baba_mama.jpgValahol szomorú azt látni, amit a nemzeti(bb) oldal produkál népességfogyási kérdésben. Az egyik részről szingli adó, népesedési biztos meg a jó ég tudja mi, a másikról pedig a "szüljük tele a Kárpát-medencét" és "azé a haza, aki teleszüli" felkiáltású parancssorok hangzanak el leggyakrabban - vagyis ezeken kívül semmi.

Ugye azt mindenki belátja, hogy ennek a problémának - időben és térben is - sokkal mélyebbre nyúló gyökerei vannak annál, minthogy egy adó megoldást nyújthasson rá, vagy minthogy teljességgel mennyiségi alapú sorozatszülésre való buzdítás elegendő legyen?

Persze, az idő sürget és fenyegető árnyként borul az országra a kérdés súlya, de az erre adandó válaszok kapkodó, nevetséges vagy éppen erőszakos volta nem fogja arra ösztönözni az önzővé és nemtörődömmé tett, saját életfeladatukról megfeledkeztetett, azt élből hárító nőket, hogy hirtelen lényegükre találjanak és hirtelen ráébredjenek saját szerepükre és a nemzet fennmaradásának irányában tanúsított felelősségükre is.


Ma már a család is elvont, absztrakt fogalommá silányultatott, amit bárki bárhogyan értelmezhet, a házastársi hűség régen a múlté és jó, ha egy kapcsolat kibír pár évet anélkül, hogy bármelyik fél félrelépett volna, mert neki éppen ahhoz volt kedve. Hogy a munka és a karrier elsőbbségéről, a saját vágyak kiéléséről mint sok esetben első számú prioritás, már ne is beszéljünk - amelyekről szintén oldalakat lehetne írni.

Egy keresztény párttól igazán elvárható lenne, hogy adók és egyéb nevetséges ötletek helyett olyan gondolatokat fogalmazzon meg, hogy a gyermek Isten csodája és az ő szemében Isten szeretetét látod ami semmihez sem fogható még akkor is, ha Nietzsche óta tudjuk, a modern ember számára Isten halott.

A nemzeti oldal női képviselőitől pedig az lenne elvárható, hogy ne csak mennyiségi alapon és ne a modern nő felfogásmódjához igazítva gondolkodjanak, hanem találják meg azt a hangot amely ráébresztheti a fiatal generációt arra, hogy mitől is nő a nő és ne féljen az lenni, ami önnön lényege. Csúcsszaporodásra mint látjuk és tapasztaljuk, bárki képes, mindenfajta minőségi kritérium nélkül, gazdasági érdekből. Legyünk már ennél egy kicsit többek.

Molnár Réka

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr978275090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bontottcsirke 2016.01.15. 15:36:43

Majd akkor lesznek ezek a fogalmak ismét tényszerűek, ha mondjuk divatba jön a család. Amíg az ájfón, az önmegvalósítás, jobb esetben az ikeás bögre a divat, addig nem sok minden fog történni.

IdomitottFoka 2016.01.15. 15:57:18

"A nemzeti oldal női képviselőitől ... találják meg azt a hangot amely ráébresztheti a fiatal generációt arra, hogy mitől is nő a nő "

Mert a fiatalok ehhez is hülyék, csak állnak bambán és azon filóznak, mi vagyok és miért, dejólenne ha jönne vki és jól megmondaná. Nos jó hírem van, pontosan ez történik, bár nem a nemzeti oldal női képviselői csinálják. Jóaszony módra ezt is átengedik a nemzetioldal férfiképviselőinek.

GNDL 2016.01.15. 16:17:38

A családalapítás és gyermekvállalás a „modern világunkban” elsősorban anyagi és egzisztenciális kérdés.

Amíg ezt nem ismerik fel/értik meg a közélet szereplői, vagy amíg teljesen félreértve úgy gondolják hogy ez (a középkorba visszaadóztatott munkavállalók és vállalkozások kárára) vissza nem térítendő pénzeszsákokkal, szocialista osztogatásokkal, gyedextrákkal és egy fél életre eladósító lakásvásárlási hitelekkel ösztönözhető és megoldható, addig úgysem lesz változás... és erre 25 évnyi bizonyítékom van. :) Bármiféle istenségekhez való fohászkodás, vagy a vallás belekeverése a témába meg a régi öreg rossz buta vicc kategória.

A körülményeken, az állampolgárok és az ország helyzetén kell javítani.

Elsősorban azt elérni, de legalább végre rövidebb távú célként kitűzni és ehhez kormányzati intézkedésekkel szigorúan ragaszkodni, hogy Magyarországon egyetlen becsületes munkával megkeresett egyetlen tisztességes fizetésből ne jelentsen súlyos anyagi gondot legalább egyetlen gyermek nevelése, etetése, öltöztetése, taníttatása alaphangon 18-20 éven át. Ehhez radikális adócsökkentésekre, a vállalkozói- és, befektetői környezet-, az ország versenyképességének és termelékenységének javítására lenne mihamarabb szükség.

Másodsorban természetesen lakhatásra is szükség van, biztonságos fedélre, az otthon melegére, és ennek elérését minden „dolgozó állampolgár” számára lehetővé téve, akár azonnal is. Anélkül, hogy ehhez sokak számára lottónyereménnyel felérő előleggel, vagyonnal kelljen rendelkezni, és/vagy ezután egy fél, vagy akár egész életre eladósodni. Ehhez pedig nyugati mintára közhasznú és szociális bérlakás-építési programba kellene belefogni, ahelyett, hogy saját tulajdonú lakás vásárlására állami kamattámogatású hiteleket osztogatna a kormányzat (ugyancsak a középkorba visszaadóztatott munkavállalók és vállalkozások kárára) az arra szerintük érdemes, de igen szűk körnek.

Végül, többek közt és nem is utolsó sorban, de csak címszavakban: hatékony egészségügy, versenyképes oktatás, elérhető bölcsődék, óvodák, modern iskolák, közbiztonság... ez mind alapja egy prosperáló országban élő egészséges társadalom kialakulásának.

Na hol is tartunk mindebben, és hol van az a politikai szervezet, az a politikai elit, amely ezt zászlajára tűzné, és véghez is vinné?! :)

tzi 2016.01.15. 21:17:40

Örülök, hogy Molnár Réka guest blogger úgy érzi, hogy az ő női mivoltának a kiteljesedése család és X számú gyerek. Annak már kevésbé örülök, hogy ugyanez a Molnár Rékga guest blogger (kiafaszomazamolnárréka???) megmondja nekem, felnőtt, nagykorú nőnek, hogy amúgy az én létezésem és nőiségem csúcspontja is a család (kéne legyen), csak megtévesztett ez a züllött dekadens kor, így szegény eltévelyedett birka módjára keresem kiüresedett életemben az értelmet ájfón, karrier és ki tudja még micsoda formájában.
A népességfogyás egy civilizációs ártalom, ott is fogynak ahol pedig van pénz és mód gyerekeket gyártani.
Ez nem feltétlen jó, és nyilván valamilyen módon tanácsos lenne megoldani (már ha érdekel minket hogy az ükükunokánkat majd Abdulnak hívják), de erre nem az a mód, hogy idegen nők és férfiak másznak bele a p.nánkba és mondják el nekünk, mitől lennénk igazán nők.
Szóval Molnár Réka guest blogger foglalkozzon a saját nemi szerveivel, nevelgesse a saját csemetéit, és maradjunk ennyiben.

annamanna 2016.01.16. 05:55:15

A megoldás nem a szülésre, hanem a M.U.N.K.Á.R.A. kényszerítés, érthető?
Addig, amíg a roma és muzulmán nők élethivatása a lábak széttárása, addig nehogy már ők legyenek a jó példák, és nehogy már mi loholjunk azért, hogy utolérjük őket élősködésben!!!

A tisztelt politikusoknak le kéne gyógyulniuk a pornóoldalakról és elmenni D.O.L.G.O.Z.N.I.!

Akkor talán észrevennék a Sándor Máriákat meg Hosszú Katinkákat, a pedagógusokat és az összes dolgozó nőt, akiknek kilóg a belük, annyit beletesznek (nem pedig beletosznak!!!!) az életbe.

És akkor felismernék azt is, hogy nem a dolgozó nő a probléma, hanem a Para Zita. A kitartott "női princípium", akiket mind kötelezni kéne az önfenntartásra.

Ennek rendkívül egyszerű oka van - az élősködő nő élősködő gyereket nevel, a dolgozó nő szorgalmas gyereket nevel.
Tehát nemhogy a nagycsaládot kéne szorgalmazni, hanem inkább azt sulykolni, hogy MINDEN (tehát minden) nő csak annyi gyereket szüljön, amennyit EGYEDÜL is fel tud nevelni.

Mi következik ebből? Normális fizetésekkel kellene ösztönözni a női munkavállalást. A takarítónő és konyhásnéni is keressen annyit, hogy megérje vállalni a melót, inkább, mint ráakaszkodni egy kamionsofőrre a parkoló vécéjében.

A nők nem karrieristák, inkább a biztonságra utaznak, úgyhogy nem kell attól félni, hogy majd tömegesen lemondanak a gyerekről azért, hogy a Coca Cola vezérigazgatói legyenek. Sőt, ha nyugodtak a gyerek eltarthatósága felől, könnyebb szívvel vállalkoznak a szülésre.

Az élősködő nők élősködő gyerekeiből lesz a bűnözők következő generációja, akár a cigányokról, akár a muzulmánokról van szó.
Ennek nem csak a nők munkátlansága az oka, hanem a jogfosztottságuk is. A kiszolgáltatott nők kénytelenek mindenféle gonoszságot eltűrni, és mivel eltűrik, így aztán a férfiaknak joguk van gonosznak lenni, azaz bűnözni. Ezt látja a gyerek mintaként, és ezt fogja követni, ha felnő.
Ennek a rendszernek a felszámolása csakis a nők önállóságán keresztül lehetséges, ahhoz pedig önfenntartóaknak kell lenniük, azaz dolgozniuk.

Nem a megszületett gyereklétszám számít, hanem az, hogy ebből a létszámból hány gyerek fog ténylegesen dolgozni, és mennyi lesz várhatóan bűnöző, tolvaj, gyilkos stb. Teljesen fölösleges nőket szülésre biztatni, ha a gyerekekből várhatóan legalább annyi szarházi élősdi és rablógyilkos lesz, mint amennyi normális, józan, szorgalmas. A szarházi semmittevők, tolvajok, gyilkosok létszámát kell nullára szorítani, tehát az életfeltételeket kell minél inkább biztonságossá tenni.
Ehhez jogkövetés kell, ehhez alárendelődés kell, ehhez társadalomba való beilleszkedés kell, ehhez M.U.N.K.A. kell.

Ha már a nyugdíjakat félti valaki: 100 ezer dolgozó sokkal többet termel ki, mint 300 ezer dolgozó + 300 ezer bűnöző. Ez utóbbi konstrukció össznyeresége várhatóan nulla, hiába van hatszoros létszám.

Belátom, ez az összefüggés rendkívül bonyolult, tehát nem várható el egyetlen politikustól sem, hogy felfogja. Ehhez legalábbis árufeltöltő szintre kéne emelkedni, az pedig még egyetlen politikusnak sem sikerült.

Azt pedig egyelőre hagyjuk ki a mókából, hogy a sírig tartó szerelem alanyi jogon jár mindenkinek, meg mindenkinek van egy "igazi" szerelme, akit csak meg kell találnia, és onnantól rázuhan a rózsaszínű mennybolt. Ha valaki szerint a férfiakat és a nőket az ásó, kapa, nagyharang választja el egymástól, az kérjen időpontot Csernus Imrétől, aki majd felvilágosítja, hogy az életben kinek mi jár alanyi jogon (a pofáján kívül).

Éhes ló 2016.01.16. 06:51:11

Vélemények hangzanak el.
A véleménye kifejtéséhez pedig nem csak a posternek van joga.
Ez a jog mindenkit megillet.

A poster azt csinál a saját nemi szervével és életével, amit akar, senki nem vonta soha, sehol ezt a jogát kétségbe.
Felel is érte Isten és ember előtt.
De neki sincs joga mások ilyetén jogát kétségbe vonni.

A társadalomnak, mint nagyobb közösségnek pedig támogatnia kell azokat a tagjait, akik a fennmaradását, fejlődését, erősödését szolgálják és büntetni azokat akik gyengítik, pusztítják.
Meg is teszi.

A békés többség pedig támogatja ebben az államot és távol tartja a hatalomtól azokat, akik a magyarok és társadalmuk, hazájuk kifosztását, pusztítását művelték és művelnék:
kozvelemenykutatok.hu

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2016.01.16. 20:17:01

@GNDL: A gyermekszülés sehol a világban nem anyagi és egzisztenciális kérdés!
Éppen fordítva működik a dolog!
A legnagyobb nyomorba és kilátástalanságba születik a legtöbb gyerek.

GNDL 2016.01.16. 21:45:20

@bölcsészmérnök: „legnagyobb nyomorba és kilátástalanságba születik a legtöbb gyerek”

Igen, ez jellemző... de ezért emeltem ki szándékosan, hogy a „modern világunkban” anyagi és egzisztenciális kérdés. :) Értsd a „nyugati kultúrkörben”... Nem a balkáni koszfészkekre, nem afrikai banánköztársaságokra és ázsiai, Dél-amerikai nyomortelepekre próbáltam utalni.

Lásd, született időközben egy vicces poszt is: index.hu/velemeny/2016/01/16/karnyujtasnyira_a_magyar_baby_boom

Paraphone 2016.01.17. 12:27:35

Csak én nem értem ezt az önmagába roskadó nyifogást?
A kormány rossz és butuska, mert csak retorikájában buzdít gyermekvállalásra, ehelyett... jobban kéne fogalmaznia?
Mi van? :D

Az elmaradt gyerekek nem az elmaradt, vagy rosszul kivitelezett hazafias/keresztényi/ösztönökre hatni kívánó szónoklatok miatt maradtak el.
Hanem
1., Bár a fejlett egészségügynek és életkörülményeknek hála a nők átlagéletkora, és reproduktív időszaka megnőtt, ezzel párhuzamosan jóval kitolódott a gyermekvállalás ideje is.
Ennek oka a sikeresen és teljes körűen kivívott női egyenjogúság és emancipáció, az oktatásban és a munka világában.
Régen egy 18 éves lány szülőkorban volt. Ma ő még egy iskolás "gyereknek" számít, 22-24 évesen még felsőoktatási hallgató, 26-28 évesen még a karrierjét építő, az állásáért reszkető pályakezdő.
A 30-32 éves korban "bevállalt" (de ellenséges egy kifejezés ez) első gyereket ritkán követi 33-35 éves korban egy második, további gyerekekről meg aztán végképp nem is beszélve.
Az egyenjogúság lószarát nyilván lehetetlen/vállalhatatlanul népszerűtlen megpróbálni visszalapátolni a lóba.
Lehetne viszont a munkavállalók bérterheit úgy rendezgetni, hogy életszerűbb lehessen az egykoron általános, egy keresős családmodell.
És/vagy be lehetne vezetni a "főállású anya" fogalmát, mint önálló, államilag támogatott szakmát, kettőnél több gyerek esetén. Ennek segítségével az otthon maradó anyák hamarabb, és több gyereket tudnának vállalni.
2., A második pont nem több, mint a - sajnos teljesen jogos - balliberó demagógia. Ahhoz, hogy a nemzeti-nemzetgazdasági(-etnikai) szempontból értékes képzett, ambiciózus, használható szakmával beszélő, idegen nyelveket beszélő, szülni akaró (de nem merő) fiatalokat itthon tartsuk, és gyarapodásra bírjuk, újra fel kéne építenünk a szétforgácsolt középosztályt.
Oktatás, egészségügy, munkahelyek, közbiztonság, jogbiztonság, élhető környezet, elérhető és megfizethető lakhatás. Rengeteg pénzbe kerülő dolgok, melyek nem egy, és nem két választási ciklus alatt térülnének meg - tehát a megvalósításukra szinte nulla az esély.

Paraphone 2016.01.17. 12:31:04

Jó, oké, elolvastam a kommenteket is, igazából mások már leírták ugyanazt, amit én. Bocs. :)

Illyés Edith 2016.01.31. 15:51:37

"az önzővé és nemtörődömmé tett, saját életfeladatukról megfeledkeztetett, azt élből hárító nőket"

Úgy tűnik elkerülte a poszterina figyelmét, hogy a gyerekhez 2 ember kell, egy férfi és egy nő. Akik ideális esetben együtt döntenek a vállalt gyerekek számáról.
süti beállítások módosítása