2004. december 5-e sajnos még mindig nem történelem, erre szélsőliberális megmondóembereink naponta emlékeztetnek.

"Értelmiségiek" a Székelyek nagy meneteléséről:

tumblr_mvdjfqYrQ11qc34mko1_250.jpg"Kiafaszt akarnak ezek nyalogatni? Na, viszlát, Együtt-PM, elment a maradék eszetek." - Kálmán C. György

"Az Együtt-PM Szövetség támogatja a nagy székely menetelést. A helyük tehát ott van a CÖF mellett. Úgy teszik magukévá a Fidesz nacionalizmusát, amiként a Fidesz a Jobbik rasszizmusát. Forog a gyomrom. - Ara-Kovács Attila

Van az a szituáció, ahol a liberális értelmiség egyes marginalizálodott, egyben egyre hisztérikusabb képviselőinek világa összeér a kültelki proli agymosott anyagiasodott, beszűkült világával.

A székelység meneteléséhez az egyszem DK kivételével gyakorlatilag a teljes magyar politika csatlakozott. Ki belső késztetésből, ki számításból, ki érdekből. Persze mondhatnánk azt, december 5. után a magyar baloldalnak mondott massza támogatására nincs szükség, de sokat szenvedett Kárpát-medencénkben már annak is örülnünk kell, ha nem gördítenek mázsás akadályokat egy külhoni magyarságot érintő kérdés elé.

Hogy mégis felböfögött a múlt, arról rögtön két értelmiségi is gondoskodott.

Kálmán C. György, egykori irodalomtörténész "Kiafaszt akarnak ezek nyalogatni" címmel mondott egy vereteset a székelyek menetelése mellett némileg váratlanul kiálló Együtt-PM-re, Ara-Kovács Attila, egykori filozófus pedig a gyomrát fájlalva rasszistázott egyet a székelyek önrendelkezése kapcsán. Ő, aki 1981-ben az Ellenpontok című erdélyi szamizdat kiadvány elindítója volt. Mostani jólirányzott köpésével azonban harminc évvel ezelőtti énjét és minden jóérzésű magyart sikerült eltalálnia. A zsigeri gyűlölettel átitatott gondolatait Ceausescu, Vadim Tudor, vagy Gheorghe Funar is bátran megirigyelhetné.

A balliberális értelmiség néhány itthon ragadt képviselőjének sajátosan gyűlölködő, egyszerre roppant mély, és egyszerre szánalmasan felszínes magyargyűlölete velünk élő valóság.

Mély, mert a külhoni magyarság melletti - legyen szó csak szellemi - kiállás zsigeri ellenállást (amely láthatóan fizikai fájdalmat) vált ki belőlük, abban azonnal valamiféle revizionizmust, rasszizmust látva.

Nem zavarja őket a tény, hogy imádott Európájukban az autonómia bevett gyakorlat, nem pedig valamiféle beleképzelt irredentizmus, hovatovább rasszizmus.

És egyszerre felszínes, mert a két értelmiségi coming outja kiválóan megfér a világtalan, elanyagiasított percember "világképe mellett". Tudják, ahol az erdélyi az román, ahol az állampolgárság csak szavazati jog, Erdély pedig 23 millió román munkavállaló országa.

Bár most az elit kiállt a székelyek mellett, senkinek ne legyen kétsége afelől, Átlag Béla két valóságshow között továbbra is ugyanúgy fogja gyűlölni a határon túlit, mint eddig.

Kálmán C. György és Ara-Kovács Attila európai értelemben vett böfögése egy dolgot megmutatott: 2004. december 5. NEM szavazói velünk élnek. Egyszerre mutatta meg a hazai balliberális értelmiség történelmi bűnét, és a lumpentársadalom mélyből fakadó önzőségét.

Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr375602959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsakMintTe 2013.10.28. 18:01:26

...És velünk élnek a 2004. december 5-én a véleményüket kinyilvánítani gyáva vagy lusta tíz- vagy százezrek, akik miatt a népszavazás érvénytelen lett.

Több mint ötmillió ember nem szavazott. Se igennel, se nemmel. De bajban is lennénk, ha ez az ötmillió mind balliberális, pláne szélsőliberális lenne...

Mondhat bárki bármit, de ez a kérdés 2004 telén az ország felét, a választópolgárok 62,51%-át NEM ÉRDEKELTE!

Őket mégis minek nevezzük?

Dzsentrisvihák 2013.10.28. 18:31:03

@CsakMintTe:

Érdektelen, megvezetett birkáknak? Mondjuk? Azért a helyzet mára már nem annyira rossz, mint akkor volt, bár ehhez kellettek a 2006-os szemnyitogatások (egy baj, hogy a politikai tudatosság sokáig sosem tartható fönn, azért ma is elég sokan járnak csukott szemmel).

CsakMintTe 2013.10.28. 18:55:49

@Dzsentrisvihák: Érdektelen? Kétlem. Az egyes ember lehet érdektelen neked, nekem, a kormánynak vagy bárkinek. Egy ötmilliós tömeg nem. Egy ötmilliós tömegre nagyon is oda kell figyelni. (Szerintem nem ezt a szót kerested. A megfelelő jelző talán a közönyös lehet.)

Megvezetett? Mind? Az nem lehet, hogy ennyi ember mind-mind valami külső ok miatt viselkedett aznap úgy, ahogy. Az nem lehet, hogy dolgokról mindig csak egy kívülálló harmadik tehet, és soha nem az adott ember. Igen, biztosan voltak megvezetettek. De igenis voltak közönyösek, voltak lusták, voltak gyávák, voltak döntésképtelenek - és persze voltak még öregek, betegek vagy más miatt effektíve akadályozottak, de most nem róluk van szó. Szóval ötmillióan voltak, és ennek már a tizede is elég lett volna egy érvényes igen-győzelemhez. Ötszázezer gyáva, lusta, közönyös (stb.) igen-szavazó.

Na őket nem tudom hova tenni azóta se.

Dzsentrisvihák 2013.10.28. 19:37:12

@CsakMintTe:

De, de, ezt a szót kerestem pont, "akit nem mozgat érdek" jelentésben. Mert azok az emberek nem mozdultak meg, úgy érezték nekik nem ügyük a szavazás, és a határon túliak sorsa.

"Az nem lehet, hogy ennyi ember mind-mind valami külső ok miatt viselkedett aznap úgy, ahogy." - Dehogynem, úgy hívják agymosás, és az előző 20+40 évben eleget nyomatták ahhoz, hogy az adott pillanatban a társadalom többségét ne érdekeljék az elszakított területeken élő nemzettestvéreink jogai.

A hülyeség, a közöny és a lustaság mind-mind annak köszönhető, hogy milyen témák iránt tették érzékennyé az embereket. Tudatosan, nem véletlenségből. Ezt kimondani nem harmadik fél hibáztatása, ez a kedves politikai elit, ill. az '56 utáni kádári alkuba beletörődő, azt máig hurcibáló társadalom közös sara.

Egy részük azóta már nyilván máshogy cselekedne, egy részük pedig soha az életben nem fog megváltozni, és már mentethetetlen. Ők előbb-utóbb kihalnak, és remélhetőleg nem hagynak túl jelentős szellemi lábnyomot maguk után...

CsakMintTe 2013.10.29. 11:26:41

Vártam, vártam, hogy más is kommentel valamit, kíváncsi voltam mások véleményére is, de úgy tűnik, ez a téma valamiért most se túl sokakat érdekel.

Hát hogy van ez?
süti beállítások módosítása