such_gyorgy.jpgHa a Fidesz második kormányzásának teljes morális csődjét dióhéjban, ám teljes elkeserítő valójában akarjuk látni, nem kell mást tennünk, mint elolvasnunk az alábbi levélváltást. Ezekben a sorokban, mint cseppben a tenger ott van a jelenlegi hatalom minden nyomorúsága.

 Tisztelt dr. Such György főigazgató úr!

Kolléganőjével történt telefonos egyeztetés után fordulok Önhöz. Június 21-én péntektől megvonták személyi asszisztensem, Kovács Márton Áron belépési jogát, ill. nem férek hozzá a beléptető rendszerhez sem.

Tavaly november óta független országgyűlési képviselő vagyok, a Jobbik pénteki üléstermi akciójában nem vettem részt. A helyemen ültem, a szavazáson részt vettem, ez a parlamenti adatbázisból is látszik. Asszisztensem ebben az időben nem tartózkodott az Országház épületében - ez szintén látható Önök számára is a belépési adatokból - így nyilvánvalóan nem lehet köze a szakértői páholyban történtekhez sem. Indoklást azóta sem kaptunk.

Mindezek alapján értetlenül állok a történtek előtt, ezért kérem, hogy a korlátozásokat legyenek szívesek haladéktalanul megszüntetni!

Üdvözlettel:

dr. Lenhardt Balázs
független országgyűlési képviselő

Such György válasza

Tisztelt Képviselő Úr!
A június 22-i plenáris ülésen történt rendbontás miatt a Házelnök utasítására a Országgyűlés Hivatala (OGYH) a Jobbik országgyűlési képviselői beléptetési jogát haladéktalanul felfüggesztette, és mindazon személyek – a Jobbik képviselő csoportja kezdeményezésére kiadott – állandó parlamenti belépőjét is visszavonta, akik nem állnak köztisztviselői, vagy munkavégzésre irányuló jogviszonyban az OGYH-val. (Ezen intézkedés okait részletesebben kifejti a Házelnök, jelen levelemhez csatolt, tegnap kiadott sajtóközleménye.)
A beléptető rendszer adatai szerint pénteken, a letiltást követően Ön által, vagy az Ön nevében leadott engedélyekkel tíz feletti számban kezdtek belépni azok, akikre az elnöki letiltás vonatkozott, ezért a Házelnök az utasítás hatályát Önre is kénytelen volt kiterjeszteni.
A fentiek miatt a kérését nem áll módomban teljesíteni.
Tisztelettel:
Such György
főigazgató
Országgyűlés Hivatala

Ordító jogtiprás keretében, kollektív büntetéssel (tehát parlamenti viselkedésüktől teljesen függetlenül) kitiltják a Jobbik valamennyi munkatársát az Országházból és a képviselői irodaházából. Majd, amikor egy független képviselő vállalja, hogy az ő nevére leadott engedélyekkel mehessenek be a munkahelyükre – nos, akkor egy tollvonással rá is kiterjesztik a tiltást. Teljesen mindegy, ki mit gondol a földtörvényről, a Jobbikról, vagy épp Lenhardt Balázsról. A történet lényege pofonegyszerű: így működik az önkény. Ha valaki egyszer átlépi törvényes hatalma korlátait, akkor miért ne lépné át másodszorra, vagy harmadszorra is?

A cseresznye a habostorta tetején Such György aláírása. Ő korunk igazi hőse. Volt rovatvezető az ultraliberális Magyar Narancsnál, volt a kilencvenes évek végén az - akkor még a SZDSZ házilapjaként működő – Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese. Majd innen Orbánék első hatalomra kerülése után lazán átlendült a barikád másik oldalára - és meg sem állt a köztévé alelnöki székéig, majd az Antenna Hungária online ágazatvezetője lett. Konzervatív korszaka a 2002-es Fidesz-bukta után még két évig tartott, ekkor a frissen indult Info Rádió programigazgatójaként dolgozott. Két évnyi versenyszférában töltött lazítás után aztán 2006-tól aztán a Magyar Rádió elnökeként, mint Gyurcsányék egyik leghűségesebb kultúrkomisszárja tett szert országos ismertségre. (Ő tiltotta ki a közrádióból többek közt Lovas Istvánt is.) A 2006-os véres őszön rögtön alkalma is nyílt, hogy bizonyítsa lojalitását: az utcáról összefogdosott tüntetőket a Rádió udvarán tartották fogva, és kínozták a rendőrök. A Such-félék hűségének persze ára van: 2009-től nagylelkűen felemelte saját fizetését havi 9,4 millió forintra. Távozása előtt még lazán szétosztott 162 millió forint jutalmat a sameszok közt, majd bejelentette, hogy ő maga 175 millát követel, mint áldásos tevékenysége után járó prémiumot. Ezekben az ügyekben a perek jelenleg is folyamatban vannak. 

Nos, ha azt gondolnánk, hogy ezek után emberünket megérdemelt módon elsodorta a fülkeforradalom – hát piszkosul tévednénk.Tavaly ősz óta a hazai baloldal rémének, a bajusza hegyére liberálisokat felnyársaló, posztkomcsikat reggeliző Kövér Lászlónak a helyetteseként dolgozik.

És 2013-ban ott tartunk, hogy egy magyar országgyűlési képviselő kérelmének elutasítása alatt ennek a létformának az aláírása szerepel. Annak idején mi adtunk hírt először Such új állásáról, és akkor Aromó kolléga a cikket ezzel zárta: „Nehéz döntés lesz, de emberünk a megbízó legnagyobb megelégedésére fogja megoldani. Ezért tartják - 20 éve...”

Nos, Aromó nem tévedett: a megbízó elégedett lehet. Legfeljebb az a két és fél millió ember merenghet el, aki három éve többek közt azért szavazott a Fideszre, hogy Such és a hozzá hasonlók legfeljebb a vallomásukat írhassák alá.

Széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr785382239

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Such elvtárs sajnálattal elutasít – ezért váltottunk kormányt? 2013.06.29. 11:58:22

Amikor egy független képviselő vállalja, hogy az ő nevére leadott engedélyekkel mehessenek be a Jobbik munkatársai a munkahelyükre – nos, akkor egy tollvonással rá is kiterjesztik a tiltást.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clegane 2013.06.28. 15:47:54

such is life

simán kitiltanának mindenkit aki nem fideszes a parlamentből csak úgy mert miért ne, de minek ha úgyis megvan a kétharmad és minden keresztülmegy.

Dzsentrisvihák 2013.06.28. 17:30:23

Such et. egy mocskos görény, min lepődünk meg?

Én a magam részéről inkább ezen (off téma, de roppant érdekfeszítő, nem is a nyilvánvaló hazugságok miatt, hanem maga a metódus tanulságos, hogy miként próbálják egyesek spanyol polgárháború 2.0-nak beállítani a szíriai konfliktust, fasiszta és antifa magyarokkal megfűszerezve... agyrém...):

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=66180

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=66254
süti beállítások módosítása