kovacs_bela_mti.jpgAzt, hogy egy annyira művelt, világlátott embernek, mint Kovács Béla egyszer sem jut eszébe, hogy azért a sok megnyílt ajtóért cserébe, amelyeket „orosz kapcsolatainak” köszönhet, előbb-utóbb kérnek majd valamit az elvtársak – nos, ezt a legjobb jóindulattal is nehéz feltételezni.

Amikor idén májusban a Magyar Nemzet ledobta az EP-választási kampány hidrogénbombáját, és kiderült, hogy Kovács Béla európai parlamenti képviselőt az EU intézményei elleni kémkedéssel vádolják, azt írtuk, ha ez igaz, akkor a jobbikos politikus a világ egyik legpocsékabb ügynöke. Egy igazi KGB-snek ugyanis nem szokása a nyilvánosság előtt orosz kapcsolataival villogni.

Amikor ma reggel kinyitottuk az Indexet, és végiggörgettük a kilométeres hosszúságú cikket, azt gondoltuk, végre kiderül, kicsoda valójában Kovács Béla, és mit ártott az EU-nak vagy Magyarországnak. Az írás két ügynököt leplezett le: Kovács Béla feleségét és az újságíró Dezső Andrást.

Mert azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az Index ablakába csak úgy befújta a szél a Mainicsi Simbun 1975. augusztus 28-i számát, meg hogy Dezsőt „egykori külügyminisztériumi dolgozók és titkosszolgálati szakértők" informálták arról, Kovács felesége milyen osztrák néven utazgatott a 80-as években. Nem kisebbítve az oknyomozás fáradságos munkáját, mielőtt az év tényfeltáró újságírója díjat képzeletben odaítélnénk Dezső Andrásnak, azt azért jegyezzük magunkban, hogy a lényegi információk kizárásos alapon csak a magyar titkosszolgálatok kezén keresztül érkezhettek. És ez még az optimistább verzió. Tegyük hozzá azt is: Kovács az édesapja orosz származására vonatkozó információkat cáfolta, ráadásul úgy, hogy nyilvánosságra hozott egy rettenetes családi tragédiát. Nincs az a sanda érdek, ami erre rávenne egy embert. Dezső minimum ebben az ügyben tartozik egy bocsánatkéréssel. Ha van kérdés, amiben az újságírót nem illeti meg a tévedés joga, akkor az az intim szférának ez a legbelsőbb régiója.

De mi is derül ki a cikkből? A leírtak alapján Kovács orosz származású felesége nagy valószínűséggel a KGB aktív ügynöke volt, Bélánknak pedig rajta keresztül olyan csatornák nyíltak meg a szovjet-orosz titkosszolgálatok hathatós közbenjárására, ami egy átlagember számára akkoriban elképzelhetetlen volt. De hogy a KGB csak (fel)használta az amúgy bevallottan oroszbarát Kovácsot, vagy ő maga is beszervezett, aktív ügynök lett volna, arra úgy látszik, csak az uniós nyomozás fog fényt deríteni. Mindenesetre az egész sztori a magánéleti részletekkel együtt annyira bizarr, hogy az ember hajlamos azt feltételezni, ezzel az emberrel valami tényleg nincs rendben.

Mert az még hihető, hogy valakinek a felesége úgy áll egy másik ország titkosszolgálatának zsoldjában, hogy a férjnek nincs tudomása róla (vagy inkább nem akar belegondolni). De hogy egy annyira művelt, világlátott embernek, mint Kovács Béla egyszer sem jut eszébe, hogy azért a sok megnyílt ajtóért cserébe, amelyeket „orosz kapcsolatainak” köszönhet, előbb-utóbb kérnek majd valamit az elvtársak – nos, ezt a legjobb jóindulattal is nehéz feltételezni.

Egyébként, aki foglalkozott már titkosszolgálati módszerekkel, az tudja: egy ember akkor is könnyen egy ilyen cég emberévé válhat az évek során, hogy erről valaha is konkrétan tudomást szerezne. Kovács Béla azt nem cáfolta (talán nem is teheti meg, pontosan azért, mert nincsen a biztos tudás birtokában), hogy felésége a KGB-nek dolgozott. Aki viszont nap mint nap egy olyan emberhez megy haza, egy olyan társsal osztja meg magán-és szakmai életének részleteit, aki egy idegen országnak dolgozik – nos, az maga is ennek a hatalomnak a játékszerévé válhat.

Az ártatlanság vélelme természetesen mindenkit megillett, és ezt nem akarjuk elvitatni Kovács Bélától vagy a feleségétől sem. Az őt delegáló Jobbiktól viszont politikai szűklátókörűség lenne pozícióban tartani egy olyan embert, aki ellen akár évekig elhúzódó tárgyalások során havonta jöhetnek elő újabb kínos részletek, amelyeket éppoly nehéz cáfolni, mint bizonyítani.

A Jobbiknak akkor érdemes kitartania Kovács Béla mellett, ha száz százalékig meg van győződve ártatlanságáról, amely – valljuk meg – a mostani helyzetben meglepő lenne. Ellenkező esetben minden kezet el lehet engedni.

A Jobbegyenes szerkesztősége

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr156724603

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Béláim az úrban, gondolkodjunk! 2014.09.23. 16:52:01

A Jobbiknak akkor érdemes kitartania Kovács Béla mellett, ha száz százalékig meg van győződve ártatlanságáról, amely – valljuk meg – a mostani helyzetben meglepő lenne. Ellenkező esetben minden kezet el lehet engedni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veridicus76 2014.09.23. 16:46:44

Tökéletes összefoglaló.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2014.09.23. 17:09:17

"A Jobbiknak akkor érdemes kitartania Kovács Béla mellett, ha száz százalékig meg van győződve ártatlanságáról, amely – valljuk meg – a mostani helyzetben meglepő lenne."

Jó, akkor valljátok be!
Miért is lenne meglepő?

Csak egy választási lejárató kampány volt a Kovács Béla ellen, semmiféle vádemelés nem történt, mivel eleve nincsen bűncselekmény.

"Az őt delegáló Jobbiktól viszont politikai szűklátókörűség lenne pozícióban tartani egy olyan embert, aki ellen akár évekig elhúzódó tárgyalások során havonta jöhetnek elő újabb kínos részletek, amelyeket éppoly nehéz cáfolni, mint bizonyítani."

Nem így van. Egyrészt mindez csak feltételezés, másrészt csupán mocskos politika, semmi több.

Élhet, lehet valaki akárki abszolút szentként, hófehér ruhában, akit eleget dobálnak sárral ő sáros lesz, ez tuti bizonyos, de ez nem az ő hibája, hanem a sárral dobálóké.

Az egyik legalapabb politikai módszer, az úgynevezett karaktergyilkosság. A konkurens pártok embereit le kell járatni.

Ha már ennyire vallani akar a szerző, akkor valljon!
Mekkora összeget merne tenni arra, hogy Kovács Bélát lecsukják kémkedésért?
Ha pedig nincsen is bűncselekmény, akkor ugyan miért is kellene akárkinek is Kovács Bélát büntetnie?

Bryan élete 2014.09.23. 17:24:23

@Akitlosz: Csak nem személyesen Kovács Bélához van Önben szerencsénk?

laci0011 2014.09.23. 17:28:10

Jobbikosok adták neki a KGBéla nevet,ideje elolvasni az Indexes cikket.Legalább ennyit illett volna.

laci0011 2014.09.23. 17:33:04

Magyar jobboldal narancsos része szimpla fasiszta,a zombikoknak jutott a nemzeti szocialista vonulat,ügyesen kifundálta a csuti orálmuzsik?!Ezek tartják magukat keresztény nemzeti polgároknak,versenyt futva a lengyel-magyargyilkos KGB kegyeiért?!

wallenberg88051001 2014.09.23. 17:37:59

index.hu/belfold/2014/09/10/elakadt_kovacs_bela_kemugye_brusszelben
2014. 09. 10. 07:46
a jobbikos képviselő mentelmi jogának felfüggesztését tárgyaló parlamenti bizottság munkáját ugyanis hátráltatja, hogy egyelőre tisztázatlan, milyen nyomozati dokumentumokba kaphatnak bepillantást anélkül, hogy ezzel államtitkot sértenének

***

Tehát a fideszes Polt Péter úgy kérte ki az EP-től Kovács mentelmi jogát, hogy vonakodik elárulni nekik hogy pontosan miért kéri ki.

Éhes_ló 2014.09.23. 17:39:17

Hallgattassék meg a másik fél is:
kuruc.info/r/1/133476/

A zindex cikke - ha kovács nem hazudik, de róla ebben a helyzetben kevésbé gondolom, hogy megteszi - durva rágalmakkal és hazugságokkal teli.

kuruc.info/r/1/133476/

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.09.23. 17:47:05

A mai politikai dagonyában aki be akarnak mocskolni, azt be is fogják előbb-utóbb.

Emlékszünk, a választási kampány előtt már megindult a szarral dobálózás, amolyan hazai zsidó módra. Akkor nem derült ki semmi.Most egy fokozattal följebb kapcsoltak.

A magyar nemzetes cikk jobboldali támadás volt, ez meg baloldali/liberális, látszik is a kettő közti minőségi különbség: az utóbbi sokkal jobban megszerkesztett, több kínos(nak látszani akaró) részletet hoz napvilágra.

"Nem kisebbítve az oknyomozás fáradságos munkáját, mielőtt az év tényfeltáró újságírója díjat képzeletben odaítélnénk Dezső Andrásnak, azt azért jegyezzük magunkban, hogy a lényegi információk kizárásos alapon csak a magyar titkosszolgálatok kezén keresztül érkezhettek. És ez még az optimistább verzió."

E feltételezés valószínűségét kisebbíti, hogy 1)miért nem az ogy választások előtt robbantották a bombát,hisz akkor nagyobb kárt tudtak volna okozni, 2) miért nem a magyar nemzet ablakába fújt be a szél a Mainichi Shinbunt.

A ballibsikhez inkább az izraeli titkosszolgálat látszik közelállónak, ha már ezirányban gondolkozunk.

Másik: Dezső saját bevallása szerint saját maga beszélt a Preobrazsenszkíj nevű kiugrott KGB-ügynökkel.

"Aki nem hírszerző volt, az ügynökként vagy informátorként dolgozott a titkosszolgálatoknak, ez alól csak a legnagyobb fejesek, a szovjet kommunista párt központi bizottságában dolgozók jelenthettek kivételt – árulta el Konsztantyin Preobrazsenszkij, amikor erről az időszakról kérdeztem. A ma már szintén az Egyesült Államokban élő 61 éves férfit azért kerestem meg"

Namostan az Egyesült Államokba utazgatni nem olcsó mulatság csak egy beszélgetés erejéig, Valószínű ahonnan az infó jött, némi pénzecske is jött vele.

"Az ártatlanság vélelme természetesen mindenkit megillett, és ezt nem akarjuk elvitatni Kovács Bélától vagy a feleségétől sem. Az őt delegáló Jobbiktól viszont politikai szűklátókörűség lenne pozícióban tartani egy olyan embert, aki ellen akár évekig elhúzódó tárgyalások során havonta jöhetnek elő újabb kínos részletek, amelyeket éppoly nehéz cáfolni, mint bizonyítani."

Pont_ez_a_lényeg_. Mint amikor a Portik-Laborc meg egyéb ügyeket szivárogtatták. Egyszer bedobnak egy nagyobb infót, majd később , fokozatosan adagolják a kisebb részleteket, a folyamatos feszültséget fenntartandó.

Ez egy ilyen ország: a bolhafing is évtizedekre titkosított, kivéve ha a hatalom urai úgy döntenek, hogy ezzel jól lehet az ellenfeleket szívatni. Mert akkor bizony felszínre kerül. Érdekes az ilyen egyedi kiszivárogtatásoknál sosem indul vizsgálat a rendőrség részről (vagy rekordgyorsasággal elhal), pedig elvileg bűncselekmény történt. Hiába, a törvény csak a jobbágyokra vonatkozik.

A magyar közélet súlyosan el van rohadva. Mindent ural a bulvár.
Igazából a zsindex e förmedvénye is bulvár. A blikkben vagy borsban is megjelenhetett volna, a különbséget senki sem venné észre.

hammer_steve (törölt) 2014.09.23. 17:52:11

én már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ebben a cikkben mennyi lehet az államtitok. mert ugye a legutóbbi felvonáskor azért nem tudhattuk meg, hogy mire alapozzák a hazaárulás vádját, mert államtitok. most meg pontosan tudjuk, hogy mire.

vaj' dezsőhöz kopogtat-e majd a TEK egy hűvös őszi hajnalon? :D

2014.09.23. 18:03:47

Tisztességes magyar ember köp a zsidókra. Tehát az indexre és dezső andrásra is. Majd ha magyar médium ír a sztoriról, akkor elolvasom.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.09.23. 18:13:33

@hammer_steve: Kéz kezet mos, avagy holló a hollónak.

Az ilyen napiszar.hu-s színvonalú bulvárhírek nélkül nem is lenne közélet Magyarországon. Annyira unalmas, lapos, szürke, tétnélküli az egész virtuális médiavalóság, az ilyen kis csemegék nagyon kapóra jönnek a kiéhezett közönségnek.

tuti nem lesz semmi. A heti válasz házizsidaja, az abloncigyerek már el is élvezett a gyönyörtől:
valasz.hu/itthon/az-eset-ami-utan-kivaghatja-a-nemzeti-jelzot-a-jobbik-104636

'jobb'-bal-libsi összezár, ha a -jobbikot lehet mocskolni.

hammer_steve (törölt) 2014.09.23. 18:24:19

@Nemzetstratégia: így lehet egy kicsit köpködni a magyart. az nem rasszizmus, hanem szólásszabadság.

mement 2014.09.23. 20:33:33

Hogy osszezart a jobboldalon az osszes hazaarulo kommunista patkany!

Orom nezni ahogy sorban hullik le rolatok az alca es kiderul, retkes posztkommerek vagytok tele rozsdaszagu orosz kapcsolattal, akik itt maradtak 1990 utan.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.23. 22:04:22

"ráadásul úgy, hogy nyilvánosságra hozott egy rettenetes családi tragédiát"

elképesztő mennyire primitív és érzéketlen ez a komcsik fattya, stumpf, már korábban is észrevettem mennyire analfabéta barbár:
kkbk.blog.hu/2012/11/28/a_gyongyosi-gumicsont

szóval ezt mondta stumpika:

"Azt írja, anyja azért esett teherbe, mert többen megerőszakolták. »Magyarul beszélő emberek, csoportosan.«

Ez azért remek (!!) állítás, mert nagyjából bizonyíthatatlan (??) hatvan év távlatából. Felhívtam a cikk szerzőjét, Dezső Andrást, bizonyítani tudja-e az »orosz katona volt a papa-állítását«. Engem meggyőzött arról, hogy igen. (akkor minket is stumpf elvtárs?)

A jobbikos paranoia (sajnos fideszeseken is egyre többször látni ilyet), hogy valakik összeesküdtek, direkt a kampányra időzítették a sztori közlését, az meg egyszerűen nevetséges. "

jaja, nyilván azért volt az első ügy az előző választások előtt, a mostani cikk meg a mostani választások előtt , mert paranoiás vagyok. degenerált.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.23. 22:12:24

ezt írja még stumpf:

"Beszédes ez is: a hónapokon keresztül tartó újságírói nyomozó munkát Béla azzal igyekszik hitelteleníteni, hogy egy ellenőrizhetetlen információt cáfol"

mert dezső elvtárs és csapata azon állítása,hogy "A nyolcvanas évek közepén ugyanis a nő ismerősei szerint (jó a forrás) már sűrűn használta a Szvetlana Schön névre kiállított útlevelét is. 1983-ban – tehát amikor már négy éve együtt volt Kovács Bélával – hozzáment egy osztrák férfihez, Mario Schönhöz." aztán rohadtul ellenőrizhető nem stumpf elvtárs?

hol van pl a házassági kivonat?

dezső andrás csak akkor tudna egyedül ilyen cikket írni, ha mindenható lenne, meg mindentudó.
amúgy sanszos, hogy a felesége nem véletlenül orosz. csak attól még egy csomó hazugság van a cikkében.

a nagy hazaáruló elszámoltatása csak a médiában történik, nem a bíróságokon, ennyire komoly az ügy.
valószínű, hogy nem véletlenül orosz a felesége, de akkor is már nem aktív ügynök, mert ha még aktív lenne, az oroszok most hümmögnének paks kapcsán.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.23. 22:13:54

és ezt is írja még a cikk végére dezsőke:

"A Kovács Béla és felesége életének eddig nem ismert részleteit feltáró cikkhez az információkat ... az orosz és a magyar titkosszolgálatok működésére, azok múltjára rálátó szakértőktől, köztük a KGB volt hírszerzőitől szereztem."

a cikk kb 90 %-át. ja. a többi inspirációt meg a főszerkesztőtől, akit meg a felettesei inspiráltak.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.09.23. 22:21:56

@tesz-vesz:

A stumpf nevű féreg volt aki a fészbukján a Gyöngyösi-beszéd apropóján minden jobbikost en bloc lenácizott.

az egész hetiválasz egy gnómbanda

borbás, az ablonciak, stumpf - tintanyaló mitugrászok, nem mellesleg legalább a felük zsidó

A legnagyobb baj, hogy nemzeti maskarába öltözött hazáruló zsidóliberális csürhe élősködik Magyarországon.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.23. 22:38:34

@hammer_steve: mire alapozzák a hazaárulás vádját? ez nekem kimaradt a cikkből, segítenél? hol van ez?

Bobellino 2014.09.24. 05:40:37

Staudt már csomagolhat Brüsszelbe
Béló meg ha megvonják a mentelmijét a tömlöcbe ilyen egyszerű
Sokat akart a szarka...
AZ EU intézményei elleni kémkedés tényállása...

Veridicus76 2014.09.24. 07:29:26

"Hallgattassék meg a másik fél is:
kuruc.info/r/1/133476/"

Sajna itt Kovács Béla az Index-cikk egyetlen tényállítását sem cáfolja. Tiltakozik, de nem cáfol.

hammer_steve (törölt) 2014.09.24. 16:05:52

@tesz-vesz: az egész index-cikk arról szól, h miért hazaáruló Kovács Béla. vagyis miért kém. a kettő ugyanaz.

hammer_steve (törölt) 2014.09.24. 16:07:34

mármint a mainstream diskurzusban ugyanaz a kettő.

Aurelius Respectus 2014.09.24. 18:12:27

Most hagyjuk a konkrét ügyet. Az időzítést érdemes nézni és az információk származási helyét. Az ügy a Fidesz érdekeit szolgálja, ők rendelhették meg a cikket. Az információk pedig csak titkosszolgálati forrásból származhattak, én a magyarra tippelnék.

Tallono 2014.09.25. 00:27:38

Köszönöm, hogy végre valaki tiszta fejű! Én is ugyanezt gondolom az ügyről!

Veridicus76 2014.09.25. 11:13:33

Mondjuk ki, Kovács Béla vállalhatatlan, sötét figura. Májusban le kellett volna léptetni a francba.

Aurelius Respectus 2014.09.25. 12:26:32

@Veridicus76: szerintem túlságosan beépülhetett a pártba, olyan lehet mint Simicska a Fidesznek vagy Puch az MSZP-nek.

komolytalan samu 2014.09.25. 15:56:02

Pedig Béla egész életútja is azt üvölti, hogy kém volt. Japán ösztöndíj a 80-as években egy csóri nem kádergyereknek? Fix KGB-s barátnő/feleség (tartótiszt), szovjet ügynökképző egyetem? Az orosz széteséssel párhuzamos eltűnés, aztán felbukkanás egy fiatal ígéretes magyar párt felívelése elején?

FSZB-s szemmel: egy potens magyar pártot fordítottak a pár év alatt oroszbaráttá, pár millióért, amelyik lehetett volna akár a mérleg nyelve is 2010, vagy 14-ben!!!!!!

Ez mind-mind véletlen egybeesés!!!

Ami a magánéleti tragédiát illeti. Lehet, hogy az spec. igaz, de ha Béla ügynök, akkor hajszálpontosan ilyen hazugsággal lehet kétséget ébreszteni a szovjet apuka felől. Legyen mélységesen intim és megrázó. Lám titeket is teljesen meggyőzött eszetekbe sem jutott, hogy Béla a szülőanyját (aki elhagyta) így megalázná! Mert ilyet csak a legaljaemberek tennének! Meg a kémek!

Fejben Futó 2014.09.26. 18:15:08

Érdekes Béla a Pártjával meg a párjával.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.27. 17:50:09

@hammer_steve: PONTOSAN mire alapozzák a hazaárulás vádját? ez nekem kimaradt a cikkből, segítenél? hol van ez?
KONKRÉTAN IDE MÁSOLD BE

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.27. 17:52:27

@Dzsentrisvihák: ja, a "profik" csinálna erről egy print screent:

Dezső András a személyes Facebook profilján milyen bejegyzést tett közzé ma (ami csak az ismerősei számára volt látható, de azóta már törölte is). Szó szerint ezt írta: "Természetesen a legtöbb segítséget az amerikai titkosszolgálatoktól kaptam és most nyugodtan le is írhatom, mert mindenki azt hiszi, hogy viccelek, pedig nem."
süti beállítások módosítása