2013-ban újra van "rendszeres megfigyelés",  "veszélyességi fokozatok" , "kockázati szintek", és újra megbarátkozhatunk az "ellenséges propaganda akció" kifejezésekkel.

1175053_522855577783632_461685488_n.jpgNem, a kedves olvasó most nem az Állambiztonsági Levéltár egy poros aktáját láthatja blogunkon kivonatolva, hanem az Athena Intézet elnevezésű, "szélsőséges és extrémista csoportok kutatásával foglalkozó független és tudományos" csoport által használt nyelvezetet.

A szervezet - megirigyelve az egykori III/III-as ügyosztály "sikereit és hatékonyságát", az általuk szélsőjobboldalinak tekintett csoportok és szervezetek felmérésébe kezdett. Ez a "kutatás" egyszerre roppant szórakoztató a benne olvasható nettó ostobaságok miatt és kifejezetten tanulságos az utóbbi évtizedek balliberális kettő mércéjét ismerve.

Az intézet több mint három éve tartja nyilván a Magyarországon működő "extrémista" csoportokat és követi aktivitásukat.  Úgynevezett gyűlöletcsoport térképükön a Magyarországon működő extrémista szervezetek szerepelnek, amelyek négyes, vagy annál magasabb szintű kockázati besorolással rendelkeznek.

A csoport tevékenysége, módszere és főleg nyelvezete kínosan ismerős lehet a posztkádári Magyarországon, az idősebbek még jól emlékezhetnek az olyan unalomig ismételt elcsépelt frázisokra, amelyek érdekes módon visszaköszönnek a nagyon független és nagyon tudományos csoport „tanulmányaiban”. Az általuk „rendszeres megfigyelés alá vont” csoportokat „veszélyességi fokozatok” és „kockázati szintek” szerint csoportosítják. Feljegyzik az „extrémista szervezetek” minden „ellenséges propaganda akcióit” is. (Hogy kivel/mivel ellentétes, azt a legtöbbször meg sem említik. ’89 előtt se szerepelt a III/III-as jelentésekben, hiszen egyértelmű volt: „velünk”, a hatalommal ellenséges.)

Ezekért a hamisítatlan vamzerházmester-nyelven írott fogalmazványokért ’71-ben simán járt volna a Szocialista Hazáért érdemrend. Ma „csak” különböző amerikai ösztöndíjak, nagykövetségek (brit, norvég és holland)  és nemzetközi szervezetek támogatása az ügynök munkájának bére.

Az intézet irányelveit megfogalmazó összefoglalóban minden harmadik mondatban előfordul a „független” kifejezés.  Zsúfolt liftekből ismerjük a jelenséget, hogy mindig az fingott, aki először rávágja, hogy „nem én voltam”. Nos, Athénáéknál sincs ez másképp.

Főmunkatársaik között találhatjuk Meszerics Tamás LMP-alapító választmányi tagot, Szelényi Zsuzsannát, a Horn-kormány miniszteri biztosát, az Együtt 2014 alapítóját, a Haza és Haladás Egyesület képviselőjét, valamint Domina Károlyt, pályáját a Gyurcsány-kormány alatt gründolt Demokratikus Átalakulásért Intézeténél kezdő, mindenben és mindenkiben szélsőjobboldali cigánygyilkost vizionáló „szakértőt”.

Az intézet tehát pont annyira független, mint amennyire már első pillanatra tűnt. Semennyire. A valóságot sajátosan elkenegető, ok-okozati összefüggéseket még véletlenül sem felhozó, a "semmiből előkerülő" szélsőjobboldal tombolását mániákusan hajtogató, reménytelenül posztkádári társaság ugyanis nagyon is érdekelt abban, hogy a hazai "szélsőjobboldali veszély" továbbra is valós rizikófaktor legyen. Elvégre az intézet létjogosultsága ezen múlik. Pontosan úgy, ahogyan az ÁVH-nak, majd a III/III-nak is futószalagon kellett gyártania a „népi demokrácia megdöntésére irányuló” összeesküvéseket – pontosan ugyanebből a motivációból.

Ezért aztán Domináék nem restellnek különböző, pár főből álló, valódi cél és tartalom nélküli bohócszervezeteket is listára venni, amelyeket még a sarki Horgony borozóban sem vesznek komolyan.  (Mint például a saját becslésük szerint is mindösszesen 30 tagot számláló Magyar Nemzeti Arcvonal, vagy a különböző helyi kocsmaszkinyó csoportok). Mindegy, csak a fasizmus-terv teljesüljön. Az nem lehet, hogy Magyarországon nincs számottevő demokrácia-ellenes erő, ha nincs akkor csinálni kell, elvtársak, használja a fantáziáját bátran mindenki

Annyira azonban soha nem lehet szűkös az extrémizmus-felhozatal, hogy a listára szélsőbalos csoportok is felkerüljenek. Rajtuk ajróper liberális körökben csak jóindulatúan mosolyogni szokás: „aranyos gyerekek, csak, hát olyan kis idealisták.”. A „gyűlölet-bűncselekmények” közül nem maradhat ki a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület avasi járőrözése, vagy egy fővárosi zsidó vezető „szóbeli inzultálása” – ám még véletlenül sem kaphat helyet a listán a templomok, keresztény temetők, útszéli keresztek, vagy épp Horthy-szobrok meggyalázása. Az csak amolyan összekacsintós csibészség, mi is voltunk fiatalok, elvtársak…

Széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr85520509

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választói névjegyzékből való törlésem 2013.09.18. 15:21:41

Kedves Országos Választási Bizottság! Kérem a választási névjegyzékből való végleges törlésemet. Indokom erre az, hogy álláspontom szerint, minden választás lényegét tekintve választási csalás, ahol nincs lehetőség az érvényes tartózkodom, vagy listás ...

Trackback: Viktor ragozza a lop igét 2013.09.18. 10:48:19

ÉN: lopok, az helyes;   TE: lopsz, megbüntetünk; Ő: lop, becsukjuk a szemünket; MI: lopunk, az természetes; TI; loptok, az nemérdekes; ŐK: lopnak, az sem érdekes

Trackback: Cseszlainé Boros Judit bírónő izmozik 2013.09.18. 10:46:21

Most negyed órája ért véget a körülbelül 10-15 perces telefonbeszélgetésem Cseszlainé Boros Judit bírónővel. Azt hogy felhívjam és megpróbáljam vele tisztázni a helyzetet, ami egyre többeknek, köztük a rendőrségnek is egyre kellemetlenebb, a gödöllői r...

Trackback: Athena Intézet - az új III/III 2013.09.18. 07:52:01

Ezekért a hamisítatlan vamzerházmester-nyelven írott fogalmazványokért ’71-ben simán járt volna a Szocialista Hazáért érdemrend.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paraphone 2013.09.17. 13:50:13

"
Halálbrigád (Romaellenes sorozatgyilkosság)

Alakult: 2008.
Becsült létszám: 4
Feltételezett központ: Debrecen
Feltételezett vezető(k): K. István, K. Árpád, P. Zsolt, Cs. István
Ideológia: rasszista extrémizmus
Kockázati besorolás: 7
Aktív/Inaktív: Inaktív "

Ez mi, valami viccoldal? :D

Veridicus76 2013.09.17. 14:03:07

Ez a legjobb:

HUNGARIAN SATANIC LEGION (MAGYAR SÁTÁNISTA LÉGIÓ)

Alakult: 2005
Becsült létszám: 2
Feltételezett központ: Szarvas
Feltételezett vezető(k): Révész 'Glen' Béla, Radics József
Ideológia: Keresztényellenes extrémizmus, Sátánizmus
Kockázati besorolás: 2
Aktív/Inaktív: Inaktív

Veridicus76 2013.09.17. 14:03:50

Állatjogi extrélmizmus is van.

RADIKÁLIS ÁLLATVÉDŐK

Alakult: 2008
Becsült létszám: 5
Feltételezett központ: Budapest
Feltételezett vezető(k): n.a.
Ideológia: állatjogi extrémizmus
Kockázati besorolás: 6
Aktív/Inaktív: Inaktív

Huitzilop 2013.09.17. 16:01:00

Ennyi erővel Daflics ezredes romagárdája meg a zsidógárda is rajta lehetne a listán. Vagy az extrém magyarellenes (és büdös) csoportokat nem tartják számon?:)

Dzsentrisvihák 2013.09.17. 18:16:22

Domina Károly, basszus :D Ezen sírtam, mintha csak a Napirajz valamelyik figurája lenne a csóka... De a gittegyletét is mintha Grafitember találta volna ki, abszurd, szánni való, és röhejes.

Le_Penseur 2013.09.17. 20:41:29

"Annyira azonban soha nem lehet szűkös az extrémizmus-felhozatal, hogy a listára szélsőbalos csoportok is felkerüljenek."

Jobban is utána nézhettetek volna ennek a nagyon veszélyes ügyosztálynak:

"Szélsőbaloldali extrémista csoport Magyarországon

Az Intézet a magyarországi csoportok figyelőlistájára helyezte az Anarchisták Közössége nevű csoportot,"

Ez a vicces gittegylet hála istennek borzasztóan messze áll az egykori III/III-as ügyosztálytól.

Látszattevékenységgel lenyúlnak egy kis alapítványi pénzt. Cserébe olyan csoportokat követnek nyomon, amik nem léteznek.

Jelentőségük a Gipsz Jakab gate során elhíresült Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesülettel vetekszik.

Gazz 2013.09.18. 09:22:55

Szél Jegyzetnek fingja sincs a III/III-ról, annak működéséről ha ezt a noname alapítványt hozzá hasonlítja.
Nagyon akartatok valamit srácok, aztán az elefánt szült egy bolhát.
-1

Stock 2013.09.18. 09:32:10

osztan a fidesz mé hallgatja le a köztisztviselők és rokonaik mobilját? a tek-nek, kövérfiúknak miért kell titkosszolgálatio jogkör? mi van az ud-vel? hogy került a volt vezetője a kbh élére? miért a min elnökséget vezető államtitkár vezeti az Ih-t?
egyetértünk, ez tényleg van olyan mint a hetvenes években, plussz energia itslért is mehetünk nyugatra...

leroi 2013.09.18. 09:59:33

Kedves Szél Jegyzet, tudod volt egyszer egy extrémista csoport, amit egy müncheni sörözőben se vettek komolyan, amikor elindultak megpuccsolni a kormányt. Csak az évek során kissé kinőtték magukat. Pár tízmillió halott volt az eredmény, emlékszel?

Oszt azt miből gondolod, hogy a templomok, keresztény temetők, meggyalázása valaki ellen irányul? Nem csak szimpla bunkóság? Mert tudod a listára került csapatkák valaki ellen szervezkednek, akik névvel-címmel beazonosíthatóak, fenyegethetőek, lepuffanthatóak.

Mint arra már volt példa kis hazánkban.

Muad\\\'Dib 2013.09.18. 10:14:48

@leroi:
OMFG!
Pubi, az a kis csoport már 10 évvel a hatalomátvételük előtt is kb. 20 000 tagot számlált és ennél jóval több szimpatizánst. Majd, ha hasonlót talál ez a gittegylet, akkor rugózhatsz ilyen kérdéseken.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.09.18. 10:27:33

Érdekes, a sok mocskos, gerinctelen "nemnáci" hogy fel van háborodva, amiért végre lesz aki figyeli a ténykedéseiket. :D

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.09.18. 10:29:51

Az a "vamzer" kitétel különösen tetszik. :DDD

Muad\\\'Dib 2013.09.18. 10:32:14

@álfirkász:
Egen, az ötfős kocsmanáci csoportok nyilván óriási módon felháborodtak, hogy egyesek öntik a pénzt egy olyan gittegylet támogatásába, mely az ő mérhetetlenül veszélyes tevékenységüket nyomon követi. Meanwhile vannak helyek ahol éhen és szomjan halnak emberek bolygónkon...

Baloldali érték 2013.09.18. 10:55:51

Kellene valami hasonló szervezet, ami a "gyűlöletcsoportok" helyett listázza a liberális-antimagyar DEVIANCIACSOPORTOKat és szép tudományos jelentéseket írogat róluk. Simán át kell venni a retorikájukat.

Persze úgy nehezebb gründolni ilyet hogy Soros bácsi nem támogatja.

Sinistroll 2013.09.18. 11:32:02

Nézz utána annak a szónak, hogy "Verharmlosung". Pont azt csinálod.

Egyébként, minek védeni a náci csürhét, ha nem akarsz közéjük tartozni?

leroi 2013.09.18. 11:45:11

@Muad\\\'Dib: Úgy van. De nem rögtön 20.000 emberrel kezdődött. Valahol volt egy kezdete a dolognak. Sőt, ha jól tévedek, több, kisebb pártocska egyesülésével indult a dolog. Valami olyasmik lehettek, mint a mai kis egyesületek.
(persze annyit én is csúsztatok, hogy ezek a kis pártok anno munkáspártok voltak, csak aztán volt némi irányváltás.)

leroi 2013.09.18. 11:50:46

@Muad\\\'Dib: Ja, és még annyit, hogy amikor már a párt 20.000 tagot számlált, akkor hiába lövettek közéjük, hiába tiltották be őket, hiába sittelték le a mázolót, már késő volt...vajon most is eljutunk odáig?

MACISAJT 2013.09.18. 12:05:54

"Az intézet tehát pont annyira független, mint amennyire már első pillanatra tűnt. Semennyire. "

A teljesség igénye nélkül.
De van belőlük egy egész rakás:

1 Amnesty International
2 Athena Intézet
3 Demos Magyarország Alapítvány
4 Eötvös Károly Intézet
5 Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI)
6 Gazdaságkutató Intézet (GKI)
7 Greenpeace Magyarország
8 Habsburg intézet
9 Hallgatói Hálózat
10 Hálózat a Tanszabadságért
11 Hayek Társaság
12 Haza és Haladás Alapítvány
13 Hetényi Kör
14 Intézet a Demokratikus Alternatíváért IDEA
15 KLUBHÁLÓ - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata
16 K-Monitor Közpénzfigyelő Iroda
17 KOPINT- TÁRKI Konjunktúrakutató Intézet Zrt.
18 Költségvetési Felelősség Intézet Budapest
19 Magyar Helsinki Bizottság
20 Magyar Progresszív Intézet
21 Magyartanárok Egyesülete
22 Martin Luther King Egyesület
23 Méltányosság Politikaelemző Kör
24 Mérték Médiaelemző Műhely
25 Munkáért Alapítvány
26 NANE
27 Négy Mancs állatvédő alapítvány
28 Oktatói Hálózat
29 Pallas Páholy
30 Pénzügykutató Zrt
31 Policy Agenda Kft
32 Policy Solutions
33 Political Capital
34 Political Spectrum
35 Politikatörténeti Intézet
36 Publicus Intézet
37 Republikon Intézet
38 Szabadság és Reform Intézet
39 Soteria Alapítvány
40 SZEMA
41 Szolidaritás
42 Táncsics Alapítvány
43 Társaság A Szabadságjogokért
44 Tegyünk Egészségünk Színvonaláért Alapítvány TESZ
45 Transparency International

harmincas 2013.09.18. 12:15:36

"templomok, keresztény temetők, útszéli keresztek, vagy épp Horthy-szobrok meggyalázása"

Na ne csúsztassunk már ennyire. A templomok, keresztek, keresztény temetők megrongálása Magyarországon ritka, az esetek nem függenek össze, és az okuk vandalizmus, nem pedig egybefüggő ideológia. Ezzel szemben a neonácizmus nagyon is létezik és aktív. Ezt minden ésszerű, nyitott szemmel járó ember látja. Nehéz is lenne letagadni azután, hogy pár éve random módon kiválasztott, munkába induló anyát, apát és ötéves gyereket mészároltak le faji alapon.

Muad\\\'Dib 2013.09.18. 12:19:08

@harmincas:
ROTFLMAO...
Most komolyan, ez vicc volt, ugye? Mert Magyarországon kimondottan nagy, tömbben élő zsidóság van Európában, és ellentétben sok más országgal (pl. Anglia, Franciaország) elenyésző a zsidókat érintő faji alapú támadások.
Néhány elmebeteg gyilkosságait meg idevenni, kapitális baromság...

Állítsuk meg a ......... 2013.09.18. 12:19:49

Halálbrigád (Romaellenes sorozatgyilkosság)

Alakult: 2008.
Becsült létszám: 4
Feltételezett központ: Debrecen
Feltételezett vezető(k): K. István, K. Árpád, P. Zsolt, Cs. István
Ideológia: rasszista extrémizmus
Kockázati besorolás: 7
Aktív/Inaktív: Inaktív "

Ebben a csoportban is akadt megfigyelő:Cs. István.
És még mindig nem hiszem, hogy csak ennyien voltak benne.

A titkosszolgálatok mindig is megfigyelték és jelen pillanatban beépülnek a rendszerellenes szerveződésekbe.
eyg dolog változott, hogy most nem 3/3-nak hívják ezt.
Most is vannak munkahelyeken elhelyezett besúgók, akiknek az a fedőfoglalkozásuk.
Egyébként nem lenne szükség személyzetisekre(HR), akiknél most is több akta van a dolgozókról.

Éppen az egyik kollegina vált tavaly akaratlanul egy beszélgetés szem- és fültanüjává, amikor is a biztonsági őrhöz érkezett egy civil nyomozónő, és elmondta ott a folyosón, hogy ő a HR osztályhoz jött az előkészített anyagért.
Az érdekesség a dologban, hogy HR munkatársak nem ismerhetnek többszáz embert személyesen, tehát........
Az, hogy ez egy c tipusú vizgálat volt-e vagy csak egy ratyi 3/3-as jelentés ki a fene tudhatja?Mindenesetre civilruhásnő nem fedte jól a tevékenységét.

harmincas 2013.09.18. 12:41:19

@MACISAJT: Ügyesen felsoroltál mindenkit, aki szólni mer Pártunk és Kormányunk politikai gyalázata és gazdasági elmebaja ügyében. Gratulálok.

ROTFL Manó 2013.09.18. 13:20:26

@leroi: Ha jól emlékszem, az előző kormány alatt még a fidesz is szervezett úgynevezett polgári köröket, amik hát ugye egyesültek 2010-ben és ennek eredményeként az orbán-junta átvette a hatalmat.

:-D

Baloldali érték 2013.09.18. 13:29:46

@MACISAJT: A Soros-pénzen éldegélő nemzetellenes libsi árnyékszervezetek listája. Kösz!

ROTFL Manó 2013.09.18. 13:34:17

Ja, meg hát egy érdekes jogi kérdés felmerül az Athena intézettel kapcsolatban: az adatkezelés.

Secnir 2013.09.18. 13:41:57

hát, ez a poszt (úgy érzem) azonkívül, hogy semmit nem tartalmaz, csak azért készült, hogy növelje a kattintásokat.
-1

2013.09.18. 14:17:41

ahelyett, hogy örülnétek, hogy külföldi tőkét vonzanak az országba.

khmm... 2013.09.18. 15:26:02

@Baloldali érték: Ezeket kéne kisöpörni az országból....

♔batyu♔ 2013.09.18. 15:46:25

Dunába lövésekről is rebesgetnek. Undorító libsik.

♔batyu♔ 2013.09.18. 15:50:01

@harmincas: Inkább azokat sorolta fel, akiket Sorosék pénzelnek.

Persze azt már eltitkolják Sorosék elől, hogy ez mindösszesen talán hatvan nagyrészt ugyanaz a szélsőséges fazon.

Azt is, hogy társadalmi támogatottság 0, de nem is baj, szórja csak a lóvéját Soros.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.09.18. 16:01:38

további jó alibizést bérretegőkéim, egy nap úgyis előjönnek a nácik a szekrényből májgerizések közepette és akkor huhoghattok

Laciii 2013.09.18. 17:04:40

Hogy fizetnek ezek, megéri elmenni gerinckivétel + arcbőrvastagítás kezelésre és beszállni az alapítványbizniszbe?

népoldali 2015.02.19. 13:31:03

Kutyaharpást szőrivel!
A felsorolt 40 valahány szervezetet kiplakátozni,különösen Szolidaritás nyuggerrendörszervezet káros nemzetellenes akanamunkáját!
lehetne egy honlap antlanista figyelö vagy magyarvizsla.
süti beállítások módosítása