HaHa_kep.JPGTegnapra "Bitang nagy Fórumot" hirdetett a Hallgatói Hálózat az Első Magyar Egyetemfoglalás szervezésében, mint ahogy facebook oldalukon is írták „a megújulás jegyében sok új arccal". Mivel az egyetem-, majd a székházfoglaló vándorcirkusz különböző produkciói mindig vezető hírként szerepelnek a fősodratú médiában ezért úgy döntöttünk, mi is ellátogatunk hozzájuk. Már csak a beígért új arcok és megújulás miatt is.

A "bitang nagy" kifejezés feltételezhetően a fórum időtartalmára vonatkozhatott, mert mint a mellékelt ábra mutatja, az érdeklődők nem tolongtak a rendezvényen. A szervezők mellett akár tízen is lehettek a fórum kezdetén.

Most még a hirtelen alkotmányjogásznak felcsapott, „spontán szerveződő", az Országház bejáratait elálló középiskolásokkal sem találkoztunk. Valahogy úgy éreztük, nem érdekel már senkit sem ez az egész, kipukkadt ez a lufi. Az Amerikából importált tanácsadóknak nagyon össze kell dugni a fejüket, mert úgy tűnik, a tavasz beköszöntével a HaHa szimpatizánsai inkább a környező kocsmák lassan kinyitó teraszait választják. Kit érdekel az Alaptörvény módosítása, ha a szabad levegőn már végre rá lehet gyújtani a sör mellé?

Persze arra is jó lenne majd egyszer választ kapni, hogy a sokat emlegetett tengeren túli tanácsadókat kik küldték és kik fizetik. (Lelki szemeink előtt ilyenkor mindig megjelenik Barack Obama, amint a Fehér Házban az afganisztáni kivonulás és milliárd dolláros megszorítások közepette a magyar hallgatók szabadságjogaiért és az egyetemi autonómiáért aggódik.)

Amit a Haha az utóbbi időben csinál, az már laza köszönőviszonyban is alig van a hallgatói érdekképviselettel. Az egyetemeket érintő drasztikus elvonások elleni tiltakozás folyamatosan a háttérbe szorult, helyét pedig kőkemény aktuálpolitikai témák vették át. Ezekkel kapcsolatban a HaHa mondanivalója és retorikája nagyjából annyi különbséget mutatott a balliberális pártokétól, mint annak idején az MSZMP és a KISZ agitprop szövegei. Az előbbiben magázták, az utóbbiban meg tegezték az elvtársakat.

Az ifjú wannabe diákforradalmároknak lassan be kellene látni, hogy ez ennyi volt. Az egyetemisták döntő többsége számára kezd már halálosan unalmassá válni a HaHa -cirkusz előadása. Azt artisták bénák, az oroszlán fogatlan, a bűvész is mindig ugyanazt a nyulat varázsolja elő. És a színfalak mögött egyre jobban körvonalazódik a vörös frakkos porondmester alakja.

Ideje volna már szedni a sátorfát, és továbbállni az egyetemekről. Talán az ovikban még eladható ez a műsor - bár ahhoz meg legalább vicces bohócok kellenének.

széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr935156973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chanimano 2013.03.20. 19:16:20

a hallgatói hálózat nem hirdetett semmilyen fórumot... max. reklámozta az egyetemfoglalásét. erről ennyit :DD

manonegra 2013.03.20. 19:24:28

ez a poszt azért sokmindent elhallgat a valóságból. ráadásul sok dolgot állít, amiről az író tudja, hogy nem igaz.

chanimano 2013.03.20. 19:27:37

a szerzőnek alapvető dolgokról nincs fogalma, pl. hogy hol volt, és hogy kik voltak ott, de segáz. a haha működéséről már nemis beszélve...

semmiextra 2013.03.20. 21:09:50

A rohadékok! Hogy merészelnek az utcán lenni az egyetem helyett??!!
Amúgy bárki tud akkor fotózni amikor az emberek elmennek egy több órás vita után, még páran folytatják.

Stofix 2013.03.20. 21:19:18

Én már réges régen azt az álláspontot képviselem,hogy új taktika kéne.Az egyetemfoglalást akkor kellett volna abbahagyni amikor a támadások abbamaradtak.Addig azért nem lehetett mert az úgy tűnt volna,hogy megfutamodunk,akkor negatívan jöttünk volna ki belőle.Az élőláncok után már nem volt érdemes ezt így ebben a formában folytatni.Ha akkor fejezzük be akkor "győztesen" távozunk.Mert igaz,hogy a kormányt nem buktattuk meg,de megmutattuk,hogy nem lehet minket kidobni,nem lehet megfélemlíteni,hiába erőlködnek a jobbikosok.Garbaiék-a lista miatt-szívnak mint a torkos borz,az élőláncnak hála olyanok is mellénk álltak aki korábban szidták az anyánkat.Ezt mindenképpen győzelemként lehet értékelni.
Én megmondtam előre,hogy egy idő után ez így unalmas lesz és érdektelenségbe fullad,az emberek "megunják és hazamennek".
Sokkal fontosabb és hasznosabb lenne a március 9.-ihez hasonló egységes tüntetések és utcai akciók megtartása mint ott ülni és órákig vitatkozni a semmiről.
Fontos lenne tovább erősíteni a meglévő kapcsolatainkat és újabb szervezeteket bevonni az együttműködésbe.

Stofix 2013.03.20. 21:26:30

Látom akik itt felül hozzászóltak szintén szimpatizánsok.
Jó lenne,ha kifejtenék a véleményüket arról amit előbb írtam,hogy más módszer kéne.
Jó,tudom én,hogy nem igaz a cikk és,hogy nem voltak kevesebben,de többen se és akárhogy is nézzük ebből így ebben a formában már nem lehet többet kihozni.
Tehát most már tovább kéne lépni a fórumozgatásnál szerintem.

Dzsentrisvihák 2013.03.21. 08:40:35

@chanimano:

Tényleg, akkor ez mégis mi a hóhér?

www.facebook.com/events/312052858920149/

Máskor ne felejtsétek el törölni az ilyeneket, mielőtt tagadtok, kispofáim, mert manapság már általában ellenőrizhető, hogy ki, mit hazudott (és még csak kommunikáció szakosnak se kell lenni hozzá) ;)

(Ha utólag netán megejtenétek az eltávolítást, álljon itt a helyszín és az időpont, mindegyik az oldalról idézve:

[Mikor]
2013. március 19.
[Időpont]
18:00 - 22:00

[Leírás]

FÓRUM
Napirend 2013, márc. 19.
ELTE BTK A épület 047. terem

Ezután a _FÓRUM_ menetrendjének leírása következik. Erről ennyit.)

Amúgy olyan aranyosak vagytok, ahogy vergődtök, de tényleg :) A jövő értelmisége... Röhög a vakbelem :D

semmiextra 2013.03.21. 19:44:48

@Dzsentrisvihák:
Vicces vagy a jelen nácija. Jaj bocsi "igazi magyarja". Ezért szeretlek titeket.

Dzsentrisvihák 2013.03.21. 19:53:01

@semmiextra:

Miért is vagyok náci? Mert megírtam, hogy mennyire átlátszóan próbáltatok itt hazudozni a fórummal kapcsolatban? Hajaj, ha már ennyi elég hozzá...
Göring elbújhat mellettetek :) Ironikus :D

Stofix 2013.03.21. 19:57:50

@Dzsentrisvihák:
Abban is tévedsz,hogy nem a Hallgatói Hálózat foglal egyetemet.Ők az Első magyar egyetemfoglalás,ahol többek között a HaHa aktivistái is ott vannak.De ez két külön csoport,külön facebook oldaluk is van.Az nem baj,hogy te nem követed az eseményeket és az tényleg nem elvárható tőled,hogy maradéktalanul képben legyél a baloldali szervezetekről,de mielőtt ilyet írsz ideje tájékozódni.
Amúgy meg én nem látok semmiféle vergődést,amikor március 9.-én egy többezres tömegrendezvényt tartottunk szemben a jobbik-index szerint-300 fős-ő szerintük-1000 fős tüntetésével.Igaz,hogy nálunk sem csak hallgatók voltak hanem különböző baloldali,kisebbségi,feminista és roma érdekvédő szervezetek.
Bizony ám romák és lesznek is egyre többen és többen.
Makacs dolog a demográfia ugyebár.

Dzsentrisvihák 2013.03.21. 20:24:22

@Stófi:

Jaja, külön csoport, de azért ugyanazokból a gyökerekből állnak, értem :D Hagyjuk már a süket dumát, kispajtás!
Beégtetek, mint a bozótos nyáron, mert már a kutya nem kíváncsi rátok (max. a felsorolt aberráltbrigádok, de hát azok többsége meg nemigen látott egyetemet belülről :D ).
Ez az össze-vissza variálás jól mutatja, hogy hanyatlik a biznisz. Eddig ti foglaltátok melldöngetve az egyetemet, most már hirtelen nemtivagytokazok. Ennyire ciki van, tényleg? Hogy már ilyen béna módon kell elhatárolódni a felsült csápotoktól? Ez már szánalomra se méltó :P

"Bizony ám romák és lesznek is egyre többen és többen." - Remélem a szomszédságodba is jutni fog belőlük egy-két családra való :D Ne félj, ha így megy tovább, nem kell hozzá olyan sok idő, akkor majd te is megtudod, hol lakik a tolerancia ;)

Zolcsi67 2013.03.21. 22:23:59

Kiment a divatból. Ahogy előtte a "kérjünk bocsánatot Örményországtól", meg az összes többi. Most Szaniszló a gumicsont. Minden napra egy mese. A pünkösdi mór (jajj, de szép képzavar) megtette a kötelességét, mehet.

chanimano 2013.03.22. 00:12:37

a haha nem deklaráltan baloldali szervezet egyébként, lenne olyan tagunk, aki ezt kikérné magának, mert cső konzervatív és jobboldali :D
na léptem ebből az iq-kaszinóból, nemár véletlenül növeljem az olvasottságot :D

Dzsentrisvihák 2013.03.22. 14:10:04

@chanimano:

Most majdnem hangosan felröhögtem. Gyerünk, nyugodtan irányítsd ide azt a "húdekonzervatív" hahást, hadd beszélgetek vele kicsit, ilyen állatfajtával ugyanis még nem találkoztam, és kíváncsi vagyok :D
Ja, hogy már mész is? Ó, be kár. Akkor valószínűleg már sosem ismerjük meg a hahatikusz konzervativiszt... XD

pocaklakó minimanó 2013.03.24. 23:13:10

@Stofix:

"Sokkal fontosabb és hasznosabb lenne a március 9.-ihez hasonló egységes tüntetések és utcai akciók megtartása mint ott ülni és órákig vitatkozni a semmiről.
Fontos lenne tovább erősíteni a meglévő kapcsolatainkat és újabb szervezeteket bevonni az együttműködésbe."

A hatalom akarása... :)

A folytonos tevékenykedési kényszer... :)

A mozgalom valamiért, amiről nem tudjuk, mi az, csak ha majd odaértünk... :)

Dzsentrisvihák 2013.03.25. 15:20:23

@pocaklakó minimanó:

Vagy leginkább akkor se (amúgy nem nehéz kitalálni, valójában mire megy ki a játék: kapcsolatok, hatalom, pozíciók, pénz, és netán valamikor még politikai karrier is...).

pocaklakó minimanó 2013.03.25. 21:00:26

@Dzsentrisvihák:

"Vagy leginkább akkor se (amúgy nem nehéz kitalálni, valójában mire megy ki a játék: kapcsolatok, hatalom, pozíciók, pénz, és netán valamikor még politikai karrier is...)."

Biztos vannak köztük ilyenek is (minden csoportban vannak ilyenek), de szvsz a legtöbben azok közül kerülnek ki, akik most élik a fiatalkori lázadásukat és remek alkalmat találnak a mostani helyzetben.

Ezt természetesnek tartom; különben is: elmúlik.

Dzsentrisvihák 2013.03.26. 07:45:00

@pocaklakó minimanó:

Nyilván, persze, hiszen a kondérhoz úgyse fér oda mindenki, és bokorugrók is kellenek, akik bemásznak a Fidesz-székház udvarára, vagy napokig elkempelnek az egyetemen, vagy a Sirályban, ha kell. Aztán majd rájönnek, hogy csak kihasználták őket, és néhány embert hozzásegítettek a politikai karrierjéhez, nekik meg coki. Akkor valóban elmúlik.
süti beállítások módosítása