bme.jpgMa délelőtt akciófilmbe illő jelleneteknek lehettek tanúi a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) vegyészmérnök hallgatói. Történt ugyanis, hogy néhány jóképességű hallgatótársuk gólyabulira szeretett volna „tréfás filmet forgatni”. A Star Wars VI. részét kívánták újrajátszani, ehhez kellékként felhasználtak egy több sajtóorgánumban csupán vízipisztolyként emlegetett, valójában igazinak tűnő fegyvert is. Amit aztán valamelyik, a filmben szereplő diák fürdőköpenybe öltözve bevitt az egyik előadásra és ott kitette az asztalra. Jópofáskodása azonban nem mindenki körében aratott osztatlan sikert. Valaki jelezte ezt az egyetem diszpécserének, aki értesítette a rendőröket. Perceken belül ott is voltak a Terrorelhárító Központ (TEK) emberei, volt utcalezárás, épület kiürítés, mentő, minden, ami kell.  Feltételezem, a „tréfás film” rendezője sem számított arra, hogy produkciójához kap néhány tucat birodalmi rohamosztagos kinézetű kommandóst ajándékba.

Az index információi szerint a forgatásra volt engedélyük az egyetemtől. Azt viszont, mivel magam is sok évig jártam egyetemre kétlem, hogy az előadásokra is bemehettek volna fürdőköpenyes cowboyt játszani. Ez a húzás feltételezhetően „hősünk” magánakciója lehetett. A több sajtóorgánumban  „vízipisztolyként” említett fegyver pedig egy élethű replika volt.

A hazai média nagy része által tálalt kamu sztorival ellentétben tehát a TEK-esek nem egy Darth Vader-jelmezes csávóra ugrottak rá egy forgatás közepén – hanem egy egyetemi előadáson tényleg, nagyon is fegyvernek látszó tárgyal babráló kreténre.

A sok „szakértő” persze rögtön nekilátott különböző fórumokon a rendőrséget és a TEK-et hülyének és ostobának beállítani, amiért egy játék pisztolyért ekkora felhajtást csináltak. Akik ezt így gondolják, azok nyugodtan üljenek le a 2009-es pécsi egyetemi lövöldözés túlélőivel egy kötetlen beszélgetésre…

Nem igazán értem, hogy egy a 20-as éveiben járó, feltételezhetően nem szellemi fogyatékos hallgató miként tarthatja viccesnek eredetinek látszó fegyverrel való menőzést az egyetem épületében. A 2009-es pécsi és számos külföldön történt vérengzés épp elég ok kell legyen arra, hogy ilyennel nem tréfálkozunk. Szinte borítékolható volt, hogy valaki nem fogja érteni a poént és felhívja a rendőrséget. Miután pedig ez megtörtént, már nincs visszaút. A rendőrségi diszpécser kap egy olyan információt miszerint egy ismeretlen fegyverrel hadonászik a BME-n. Innétől nincs mérlegelési jogköre, nem mondhatja azt: jaj, biztos csak hülyéskedik valamelyik egyetemista, tessék csak megnyugodni. A szabályzat szerint fog eljárni, értesíti a környéken tartózkodó kollégákat, a mentőket és mivel egy fegyveresről van szó, a TEK embereit is. Akik aztán a megfelelő eljárás szerint kiürítik az épületet, lezárják a környéket, stb. Tegyük hozzá, ezt láthatóan nagyon profin teszik.

Mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy elmúltak azok a boldog békeévek, amikor még ezek a viccek belefértek. A TEK inkább tízszer fusson így lyukra, mint egyszer ne vegyenek komolyan egy bejelentést és megtörténjen a tragédia. Akik ma a leghangosabban röhögnek, azok fosnának elsőként a gatyájukba, ha belecsöppennének egy egyetemi lövöldözésbe.

A mai napnak mindenesetre két komoly tanulsága van: az egyik, hogy egy tömeggyilkosokkal teli világban még poénból sem érdemes potenciális tömeggyilkosnak látszani. A másik meg az, hogy a hazai média még mindig hazudik éjjel, nappal, (majdnem) minden hullámhosszon és weboldalon.

 

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr304773374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.09.12. 22:26:19

A szellemi fogyatékos legfeljebb te vagy.
Itt a szerinted élethű replika:
www.origo.hu/itthon/20120912-visszakapja-jatek-pisztolyat-a-muegyetem-diakja.html

Ha már ilyen nagy tekbuzi vagy, nevezd már meg azt a lőfegyvertípust, amit ez másol.

Hülyeség, ha fájna 2012.09.13. 07:52:33

na az első hozzászóló szarértő mindjárt osztotta is kicsit az észt...

Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl 2012.09.13. 08:25:38

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: kedves mélyen tisztelt Troll, próbálja meg még egyszer elolvasni a kolléga cikkét.

Feltételezem ezt követően már a szöveg nagyobb részét lesz képes értelmezni.

Irriducibili LAZIO 2012.09.13. 11:28:04

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: mutatom neked, kedves féleszű, ha már a szövegértés nem megy, talán egy kép menni fog. www.policemag.com/channel/weapons/news/2012/01/05/sphinx-introduces-sdp-compact-pistol.aspx
ez persze újabb csúzli, mint a replika a köpenybe szarós hallgatónál, de mindenesetre élethű másolata.
megjegyezném még, hogy ha egy műbrokit látnak a kezében és fegyverként jelentik, akkor is kiment volna a TEK, szóval nem értem miért pont ők a szararcok a sztoriban...

2012.09.13. 12:24:25

Gondolom a BME-n teljesen természetes, hogy előadásra fürdőköpenyben és vizipisztollyal járnak a hallgatók két filmforgatás közötti szünetben.

Én is bizonyára tárcsázom a 112-t ha ilyent látok, már csak azért is, mert lehet hogy valaki most szökött a zártolytályról, és hallgatónak adja ki magát.

@Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl:felesleges vitázni, mintha egy lóval imádkoznál.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.09.13. 18:06:20

@Irriducibili LAZIO:

1. Megy nekem a szövegértés, ezért kérdeztem, hogy a szerinte más sajtóorgánumok által vizipisztolyként aposztrofált élethű replika, mégis melyik lőfegyvernek az élethű replikája.

2. Ennek az élethű másolata? Ezt most komolyan mondod?

Csak a markolat, a sátorvas, a hódfarok, a felhúzó récézések, a szánakasztó, a szán vége, a tárkioldó, ja és a csővég kialakítása az ami egyáltalán nem egyezik a kettő között.
Az elsütő billentyű helyzete dettó.

A játékstukin nincs manuális tokbiztosító, az általad linkelt lőfegyveren van. Ergo ez se stimmel.

A játékfegyver kakasán van felhúzó felület, az általad linkelt lőfegyver kakasának nincs felhúzó felülete, mert azt rejtett viselésre optimalizálták.

Az általad belinkelt Sphinx pisztoly(család) a sokak által másolt csehszlovák CZ-75 típusú maroklőfegyver(család) svájci koppintása.
Mint minden CZ-75-nek és másolatának, ennek is tokon belül megvezetett a szánja.
A játékpisztolyra ellenben egy tokon kívül megvezetett szán van fröccsöntve.

Összegezve: EZ NEM ÉLETHŰ MÁSOLAT!!!!!

3. Nem szararcok, csak újból hülyét csináltak magukból.

Ugyan a közterületre különösen veszélyes eszközökről szóló 175/2003. kormány rendelet mellékletének e.) pontjában szerepel az olyan eszköz, amely az utánzás jellege és méretarányos kivitelezése miatt megtévesztésre alkalmas módon hasonlít a lőfegyverre (lőfegyverutánzat); de mégsem szállnak ki minden egyes játszótéri kölökhöz.

Plusz néhány birkán kívül a hallgatók tisztában voltak, hogy játék az egész.

Mentőknél, tűzoltóknál vonulás előtt megbizonyosodnak a bejelentés valóságtartalmáról.
A tízmilliárdokból erre nem telik a fekete pizsamásoknak? A lyukra futásaikat én, te, és az összes többi adófizető állja.

Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl 2012.09.13. 20:33:55

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: jééé, tudsz guglizni, ügyes lány vagy.

mondd csak Okoska, aki nem feltétlenül fegyverbuzi mint te, annak mondjuk húsz méterről mennyi esélye van arra, hogy felismerje, ez a barom egy gólyabálazó idióta játékpisztollyal, vagy egy épp tömeggyilkossá előtt álló bekattant roncs?

Gondolom, te mint felkészült szakértő, erre is tudsz egy gyors választ tolni az arcunkba.

"Plusz néhány birkán kívül a hallgatók tisztában voltak, hogy játék az egész."

A tetejébe még hazudsz is. Nem kicsit, nagyon.

szóval Okoska, aki itt hülyét csinál magából, az egyedül te vagy. További jó fegyvertanulmányozást és tisztogatást!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.09.14. 02:00:48

"jééé, tudsz guglizni, ügyes lány vagy."

Nincs szükségem guglizásra, hogy felismerjem a két kép közötti különbségeket gyépéském.
Aki nem olyan orbánbuzi mint te, annak magasak az esélyei, hogy felismerje egy barom gólya kínai kereplőjét.
A cső teljesen zárt, oldalról átlátsz rajta.
index.indavideo.hu/video/ORFK_sajtotajekoztato

"A tetejébe még hazudsz is. Nem kicsit, nagyon."

A sajtó nyilatkozó diákok mondták ezt. A hazudozás a törpecsútid és a körülötte lévő seggnyalók napi elfoglaltsága. Nem kicsit, nagyon.

"További jó fegyvertanulmányozást és tisztogatást!"

Szóval gyépéke, akik hülyét csináltak magukból, az a tökkelütött tekkesek és a poszt körmölője.
További jó megélhetési rettegést.
velvet.hu/sztori/2012/09/12/hetkoznapi_dolgok_amik_miatt_megutheti_a_bokajat_es_jon_a_tek/

Komissar 2012.09.19. 07:18:45

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:

Igazad van, de valamit elismerhetnél Te is.
Nem mindenki ismeri a fegyvereket.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.09.19. 10:45:19

@Komissar:

Akkor miért ír zsigerből valamilyen elfogult posztot?

Ad1. "A több sajtóorgánumban „vízipisztolyként” említett fegyver pedig egy élethű replika volt." kijelentése NETTÓ hazugság.

Ad2. A szerinte profi TEK fellépés is már kamugyanús. A legfrissebb ismeretek szerint a Szkájvóker Lajost négy civil ruhás hekus kísérte ki majd a folyosón "léptek akcióba" a Hajdú-huszárok.
süti beállítások módosítása