Alig egy hete alakult meg az új „ukrán” (az idézőjel indokoltságáról alább) kormány, Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök tegnap bejelentette: a lakossági energiaárakat a piaci szintre kell emelni. A parlament 1200 állami vállalat privatizációjára is javaslatot tett.

Hogy az év eleji ukrán felkelés kirobbantásában és megtámogatásában a külföldi, elsősorban amerikai pénzügyi köröknek és hírszerző szolgálatoknak mekkora szerepe lehetett, hosszú ideje találgatások tárgyát képezi, ám egészen a múlt heti kormányalakításig nehezen lehetett emellett érvelni anélkül, hogy az ember ne vonta volna fejére az összeesküvés-elméletek ódiumát.

Aztán felállt az új kabinet, amelynek három tagja mindössze órákkal beiktatásuk előtt kapták meg az ukrán állampolgárságot. Az új kormány így leigazolta az Egyesült Államokban született, ukrán gyökerekkel is rendelkező Natalie Jareskót, Juscsenkó korábbi elnök befektetési tanácsadóját, aki nem mellékesen ezer szállal kötődik az amerikai külügyminisztériumhoz, valamint az IMF-hez, a Világbankhoz és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankhoz.

Jaresko mellett a litván Aivaras Abromavicius, az East Capital vagyonkezelő csoport alapítója, valamint az ukrán nyelvet nem is beszélő grúz Alekszandr Hitasvili fogja a 45 milliós ország gazdasági, illetve egészségügyi rendszerét irányítani. (Hitasvili 2008 és 2010 között még Grúziában (!) volt az egészségügyi minisztérium vezetője.)

kufoldi_ukran_kormanytagok.jpg

Röviden összefoglalva az új „ukrán” kormány financiális szempontból három legmeghatározóbb minisztériumát, a gazdaságit, a pénzügyit és egészségügyit jelenleg olyan emberek vezetik, akik vagy egy külföldi ország pénzügyi érdekeit képviselik, vagy formálisan is vezető tisztséget töltöttek be, esetleg a helyi nyelvet sem beszélik. Külön érdekesség lesz, hogy Kijev hogyan kívánja kezelni a kettős állampolgárság problémáját, amelyet ugye az ukrán álláspont szerint törvénytelen, sőt, nemrég bűncselekménnyé akarták nyilvánítani.

Akiben egy szemernyi kétség is maradt, hogy az ejtőernyős gauleiterek milyen érdekek szerint fogják „megreformálni” Ukrajnát, azoknak Jacenyuk keddi bejelentése józanító erejű pofonként hathatott. Az ukrán állami gázvállalat, a Naftohaz hiányára hivatkozva a lakossági energiaárak piaci szintre emelését jelentette be. A drágulás várható mértéke egyelőre nem ismert, csak annak indokai.

Eszerint az emelés a Nemzetközi Valutalap fő követelése volt ahhoz, hogy újabb hitelt nyújtsanak a polgárháborúba süllyedt országnak. Az IMF küldöttsége kedden érkezett Kijevbe, hogy tárgyaljon az új kabinettel. A válságrégiókban meglehetősen aktív nemzetközi pénzügyi szervezet 2011 márciusában állította le 1,5 milliárd dolláros hitelprogramját, mert az akkori ukrán kormány visszautasította több megszorító intézkedés – köztük a lakossági gázár emelése – bevezetését.

A keddi kormányülésen azt is bejelentették, hogy nyílt pályázatot írnak ki amerikai és EU-s befektetők számára az ukrán gázszállító rendszerek és gáztározók korszerűsítésére. Ennél is fontosabb, hogy Kijev új gazdaságpolitikájának keretében 1200 állami vállalat privatizációjának engedélyezésére tesznek javaslatot a parlamentnek.

A küszöbön álló szabadrablás privatizáció valószínűleg csak azért nem fog újabb forradalmi megmozdulást kiváltani, mert Ivánék éppen azon gondolkoznak, mivel fognak fűteni télen. Ez persze az IMF-et és az Egyesült Államokat nem túlzottan érdekli, pedig jobban tennék, ha elkezdenék böngészni a meteorológiai előrejelzéseket. Ha ugyanis kemény tél jön, akkor lesz csak igazán forró a tavasz a Majdanon.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr176972251

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kelet felé menekülnek az országból az ukránok - már épül a műszaki határzár 2014.12.10. 22:08:51

Gáz, áram, élelem nincs, szögesdrót, vizesárok, taposóakna lesz Ukrajna keleti határán. Uniós pénzen épül az ukrán műszaki határzár. Ukrajna lesz az új Észak-Korea, amire a saját eszméit ha kell, akár erőszakkal is terjesztő Nyugat már az áldását is ad...

Trackback: Ezt üzeni Andre Goodfriend a magyaroknak 2014.12.10. 22:04:20

Diplomáciai mentessége mögé bújva hazudozik, rágalmaz és mutogatja felfelé tartott középső ujját kifelé az USA budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője. Kapjátok be, csicskák! A törvényeiteket meg feldughatjátok a s*ggetekbe a Bécsi Egyezménnyel...

Trackback: Ukrajna, a gyámság 2014.12.10. 15:32:11

Régi kommunista gyakorlat volt szovjet állampolgárok exportálása a szovjet érdekövezetbe tartozó, gyakorlatilag megszállt államok vezetésébe. Magyarországon a jelenség túlságosan is ismert: Rákosi, Gerő, Nagy, s sokan mások mind szovjet állampolgárok v…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aurelius Respectus 2014.12.10. 15:54:17

Ez a demokrácia. A hülyék uralma. Az ukránok saját kirablóikra szavaztak.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.12.10. 17:28:57

Az ukránok visszahonosítottak egy Amerikában született, határon túli ukránt. Ez a magyar példa követése. Mi a gond vele?

A lakossági gázfogyasztás szubvencionálása egyébként olyan, józan ésszel fel nem fogható szokásokat eredményezett Ukrajnában, hogy például jó, ha háztömbönként mérték a fogyasztást. Az állami szubvenciókkal együtt járó eszetlen korrupcióról nem is szólva.

Most majd mindenki fizeti, amit ő maga fogyaszt, az állam pedig nem jutalmazza a fogyasztást.

Mit szólnátok, ha a Magyarországon háztömbönként kezdenénk mérni a gázfogyasztást és az állam minden köbméter gázt piaci áron venne meg és harmadáron adna tovább a lakosságnak?

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.12.10. 17:48:02

@Aurelius Respectus: Ez nem demokrácia, ez demokrácia export.
Mire az Ukránok felébrednek, addigra minden értékes dolguk a külföldiek kezében lesz, és ezzel egyidejűleg visszafizethetetlen mértékűre fog duzzadni az államadósságuk.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.12.10. 17:56:08

@bölcsészmérnök: Az oroszok már privatizálták is a Krímet, és megpályázták Donyeckiát is.

Toportyán Zsóti 2014.12.10. 18:08:50

Pszichopaták legszebb öröme a káröröm,ukránok elzavarták putinkát miután 3-szorosára emelte csak nekik a gázárát.Mekkora barom ez a KGB főtiszt, akik benne látnak államférfit és pincsikutyájában?

Toportyán Zsóti 2014.12.10. 18:09:47

@Aurelius Respectus: Okosok uralma alatt volt pár világégés,ha észrevetted.

Dzsentrisvihák 2014.12.10. 20:28:58

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó:

Most pedig épp akarnák visszazárni őket, egyre sikeresebben, sajnos...

Krisz11 2014.12.10. 21:39:06

:D Megérkeztek a valóságba az idióta Ukránok. Mi is voltunk ilyen hülyék, leborult áhítattal lestük a nyugat minden szavát. Az Szdsz idején itt is külföldről kézi vezérelték az országot. Aztán bokros idején, majd 2006-ban kezdtünk ráérezni a valóságra.

A hülye Ukránoknak nem az EU-tól kellene az ingyen pénzt várnia, hanem letörni a korrupciót, versenyképes gazdaságot kiépíteni világos, átlátható jogszabályokkal és minimális bürokráciával. Valójában csak magukra számíthatnak, ha jobb életet akarnak. Ez az amit mi kezdünk már megérteni.

Amúgy nálunk is vannak 100%-ig idegenszivűek, meg Izraeli-Magyar kettős állampolgárok a kormányban is, ez ugyan az mint a fenti ukrán eset.

Shopping 2014.12.10. 22:03:42

Valakinek volt kétsége a felől, hogy az IMF miért ad pénzt ???
Az IMF NEM JÓTÉKONYSÁGI INTÉZMÉNY!!
Egy Bank!!
csak azért ad csak pénzt, mert viszonzásul vár valamit.
Pl. Bizonyos cégek eladását.
Ahogy ez bekövetkezett nálunk is, ( eladtuk a vízműveket, elmü-t, gázszolgáltatást ).

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.12.10. 22:04:45

A gázárak meg szinte minden más várható emeléséről én is írtam, ebben nincs meglepő. Fizetni kell a sok hitelt, kész.

@Counter: Az idegenbe szakadt honleány és az amerikai kormány ölebe két különböző fogalom. Nyilván nem magától jött,hanem valaki küldte.

Bloodscalp 2014.12.10. 22:09:53

Havas Dzsoni egy közepesen fogyatékos kurucinfo kommentelő szintjén mozog:D

Ennyit erről a baromságról.

Phőnök 2014.12.10. 23:21:44

Zsír! Akkor ki is lehetne adni egy könyvet már most, Ukrajna halála 2011-2030 címmel, csak le kell írni a Magyarország elmúlt 20 évét, és az országokat, cégneveket, évszámokat átírni.

Szúnyog 2014.12.11. 00:33:32

Jönnek sorban az előre tudott állomások. Elvesztik az összes jövedelmüket, nyersanyagukat, de kapnak helyette TASZ-okat, meg buzijogokat, meg sok elismerő szót.

Szúnyog 2014.12.11. 00:35:18

@Bloodscalp: hát öreg, te mozogsz egy közepes vincent, vagy varánusz blogos kommentelő szintjén.
Esetleg a bolond HaFr majmolóinak szintjén.

Szúnyog 2014.12.11. 00:36:45

@Counter: ja bazdmeg, a kb. 10.000 forintnyi havi nyugdíjból. Ej de sötét vagy!

zotyesz11 2014.12.11. 01:01:00

Így vették vissza a szuverenitásukat az oroszoktól...

... és adták oda a nyugatnak, meg az IMF-nek.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2014.12.11. 02:51:58

A jelek szerint az ukrán vezetés már akkora szarban van, hogy még a látszatra sem kívánnak adni. Mégis miféle ország az, ahol ilyen fontos területeket (egyáltalán bármilyen területet) külföldi miniszterek kezébe adnak?

Az országuk már gyakorlatilag a megalakulása óta folyamatosan szarban van. Eddig az oroszok s*ggét nyalták, ezután meg az USA-ét. Hamarosan nem fogják tudni megmondani melyik a büdösebb.

Ráadásul ha ez így megy tovább, abból anarchia és polgárháború lesz, ami mi is rohadtul meg fogunk szívni (leáll a gázszállítás, megindul a menekültek áradata stb.). Gratulálok az EU-nak meg az USA-nak is az (újabb) sikeres demokrácia-exporthoz.

vasútlhíd 2014.12.11. 04:25:54

Látom a sok öreg komcsi mind előjött és elővették a régi párt propagandát.
Rohadt kapitalisták, mocskos piac, szemét bankok.
Tisztára meg vagytok fiatalodva, h elővehetitek az 50-es évek propaganda szövegeit. :-))
Az éljen Rákosi, éljen a Szovjetúnió mikor jön?
Ja /sze, van éljen Viktor, Putyin a barátunk, ez az új módi.
Hajrá narancskomcsik!

vasútlhíd 2014.12.11. 04:26:57

@Szúnyog: Ja a buzijogok ami beugrott neked. Látens vagy, kis homokdomb?

Rudi Kató 2014.12.11. 05:21:07

Az önzetlen, demokrata nyugat felgyorsította ukrajna kirablását! Kíváncsi vagyok mikor fognak felébredni a majdan téri "forradalmárok", hogy mire kellenek a nyugatnak!

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2014.12.11. 07:36:58

Mekkora pöcs a posztoló!
Az tényleg sokkal jobb, ami nálunk volt az átkosban, az állam azért vett fel hitelt, hogy támogassa a lakossági fogyasztásokat. Nem is bírta. Az infrastruktúra fejlesztésére meg nem volt lóvé, ezért privatizálták. De milyen szép is volt régen, mikor az egyetlen telefonszolgáltató állami volt és 10(!) évet kellett várni telefonra. Ezek a rohadt ukránok, azt várják, hogy mindenki kifizesse amit fogyaszt. A mocskok. Kedves posztoló, te lopod a gázt otthon? Tényleg, mennyivel jobb volt Ukrajnában, amikor még dotálták a gázt! El is zárták az oroszok, mert Ukrajna nem tudott fizetni annak ellenére, hogy olcsóbban kapta....

2014.12.11. 08:43:15

A kommentekből látható, hogy agyhalott liberális idióták mindenhol van. Ezek akár ingyen, bemondásra is fizetnének az IMF-nek, mert ettől érzik magukat nagyon európéernek.

Ali Lali 2014.12.11. 09:33:46

Nincs itt semmi újdonság kérem! Olvassák él a sokkterápia c. magyarul is megjelent könyvet ami a neoliberális közgazdaságról szóló /azt hiszem amerikai v. kanadai közgazdász/ által írott mű.Lényege: hogyan kell a világon bárhol, bármilyen, eszközökkel /polgárháború, forradalom, tüntetések, tudatos társadalmi és gazdasági krízis okozása/ krízishelyzetbe sodorni egy társadalmat, majd ezt kihasználva minden tulajdonától megfosztani. Mindezt számos valós példával illusztrálja és magyarázza dél amerikából, délafrikából, ázsiából, oroszországból, kínából és európából is. Ukrajna még nem szerepel benne, de az ott alkalmazott módszerek kísértetiesen hasonlóak./Még az is, hogy előszeretettel alkalmaznak külföldi, nem az adott ország érdekeit szolgáló szakembereket./

2014.12.11. 10:01:56

@Bloodscalp: Ki akartam ugyanezt joban fejteni, de szerintem te leírdad a lényeget, és ez elég.

Veridicus76 2014.12.11. 11:53:17

Ukrajna atlantista-cionista gyarmat lesz.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.12.11. 11:54:14

@Veridicus76: Akár orosz gyarmat is lehetett volna pedig.

VadMacs 2014.12.11. 12:48:10

@imperial:
Maradjunk annyiban, hogy a ruszkiseggnyaló tündéristenbarma vezíred is akart az ájemefftől hitelt kunyizni. A folytatást meg tudjuk, olyat akart, aminél nincs kontroll, hogy arra mutyizhassák el, amire nekik kell.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.12.11. 13:03:27

@Counter: "Akár orosz gyarmat is lehetett volna pedig. "

Az ukrán-orosz viszony évszázadokra megy vissza. A mai Oroszország elődje a Kijevi Rusz volt.

Először Moszkva volt a periféria, és Kijev a magterület. Aztán a mongol uralom évszázadai után a helyzet megfordult. A történelemből tudjuk hogy az adott kultúrterület magja és perifériája időnként nagyon erősen hat egymásra.

Vagyis erős oda-visszahatások érvényesülnek.

Az Ukrán nyelv nem különbözik olyan erősen az orosztól, kölcsönösen megértik egymást. Hasonló gondolati rendszerek, értékrendek ("Kelet") mentén gondolkodnak.

Az ukrán nyelv Ukrajnában a legoroszbarátabb vezetők idején is szabad volt, az orosz nyelv volt az, amelynek használatát időnként üldözték. Az oroszok nem követelték soha az ukrán nyelv betiltását, sokkal inkább fordítva. Ez egyszerű nacionalista konfliktus, ahol nincsenek jók vagy rosszak, mindenesetre az oroszok viselkedtek türelmesebben... amíg aztán a Majdanon kiborult a bili.

Az ukrán vezetés nem "nyugatiak" vagy "függetlenek" akar lenni. Az ukrán vezetés "nyugatfüggő keletiek" akar lenni. Ez geopolitikai instabilitást fog eredményezni. Hosszú távon valószínű az államcsőd, mivel az ukrán kormány adósságai már így is visszafizethetetlenek.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.12.11. 13:06:24

@Nemzetstratégia: "Az ukrán nyelv Ukrajnában a legoroszbarátabb vezetők idején is szabad volt, az orosz nyelv volt az, amelynek használatát időnként üldözték. Az oroszok nem követelték soha az ukrán nyelv betiltását, sokkal inkább fordítva."

Ez konkrét hazugság, a Szovjetunió alatt volt idő, hogy el sem ismerték az ukrán létezését. (A cári Oroszországról nem tudom.)

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.12.11. 13:16:27

@Counter: ...1990 után, amióta "demokrácia" van. Számos ukrán "demokrata" politikus tiltotta be az orosz nyelvet vagy regionálisan, vagy az iskolában stb.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.12.11. 13:19:22

@Nemzetstratégia: Jaj, ezek az utólag előrántott feltételek olyan ravaszak ám!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.12.11. 13:52:29

@Counter: Nyilván egy diktatúra alkalmatlan hogy "szabadságalapon" megítéljük...

De ha mégis belemennénk ilyen eleve haszontalan és értelmetlen történetekbe,hogy legalább történelmileg tanuljunk valamit, akkor íme:

en.wikipedia.org/wiki/Mykola_Skrypnyk

hammer_steve (törölt) 2014.12.15. 19:51:37

A ruszkik nem akarnak és nem is fognak a szar jött-ment jenkiknek gazsulálni. Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy cлава Новороссия!

2014.12.17. 13:55:07

@VadMacs:

Az a fajta vörös elvtárs vagy, aki nyugati parancsra simán még nagyobb adósságspirálba taszítaná a magyar lakosságot. A hozzád hasonló agyhalottaktól megvonnám az általános szavazati jogot, és csak a cigány önkormányzatin szavazhatnál, mert velük vagy egy szinten.

VadMacs 2014.12.17. 14:42:20

@imperial:
Komcsikám, legalább olyan dolgokat idézz tőlem, amit én írtam.

Ha meg nem, akkor közöld az itteniekkel, hogy összevissza írsz mindent, aminek köze nincs a valósághoz. Tudja mindenki rólatok, csak úgy legalább látni lehetne, hogy direkt csináljátok, vagy csak ennyi eszetek van.

Szavazati jogot meg az orVbánt csókolgató birkamenetes droidoktól akarj elvenni. Gondolom tapsoltál a vezírednek, amikor a külföldre menekültek szavazását is olyanmód szétkúrta, hogy nehezebb legyen szavazni nekik, mint a Mikola féle (20 évre bebetonozós) új szavazóitoknak...

2014.12.17. 19:29:10

@VadMacs:

Ne erőlködj agyhalott, nem megy ez neked.
süti beállítások módosítása