migrans_rendor.jpgAz utóbbi napok migránsmizériája kapcsán, bárhova fordulok, mindig ez a kínzó kérdés üti föl a fejét: Miért nem eresztjük már tovább a bevándorlókat? Ezt kérdezik maguk az érintettek, ezt kérdezik a szolidaritásról fátyolos szemű, baloldali migránstutujgatók, és ez rezonál a szappanoperákon kondicionálódott széplelkekben, akik csak jó messziről, de annál hangosabban lamentálnak a kéretlen jövevények szomorú sorsa fölött.

A válasz több szempontból is nagyon ironikus, bár meglepőnek semmiképp sem nevezném. Ha sommásak, és felszínesek akarunk lenni, akkor két szóban kimerül a lényeg: EU-s szabályozás.

A törvény nevében

Bizony-bizony, a brüsszeli vízfej hirtelen nagyon komolyan kezdte venni a dublini egyezmény előírásait. Persze ez alatt nem a határvédelem szorgalmazását kell érteni, hiszen maga a francia külügyér kifogásolta vérmes felháborodással az „embertelen” kerítésépítést (azt most hagyjuk, hogy a gallok milyen kerítéseket húznak föl Calais térségében, és hogy a francia hatóságok úgy verik arrafelé a bevándorlókat, mint a répát; túl magas labda lenne).

Nem, most az a jogi kötelezettség kapott főszerepet, amely szerint azon bevándorlót, akinek nincs uniós állampolgársága, schengeni vízuma, illetve nem regisztrálták, és nem kapott menekültstátuszt, tilos tovább engedni az EU területére. Pont. Eddig ez nem nagyon érdekelte se a német, se az osztrák hatóságokat, aminek több oka is van, de ahogy közelednek az ausztriai választások, mind közül a legnyomósabbak immár a belpolitikaiak lettek.

Jól láthatóan egy huncut zsarolási játék vette kezdetét, ahol diszkrét bájjal ütközik ki a központi államok, elsősorban Németország, Franciaország és Ausztria képmutató, farizeus magatartása, valamint a kettős mérce, amivel a keleti végek államait kezelik.



Kétes éden, nyugaton

De mi köze a migránsoknak, a franciáknak és Németországnak az osztrák belpolitikához?

Nos, az már nem is tudom, mióta nem hír, hogy a Lajtától nyugatra az összes közvélemény-kutatást az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezeti, akik már a „vörös Bécsben” is izmosodni látszanak, Őrvidéken pedig még a szocdemek is kénytelenek voltak velük összebútorozni a hatalom érdekében. Heinz-Christian Strache pártja pedig egy radikálisan bevándorlás-ellenes, tehát a jelen Európában szalonképtelen, szélsőséges… stb. politikai alakulat, akik nem átallnak határzáró demonstrációkkal kampányolni (bár ezeknek a közelmúltig inkább magyarellenes éle volt), és akiknek regnálása miatt anno európai szintű – ám teljesen hatástalan – politikai bojkott zajlott Ausztria ellen.

Ez a körülmény nagyon is kellemetlenül hat, mind az osztrák, mind a német politikai fősodorra. A germán politikai elit ugyanis szereti azzal fölmenteni a népeikben föl-fölhangzó, és sebbel-lobbal el is nyomott, radikálisabb hangokat (lásd: Pegida mozgalom), hogy ők már rég leszámoltak/szembenéztek a nemzetiszocialista múlttal, de lám, ott, a barbár keleten, ezek a gaz, fasiszta magyarok, na, azok aztán szörnyű dolgokat művelnek. Kisebbségellenesek, rasszisták, elnyomók, és nácibbak, mint amilyenek mi valaha is voltunk. A németek/osztrákok a migránsok legnagyobb barátai, éljen minden menekült, az idegen szép… stb.

Igen ám, de a „sógorok” többsége mára kezdi nagyon nem így gondolni, és a határozottabb nemzeti érdekvédelmet, protekcionista bevándorlás-politikát, és mindenekelőtt rendet követelő hangok lassan többségbe kerülnek náluk. Ettől pedig – ne legyenek kétségeink – a Reichstagban is tele lett a bugyogó, mert a hasonló politikai folyamatok, ha nem is olyan könnyen, de a német társadalomba is átgyűrűzhetnek (gondoljunk csak az egyre nagyobb számú, bevándorlással kapcsolatos tüntetésre). Nem azért maradt viszonylag hosszú ideig néma Merkel Mutti, mert ne jött volna neki zsigerből a szokásos mantra, hogy persze, mindenki jöhet, aki csak tud, s szíve szerint minden menedékkérőt ő maga fogadna be, ha tehetné. Inkább azt kellett kitalálni, hogy e szólamok mellet miként érhető el, hogy a kecske is jóllakjon, de a káposzta is megmaradjon (tehát ne forduljanak el tőle a liberálisabb választók, de a radikálisok se használhassák ki a helyzetet).

Ez most olyan "tudd, hogy értsd" helyzet

És itt kerültünk mi a képbe, mint a keleti blokk örökös balekjai. Miután a németek valószínűleg túlzásnak érezték, hogy a görögöket még bevándorló ügyben is csuklóztassák (szeretgették most őket eleget), nem volt nagy matek kitalálni, hogy a legközelebbi schengeni állam, akin el lehet verni a port, de migráns-lerakatnak is ideális, mi leszünk. Itt adott minden feltétel: az EU irányába szolgalelkű, bár szavakban nagyon keménykedő kormány, amit így nyugaton el lehet adni véresszájú, nacionalista szalmabábnak; schengeni kötelezettségek; ráadásként pedig egy kiváló revans lehetőség, amiért a centrum országoknak kifejezetten előnyös kvótarendszer megbuktatásában kulcsszerepünk volt.

A képlet tehát egyszerű: a jóságos Mutti elereszti a szokott monológot, hogy jöjjék mindenki, aki csak akar (azt ugye senki sem gondolta komolyan, hogy a papírok nélküli bevándorlók közül majd ki tudják szűrni a szíreket…), szabad a vásár, Németország, az ígéret, és a tolerancia földje tárt karokkal várja a világ üldözöttjeit. Ezelőtt azonban több mint valószínű, hogy jött a telefon hozzánk, hogy ne is álmodjunk arról, hogy innét bárki is továbbmehet, amíg a kötelező eljárásokat le nem folytatták velük kapcsolatban. És láss csodát, amikor a kormány kínjában megpróbálja eltakarítani a felhergelt migránsokat, az osztrákok egytől egyig mindet lehúzzák a vonatokról, és visszapattintják a határ magyarabbik felére.

Közben azért Merkel sem tétlenkedik, jönnek a jobbára belső használatra szánt (és a magyar média által csak ímmel-ámmal átvett) nyilatkozatok, hogy nem is úgy gondolta ő, hogy jöjjön mindenki, és nagyon is örül, hogy a magyarok igyekeznek regisztrálni a bevándorlókat, és a dublini kötelezettségek bizony mindenkire vonatkoznak… blabla (ha komolyan gondolná, akkor ezt az üzenetet a magyarországi német nagykövetség emberei most szórólapon osztogatnák a Keleti előtt, nem csupán az tudna róla, aki fölmegy a követség honlapjára). A német átlagpolgár szemében ismét Mutti a hős, kinek azért, mert „jaj, hát ő szeretné a migránsokat, de a fasiszta magyarok nem eresztik őket”, kinek azért, mert „hát ez mégis csak jó hazafi, nyomja a sundám-bundám dumát, de azért nem hoz be több niggert, meg arabust”.

Mindeközben Martin Schulz(!) kegyesen odaböki, hogy Magyarország sokkal jobban járna, ha inkább mégis támogatná a kvótarendszert, hiszen akkor jóval kevesebb bevándorlóval kellene vesződnünk, mint most. Teccikérteni? Az Európai Parlament elnöke, aki véletlenül épp egy német politikus, kerek perec megzsarolja Magyarországot, hogy amennyiben nem támogatjuk a kvótakoncepciót, belefullasztanak minket a migránsokba. Arról már elfelejtett beszélni, hogy akkor is. Mert a kvótázás lényege pont az lenne, hogy a migránsokat – miután az értelmesebbjét, folytatva az agyelszívó hagyományokat, kiválogatták maguknak – visszazsuppolják a gyarmatokra, így hozzánk is.

A franciáknak a dologban most másodhegedűs szerep jutott, de azért ők is odatették magukat. Az ő feladatuk a határzár, így az effektív határvédelem kritikája lett (nem mintha a vicckerítésünk olyan marha effektív lenne…). Tehát politikai nyomással óhajtják fenntartani a bevándorlók korlátlan áramlását hozzánk, míg az osztrákok, és közvetve a németek gyakorlatban akadályozzák meg a továbbjutásukat. Jól kitalált módszer, ami a galloknak belpolitikailag sem jön rosszul, hiszen ott is nagy hagyománya van a velünk való negatív példálózásnak, és lehet riogatni, lám, itt is a sötét középkor jő, ha netán a Nemzeti Frontra mernétek szavazni.

Gondolj, gondolj…

Ebben a szituációban a jelenlegi impotens kormánypolitikának nincs túl sok mozgástere. A Fidesz eléggé lehetetlen helyzetbe lavírozta magát azzal, hogy népszerűség-hajhászásra használt, és ezzel érzelmi síkra terelt egy nagyon is pragmatikus megoldásokat igénylő jelenséget, amellyel jelenleg nem nagyon tud mit kezdeni. Pedig most már – a kétségbeesett kapálózásukból jól láthatóan – akar, hiszen a szavazóbázisuk jó része is megelégelte az eddigi töketlenkedést, és a Habony-művekre épülő patyomkin-politizálást. Kétséges viszont, hogy ennyi rossz lépés, és tehetetlenkedés után tudnak-e még bármi érdemit cselekedni.

Ilyenkor merül föl az emberben a kérdés, vajon mi lenne most a helyzet, ha Magyarországot olyan párt vezeti, amely már hosszú évekkel előrelátta ezt a krízishelyzetet, és már akkor cselekvést sürgetett, amikor a jelenlegi elit csak szélsőjobboldali összeesküvés-elméletnek bélyegezte a problémát? Vagy amelyiknek lenne mersze komoly politikai csatákat vívni a nyugattal, annak érdekében, hogy megvédhesse az ország és a nemzet alapvető érdekeit? Vajon egy nemzeti radikális vezetés alatt is az lenne a jellemző, hogy egy humor-határzáron át özönlik hazánkba a Közel-kelet, míg az EU ismét belénk törli a lábát?

Vegyünk példát az osztrákokról, ők már nagyon is jól tudják a választ ezekre a fölvetésekre.

T.T.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr117759308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pervie but hot (törölt) 2015.09.04. 04:48:30

A németeknek továbbra is ömlik a fosch szájából. A Merkel barnaingesei, a náci karhatalom pribékjei lerángatták a vonatról Azizt, az életmentő afgán srácot! Hát mégis hazudott Merkel? Nem fogadnak be menekülteket?

Pedig Aziznak volt Koppenhágáig vonatjegye, de rasszjegyei alapján felfigyeltek rá és beindult a németek náci ösztöne! Elhurcolták szegényt a gestaposok.

index.hu/kulfold/2015/09/03/az_eletmento_aziz_alma_hogy_svedorszagba_jusson/

Már a migránsnyaló magyar ballib is nekiesett a németeknek. Öröm és boldogság! Dúl az ordas eszme a nagy multikulti Tante Angela háza táján is.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.04. 05:43:20

Mo. csak magára számíthat ebben. Le kell állítani a további beáramlást, erre kellene koncentrálnia Orbánnak. A nyugat csak jelképesen hajlandó segíteni.

kilincs ami nincs 2015.09.04. 05:50:51

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: A megoldás kézenfekvő: Hasonlóan a bolgár-török határhoz nehezen járható hegyvidéket kell telepíteni Magyarország déli határára.

bontottcsirke 2015.09.04. 09:12:10

Jobbik kormány lesz itt. Lopógépek, meg balodali alkalmatlanok nem fognak labdába rúgni.

IdomitottFoka 2015.09.04. 14:01:05

"Vajon egy nemzeti radikális vezetés alatt is az lenne a jellemző, hogy egy humor-határzáron át özönlik hazánkba a Közel-kelet, míg az EU ismét belénk törli a lábát?"

Akkor pláne. Az a vezetés még ennyiből se gazdálkodhatna, mint a mostani és még ennyi szava se lenne a diplomáciai térben mint a mostaninak, a menekültek meg annyira sem viselkednének mint most. Az lenne a helyzet kb mint Macedóniában.

SMFB 2015.09.04. 16:35:56

azt most hagyjuk, hogy a gallok milyen kerítéseket húznak föl Calais térségében...

Nem lenne ez rossz példa, ha Calais-nál BEFELÉ akarnának menni a migránsok és nem KIFELÉ. Így aztán megbotlik az egész levezetés.

kvadrillio 2015.09.04. 17:08:11

Balog és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is a két hónapja először megalakult Karitatív Tanácsot méltatta, ami azért jött létre, hogy egyeztessen a segélyszervezetekkel a migránsok megsegítéséről. Balog arra kérte az önerőből segíteni vágyókat, hogy ne csak úgy össze-vissza, hanem segélyszervezeteken keresztül adakozzanak és segítsenek.

Kitudódott, hogy napi szintű a kapcsolat a kormány és a karitatív szervezetek között. A tájékoztató egy pontján fény derült arra is, hogy a kormány nagy humanitárius igyekezete ellenére miért tűnhet úgy, hogy mégsincs minden rendben:

“Magyarország minden az Európai Unió és a magyar törvények által előírt segítséget megad a menekülteknek, migránsoknak, csak éppen a menekültek nem jutnak el azokra a helyekre, ahol ezt megkapnák, részben a “tájékoztatás zavarossága, manipuláltsága miatt, részben azért, mert nincs meg a kellő tájékoztatás”.

(Magyar Idők)

MON DTA BALOG.....“Magyarország minden az Európai Unió és a magyar törvények által előírt
segítséget megad a menekülteknek, migránsoknak, csak éppen a menekültek
nem jutnak el azokra a helyekre, ahol ezt megkapnák, részben a
“tájékoztatás zavarossága, manipuláltsága miatt, részben azért, mert
nincs meg a kellő tájékoztatás”......AHHA...HJAHHH.....MER AKIK SEGGFEJEKNEK SZÜLETTEK, AZOK SEGGFEJEKKÉNT IS HALNAK MEG !!!!!
BALOGKÁM ! MENJ VISSZA A PICSÁBA LELKÉSZNEK, MERT MÁSHOZ NEM ÉRTESZ !!!!!

NEMTOM..., MOST EZEN NEVETNI KELL ???????
AZON, HOGY NEM KÉPESEK MEGFELELŐEN TÁJÉKOZTATNI A MENEKÜLTEKET ?????

kvadrillio 2015.09.04. 17:09:07

@kvadrillio: ÉS A KARITATÍV TANÁCS TAGJAI, MEKKORA LÓVÉT KAPNAK A SEMMIÉRT ???

Bambano 2015.09.04. 18:07:23

ezek a hülye nyugatiak most nyeretik meg a választást orbánnal. de nem a 18-ast, hanem a következő minimum 6-ot egy lendületből.

merkelnéni, nem szeretnél orbánnal tárgyalni az elkövetkezendő majd' 30 évben? hát ne csinálj belőle nemzeti hőst, te ostoba liba, mert itt mohács2 lesz.

Punxsutawney Mormota 2015.09.04. 18:09:12

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Szeretném, ha több tízmillió euróval valaki engem is megdobálna, csak úgy jelképesen :)

Punxsutawney Mormota 2015.09.04. 18:10:59

@bontottcsirke: A jobbik pont úgy elkurvalna a hatalomban, mint dicső elődeik. A mosolyoffenzíva már a kurvulás jele.

Szemita Anti 2015.09.04. 18:18:33

"Jól láthatóan egy huncut zsarolási játék vette kezdetét, ahol diszkrét bájjal ütközik ki a központi államok, elsősorban Németország, Franciaország és Ausztria képmutató, farizeus magatartása, valamint a kettős mérce, amivel a keleti végek államait kezelik."

Így van.

Az egykori gyarmattartó államok szemében mi BÁRMIT teszünk, MINDIG a lesajnált, lúzer "posztkomcsi blokk" maradunk, akibe a nyugati kormányoknak kötelessége beletörölni a cipőjét, nehogy elszemtelenedjenek a keleti EU-s provinciák.

Ki kéne lépni az EU-ból, mert NEM közéjük valók vagyunk, és ezt pont az ő politikusaik éreztetik velünk minden lehetséges alkalommal.

Sokkal jobb pozícióban lennénk, ha az egykori szovjet ütközőzóna államai összefognának, és nem a Nyugat lesajnált lúzereiként, hanem a Kelet legnyugatibb államaiként tárgyalhatnának.

Bambano 2015.09.04. 18:18:45

azon jár az agyam, hogy beülök a kocsiba, kimegyek az m1-esre, megpakolom menekülttel és elfuvarozom a határig. és futok pár ugyanilyen kört.

mert oké, hogy kormány nem viheti ki a menekülteket, de a civilekkel mit kezdenek heinzék? majd ha ott verik a határzárat, és arról fog (félre)tájékoztatni a faz meg a nyt, hogy a határon nem engedik át őket, az már az ő saruk, nem a mienk.

és ha pattogni kezd egy rendőr, pláne, ha osztrák, akkor közlöm vele, hogy magyar autópályán nincs hatásköre, de egyébként is autópályára gyalog felmenni tilos. én csak a kresz betartását segítem.

Exploiter 2015.09.04. 18:26:06

"Vegyünk példát az osztrákokról"

Előbb várjuk meg, hogy a bulimenet odaérjen. Meglátjuk, mi történik.

Bambano 2015.09.04. 18:29:05

@Exploiter: mi történne, végre valóban kivennék a részüket a problémából és annak megoldásából.

Krisz11 2015.09.04. 18:36:58

Hitler tudná mit kell tenni.

sese 2015.09.05. 00:59:23

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
miért nekünk kell leállítani?? Mik vagyunk mi Dugonics Tituszok? Hagyjuk a nagyobb országokra. Ha ők nem veszik magukra ,akkor mi miért? Vagy te tudod a megoldást? Hajrá , Menj az országgyűlési képviselődhöz. Ja hogy le sem szarják a véleményedet?

"Mo. csak magára számíthat ebben. Le kell állítani a további beáramlást, erre kellene koncentrálnia Orbánnak. A nyugat csak jelképesen hajlandó segíteni."

sese 2015.09.05. 01:03:48

@Szemita Anti: valószínű jobban járnánk, de akkor is kicsi gazdasági erő lennénk.

zooDoo 2015.09.10. 08:41:30

"Bizony-bizony, a brüsszeli vízfej hirtelen nagyon komolyan kezdte venni a dublini egyezmény előírásait."

Te vagy a Jani, csak valahogy mégis a szalag mellett állsz, nem az EU parlamentben ülsz. Sok a duma de kevés amit fel tudsz mutatni.
süti beállítások módosítása