biszku.jpgA Kárpátia jól ismert dalának szövege ismét aktuális, talán aktuálisabb mint bármikor. Ugyanis tényleg vannak olyan bűnök, amikre nincs bocsánat. Nem lehet semmilyen mentséget találni arra, amit Biszku Béla, az 1956-os forradalom utáni megtorlás közvetlen irányítójaként tett, ahogyan Csatáry Lászlónak a kassai gettó parancsnokának sem jár feloldozás, még akkor sem, ha az ellene felhozott, az 1941-es deportálásokban való részvételének a vádja megdőlt. „Mert a bűn az csak bűn marad, kezükhöz vér tapad!”

Mert egy civilizált, normális értékrendet valló ember nem vállalja el egy gettó irányítását. Ahogyan nem küldi bitóra koncepciós perekben elítélt nemzettestvéreit, nem tépked körmöket és nem rugdos le veséket az Andrássy út 60-ban. Számomra mindezek egy kalap alá tartoznak. Világ életemben botrányosnak tartottam, hogy a rendszerváltásnak nevezett valami után a kommunista verőlegények vígan élhettek tovább és kapják sok esetben mind a mai napig is a kiemelt nyugdíjukat, illetve nyugdíj kiegészítésüket. Ha ne adj' Isten, valaki fel merte vetni a felelősségre vonásuknak akár csak az ötletét is, akkor azonnal habzó szájú balliberális megmondóemberek hadával találta magát szemben, akik aztán rögtön  el is magyarázták, hogy miért nem lehet a két totalitárius rendszernek az áldozatait összehasonlítani. Rendszeresen meghallgathattuk továbbá, a „régen volt”, „elévült”, „már nagyon öregek” magyarázkodások különböző mixeit is. Ugyanezek az érvek azonban rendre a semmibe vesztek, ha egy „náci” háborús bűnösről volt szó.

Csatáry esetében, ahogyan az várható is volt, beszállnak a felelősségre vonást követelők seregébe a külföldi „mértékadók” is. Két hete Orbán Viktor miniszterelnöknek és Áder János államfőnek küldött levelet 20 amerikai kongresszusi képviselő, melyben felszólították Magyarországot a „hírhedt náci háborús bűnös” haladéktalan felelősségre vonására. Szívesen megkérdezném tőlük, hogy, ha már ennyire a szívükön viselik az emberiesség elleni bűncselekmények elleni küzdelmet, akkor Biszku Béla,  a Mansfeldre Péterre halálos ítéletet kérő ügyész és a hozzájuk hasonló, az előző rendszerben tevékenykedő gazemberek bíróság elé állítása érdekében miért nem találták még meg a pennájukat és miért nem írogattak leveleket. Úgy látszik, szelektív náluk a Mikes Kelemen-hangulat. Ha már minden áron bele akarnak pofázni egy másik ország belügyeibe, akkor legalább következetesen tennék...

De nem teszik. Ennek pedig brutálisan egyszerű oka van. A kommunista rémuralom áldozatainak csak igen ritkán vannak milliomos, a kulturális életben, vagy a sajtóban meghatározó pozíciókban levő leszármazottaik. A holocaust-túlélőknek viszont annál gyakrabban. És, akinek a hangja messzebbre elér, annak a szenvedése is többet nyom a latban - még hosszú évtizedek múlva is.

Ha Csatáry Lászlóval szemben valóban megállnak majd a vádak és élete alkonyát egy börtöncellában kell eltöltenie, akkor azt mondom: ám legyen. De ez csak egyféleképpen történhet: úgy hogy az összes még élő, a Rákosi- és Kádár-rendszerben tevékenykedő vérbíró, gyilkos, verőlegény, vagy pufajkás is erre a sorsa jut. Ez így igazságos, vagy így kell megtörténnie, vagy sehogy.

Jurenkó Ferenc

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr384700303

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hullanak a "szentek" - potyognak az angyalok 2012.09.11. 09:03:20

Úgy tűnik, hogy most végre elővesszük a fél lábbal a sírban lévő egykori vadállat katonáinkat, akik nagy bizonyossággal okoztak fájdalmat kortársaiknak. Csatáry László és Biszku Béla méltán a legrohadtabb korban élt kiváltságosként, s mindkettejük alko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabesz7004 2012.11.12. 10:58:36

Csak egy apró észrevétel a két személy közti különbségről. Míg Csatáry csendőrként parancsot teljesített, biszku "önként, kéjjel ölt".

CsakDontetlen12esOdds 2014.05.11. 21:40:16

" Amikor a zsidókat nem üldözik,akkor azok mindent megtesznek hogy meggyűlöltessék magukat a nem zsidókkal" Pl: szadista ávósok,pufajkás tömeggyilkosok,húsdaráló,kommunista hazaárulók,off-shore tolvajok,palesztin gyermekeket gyilkolók,deviza hitelnek álcázott uzsora kamatot szedők,aberrált pedofilok,aids-es buzik.Csak így tovább, fogy az időtök.

2015.08.20. 04:56:34

Giovanni Csermanek (anyakönyvi neve! "jó kommunista szédült hazaáruló!"
A lökést 1956 traumája adta, az uralkodó politikai csoport katartikus élménye, hogy"egy felháborodott nép elsodorhatja és elüldözheti őket. Ezért jóban kell lenni a néppel". állam gyámkodását és ellenőrzését is jelentette a lakosság felett: minden elesettet felfog, irracionálissá torzultak a társadalmi várakozások és közösségi preferenciát.
A paternalista gondoskodás fedezetére magas járulékokat és adókat kell kivetni, amely elszívja az erőforrásokat a növekedést közvetlenül szolgáló beruházások elől. Beindul az eladósodási folyamat. Az adósságszolgálat rövidesen rendkívüli terheket ró a lakosságra.
No ezt, meg neveltjeik, utódaik privatizációs áldásait nyögjük!
Remete leveléből
Általjában, az ügyeskedő gazemberekbűl lettek a gazdagok, akik „nemes uraknak” neveztették magukat. Aztán vótak, akik színtén gazemberek, de szegények maradtak. No ezek kitalálták, hogy fellázítják a többit, a gazdagokat elűzik, oszt maguk ülnek a helyébe! Ők lesznek a gazdagok, az urak azontúl! No mivel nagy vót az ínség, a nyomor, sok a szegény ember, sokan mellé álltak, működött a dolog. A gazdagot, elűzték, agyonütték, vagy elmenekült. Sok senkiházi, a vagyonba, hatalomba béleült, oszt megállt a tudomány! Elfogyott, a lopni „államosítani” való! Maradt a rideg való, nem értünk semmihez, leginkább ahho, amihez kéne! Elvegyük a másét, addig tiszta sor! De ha ki írtottuk a mást, nem maradt kitűl elszedni! Államosítás, utána beszolgáltatás, Békekölcsön, külföldi kőccsőn,
Hogy valahogy működjön, az ostobák uralma!
No de ez se ment, végtelenségig. Kitalálták a rendszerváltást! Mégis jobb a régi! Ami szar vót, de működött, az övék meg nem működik! No váltottak, mint a részeges váltókezelő, a „rendszerváltók” de a sínhez nem nyúltak! Az a régi maradt! Meg a masiniszták, állomásfőnökök, így maradt a régi vonal, a pálya, amely az Istennek se megy az jólét fele csak a pusztagödör fele, amerre építették majd ötven évig! Köccsön már nem kapnak, a megszorítás járja! A pórnépnek, igavonónak! Garantált minimál bér, hogy éhen ne dögöljél, azér! (a kódussá tetteknek segély, meg közmunka! Nem rabszolga, csak elrendelt, a valódi helyett! Piramis helyett meg stadion, az majd olyan régi!) Maguknak ötször annyinál kezdődik, mert ők állapítják meg!

2015.08.20. 05:03:35

@gabesz7004: Parancsra volt gazember! Az azért, mindjárt más! Biszku efftárs tudta, tette a dolgát! "Bach huszárok" most kapnak 30% béremelést, jobb kedvvel "húzzák el nótánkat"! Baráti tankok rendelhetősége Brüsszelből is elintézve!
süti beállítások módosítása