Vannak hírhedt gólyatáborok, ahol a szívatás túlmegy a jó ízlés határán, számos értelmetlenül obszcén, vetkőzős feladattal megfűszerezve. De ezt a gyakorlatot az összes létező magyarországi gólyatáborra ráhúzni, az összes hököst potenciális szexuális ragadozóként beállítani olyan általánosítás, amelyet leghangosabban pont az ilyen cikkeket szerző – egyébként máskor nagyon toleráns, előítélet-mentes – tollforgatók szoktak a leghangosabban elítélni.

A 21. századi szélsőliberalizmus vadhajtásai közül kevés ártalmasabbat tudok elképzelni, mint az úgynevezett genderizmus. Az egész ideológia lényege, hogy a férfiak és nők kizárólag biológiailag különböznek egymástól, minden ezen kívül eső eltérés társadalmi konvenció eredménye. Amiket természetesen fel kell számolni, ehhez pedig az egyenlőségen át vezet az út, ami valójában egyformaság, uniformizálás, és mindenki, aki a klasszikus nemi szerepek világában érzi jól magát, az jó esetben elmaradott, de inkább szexista, hímsoviniszta, stb.

Mint minden ultraliberális irányzat, a genderizmus sem a valóban létező problémákkal foglalkozik (egyenlő munkáért egyenlő bért, gyermekes nők részmunkaidős foglalkoztatása, családon belüli erőszak az elkövető nemétől függetlenül). Ez csak álca, amely mögött a Szép Új Világ körvonalai húzódnak meg, ahol választott nemű felnőttek okítják gyermekeinket arról, hogyan is néz ki egy előítélet-mentes társadalom, és hogyan lehet ezek ellenségeit felismerni, elszigetelni, hitelteleníteni, nevetségessé tenni.

A genderizmusnak van egy igen vicces mellékterméke, nevezzük őt álszent protagonistának. Ő az, aki radikáljobb konteósokat megszégyenítő módon minden bokorban szexista előítéletet lát, és ha rajta múlna, az összes autószerelő műhelyt feljelentené, mert ott nem alkalmaznak elég nőt. (A döbbenetes hímsovinizmusról árulkodó csöcsös poszterekről már nem is beszélve!) Az a nem elhanyagolható tény, hogy a nők többségét nem vonzza az olajos csapágyak és a visító ékszíjak világa, ezeket az embereket a legkevésbé sem érdekli. Őket a CÉL vezérli, ezért protagonisták, álszentségük pedig következetlenségükben érhető leginkább tetten, hiszen ha tényleg az egyenlőségért küzdenének, akkor a maguk beteges, kicsavart módján a férfiak „elnyomása” ellen is vehemensen küzdenének. Hiszen a napnál világosabb ugyebár, hogy „a nők kirekesztése” miatt nincs több férfi műkörmös és óvodai dolgozó.

Az Indexen ma megjelent egy vezércikk, amely a fent említett szélsőséges genderizmust keveri a hallgatói képviselet iránti – mostanában egyre divatosabb – boszorkányüldözéssel. Na már most, értem én, hogy sokan vannak, akik olyan egyetemre jártak, ahol a „HÖK” egyet jelentett a hatalommal való visszaéléssel, az intézményesített lopással és a faszarcúsággal, de ezt összemosni az egyetemen belüli nemi arányokkal (és ennek következményeként tálalni egy fiatal lány megerőszakolását!) olyan fokú mellélövés, amelyre nincsenek szavak.

A cikkben megalázó gólyatábori feladatokat sorolnak fel, majd kijelentik, hogy ezek mögött „macsó férfifantázia” húzódik meg. „Az idősebb férfiszervezők a nyomásgyakorlás különböző eszközeivel – a jutalmazástól a burkolt fenyegetésig és a nyilvános megalázásig – veszik rá a lányokat, hogy teljesítsék az akaratukat. […] A táborok vezetői számos helyen szándékosan alakítanak ki egy olyan hangulatot, ahol aztán sokkal könnyebben tudják szexuálisan kihasználni, megalázni, sőt akár bántalmazni a gólyákat. A könnyű csajozás nem járulékos haszon, hanem kifejezett cél. A gólyatáborokban elkövetett szexuális bántalmazások és visszaélések így egyáltalán nem függetlenek a szervezett programoktól″.

golyataborok_lanyok.jpg

Vitán felül áll, hogy vannak hírhedt gólyatáborok, ahol a szívatás túlmegy a jó ízlés határán, számos értelmetlenül obszcén, vetkőzős feladattal megfűszerezve. De ezt a gyakorlatot az összes létező magyarországi gólyatáborra ráhúzni, az összes hököst potenciális szexuális ragadozóként beállítani olyan általánosítás, amelyet leghangosabban pont az ilyen cikkeket szerző – egyébként máskor nagyon toleráns, előítélet-mentes – tollforgatók szoktak a leghangosabban elítélni. Arról nem is beszélve, hogy ezek „gimnáziumból frissen kikerülő ártatlan tini lányok” között a nagy számok törvénye alapján mindig akad 1-2, aki különösebb fenyegetés vagy jutalmazás nélkül kezd el „bevállalni” dolgokat.

A cikk végkövetkeztetése zanzásítva a következő: 1) Bár az egyetemekre több nő jár, mint férfi, a tanárok és hallgatói képviselők között aránytalanul felülreprezentáltak a férfiak. 2) Ebben a zárt férfiklikkben a női szempontok kevésbé érvényesülnek, tehát nagyobb eséllyel tűrik meg a nők ellen elkövetett szexuális bűncselekményeket. 3) A gólyatáborokban a lányok kényszer hatására obszcén dolgokat művelnek, hogy ne legyenek kiközösítve. 4) Ráadásul egy csomó jobbikos a HÖK-ben kezdte a karrierjét.

A fenti négy pont között természetesen a világon semmilyen összefüggés nincs, vagy legalábbis csak nagyfokú paranoiával és üldözési mániával lehet egy láncra felfűzni őket.

Kell és lehet cikket írni arról, hogy egyes HÖK-ök környékén milyen visszaélések vannak (nem beszélve néhány egyetemi vezetésről, akikhez képest a hökösök nyeretlen kétévesek). Össze lehet szedni a leggázabb GT-s szívatásokat, nyomást gyakorolva ezzel a szervezőkre, hogy kapjanak észbe. Az is megérne egy misét, hogy Magyarországon miért nem lehet bűnügyi adatokhoz egyszerűbben hozzáférni (mert azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ezek után a rendezvényfotósoktól majd minden buli előtt erkölcsi bizonyítványt fognak kérni?).

Egy dolgot nem lehet tenni: egy szerencsétlen lány megerőszakolását en bloc a gólyatáborok és az azt szervező hökösök nyakába varrni, megfűszerezve feminista kirohanással a szemét férfiak ellen, akik előbb kihasználják a nőket, majd cinkos összetartással eltusolják az ügyeket. Az összeesküvés-elméleteket inkább hagyjuk meg azoknak, akik gyakorlottabbak a műfajban. Ők legalább szórakoztatóak.

(Disclaimer: Jelen cikk szerzője 2005-2010 között az ELTE BTK HÖK képviselője, később elnökségi tagja volt, és több gólyatábor szervezésében is részt vett. Ezen idő alatt az Index cikkében leírt obszcén feladatok egyikét sem észlelte a gólyatáborban, vagy más bölcsészkari rendezvényen.)

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr616683505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.09. 16:55:33

A genderizmus Sátán egyik kedvenc eszméje. Közvetlenül az emberi faj megrontása a cél itt.

zriff 2014.09.09. 16:58:29

Szerintem komolyan lehet aggódni, hogy ha a feministák a tragédiát meg a kialakult botrányt felhasználva valamelyik párttal összefognak, akkor akár komolyabb hatalommal, és befolyással lehetnek a politikára.

szerintem is 2014.09.09. 18:13:54

@zriff:
Annak a pártnak akkor hamar vége is lesz. Ne felejtsd el, talán még több nő antifeminsta, mint férfi. Csak mert nem tőlük hangos a tér, még léteznek és a szavazófülke magányában véleményt is alkotnak ha kell.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.09.09. 19:09:27

A genderizmus rendkívül veszélyes, társadalomrombolásra alkalmas eszme.
A genderizmus átveri a nőket, mert átmossa ugyan az arra nyitott nők agyát, de a hormonjait és az ösztönös vágyait nem képes megváltoztatni. Az ösztönöktől ugyanis nem lehet tudatossággal megszabadulni.
Ennek az ellentmondásnak az eredménye a zavarodott, frusztrált nő. A feministák és a genderisták egytől egyig ilyenek.

Istóczi Csucsu Győző 2014.09.09. 19:14:50

Tudnék mesélni egy túlnyomóan lányos évfolyamról.....de csak irigykednétek.

Istóczi Csucsu Győző 2014.09.09. 19:18:20

.....nem jelentettem fel őket....

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2014.09.09. 20:05:27

A cikk apropójául szolgáló indexes ámokfutásból én most idézném a kedvenc részemet:

"Az idősebb férfiszervezők a nyomásgyakorlás különböző eszközeivel – a jutalmazástól a burkolt fenyegetésig és a nyilvános megalázásig – veszik rá a lányokat, hogy teljesítsék az akaratukat. Persze a fiúkat is ráveszik, de nem az a lényeg."

Miért is lenne lényeg, hogy a fiúkat is megalázzák, nem? Pontosan úgy, ahogy a családon belüli erőszaknál nem számít, ha az elkövető nő, a Féfi áldozatokat pedig nem tartalmazzák a gender nácik által lobogtatott "statisztikák". De emlithetném még a hamis nemi erőszak vagy pedofilía vádakat is, ami szintén jó alapot biztosítanak egy alapos kis Férfiüldözéshez.

Nagyon köszönöm ezt a cikket, hasznos volt.

Krisz11 2014.09.09. 21:03:50

A gólyatáborok sokszor a közönségesség legalját súrolják, sok hülye p... meg megfelelési kényszerből jópofát vág mindenhez.

A genderizmus szerintem más téma.
Egy ismert pszichológusnő mesélte, hogy valamelyik hülye svéd szülő a nagy egyenjogúság hevében a kislányának baba helyett kisautót adott játszani. Az lett a vége, hogy a kislány (a kisautót!) lefekvés előtt mindíg pizsamába öltöztette, betakarta, napközben meg etette. Magyarul az ilyesmi buziságot kár erőltetni.
Amúgy ugyanez a pszichológusnő mondta a nagy genderizmusról, hogy vegyenek vért egy fiútól meg egy lánytól, nézzék meg a benne levő hormonokat, és aztán magyarázzanak az egyformaságról.

rémTündér /aprócska kismacska./ 2014.09.09. 23:47:36

És te miért használod fel a megerőszakolt nő esetét arra, hogy feministákat támadj?
És miért volt az, hogy amikor épp csak annyit lehetett tudni, hogy egy lányt megerőszakoltak, akkor a kommentek 90%-a arról szólt, hogy BIZTOSAN kiprovokálta, meg különben is minek ivott? Te mint férfi, miért nem tudod azt mondani, hogy az elmebeteg fasz férfitársad igen is elmebeteg fasz módjára viselkedett és igen is meg kell büntetni? Miért okoz nektek élvezetet az áldozathibáztatás?
"(Disclaimer: Jelen cikk szerzője 2005-2010 között az ELTE BTK HÖK képviselője, később elnökségi tagja volt, és több gólyatábor szervezésében is részt vett. Ezen idő alatt az Index cikkében leírt obszcén feladatok egyikét sem észlelte a gólyatáborban, vagy más bölcsészkari rendezvényen.)"

Szóval mert te ezt állítod ezért ez igaz. Ahamm... De ja, a szottyadt véresszájú feministáknak a kurva anyját az összesnek, hogy ki mernek állni azért, hogy ne erőszakolják a nőket halomra. Pedig az mekkora buli. Meg egyébként is, minek megy egy nő gólyatáborba? Meg egyébként is egyetemre... Nem oda való, hanem a konyhába meg a vasaló deszka mellé, hagyná az okosodást az arra sokkal értelmesebb férfiakra.

平八 2014.09.10. 10:06:06

"az összes létező magyarországi gólyatáborra ráhúzni, az összes hököst potenciális szexuális ragadozóként beállítani olyan általánosítás, amelyet leghangosabban pont az ilyen cikkeket szerző – egyébként máskor nagyon toleráns, előítélet-mentes – tollforgatók szoktak a leghangosabban elítélni.

Erre meg:

"Arról nem is beszélve, hogy ezek „gimnáziumból frissen kikerülő ártatlan tini lányok” között a nagy számok törvénye alapján mindig akad 1-2, aki különösebb fenyegetés vagy jutalmazás nélkül kezd el „bevállalni” dolgokat."

Fő, hogy nem általánosítunk, igaz?

ohmyFgod 2014.09.10. 11:51:32

@平八:Az aztán tényleg durva általánosítás, amikor valaki azt mondja, hogy a nagy tömegből (több száz emberről beszélünk) lesz 1-2, aki bevállalósabb. :D Az lenne általánosítás, hogy a gólyák mind bevállalósak. Nem az, hogy némelyik közülük :D

eve marlowe 2014.09.10. 11:56:54

Ez a eltorzult feminizmus borzalmasan ártalmas dolog. Néha úgy érzem azok a nők erőltetik ezt, akiknek nagyon nem jött össze valami az életükben és egyszerűbb ha rákenik a férfiakra a problémáikból eredő dühüket, ahelyett, h szembenéznének vele(de nem szeretnék általánosítani, mint ők, mert nyilván vannak olyanok, akik ezt komolyan gondolják!)
@平八: A cikkszerző odaírta, hogy a nagy számok törvénye alapján.

ohmyFgod 2014.09.10. 12:02:22

@rémTündér /aprócska kismacska./: Logikailag teljesen kifordított, amit leírsz. Nem ennek a posztnak a szerzője kezdett el bántóan általánosítóan és álszenten írogatni a gólyatáborokról. Ez a cikk, ha úgy tetszik, egy védekezés, ami az eszement túlzások láttán született meg. A cikk apropója nem az, hogy melyik baromarcú patkány erőszakolt meg egy lányt, hanem az, hogy melyik baromarcú patkány próbálja felhasználni ezt az esetet arra, hogy erkölcscsőszt játszhasson.

Veridicus76 2014.09.10. 12:05:11

A feminizmus életellenes aberráció. El kell taposni.

Tandoori Artemisz 2014.09.10. 12:51:36

@平八: Ebben mi az általánosítás te analfabéta?

Sátán meg a Jocó 2014.09.10. 16:39:01

@平八: fő, hogy a leírt szövegek csak ama részletei jutnak el az agyadig, amelyek "alátámasztják" a mondanivalódat, nem? :-)

Pampalini13 2014.09.10. 22:35:54

Mélységesen egyetértek a szerző sok gondolatával. A gendernácizmus legalább olyan káros ideológia mint a fajelmélet vagy az észak koreai dzsuce. Talán elcsépelt, talán megbotránkoztatja korunk liberális "gondolkodóit", de tény, hogy a természet törvényeit igyekszenek ledönteni. Én bízom benne, hogy még mindig több a józan ember, akik beintenek ennek az undorító ordas eszmének.

@rémTündér /aprócska kismacska./: Véleményem szerint az erőszaktevők büntetést érdemelnek, mert ilyen súlyos tettet mind jogilag mind erkölcsileg muszály üldözni.
De azt, hogy valami perverz köcsöggel egy lapon legyek megemlítve azt kikérem magamnak. Milyen "férifitársról" beszélsz, társa a faszom egy ilyen erkölcsi toprongynak. Az, hogy neki is van egy y kromoszómája az nem minősít se engem, sem más embert aki nem erőszakol meg senkit. Én se kérem rajtad számon, hogy mint műveltek mondjuk beszlánban a terrorista nők, vagy az amerikai őrmesternő az iraki foglyokkal. Talán meglep de a férfiak túlnyomó többsége konszenzuális alapon létrejött szexuális és/vagy érzelmi kapcsolatra vágyik. Ez a konszenzuális kapcsolat teszi lehetővé, hogy családok jöjjenek létre, hogy később gyermekek szülessenek. Gondolom édesapád sem egy kiadós gerinctöréssel végződő erőszakos közösülés során hozott össze téged. (Gondolom mondtad neki is, hogy milyen "férfitársai" vannak)

A gólyatábori tapasztalataim szerint pedig az esetek jelentős részében konszenzuális a szexuális kapcsolat a felek közt. Anélkül, hogy korunk valóban hanyatló erkölcséről megemlékeznék annyit írok, hogy láttam már olyan esetet mikor az érintettek egy numerára jöttek össze és olyat is, hogy éveken át éltek párkapcsolatban egymással.

Ami a kihívó öltözködést meg a mértéktelen ivást illeti ahhoz pedig azt fűzném hozzá, hogy ha mondjuk a Diószegi Sámuel utcán végigmennék bomberdzsekiben, fehér fűzős bakanccsal akkor rövid úton megnézhetném milyen egy rohammentő belülről. Ennek ellenére se a NaNe se a Patent nem rendezne felvonulásokat a bomberdzseki kedvelők jogainak lábbal tiprásáért. Nyilván nem mentesít senkit, hogy lengén öltözött az áldozata, de azért tényleg túlzásnak tartom a feministák által kultivált "kurva meneteket".(Lehet nem pont ez a neve, nem sértegetni akarok).

Ami pedig az alkoholt illeti. Mind a jelenleg hatályos büntetőtörvénykönyv, mind pedig a józan ész azt mondja, hogy önkívületben lévő személyt szexuálisan kihasználni tilos. (Mellesleg szvsz. mélységesen etikátlan magatehetetlen embert abuzálni)Ugyanakkor picsakészen rámászni a másikra, másnap pedig megbánni a dolgot és erőszakról beszélni az megint más tészta. Az meg végkép más tészta, hogy valaki önhibájából olyan állapotba kerül, hogy képtelen védekezni és megtörténik a baj és utána hallgat.

Nyilván a derék feministák azt hiszik, hogy a férfiak úgy szórakoznak, hogy önkívületi állapotig vedelnek/narkóznak és ehhez a nőknek is joguk van. Szerintem egy hullarészeg férfi épp úgy lehet bűncselekmény áldozata mint egy nő. Csak a feministák ahelyett, hogy erre hívnák fel a nők figyelmét teljesen rossz irányba viszik el a dolgokat.

Nagy kérdésem egyébként a feministákhoz: mióta világ a világ a gyermekeket nők nevelték otthon, később pedig amikor az állami oktatás beindult az iskolákban és az óvodákban is. A nemi erőszak kapcsán minden liberális orgánum leközölte, hogy a tanítók és óvodapedagógusok többsége nő. Kérdem én ha nők nevelnek minket, akkor miért van még mindig férfisovinizmus? Nem az lenne a logikus, hogy a "patriarchátus" eszmerendszerét férfiak adják tovább?

Ami a gólyatáborokat, a hököt, meg a diákszervezeteket illeti arról csak annyit, hogy az általam ismert emberek akik részt vesznek a szervezésben akár a bulik akár a GT tekintetében egytől egyig közvetlen segítőkész emberek,akik annak ellenére, hogy néhány obszcén dalt talán elénekeltek, nem lesznek szar emberek.

llipitik 2014.09.11. 01:44:12

@Pampalini13: mi van azzal az 'aprósággal', amire a cikk szerzője nem tér ki, miszerint szólt valaki, hogy nem komplett az elkövető?

平八 2014.09.11. 12:19:32

@Tandoori Artemisz: Ha én analfabéta, akkor te analfabéta és még hülye is. Az mán kombó!
@Sátán meg a Jocó: Most magadról beszéltél? :)

maxell birka meghízott hegesztő 2014.09.11. 17:16:33

Bolgáriában gyakorlatilag ismeretlen az ilyenfajta erőszak, nem is fordulhatna elő. A tábor szervezéseket csak erre jogosultak végezhetik, rendkívül szigorú – a Balkán Unió előírásait szem előtt tartó – törvények szerint.

Persze nektek ott a rothadó Nyugaton jó lesz úgy is, ahogy most van! Aztán majd hőböröghettek, ahogy a neoliberális-posztnácista-ultrakommunista-buddhista-konzervatív szemlélet szanaszét zülleszti a társadalmatokat!

sztd 2014.09.13. 12:39:23

Ha a szerző azt is írta volna, hogy ő maga nő (és ez igaz lenne), akkor a sokkal hitelesebb lenne a szöveg. Azonban egy férfi ne akarjon egy olyan váddal szemben, hogy férfiklubbok zárt férfiklubbok nem látják át rendesen a nőkkel szembeni határokat, olyan cikket írni, hogy "de igen".
Írassa meg a cikket egy női szervezőtárssal, az eseményekre közelről rálátó barátnővel, stb. Azokat az érdemi és valós észrevételeket, amiket a szerző leírt, az idézett index cikkben is leírták.

A gender fogalma a társadalomban elfoglalt nemi szerepeket jelenti. Ha a szerző megerőltetné magát, akkor ahelyett, hogy a liberális megközelítését reklámozná, felhívná a figyelmet a konzervatív megközelítésre, esetleg bemutatna egy megalapotott nemzeti radikálisat. Magyarországon a legismertebb és legelismertebb gender kutató Kopp Mária volt. Ő (is) felhívta a figyelmet arra, hogy a modern társadalom más kihívásokat támaszt a nőkkel és a férfiakkal szemben is, és ezekre a kihívásokra választ kell találni. A lehetséges válaszokat hosszan kutatta, az általa indított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom azóta is működik (haromkiralyfi.hu/). A szerző a cikkel nem a kérdések megválaszolására tesz kísérletet, nem is vet fel kérdéseket, hanem létező problémákat tagad le, ezzel az érintetteket a liberális genderisták karmaiba kergetve.
süti beállítások módosítása