"Ha az elmúlt években tettem bármi olyan kijelentést, ami megsértette volna a zsidó közösséget, azért elnézést kérek"

szegedi-turul.jpg

Az utóbbi napokban végigkövethettük Szegedi Csanád exjobbikos politikai agóniáját, most végigkövethetjük Szegedi Csanád emberi bukását is.

Egy politikus bukása

Szegedi Csanád karrierjének vége tipikus magyar történet. A fiatal, tehetséges, jó szervezőképességű politikus bukása hűen mutatja a magyar politikai elit szűklátókörűségét, pénzéhességét, gyarlóságát és legfőképp rövidlátóságát.

Szegedi karrierje ugyanis nem akkor tört meg, amikor kiderült, közpénzt ajánlott fel a hallgatásért (valljuk be, láttunk ennél azért jóval cifrábbat is már), hanem akkor, amikor nem mondott le. Fogalmazhatunk úgyis, tökéletesen "felnőtt" a magyar politikai elit szintjére, hiszen nem látja, nem érti, hogy egy gyors döntéssel, egy lemondással, időleges háttérbe húzódással még megmenthette volna a pályafutását.

Nem így lett, jobbnak tartotta ragaszkodni egy olyan székhez még két évig, amibe már biztosan nem fog beleülni azután. Persze addig még nagyon sok tízmillió üti a markát Brüsszelben, ha van hozzá gyomra, lelke rajta.

Köves-járás

A Népszabadság információi szerint Szegedi úgy fogalmaz: „ha az elmúlt években tettem bármi olyan kijelentést, ami megsértette volna a zsidó közösséget, azért elnézést kérek. (...) Most, hogy szembesülnöm kellett zsidó felmenőimmel – amit egyáltalán nem bánok, hogy megtörtént – különösen fontossá vált a magyarországi zsidó közösség vezetőivel való kapcsolattartás.”

Szegedi sajátos Canossa-járása Köves Slomónál számos kérdést vet fel, és félünk tőle, egyre sem ad választ. Amennyiben Szegedi abból az indíttatásból látogatott el Köveshez, hogy elnézést kérjen azért, mert eddigi politikai karrierjének egyik tartópillére volt a zsidóság elleni harc, akkor azzal egyetlen dolgot bizonyít be. Azt, hogy számára ez az egész kizárólag faji kérdés volt, holott éppen ennek ellenkezőjét igyekezett, és igyekszik kommunikálni a radikális jobboldal vele együtt hosszú évek óta. 

Fel kell tennünk a kérdést, hogy a zsidó Szegedi ugyanezen logika alapján elindulva holnaptól már a magyarok gazdasági és kulturális függésének megerősítésén fog harcolni? Most, hogy kiderült zsidó, elnézést kell kérnie korábbi cselekedeteiért? Mi változott meg az életében? A gondolkodása? A világképe? Aligha. Egyes-egyedül a származása.

Szegedi tehát rádöbbent arra, hogy zsidó, így számára már nincs nemzetközi zsidó érdekháló, nincs közel-keleti konfliktus, nincsenek földből kinövő védett izraeli lakóparkok, nincsen zsidó médiahátszél és fojtogató értelmiségi túlsúly, van viszont elnézést kérés és "leróvandó kegyelet".

Kis túlzással élve, Szegedi Csanád mint hitközségi elöljáró holnap már felszólíthat bennünket, magyarokat súlyos történelmi örökségünkkel való szembenézésre, vagy épp az antiszemita közbeszédtől való elhatárolódására.

Szegedi Csanád térden csúszása épp azokat köpi leginkább szembe, akik számára a zsidókérdés nem faji alapú történet, akik nem azért küzdenek az ország cionista gyarmatosítása ellen, mert történetesen nem születtek zsidónak, hanem azért, mert szeretnének már végre egy független országban élni.

Aromó

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr44698739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drlazi 2012.08.06. 19:57:49

Nagyon jó cikk. Fején találtad a szöget. Különösen az utolós mondat az elgondolkodtató.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2012.08.06. 22:31:59

Nem tudom, ezt ismeri-e a Tisztelt Poszter:

www.youtube.com/watch?v=iHNG69c9zv8

havi 14 ezer Euro-ert a hulyenek is megeri, jobbikoskent vagy zsidokent, az mar mindegy, nem?
Pecunia non olet

zaphodbeeb 2012.08.07. 01:16:09

Szerintem meg itt is az a központi téma is ok, ami mindig a politikában: a pénz.
Szegedi ki lett stafírungozva egy jó kis pénzesládikával, amit rendszeresen ki kellett nyitni a barátok előtt. A barátok mindent tudtak Szegediről, hiszen megengedhetetlen hiba lett volna olyat engedni ücsörögni a ládikán akinek nem lehet szólni, hogy mostan nyissad.
De a kismalac valamiért felborította vályút amiből addig sokan eszegettek és már nem akart a többieknek kedvezni. Hát ez a mese vége, innentől magyar valóság. Beülünk a fotelbe és végignézzük :)

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2012.08.07. 19:37:38

Mellesleg szerintem a függetlenség-végy olyan kicsit, mint a világbéke. Jó lenne, de úgysem lesz. Egyszerűen azért, mert az emberek szeretnek kényelmesen élni, plazma tévét pedig nem lehet gazdaságosan tízmillió emberenként gyártani, sokkal olcsóbb a milliárdos nagyságrendben gyártják. És akkor ne is beszéljünk arról, hogy Hollandiának a plazmatévé gyártásához valahonnan meg kell szereznie a vasat, na de nem ragozom tovább. Lehet függetlennek maradni, de akkor ott fogunk tartani, ahol Észak-Korea, vagy ahol tartottunk a középkorban. Most abba ne menjünk bele, hogy mi a boldogság kulcsa, mert a legtöbb ember nem boldogságban, hanem plazmatévében gondolkodik. Vagy spirituális Inda-túrában vagy rovásírás-tanfolyamban, az már mindegy. Az pedig nagy-nagy tévedés, hogy az USA, de még akár Kína is független lenne, mert ugye gondolom az állampapírok kereslet-kínálatával kapcsolatos árváltozásokat nem kell magyarázni. Szóval szép dolog a függetlenség, csak úgysem fog összejönni. Akkor meg a lelkesedést inkább arra kellene fordítani, hogy megtanuljunk a zavarosban halászni nem pedig arra, hogy vágyálmokat kergessünk. Ahogy a költő mondaná, széllel szemben nem érdemes hugyozni. Abba meg aztán tényleg nem mennék bele, hogy a függetlenség mint olyan, mit is jelent egyes emberek számára.

Albu 2013.10.01. 03:15:59

@hatláb: Érdekes gondolatmenet. Bár azt hiszem, a függetlenségre (annak növelésére) vágyók beérnék ezzel a definícióval is.
süti beállítások módosítása