Úgy semmiféle képen sem, hogy kiragadunk belőle egy-egy szeletet, a többit meg nagyjából elhallgatjuk, bagatellizáljuk és néhány szimbolikus gesztust leszámítva úgy teszünk mintha az valójában meg sem történt volna. Pedig nálunk ez pontosan így sikerült. A holokauszttal ellentétben, a kommunizmus bűneivel egyáltalán nem sikerült szembenézni. Ez évtizedek óta okoz kibékíthetetlen ellentéteket és feszültséget a társadalomban, paradox módon pedig az antiszemitizmusnak is kiváló táptalajt ad.

A bíróság hétfői döntésében az indoklás a légvérlázítóbb. Az igazságügyi szaktanácsadóként bevont Kahler Frigyes szakvéleményét ugyanis problémásnak találta az ítélőtábla. A bíróság álláspontja szerint Kahler az 1993-ban létrehozott, a kommunizmus bűneit vizsgáló Történelmi Tényfeltáró Bizottság elnöke volt, az ítélőtábla szerint az ügyészség így előre tudta, mi lesz az álláspontja Biszkuval kapcsolatban. A szakértő a véleményében nem foglalhat állást úgy, hogy az elfogultság látszatát keltse - mondta a bíró.

Itt érdemes lett volna megkérdezni a tisztelt bíróságot, hogy ugyan kit kellett volna beidézni tanúként? Netán Moldova Györgyöt vagy Thürmer Gyulát? Elképesztő, hogy 2015-ben, a magát függetlennek valló bíróság minden probléma nélkül asszisztál egy sötétlelkű kommunista belügyminiszter bűneinek elkendőzéséhez.

Persze mit is várunk egy olyan országban, ahol 25 év elteltével sem sikerült nyilvánosság elé tárni az előző rendszervben keletkezett ügynöklistákat. Valahogy ez sem a mostani, sem pedig az korábbi kormányzatoknak nem volt fontos. Nyilván nem nehéz kitalálni, hogy miért.

Most legalább végleg eldőlt, hogy a kommunizmus áldozatainak nem jár semmiféle elégtétel. Nagyjából így summázhatjuk a helyzetet a magyar igazságszolgáltatás valóságában: a jót meggyilkolták, a gonosz pedig elnyerte méltó jutalmat! Gratulálunk!

Jurenkó Ferenc
-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr387510272

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jurenkó Ferenc: A kommunizmus áldozatainak nem jár elégtétel 2015.06.01. 21:13:02

A volt belügyminisztert minden valószínűség szerint soha nem fogják elítélni az általa elkövetett gaztettek miatt. Ő és a már az élők soraiból távozott véreskezű bűntársai tehát mind megússzák a felelősségre vonást.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyán Zsóti 2015.06.01. 23:26:29

Narancsügyészséget qrtassad okoska,hozta a formáját,böszme elleni eljárásban receptgyűjteményt produkált 10000 oldalon.Trehány gecik.Ezügyben is a mennyiségre összpontosítottak a tákmatyik.

mikimackó 2015.06.01. 23:48:57

mintha a bizonyítékokkal lett volna a baj......, nem elég rámutatni, hogy keresztre vele......., ennyi erővel te is lóghatnál !

Albu 2015.06.02. 02:59:28

Egy csomóan el sem hiszik, hogy volt a kommunizmusnak áldozata.

Arthur Bloch 2015.06.02. 06:21:12

Tanulságos ügy:-tetszik avagy sem, de a Bíróság még igényli a szakszerű - bizonyított vádat!- "..végtére jogász lennek..." mondta Kecóka, - ez sem jött össze...Gyakorlat teszi a mestert ?!

lezsír (törölt) 2015.06.02. 08:29:54

"előre tudta, mi lesz az álláspontja Biszkuval kapcsolatban"

Tényleg? Vannak dolgok, amik köztudomású tények, amiket bizonyítani se kell, mint a számtani alapműveletek, meg hogy az idő telik, az évszakok sorrendje stb. Az is ilyen alapvető tény, hogy a holokauszt a világtörténelem legszörnyűbb, soha el nem felejthető népirtása volt. Erről törvény van, ellenbizonyításnak helye nincs. Az holokauszttagadás, amiért súlyos börtönévek járnak. És persze az áldozatok száma mindig annyi, amennyit a teljesen elfogulatlan zsidó "szakértők" beböfögnek. Eggyel se kevesebb, mert aki kétségbe vonja a fantasztikus számokat, az bizony bűnöző.

Egy holokauszttagadásos ügynél ha egy olyan "történész", vagy zsidó vagy akár a 2. vh utáni közoktatás, propaganda által kinevelt bármilyen embert kérdeznek meg, hogy volt-e holokauszt, akkor az is elfogult lesz. Meg eleve a törvény a bizonyítást, vitát nem teszi lehetővé. Tehát minek szakértő, minek a bizonyítás? Csak rá kell valakire mutatni, aki azt mondta, hogy nem "n", hanem "n-1" és máris megy a sittre. Ez amúgy egy jó kis holokausztipar paródia lehetne, ha élet menetére kimennének ellentüntetők, akik meg se szólalnának, csak állnának ott egy egyenpólóban, amire az lenne nyomtatva: n-1.

Tanulság, a holokauszt mára vallásos dogmává merevedett, a kommunizmus bűneit meg még el se ismerik.
A nürnbergi perekben vajon elfogultak voltak-e a bírák, ügyészek, szakértők, tanúk, ügyvédek?

Az ügynöklistákat tudjuk, sejtjük miért nem hozzák nyilvánosságra. Se a MASZOP, se a FideSS. Igen, mert nem csak a KISZ-ben nyomultak a karrierista jogászfiúk, neg a családjaik.

Ja és én egy szóval se mentegetem a mostani rezsim ügyészségét se...

lezsír (törölt) 2015.06.02. 08:38:11

Ha Kahler Frigyes problémás, akkor állítólagos náci háborús bűnösök pereiben se legyen szava a Wiesenthal Központnak meg a mindenféle klónjainak. Márpedig nem csak "szakértőt" játszanak, hanem ügyészséget, bíróságot is egyben. A bosszú népe. Nem igazságszolgáltatást folytat, hanem bosszút áll. A gójok meg pepecselnek joggal, törvényekkel, fair eljárással... Vicc az egész.

befano 2015.06.02. 09:28:47

Végre elválik a szar a májtól!
A "független bíróság " saját maga bizonyítja be elfogultságát a zsidókkal szemben, és utálatát a befogadó többséggel
szemben.
Hajrá QURCSÁNY ! Hajrá EU!

Veridicus76 2015.06.02. 10:38:16

A bíróságokról, ügyészségekről és a rendőrségtől rég ki kellett volna vágni a tetves kommunista patkányokat. Sajnos ez sem történt meg. Egyébként régesrég törvénybe kellett volna foglalni, hogy mindazok, akik a kommunista párt vezető testületeinek tagjai voltak legalábbis az 1960-as évek elejéig, azok automatikusan terrorista bűnszervezet tagjai voltak, és automatikusan le kellett volna sittelni őket. Bár leginkább kötelet érdemelnének.

profilo 2015.06.02. 12:43:13

Sméagol szabad!
A Gazda nem bántja Sméagolt.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.02. 13:17:14

@Albu: miután kommunizmus nem volt sehol a világon... magukat kommunistának nevező pártoknak, azok vezetőinek lehettek, voltak...
Csakhát még a wikin is ott a jelzés, hogy kellene valami hiteles forrás, bizonyíték is Biszku bűneit illetően.
Az a gáz, hogy itt nem az igazságot keresik, hanem szimpla boszorkány üldözés folyik.

A btk azon része meg, hogy "a ... rendszerek bűneinek tagadása"... közröhej kategória. Felőlem tagadja, aki akarja. Ha dokumentumokkal alátámasztott, történelmi tényekről van szó, magából csinál hülyét.

Ad Dio 2015.06.02. 13:29:40

@pythonozok:

Ő volt a belügyminiszter 1957-ben, amikor a forradalom vérbe tiprása utáni megtorlások voltak. MINDENÉRT ő felelt ami akkoriban (i)gazságszolgáltatás címén történt. Igen, az igazságtalan kivégzésekért és bebörtönzésekért is.

Bűnös a tetű.

Vagy szerinted ártatlan volna?

Ad Dio 2015.06.02. 13:33:49

@pythonozok:

"A btk azon része meg, hogy "a ... rendszerek bűneinek tagadása"... közröhej kategória. Felőlem tagadja, aki akarja. Ha dokumentumokkal alátámasztott, történelmi tényekről van szó, magából csinál hülyét."

Mint ahogy az is, aki vélelmez egy írott törvényt. Nem nagyon fontos hogy Te mit tartasz erről, hisz törvény van róla. Biszku elkövette a rendszer bűnei nek tagadása bűncselekményt és ezen felül a lőfegyverrel való visszaélést is. Dokumentáltan. Így az annál inkább érdekes, hogy a bíró elvtársnak hogy-hogy ez "elkerülte" a figyelmét.

Nem tudom hogy a régi kommer szimpatizánsai védik-e be, vagy a Fidesz akarja 2018 felé kitolni az esetleges ítélethirdetés dátumát, de ez az egész egy nagy kupac... az. És borzasztóan csúful helybenhagyja bennem a jogállamba és az igazságszolgáltatásba vetett hitet...

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.02. 13:40:01

@Ad Dio: nem, szerintem fogalmam sincs, hogy bűnös vagy ártatlan.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.02. 13:43:48

@Ad Dio: amikor írott törvényekre hivatkozol... belegondoltál, hogy ezzel az '56 utáni megtorlásokat is véded?
Megjegyzem, az az '56-os téma közel sem olyan egyszerű, fekete-fehér, ahogy azt a véresszajú jobbantak képzelik.

Muad\\\'Dib 2015.06.02. 13:50:04

@pythonozok:
Biszku egy DIKTATÚRA vezető embere volt. Innentől kezdve lehet vitázni a konkrét büntetőjogi felelősségén, de az biztos, hogy egy erkölcsi hulla. Az ilyen pereknek most már sok értelme amúgy nincs, a rendszerváltáskor kellett volna elvenni a nyugdíját (esetleg akkor lefolytatni egy büntetőpert), és adni neki a mindenkori minimum nyugdíjat és le lett volna tudva a dolog.
Az, hogy még mindig kiemelt nyugdíjat kap a pofátlanság teteje.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.06.02. 14:08:06

@pythonozok: nem tudom mire gondolsz pontosan...
de szégyen a balos utodpartokra h a legtöbb kivégzett egyszerű melós volt.

Ad Dio 2015.06.02. 14:17:59

@pythonozok:

Na még egyszer kérdezem:

Szerinted egy diktatúra belügyminisztere, aki levezényel egy forradalom véres megtorlását, ahol temérdek börtön és kötél általi halál kerül szétosztásra egy megszálló diktatúra nevében, az vajon bűnös vagy sem???

Ad Dio 2015.06.02. 14:20:43

@pythonozok:

A mai írott törvény egy demokrácia írott törvénye, amit választott parlament hoz. Az akkori egy diktatúráé volt, ahol a törvényt egy kis létszámú csapat hozta.

Számomra - aki hiszek a demokráciában - az egyik legitim, a másik nem az. Így természetesen a mai törvényre hivatkozva nem védem az akkorit.

Ad Dio 2015.06.02. 14:26:42

@pythonozok:

"Megjegyzem, az az '56-os téma közel sem olyan egyszerű, fekete-fehér, ahogy azt a véresszajú jobbantak képzelik."

Édesapám ott volt egyetemistaként. Nem az újkori legendagyár alapján ítélem meg '56-ot. Valóban nem lehet fekete-fehérnek tekinteni. De mint minden forradalomnak volt a magjában valami elemi erejű. És ez az erő a diktatórikus megszálló hatalom ellenében formálódott. Ezt leverte és vérbe fojtotta a hatalom. És ezt a megtorlást Biszku Béla vezette. Az, aki ma büntetlenül a szemébe nevethet az áldozatoknak és hozzátartózóiknak. Aki 240ezres nyugdíjat kap azért, mert valaha bűncselekményeket követett el és talpnyalonca volt egy katonai diktatúrának.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.02. 14:30:24

@Ad Dio: fogalmam sincs, valójában mit tett, mi dolga volt.
Az ítéleteket a bíróságok hozták, nem személyesen Biszku.
A végrehajtást sem ő intézte, amennyire tudom.
Számomra az is kérdéses, hogy az akkori vezetésnek volt-e bármi beleszólása a dolgokba, nem a ruszkik irányítottak mindentm

Ami a törvényeket illeti... ha szerinted a mostani kormány törvényei kúlönböznek az akkoriaktól... utalnék az Alkotmány felszámolására, visszamenőleges hatályú törvényekre, a parlamenti választások alacsony részvételi arányával való visszaéléssel... (lásd módosított körzetek, és egyéb apróságok, mind a fideszre szabva)
Szóval izé...

Ad Dio 2015.06.02. 14:46:06

@pythonozok:

"ha szerinted a mostani kormány törvényei kúlönböznek az akkoriaktól... utalnék az Alkotmány felszámolására, visszamenőleges hatályú törvényekre, a parlamenti választások alacsony részvételi arányával való visszaéléssel..."

Pedig... lényegi különbség van. Én sem lelkesedek minden megmozdulásáért a jelenlegi hatalmaknak. Ott volt pl. 2006 ősze ugyebár. De ma megva a lehetőségem rá, hogy ha nem tetszik valami, elzavarjam a francba az aktuálist és újat ültessek a helyébe. Mint ugye 2006 után meg is esett.

Akkoriban ha kinyitottad a szád, beleléptek csizmával. És akkor még jól jártál ha nem kellett elvenned a kötélverő egy szem lánykáját...

"fogalmam sincs, valójában mit tett, mi dolga volt."

2015... egyik idióta a nácikat mosdatja... a másik idióta a kommunistákat... szomorú ez... legalább az alapokban egyet kellene érteni...

A belügyminiszter FELELŐS az igazságszolgáltatásért. Nincs olyan, hogy tőle "függetlenül", az ő felelős érintettsége nélkül hoz ítéletet magyar bíróság. De csak csűrjed, csavarjad, mosdassad a szerecsent... mert ugye...

profilo 2015.06.02. 14:49:13

@pythonozok:

"Számomra az is kérdéses, hogy az akkori vezetésnek volt-e bármi beleszólása a dolgokba..."

Ez már a nyilasok és a német megszállás utáni kormány tagjainak büntetőperében is nevetséges,szánalmas kifogásként hangzott.

Ad Dio 2015.06.02. 14:52:31

@profilo:

Csak tudod az egyenlők közt vannak egyenlőbbek... és ezért nem kell azonos módon megítélni mindenkit...

:-/

bölcsbagoly 2015.06.02. 14:54:37

@pythonozok: okoska, ha valaki pont éppen akkor belügyminiszter, ergo az utasitások kútfeje, akkor ehhez még milyen bizonyiték kellene szerinted?

bölcsbagoly 2015.06.02. 15:00:04

@Ad Dio: hagyd, ez vagy egy hülye bigott komcsi, vagy troll! normális ember semmiképpen sem lehet.

kvadrillio 2015.06.02. 15:18:36

HMM....A ZSIDÓK IS CSAK AZÉRT TUDNAK KÁRPÓTLÁSKÉNT MILLIÁRDOKAT MEGKAPARINTANI , MERT KÖZTUDOTTAN EGY TELHETETLEN FAJTA ! :o)))))

kvadrillio 2015.06.02. 15:37:45

dr. Kahler Frigyes

1942. szeptember 12-én, Mátészalkán születtem. Édesapám n. Kahler Frigyes, édesanyám n. Rothauser Magdolna - mindketten gyógyszerészek voltak. Magyar állampolgár vagyok 1960- ban érettségiztem az Esze Tamás Általános Gimnázium humán tagozatán. Gimnáziumi éveim alatt sikeres pályamunkát készítettem történelemből, amelyet az akkori Oktatásügyi Minisztérium díjazásban részesített.
1960. őszén iratkoztam be Szegeden a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karára, ahol 1965. március 25-én summa cum laude minősítéssel diplomát szereztem (diploma száma:374/1966.R.). Az egyetemi tanulmányaim alatt orosz és német nyelvből tettem zárószigorlatot.

1964. augusztus 1-én a Debreceni Járásbíróságra neveztek ki joggyakornoknak, majd a diploma megszerzése után fogalmazónak. 1967.november 23-án sikerrel tettem le a bírói-ügyészi szakvizsgát (7/2/1967 szám).

1968. januárjától bírói kinevezést kaptam a Hajdúböszörményi Városi Bíróságra ahol polgári ügyszakban kezdtem meg bírói működésemet. 1970. januárjától - anyagi okokból - rövid időre meg kellett válnom a bírói pályától és 1972. január 31-ig jogtanácsosi teendőket láttam el három mezőgazdasági termelőszövetkezetnél. 1972. február 1-től ismét Debrecenben folytattam a bírói pályát, mint büntető ügyszakos bíró.

1976. márciusától a megyei bíróság elnöke felrendelt a Debreceni Megyei Bíróság büntető fellebbviteli tanácsába, s 1978 szeptemberétől a miniszter véglegesen a Debreceni Megyei Bírósághoz osztott be, megyei bírói munkakörbe (20 635/1978/2 IM.II.1).

Időközben - 1974. szeptemberében - beiratkoztam a Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karára, ahol történelem szakos középiskolai tanári oklevelet szerezem jeles minősítéssel (diploma szám 864/1977.).

1978-ban doktori disszertációm megvédése és a doktori szigorlatok letétele után – summa cum laude minősítéssel - az Egyetem bölcsészdoktorrá avatott (373/IV/56/1978 szám).

1985/86-ban az Igazságügyi Minisztérium szervezésében egy kriminológiai kutatási programban vettem részt. „A bűnözés elleni küzdelem társadalmi és jogi eszközei” című záró-dolgozatot 1986.szeptember 29-én védtem meg eredményesen. ECDL vizsgát 2005.február 15-én tettem (HU-VSP128000000277).

Bírói pályámat 1987.szeptember 1-től a Heves Megyei Bíróságon folytattam, mint megyei bírósági elnökhelyettes. Ebben a beosztásomban a büntető ügyszakot vezettem.

1988. január 1 napjától az igazságügy-miniszter kinevezett a Jogi Szakvizsgabizottság tagjává. (24 013/1987.IM II/2). Cenzori tevékenységemet a mai napig gyakorolom.(93 008/1991.IM XII). Részt vettem a szakvizsga tananyagának felülvizsgálását végző bizottság munkájában. Ugyancsak rendszeresen foglalkozom a fogalmazók oktatásával, vizsgára való felkészítésével is.
2011. július 9.-én a közigazgatásai és igazságügyi miniszter az Igazságügyi Szakértői Vizsgabizottság tagának nevezett ki (XX-ISZFO/2071/2011)

1991. január 1 napjától pályázaton elnyertem az Igazságügyi Minisztérium főosztályvezetői állását és a miniszter a Büntetőjogi Főosztály vezetésével bízott meg, mint a minisztériumba berendelt bírót.

Főosztályvezetői szakmai tevékenységemet a miniszter 1993-ban „kiválóan alkalmas” minősítési kategóriába sorolta (74 089/1993).
A főosztályvezetői tisztséget 1994 július 1 napjáig töltöttem be.

Az igazságügyi minisztériumi szolgálatom alatt az Antall - kormány által 1993-ben létrehozott kormánybizottság - Történelmi Tényfeltáró Bizottság -elnökeként végeztem kutatói feladatokat részben az 1956-os forradalommal, illetve a forradalom megtorlásával kapcsolatos jogalkotás és ítélkezési gyakorlat körében. A második és a harmadik semmisségi törvény előkészítése, valamint az élettől való megfosztás és a személyes szabadság megvonásával összefüggő kárpótlást rendező törvény megalkotása során kutattam (1944-től) a legújabbkori jogalkotást és a büntetőjog alkalmazásának kérdéseit.

Az általam vezetett főosztály készítette elő a Büntető törvénykönyv.1991, 1992 és 1993 évi módosítását. 1994. július 1 napjától - kérésemre - a miniszter ítélkező bírónak osztott a Veszprém Megyei Bíróságra. 1997. június 1 napjától a büntetőkollégium vezetésére kaptam kinevezést (47 244/1997/7 IM), s jelenleg is ebben a beosztásban dolgozom. Az irányadó jogszabályok szerint a köztársasági elnök – a felső korhatár elérése okán –1912.-ben felmentett bírói tisztságem alól.
A kollégium vezetése mellett a veszprém Megyei Bíróság sajtószóvivői feledeteit is ellátom.
1981-től oktatok különböző egyetemek jogi és bölcsész karán. (1981 - Miskolci Egyetem, majd 1991-1994 ELTE, 1994-től Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogtörténeti Intézet, 2004-ben Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történettudományi Intézet)

Eddigi tevékenységemért az alábbi elismeréseket kaptam:.......

....Ő is a cocilizmust támogatta ??? :O))))) szép magyarosch neve vaN A SZÜLEINEK ! :)))

kvadrillio 2015.06.02. 15:39:56

@kvadrillio: ...MINDIG A SIDÓK KEVERIK-KAVARJÁK A SZART...., VERIK A HABOT ! :)))))

kvadrillio 2015.06.02. 15:42:44

@kvadrillio: ...ÉS NEKI IS VAN ALAPÍTVÁNYA, AMELYIK MILLIÁRDOKAT NYÚL LE !!!!!

ECCER VÉGIG ZONGORÁZOM KIK IS VANNAK MOST ALAPÍTVÁNYOK VEZETŐ BEOSZTÁSÁBAN ! :o) ÉERDEKES LESZ BIZTOS...:o)

NU, EZÉRT SE MENJENEK A MAGYAR FIATALOK KÜLFÖLDRE DOLGOZNI , HANEM FOGLALJÁK EL A TÖBB MINT 83.000 ALAPÍTVÁNYT ÉS AKKOR JÓL FOGNAK ÉLNI ! :)

Ad Dio 2015.06.02. 15:56:15

Nem lehetne esetleg ezt a "Kvadrillo-t moderálni? Az rendben hogy elmebeteg, de picit kezdi elvetni a sulykot. Szvsz.

kvadrillio 2015.06.02. 16:16:09

Megbüntettek egy izraeli katonát, mert disznóhúsos szendvicset evett
Megbüntettek egy izraeli katonát felettesei, mert disznóhúsos szendvicset evett, miközben a hadsereg egyenruháját viselte. Ezzel megsértette a katonaság kóser ételekre vonatkozó szabályát - közölte az izraeli hadsereg kedden.

A katonaság közleménye szerint a "szabályok és előírások" megsértése miatt szükség volt a katona fegyelmezésére. Először tizenegy napos börtönbüntetést szabtak ki rá, de miután a katona családja a médiához fordult segítségért és egy törvényhozó is írt a védelmi miniszternek az ügy kapcsán, enyhítették a büntetést. Így végül a szabálysértő katonát ugyanennyi időre egy katonai támaszponton zárták el.

Az izraeli rádió szerint a katona az Egyesült Államokból, Bostonból költözött nemrég Izraelbe, és nem volt tisztában a katonák étkezésre vonatkozó szigorú szabályokkal. A szendvicset nagymamája készítette.

A kóser étkezésre vonatkozó előírások meghatározzák, hogy mely ételeket fogyaszthatja egy zsidó ember. A háztáji állatok közül kóser az, amely páros ujjú patás és kérődző, mint a tehén, a bárány és a kecske. A disznóhús fogyasztását szigorúan tiltják a judaizmus tanai.
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Hozzászólások

...ÉS EZEK BÜSZKÉK A ZSIDÓ KULTÚRÁJUKRA ???? :o)))))))))))))))))))))))))))))

...és mondogatják, hogy a magyaroknak nncs is kultúrájuk csak bőgatyájuk ??? :O)

Bernik 2015.06.02. 16:48:38

"A bíróság hétfői döntésében az indoklás a légvérlázítóbb."
Végre valaki leírta! Ennél már csak az tűrhetetlenebb, hogy az öt éven át kétharmados hatalom majd ezt a tegnapi szégyent is mások nyakába varrhatja! Mintha bizony nem ők íratták volna az új, "nemzeti" alkotmányt MSZMP Politikai Bizopttsági tagokkal!!!
Itt a fényességes erdedmény. Remélem, a jövő generációk örökre megjegyzik e neveket!
A Nürnbergi Per bírója, ha a náci párt korábbi tagja lett volna, ő sem találhatott volna "szebb" mentegetést a tömeggyilkosok számára, mint a tegnapi indoklásban hallhattuk a történelmi és jogi felelősség "elkülönüléséről". Hiszen Göbbels, Göring, Hess és a többi náci disznó esetében talán konkrét gyilkosságokat bizonyítottak rájuk?
Szégyen ez az "elvi" alap az "indoklásban"!
Aztán a konkrétumok szintje legalább ennyire:
A nem kommunista szakértő aggályos a bírónak, de azért biszku öccsét javasolja tanúnak!!!!! Jellemző.
A kommunista bűnök tagadásának bűncselekményéről meg egyszerűen "megfeledkezik", mert arra már hazudni se tud mit.
Gratuláció a "nemzet" kétharmados kormányának. Pezsgőt bonthatnak a kommunista gyilkosok, a rózsadombi medencéik partján!

anyadmajma 2015.06.02. 16:54:16

@bölcsbagoly: nem is vagyunk normálisak, te hazaáruló bolsevik geci.
LIBSIK vagyunk és a gyurcsány kottájából játszunk:)

Zollerbá 2015.06.02. 16:57:29

Biszkuék győzelme
Ma az antikommunisták népe utcára vonul, hogy meghallgassa a megélhetési kommunistázókat és kommunista csatlósaikat a világ elkommunistásodásáról. Épül a posztkommunista Magyarország.

Biszku Bélát perbe fogják. Nincs jelentősége. Biszku Béla megnyerte ezt a pert. Biszku Béláék már réges-régen megnyerték ezt a pert. Egy korszak lezárul, az utolsó illúzió is szertefoszlik. Vesztettünk. Mi, antikommunista magyarok vesztettünk. A kommunisták nyertek. Minden szinten, szinte mindent. A 92 éves aggastyán pere jó summázata szánalmas helyzetünknek. Egy odadobott konc nekünk, a hülyéknek: „Nesztek, rágjátok!”

A kommunisták mindent megnyertek. Megcsinálták a rendszerváltást. Kitalálták az új, az ő demokráciájukat, megalkották hozzá az új rendszer új elitjét, a posztkommunista eliteket: a kulturális, a tudományos, a média, a gazdaság és a politikai eliteket mind ők alkották meg. Minden, amit ma Magyarországon látunk, az ő alkotásuk.

MDF, SZDSZ, Fidesz… ezeket Grósz Károly dolgozószobájában találták ki. Ők döntötték el, hogy kik kerülhetnek oda a húsos bödönökhöz a nagy újraelosztások idején. Ők döntötték el, hogy kik ülhetnek oda az „Ellenzéki Kerekasztalhoz”, mellyel el is dőlt, hogy kik lesznek az új rendszer szereplői. Ők adták a pénzt és a kapcsolati tőkét az új pártok szervezéséhez, de a ’90-es kampányhoz is. Aki nem volt megfelelő nekik, nem volt megbízható számukra, azt már a kezdet kezdetén eltaposták.

Miért nyerhettek ők?
Weimar vagyunk. Nagyhatalmi döntésre felülről ránk akasztották a demokráciát, mint egy rongyot. A magyar ember sosem volt antikommunista. Jó, ha egymillióan vagyunk ebben az országban antikommunisták. A magyar embert sosem érdekelte ez a kérdés. Csak minket, egymillió hülyét érdekelt, családi és erkölcsi okból. Csak nekünk, egymillió hülyének volt fontos, hogy a diktatúra utódpártja eltűnjön. Ebből csak mi csináltunk erkölcsi ügyet a magunk számára, a többinek ez soha nem volt ügy.

Ebben az országban jól, igen jól megélnek emberek az antikommunizmus bizniszből több mint 20 éve. Kihasználták az elkeseredésünket, a tehetetlen igazságérzetünket, a többség által meg nem értettségünket. Csak szavazatok voltunk nekik mindig is. Semmi több. Hittünk bennük még akkor is, ha sejtettük, hogy ők is abból az akolból valók.

Minden csak színjáték volt és szemfényvesztés. És a csillámpor szórás folytatódik, az antikommunizmus biznisz ma kapósabb üzletág, mint valaha. Nekünk, antikommunista magyaroknak megmondják, hogy ki a kommunista. A dolog már teljesen szürreális: kommunista lehet bárki és bármi. Egy wc-dekli, egy mozgó jármű, az Európai Unió vagy a német kancellár – nem számít. Időben változik, hogy éppen mi a kommunista, mert a kommunista az, akire, amire rámutatnak. És mi hisszük. Hisszük, mert hinni akarjuk. Mert nem akarjuk elhinni, hogy ennyire becsaptak minket azok, akik több mint 20 éve jól megélnek a kommunistázásból. Nem akarunk szembenézni a valósággal, azzal, hogy egy korszak lezárult, és mi vesztettünk. Meggyilkolt szeretteink, felmenőink már soha itt a földön elégtételt nem fognak kapni, de a megélhetési kommunistázók élhetnek boldogan, és szónokolhatnak az országgyűlésben arról, hogy ki itt a kommunista. A kommunista pedig köztük ül, ő is kommunistázik, és magában röhög rajtunk.

Mi vagyunk az az egymillió antikommunista magyar birka, aki meg is érdemli, hogy rajtunk röhögjön. Igaza van. Ő megcsinálta. Valóban megcsinálta.

Ma az antikommunisták népe utcára vonul, hogy meghallgassa a megélhetési kommunistázókat és kommunista csatlósaikat a világ elkommunistásodásáról. Épül a posztkommunista Magyarország.

Ügynöktörvény, lusztrációs törvény? – hiú ábránd. Ha megszületne, akkor is a posztkommunisták írnák meg, és úgy írnák meg, hogy nekik jó legyen. A hálózatok országában élünk. Posztkommunista hálózatok küzdenek egymással a hatalomért. A titok felfedése nem érdeke senkinek, mert amíg a titok titok marad, addig lehet zsarolni, embereket kézben tartani, hálózatot működtetni. A viszont zsarolási potenciál mindig biztonságban tartja ezt az elitet. Az utódpárt, és az ellen-utódpárt politikai váltógazdálkodása posztkommunista politikai rendszerünk stabilitásának alapja.

Az antikommunista harcot elvesztettük. Biszkuék nyertek. Őket már csak a Jóisten vonhatja felelősségre, és a földön nem, csak a túlvilágon nyerhetnek igazságtételt elhunyt családtagjaink, a kommunizmus áldozatai. Szégyellnünk kell magunkat azért, mert nem voltunk elég erősek ahhoz, hogy kiharcoljuk értük az igazságtételt.

Mostantól viszont azon kell lennünk, hogy szétverjük a posztkommunista Magyarországot, és helyén fölépítsük azt a polgári Magyarországot, amit már régen megálmodtunk! Ezzel tartozunk az áldozatoknak, tartozunk utódainknak és önmagunknak is.

Megyesi Mózes
(volt önkormányzati képviselő,
Fidesz, Erzsébetváros)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.02. 17:18:26

Szerintem helyes, hogy a bíróság a jogszabályok alapján ítélkezik, s nem előítéletek alapján.

Biszku egy mocskos majom, de nem érdemes miatta felrúgni a jogállamiságot.

MEDVE1978 2015.06.02. 17:44:07

Sok-sok tévhit van itt forgalomban. A holokausztról annyit, hogy azzal nem nagyon volt szembenézés - több szempontból sem. Abból sem, hogy valóban Magyarországon ment az egyik leggyorsabban a dolog, Eichmannak könnyű dolga volt, a lakosságot nem nagyon zavarta, hogy a zsidókat kitelepítik. Persze sokan szarnak a másik oldalára, ami pedig az, hogy a magyarok, akik bementek a zsidók házaiba, elvették az utánuk maradt ingóságokat itt csak azt érdekelte, hogy a sok szerencsétlen év és nélkülözés után némi pénzhez jussanak. Valószínűleg nem sokakban tudatosult, hogy ez a zsidók kiirtásával párosul.
Így egyik oldalról sem volt szembenézés a holokauszttal, vannak akik negligálják és vannak akik abszolúttá és általánossá akarják tenni a felelősséget és a bűnt, gonosznak tekintik a kisembereket.

1956-ot illetően is rengeteg aspektus van. A felkelésben ugyanúgy részt vett az egykori nyilas, a bűnöző csürhe, mint a jövőben bízó nyilas, vagy az önszerveződésben hívő és Rákosi sleppjét, valamint az oroszokat utáló munkás, paraszt, értelmiségi vagy akár volt kommunista. A leverő oldalon ugyanúgy részt vett a visszajönnek a nácik szövegnek bedőlt primitív munkás, a hithű kommunista és az oppurtunista szadisták, Rákosi és Gerő egykori keretlegényei is.
Messze van a fekete fehértől, nagyon messze.

56 megbukott rengetegen kimentek. A maradékot először megtörték, utána viszont a társadalom gyakorlatilag kiegyezett Kádárral. Mindenhol a kádári, aki nincs ellenünk, velünk van működött. Bár nagyon magasra senki nem törhetett pártkarrier nélkül, az átlagembernek átlagélete lehetett különösebb párt zavartatás nélkül. Aki ellenük volt azt persze ütötték.

És itt a kulcs: mivel a hatvanas évektől a társadalom kiegyezett a hatalommal, a rendszerváltás is vértelenül, kiegyezésesen ment végbe. Ha valaki "igazságot" akart volna, itt kellett volna megtenni, bár én még emlékszem a 90-es évek elejére, amikor a hangsúly a rehabilitáláson és a kárpótláson volt, nem pedig a bűnösök megbüntetésén. Nyilván a vonalat nagyon nehéz lett volna meghúzni, ki a bűnös és ki nem.
Így se Kádár, se Biszku, se semmilyen fontosabb politikus nem állt bíróság elé.

Mivel nem volt meg ez a definíció (miért bűnös és ki), ezért később nem is lehetett sikeres az egész "igazságtétel". Ráadásul a magyar nép 1994-ben úgy döntött, hogy fontosabb neki, hogy nyomorog, mint az, hogy az urak az exkomcsik és a liberálisok. Orbán Viktor is érezte az első kormányzása alatt, hogy nincsen igazából igény mindenféle büntetgetésre, kétharmad nélkül nem is kezdett bele, hogy igazságszolgáltási eszközökkel próbálja az akkor még aktív exkommunistákat (Hornék) kicsinálni.

ÉS akkor eljön 2010, Viktor 2/3-ot szerez. Ekkor a kulturkampf jegyében a jobboldali csúcsportál újságírói feltúrnak még egy kriptokommunistát, aki fél lábbal a sírban van. Meginterjúvolják, jól átvágva az öregembert, majd felháborodottan kiposztolják, hogy ez a gonosz komcsi még mindig hisz abban, hogy neki van igaza. A történetet felkapja a sajtó, nomeg a két jobboldali párt. Innentől egyenes út vezet a perig és a bíróságig.

Mi következik ebből? Sok minden. Az első, hogy soha senki nem húzta meg ki a bűnös. Szerintem a falusi pártitkár vagy a KISZ titkárok döntő része, aki még nem is élt vagy gyerek volt 56-ban, nem bűnös vagy legalábbis nem annyira, hogy bármi miatt így, X év múltán el kéne ítélni. A megtorlások utáni világban nagyon kevés emberről gondolom, hogy bűnös lett volna. 56-ban többek lehettek bűnösök, de ott sincs semmilyen vonal húzva, soha senki nem próbálta ezt meghatározni, definiálni. Így akár Biszku is bűnös lehetett.
A másik, ami következik belőle, az, hogy ez egy kirakatper, ha úgy tetszik koncepciós per. Kísérlet sem volt arra, hogy Biszkut bármilyen kontextusban elhelyezzék, milyen szinten és hogyan bűnös. Egyszerűen az a koncepció, hogy: Nézzétek még él ez régi komcsi. 56 után pozíciót töltött be. Még el lehet ítélni. Na, mindegy milyen jogcímen, de húzzunk rá valamilyen ítéletet, mielőtt meghal.

Ezzel el tudjuk adni szavazóinknak, hogy igazságot tettünk, a komcsikat meg elítéltük. Holott ettől messze vagyunk.

Egyszerre örülök és vagyok szomorú, amikor a Biszkus hírt olvastam. Szomorú vagyok, mert ő valószínűleg egy bűnös volt, akit nem büntettek meg. És örülök, mert a szánalmas koncepció megbukott.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2015.06.02. 17:58:03

A tanulság az a történetben, hogy az elsőfok annyira kiszolgálni akarta a kormányzatot, hogy nagy igyekezetében hibát hibára halmozott, és ezt a fellebvitelnél belátták.

Ad Dio 2015.06.02. 18:50:34

@MEDVE1978:

Szépen megmagyaráztad, hogy a csík tolja a repülőt, aztán meg buzgón nekiláttál kicsit megsikálni a szerecsent... brávó...

Halott emberek néznek rád. Azért ölték meg őket, mert útjában voltak egy elnyomó diktatúrának. Ezen emberek halálának központi felelőse az akkori belügyminiszter, Biszku Béla volt.

Ennyi.

A többi rizsa meg bla-bla. Amiben ha a kommunistát nácira cserélnénk és Biszku helyett mondjuk Eichman-t írnánk, valószínűleg kiverné a biztosítékot. Joggal.. nálam is... csak én nem tartom indokoltnak a kettős mércét.

Ad Dio 2015.06.02. 18:56:24

@maxval bircaman szerkesztő:

Helyes lett volna... ha aszerint ítélkezik. De nem ezt tette. Lőfegyverrel való visszaélés? Kommunizmus bűneinek tagadása? Ezek dokumentált bűnök. Legalább ezeket bevarrta volna a tetű nyakába. De nem: ez a senkiházi zsebrohadék belenevethet az arcába azoknak akiket anno megcipőzött.

Ez az ügy nagyobb sebet ejtett a magyar jogállamiságba és demokráciába vetett hitemben mint az elmúlt 20 év összes szarsága együttesen...

Ad Dio 2015.06.02. 19:00:19

@maxval bircaman szerkesztő:

És hogy értsd: nem kívánom hogy börtönbe kerüljön. Aggastyánokat bevarrni ostobaság. De el KELL ítélni. Nem miatta, hanem az áldozatok miatt. Aztán kegyelmet adni neki és menjen amerre lát.

Ja és az én adómból ne adjanak neki 240.000-et! Valami alamizsnát maximum. Vagy azt se.

bölcsbagoly 2015.06.02. 19:01:17

@Bernik: ezek a birák leválthatatlanok! Még a nyugdijkorhatárt betöltötteket is megvédte az EU s nem engedte leváltani őket! Ráadásul ez a mostani tanácselnök nem is idős, tehát hosszú évekig oszthatja itt az észt s az itéleteket!
süti beállítások módosítása