A index.hu, Magyarország legolvasottabb, egyben legízléstelenebb hírportálja ma a következő mókás, mondhatni bohém képriporttal örvendeztette meg olvasóit, íme:

bulis.jpg
"Fiatal katonák a frontvonalon is az Instagramot, a Hipstamaticot és más közösségi fotószolgáltatásokat használnak ahhoz, hogy képeket os(s)zanak meg, bátorságot merítve, enyhítve a stresszt.

Bizony, izraeli katonaként nagy a stressz. De itt nincs vége, folytatódik a kedves és könnyed híranyag:

"Jövünk érted, Gáza" – áll például az egyik fényképen, amelyen két fegyveres katona látható egy romos épület előtt. Egy másik fényképen katonanők pózolnak, és a fénykép olyan, mintha egy buliban készült volna, kivéve persze a katonaruhákat.

Ha már mindenkiben elszabadult a péntek esti partihangulat, ne álljunk meg itt, közlünk mi is pár ilyet, elvegyítve az index szuperlaza képei között, vigadjunk együtt:

Így bulizik a BBC gázai tudósítója, amikor elvesztette gyermekét:

palesztinok.jpg

Ebben a palesztin kórházban is tetőfokára hág a házibuli hangulat a harcok szünetében:

g3.jpg

Közben a zsidó katonák csökkentik a stresszt (fotó: Index.hu):

israelforce.JPG

Egy másik kép, amely soha nem jelenhet meg az indexen, mert szörnyen szélsőséges:

g6.jpg

Így pihen a zsidó Rambó:

israelforce2.JPG

Megszállónak lenni szexi:

israel.JPG

Ellenzékinek még inkább:

0Q7A7355.preview.jpg

Folytathatnánk a sort, de nem tesszük. A kettős mérce nyilvánvaló, tagadni felesleges. Viszont öngólnak gyönyörű, nevetnénk, ha lenne hozzá kedvünk.

Tudjuk, régi bevett gyakorlat, hogy a háborús konfliktusok kapcsán nem csak a tűzvonalból közölnek fotót, hanem úgymond "a hátország nyugalmáról" is készülnek fényképek.

Az index "bulis fotói" is megállnák a helyüket, amennyiben egyszer az életben képeket közölnének a palesztinok mindennapjairól. Csak épp nem teszik. Nem véletlenül.

Elvégre két, békésen kávézgató Hamasz harcos, táncoló palesztin fegyveres, vagy megölt pici baba alaposan összekavarná a betonegyszerű index-világképet.

Így működik a kettős mérce. Az agresszor mosolyog, bulizik, az áldozat még címlapra sem kerülhet.


Aromó

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr494910489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

canissa · http://www.canissa.com 2012.11.16. 21:34:54

Nagyon jó írások vannak itt. A legnagyobb gond az, hogy az emberek az ilyen "hírportálokból" tájékozódnak, hogy mi is történik a világban. Engem is nagyon felbosszant, hogy ilyen dolog egyáltalán létezik, de persze a holló a hollónak nem vájja ki a szemét...

Kmg42 2012.11.17. 14:48:36

Ez a bejegyzés legalább annyira elfogult és hatásvadász mint az index cikke. Nem ártott volna berakni képeket miután abból is ahogy a palesztin felrobbantja magát egy forgalmas buszon... majd az ünneplő palesztinokat alá. És így lenne minden oldalról szenvedős meg nyugis kép aztán szépen kiderülne hogy ez az egész egy véget nem érő adok-kapok. Fel kellene ébredni és szembe nézni vele, hogy több ezer éves emberi hagyomány, hogy az elnyomhatót elnyomják. Ha tetszik, ha nem :-/

Tettetett tettek tettese 2012.11.18. 12:30:06

@Kmg42: ártatlanokat ölni mindig is visszataszító volt, függetlenül attól hogy ki teszi. Nincs olyan indok, ami ezt elfogadhatóvá teszi, semelyik oldalon. Én pedig azt mondom: Fel kell ébredni, s szembe nézni vele, hogy több ezer éves emberi hagyományok vannak, amiket le kell rombolnunk, mint ahogyan ez már oly sokszor megtörtént. Tudod: Van egy álmom... ami talán sosem jön el, de amiért mindent meg kell tenni... amihez sok "mahatma" kell még... de ami ott kezdődik, hogy belássuk: NEM elfogadható semminemű magyarázat arra, ami itt folyik.

ananaszkonzerv12 2012.11.18. 15:23:11

Szerintem ez a poszt most mellé ment.
Az indexen nem azért rakták be ezeket a képeket, mert milyen lazák, meg menők, hanem érzékeltetni a kontrasztot hogy háború van, ezek meg úgy posztolgatnak, mintha csak a plázába lennének, vagy bulizni indulnak. Ez egy (de)generációs szokás,úgy hívják Y-nemzedék.

adjatok neki 2012.11.19. 18:29:13

Hé nácik, ha annyira hánytok az index.hu-tól, akkor miért itt nyomjátok a blogotokat. Csak nem jól jön az a hirdetési pénz, amit az index lecsöppent nektek, mint a saját, külön bejáratú, házi nácijainak????
süti beállítások módosítása