Az alábbi fotó 2015. október 19-én készült a horvát határ közelében fekvő délvidéki Berkaszovó útjain, két nappal azt követően, hogy Magyarország lezárta Horvátországgal közös határszakaszát.

ref.jpg

Az első pillantásra is szomorú kép akkor válik igazán megrendítővé, amikor felfedezzük, hogy a fagyos földön mezítláb gyalogló fejkendős nőbe három gyermek kapaszkodik: egy kislány mellette sétál, egy fiú a hátán csimpaszkodik, egyet pedig a két kezében tart, ahogy tovább vonszolja magát a sosem volt, de ügyesen összehazudott nyugati meseországba.

Körülötte pedig 7 férfi ballag komótosan, zsebre dugott kézzel...

Tavaly bejárta a világsajtót annak a szír kisfiúnak a képe, aki a török tengerparton fúlt vízbe. Ha valamikor a távoli jövőben szeretnénk megérteni ennek a szörnyű históriának a komplexitását, akkor ehhez tegyük hozzá az AP hírügynökség kevésbé közismert fotóját is.

Hogy melyik kép égeti jobban belénk magát, az attól függ, hogyan tekintünk a menekültek és bevándorlók tömegére. De a kettő együtt az igazság.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr898573358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.04.07. 08:10:46

Tényleg csak néhány kérdés a kép kapcsán:
- Kik idézték elő ezt a népvándorlást, és éreznek-e felelősséget miatta?
- Miért nem készülnek olyan képek, amin a népvándorlás első látásra nem elszomorító, hanem bicskanyitogató bemutatása látható, mindez a realitásokkal megegyező arányban?
- Vajon lehetne-e befogadni csak a nőket? Szemlátomást ők szorulnak oltalomra, hiszen a hímek (mert férfinak az ilyen nem nevezhető), elég jól tudják az érdekeiket érvényesíteni, hát tegyék otthon?
- Napjaink európai feministái, akik felháborodnak, ha előre engedik őket az ajtón, vagy bókkal illetik az új hajkoronájukat, látnak-e valamiféle ellentmondást az ő demagógiáik, és a valódi kihasználtság és megvetettség között?
- Lehetséges-e, hogy cipőre nem telik, de okostelefon mindenkinél van, és ezt a „menekülők” jól megfontoltan maguk rendezték így?
- Az mennyire valószínű, hogy a hímeken látható öltözék nyugati volta (tehát valószínűleg valamilyen segélyszervezet ellátmánya valamelyik menekültszállásról) nem teszi evidensé, hogy a nőre is adjanak cipőt INGYEN? Ha nem csak szerintem abszurd, akkor az is a „kultúra” része, hogy a nő szenved, vagy az egész fotó egy populista agymosás része?
- Ez utóbbi felvetéssel nem érzéketlen akarok lenni, csupán a digitális technikák és szubjektív, valamint érdekorientált sajtótermékek idejében élni kell a gyanúval, hogy a jóérzésünkre apellálva kívánnak bevinni a „málnásba”, miközben szó sincs a bemutatott „igazságról”.
Még legalább két tucat kézenfekvő kérdést lehetne feltenni, főleg, ha a török partoknál elhunyt kisfiú képét, valamint az avval kapcsolatban megjelent nyilatkozatokat vesézgetnénk (nem is beszélve CH gennylapról), de gondolatébresztőnek talán ennyi sem kevés.

bontottcsirke 2016.04.12. 08:02:46

Géppuska megoldja a bevándorlást.
süti beállítások módosítása