Ma a családon belüli erőszakról szóló párbeszéd jeles politikai szereplőink ránehézkedése miatt értelmetlen, felületes, de legfőképp félrevezető. Hogyan lett a családon belüli erőszakból nők elleni erőszak?

ertsey2.jpgVarga István igazi 1.0-ás böffentése és  Ertsey Katalin főállású nőpolitikus harcos feminizmusa és férfigyűlölete között ugyanis elveszik a lényeg. Ma, a családon belüli erőszak rejtett és összetett világát nem hogy feltárni nem lehet, de egy buta, és értelmetlen férfi – női szembenállás egydimenziós párbajára egyszerűsödik le.

 

Ertsey Katalin, főállású nőpolitikus

Itt senkit nem érdekel (pláne nem a médiát és politikusékat), mi a szakterületen dolgozók véleménye, tapasztalata, az okok feltárása, a teljes kép megállapítása, mert könnyedén lehet saját célra felhasználni az értelmiség számára  is alig látható társadalmi problémát.

Varga István és Ertsey Katalin párosa tökéletes példája annak (amellett, hogy milyen minőségű a politikai „elitünk”), hogyan települ rá a nagypolitika egy tisztán társadalmi, szociális és büntetőjogi kérdésre.

Persze, amíg Varga hímsovén böffentésétől lassan már az utolsó blog és a facebook üzenőfal is tízpercenként frissül, addig Ertsey Katalin évek óta tartó szélsőséges feminizmusáról, illetve annak iszonyatos károkozásáról már egy szó sem esik.

Ertsey és társai ugyanis elérték, hogy a családon belüli erőszak főcíme után az alcím minden esetben az legyen: a nők elleni erőszak.

 

Ez a szűk látókörű kategorizálás természetesen nem csak azért hibás, mert engem mint nőtisztelő és szerető férfit sért, hanem azért, mert a kettő összekapcsolásával azonnal és visszafordíthatatlanul értelmetlenné teszi e népbetegség feltárását, mivel a résztvevők egyik felét (férfiakat) rögtön ki is rekeszti a vitából, megbélyegzi, sarokba állítja: a férfiak ütik, megalázzák, ölik a nőket. Ertsey Katalintól persze jobbat nem vártunk, eddigi két éves parlamenti tevékenysége nagyjából kimerült abban, hogyan igyekezett a férfi képviselők nyakába varrni az alacsony női arányt a parlamentben.

Az ő világukban a kocsmából hazatámolygó talaj részeg és agresszív férfi jelenik meg, aki minden nap jól elveri az asszonyt. Általánosítanak és leegyszerűsítenek. Számukra nincsenek megelőző okok, problémák, lelki és verbális terror, nincs női agresszió, nincsenek bántalmazott férfiak, sokszor gyerekek sem. Nem ismerik be, hogy a nők elleni erőszak csak az egyik szegmens, ezzel pedig a legtöbb kárt éppen a bántalmazott és kiszolgáltatott nőknek okoznak. Persze nem ismerhetik fel ezt, mert az már túlmutatna azon a betonsima világképen, ami egyedül a férfigyűlölet körül mozog.

Ma egy szűk, feminista társaság uralja a témakört, pontosan az, amely mindent megtett az utóbbi évtizedekben azért, hogy a hagyományos családmodell felbomoljon. A női szerep újragondolása és XXI. századi értelmezése helyett egyetlen eredményt tudnak felmutatni: a férfi- és szülői szerepek lerombolását.

Ebben viszont roppant következetesek voltak.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr644774606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.09.13. 12:28:52

A családon belüli erőszakot nem lenne szabad férfi-nő kapcsolatra vonatkoztatni. Ha rajtam múlna nagyon szigorúan büntetném azt , aki mást, vele egy lakásban élő akárkijét, gyerekét, apját, anyját, rokonát vagy élettársát, vagy lakótársát, albérlőjét, főbérlőjét bántalmazza.

Otthonában az ember kiszolgáltatva van, papucsban, pizsamában nincs hova menekülni, nem alhatunk pisztollyal a párnánk alatt.

Még a gyerekek a fogócskában is ismerik a HÁZ fogalmát, belépsz egy körbe, ott nem nem bánthatnak, az a ház. (a játék olyan ősi, hogy szerintem még a barlanglakók is hasonló szabályokkal játszották, és nem véltelenül alakult így, a felnőttek világát másolták)

Othon az ember leereszt, nem támadásra számít, sokkal inkább védelemre a külvilágtól.

Sokkal szigorúbban kellene büntetni azokat az elkövetőket is, akik embereket otthonukban támadnak meg. Mert otthon nem tud hova futni az ember, hiába kiabál, nincs aki meghallja. és ha kiabál is, nem merik a privátszférát zavarni. Sok esetben e miatt érkezik későn a segítség, mig ha valakit közterületen támadnak meg, nagyobb az esélye annak, hogy valaki mentőt hiv.

Az otthon a HÁZ. Ott mindenkinek joga van a biztonságra. Több joga, mint másutt. Ezért ezt a kérdést nem leszűkíteni kellene családon belülre, hanem inkább kiterjeszteni.

akrosztikon 2014.05.29. 12:39:23

Valóban igaz az, hogy a családon belüli erőszak nem azonos a nők elleni erőszakkal. Két homoszexuális férfi is alkothat egy családot, és ha egyikük bántalmazza a másikat, az is családon belüli erőszak.
süti beállítások módosítása