hanukkah_vs_christmas.jpgSzóval a Jobbik küldött egy öt soros, két mondatból álló üdvözletet az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek, amit az egyház vezetője, Köves Slomó nyilvánosságra hozott, és jól visszautasított. Ebből aztán jókora botrány kerekedett. Az ügy radikális jobboldalon verte ki a sokakban a biztosítékot - pedig sokkal inkább a zsidóknak kellene elgondolkodniuk ezen a történeten.

Önmagában egy normális országban mínuszos hírt sem érne, hogy egy parlamenti párt (vagy akárki) egy vallás híveit egyik legnagyobb ünnepük alkalmával köszönti. Magyarország azonban nem normális ország. És ebben messze nem csak a valóban létező zsidóellenesség a felelős - hanem a zsidó egyházak is. Ha a Mazsihisz, majd a később létrejött EMIH az elmúlt két évtizedben valóban saját tradícióik őrzésével, hitéletük fejlesztésével lett volna elfoglalva, és tevékenységük fókuszában nem az antiszemiták nagyítóval keresése, és ezen keresztül akarva-akaratlanul is az egész nemzet, az egész ország megbélyegzése lett volna - ma nem lenne ilyen tragikomikus balhé egy pár mondatos köszöntésből. 

Ha csak feleannyi energiát fektettek volna Isten igéjének eljuttatásába az őseik hagyományától, vallásától - sajnos a magyar társadalom többi részéhez hasonlóan - eltávolodó zsidósághoz, mint amennyi melót beletettek abba, hogy az idős holokauszt-túlélők, és azok leszármazottai a mai napig tömegesen higgyék, hogy ebben az "antiszemita országban" bármikor újra megtörténhet a '44-es véres tragédia - akkor ma fel sem merülne, hogy egy nemzeti-konzervatív párt kívánhat-e áldott ünnepet egy vallásos közösségnek.

És akkor egy nemzeti-konzervatív párt vezetőjének nem kellene azon agyalnia, hogy a zsidó vallású magyaroknak szánt jókívánságait kinek címezze. Talán szerencsésebb lett volna csak úgy simán, zsidó hitű honfitársainknak küldeni az üdvözletet. Csakhogy nekik nincs egy darab postacímük, ahová azt az ominózus A4-es oldalt el lehet juttatni. A vallásos embereknek szóló üdvözleteket minden politikai, vagy társadalmi szervezet automatikusan az őket összefogó egyházaknak szokta címezni. Csakhogy nálunk itt, e keserű szájízű, jobb sorsra érdemes hazában a zsidóságnak ez a két nagy országos egyháza van - történetesen azok, akik oly sokat gyalázták a magyar nemzeti-konzervatív érzelmű embereket, és azok politikai, meg társadalmi szervezeteit. És akkor ott ül a boríték felett a nemzeti-konzervatív vezető - és kinek írjon? Hrabal, vagy Örkény mekkorát írt volna ebből! Csak, hát Hrabal, meg Örkény nagyon vicces tud lenni pár száz oldal erejéig - de mi már lassan egy évszázada az ő világukban élünk, és már nem röhögünk, csak legyintünk, vagy vicsorgunk.

Szóval én megértem, ha sokan kiakadnak azon, hogy a Jobbik éppen nekik küldött ünnepi jókívánságot. Nem tudom, engem rávitt-e volna a lélek, hogy postára adjam azt a levelet. De az igazi botrány itt messze nem Vona Gábor pár soros üzenete. Hanem Köves Slomó éretlen hisztériája, és tahó odamondogatása egy ünnepi üdvözlő üzenet két mondatára.

Ha én zsidó lennék, lehet, hogy jót kuncognék most a felháborodott radikáljobbosokon. De azért erőst elgondolkodnék azon is,

miért nincs egy olyan egyháza az én hitemnek, amelynek jó szívvel lehet áldott hanukát kívánni?

Amelynek elitjét nem ex-munkásőrök, korrupt félbűnözők és/vagy begörcsölt lelkű paranoiás nyomorultak alkotják. Miért nem követi az ilyen gesztusokat szinte soha a legcsekélyebb viszonzás sem? Kiknek és miért jó, hogy így egymásnak feszülünk? Kik, és miért élnek jól huszonöt éve a Kárpátok felett lebegő fortélyos félelemből? Kiknek volt kényelmes, hogy '89 óta ebben az országban csak a létező konfliktusokat szőnyeg alá seprő kenetteljes mosolyokat, vagy gyűlölködő vicsorgásokat tudunk egymásnak küldeni?

 A Jobbik levele nem volt más, mint kísérlet, hogy ebben az országnyi tébolydában az egyik cellából üzenjenek a másikba. Az alpári, rosszindulatú válasz sajnos azt mutatja: a címzést talán elvétették. De az üzeneten azért agyalhatnánk kicsit mi keresztény, zsidó, meg mindenféle magyarok:

saját, kényelmesen berendezett gumiszobáinkon kívül is van élet.

Lassan kimerészkedhetnénk...

Balogh Gábor

 

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr5312078523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ebella 2016.12.29. 06:37:33

Visszautasítani a jókívánságot tahóság. A többi zsidó nevében meg kéretlen tahóság.

István Tamasi 2016.12.29. 08:01:35

Talán ha a szarabbik előbb bocsánatot kér a korábbi rasszista, faj- és vallásgyűlölő megnyilvánulásaiért akkor hihetőbb lenne a néppártosodási igyekezete.

pedoatya 2016.12.29. 10:34:01

"És akkor egy nemzeti-konzervatív párt vezetőjének nem kellene azon agyalnia, hogy a zsidó vallású magyaroknak szánt jókívánságait kinek címezze. "

Ez valami humoros oldal???ha az,akkor fel lehetne vetni Szegedi Csanád visszavételét ,az alelnöki posztjára!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.12.29. 11:18:23

jaj hagyjuk már, már megirták fent a lényeget, nem zsidóknak kivánt szép ünnepet, mert az megtehette voln a faceboko oldalán, a zsidó szervezetekkel akar jóban lenni, de házhoz megy a pofonért. oda nem kell, de már a gerinces, értelmes magyaroknak sem. szajkózza csak hogy kormányra kerül, úgy látszik nem érzi mennyire idiótának tűnik ettől.

szánalmas kis óvodás ez a hök elnök vona. igazi féreg hazaáruló, végig hazudott és azt hiszi a begyakorolt beszédeivel, kézmozdulataival mindent kimagyarázhat, de már megunta, mert a választás után lelép, és jön elnöknek a másik spicli: toroczkai .

ha ez a félhülye vona megszavaztatja a saját pártjával, akkor a fidesz most alkotmánysértő lenne, és lehetne ez a jobbikos kommunikáció, hogy a fidesz a kötvényekkel a saját alkotmányát megszegi, de nem, játsza vona az óvodát, és folyhat a betelepítés. persze tudjuk hogy egy elit van, és vona orbán akarata szerint cselekszik, és orbánék nem akarják betenni ezt az alkotmányba.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.12.29. 11:20:49

érdekes, nem? hogy toroczkai él mint hal a vízben, polgármester, több éjszakai szórakozóhelye van, a hunnia-csoport másik vezetője Budaházy mellett, és nem veszi azóta a szájára Budaházy nevét. maga Buda mondja, hogy mindenki telefonját lehallgatták a nyomozás során, kivéve toroczkaiét. tróoro rendezvényein a tömeget kamerázzák, nem a fellépőket, hát mik vannak.

Krisz11 2016.12.29. 11:26:13

Két dolog történt:
1.) Slómó beletörölte a lábát Gáborba, és azzal, hogy annyit nem mondott viszonzásként: "Áldott karácsonyt", az egész nemzeti oldalt megalázta.
2.) Gábor szolgalelkű, önfeladó táviratozgatása (EMIH-hez dörgölőzése) ismét azokat árulta el, akik bejuttatták.

Úgy érzem, hogy most már csak kármentés folyik és az az egyik legfájóbb pont, hogy Slómó a táviratot nyilvánosságra hozta.

ebella 2016.12.29. 14:50:07

@tesz-vesz: Polgármester csak az lehet akit megválasztanak a polgárok. Fideszes tolvaj meg bárki.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.12.29. 16:43:14

@ebella: meg az lehet aki titkosszolgálati, elvtársi segítséggel egyetlen jelentkező marad a posztra. a választási csalásokról ne is beszéljünk, karácsony gergőnél se vizsgálták, amiket kellett volna

Sátán meg a Jocó 2016.12.30. 19:27:07

", és nem veszi azóta a szájára Budaházy nevét"

Csak egy az orbitális hazugságok közül - ehhez elég ránézni TL FB-oldalára. Könnyen borul az ilyen elvtársi suttogó propaganda. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.12.31. 11:47:12

"Ugyanazt az Istent imádjuk".
Írta Vona "nagymagyar" pártvezér Slomónak.
Tehát mindegy, hogy zsinagógába vagy templomba mész....
vona k-ra ateista, csak nem meri bevallani, mert kellenek a szavazók a kdnp-től. azt írja slomónak, hogy "mindketten egy istent imádunk" úristen milyen modoros, egy hazug gerinctelen senkiházi ez a vona.

slomónak részben igaza van, hát hány éves volt ez a ostoba vona, amikor tiszaeszlárról pofázott feleslegesen a jobbikos képviselője? nem lehet tehát ráfogni hogy annak a korszaknak vége, mert ez a barom nem 17 éves volt, amikor hagyta tiszaeszlárról dadogni azt a jobbikos képviselőt. mert biztos hogy egyeztetett vonával, novákék is egyeztettek az uniós zászló égetésről, mégis ráfogtak hogy ő találta ki, most már nem akar kilépni vona az unióból se, és azt mondja, hogy aki megkérdőjelezi az európai integrációt, az ostoba. most ugyanúgy hátat fordít mindennek, tehát tipikus politikus, nincs véleménye, mindig azt mondja amit hallani akarnak az emebrek. mindig hazudik. attól nem lesz jobb az ország, ha nem szidja a zsidókat, mi a gazdasági programjuk? nem kell állandóan feleslegesen pofázni kreált ideológiákról. ígér elszámoltatást meg lusztrációt ez a féreg? a gazdája is ígért ugyanazt csinálná ő is. semmit. hogyan teremt munkát az emigráns magyaroknak ez a hazug kutya? megígérte nekik kint londonban. de hazudik. folyamatosan hazudik

Éhes ló 2017.01.01. 11:07:03

Szóba se kell állni a galiciai menekültekkel.
Nincs mondanivalója nekik értelmes embernek, aki ismeri a fajtájukat és a nekik mértékadó nemzsidókat állatok közé soroló "szent" irományaikat!

Aki pedig a gyűlölet népétől még ezek után jóindulatot, hálát, viszontszívességet vár, mint zazrivec, az bolond.

bontottcsirke 2017.01.09. 14:57:50

Elárulok egy nagy titkot:

A cukisodás és a benyalás az úgynevezett európai válás eszköze, ahol az üzletfeleket szokás megtisztelni egy félsoros mondattal, még ha annyira is nem is szeretjük őket. Azért, mert ha később tárgyalóasztalhoz ülünk, kénytelenek leszünk velük egyezkedni.

Nyilván van egy-két ostoba barom, akinek ez nem fér a fejébe, de szerencsére a szobapolitikusok és klinikai esetek az utóbbi hatvan évben azért a nappaliban maradtak. Volt egy fazon, aki tárgyalópartnerek nékül próbálta rendezni az ügyet, csak sajnos ő is meg a nemzete is belebukott.

Szóval mindig van tanulság.

hibahibahátán 2017.01.12. 22:10:10

A Jobbegyenes ismételten felmutatott egy - ugyan nem világmegváltó - de felmutatható cikket. Ha így kommunikálna a magyarországi jobboldal, akkor a szélsőséges és gusztustalan jobb- és baloldali hír portálok létjogosultsága megkérdőjelezhető lenne (ugye tudjuk melyekről van szó)... na persze minkettő maradhatna bulvár szektorban (amiből a 'szokszámos' oldal jobban bővelkedik :))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2017.01.14. 12:54:13

@Sátán meg a Jocó: én nem, látok semmit az oldalán budaházyról. erre lesz reagálás proli?
több éjszakai szórakozóhelye van, a hunnia-csoport másik vezetője Budaházy mellett, és nem veszi azóta a szájára Budaházy nevét. maga Buda mondja, hogy mindenki telefonját lehallgatták a nyomozás során, kivéve toroczkaiét. nemhogy gyanúsítottként DE MÉG TANÚKÉNT SE HALLGATTÁK MEG A HUNNIA-PERBEN, A HUNNIA-CSOPORT MÁSIK VEZETŐJÉT

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2017.01.14. 12:57:34

@bontottcsirke: hó de nagy titkok tudúja vagy te idta söpredék, ez hol cukiskodás?
ez a kedvencem: társadalmi kontroll elnöki vétóval? www.youtube.com/watch?v=1HM_aWMwfic

vona amikor az lmp bekerült a parlamentbe, akkor az szdsz-hes hasonltotta őket és betiltotta volna őket, ma meg már azt mondja, hogy ő annak idején örült, amikor bekerült az lmp a parlamentbe, olyan mint orbán, már azt se tudja mit hazudott régen, ugye, mert akinek saját véleménye van, az tudja hogy mit mondott korábban. mi volt korábban a véleménye, aki meg mindig hazudik, az egy idő után már nem tudja mikor hazudott, mikor mondott igazat, azt képtelenség megjegyezni. orbán is lebukott , nem egyszer.

bontottcsirke 2017.01.14. 20:14:33

@tesz-vesz: idegeskedés ellen nézz meg egy 20 éves OV interjút, aztán majd látod mi a különbség a cukiság meg a nettó hazudozás között. Amúgy nem tudom mit akartál írni, mert értelmezhetetlen az írásod. Ja, és Latinovics egy szörnyen túlértékelt, tehetségtelen színész volt, már ha az a profilod.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2017.01.21. 11:52:51

@bontottcsirke: a jobbik akar olimpiát? mit nem értesz proli?

társadalmi kontroll elnöki vétóval? www.youtube.com/watch?v=1HM_aWMwfic

ezt nem érted?
süti beállítások módosítása