Nincs hiteles politikusod? Elhasználódott kádereid esélytelenek még egy feléd lejtő közegben is? Alapvetően kínos a társaságod mindenhol? Van hiteles alternatívád még a baloldalon belül is?

838775.jpgSebaj. Mindezt egy csapásra megoldhatod egy ügyes lépéssel. Mint a házibuliba hívatlanul betoppanó balhés negyedikesek, úgy trollkodják most szét a szocik az LMP-s elsősök buliját.

A szocik most beállnának az LMP által indított főpolgármester-jelölt mögé, amivel egyrészt egy valóban esélyes jelöltek állítanának ki Tarlós Istvánnal szemben, másrészt - és ez igazából a fontosabb - egycsapásra véget vetnének az ártatlanságuknak, amivel egy életveszélyes konkurenciától szabadulhatnak meg. Immáron végérvényesen.
Bár látszólag az LMP Budapest főpolgármesteri tisztségével hatalmas lépést tehetne a kormányképes erővé válás útján, a valóság ezzel szemben az, hogy a fővárosi közgyűlés díszes termének trónján Schifferék jelöltje béna kacsaként ücsöröghetne, akinek a Fidesz- és az MSZP-frakció hatalmi játszmái között legfeljebb a következő felszólaló felkonferálásához lenne elég ereje, másrészt még hetente a fejéhez is vágnák, hogy valójában a szocik meghosszabbított karja.. Ahogyan a pártja is.

A szocialisták ajánlata tehát roppant okos, átgondolt, egyben rájuk oly jellemző módon kellően aljas is. Kéretlen dörgölőzésük pedig akkor lesz igazán veszélyes, ha az MSZP-ben úgy döntenek, mindenképpen az LMP-s jelöltet támogatják. Ebben az esetben ugyanis Schifferék tehetetlenek, hiszen nem kérhetnek arra egy másik pártot, hogy ne támogassák a jelöltjüket, másrészt Mesterházyék egy esetleges őszi bukta esetén is könnyebben magyarázkodhatnak. Nem az ő emberük bukott, ráadásul ők önzetlenül mindent megtettek a sikerért.

Így a  baloldal egyetlen rendszerkritikus és hiteles pártjának utolsó esélyét is elveszik arra, hogy valaha váltópártja is lehessen a Fidesznek. Az MSZP pedig az utóbbi 5-10 év legjobb húzását meglépve úgy tűnik okos dominaként húzná be a néha zavart tekintetű szűzként botorkáló LMP-t a saját utcájába. Ha hagyják magukat, meg is érdemlik.


Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr186072336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doberdo 2014.04.23. 18:01:05

Eddig meg azzal volt tele a sajtó, hogy
a bal oldalon fel kell hagyni a külön állással. Amikor pedig erre történik
kísérlet, akkor az halálos ölelés ?
Csak nem féltek kedves "jobberek", akik
Orbán jogán gyakoroljátok a bolsevik
tempót ?

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.04.23. 18:47:46

Ez az ajánlat jól jelzi, hogy a szocik mennyire rettegnek az LMP megerősödésétől.

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.04.23. 19:04:04

Ha Schiffernek van esze, akkor visszautasítja az MSZP ajánlatát és olyan jelöltet indít, aki elfogadhatatlan az MSZP számára.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.24. 08:47:39

Schiffer nem akkora amatőr, hogy elfogadja ezt. A korábbi próbálkozást (a barom Bajnai próbálkozását) is visszaverte, minden hőbörgés ellenére.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.24. 08:54:31

@Doberdo: tényleg kísérletnek tűnik az összeállásra?

♔bаtyu♔ 2014.04.24. 09:11:27

"Így a baloldal egyetlen rendszerkritikus és hiteles pártjának....."

Ezzel a halovány 5%-al nem nagyon írnék le ilyet. Az LMP még annyira sem hiteles mint az SZDSZ volt a 2000-es években.

Az MSZP pedig érthetően van pánikban. Bajnaiék, Gyurcsányék egy kalap szart nem érnek, Fodor nem vonzza, hanem taszítja a liberálisokat, gondolom, az MSZP-ben a "vének tanácsa" volt ilyen okos, hogy ezekkel való szövetséget javasolta.

Mészáros Laci 2014.04.24. 09:11:49

Schiffer próbálta gúnyosan visszautasítani.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.04.24. 09:19:14

Az LMP semmit sem nyerhet egy főpolgármesteri székkel, viszont mindent elveszíthet, ha bemegy az MSZP utcájába. Egy LMP többségű közgyűlés nélkül az MSZP túszává válna a főpolgármesterük és a korábbi tapasztalatok alapján az LMP rövid úton az SZDSZ sorsára jutna. Schiffer csak látszólag van nehéz helyzetben, valójában egyenes útja van az LMP megerősödésének, csak ki kell kerülnie az MSZP által állított csapdákat.

♔bаtyu♔ 2014.04.24. 09:32:10

@kovi1970: Liberális, ami eleve azt jelenti, hogy ahogy erősödik, úgy állnak át az MSZP szimpatizánsok.

Mint pld. te.

Ami azt is jelenti, hogy párhuzamosan gyengül a többi ballibsi párt.

pocaklakó minimanó 2014.04.24. 09:36:31

Hozzák vissza a szocik (meg a szatellitek) Demszky Gábort! :)

Scagnetti 2014.04.24. 09:41:19

Elsőre tényleg veszélyesnek tűnik a dolog az LMP számára. (Az MSZP-nek ma már csak egy veszélyes fegyvere van, az ha elkezd szeretni valakit. Akkor annak annyi.) De ha megnézzük, hogy a visszautasítás miatt kik hőbörögnének, akkor azt látjuk, hogy valószínűleg csak a szoci szavazók. Azt meg magasról le kell szarni. Nem kell nekik szívességet tenni, a PM is itt követte el a végzetes hibát. Az LMP-nek a saját szavazóival kell törődni, azok között meg nem sokan örülnének a szocik ölelésének. Aki számára ez a banda vállalható, az a PM-es árulókat követte. Aki viszont az LMP-re szavazott, az aligha akarja az MSZP-t bármilyen formában is.
Szóval Schiffernek udvariasan el kell hajtani a szoci múmiákat a picsába, és végignézni a vergődésüket.

♔bаtyu♔ 2014.04.24. 09:48:49

@Scagnetti: Az LMP-nek óriási tartalékai vannak a szocialista táborban.

schöpferischen 2014.04.24. 09:51:02

Az MSZP-nek vége!
Aki összeáll velük az tulajdonképpen önként befekszik a koporsóba az MSZP mellé.

♔bаtyu♔ 2014.04.24. 10:00:22

@schöpferischen: Na igen:

1. Ha kidobja a libsiket és nekiáll szociáldemokrata lenni, elveszti a külföldi támogatásokat, ráadásul egy antiszemita bolsevik párt lesz belőle a médiában. Kihátrál a szélsőséges zsidó értelmiség, a "Népszava baráti kör", akiknek viszont van szavuk a nyugati médiában.

2. Ha nem dobja ki, azok még jobban tönkreteszik, hiszen rárepülnek az egyre kisebbedő erőforrásokra, ráadásul egyetlen és legfontosabb programpontként meghagyják az MSZP-nek az antiszemitizmus elleni küzdelmet.

_most_ 2014.04.24. 10:01:06

lol, tényleg nem értem mégis miből gondolja bárki is, hogy az lmp majd hirtelen el kezd megerősödni és kormánypárt lehet, volt négy évük, melyben a fidesznek sikerült minden eddigi kormányt alulmúlnia, melyben a baloldal hibát hibára halmozott, melyben egy náci párt a harmadik erő, és még ilyen körülmények között is ahelyett, hogy erősödött volna az lmp, egy csomó szavazatot vesztettek, nem látom ez mitől változna meg.

Scagnetti 2014.04.24. 10:03:09

@♔bаtyu♔: Ahhoz előbb az MSZP-nek el kellene tűnnie, hogy a maradék szoci táborból az LMP bárkit is begyűjtsön. Főleg, hogy köztük elég hatékonyan működik az LMP=Fidesz propaganda. Még ha az MSZP eltűnne is, előbb mennek Fletóhoz vagy Bajnaihoz, mint az LMP-be.

Scagnetti 2014.04.24. 10:11:33

@_most_: A szavazatvesztést azért nem venném ennyire komolyan. Tavaly a fél párt átment a szocikhoz, ezzel vitte azokat, akik valójában szoci (és szadeszes) szavazók voltak, csak 2010-ben büntiből az LMP-re szavaztak. Az LMP valós tábora az, amely most is rájuk szavazott. És minden áskálódás ellenére az LMP bejutott teljesen egyedül.

Kormányzásra képes párt szerintem sem lesz belőlük. De nem is sokan mondják ezt. Erősödni viszont képesek lehetnek. A Jobbik is sokáig 1%-on állt, aztán hirtelen indult el felfelé. A kormányalakítástól még messze van, de hogy már tényező, az vitathatatlan.

Scagnetti 2014.04.24. 10:14:10

De ami a lényeg, az MSZP nem tűri a konkurenciát. Ők ugyanúgy egy a tábort szeretnének, mint a Fidesz a saját térfelén. Az LMP ebbe belerondíthat, ezért próbálják a megalakulása óta folyamatosan kinyírni. Ez is egy újabb próbálkozás.

♔bаtyu♔ 2014.04.24. 10:14:40

@Scagnetti: Nem kell. Elég ha a balliberális szavazó azt hiszi, az LMP-re nagyobb hatékonysággal szavaz mint az MSZP-re.

Az LMP szerintem ebből, már most az EP választásokon is fog profitálni emiatt, hiszen az MSZP-ből sokan kiábrándultak.

Bajnai (és Fodor) a liberálisokat próbálja lenyúlni, Gyurcsány pedig a baloldaliakat. Mindkettő maximális sikertelenséggel. Ezeknek alapvetően politikai szempontból végük.

♔bаtyu♔ 2014.04.24. 10:16:05

@_most_: Te ezt azért nem érted, mert ostoba és szélsőséges vagy. Nyilván ennek megfelelően látod a világot is.

schöpferischen 2014.04.24. 10:17:09

@♔bаtyu♔:
Így van! Akárhonnan nézzük, az MSZP helyzete reménytelen. 25 év alatt sikerült olyan helyzetbe manőverezniük magukat, ahonnan már nincs igazán jó lépés a számukra.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.24. 10:22:56

@Scagnetti:

Ez sok mindentől függ.

Minden az MSZP vezetésétől függ.

Ha az MSZP vezetése kitart a szoclib kurzus mellett, akkor el fog sorvadni a párt. Ez esélyt ad az LMP-nek.

Ha viszont az MSZP-vezetés szakít a szocclib kurzussal, akkor az LMP-nek nem marad hely és marad kis zöld párt a parlamenti küszöb környékén.

♔bаtyu♔ 2014.04.24. 10:31:46

@maxval a gondolkodó birca: Tévedés, az MSZP-nek nincs választása.

Abban a pillanatban, ahogy szakít ezzel a kurzussal, a liberális média bebizonyítja, hogy a kommunista és náci valójában ugyanazon embertípus és még igaza is lesz, mert tényleg ugyanaz.

Ki kell tartaniuk a jelenlegi kurzus mellett és bízniuk abban, hogy gyurcsány, Bajnai előbb mennek tönkre.

Ezt is fogják választani.

Scagnetti 2014.04.24. 10:32:14

@♔bаtyu♔: Szerintem a szoclib oldalon megmaradt szavazók már a keménymag. Ezek akkor is oda szavaznak, ha naponta száz Simon Gábor bukik le. Ezeket elcsábítani nagyon nehéz, főleg egy olyan pártnak, melyről 5 éve sulykolják a fejükbe, hogy a Fidesz szatellitpártja.
Az LMP-nek nem is az a dolga, hogy ezeket meggyőzze. Van épp elég bizonytalan szavazó, akiket meg lehetne, csak ehhez persze az LMP-nek sokkal jobban kellene nyomulnia.

Scagnetti 2014.04.24. 10:33:33

@maxval a gondolkodó birca: Nem várok az MSZP-től semmiféle változást. Képtelenek rá.

schöpferischen 2014.04.24. 10:41:44

@maxval a gondolkodó birca:
Nincs jó lépés az MSZP számára.
Tudják ők is, hogy itt a vége,
rá kell csak nézni az arcokra.

♔bаtyu♔ 2014.04.24. 10:44:20

@Scagnetti: Itt liberális párt soha nem fog kormányt alakítani, kezdjük ott, hogy az ország kb. fele eleve nem szavaz liberális pártra és a maradék negyede sem.

Nem lesz itt az LMP soha 10% felett.

Már így is kínosan hasonlít a zsidó és a volt szovjet katona egymásra, ami az érinthetetlenséget és az eszme imádatának megkövetelését illeti.

Zöldpardon 2014.04.24. 10:56:00

Azok akarnak most összeállni az LMP-vel, akik nemrég még fideszbérencezték őket?

sundokaan 2014.04.24. 10:56:29

Egyszer ráengedik Olgicát, fasisztázzák, aztán meg dörgölőznek. Meglehetősen gusztustalan egy banda.

unionista (törölt) 2014.04.24. 11:11:27

@♔bаtyu♔:
a kormányt a parlamenti többség választja, nem a nép. a nép dönthet szocialista többség mellett. és ők dönthetnek egy liberális kormányzás mellett. egy erős baloldali ellensúllyal.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.04.24. 11:19:10

A fiesz és az mszp teljes egyetértésben ügyel arra, hogy a hegemóniájukat ne törje meg senki. Ennek a tünete ez is. Pedig az ország érdeke a politikai elit megújulása lenne, mert ezzel a garnitúrával már többszörösen befürödtünk. Persze az LMP sem igazán új, de legalább nem ezek az igazi rinocéroszbőrű arcok, és HÖK-ből "nevelődött" udvaronc-növendékeik ülnek benne.

unionista (törölt) 2014.04.24. 11:21:42

@Scagnetti:
csak ugye az lmp mint minden nem baloldali (középutas vagy jobbos) párt: one-man-show. schiffer andrásra tömegesen sohasem szavaznának jobbról. ha orbán viktor megbukik, akkor abban a választói közegben a jobbik jöhet szóba, vagy senki. az öko ideológia egyszerűen nem áll jól egy belvárosi, zsidó, homoszexuális számára. a fővárosi főpolgármesterség egy reális választás lett volna. az teljesen rendben van, hogy schiffer ennél többet akar. de az is benne van a pakliban, hogy egy átalakuló szocialista párt egy vidékies platformmal a porba alázza.

Scagnetti 2014.04.24. 11:34:06

@unionista: Mint mondtam, az LMP tömegpárttá válása nem túl valószínű. Nem csak Schiffer miatt, hanem mert egyszerűen a párt kevés hozzá.
A főpolgármesterség úgy semmiképp sem lehetőség, ha az MSZP támogatása kell hozzá, mert ez eleve elképzelhetetlen. Ha az MSZP úgy gondolja, hogy nyerhet, nem fogja más jelöltjét támogatni. Ebből is látszik, hogy tisztában vannak vele, hogy nem nyernek. Ezért lehet megint kísérletet tenni az LMP beetetésére. Ha Schiffer ráharap, akkor az LMP-nek annyi. Ha nem, akkor sem történt semmi, és legalább a tábor addig sem az MSZP töketlenségéről beszél, hanem Schiffert szidja. Ezzel semmit sem veszíthetnek, ezért is értek egyet a szerzővel, ez valóban az utóbbi idők kevés ügyes szoci húzásainak egyike.

2014.04.24. 11:35:21

Schiffer normális embernek tűnik és igyekszik egyensúlyozni, ilyesmibe kétlem, hogy belemenjen. Azért nagy megerősödést nem várok, rétegpárt, nagyságrendileg ilyen arányokkal szoktak ezek mozogni.

Scagnetti 2014.04.24. 11:38:41

@♔bаtyu♔: Kormányalakításról nem is beszéltem. Csak arról, hogy megerősödhetnek. Az 5%-nál azért bőven lehetne jobb eredményük is egy ilyen politikai környezetben ,ahol a szavazók ennyire kiábrándultak a régi pártokból.

Mert az azért beszédes, hogy az MSZP és haverjai plusz a Fidesz együtt az összes szavazásra jogosult 40%-át tudták csak elvinni szavazni. Pedig ők elvileg a két nagy párt.

kormányváltó Trabanttal 2014.04.24. 12:10:13

Jó a hasonlat az elsős LMP-sekről és a negyedikes balsi trollokról.

Zseniálisan ördögi Mesterházy evvel az ajánlattal, amivel egyszerre vág alá az LMP-nek és az őt fúró cionbolsiknak.

Nem féltem Schiffert, biztos talál majd olyan jelöltet, akit nem támogathatnak a bolsik, akik így kénytelenek lesznek megint megégetni magukat valami senkiházival az izraeli-magyarországi Horváth után. A buzi színész meg a buzi rendező gondolom nem vállalja, de nekik bőven van még a tarsolyukban húzónév. Mesterházy helyében valamelyik ősbolsit indítanám, Szekerest, Baját vagy Puchot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.04.24. 12:24:30

@Scagnetti:

"De ami a lényeg, az MSZP nem tűri a konkurenciát. Ők ugyanúgy egy a tábort szeretnének, mint a Fidesz a saját térfelén. Az LMP ebbe belerondíthat, ezért próbálják a megalakulása óta folyamatosan kinyírni. Ez is egy újabb próbálkozás."

Eddig OK, de LMP-csábítás ide vagy oda, a szocik (remélhetően) már hosszú ideig nem lesznek komoly tényező.

Vagyis az MSZP és fiókpártjai most afféle Dugovics Tituszok (persze DT hősiessége és hazaszeretete nélkül), akik lényegében a Fidesznek tennének jót azzal, ha az LMP-t is magukkal rántanák.

Scagnetti 2014.04.24. 12:34:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tartok tőle, hogy az az egymillió nyugger, aki beszavazza őket, pár cikluson keresztül még megteszi ezt. Amíg megkapják a betevő orbánozást, mindenképp.

Szerintem a Fidesznek jó, hogy van MSZP. Foglalja a helyet a baloldalon, és megpróbál minden új pártot kinyírni. Ő maga pedig nem ellenfél a Fidesz számára, ellenben tökéletes kampánytéma. Ha eltűnne az MSZP az duplán kellemetlen lenne Viktorék számára. Nem lenne kire mutogatni, és a helyükön megjelenő új formáció mindenképp hitelesebb lenne náluk.
Hasonlóan az MSZP is így van Viktorékkal. Szarban lennének, ha az egyetlen kampánytémájuk, Orbán eltűnne. Mert ez tartja össze a tábort semmi más.

♔bаtyu♔ 2014.04.24. 12:45:47

@unionista: Fogalmazhatok másképp is. Az ország egyik fele nem szavaz balliberális pártra.

unionista (törölt) 2014.04.24. 13:15:52

@Scagnetti:
a fővárosból - néhány kerületet leszámítva - nem lenne túl bonyolult kiszorítani az mszp-t. azt az lmp a jelenlegi pénzbeli támogatásával éppenséggel meg is oldhatná. persze ezzel fel kellene adnia a potenciális váltópárt szerepét. az lmp gyakorlatilag az új szdsz lenne. és schiffer befuthatna egy olyan karriert, mint demszky. bízhatna benne, hogy nem ér csúfos véget. mert mondjuk kevésbé lenne korrupt. a részéről egyáltalán nem lenne irracionális ezt elfogadni. csak ugye miniszterelnök akar lenni.

unionista (törölt) 2014.04.24. 13:18:35

@♔bаtyu♔:
a szocik éppen le akarják magukról vetni a liberális mezt. és tisztán szociáldemokratává próbálnak válni. még az is lehet, hogy átnevezik magukat. főleg ha így adósságoktól szabadulhatnak meg. vagy egyszerűen kiegyeznek a bankkal, hogy engedje el a pénzek egy részét, és a pártot nem viszik csődbe. szóval ezt a helyzetet éppenséggel menedzselhetik. de persze az is lehetséges, hogy a kártyavár összeomlik.

Doberdo 2014.04.24. 15:05:03

@doggfather: A mai 8.54-re. A kisérletről már múlt időben lehet beszélni, mert a LMP kétfejű /hímnős/ vezetősége csaknem egyszerre kiáltott hosszú nemet...Ők tudják, hogy mit akarnak, vagy nem tudják ! Szerintem erőltetik ezt a teljes különállást, pedig a bal ajánlat semmiféle kötelezettséget nem jelentene a számukra, esetleg lehetne egy komoly hívük a főpolgi székben. Szerintem a LMP sosem fog hatalomhoz jutni, mert sterilen született politikusaik vannak.
Van abban valami, hogy csak azért vannak ott, hogy simán bárkit és annak ellenfelét is leugathassák a parlamentben. Ennek nem sok értelme van. ( Ilyen szempontbólnem elvetélt ötlet az elnevezésük,de nem lehet tudni, hogy ez az antipolitika lehet-e eredményes.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.24. 21:35:59

@tesz-vesz: vagy írjam meg én? már el is kezdtem

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.24. 23:40:51

üdv, tehát akkor megírtam posztnak szerintem a hét legnagyobb hírét, elküldtem BJ-nek emailben

kormányváltó Trabanttal 2014.04.25. 00:26:13

De egy hülye fasz ez a Karácsony amellett, hogy úgy elhízott PM-es haverjaival az elmúlt 4 évben (Scheiring, Dorosz, Szabó Tímea) stb., mint a disznó.

Triplán lúzer volt, erre az AB-hez fordul keseregni. Azzal a faszsággal, hogy az ún. győzteskompenzációnál kétszer számolják a szavazatot. Eközben ha 1000-500-ra nyer valaki, akkor 501 győztes szavazatot az egyéni képviselőnek ír jóvá a rendszer, a másik 499-et pedig a listára teszik, mint kompenzáció. És ezt csűrné-csavarná úgy, mintha kétszer lenne itt bármi is számolva.

Eddig ugye ilyen esetben csak az 500 vesztes szavazat ment fel a kompenzációs listára. Teljesen jogos volt a változtatás.
süti beállítások módosítása