elado_kartya.jpgAz államadósság elleni harc egyre inkább nyilvánvaló kudarca miatta kormány időnként hajmeresztő ötletekkel sokkolja a közvéleményt. Most éppen Babák Mihály országgyűlési képviselő és Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője állt ellő azzal a „kiváló” javaslattal, hogy 250 ezer eurónyi államkötvény vásárlásával magyar állampolgárságot lehetne szerezni.

Magyarul ez annyit jelent, hogy a kormány jó pénzért beengedne bárkit az országba. Józan paraszti ésszel kitalálható, hogy ezzel a lehetőséggel nem az éppen éhen halni készülő etióp kisgyerekek és a Földközi-tengeren lélekvesztőkben hánykolódó Észak-afrikai menekültek fognak élni.

Rogánék különösebben nem is tagadják, hogy ez a lehetőség elsősorban a kínai állampolgároknak szól. "A kínaiak részéről többször megfogalmazódott, hogy segítsük elő a magyarországi gazdasági befektetéseiket. Ahhoz, hogy valaki komoly szereplő legyen a piacon, tőkét is kell rá szánnia. És ha valaki magyar állampolgár is, több lehetőség nyílik meg számára. A méltányos eljárás feltétele a 250 ezer eurós államkötvény-vásárlás 5 éves futamidővel. Ezzel olyan fontos célokat szeretnénk teljesíteni, mint hogy az úgynevezett harmadik világ országaiból jöhet tőke befektetni, az államadósság-csökkentést pedig ilyen módon is finanszírozzuk"

A 250 ezer euró – mai árfolyamon számolva mintegy 70 millió forint -  persze elsőre soknak tűnhet. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a kínai gazdaság robbanásszerű fejlődésével hatalmas vagyonok halmozódtak fel az országban. Akkorák, melyeket európai léptékekkel még felfogni is nehéz, míg nálunk felső tízezer van, náluk felső tízmillió. Egyes becslések szerint ugyanis Kínában legalább tízmillió olyan ember él, akiknek dollárban, vagy euróban vannak millióik. Gondoljuk csak el, mi lenne, ha csak a tizedük úgy döntene, hogy él ezzel a lehetőséggel?

Nem kell azonban attól félni, hogy most hirtelen millió számra lepik majd el hazánkat a vágott szemű milliárdosok. Egyrészt nem sok mindent tudnának nálunk csinálni. Akik élhetnének ezzel a lehetőséggel nem kínai-büfé nyitásban, meg pólóhamisításban gondolkodnak. Másrészt, ha megkapják a magyar állampolgárságot, akkor megnyílnak előttük a határok.  Az EU-n belül ott telepednek le, és ott vállalkoznak, ahol akarnak.

Tehát, ha valakinek félni valója van a „sárga veszedelemtől” akkor azok nem mi vagyunk, hanem a tőlünk nyugatabbra található országok. Engem amúgy különösebben nem zavarna, hogyha az utóbbi években a nekünk nyújtott sok-sok „jócselekedetért”, kedveskednénk a „mértékadó” nyugatnak néhány millió kínaival. Talán a kormány is ezzel próbálja „motiválni” az EU-t a hazánkkal kapcsolatos „konstruktívabb hozzáállásra”? Csak remélni lehet, hogy így van…

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr764879263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

roxxtar 2012.11.05. 18:08:28

Próbálok, de nem tudok a kínaiakra egy rosszat sem mondani. Azok akik nálunk laknak legalább dolgoznak. Néha egész pofás dolgokat is lehet egy kínai ruhaüzletben kapni. Amellett ezek a kamukínai, de itthon mégsem kapható kaják néhanapján azért feltudják dobni a kicsit monoton kelet-európai kajákat is. A kormány is jól döntött, részben azért amit te is leírtál a végén, részben azért mert ez mégiscsak pénz. Sok esetben szerepel a magyar történelemben olyan, hogy az aktuális országvezető külföldiekkel töltötte volna fel az országot ilyen olyan haszonért cserébe..
süti beállítások módosítása