A szürreális baloldali panoptikumból kimaradó LMP nagy kockázatot vállalt a látványos önállósággal, mégis, az éppen csak meglett öt százalékkal esélyt kap rá a baloldal, hogy 2018-ban ne kizárólag Gyurcsány Ferenc őrült egyszemélyes showjáról szóljon a választás.

tortenelem.jpgJó dolog néhány napot várni sorsdöntő, vagy csak annak kikiáltott esemény után. A bal parti összeborulás látványos veresége ugyanis nem hogy nem volt elegendő arra, hogy meginduljon odaát valamiféle elitcsere (az egy szem PM-vezetés ugyan lemondott, de ők gyakorlatilag maga a párt, így valószínűleg újra is választják magukat), hanem talán még inkább bebetonozta ezt a nyomorult galerit a kényelmes ellenzéki székbe.

Persze addig, amíg rá lehet fogni Orbánra mindent (a kétségtelenül a Fidesz-felé lejtő pálya esetén némileg joggal) addig továbbra is őskövület Fodorokat, Gyurcsányokat, Kunczékat, és szürke, tehetségtelen, jellegtelen Mesterházykat, Jávorokat és Bajnaikat fogunk odaát látni.



Mert bár a tábor egyre fogy, egyre öregebb, mégis víz felett tudnak maradni pár százezer ember szavazatával, amelyet akkor is megkapnának, ha a balos összefogás élő adásban kezdené el egymás nyakát kitekerni.

A szürreális panoptikumból kimaradó LMP, mint a magyar baloldal antianyaga már sokkal érdekesebb. Egyrészt, mert tudatosan, saját létét is veszélyeztetve maradt távol az akol melegétől, ezzel pedig nem csak a tagság, de a szavazók egy jelentős része is kicserélődött, másrészt, mert évtizedek óta megdönthetetlennek tartott baloldali tabut felrúgva, politikájuk fókuszában nem az úgynevezett náciveszély áll, ráadásképp pedig nem csillagászati távolságból szemlélik a magyar rögvalóságot. Hogy mennyire aktuális a kérdés, jól mutatja a frissen lefasisztázott Schiffer András esete is....

Az LMP-nek sikerült az a bravúr, ami utoljára 94-ben a Fidesznek: a baloldali kiátkozás ellenére bejutni a parlamentbe, így 2010-el ellentétben, amikor nagyon sokan - joggal - még az új SZDSZ-t látták a pártban (és mint utólag kiderült, meg is próbálták azzá tenni) most valóban egy "rendszeridegen" párt ücsöröghet az országgyűlésben, a mainstream bal nem kis bosszúságára. A következő ciklus nagy kérdése így az lesz: van-e igény erre az alternatívára, vagy marad a baloldalt évtizedek óta meghatározó galeri egyre fogyatkozó, gyengülő hatalma.

A német megszállási emlékmű körüli hiszti jól példázza, a magyar baloldal nagy része tényleg nem érti a lényeget: nincs szimbolikus politizálás, nincsenek "ügyek", nincsen ideológia, nincs már bal, meg jobb. Csak több millió létminimum alatt, vagy máról-holnapra élő, multinál, minimálbéren tengődő, három műszakban dolgozó, kilátás nélküli ember, és a Nagykörútig valamiért soha el nem jutó csendes, elfojtott félelem, hogy az utolsó tyúkért az első jöttment leszúrhat.

Nekik nem kell emlékmű. Sem turul, sem német megszállási, sem újabb Holokauszt-emlékközpont.

Rohadt egyszerű ezt belátni, elég, ha ránézünk a választási térképre.

Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr736011146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azbesztos 2014.04.10. 15:29:11

Olga az ATV kápója lassan teljesen eliminálja magát. Egy hónapja 10 percig olvasta fel a bíróság által elrendelt helyreigazításokat arcátlan hazudozásai, rágalmai miatt, most a vörös bukta után a többi ballibbel együtt láthatóan megzakkant. Szerencsétlen rasszista proli.

Dzsentrisvihák 2014.04.10. 16:36:19

Bálint! Már ne is haragudj, de amikor olyanokat írsz, hogy "politikájuk fókuszában nem az úgynevezett náciveszély áll, ráadásképp pedig nem csillagászati távolságból szemlélik a magyar rögvalóságot", akkor légyszi, emlékezz már arra, hogy ez volt az a párt, amelyik anno "menekítette" a cigányokat Gyöngyöspatáról, meg csokit osztogatott nekik, hogy kiheverhessék a faluban frissen kitört "Negyedik Birodalmat" (és nem, nem csak a PM-s szakosztály, sőt, elsősorban nem ők, hisz azok a zsúrpubik le se találtak oda).
Valamint ez az a párt, melynek elnöke a választások éjjelén ugyanolyan fontosnak érezte, hogy nácizzon egy kiadósat, mint a Szarházy & the gang. Attól, hogy véletlenül valamivel sikerült kicsapnia a biztosítékot Kálmán Olgánál, talán még nem kéne szentté avatni, köszi...

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2014.04.10. 18:24:07

@Dzsentrisvihák:
Igazad van, de azt kell látni, hogy ahogy a Jobbik is elkezdett fél-egy éve középre húzni, úgy ezt megtette az LMP is. Tehát azért legyünk képesek elfogadni azt, hogy mind a két oldalról lehet nyitni a szalonképesség világa felé.

Dzsentrisvihák 2014.04.10. 18:44:11

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): Igaz, attól még nem muszáj kígyót melengetnünk a keblünkön.

Egyesek túlzottan elájultak Schifike ATV-beli ízléscsörtéjétől, meg, hogy az LMP-s hülyegyerekekbe is ugyanúgy befolyik a sör, és ugyanolyan csillogó optimizmussal a szemükben képesek világmegváltó ötletekkel dobálózni a kocsmában, mint mi, radikálisok.

Közben meg elfelejtik, hogy az ellenségem ellensége a legritkább esetben a barátom (és amikor igen, akkor is elég hamar ki szokott derülni, hogy dehogyis...).

Ez pláne olyankor rossz húzás, amikor ez a zsúrpubi deklaráltan a jobbikos szavazókra ácsingózik.

laci0011 2014.04.11. 06:33:22

Télleg szürreális a jobber panoptikum,az mszmp kb taggyüjteményével,az ügynökbesúgóival,papcsákelvtársaival,cöfös bérbirkáival,te nagyon ostoba Aromo.Mekkora mélységbe kell a homokba dugni a bucid,hogy ezeket ne lássad ne halljad?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.04.11. 11:50:11

Két alapvető dolog, amely mintha kimaradt volna:

1) a szinte rekordalacsonyságú részvétel, ha 1-2%-kal több ember megy szavazni, már kiestek volna

2)Schiffer kijelentette, hogy "ez a választás bebizonyította, hogy van más választás is, mint a SZÉLSŐJOBB".

Csak mer a kálmánolginak rosszul lőtték be a hormoninjekciót és elszállt az agya, még nem kell rögtön a kedves "túlélőt" a keblünkre ölelni.

Ami az eljövendő 4 évet illeti: tömeges szegényedés, megszorítások, ilyenkor a szélsőségesek szoktak megerősödni, bármely országban, bármely bolygón, bármely világegyetemben. Az lmp tovább fog színtelenedni és ki is fog esni.

a mandiner hiába tolja őket agyba-főbe, az atv-s megjelenéseiket, ez kevésnek fog bizonyulni.

Még valami:

"Csak több millió létminimum alatt, vagy máról-holnapra élő, multinál, minimálbéren tengődő, három műszakban dolgozó, kilátás nélküli ember, és a Nagykörútig valamiért soha el nem jutó csendes, elfojtott félelem, hogy az utolsó tyúkért az első jöttment leszúrhat."

Ezért kéne már réges-régóta az alacsonyabb ÁFÁVAl és egyéb adók megszüntetésével kampányolnia a Jobbiknak. Pl. megszüntetni a készpénzfelvételi és a sárgacsekk-adót, akkor 100 ezer forint felvétele után az automatával és/vagy mondjuk 40 ezer forintnyi számla befizetése után ennyi és ennyi forint maradna az emberek zsebében. Üzenet: "ennyivel jársz jobban ha a Jobbik kerül hatalomra." Ez elég halványan jelent meg a választási kampányban, ha egyáltalán.

Nagyon egyszerű kimutatásokat kell készíteni, bármely statisztikus 5 perc alatt megcsinálja a számsorokat hozzá.

Ebbe kell fektetni a pénzt, nem a "tradicionalista" ködevésbe.

A mádik: a jobbegyenes blogon kívül nincs más jobboldali fórum, hol értelmes közösség tudna alakulni. A blog.hu-t egyébként is nagyjából el lehet felejteni, a mai fészbukos meg azonnali hozzászólhatós (wordpressen van ilyen, regisztrálni sem kell, csak emailt megadni és már nyomhatod az entert) világban már senkit sem érdekel a blog.hu. váltani kell. a disqus még ilyen új dolog, a 444-esek azt nyomatják, de a wordpress a legegyszerűbb.

Ja igen. szeretnék cikket olvasni hogy a Jobbik nagy reménységei, a félmillió külföldön dolgozó közül mért szavazott összesen 1%, és abból is elenyészően kevés a Jobbikra. Lehet persze a nem tetsző dolgokat a szőnyeg alá söpörni, csak semmi de semmi értelme.

katolnai 2014.04.11. 17:14:37

a szerző mondanivalójával teljesen egyetértek, a sok bal-lib szemét után jó olvasni ilyen véleményt is!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.12. 16:22:55

@Kuruc ezredes: titeket miért nem tiltanak ki innen? ostoba fideszkutyáknak itt helye nincs

Dzsentrisvihák 2014.04.13. 14:04:57

@tesz-vesz:

Sajnos ez még mindig nem az a kitiltós hely... (konkrétan nincs mod, de még admin is csak hébe-hóba)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.13. 22:37:43

@Dzsentrisvihák: persze, csak azért modnom neki, mert ő kitiltott engem

Sturmabteilungsmann 2014.04.15. 13:43:07

Azért lassan a testtel,kedves cikkíró! Az LMP szándékait még máig nem tudjuk,csak azt,hogy baloldali.A magyarországi baloldal pedig tudjuk,miért és ki(k)ért harcol.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.21. 17:51:47

@tesz-vesz:
Én biztos nem tiltottalak ki téged sehonnan.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.05.21. 22:42:21

@Kuruc ezredes: nézd meg a kishantosi posztot, ti voltatok.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.22. 14:15:30

@tesz-vesz:
Én biztos nem voltam, úgyhogy ne rám haragudj érte.
süti beállítások módosítása