Egy kép, nem több, egy jól elkapott pillanat, amely önmagában tömöríti az elmúlt 25 esztendőt, de talán még sokkal többet is.

kep2.jpeg

Fotó: Béli Balázs

Ha jól megnézzük ezt a fotót, rajta van ezen az elmúlt évtizedek összes értelmetlen beruházása a stadionoktól a völgyhídig és az összes politikus, Horn Gyulától Orbán Viktorig. De sajnos, ami ennél is sokkal szörnyűbb, hogy rajta vagyunk mi magunk is.

Ott vagyunk a képen az egykedvűn szemlélődő rendőr mögött, ott vagyunk a kerítésbe gabalyodva, és ott vagyunk a határ túloldalán is szétszórva a világban. Ez a fotó rólunk szól. Rólunk, magyarokról, a korrupt és romlott politikusainkról, a kudarcokról, az ötmillió határon túli magyarról és a már csak apolitikusan és szkeptikusan szemlélődő milliókról.

Ez a kép betekintést ad az elmúlt évszázadokba is. Elcsépelt közhely, de a történelem megismételte önmagát. Mint a múltban már oly sokszor ismét mi lettünk Európa védőbástyája. Pont ugyanúgy, mint régen, a Nyugatról jó szavakkal és tanácsokkal bőven ellátva, de gyakorlatilag magára hagyva.

Egykoron a törökkel küzdöttünk ezen a vidéken, most pedig a napi szinten ezer szám érkező menekültekkel próbálunk valamit kezdeni. Akárcsak régen, most is tudjuk jól, hogy ezt a problémát nem vagyunk képesek mi maguk megoldani. De ezért kötelességből küzdünk vele, kétség kívül már a vérünkben van.

Ezek mind-mind ott vannak a képen, nézni kell egy pár percig gondolkodni és tényleg minden látható…

Jurenkó Ferenc

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr357737954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AntiChrist 2015.08.28. 00:44:24

@pamut: Jól van, csak egy sima, mezei kis kezdő troll vagy. Eddig 3/10, de gyakorolni, gyakorolni szorgalmasan - fog az jobban is menni. Lehet ez még 4/10 is egy szép napon :D

pamut 2015.08.28. 01:20:59

@AntiChrist: Tudtam én hogy gyáva vagy beismerni hogy hazudtál :) Helyette marad menekülőútnak a jó öreg személyeskedés, nyilván könnyebb mint tartani a hátad a rágalmazásodért :)

igazi hős 2015.08.28. 01:47:21

@Tudományos libsizmus: Nem is tudom miért nem az osztrák határőröket említed '56-ból. Oda is kívántál volna egy ugyanilyen tűzparancsot, te idióta kommunista?

AntiChrist 2015.08.28. 02:39:11

@pamut: Jól nyomod, kisapa ;) Csináld még, legalább röhögünk egy jót, miközben ez a siserehad elárasztja Európát :D

n3spr3ss0 2015.08.28. 06:26:50

@Medgar: Melyiket? Hogy ebben az évben 270-en kértek letelepedési engedélyt a 170 ezerből,a többi menne tovább,de az idióták fontoskodnak,ujjlenyomat,stb.

Nick Leeson 2015.08.28. 06:41:25

Látom a cikk senkinek sem jött át...
A kép nem a menekültekről szól!!!!
A kép arról szól, hogy az elmúlt 25 évben,bármi is felmerült az országban, arra mindenféle érdekek, butaság, hozzá nem értés, és magáncélok miatt adtunk valamilyen választ, ami utólag egyértelműen rossz volt. Mindez persze iszonyatosan sok pénzbe, energiába, emberi erőforrásba került. A pozitív véreredmény pedig rendszerint elmaradt!
Ezt a kaptafát rá lehet húzni egészen Bős-Nagymarostól kezdve, a most átadott esztergomi vasútig MINDENRE!!! Ez nem párt és kormányfüggő! Ez egy Magyar mentalitás! Bármit is csinálunk, bármennyit költünk, jóformán SEMMIVEL nem leszünk előbb. Mert mindent képesek vagyunk elkúrni!!!!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.08.28. 07:34:50

@A megvalósult amerikai ólom..:
Tehát elköltünk egy csomó pénz arra, hogy eljussanak oda, ahova amúgy is mennek maguktól, önerőből? Zseniális. Kíváncsi vagyok mennyit szánunk arra, hogy kutassuk, hogy lehetne elérni, hogy az eső lefelé essen :)

Medgar 2015.08.28. 07:40:26

@nespresso: "Az idióták fontoskodnak" Az idióta eu idióta előírásait idiótán betartják. Egyébként tényleg azt kéne tenni amit a szerbek. Ja mégsem mert az eu tagjai vagyunk, így van némi kötelességünk is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.28. 07:41:18

@Krisz11:

"meg őt is kb egy féregnek nézik."

Csak annak nézik, ami.

midnight coder 2015.08.28. 08:03:44

@Medgar: A fő gond az, hogy itt tényleg nem egy-egy országnak kellene lépnie, hanem az EU-nak. Az EU viszont nem fog értelmeset lépni addig, amíg a bevándorlók rá nem robbantják az ajtót a bürokratákra és ki nem kiáltják az európai iszlám államot.

midnight coder 2015.08.28. 08:07:00

@igazi hős: Persze. Az 56-ban kiáramló magyarok egytől-egyig írástudatlan iszlamisták voltak akik a szociális segély kedvéért hagyták el a kontinenst ahol éltek. Mert ugye azért Afrikában, vagy a Közel-keleten sem lőnek mindenhol, aki csak menekülni akar, az közelebb is találhat nyugis helyet magának. Nem véletlenül vágyik minden "menekült" a németekhez vagy a svédekhez, hollandokhoz, és egyik sem Pl a bolgárokhoz.

hétköznapi libsizmus 2015.08.28. 08:11:11

@midnight coder:
Az EU vezetése akkor se fog lépni, több okból:

- mert nincs igazi vezetése a jelenlegi struktúra szerint

- mert a két főfunkcionárius fajsúlytalan részeges bolond

- mert a libsi ideológia annyira megfertőzött mindent, hogy újra kéne gombolni a kabátot, de az nem lesz könnyű ezekkel

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.28. 08:34:11

@hétköznapi libsizmus:

Van még egy negyedik ok is. Annyi muszlim él már náluk, hogy félnek a már az országaikban élők lázadásától.

Persze ezzel csak még többen lesznek, ami tovább csökkenti az adott országok vezetőinek mozgásterét.

seahawks 2015.08.28. 09:07:18

miért hagyott volna minket magára európa? milliárdokat kaptunk eddig is és még fogunk is, amiből szépen meg lehetne oldani az ügyet, csak a politikusaink lenyúlják a pénzt, ezért marad nyakunkon a probláma

na__most__akkor 2015.08.28. 09:07:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"@Csatos Bambi:És a németek befogadják az összes szírt, hogy aztán Németországban folytassák egymás gyilkolását."

Úgy esett (és ez már történelem...) hogy éppen 24 órás szolgálatban voltam (ÜTI, azoknak, akik tudják mijalófasz ez a rövidítés), tehát OTT VOLTAM, amikor a baltás azeri kinyírta az örmény OSZTÁLYTÁRSÁT. A Katonai Főiskolán.
most: Magyar Néphadsereg, lásd a rommmezőt a buszpályaudvar mellett...

Egy rémálom volt a kivizsgálás, mert senki -- mégegyszer senki, mondom SENKI -- nem merte azt mondani, hogy "hátigen, az azeri-örmény ellentét", és "ezeket nem lett volna szabad egymás közelébe engedni"
Mindenesetre, az akkori Katonai Főiskolán lett volna hét külön épület lefektetni ezeket a faszikat.

Meg külön szakasz (=osztály) az oktatáshoz.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.08.28. 09:10:20

Nem, azt mutatja meg hová vezetett az ostoba vadlibsi EU töketlenkedése.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.08.28. 09:18:04

@Csatos Bambi: Nem, azt a fidesz csinálja. Mások nyomorából csinál a hozzád hasonló aljadékoknak gyűlöletkampányt pár mocskos szavazatért cserébe. Ennek során pedig igenis összemossa a gazdasági bevándorlókat a halál elől menekülőkkel. Persze a kettő össze is függ.
Nyilvánvaló, hogy ezeknek az embereknek nincs itt helyük. Nyilvánvaló, hogy ezt meg kell oldani... bár én nem hiszek abban, hogy ez közös fellépés nélül megoldható. Pont Viktor kampányolt, hogy nemzeti bevánodrókezelés legyen, tessék itt az eredménye. Az éppen csatos bambiként kommentelő bérszoponc örvendezik, de megoldás nincs. Annál pedig, hogy mások halálából népszerűséget akar valaki magának nincs lejjebb. És ez a fidesz.

Jolka40 2015.08.28. 09:29:44

@Nick Leeson: Ha elgondolom, hogy ezt a pengés drótot 50 fokban húzták fel szerencsétlen közfoglalkoztatottak, most meg úgy mennek át rajta, mint kés a vajon...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.08.28. 09:34:49

Na hála Istennek itt az egyik első barom már legalább ballibezett egy jót!

high up! 2015.08.28. 09:40:39

"Mint a múltban már oly sokszor ismét mi lettünk Európa védőbástyája. "

Mint már olyan sokszor, ismét Átlaghülyemagyarok vagyunk.

Mint már olyan sokszor, ismét elképzelünk valamit ami nem igaz, majd hosszú évekig rohanunk a zsákutcában, mire rájövünk, hogy már megint nem volt eszünk.

EFTÁRSAK, mi ez a küldetés tudatos betegség, hogy ti megvéditek Európát???

Kitől???

Ha a célországoknak nincs bajuk a helyzettel, ha azaok azt mondják, hogy mindenkit el tudnak helyezni, akkor ez a segghülye magyar nép mit ugrabugrál már megint, miszerint neki itt meg kellene védeni a cékorszáqokat???

Az Átlaghülyemagyar mit izgatja magát azon, hogy délen belép X ember a határin, majd 4-5 nap múlva nyugaton PONTOSAN UGYANANNYI el is hagyja az országot?

Szegény hüyle magyarok megint nem értik a világot, megint elképzelnek valamit ami ugyanakkora zsákutca mint a kommunizmus, de csak nyomatják a dolgot. Mert agyi kényszerük van rá.

Orvos, ápoló, normális iskolai oktatás, stb sehol nincs. Az Átlaghülyemagyar nem ezeket akarja megoldani. Hanem valami újkori Dugovics Tituszt játszik. Mert azt érti. Önmaga életének az értelmét meg nem.
A segghülye Orbaneszkuék meg inádják az ilyemn orránál fogva vezethető ostoba birka csordát.

FOLYTASSUK!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.08.28. 09:43:09

@high up!: ezt a maszop székházban rendelték meg tőled? szép!

andraszuzu 2015.08.28. 09:52:21

Jo meglatas, valoban szinte minden ott van a foton sot ha sokaig nezzuk a vak komondor is ott fekszik amin ma is naponta atesunk. Egy-ket gondolatra attol mikor is a problemanak sokaig a hatat mutato "allam" mar nem is a fejet hanem hatsojat kezdi vakargatni, szuksegszeruen elgondolkozva azon, hogy mi a kerites melyik oldalan is allunk.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.08.28. 09:52:55

Az van, hogy 2 dolgot lehet tenni. Lehet kidobni a migránst, vagy befogadni szürés nélkül, vagy szürve.

Magyarország eléggé ortodox, alig fogadnak el menekültkérelmet. Tény az is hogy az egész EUban toronymagasan ide érkezik a legtöbb migráns a lakosság számához képest.

Németország egyelőre az ellenkezője, ők pedig a legtöbb kérelmet fogadják el. Idén 800ezret adnak ott be, ez kb. a lakosság 1%-a. Ha minden évben jönne ennyi, nem is kéne a németeknek szülni egyáltalán, akkor is megmaradna a lakosságszám.

IdomitottFoka 2015.08.28. 10:04:16

@Nick Leeson: Most el kell dönteni, hogy védőbástya voltunk, vagy csak berosáltunk, ne dumálj bele holmi mondanivalóval.

Pipas 2015.08.28. 10:14:36

"az egykedvűn szemlélődő rendőr mögött"

Miből látszik, hogy "egykedvű"? Semmiből.

Andy73 2015.08.28. 10:44:30

A fotó tényleg jó.
A kommentálása meg lehet szokás szerint negatív, de akár pozitív is lehetne. Úgy látszik, hazánk sokaknak még mindig nagyon is vonzó hely, az EU kapuja, ami a menekülteknek maga a paradicsom. És ide még a nem túl kedves fogadtatás ellenére is ezrével tódulnak az emberek.
Persze igaz, hogy a végső céljuk nem ez, hanem még nyugatabbra tartanak. De az is tény, hogy ahonnan ők jönnek, ott sokkal rosszabb, mint nálunk. Hozzájuk képest mi kiváltságos helyzetben vagyunk.
Csak ezt észre is kellene venni, hazánk és népünk ócsárolása helyett. Mert aki ezt teszi, az végső soron saját magát ócsárolja.

Amusing 2015.08.28. 10:53:29

ki az a hülye aki azt hiszi, hogy ha eljönnek jópár km-ert akkor meglátják a kerítést és visszafordulnak?

Conchobar 2015.08.28. 10:53:43

@Minden ember belsejében van kaka: "Ennek során pedig igenis összemossa a gazdasági bevándorlókat a halál elől menekülőkkel" - Halál elől menekülők? Hogy kell ezt elképzelni? A migránsok mögött jön valami alak kaszával a vállán? (merthogy a szíriaiakra a török határt átlépve már nem lő senki. Azelőtt se biztos. A többiekről, bangladesiekről, marokkóiakról, effélékről már nem is beszélve)

Göntér László 2015.08.28. 10:55:13

@Csatos Bambi: A cél országok mennyit kapna? Mi lenne, ha mi is cél ország volnánk, és a hozzánk jövők többsége nem menne tovább?

Andy73 2015.08.28. 10:55:30

"De sajnos, ami ennél is sokkal szörnyűbb, hogy rajta vagyunk mi magunk is."

A fotón csak egy rendőr van rajta.
Ha pedig a magyar tájba a szerző beleérti a népet is, akkor sem olyan szörnyű a helyzet, a közelmúltbeli történelmünk különösen nem az.
Ha sajnálkozni akar a poszter, vagy bármelyik kommentelő, akkor gondoljon a kerítésen túli magyarok sorsára, akik a Vajdaságban élnek, kisebbségben, és a rendszerváltás óta már egy háborút is átéltek.
Az igazán szörnyű persze most a menekültek helyzete, akik a háború elől menekülnek, és nem a karosszékből kommentelnek.

Pipas 2015.08.28. 10:57:03

@Amusing: "ki az a hülye aki azt hiszi, hogy ha eljönnek jópár km-ert akkor meglátják a kerítést és visszafordulnak? "

Senki. A cél az, mint minden kerítésnél, hogy a szomszédba könnyebb legyen betörni mint hozzánk. Valamint nyilván az is, hogy annyira lelassítsa őket, hogy tettenérhetőek legyenek és így bizonyítani tudjuk, hogy szerbiából jöttek, hogy aztán oda vissza is tudjuk toloncolni őket.

Plusz nyilván az, hogy a bevándorlók feltorlódjanak szerbiába és így ők is rá legyenek szorítva a határaik védelmére.

KUHULIN 2015.08.28. 11:20:15

@enpera: "ezt a maszop székházban rendelték meg tőled? szép!"
Lófaszt! Ez magától ilyen. Tudod, a magyarok folyton kiirtották a FÉL családját és most gyűlöli őket. Jókat lehet röhögni az ilyeneken... :)

high up! 2015.08.28. 11:34:53

Az is mindent elmond erről az Átlaghülyemagyar Orbaneszkuról, hogy meghívták a Balkáni menekültügyi konferenciára, de a diktátorja nem ment el. Az osztrák, német kancellárok ott voltak. A Felcsúti Minihaider megint fosott elmenni oda, ahol érvelni kell. Meg ahol nincsen ott szokásos 50-60 törzsfideszbirka, akik Piktor! Piktor!-oznának ájultan neki.

Ezen a Balkáni konferencián Orbaneszku hibbant agyát felvilágosították volna arról, hogy:

1. egy menekült a nemzetközi jog alapján nem számít illegális határátlépőnek, ergo semmilyen büncselekményt nem követ el, ha azt az üldöztetés miatt teszi.

2. Menekültekre nem lövetünk, nem építunk semmire se való vasfüggönyt, nem küldünk rájuk határvadászokat töltött fegyverrel, hanem regisztráljuk őket és eldöntjük hogy kapnak-e politikai menedéket vagy vissza lesznek toloncolva. Ezt hívják civiliztált eljárásnak, amit még a Felcsúti suttyóknak is be kell tartaniuk

3. Valójában nem maga a menekült a probléma, hanem a globálisan kiépített embercsempész hálózat, amelyek fullra járatják a menekülést. A harcot az embercsempészekkel akarja az EU megvívni és nem a több hónapos vándorlásokban elfáradt menekültekkel

4. Orbaneszku csak ne gátolja meg a menekültek bejövetelét, mert ezek marha jól jönnek az EU gazdaságnak, a német, skandináv stb nyugdíjrendszereknek. Képzettségük van annyi mint bármelyik Keleti EU-s országnak, ráadásul még idegen nyelveket is beszélnek, nem úgy, mint pl az analfabéta magyarok.
Majd akkor hülyék lennének a nyugatiak ezt a fejenkénti mintegy 100 ezer eurós képzési megtakarítást kidobni néhány félázsiai Átlaghülyemagyar küldetéstudatos ámokfutása miatt.

FOLYTASSUK!

Tresy Sheperd 2015.08.28. 11:36:20

A kerítés arra jó, hogy a szomszéd államokéval verjük a csalánt.
Ettől Európa nem lesz megvédve.
71 ember meghalt egy magyar kisbuszban.
Aki itt lövetni akar, gondolja végig. Tényleg háború elől menekülő embereket akar gyilkolni, tényleg a szélsőjobbos, náci eszméket kell szajkózni, mert hangosabbak, agresszívebbek, és elfedik a rettegésünket a szívünkben? Igen, mások, igen, másban hisznek, mások a szokásaik. NEM AKARNAK ITT LENNI, ebben az országban. Lefolyik egy menekült-eljárás, s ha ki kell toloncolni a végén, vagy ide visszaküldik, hogy küldjük vissza őket mi, vagy egyből onnan toloncolnak. Hogy most stadion helyett sátortáborokat, férőhelyeket kell építeni, lehet, hogy idegesítő a kormányzatnak. De mégsem akkora bűn, mint ártatlanokra vadászni.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.08.28. 11:39:33

@high up!: A balkáni férgek konferenciázgatás helyett azt is megtehetnék, h nem kalauzolják a jöttmenteket egyből hozzánk.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.08.28. 11:41:31

@Tresy Sheperd: Stadion ellen egy falu sem tiltakozott, menekülttábor ellen mind tiltakozik.

El vagy te tájolva, komrad. Ha nem akarnak itt lenni, ide se jöjjenek, van más út is. Európa majd megoldja magának.

KUHULIN 2015.08.28. 11:49:17

@Tresy Sheperd: Hol laksz? Mit szeretnél 500m belül? Sport pályát vagy menekülttábort?

high up! 2015.08.28. 11:53:13

@♔bаtyu♔: @Tudományos libsizmus: Egyetértek. Izraelt az USA-val le kellene váalsztani az EU-ról és az oroszokkal szövetkezni.

A kéne nektek ti pálinkavedeléstől teljesen elhülyült féleszü fideszbarmoknak!

Anyátokat még a fél orosz déli hadsereg megkúrta, apátokat elhurcolták malenkij robotra, ti meg önként és danolva követelitek vissza ezeket a szép időket. Mert Orbaneszku azt parancsolta, hogy most Putyin diktátor f.szát kell szopnotok. Úgy ahogy ő már lesz.pta. Aki meg nem teszi meg Vladimirnak, az meg 30 golyóval a mellkasában ébred fel. Vagy radioaktiv teát kap reggelire.

Az ember mindig megkérdezi, hogy honnan termelődik ki ebben a 9 milliós mikronemzetben ennyi genetikailag degenerált barom? Akik aztán ha törik ha szakad, de az utódaikra is átörökítik a saját mélysötétségüket.

FOLYTASSUK!

high up! 2015.08.28. 12:06:00

@Tiszteltetem Brüsszelet: "A balkáni férgek konferenciázgatás helyett azt is megtehetnék, h nem kalauzolják a jöttmenteket egyből hozzánk"

Jól van te túlméretezett civilizálhatatlan panelproli. Te aztán tényleg prototípusa vagy az agyilag lepusztított fidesz birkatábornak.

Ott írom le, hogy a Balkáni konferencián a német meg osztrák kancellárok is részt vettek, valójában ők kezdeményezték.
De a te tanulatlan agyad azt se tudja, hogy Ausztria meg Németo nem a Balkánon van. Mert hát mit is tud a hozzád hasonló mélysötét fideszbarma?
Max. libsizni meg Piktor!-ozni.
Meg élőben végignézni, hogy az Orbaneszkuja még többet lop ki a zsebéből, még hülyébbre veszi őt, mint a ballibsik 12 év alatt össszesen.

Amúgy meg: te szerencsétlen félázsaiai maradvány, a németek meg osztrákok pont hogy átvreszik Magyaro-ról a menekülteket, nem ide irányítják!

S aztán mondd már meg azt is, hogy melyik menekült akarna Magyaro-on maradni? Tudják nagyon jól hogy micsoda foshegy ez az ország, tudják nagyon jól, hogy csak azt a diktatúrát találnák meg itt ami elől menekülnek, azzal a sok millió diktatúra imádó elmebeteget.

Majd gondolod, hogy ezért majd itt akarnak maradni, ahelyett hogy tovább mennének a német szolid polgári életért? Tán azért menekülnek idáig, hogy ők is Átlaghülyemagyarok legyenek?

FOLYTASSUK!

Hajdú Peter 2015.08.28. 12:08:23

Nehez tuzerseget kell a hatarra telepiteni, mint ahogy a Csehek is teszik. Ok 120 harckocsival orzik a hatart.
Vegig tablazni a hatart 50 meterenkent, hogy a hatarsertoket lelovik, es aztan tovabbi felszolitas nelkul azonnal loni, aki 100 meternel jobban megkozeliti a Magyar hatart. Nem kell szivbajosnak lenni, HARCOLNI kell a megszallokkal.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.08.28. 12:11:51

@high up!: 'Orbaneszku csak ne gátolja meg a menekültek bejövetelét, mert ezek marha jól jönnek az EU gazdaságnak, a német, skandináv stb nyugdíjrendszereknek. Képzettségük van annyi mint bármelyik Keleti EU-s országnak, ráadásul még idegen nyelveket is beszélnek, nem úgy, mint pl az analfabéta magyarok.'

Szinte csodával határos, miért egy szaros odú az összesnek az országa. A multik nincsenek a tudatában a szakképzettségüknek + nyelvtudásuknak mert akkor lehet hogy oda települnének.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.08.28. 12:13:23

@high up!: 'Amúgy meg: te szerencsétlen félázsaiai maradvány, a németek meg osztrákok pont hogy átvreszik Magyaro-ról a menekülteket, nem ide irányítják!'

Ez nagyszerü hír. Még szerencse h van más út is a balkánról a németekhez, és kénytelenek lesznek azt használni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.28. 12:17:19

@na__most__akkor:

Tudom, mi az ÜTI, a férjem volt katona.

Az egészben az a szomorú, hogy egyáltalán nem volt törvényszerű, hogy az azeri megölje az örményt. Az egyes emberek szintjén valahogy felfoghatatlan számomra a gyűlölet ilyen foka, hiszen ott az embert látod, nem az ellenségképet. Ettől persze szerintem is óriási felelőtlenség volt egy helyen tartani őket.

Csoportszinten persze más, ott a csordaszellem visszafogja a gátlásokat, erősíti a másik oldallal szembeni sztereotípiákat, és épp ez lesz a vesztük a németeknek, akik mindenféle "menekültet" befogadnak. Az meg külön vicces, hogy az egyik politikusuk szerint szegregáltan kellene elhelyezni őket. Az elképzelés nem rossz, na de hogyan biztosítható, hogy ne találkozzanak egymással egyazon országon belül? Halva született ötlet.

pervie but hot (törölt) 2015.08.28. 12:18:16

A most Ausztriában talált szlovák teherautóban meghalt 71 illegálisból csak 8 volt nő, meg 4 gyerek. Ezek az arányok, tehát a többség katonakorú, harcképes férfi. A ballibák szerint az összes illegális, határsértő IT-mérnök, agysebész, orvosdoktor... Hogy lehet egy többdiplomás ember olyan ostoba, hogy belemászik egy szellőzés nélküli teherautóba hetvened magával? Ez elég Darwin-díjas húzás.
Jobban tették volna, ha az ankarai vagy isztambuli követségen kérnek német vagy osztrák, brit, svéd vízumot. A magasan képzett, nyelveket beszélő mérnökökre nagy az igény Európában.
Teljesen feleslegesen kockáztatják az életüket, ez nem vall sok észre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.28. 12:25:02

@Hajdú Peter:

Nem lennék nagyon meglepve, ha idővel ez is bekövetkezne.

Orbán érthető módon nem mer túl erőszakosan fellépni ellenük, mert ismeri az EU vezetőinek kétszínűségét: egyrészt humanumról papolnak, de azért elvárnák Magyarországtól, hogy csillpítsa az áradatot.

A legutóbbi infók szerint gumibot és vízágyú lesz, könnygáz meg már eleve megvolt. S míg a kánikulában akár felfrissülést is hozhat a vízágyú, nulla fok körüli/alatti hőmérsékleteken nagyobb lesz a visszatartó ereje.

Csak legyen elág tartálykocsi a vízágyúk ellátásához.

dukeekud 2015.08.28. 12:28:52

Felnem foghatom, hogy a nemeteknek miert van szukseguk, ezekre a kepzetlen, irastudatlan, civilizalatlan tomegekre.(egyedul csak a szervkereskedelmet tudom elkepzelni)
Szerintem meg a legalapvetobb munkakra is alkalmatlanok. Es nem ertem ha dolgozokra van szukseguk akkor miert nem a kornyezo orszagokbol hivnak be, par millio munkanelkulit.
Es azt vegkepp nem ertem, ha nekik emberekre van szukseguk, azt miert rajtunk keresztul vandoroltatjak, miert nem repulogeppel szallitjak kozvetlen Nemetorszagba.

Wikus Van De Merwe 2015.08.28. 12:29:57

@high up!:

Pont olyan stílusban írsz,érvelsz és gondolkozol,mint egy átlaghülyemagyar. Lehet,hogy nem véletlen?

KUHULIN 2015.08.28. 12:31:45

@dukeekud: Németekben ne bízz. Nincs kizárva, hogy könnyen fanatizálható katonákra van (lesz) szükségük. ;)

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.08.28. 12:34:42

@dukeekud: Idén beadnak 800ezer menekültkérelmet a németeknél.

Tegyük fel h mind elfogadják, és jövőre megint 4xeződik a szám, mint idén.

+ a 800ezer 80%-a fiatal férfi, ha családot hagytak hátra akkor jön az is utánuk.

Ebben az a jó, hogy egyenes következménye lesz a németek benáculása. Már most minden nap felgyújtanak 1 migránsközpontot. És amit a németek csinálnak, azt teszi az egész EU.

KUHULIN 2015.08.28. 12:38:28

@Wikus Van De Merwe: Neuroendokrinális vagy hormonális rendellenesség, ami örökölt poszttraumás stressz zavarból ered.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.08.28. 12:40:15

Azért az elég fasza, hogy a hétfőn tetten ért embercsempész ellen ma már jogerős ítéletet hirdettek....bár annyi a csempész, h börtön helyett a szabad ég alatt kellene ezeket is drót között tartani, egyenek kukacokat.

Igy tovább!

'Gyorsított eljárásban jogerősen egy év hat hónap börtönre ítéltek egy román embercsempészt, aki hétfőn hat szíriai állampolgárt vett fel Budapesten azzal az ígérettel, hogy jó pénzért Németországba viszi őket. Az M1-en azonban igazoltatták őket, mely során kiderült, hogy a menekülteknek egyáltalán nincs vízumuk. A sofőrt ezért azonnal őrizetbe vették.'

dukeekud 2015.08.28. 12:40:46

Egyertelmuen azonnali teljes hatarzarra van szukseg, barmilyen aron.
Nem szamitanak az eszkozok, a lenyeg, hogy egyetlen egy ember sem tudjon a tovabbiakban bejonni. A nemetek pedig fizesenek fejpenzt minden egyes emberert, akit miattuk beengedunk az orszagunkba.
Es nem utolag, meg majd egyszer, hanem eloszor megerkezik a penz, es utanna beengedunk egy embert, akit orizet mellett szallitunk at hozajuk.

Wikus Van De Merwe 2015.08.28. 12:44:03

@KUHULIN:

Ennyire ne bonyolítsuk.
Nem mondhatnánk inkább azt,hogy "high up!" simán csak hülye?

KUHULIN 2015.08.28. 12:47:37

@Wikus Van De Merwe: Speciális eset, tanulmányokat szoktak ilyenekből írni.

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.08.28. 12:52:42

@dukeekud: Nézzél rá a térképre.

A horvát-szlovén-osztrák úton is vihetik a menekültjeiket, az a cél, h erre nehezebb dolguk legyen.

Vagy óriási gyüjtőtábor a HATÁRON kerítéssel bekerítve, ahol bevárnak 1 heti adagot (10-15ezer), és küldenek érte marhavagont Merkelék. Az hogy nem esznek 1 hétig, meg se kottyan nekik.

Arra semmi szükség h szabadon közlekedjenek ebben az országban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.28. 12:59:16

Nem egészen a poszthoz kapcsolódik, de nem tudom megállni, hogy be ne linkeljem:

nol.hu/kultura/visszataszito-figurakkal-kozoskodott-az-enekesno-1558829

A számomra legmegdöbbentőbb része a szófosásnak:

"A magyar zsidó közösség hiperérzékenysége nem meglepő. A közösség háromnegyedét elpusztító holokauszt utolsó tanúi még szerencsére köztünk vannak. Éppen a napokban látott napvilágot az az orvosi kutatás, amely igazolta, hogy még a túlélők gyerekeinek, sőt néha unokáinak félelmei is nem egyszerűen szociálisan, hanem genetikailag is determináltak. Vagyis a trauma genetikusan öröklődik."

Darwin megcáfolva, Liszenko reloaded?

(Az orvosi kutatásról link persze sehol.)

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.08.28. 13:10:39

Az európai baloldal egyértelmüen a régi európát szeretné megsemmisíteni.

Amikor a szomszédunkban VALÓDI háború dúlt FEHÉR KERESZTÉNYEK között, annyi menekült volt összesen az országban mint amennyi jöttment most naponta idejön fasztuggya honnan.

Ezeket lenne erkölcsi kötelességünk eltartani?

Zb74 2015.08.28. 13:10:51

@pervie but hot: Nem tudom eldönteni, hogy tudatosan hazudsz, vagy tudatlanságból írsz ilyen baromságokat.

Andy73 2015.08.28. 13:14:48

@high up!: A jelek szerint te nem tartod magad magyarnak. Különben furcsa lenne, hogy ilyen stílusban írsz a saját népedről.
Az biztos, hogy a magyar nyelvtudásod nagyon gyenge. Egy átlag magyar általános iskolában ezzel a szinttel nem lehet felső tagozatra kerülni.
Először tanulj meg magyarul, utána próbálkozz a kommentek írásával.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.28. 13:17:36

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Azt azért egyszerűen nem tudom felfogni, mi vezethet egy európai fehér embert a saját fajtájának megsemmisítésére.

Mert félreértés ne essék, a mai Európával együtt az európai fehér ember is megszűnik létezni. Először csak kisebbségbe kerül, majd a hithű muzulmánok lemészárolják őket.

Tudományos libsizmus 2015.08.28. 13:19:20

@igazi hős:
Azt a kommunistát én a helyedben átrágnám még egyszer, te libsi ávóscsemete.

Csatos Bambi 2015.08.28. 13:23:25

@pervie but hot:

"Hogy lehet egy többdiplomás ember olyan ostoba, hogy belemászik egy szellőzés nélküli teherautóba hetvened magával? Ez elég Darwin-díjas húzás."

Ilyen az, amikor végtelenül együgyű emberek akarják megoldani "okosba", kiröhögve a szabályokat, amik végül is az együgyűek életét is védenék.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.28. 13:31:18

@Andy73:

"Az biztos, hogy a magyar nyelvtudásod nagyon gyenge. Egy átlag magyar általános iskolában ezzel a szinttel nem lehet felső tagozatra kerülni."

Miből gondolod, hogy sikerült elvégeznie a 8 általánost? :D

Anselmo 2015.08.28. 13:42:19

@pamut: "Mutass már nekem csak egy olyan menekültet, aki miután bejutott Magyarországra, elkezdte előírni nekünk magyaroknak (vagy bárkiknek)..."

Erre 3 betű a válasz: SZ D SZ :)

Bona Fides 2015.08.28. 13:58:18

A halál elől menekülő, aki attól fél, hogy Magyarországon vesznek tőle ujjlenyomatot és nem jut el Németországig.
Mindenkit hülyének néztek?
Egyébként én hagynám őket átmenni. Bevagoníroznám 3 szendviccsel meg egy palack ásványvízzel és az osztrák határnál szélnek ereszteném őket.

Bona Fides 2015.08.28. 14:03:21

@pervie but hot: Úgy tűnik, hogy a 71-ből egyetlenegy sem volt, amelyik felfogta volna, hogy életveszélybe kerül a zárt teherautóban.
Ebben a szállítmányban kivételesen nem volt agysebész.

dukeekud 2015.08.28. 14:04:15

Ha egyaltalan meg marad valami az orszagbol 2018-ra, es a bevandorlok nem foglaljak el az egesz orszagot, akkor az egyetlen eselyunk, hogy a JOBBIK megnyeri 18-as orszaggyulesi valasztasokat. Lehetoleg ketharmaddal, es akkor talan megindulhat az orszag visszafoglalasa.
Mondom ezt ugy, hogy jelenleg meg szelsosegesen elkotelezett fidesz szavazo vagyok, de ha ez balfaszkodas tovabb folytatodik, akkor nincs mas esely.

Bona Fides 2015.08.28. 14:12:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezért annyi zsé üti a markát, amiből családostól elhagyhatja az egyébként is gazdasági recesszióba süllyedő Európát. Azt meg pont leszarja, hogy az itt maradó fehérek nyakát hogyan vágja majd el Jihadi John.

Ahogy Londonból eltűnt a fehér ember, úgy fog eltűnni Európából is. Én már most küldöm a kölykeimet, kb. 10 éve arra nevelem őket, hogy Európa és benne Magyarország nem haza, mert nem véd meg minket, ide egy fillért sem szabad befizetnetek és meneküljetek, amerre láttok.

Maradjon itt, aki akar, mi menekülni fogunk innen hamarosan.

Bona Fides 2015.08.28. 14:17:57

@dukeekud: Ez ellen a Jobbik sem fog tenni semmit, mert nem lehet.
Látod az Index "megrázó" fotóit?
Tényleg nagyon megrázó, úgy jönnek át, mint az őrjöngő vadállat.
Azok az állatias pofák, még a nők s úgy néznek ki, hogy bármit el tudok képzelni róluk.
Ijesztő. Ezeket meg nem állítja semmi.
Majd előreküldenek néhány öngyilkos merénylőt, aztán nem lesz akadály....

Bona Fides 2015.08.28. 14:31:55

@pamut: Magyarországon még nem, de Olasz-, Német-, Franca- és Spanyolországban, meg Ausztriában fanyalognak a tanári dresscode, az iskola feszület, a parkban bikiniben való napozás, meg ilyenek miatt.

London meg már mindennek a teteje.

Nem szoktál az Indexen túl tájékozódni?

www.kulfoldihirek.com/a-kovetkezo-kepek-londonban-egy-muzulman-tuntetesen-keszultek-osszatok/

Csatos Bambi 2015.08.28. 14:33:51

@Bona Fides:

"Egyébként én hagynám őket átmenni. Bevagoníroznám 3 szendviccsel meg egy palack ásványvízzel és az osztrák határnál szélnek ereszteném őket."

Én azt nem értem, hogy ha Merkelnek annyira kellenek a szírek, akkor miért nem küld Szíriába, vagy Törökországba, vagy legalább Szegedre különvonatot értük?

Ő megkapná a migránsait, nekünk meg békénk lenne tőlük végre.

Bona Fides 2015.08.28. 14:37:20

@Csatos Bambi: Merkel vélhetően belebukik a migránsügybe, gondolom, ránk akarja kenni majd a szart.

Bona Fides 2015.08.28. 14:43:20

@Csatos Bambi: Ezek jellemzően nem szírek, meg afgánok.

Csatos Bambi 2015.08.28. 14:50:09

@Bona Fides:

"Merkel vélhetően belebukik a migránsügybe, gondolom, ránk akarja kenni majd a szart."

Senkiházi Merkel az Unió által FELÜGYELT menekülttáborokkal akarja telereakni a déli határainkat, meg Horvátország és Bulgária határait.

Tegnap mondta a Tarjányi az ATV reggeli műsorában.

Utána meg nyilván kijelentené, hogy NÉMETORSZÁG majd jól befogad minden nációt, azzal a feltétellel, hogy a jelentkezők KÖZÉP-EURÓPÁN keresztül jönnek, gyalogosan, ha lehet.

Merkel egy velejéig gonosz, aljas senkiházi némber.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.28. 14:50:45

@Bona Fides:

Az nem is kérdés, belebukik-e, mert bele fog bukni. A növekvő ellenállást a rendőrséggel fogja leveretni, német rendőrök fognak verni németeket, akik a migránsok beözönlése ellen tiltakoznak. Kérdés, meddig, mert a német rendőr sem hülye. Egy darabig lehet újnácikról hazudozni, de amikor a teljesen átlagpolgár Hans is kivonul az utcára tiltakozni, akkor Merkelnek vége lesz.

Az igazi kérdés inkább az, vajon visszafordítható lesz-e az ország elözönlése, amikor Merkel végre belebukik. Mert akit egyszer már befogadtak - és mostantól a beözönlők 99%-a szírnek vallja magát -, az nem fog önként elmenni. Vagy elképzelhetetlenül véres polgárháború fogja szétdúlni Németországot, vagy 20 éven belül a németek kisebbségbe kerülnek a saját hazájukban.

Persze Merkelt és a 68-es idiótákat ez nem érdekli.

dunántúli gyerek 2015.08.28. 14:50:47

A sebtiben kitoloncoltak közé kéne pár 10ezer cigányt vegyíteni, szállítmányonként.

Fel se tünne senkinek.

Bona Fides 2015.08.28. 15:08:31

index.hu/kulfold/2015/08/28/ausztria_legalisan_engedjek_at_a_haborus_ovezetekbol_erkezo_menekulteket/

Hiszen, ha legálisan jönnének, szét lehetne választan, de illegálisan jönnek....
Nem is értem, hogy a szírek miért nem a határátkelőhelyen jönnek.

Egyébként azt már megállapították, hogy a 71 halott szír állampolgár volt, vagy csak feltételezik?

fidesz maszop dk egykutya 2015.08.28. 15:13:00

@Tudományos libsizmus: Csak nem sért téged, hogy annak mondanak ami vagy: komcsi?

Nem tudom kinek színészkedtek, a választóitok egy faék működését sem tudják átlátni, akik meg nem azok úgy sem nyelik be a nemzeti maszlagot. Talán kevesebb mszmp-s, kiszes, munkásőr, és ügynök kellene a pártotokba, kevesebb nemzetkárosító mutyi, és kevesebb kádári nosztalgia, de több nyilvános ügynökakta, és elítélt maszopos, és szadeszos. Talán úgy hihetőbb lenne.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.28. 15:45:09

@Bona Fides:

"Nem is értem, hogy a szírek miért nem a határátkelőhelyen jönnek."

Még nem jutott el hozzájuk a hír, hogy a németek minden szírt feltétel nélkül befogadnak.

De nincs baj, mostantól mindenki, aki Németországba akar menni, szírnek vallja magát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.28. 15:46:07

Gond csak akkor lesz, ha Németországban már több szír "menekült" lesz, mint Szíria lakossága, és még mindig özönlenek a szír "menekültek"...

IdomitottFoka 2015.08.28. 17:47:31

@dukeekud: Ehhhehhe, hát eddig is világos volt, hogy mit akarsz, Viktor, de le is írni, pláne az internetbe? Nem lesz ebből baj?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.08.28. 19:59:38

@Lord_Valdez: Lassabban jutnának el, és ki tudja, hogy út közben mik történnének..
Így ellenőrzötten és gyorsan jutnak el az osztrák határhoz, megkímélve a magyar lakosságot ettől a tömegtől.
A Helsinki Bizottság munkatársa szerint 110 ezer beadott menekültkérelemből 100 ezret törölt a hatóság, mert már ehagyta az országot az kérelmező..

Orbán a magyar nép ópiuma! 2015.08.28. 21:01:15

@Tudományos libsizmus:

Jó, igaz, eléggé felülértékeltem.
háka Istennek, nem ilyen erős ebben az országban a narancsbolsevizmus, de vannak erőik, amiket nem szabad félvállról venni.
Ki kel irtani a gecibe'!

Orbán a magyar nép ópiuma! 2015.08.28. 21:04:11

@♔bаtyu♔:

Igen, kelljen neked.
Semmi értelme a kerítésnek, kudarc kudarc hátán, de azért neked kell.
Bravó, gratulálok ez már egy kettesre bőven elég a Közszolgálati Egyetemen narancsbolsevizmusból!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.08.28. 22:01:34

@A megvalósult amerikai ólom..:
Viszont saját erőből és nem az adófizetők pénzéből jutnak el. Ne mondd, hogy fáj neked, ha közben elhullik néhány. Nem igazán hiszem el.

Tehát a 110 ezer "bevándorlóból" 100 ezer már ki is vándorolt? Most mondd meg! Még tisztességes bevándorlóink sincsenek :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.08.28. 23:30:43

@Conchobar: Gondolom úgy kell elképzelni, hogy mondjuk tankkal szétlőtték a házukat és keresik a helyet, ahol van jövőjük. Mondanám, hogy őszintén remélem, hogy az összes fidesztroll mocsok, aki minden fideszes intézkedést véd (így most éppen a menekülteket támadja) megtudja majd egyszer, hogy mit érez az, aki Szíriából menekül, de nem kívánnék ilyet...

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.08.29. 00:05:21

@Lord_Valdez: Sztem , ha megkérdezed erről az adófizetőket,többségük nagyon hasznosnak tartja az erre elköltött pénzt, így ez a tömeg kevésbé jelent biztonsági kockázatot.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2015.08.29. 08:09:14

@A megvalósult amerikai ólom..:
Bár az eddigi tapasztalatok szerint inkább a lakosság jelent veszélyt a migránsokra, mint fordítva, de ezt el tudom hinni.
Mondjuk az is igaz, hogy az adófizetőknek néha egészen elborult logikája van pl. ha van egy vasútvonal, aminek összesen 4 utasa van, akkor ennek a vasútnak a fenntartásást könnyebben fogadja el, mint ha az állam fizetné ezen emberek napi kétszeri taxizását. Pedig olcsóbb lenne, ha a taxit fizetné, csak irritálja az az érzés, hogy egyesek az ő pénzén utaznak taxival. Igaz, hogy többe kerül, hogy ugyanezek az ő pénzén vonatoznak, de ahhoz már hozzá van szokva, hogy egy vasútvonal veszteséges. A taxi viszont a fejében az valami kiváltságos dolog...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.08.29. 08:19:16

@Lord_Valdez:

"Bár az eddigi tapasztalatok szerint inkább a lakosság jelent veszélyt a migránsokra, mint fordítva"

Hááát, erről a hollandok vagy a svédek tudnának mesélni.

Aztán meg a migránsokat senki nem hívta egy számukra idegen kultúrájú országba. Ha én hívatlanul beutazom Kannibáliába, akkor nemigen van jogom arra panaszkodni, hogy Kannibália lakossága veszélyt jelent rám. :)

2015.08.30. 13:47:26

@Conchobar: "Halál elől menekülők? Hogy kell ezt elképzelni? A migránsok mögött jön valami alak kaszával a vállán?"

:DDDDD Nagyon ott van ez a mondat :DDD Ezek a libsik frankón elhiszik, hogy afrikától, szírián át indiáig bezárólag, eső helyett bomba potyog az égből, és a bombazivatar elől egészen németországig kell menekülni, ott van csak biztonság.

2015.08.30. 13:55:56

@high up!: "Az Átlaghülyemagyar mit izgatja magát azon, hogy délen belép X ember a határin, majd 4-5 nap múlva nyugaton PONTOSAN UGYANANNYI el is hagyja az országot?"

1. Nem tudod ellenőrizni mennyi hagyja el az országot, ebben csak a híradásokra támaszkodhatsz, de azt már megszoktuk, hogy azok úgy hazudnak mint a vízfolyás.

2. Mégha történetesen igaz is, hogy akik jönnek elmennek (ennek némileg ellentmond, hogy napról napra közlekedve egyre nagyobb valószínűséggel botlok bele céltalanul ténfergő arab néger emberkékbe), mi a garancia arra, hogy az un. célországok nem fogják visszaküldeni ide a csomagot? Mi a garancia arra, hogy a célország nem ad nekik EU-s állampolgárságot, amivel bárhová közlekedhetnek az EU-ban a jövőben? Itt bizony nekünk is osztottak lapot.

3. Ha visszanézzük a történelmünket az európai országokkal való közös kooperáció MINDIG azzal végződött, hogy magyarország rábaszott. Szerintem itt végletesen egyszerűen kell gondolkodni. Nem kell ide beengedni senkit. Nincs rá szükség, nincs értelme, haszon nincs belőle csak óriási kockázat, rizikó és kézzelfogható kár. Ha más országok másként gondolják, tessenek szívesek elvinni a menekültáradatot haza.

2015.08.30. 14:33:43

@Lord_Valdez: "Bár az eddigi tapasztalatok szerint inkább a lakosság jelent veszélyt a migránsokra, mint fordítva"

Erre a bizonyíték néhány romokban lévő délolasz és katalán város, ahol az őshonos embereket ott ütik a bevándorlók ahol érik. Mivel az okos ember egyik fő ismérve, hogy a más kárán tanul, törvényszerűen áll ellen a "menekült" áradatnak, és az ezzeljáró kockázatnak.

2015.08.30. 14:42:00

@Minden ember belsejében van kaka: "Gondolom úgy kell elképzelni, hogy mondjuk tankkal szétlőtték a házukat és keresik a helyet, ahol van jövőjük."

Javíts ki ha tévedek, de a menekültek többsége azt állítja, hogy pénzzé tették a házaikat, azért mászkálnak 30 ezer euróval a zsebükben. Mindenképpen sántít a sztori, mert ahol tankkal lőnek ripityára épületeket, ott nincs ember, aki egy vasat adna ingatlanért, pláne nem olyan összeget, amiből európában is vásárolhatsz ingatlant. De mindegy ezen lépjünk túl, azt azonban te is megkérdezhetnéd magadtól: ha szétlőnék a házadat, elmenekülnél a világ másik felére, ott kocsikat gyújtanál fel, lázongnál, embereket vernél össze mert nem elég gyors a regisztráció? Kidobnád a kukába az adományélelmiszert, mert nem igazi megszokott hazai bográcsgulyás? Vagy egyszerűen csak örülnél hogy lyuk van a seggeden.

2015.08.30. 15:13:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Azt azért egyszerűen nem tudom felfogni, mi vezethet egy európai fehér embert a saját fajtájának megsemmisítésére"

A félelem, a csüggedtség, az idegen befolyás, és befolyásoltság. Ez utóbbi a legveszélyesebb -nem kell messze menni, lásd hazánkat- hány agyhalott védi foggal körömmel a migránsnak álcázott honfoglalókat, és rúg számtalan öngólt a haza kapujába. Fosik mindenki. A rendőr felsőbb utasításra nem a betolakodókat üti, hanem a hazafikat. Nem a törvényt védi, hanem a bűnözőket. Minden a normalitás, és a józan ész ellen van, és mintha nem lenne kiút ebből a végtelen ciklusba esett verkliből.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.08.30. 22:40:41

@Jankove: Szerintem meg ne filózz olyasmin, amiről fingod sincs.
süti beállítások módosítása