gyurcsany_fleto.jpgKevesen tettek volna nagy tétet (de szerintem még kicsit sem), hogy az év utolsó napjai Gyurcsány Ferencről fognak szólni. Ám a nagy balos likvidátor egy váratlan mozdulattal ráfeküdt a civil kormányellenes tüntetésekre - és, ha minden olyan jól megy neki, mint eddig, akkor sikeresen agyon is nyomja őket.

Napok óta találgatják az elemzők, újságírók, leforrázott wannabe forradalmárok és kárörvendő jobbosok: mi a francot akarhat a DK elnöke azzal, hogy szimpatizánsait arra buzdítja, a legközelebbi össznépi kormánydöntögetésen a párt zászlóival és jelképeivel jelenjenek meg. Meghibbant? Ő akar a (saját külügyi felelőse szerint amcsi pénzből és támogatással remélt) "új '89" vezéralakja lenni? Talán csak a karácsonyi bulin pár feles után kötött egy fogadást, hogy csakazértis bekerül a hírekbe még idén? Egy fenét!

 

A pápai gyerek valóban a hazai politika furcsa és megmagyarázhatatlan jelenségei közé tartozik - de a széles körben elterjedt közvélekedéssel szemben közel sem bolond. A magyar közélet talán legtudatosabb figurája. Most sem a seduxenje gurult el. Célja van ezzel a balhéval: minél előbb és minél alaposabban kinyírni a nehezen, és bénán, de azért lassan mégis csak formálódó parlamenten kívüli balliberális (vagy valami olyasmi) ellenzéket.

Az elmúlt hetek, hónapok megmozdulásai ugyanis - ellentétében a szervezők és a bezsongott tüntető-fanok reményeivel - nem a kormányra jelentik a legnagyobb veszélyt. Hanem a létező baloldalra. Ha az ilyen-olyan szuperalternatív, nagyonszociális és überszabad kezdeményezések hosszas vajúdás után valahogy mégis megszülnek egy körülhatárolható szervezetet, akkor első körben még nem Orbán, hanem ők lesznek bajban. Mert akkor létrejöhet egy olyan politikai erőtér, amely szemben áll a jelenlegi kormányzattal, de amelyből ki vannak rekesztve a szétrobbant MSZP különböző, parlamenti lélegeztetőgépre kötött maradványai is. Amelyek így hirtelen feleslegessé is válnának (pontosabban: kiderülne, hogy milyen régóta feleslegesek.)

És ezt tudják ők maguk is. Próbálnak is elkeseredetten úgy tenni, mint, akik tiszteletben tartják ugyan a demonstrációk pártsemleges jellegét, mégis valahogy, egy kicsit közük van ehhez az egészhez. Hogy, akik kimennek az utcára, azok mégis, valahogy egy kicsit értük és helyettük is tüntetnek. Néha fel is tűnnek egy-egy megmozduláson, a Hírtv gyorsan jól fel is veszi őket, majd általában érdeklődés hiányában elpárolognak. Lassan tudomásul veszik, hogy ez már nem az ő kávézójuk, így, hát megelégszenek azzal, hogy a teraszról nézik, míg odabenn az újak álmodják a demokratikus és európai jövőt.

Fletót viszont nem ilyen fából faragták. Ha nem lehet övé a kocsma, akkor szétveri az egészet. No, nem olyan amatőr módon, hogy berúgja az ajtót, és felborogatja a székeket. Akkor jó alkalmat adna arra, hogy kidobják. Ő egyszerűen csak bemegy, és leül a sarokba. S a helyiségben percek alatt elviselhetetlen bűz lesz. Gyurcsány Ferenc ugyanis a hazai közélet leprása. Aki ugyanakkor megtanult remekül élni és visszaélni a bukott, korrupt politikus bélyegével. Megtehette volna, hogy 2010 után lógó orral lekullog  a pályáról. De ő már akkor tudta azt, amit saját párttársai is csak pár esztendővel később értettek meg: hiába utálja őt az ország döntő többsége, még mindig van néhány százezer nyugdíjas DK-ultra, akik akkor is ennek a csapatnak szurkolnak, ha mindenki más hülyének nézi őket. És ez, így együtt gyilkosan erős fegyverré vált Gyurcsány kezében, amit valljuk be, zseniálisan használ.

Van annyi követője, hogy az amúgy is összezsugorodott baloldali erőtérben nehezen megkerülhető tényező legyen, akit kirekeszteni, kilökdösni nem lehet - de olyan sokan viszolyognak tőle, hogy minden ügy, ami mellé odaáll, biztosan bukásra van ítélve. Így, hát elkezdett maga ellen fogadni - és nyert. Így könyökölte be magát a 2014-es Nagy Összefogásba, aminek a pár hónappal későbbi EP választás tükrében ő volt az egyetlen nyertese. És így készül most kinyírni a tüntetéseket.

Fletó leült a sarokba. A civil kávézóban percről percre egyre büdösebb lesz. Ha kidobják, mártír lesz. Ha marad, senki nem akar majd bejönni, s végül a törzsvendégek is kezdenek elszállingózni. Ő is tudja, hogy így lesz, és pontosan ezt akarja.  Végül csak ő marad egyedül. Aztán a pincér kivisz az asztalához egy üveg pezsgőt, és a fülébe súgja: "Viktor küldi a szemben levő kávéházból".

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr117005057

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fletó, a zseniális leprás 2014.12.23. 20:52:01

Meghibbant? Ő akar a (saját külügyi felelőse szerint amcsi pénzből és támogatással remélt) „új '89” vezéralakja lenni?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bg78 2014.12.22. 20:51:31

Zseniális az utolsó kép!

clegane 2014.12.22. 22:08:01

pedig ki lesz rúgva

wantaan 2014.12.22. 23:52:22

A nagy lófszt, Semmi baj sincs azzal ha ott lesznek. sőt, ,,,,minél többen legyenek. Párt zászlóval vagy az nélkül, csak jobbikosok ne ...... azok ugy is Orbán seggét nyalják. lásd a szerencsétlen böszmeházi Budaházyt

Buzogány András 2014.12.23. 00:27:02

@wantaan: Amíg olyan agyhalottak alkotják a „demokratikus” ellenzéket, mint te, addig a Fityisz nyugodtan hátradőlhet.

„Párt zászlóval vagy az nélkül, csak jobbikosok ne”

Még szerencse, hogy te a kirekesztés ellen harcolsz...

wantaan 2014.12.23. 03:35:57

@Buzogány András: harcol a lószar a kirekesztés ellen. A jobbikosok azok nemzetáruló KGBélák és társaik mit keresnének egy magyar polgári tüntetésen? no??

Vincenzo6 2014.12.23. 08:32:53

Egy nagyon fontos dolgot még kell jegyezni! A lepra a magyar közéletben gyógyítható betegség, orvosság rá az idő. Fletó is lesz még szalonképes. Sajnos. Eltünhetne.

Vincenzo6 2014.12.23. 08:38:19

Magyar? Polgári? Kimosakodott prolik, akik a buta EU =európaiság demagógián nevelkedtek, és még mindig hisznek a "szakértői kormány"-féle megfoghatatlan helységekben. Kulturált ember a közelébe nem megy ilyen céltalan, zavaros követelésekkel operáló rendezvénynek, és pláne nem tűri szó nélkül, hogy egy tömeggyilkos zászlaját lengessék a feje fölött. A Jobbikot nem védve kérdem: Budaházy a Jobbik? A Fidesz valódi, működő alternatívája ez a sok egyszerű, álmodozó civil?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.23. 08:41:15

Gyurcsány célja a ballib térfél meghódítása, így cselekedete teljesen logikus, racionális.

wantaan 2014.12.23. 08:46:36

@bontottcsirke: Aki magyar az tüntetésen van s lesz! S mindent meg tesz ennek a nemzet gyilkos rezsimnek a bukásáért. A Jobbik meg a nemi és mindenféle indentitás zavarával (lásd Vona csillagszeműt vagy KGBéla nemzetárulását) menjen a pichába!

wantaan 2014.12.23. 08:53:33

@asfaémésanlsanv: A KGBéla s pártja úgy leprás hogy holmi nemzeti maszlaggal takargatják. ....lehet,hogy a lebukott drogos Nemzeti Őrsereg vizeletmintáját Kocsis (húgyos?) Máté majd eltünteti de látszik már hogy kábák a sok mákonytól a Jobbikosok . Lásd Budaházi fölvonulását.

ki kicsoda 2014.12.23. 09:56:04

Balogh Gabi! ... nagyot álmodik a szellemi nyomor ...

bontottcsirke 2014.12.23. 10:10:28

Magyar polgár: Panelból kihátrált, politika közeli apukacége, hirtelen felívelés és ennek a hirtelenségnek aggyal nem követése, méregdrága kiegészítők megvásárlása abban a hitben, hogy más társadalmi osztályba tartozik. Polkorrekt hülyeségek hangoztatása, reális problémák nem tudomásul vétele. Betonkerítéssel többi paraszttól elválasztódás.

Stílustalanság, könyveléshez, lopáshoz jól értés.

Dzsentrisvihák 2014.12.23. 10:58:55

@wantaan:

Hehe, a naaaaaagy toleranciahívők kedvenc szövege, "mindenki, csak a jobbikosok ne"... Mert a jobbikos nem magyar, sőt, nem is ember, mi?

Még szerencse, hogy nincs szükségünk arra, hogy csegevarás, cécécépés majmokkal ugrabugráljunk egy magyarnak, és polgárinak hazudott kirakatban...

Veridicus76 2014.12.23. 11:55:23

"A pápai gyerek valóban a hazai politika furcsa és megmagyarázhatatlan jelenségei közé tartozik - de a széles körben elterjedt közvélekedéssel szemben közel sem bolond."

Nem beszámíthatatlan. De a néhai Münnich Iván pszichológus határozottan diagnosztizálta nála az infantilis pszichopátia tünetegyüttesét.

J.László 2014.12.23. 12:03:27

@wantaan:
A libsik meg a Jobbik seggét nyalják. Szép, mi?

Az áprilisi perec óta nagy hirtelen cigányoznak a cigányfajvédők, hazaárulóznak a hungarofóbok, kommunistáznak a vérbolsik, és így tovább:)

no_successful2 2014.12.23. 12:09:49

@bontottcsirke:

"Magyar micsodán?"

Én inkább így kérdezném milyen tüntetésen ?

J.László 2014.12.23. 12:12:04

@asfaémésanlsanv:
Ne tűnjön el Gyurcsány. Két okból.

1.) Amíg ő vezeti a "baloldalt", addig nincs okunk tartani a visszatérésüktől.

2.) Egykori kormányának elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy Magyarország nem vezette be az eurót. Így végeredményben a haza érdekeit szolgálta. Legalábbis, ha elfogadjuk, hogy az embert nem a szándékai, hanem a tettei után kell mérni.

Krisz11 2014.12.23. 12:13:19

@wantaan:

"Budaházy"

Budaházy nem támogatja a Jobbikot, arra szólít fel, hogy az emberek ne menjenek szavazni. Ő az egész rendszert (amit pártopkráciának hív) átalakítaná (megdöntené). Nagyon sokszor élesen kritizálja a Jobbikot, csak mondom, hogy tudd.

Gazz 2014.12.23. 12:13:58

Rövidre lehet zárni ezt a történetet.
Mindössze annyit kell tennie az egyik szónoknak, hogy mond egy nem finomkodó Gyurcsány ellenes beszédet.

Eric Teodor Cartman 2014.12.23. 12:14:18

A jobbik kommunistább, mint Lopcsótány. Azt hiszitek, hogy jobb lesz, ha a Nemnormális Vona nyerné a választást? Egy hétig sem lenne hatalmon, barmok!

William Kidd 2014.12.23. 12:15:31

Nagyon vicces poszt, király. :-) Fletó egy két lábon járó vicc. :D Orbán még a trónon van, de ő is orra fog bukni, nagy pofára esés lesz.

wantaan 2014.12.23. 12:21:30

@J.László: Mit kereshetne a magyarok közt egy Jobbikos a tüntetéseken??? Amikor az indentitás zavaros Vona mondotta ,hogy a Fidesz a Jobbik programját valósítja meg. Tehát a Jobbik a sok sok KGBélával és indentitás zavaros drogossal egy nemzet ellenes alakulat. Összefogtak a magyar nemzet ellen. ....de a magyar legyőzi ezeket! Hajrá igaz magyarok!

Scagnetti 2014.12.23. 12:21:40

Az biztos, hogy nincs még egy ember az országban, aki akkora szolgálatot tett és tesz mai napig is Orbánnak, mint Gyurcsány.

J.László 2014.12.23. 12:24:56

@wantaan:
Kedves barátom. Úgy áll rajtatok ez a hazaárulózós rizsa, mint tehénen a gatya. Nem mondták még?

Krisz11 2014.12.23. 12:28:29

Gyurcsány a magyarellenes cionista oldal vezéralakja. Ilyen minőségében azért nem becsülném le.
Oké, hogy a magyar emberek nem nagyon akarnának viszont látni, de ehhez azért Amerikának is lehet egy-két szava. Egyetlen kitiltásról szóló nyilatkozatukkal 10%-ot kaptak le a Fidesz népszerűségéből, és lehet még a tarsolyukban ez-az, a kitiltásnál komolyabb, vagy több dolog is. Gyurcsány reálisan vissza tud kerülni a hatalomba, az ország élére is, amennyiben több ellenzéki párt összefogásával leváltják a Fideszt, és az új kormányban (akár a mérleg nyelveként, akár amerikai utasításra, akár saját jogán) kulcspozíciót kap.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.12.23. 12:32:36

A Fidesz erős népszerűség vesztésen esett át.
No nem szokatlanon, mert álltak már rosszabbul is ciklusok között, de azért jelentősen.
Ha nem vetik be a Gyurcsányt, még a végén ott maradnának leszakadva a pártról a Fidesz árvák.
Így viszont a visszatérésük garantált.

Krisz11 2014.12.23. 12:33:50

@wantaan:
"Összefogtak a magyar nemzet ellen. ....de a magyar legyőzi ezeket!"

:D Szerinted ez az ÁVÓ-s, SZDSZ-es, internacionalista metéltekből 2 hónap alatt hazafiak lettünk duma mennyire hiteles?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.12.23. 12:34:53

@Krisz11:

Ha Gyurcsány visszatér az ország élére, akkor megmutatjuk a ballibeknek, hogy hogyan is néz ki egy tüntetés, külföldi pénzek nélkül, magyar érdekek mentén, ha kell akkor cirka 4 éven keresztül.

wantaan 2014.12.23. 12:40:41

@J.László: Ezt mond a KGBéláknak és Vonának!!! .... Völnernek és a Nyikos elvtársnak, a ..... csonkolt farkon táncoló Krisztikének ....és (Endresik szerint) a szlovák csicska Nováknak. Az a gatya alighanem lecsúszott a fejetekre a szemetekre vagy csak szimplán fejetekre szart az a tehén.

J.László 2014.12.23. 12:47:49

@wantaan:
Nekem úgy rémlik, de szakíts félbe, ha tévednék, hogy legutóbb éppenséggel az újpesti MSZP képviselőről derült ki, hogy a KGB képezte ki, de ne szólj senkinek:)

Krisz11 2014.12.23. 12:49:55

A Jobbiknak valóban semmi keresnivalója a tüntetéseken. A 700 forintos internetadóból kiindult, EU zászlós, USA szponzorált tüntetésre menjenek a magyarellenesek. Ha a Jobbik tüntetni akar, akkor 1: érdemi dolgok ellen tegye mint pl: az USA befolyás, vagy a közbiztonság ügye, 2: megteheti külön is.

Az, hogy sokan a Jobbikot is ott szeretnék látni olyan identitászavar, amit a Jobbik maga gerjesztett azáltal, hogy a "baloldali nyitás" jegyében beállt a "zorbán mondjon le, le a fidesszel, több pénzt a zembereknek" kórusba némi szavazat szerzés jegyében.
Ez az egész egy téveszme, egy téves irány, eleve a zorbánozással megnyert szavazók kb egy nagy nullát érnek. Az első amerikai figyelmeztetésre kihátrálnának mögüle.
A Jobbiknak egy út létezik, hogy az általa képviselt eszméknek nyeri meg az embereket, és akkor elképzelhető, hogy egyszer olyan támogatással kormányozhat, ami kitart 4 évig. És hogy a programját ellenszélben megvalósíthatja.

A legokosabb, amit tehetnek, hogy a Jobbikos polgármesterek bizonyítanak, és a tettek beszélnek helyettük. Tüntizni, zorbánozni, mszp-seket csábítgatni értelmetlen.

nnnnnnnn 2014.12.23. 12:51:42

nemtudom mit rinyálnak, eddig is csak ballibsi szavazók voltak ezeken a tüntetésken. nem mindegy hogy ott lesz-e a fletó is?

wantaan 2014.12.23. 12:58:02

@J.László: Én úgy tudom, hogy Kovács Béla Elvtárs és Vona Elvtárs találkozgatott a szovjet kommunista párt képviselőivel. ....s ráadásul az általad említett 1980-as években ..... addig Vona és Kovács elvtárs az elmúlt évben és ebben az évben járt Moszkvában jelenteni.

J.László 2014.12.23. 13:02:38

@wantaan:
"Én úgy tudom, hogy Kovács Béla Elvtárs és Vona Elvtárs találkozgatott a szovjet kommunista párt képviselőivel. ....s ráadásul az általad említett 1980-as években"

Vona 1978-ban született, te szerencsétlen vadbarom: hu.wikipedia.org/wiki/Vona_G%C3%A1bor

Ennyit rólatok, te idióta libsi.

gregor man 2014.12.23. 13:03:18

Ez egy civilek által szervezett politikai tüntetés, ahol a közönség jelentős része leszavazott valamelyik pártra.

Csak nem attól féltek, hogy kideról: Civilek csak a színpadon vannak?

Ne ékeskedjetek idegen tollakkal!

Gyurcsány nem lesz ott, a hívei pedig azt tűznek ki magukra amit akarnak.
Ennek tiltása kirekesztés, de szerencsére ezt csak kérhetitek.
Mellesleg ilyen kérés már a millánál is hiba volt.

E.Katolnai 2014.12.23. 13:07:59

Ez tettszett a legjobban a cikkből: „Ő egyszerűen csak bemegy, és leül a sarokba. S a helyiségben percek alatt elviselhetetlen bűz lesz. Gyurcsány Ferenc ugyanis a hazai közélet leprása. Aki ugyanakkor megtanult remekül élni és visszaélni a bukott, korrupt politikus bélyegével.”

zobod 2014.12.23. 13:08:42

Gyurcsány nagy játékos, és kiváló az érvényesülési képessége. Sajnos.

wantaan 2014.12.23. 13:11:28

@J.László: Ó Te álmagyar balfasz! Hát már azt sem érted amit magyarul írnak?
Te emlegetted az új pesti MSZP-st aki szerintem és nézz utána a 80-as években határőrként vett részt (a rendszer miatt is kötelező jelleggel) valami KGB-s bulin 1X.
Addig Vona elvtárs és Kovács Béla elvtárs 2013-ban és 2014 is talán járt a kommunistáknál Moszkvában.

No érted-e jobbikos bolsikám?

Túrós (törölt) 2014.12.23. 13:15:09

Gyúrcsány? Most Orbán van a porondon, őt kell fikázni

J.László 2014.12.23. 13:17:18

@wantaan:
Téged idézlek ÁVH-s poronty:

"Én úgy tudom, hogy Kovács Béla Elvtárs és Vona Elvtárs találkozgatott a szovjet kommunista párt képviselőivel. ....s ráadásul az általad említett 1980-as években"

Vona 1978-ban született.

Fordulj nyelvtanárhoz, ha ennyire nem tudsz magyarul, te "hazafi".

nnnnnnnn 2014.12.23. 13:17:23

@gregor man: " Ez egy civilek által szervezett politikai tüntetés, ahol a közönség jelentős része leszavazott valamelyik pártra. "

ez alatt 4 pártot értünk ugyebár, lmp, mszp, dk, együttpm, ami valójában csak 2 párt, hisz az lmp-n kívül a többi ugyanaz. szóval egy ballibsi bagázs az egész. civil, vagy ha úgytetszik pártatlan nem megy ilyenek közé 100-as IQ felett szvsz.

bekerült 2014.12.23. 13:22:26

Hát !

Tisztelt Balogh Gábor !

Ennyi sunyi célzást és összehordott marhaságot elég elolvasni !

Sajnos elfeledkeztél arról, hogy a logók nélküli arctalan tömeg a MILLÁHOZ hasonlóan Orbánt segíti !
Egyetlen célja van csupán, leengedni a "gőzt" a jogos felháborodások során és utána mindenki húzzon haza.

Orbán meg röhöghet a markába és simogathatja a Balogh Gáborok fejét, hogy milyen ügyesek voltak !

Akik ma sunnyogva titkolózva akarnak tüntetni, azok bizony Orbánt segítik és a rendszerének a fennmaradásán dolgoznak!
Igaza van a tuaregnek :tuaregblog.blogspot.hu/ olvassátok.

Minden hamisságot el tudsz képzelni, kivéve azt, hogy bizony lehet valaki önzetlen is és elég okos is ahhoz,hogy ilyen sunyi trükkökkel ne lehessen becsapni és nem engedi, hogy a választókat is becsapjátok.

Tisztelt Balogh Gábor !

Ha demokratának tartod magadat, akkor nincs mitől félned, még Gyurcsánytól sem és nincs mit takargatnod, mint ahogy neki sincs !

Tessék színt vallani és kiállni a farbával, hogy mit akartok és miért !
Gyurcsányról mindezt már tudjuk, tőletek azonban mindezt még nem hallottuk.
Az kevés, hogy Orbán takarodj, ezt már előttetek is sokan mondták !

A blogod alapján csak arra tudok következtetni, hogy Orbán továbbélésen dolgozol ezerrel !

Javaslom találj más balekokat !

wantaan 2014.12.23. 13:24:12

@J.László: Ó Te balfasz Jobbikos akkor szerinted Vona Elvtárs és Kovács elvtárs ugye nem is járt a kommunistáknál Moszkvában???? ....akikhez még a Gyurcsány se ment!
No bolsi Jobbikos akkor mi az ábra???

J.László 2014.12.23. 13:28:38

@wantaan:
Ismét téged idézlek ÁVH-s poronty:

"Én úgy tudom, hogy Kovács Béla Elvtárs és Vona Elvtárs találkozgatott a szovjet kommunista párt képviselőivel. ....s ráadásul az általad említett 1980-as években"

Ne égesd már magad szénné, baszod.

Próbáld meg helyette félretenni a kommunista brosúrákat és alkalmazd inkább a logika görög szabályait.

Hogy a picsába találkozgatott volna Vona a '80-as években a szovjet kommunista párt képviselővel, amikor 1978-ban született?

Vona életkorának egy perc alatt utána lehet nézni a neten, te agyhalott segg.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.12.23. 13:31:44

Nem szabadna már vele foglalkozni egyáltalán...

patkányarcúáginéni 2014.12.23. 13:37:59

Azért jó ks cikk volt, ne felejtsük a nagy lökdösődésben.

wantaan 2014.12.23. 13:43:37

@J.László: B+ Te nem vagy komplett!!! .....vagy ugyan olyan indentitás zavaros vagy mint a Zazrivettz-Vona hímnő vagy micsoda.
No az ilyen komcsi-nemzeti rakás szroktól mentse meg az Isten a nemzetet!

Toportyán Zsóti 2014.12.23. 13:45:22

Szerencsére ma már a magyar jobboldal aki leprás,testületileg kényeztették orálisan az orosz medvét,amit most amerika felültetett a szopórollerre.Így jár az a számolni sem tudó aki nem veszi észre az orosz maci csak kevesebb mint hetede az unijónak és csak akkor életképes ha 120 dolcsi az olajár.Most célozták meg a 20 dolcsit az arabok...Szegény maci,szegény jobberek,ebből megint 40 év csatorna lehet.

Baszkikám 2014.12.23. 13:50:08

kétségtelen tény, hogy a jobbik az egy putyinbácsi által pénzelt és kézivezérelt bomlasztó alakulat, aminek a célja csak az eu ellenes propaganda terjesztése, mellesleg ha a magyar nép hülyesége folytán valahogy hatalomra kerülnének, az csak bónusz lenne a cár atyuskának

wantaan 2014.12.23. 13:57:04

No nézd csak! ....vagy üsd be ,hogy Vona Gábor Moszkvában!

"Moszkvai emberük
Ablonczy Bálint / 2010.04.07.,
Moszkvai emberük
Döntő szerepe van a Jobbik orosz vonzalmának kialakításában a Vona Gábor 2008-as moszkvai útját megszervező, nyilvánosságtól tartózkodó Kovács Bélának. A Balczó Zoltán hazatérése után várhatóan európai parlamenti képviselővé avanzsáló politikus a kommunisták moszkvai elitképzőjében végzett, s a Jobbik elnökét - honvédelmi bekötéssel is rendelkező - zavaros orosz társasággal hozta össze."

No kichi köchög J. László most mit üzensz a béka segge alól?

turista a saját országában 2014.12.23. 13:57:20

Ezt a gyurcsányozást karácsonyi ajándéknak szántad?!

turista a saját országában 2014.12.23. 14:02:55

@Eric Teodor Cartman: "A jobbik kommunistább, mint Lopcsótány."

Oszt mitől kommunista a "Lopcsótány"?! Mert még kormányfőként azon az oldalon ellenfelei szerint még az volt a baj vele, hogy túl liberális...

Majd 30 vasúti szárnyvonal bezárása, vizitdíj vagy a tandíj bevezetésének szándéka speciel nem kommunistákra jellemző, ellenben pl. a Fidesz közművek, bankok, manyup-vagyon einstandolása nagyon is.

zobod 2014.12.23. 14:06:37

@turista a saját országában: a kommunisták kisajátítottak, mint pl. azt a villát, amiben az Apró-Gyurcsány klán éldegél. A fideszre ez nem jellemző, az állami tulajdonba került üzletrészekért tisztességes árat fizetett.

profilo 2014.12.23. 14:12:27

@turista a saját országában:

Ferenc nem kommunista.
Csak egy nárcisztikus idióta.
És most,mint a sportszeletes csávó,elintézi a Fidesz 2018-as választási győzelmét...

sanyix 2014.12.23. 14:12:46

Fletót a KISZbarátja orbán rendelte oda, újra összeállt az mszmp kisz szökevények koalája, mint már annyiszor. Veszélyben van az MSZMP-KISZ szökevények (fidesz-maszop-dk-szadesz és maradványaik) váltórablógazdálkodása, közös erővel próbálják eltaposni az új mozgalmakat, ezekért:
-fennáll a veszély hogy a nagykoala kiszorul a hatalomból, így nem lophatnak
-elszámoltatás réme
-ügynöklisták nyilvánosságrahozása
-az elmúlt 25 év mutyijainak kiteregetése

centenárium 2014.12.23. 14:14:41

Mi van bolsik? Virrad keleten?

Alick 2014.12.23. 14:17:03

@Veridicus76: "a széles körben elterjedt közvélekedéssel szemben közel sem bolond."

Az udvari bolond sem bolond, de azért inkább nem belőle csinálnak királyt.
:)

Alick 2014.12.23. 14:19:50

@wantaan: "Vona elvtárs és Kovács Béla elvtárs 2013-ban és 2014 is talán járt a kommunistáknál Moszkvában."

Sokak szerint Obama közelebb áll a kommunista mentalitáshoz, mint Putyin...

sanyix 2014.12.23. 14:19:59

@profilo: nem hiszem hogy olyan lenne mint a sportszeletes. Az segíteni akart, csak soha nem jött össze. Fletó rombolni akar, hasonlólan a KISZbarátjához, viktorhoz :)

J.László 2014.12.23. 14:21:32

Szerintem fogják még a libsik kínjukban jobbról előzni a Jobbikot:)

wantaan 2014.12.23. 14:26:12

@Alick: ...sokak szerint meg. ....és ???
Sokak szerint meg Vona csak egy kis megvett komcsbérenc vagy nem.
....sokakszerint.

J.László 2014.12.23. 14:28:12

Láttunk már olyat, hogy egy kommunikációjában véresszájú antikommunista bagázs úgy feküdt be első szóra a pufajkás ágyába, hogy a fal adta a másikat. Ne feledjük.

sanyix 2014.12.23. 14:31:25

@J.László: bizony így volt eljátszotta a szadesz is, meg a fidesz is. Ezek a "demokrata szövetségek" mindent megtesznek a hatalomért. Lásd 2007-ben még viktor habzó szájjal ócsárolta a ruszkikat, diktatúrázott, putyini agreszzióról károgott, most meg mélyen putyin seggében matat a nyelve.

J.László 2014.12.23. 14:33:13

@sanyix:
Nem emlékszem rá, hogy négy MSZP kormányban vett volna részt a Fidesz. De javíts ki, ha tévednék.

Szvidrigajlov 2014.12.23. 14:33:48

Ez a poszt egy óriási félreértés! Ritkán látható mellélövés.

Ugyanis abból indul ki, hogy GY.F. egy önálló politikai tényező, önálló akarattal, politikával, döntésekkel stb.

Szerintem ez tévedés. GY.F. sosem volt magyar politikus. Több köze van egyes külföldi titkosszolgálatokhoz, mint a saját "majdnem" frakciójához. L.még: vádemelés elvetése Sukoró ügyben és az USA követség intervenciója GY.F. érdekében.

GY.F. egy eszköz arra, hogy kanalizálja a diffúz balos tüntetőket, hogy aztán azok politikai szándékait és tömegbázisát lenyúlva ugyanolyan undormányt folytasson a magyar lakosság ellen, mint korábban. Diffúz elégedetlenséggel nem lehet kormányozni, jogot alkotni stb. Azt be kell valahogy irányítani az establishmentbe. Ezt a folyamatot pedig meg kell szervezni.

GY.F. a kiválasztott - mivel Bajnai nem vállalta - hogy még véletlenül se lehessen Magyarországon baloldali alternatíva, legalább is hivatalosan, politikailag és jogilag is adekvát módon. Illetőleg, nincs annyi idő az üzleti veszteségek (gyenge kamatok, magas különadók, piacvesztés) elviselésére, amennyi ahhoz kell, hogy a diffúz elégedetlenkedőkből politikai erő legyen.

Ha GY.F. nem ül rá a január 2-i tüntetésre és az utána lehetséges más tömegmozgalmakra, akkor Tóbiás, vagy Schiffer fog ráülni. Ez az igazi veszély GY.F. megbízói számára. Mindkét irány inkább baloldali, mint GY.F. inkább hazafi mint GY.F. Inkább MAGYAR, mint GY.F!

GY.F-nek egyetlen személyes erénye, hogy felismerte és megbízói számára elhitette, hogy ő a szükséges rossz, a megkerülhetetlen számukra. Saját alternatíváit diszkreditálta megbízói előtt, részben már ki is nyírták (Mesterházi, Bajnai), részben úton vannak a politikai hullajelöltség felé.

A megbízók nem akarják Orbánt, ez világos. Helyette vagy FIDESZ belső puccs (Pokorni, Varga, Navracsics) lehetséges, ami kevésbé hatékony módja a bankadó, a robin-hood adók, a tesco adók stb. felszámolásának.

A másik alternatívát (Schiffer) sem akarják választani, sőt eddig is mindent elkövettek, hogy Schiffert is kinyírják (v.ö. Együtt-PM - Karácsony G.-Jávor B.) ti. Schiffer sem különb számukra, mint Orbán. Ezért soha nem lesz az LMP Schifferrel mértékadó politikai erő. Azért nem különb mert az LMP one man showja, szükségképpen örökít valamit a FIDESZ balos programelemeiből, annyiban legalább is, hogy monopoltőke-ellenes marad. (l.még: szabadkereskedelmi megállapodás ellenzése)

Mi marad? Pontosabban KI MARADhat még végrehajtani a magyar állam területén a TERVET!

GY.F. senki más!

GY.F. megkapta a megbízást és a hozzá való muníciókat. Tudható, hogy mikor, hol és az is, hogy kiktől. Benne volt az újságban. Képpel együtt.

Ennyi GY.F. bejelentésének lényege.

Kezdjetek aggódni!!! Ezek simán kivégzik az országot 3 éven belül, ha újra irányító pozícióba kerülnek.

Persze...majd jön a duma, hogy GY.F. nem akar miniszterelnök lenni, legyen valaki más. Mondjuk Bokros, vagy valami szakértő. De meddig? Fél évig, egy évig? Aztán jön a szokásos puccs.

Ja! 2002-ben Medgyessyre szavaztunk, nemdebár? Utóbb ki is lett a miniszterelnök? Valami GY.F. ha jól emlékszem.

GY.F: gyalázatos fickó - én 2004-ben két hetes kormányzása után kiátkoztam. Hozzá képest MacBeth morális magaslat.

Valójában ki kellene nyírni...legalább is politikailag...

J.László 2014.12.23. 14:38:09

Ilyenek a bolsevikok. A saját szarukat igyekszenek másokra szétkenni.

Khonsu 2014.12.23. 14:38:51

Egyik vezető fideszes politikus, talán Kövér László mondta még a netadós tüntetések idején egy interjúban, hogy "Nem feltétlenül jó, hogy nincs az országban működőképes ellenzék".

Tehát, ha a Fidesz felső köreiben is így értékelik a helyzetet, akkor már nem jobban megérné-e számukra is hosszú távon, ha valami életképes dolog nőne ki ezekből a megmozdulásokból?

Hosszabb távon szerintem ők és a mellettük állók is jobban járnának azzal, hogy ha nem is támogatják de legalább megtűrnék és nem gáncsolnák ezt az önszerveződést.

Ha ugyanis ez most elvetél, akkor fennáll annak a veszélye, hogy Gyurcsány és társai egyszer valahogy mégis visszamásznak a hatalomba.

Nyilván Fletó is tisztában van vele, hogy ha ez az "új ellenzék" megszületik, akkor az ő politikai pályájának ott vége van, ezért is pofátlankodik oda mindenhova, hogy hiteltelenítse a próbálkozókat.

A dolog most még visszafelé is elsülhet. Ha ugyanis a tüntetésen kellő határozottsággal küldik el a fenébe, azzal egyben a tüntetők is megerősítenék pártatlanságukat.

sanyix 2014.12.23. 14:39:01

@J.László: mszp kormányban nem vett részt, de pontosan ugyan azokat csinálta/csinálja mint az mszp, de hát mást nem is lehet várni, hiszen ugy abból a párttól szármaszik mind2. Büdös szar komcsik, büdös szar komcsik is maradnak.

wantaan 2014.12.23. 14:42:31

@J.László: No csak nem megnézted mit ad ki a google a Vona moszkvai utjairól?
Kichi Komchi J. Lászlócka ki is a bolsevik akkor???

zobod 2014.12.23. 14:45:10

@sanyix: ne legyél igazságtalan, az oroszokkal fenntartott jó, de legalábbis nem ellenséges viszony alapvető magyar érdek. Mikor nem ezt a vonalat tolta Orbán, kapott is érte rengeteg bírálatot. A ballibek is csak most, ellenzékben atlantisták, kormányon nagy volt a barátság az orosz vezetéssel.

J.László 2014.12.23. 14:46:04

@sanyix:
Érdekes ez a kommunikációs paradigmaváltás.

Hazaárulóznak a hungarofóbok, büdöscigányoznak a cigányfajvédők,
lámpavasoznak a toleranciabajnokok, kommunistáznak a vérbolsik.

Tényleg azt hiszitek, hogy hiteles ez a nagy pálfordulásotok? Ha engem kérdezel, én röhögőgörcsöt szoktam kapni, amikor valamelyik magadfajta libsi elkezd kommunistázni. Röhej.

Sinistroll 2014.12.23. 14:57:48

Csak a kiindulás rossz. Friss kutatás szerint a tüntetések közönsége 63%-ban az összefogásra szavazott tavasszal. 19% LMPs - ők viszont ugye Pesten kívül tényszerűen nem léteznek.

Ez a ivil mítosz egy faszság. Amíg abba nem hagyják, sehova se jutunk. Ez nem babazsúr, hanem politika.

Egyébként hogy a cikkíró mennyiben drukkol a ballib ellenzéknek, mennyiben vezeti a tollát az értük való aggódás... ;)

turista a saját országában 2014.12.23. 14:58:33

@profilo: "És most,mint a sportszeletes csávó,elintézi a Fidesz 2018-as választási győzelmét..."

Baromság. Fóbia.

sanyix 2014.12.23. 15:05:41

@J.László: ki az a mi? Én nem változtattam semmit, mindig ugyan ezeket mondtam, akár vissza is nézheted...

A nagy változások rátok, hazaáruló fidesz maszop szadesz dk-s komcsikra jellemzőek, mert elveitek nincsenek, csak imádott pártotok, amit mindenhova követtek.

sanyix 2014.12.23. 15:06:31

@Sinistroll: ezt a kutatást gondolom te csináltad személyesen :)

turista a saját országában 2014.12.23. 15:07:38

@zobod: "a kommunisták kisajátítottak... a fideszre ez nem jellemző.

Haha. Először fenyegetünk, törvényekkel ellehetetlenítjük a működését, aztán - sokszor a reális árnál jóval többért - megvesszük. Közműcégek, külföldi leánybankok einstandja, dohánybiznisz újraosztása, stb.

A 3 ezer milliárd Ft manyup vagyon kisajátításáért aztán meg mivel is kompenzálták a jónépet? Talán a szerencsétlentől elrabolt X összegű manyup pénzzel többet fog kapni majd az illető az államtól?! :P

sanyix 2014.12.23. 15:10:20

@zobod: csakhogy viktorka nem csak jó viszonyt tart fenn, hanem benyal tövig, és olyan az ország számára előnytelen mutyiberuházásokat fogad el, mint a paksi mutyierőmű. Olyan ez mint amit a libsik és részben a fütyisz is csinál a közel kelet legnagyobb "demokráciájával" (LOL).

sas70 2014.12.23. 15:12:50

Politikai karaktergyilkosság legékesebb példája Gyurcsány. Igaz elég sokat tett ő is érte. Még a legtehetségesebb emberek politikai karrierje is félrecsúszhat. A nagy kérdés az, ha tényleg igazán tehetséges, akkor miért nem ismeri ezt fel? Ha meg nem elég tehetséges, akkor miért erőlködik?

Khonsu 2014.12.23. 15:17:12

@Sinistroll: "19% LMPs - ők viszont ugye Pesten kívül tényszerűen nem léteznek."

Ebben ne legyél annyira biztos. Pl én is vidéki vagyok és rájuk szavaztam tavasszal, bár igaz, csak azért mert a többihez nem volt gusztusom.

Tüntetni meg nyilván az fog elmenni, aki legtávolabb áll a kormánytól, és lehetőleg pesti, nem a magamfajta vidéki, csalódott fideszes protestszavazó.

B Csaba Csaba 2014.12.23. 15:19:58

@wantaan: ahogy mondod !!!!! burkoltan de terdelnek a kis c vityike elott...

zobod 2014.12.23. 15:24:20

@turista a saját országában: a reális árnál jóval több az nem kisajátítás, úgyhogy abba lehet hagyni a hazudozást, az összemosást a kommunista kisajátításokkal. Az államosítás pedig nem példátlan a magyarnál kiforrottabb polgári demokráciákban sem, pl. Miterrand elnökségének első évei is erről szóltak. A manyupot pedig nem kisajátították, egyébként módodban állt maradni, továbbá módodban áll most is takarékoskodni.

@sanyix: Olyannyira benyal tövig, hogy az összes büntető szankciót megszavazta. Ami meg az erőművet illeti, a miénk még csak terv, a finnek viszont már jövő évtől a roszatommal építtetik az új blokkot, kb. olyan kondíciókkal mint mi. Járj utána, a sarokszámok publikusak mindkét projektnél. Az a baj, hogy nem tudod objektíven nézni a viszonyokat, a nyíltan ellenséges orosz-amerikai/lengyel/balti viszonyt ne vegyed alapnak, csak azért mert utálod a fideszt. A magyar és orosz gazdasági kapcsolatok normálisak, a magyar kormány pedig minden büntetőintézkedést megszavazott amit a szövetségesi rendszer más államai is, miközben a politikai párbeszéded is fontosnak tartja, ahogy az EU kormányainak zöme is... szemben az usa és kelet-európai hídfőállásai nyíltan ellenséges politikájával.

Sinistroll 2014.12.23. 16:07:48

@Khonsu: arra gondoltam, hogy hány megyei közgyűlésbe jutottak be pl. 1 db, ha jól emléxem...

dr kíváncsivagyok 2014.12.23. 16:08:47

@Buzogány András:
"„Párt zászlóval vagy az nélkül, csak jobbikosok ne”

Még szerencse, hogy te a kirekesztés ellen harcolsz... "

Tiltott és buntetendo eszmék ellen felszólalni mióta kirekeszto ???
Ellenkezoleg,...minden EMBER kotelessége !

( Egyébként , hiába fikázzátok Gyurcsányt,...minen szava , amivel a csuti ártányt kritizálja...IGAZ ! )

turista a saját országában 2014.12.23. 16:29:44

@zobod: "a reális árnál jóval több az nem kisajátítás, úgyhogy abba lehet hagyni a hazudozást, "

A többlet ár a sluszpoén, a kisajátítás az meg kisajátítás.

turista a saját országában 2014.12.23. 16:41:23

@zobod: "A manyupot pedig nem kisajátították, egyébként módodban állt maradni, továbbá módodban áll most is takarékoskodni."

Te fideszpribék, kisajátították és elköltötték. Az évszázad rablása volt. Mivel is gyakorolt nyomást az állam, hogy mi történik, ha maradsz a manyup-ban? Megvonod magad az állami nyugdíjtól. Ez a fenyegetés egyébként bűncselekmény, és hogy mennyire csak a ráhatás eszköze volt, mutatta, hogy a maradék pénztártagok ellen a szankció nem is lépett életbe, hisz annyira nonszensz volt. De hatott.

A manyup biztosította volna, hogy legyen elég nyugdíja az embernek, hiszen az állami járulék - főleg a most fiatalabbak számára - jelenlegi életszínvonaluk töredékéhez lesz csak elég. Vagy még ahhoz sem.

A magyar lakosság megtakarítási képessége közismerten nagyon alacsony szintű - sokaknak nincs miből eleget félrerakni. Olyanok is visszaadták a manyup-vagyonukat, akik nem lesznek képesek saját erőből takarékoskodni. A manyup erre is megoldást jelentett.

Jolka40 2014.12.23. 16:58:50

Ne azt nézd, ki mondja. Azt nézd, hallgasd, értelmezd, amit mond. Orvosság Gyurcsány-fóbia ellen.

sanyix 2014.12.23. 17:00:25

@zobod: persze hogy megszavazza a büntető szankciókat, mert kell a "gonosz" EU pénze, amit el tudnak lopni. Teljesen mindegy milyen kondiciókkal megy, nem volt versenyeztetve. Elment putyinhoz, lepippantotta, aztán kész tények elé állított mindenkit, hogy márpedig a ruszkik építik az erőművet.

A manyupot kisajátították, és mivel az eddig abba folyó pénz most kötelezően az államhoz folyik, így nincs több lehetőséged a takarékoskodásra. Úgy van, ahogy eddig: feketézéssel...

Gábor Jonás 2014.12.23. 17:35:23

@wantaan: @dr kíváncsivagyok: HA KÉRDEZ AZ SEM IGAZ, az a baj hogy még nem lóg

Tamás Paitz 2014.12.23. 17:58:30

Azt hiszem teljesen felesleges itt bármilyen hozzászólás az emberek többsége már a 5 évvel ez előtti történésekre se emlékezik, nem hogy a 25 évvel ezelőttire.

látjátok feleim szümtükkel 2014.12.23. 18:06:16

@gregor man: "Gyurcsány nem lesz ott, a hívei pedig azt tűznek ki magukra amit akarnak.
Ennek tiltása kirekesztés, de szerencsére ezt csak kérhetitek.
Mellesleg ilyen kérés már a millánál is hiba volt."

Aki azokat a tüntetni vágyó embereket, akik bármilyen zászló alatt akarnak megejelenni kitiltják, vagy eltanácsolják, azok nem éppen a kirekesztősdit játszák ezzel? Ilyen megújulásból még akkor sem kérek, ha a fiatalok indítványozzák ( pedig alapban a pártjukon/mellettük állok ).:(

imres 2014.12.23. 18:06:22

@wantaan: Elvtárs!
"Aki magyar az tüntetésen van s lesz!"
Áh dehogy! Errefelé 100; 200; 30 volt a tüntetői létszám. Ebben a sorrendben.
Majd a főszervező Tar elvtárs (tényleg az. ortodox komcsi) kibulizott magának egy 21 millió forintos adományt. Azóta úgy van vele, hogy hülyékkel nem foglalkozik.
Most akkor a Tar elvtárs nem jó elvtárs a szemedben wantaan elvtárs?
Pedig lelkes volt nagyon. Mindenkit kiosztott, aki ellent mert mondani.
:)
Olyan a Tar elvtárs errefelé, mint a CCCP-s fazon. Vagy mint az a Katka. Buta, de lelkes.
Ezek valók nektek, wantaan elvtárs.
Még egy kicsit tüntetgettek, aztán hibernáljátok magatokat. Messze van még 2018. :)

martineden 2014.12.23. 18:14:08

@J.László:,, ordulj nyelvtanárhoz, ha ennyire nem tudsz magyarul, te "hazafi"."......hat lehet ,hogy nem tokeletesen fogalmazott de azert akinek van egy kis esze megertette.Ellentetben veled Gazsi de hat minek akar velemenyt nyilvanitani aki a kisegitot is 12 ev alatt jarta ki.Persze ,tudom en,fontos a kozmunkaber mert mar turelmetlen a kocsmaros.

Pop40 2014.12.23. 18:18:51

@zobod:

"a finnek viszont már jövő évtől a roszatommal építtetik az új blokkot, kb. olyan kondíciókkal mint mi."

Ugye ott is úgy ment a dolog, mint nálunk, hogy kiment a miniszterelnök teljesen más ügyben tárgyalni, aztán aláírt szerződéssel jött haza? Pályáztatás, közbeszerzés, hatástanulmányok, szakértők megkérdezése persze nem volt ott se, mert az fölösleges, ugye?:-)

Aztán meg az egészet évtizedekre titkosították ott is, mint itt, ugye? :-DD

Hála az istennek, hogy olyan miniszterelnökünk van, aki a gazdaságtól kezdve az árvízvédelmen át az atomenergiáig egy személyben mindenhez ért. :-DDD
És szerencsére kicsit sem korrupt, így teljesen biztos, hogy csak és kizárólag a "haza érdeke" (muhahaha :-DD) vezeti, mikor aláír egy szerződést...

Pop40 2014.12.23. 18:25:55

@látjátok feleim szümtükkel:

A szervezők kifejezett kérése volt, hogy NE vigyenek zászlókat.
És mivel az eseményt ők szervezik, talán illene megfontolni a kérésüket.

Aki 1 órát nem bír ki anélkül, hogy pártzászlóba ne burkolózzon, az maradjon otthon, vagy szervezzen külön egy tüntetést, ahol már ő határozza meg a szabályokat.

Pop40 2014.12.23. 18:36:13

@imres:

Ha már elvtárs, kedves elvtárs:

Meg tudod különböztetni Vitya elvtársadat Kádár elvtárstól?:-D

444.hu/2014/12/13/ki-mondta-orban-viktor-vagy-kadar-janos/

Kötelező teszt lenne minden hülye komcsinak, aki "jobboldalinak" képzeli magát, meg a csüngő hasú vezérét.

zobod 2014.12.23. 19:05:06

@turista a saját országában: hülyeséget beszélsz, rengetegen maradtak a manyupban. Ha valakinek nem érte meg visszalépni, mégis visszalépett mert bedőlt a ballib propagandának hogy itt milyen megfélemlítés van, az meg így járt. Majd legközelebb a tényeket mérlegeli, nem a ballib hisztériakampánya alapján ítéli meg a helyzetet. Százezer embernek sikerült.

@Pop40: nagyjából pont olyan vádakkal illetik a kormányt meg a kivitelező projektcéget a zöldek, mint amivel a magyar ellenzék a kormányt (orosz érdek kiszolgálása, energetikai függés, potenciális korrupció, túl szoros kapcsolatok az orosz rezsimmel stb). Keress utána, helsinkitimes.fi, finlandtimes.fi stb találsz angol nyelven is elég infót Finnországról.

@sanyix: aki teljesítőképes, és magyar viszonyok közt jól keres, az most végre bőven tud hosszú távon takarékoskodni, még adókedvezményt is kap rá. Aki meg keveset keres, annak a manyup sem lett volna megoldás semmire, ne álszenteskedjél már... a felhalmozás annak való, akinek van miből felhalmozni, és az most tud is.

Pop40 2014.12.23. 19:13:34

@zobod: Ezt minden ellenzék előadja a világ minden országában, ebben semmi újdonság nincs.

Engem konkrétan az érdekelne, amiket az előbb megkérdeztem: "Ugye ott is úgy ment a dolog, mint nálunk, hogy kiment a miniszterelnök teljesen más ügyben tárgyalni, aztán aláírt szerződéssel jött haza? Pályáztatás, közbeszerzés, hatástanulmányok, szakértők megkérdezése persze nem volt ott se, mert az fölösleges, ugye?:-)

Aztán meg az egészet évtizedekre titkosították ott is, mint itt, ugye?"

Mert azt valahogy kötve hinném, hogy ez a finneknél is így ment.

sanyix 2014.12.23. 19:22:29

@zobod: "hosszú távon takarékoskodni, még adókedvezményt is kap rá."

Mire kap adókezvezményt?

"Aki meg keveset keres, annak a manyup sem lett volna megoldás semmire"

Mivan? Tehát eddig a bruttó fizetés 8%-a ment az mnyp-be. Most ez a 8%-is az államhoz megy, ami konkrétani kidobott pénz, hiszen pár év múlva összeomlik az állami nyugdíjrendszer, és mivel az állam rossz gazda, hozamról szó nincs. Az mnyp-be átlagfizettésel is évente több mint százezer forint került, és erre jött még rá a hozam.
Most ezt egyszerűen elvették az emberektől, tehát nem tudja befektetni, mert kézhez sem kapja, megy rögtön az államhoz, a feneketlen kútba.

zobod 2014.12.23. 19:52:42

@Pop40: a Hanhikivi 1 eredeti koncepciót és a pályázati eljárást törölték, az új, végül megvalósuló irányban már csak a roszatommal egyeztettek. A roszatommal meg aztán kötöttek szerződést, most, decemberben, hogy a Brüsszel kérte a tagállamokat hogy energetikai projektekbe ne vonjanak be orosz vállalatokat. Ez nem azt jelent, hogy a finnek az EU bomlasztói, csak annyit jelent hogy pragmatikusak, és elfogadják a realitásokat.

Ami a titkosítást illeti: nem tudom, mire gondolsz, de egy atomerőmű szerződéses specifikációja reaktortól a kiszolgálóépületekig, finanszírozási feltételei stb aligha nyilvános információk. A biztonsági megfontolásokon túl, nem is lenne sok értelme ha nyilvános lenne, aki szakmailag érti mi van benne, az alighanem amúgy is a projekten dolgozik.

zobod 2014.12.23. 20:11:32

@sanyix: TBSZ nem ismered? Illetve az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseid után pedig szja kedvezmény jár.

A befizetés pedig nem az állam kezelésébe kerül, hanem kiosztják a jelen nyugdíjasainak (felosztó-kirovó rendszer), nincsen sok értelme annak amit írtál hiszen nem befektetik a pénzt, hanem kiosztják...

Akinek van normális jövedelme, az szja csökkentéssel sokkal többet nyert mint az a 8%, takarékoskodjon belőle, legyen esze. Aki meg keveset keres, annak azok a nyolc százalékok nem sokat adtak volna ki, meg az állami nyugdíja sem lett volna sok... szerintem öregek milliói fognak szó szerint nyomorogni pár évtizeden belül, ami persze nagyon szomorú, de az érdekes inkább az, hogy a magam sorsát hogy alakítsam hogy ezt a sorsot elkerüljem. És erre nem a manyup a válasz.

Pop40 2014.12.23. 20:12:26

@zobod: Na látod. A lényeg, hogy volt pályáztatás, nem a miniszterelnök döntött egy személyben, és szakemberek vezették le a projektet.
Az meg nyilván nem szükségszerű, hogy Juliska néni ától cettig olvashassa a dokumentációt, de hogy mindenki elől elzárják évTIZEDEKRE, az megint egy külön történet.

" aki szakmailag érti mi van benne, az alighanem amúgy is a projekten dolgozik."

Tekintve fideszék viszonyát a szakértelemhez, ezt valahogy kétlem.

zobod 2014.12.23. 20:31:23

@Pop40: a második körben nem volt pályáztatás... eredetileg akartak valamit, aztán úgy döntöttek hogy mást akarnak, és ezt a mást már csak a roszatommal egyeztették. A magyarázat egyébként az, hogy volt egy másik erőmű projekt, Olkiluoto, ami iszonyatos fiaskó volt, na azt úgy csinálták ahogy az EU nagykönyvben meg van írva, úgy is végződött. Okos ember más kárán tanul, mi minek vállaltuk volna fel a fiaskót?

Nem tudom, miért gondolod hogy Orbán döntött az erőmű specifikációjáról, vagy hogy pártemberek döntöttek szakmai kérdésben? Legfeljebb abban döntöttek, hogy a közvélemény mennyit és hogy fog megtudni, meg hogy kiket kell bevonni az előkészítésbe nyugaton, hogy az EU-ban ne kaszálhassák el a folyamatot. Azért azt erősen kétlem, hogy Szíjjártó vagy Orbán együtt számolgatott a roszatomos és a paksi mérnökökkel, hogy akkor a containment paraméterei mik legyenek, ezt ugye te sem gondolod komolyan.

kekex 2014.12.23. 21:05:53

Nos, a "civilek" meg vannak arról győződve, hogy ők egyedül vonzzák a tömeget, és nem az ellenzéki pártok hívei ragadnak meg minden alkalmat a felvonulásra. Talán nem árt némi tiszta víz a pohárba, mert igen meglepődnének
a szervezők egy tényleges arány felmérésen!
hvg.hu/itthon/20141223_Orban_takarodj__felmertek_a_tuntetoket?s=hk

Phőnök 2014.12.24. 02:40:27

Ez az egész arra emlékeztet engem, amikor haverommal a 90-es évek elején, általános iskolásként gyűjtöttük a telefonkártyákat (volt asszem 120as meg egy kisebb), és pont egyszerre találtunk egyet. Mindketten fogtuk, mindketten akartuk, és a veszekedés alatt félbeszakadt, így egyikünké se lett. Gyurcsány elbukott, ha nem lehet az övé a baloldal, akkor inkább pusztuljon, szakadjon szét. Gyurcsány Ferenc a Jobbiknak dolgozik, csak még nem tud róla.... (ha kiderülne, hogy a Jobbik ügynöke, akkor az az évezred ügynökhúzása lenne)

Pop40 2014.12.24. 08:21:01

@zobod: Nos, itt magáról a beruházásról se volt szó: Orbán teljesen más ügyben ment az oroszokhoz - aztán aláírt szerződéssel (!!) a zsebében jött haza. Biztos nagyon alaposan előkészített szerződés lehetett, ami véletlenül sem azért jött létre, mert hozzávágtak pár milliárdnyi kenőpénzt.

"Nem tudom, miért gondolod hogy Orbán döntött az erőmű specifikációjáról, vagy hogy pártemberek döntöttek szakmai kérdésben?"

Á, tényleg, milyen igaz. Fideszék működésére egyáltalán nem jellemző, hogy hasraütésszerűen Vitya döntene mindenről
:-DDDD

Olyan jól átgondolt javaslatok után, mint pl a netadó (ahol százmilliárdokkal mellélőtték még a várható bevételt is) a vasárnapi zárvatartás (ahol szintén szarrá konzultálták magukat a "szakértőkkel) stb stb stb... Gyakorlatilag egyetlen dolog van, amiben konzekvensek, a lopás. Lenyúlták a manyup 3000 milliárdját, utána még visszajöttek a maradék 200-ért is, mint a rabló, akinek elmenetelkor eszébe jut, hogy a szekrény fiókjában ottfelejtett egy kis pénzt.

Ezen túl az egész működésük egy kapkodó ötletelés, ami arra épül, hogy az adott pillanatban kiket-miket lehet megvágni. Aztán ha mindenki kimerül, akkor jönnek az olyan "jól előkészített" javaslatok, mint a netadó.

Pikk 2014.12.27. 10:08:31

Egy talán tárgyilagosnak számító észrevétel - minden világpolitikai negatívum figyelembevétele nélkül dühöngött a stadionprogram. Az ebben részvevők ezzel hűségnyilatkozatot tettek, és feltételezhetően élvezhették a békés fosztogatás előnyeit.
süti beállítások módosítása