Bármi is lesz a kitiltási mizéria vége, a Jobbik így is, úgy is nyer. Míg a nemzeti radikálisok külhoni expanziójáról néhány hónapja csak a szűk szimpatizánsi kör tudott, mára nem él olyan újságolvasó, tévénéző, kocsmába járó ember Szatmárnémetitől Gyergyótölgyesig, aki ne hallott volna a jobbikosok kampányáról.

Tegnap este robbant a hír, hogy Traian Basescu kérésére négy magyar állampolgárt, köztük két jobbikos képviselőt kitiltottak Romániából. Az indoklás szerint a „szélsőségesen nacionalista tevékenységet folytató” szervezetek tagjai (Szávay István és Zagyva György Gyula) Románia nemzetbiztonságát és közrendjét veszélyeztetik, valamint nyilatkozataikkal megsértik keleti szomszédunk törvényeit és alkotmányát.

basescu5.jpg

Hogy pontosan milyen nyilatkozatok sértették a román nemzetbiztonságot, azt a mai napig titok fedi, pedig március 10-én Vona Gáborék sajtótájékoztatót és lakossági fórumot is tartottak, valamint a székely autonómiáért tartott demonstráción is részt vettek. A szekusok (bocsánat: az SRI emberei) szépen végig is jegyzetelték az egészet, forrásanyag volt tehát bőven, mégsem lehetett arról olvasni, hogy az elhangzottak kiverték volna a biztosítékot a Cotroceni Palotában.

Nyilván adná magát, hogy a csúnya jobbikosok/vármegyések/gárdistákok hőbörgése volt a kiváltó ok, de ezt elég nehéz lenne bizonyítani, miután Corneliu Grosu Maros megyei prefektus kijelentette, hogy a rendfenntartó erőket a Jobbik és Magyar Gárda tagjai nem provokálták, sőt a szervezők kéréseit betartva vettek részt az eseményen.

Újabb műbalhéról van tehát szó, amelynek fő célja a tökösebb erdélyi magyarok és székelyek megfélemlítése, erre utal a román szervezett bűnözés- és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) pénteki közleménye, miszerint eljárást indítanak azokkal a személyekkel szemben, akik a Jobbikot népszerűsítették Romániában. A másodlagos cél vélhetően a Jobbik újonnan alakult erdélyi szervezeteinek szétbombázása, mert bár Basescu és Ponta belpolitikában egymás ősellenségei, azért egy Székelyföldön és Partiumban terjeszkedő Jobbik-hálózattól valószínűleg egyforma sebességgel csurog le a gerincük mellett a hideg veríték.

Szóval a cél adott, már csak az ürügy hiányzott hozzá, és ha már Vonát a tavalyi EMI-táborban csak mérsékelten sikerült csőbe húzni, ennél jobb alkalom nem lesz egy darabig. A magyar külügy egyelőre az időt húzza, de ha belegondolunk, hogy a felvidéki kettős állampolgárok üldözését kis zúgolódással eltűrték, a bajkeverőknek kikiáltott jobbikosok aligha számíthatnak védelemre.

Bármi is lesz a kitiltási mizéria vége, a Jobbik így is, úgy is nyer. Míg a nemzeti radikálisok külhoni expanziójáról néhány hónapja csak a szűk szimpatizánsi kör tudott, mára nem él olyan újságolvasó, tévénéző, kocsmába járó ember Szatmárnémetitől Gyergyótölgyesig, aki ne hallott volna a jobbikosok kampányáról. Ha üldözni kezdik őket, azzal igazolják, hogy Románia bevitte Ceausescu szellemét az Unióba, ha visszakozni kényszerülnek, az akkora pofára esés, amelybe minden román politikus arca leszakad.

A Jobbik megtehetné hivatalos erdélyi kampányfőnökének Basescut. Ennél jobb ingyen reklámot utoljára az SZDSZ-től kaptak 2009-ben. Erre minden szükségük meg is van, egy tavaly októberi felmérés szerint ugyanis Vonáék Erdélyben mindössze 4 százalékra számíthatnak, szemben a Fidesz megközelíthetetlennek látszó 86 százalékával. Hogy ezen a román államfő mennyit segített, az hamarosan kiderül.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr805868288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2014.03.18. 20:32:48

Meg a MAZSIHISZ.

Amúgy jó cikk. Már mindenki próbálkozik, de csak a jobboldal erősödik egyre.

Albu 2014.03.19. 09:23:50

A Transindexen, RMDSZ-en és soviniuzmustól való félelemben nevelt magyaroknak valóban nem sok pozitív jöhet át a Jobbikból. Csonkahonban van lakossági fórum, meg volt SZDSZ-öngól is.
A Romániának nevezett területeken viszont most először érdekes a Jobbik, mert (ismét) szavazhatnak magyarországi pártra.

Băsescu, AltGr+4+a, az e (rövid é) a hangsúlyos.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.03.19. 10:55:02

Jó cikk, egyet is értek, de kétlem hogy ebből a Jobbiknak lényeges erősödése származna. Egyszerűen túl erősek a beidegződések, amelyeket az elmúlt 25 (50) év alatt az emberek fejébe kalapáltak.

A helyzetnek jelentősen romlania kell, hogy ebből a Jobbik érezhetően profitálni tudjon.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.03.28. 13:02:01

Bármi is lesz a kitiltási mizéria vége, a Jobbik így is, úgy is nyer."

nem tudom, de vmit kellene kezdeni azokkal a véleményekkel, hogy a jobbik csak árt a határontúliaknak, mert ők elmennek a balhé után, de az ottani magyarok ott maradnak, és szívnak

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.03.28. 13:03:19

@Buday András: jaja, jobboldal? mármint a fidesznek mi a köze a nemzeti keresztény oldalhoz? komcsik kölykeiként elég nehéz nemzeti, kereszténynek lenni
vagy innen is kitiltasz?

Buday András · http://polgarda.blog.hu 2014.03.28. 13:31:46

@tesz-vesz: Nem tiltottalak ki sehonnan.

Ha a privát facebookomról van szó, az meg ne zavarjon. A magánéletemet ne szennyezd.

Szúrófény 2014.12.24. 04:24:12

Idejében szólt! A szász mindig cserbenhagyta, s mihelyt az ellentől kevesebb veszélyt, bár csak múlékony előnyt remélhete is, mindig a mellé állott, lett légyen az német török, tatár, oláh, labanc, vagy muszka. Más rossz tulajdona az önzés, türelmetlenség és zsarnoki hajlam, melyet gyakorolt nemcsak a társnemzetekkel, hanem méginkább a királyföldön lévő többi nemzetiségbeliekkel szemben. Az énjének és saját érdekeinek rendel alá mindent, az soha nem ismerte az önmegtagadást. Orbán Balázs: a barcasági szászok jellemzéséből Székelyföld leírása VI. köt. 20. Oldal rövidítve. Mennyire igaz volt, milyen jó szemű volt, bizonyítja Trianon után tanúsított viselkedésük és Csausescutól kapták meg azt amit megérdemeltek! Már a magyar uralkodó osztálynak ki kellett volna takarítani, vagy legalább széttelepíteni Őket!

Szúrófény 2014.12.29. 11:03:34

Idejében szólt! / Orbán Balázs tanúságtétele
„A szászoknak szép tulajdonai mellett vannak rossz sajátossági is: ezek a zárkózottság, önzés, mely minden vendégszeretetet, emberbaráti, felebaráti, sőt vérrokonai iránti szívességet és részvétet kizár, a szászok szíve és háza oly zárkózott, hogy ahhoz férni nem lehet. Megvan e mellett a hűtlenség és hálátlanság, még részben az egyénnél is, de még roppant mértékben a nemzetnél: hisz a szász nemzet egész történelme nem más, mint a hűtlenség egy szakadatlan láncolata. — E nemzettöredék e hazához és a magyarsághoz, ki az önhazájukból nyomor, tengerár ínség, zsarnokság által elűzött jövevényeket nagylelkűleg befogadta, országának legtermékenyebb részébe telepíté, ki békében nagy kiváltságokkal ruházta fel, s ki szíve vérével védte ellenség ellen, mindig hálátlan volt.
A szász mindig cserbenhagyta, s mihelyt az ellentől kevesebb veszélyt, bár csak múlékony előnyt remélhete is, mindig a mellé állott, lett légyen az német török, tatár, oláh, labanc, vagy muszka. Más rossz tulajdona az önzés, türelmetlenség és zsarnoki hajlam, melyet gyakorolt nemcsak a társnemzetekkel, hanem méginkább a királyföldön lévő többi nemzetiségbeliekkel szemben. Az énjének és saját érdekeinek rendel alá mindent, az soha nem ismerte az önmegtagadást. Orbán Balázs: a barcasági szászok jellemzéséből Székelyföld leírása VI. köt. 20. Oldal rövidítve. Mennyire igaz volt, milyen jó szemű volt, bizonyítja Trianon után tanúsított viselkedésük és Csausescutól kapták meg azt amit megérdemeltek! Már a magyar uralkodó osztálynak ki kellett volna takarítani, vagy legalább széttelepíteni
süti beállítások módosítása