ko.jpgEgy héten belül másodszor kapott mázsás pofont a jobboldal a szociktól. Úgyhogy, feleim, szarban vagyunk. Nem a Fidesz, nem a Jobbik. Az egész jobboldal.

A múlt vasárnapi zakót még magyarázhattuk - a Fidesz próbálta is - azzal, hogy a posztkomcsi jelölt nem tette a neve mellé a szegfűt, ráadásul a Jobbik nem indult (egy kilencezres városban egy országos párt, teccikérteni?!), így minden, a kormányzással elégedetlen szavazó egyetlen rubrikába tett iksszel küldhette el melegebb éghajlatra Viktort.

A mai soproni időközi önkoris választáson azonban a lapon ott díszelgett a teljes parlamenti étlap, leszámítva a gyurcsányista DK-t. (Ők  eközben minden bizonnyal egy vörös pentagramma közepén állva a marxista-bolsevik történetírás szellemét idézték meg.) És az Istenadta nép így is az MSZP-t tartotta a legszimpatikusabbnak.

Nem kicsivel - sokkal. Varga Gyula nem kevesebb, mint 13,5 százalékot vert rá a második helyezett fideszes jelöltre.  A harmadik helyre becsusszant jobbikos jelölt a kuruc.info szerint "javított korábbi eredményén". Valóban: 7 (azaz hét) szavazattal. Ennyit tudtak behúzni a radikálisok a Fidesz által elvesztett 346 (azaz háromszáznegyvenhat) szavazatból. A többi szépen ment a szegfűszeges levesbe.

Molnár Zsolt, a szocialisták időközi választásokért felelős kampányfőnöke szerint a vasárnapi eredmény "túlmutat Sopronon". Ritka pillanat, hogy egy komcsi politikus nem hazudik, jegyezzük is fel a kéménybe. Mert Molnár elvtárs ezúttal színigazat beszél. Ez a két bukta jelzésértékű (kellene, hogy) legyen minden politikus számára, aki a középtől jobbra helyezkedik el széles e hazában.

Az Országgyűlésben jelen állás szerint 308 olyan képviselő ül, aki magát a keresztény, konzervatív, vagy radikális jelzővel megspékelve jobboldalinak vallja. Ez a parlamentnek kereken a 80%-a. Ehhez képest Dunaföldváron 57, egy hétre rá Sopronban 46 százalékot kapott Európa legkorruptabb, leghitványabb posztkommunista árulásgyára. Valami itt nagyon el lett cseszve az elmúlt két évben.

Kérdések - válaszok nélkül

Hitetlenkedve szédülünk az elszenvedett pofonoktól, mint a görög óriás, mikor Botond bemosta neki ama legendássá vált maflást. De kicsit jobban belegondolva: várhattunk bármi mást?

Adott egy magát nemzetinek és jobboldalinak valló kormány, amely két esztendeje képtelen eldönteni egy nem túl bonyolult kérdést. Nevezetesen, hogy gazdaságilag ultraliberális, szektásan piacpárti neokon legyen, vagy harcias, populista (merjük leírni ezt a szót, amelyet az elmúlt két évtized ballib agymosása nem véletlenül tett az egyik legnegatívabb töltetű politikai szakkifejezéssé), plebejus és antiglobalista. Mindkettőre vannak sikeresnek nevezhető nemzetközi példák (bár a globális piacgazdaság jelenlegi vergődése közepette inkább már csak az utóbbira), ám a jobb híján matolcsyzmusnak nevezett pszichopatológiai jelenségnek sikerült mindkét megoldásból a lehető legrosszabbat kicsemegéznie és lenyomnia az ország torkán.

Aztán van egy jobboldali, nemzeti radikális ellenzékünk, amely legalább ekkora dilemma előtt áll, és pontosan ugyanannyira adós a döntéssel mindmáig. A mindenkori társadalom stabil 10%-át alkotó becsődölt, és saját sikertelenségükért a mindenkori rendszert okoló kudarcemberek, a főállású ökölrázók exkluzív klubja lesz? Vagy képes lesz végre alternatívát felmutatni az emberileg-erkölcsileg elhasználódott politikai elittel és reménytelenül lefulladt rendszerükkel szemben? Nem csak - egyébként jogos - dühöt megfogalmazni, de kiutat is kijelölni, reményt adni a reményteleneknek?

Amíg nem késő...

És mindeközben mind a polgárinak nevezett, mind a radikális jobboldalról nagyüzemben folyik az önálló gondolkodásra képes, képzett és tapasztalt szakemberek, értelmiségiek elűzése. Az előbbi táborból  a kormányzás valódi arcát látva dühösen és csalódottan sokszor maguk jönnek el - ám az utóbbiak felől is alig találkoznak hívó szóval. Az onnan is kiutáltak, vagy "fölöslegesnek" bizonyultak keserű csoportjaival viszont annál inkább.  Ők alkothatnák mindkét sereg alapvető fontosságú intellektuális tisztikarát, vagy épp legértékesebb harcosait - ehelyett kiábrándult elbocsátott légióként, magányos kóborlovagokként vegetálnak a politikai-közéleti senkiföldjén. És amikor szükség lesz rájuk, lehet, hogy már késő lesz újra fegyverbe hívni őket...

Szóval kedves, magyar jobboldal, ébredni kellene, de nagyon gyorsan! Mert a magyar emberek üzentek: halálosan unják már a 24 karátos mosollyal előadott kincstári mismálosást, de nem győzi meg őket a pálya széléről való susogós gatyás beordibálás sem. Egyértelmű válaszokat várnak. Jelenleg pedig ilyenekkel csak a ballibsik szolgálnak nekik. Azokat a válaszokat viszont ismerjük - az Úristen mentsen meg minket tőlük...

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr704825707

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ébresztő, jobboldal! 2012.10.08. 10:42:01

A jobboldalról nagyüzemben folyik az önálló gondolkodásra képes, képzett és tapasztalt szakemberek, értelmiségiek elűzése.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.10.08. 11:00:21

"Vagy képes lesz végre alternatívát felmutatni az emberileg-erkölcsileg elhasználódott politikai elittel és reménytelenül lefulladt rendszerükkel szemben? Nem csak - egyébként jogos - dühöt megfogalmazni, de kiutat is kijelölni, reményt adni a reményteleneknek?"

Én a legnagyobb problémának azt látom, hogy teljesen elmaradt, legalábbis késik
egy radikális jobboldali alternatív kultúra, egységes szervezettel.

Hiányzik egy radikális jobboldali szellemi műhely, amely megfelelő ideológiát adna a radikális jobboldalnak. ennek híján valóban csak az ökölrázók klubja maradunk.

a jobbik belement a fidesz csapdájába, és adottnak fogadja el a fidesz és tágabb értelemben a szűken vett parlamenti demokráciásdit.

KÍSÉRLETET SEM TESZ, hogy párhuzamos gazdasági szervezetet, párhuzamos monetáris rendszert párhuzamos _hatalmi_szférát_ alakítson ki.

A Tűz csiholója 2012.10.11. 22:59:29

A Jobbik folyamatos, tudatos növekedés-akadályozása folyik...ugye, Balogh Gábor?!
S akinek kicsit több van akár agyban, akár morálisan, akár tehetségből, azt ki kell rúgni, mert a "levelező érettségi" s gazdája, nem tűrheti a leleplezést, s a tudás hiányát agresszív viselkedéssel leplezik. Belül is.
Így aztán hiába dolgoznak az igazi jobbikos szervezők a végeken, akiket a fideszes a tv-ben lát az a körzeti megbízottból lett gazdasági főember...ezért válik nevetségessé az erőlködés.
Hiába tisztességes a sokgyerekes Gőbl Gyuri, s adja életet s vérét a Hazáért, Sopron csak a középszerűséget látta a Jobbikban.
Ébresztő, s ne Vona-kodjon senki a lakossági fórumokon kényes kérdéseket feltenni!
Akkor nem a szocik, hanem a nemzeti oldal kap szavazatokat. Reménykedem!

Albu 2013.11.15. 01:58:18

Szomorú gondolatmenet.

Ha Balczó és Volner szava elérne az emberekhez, még Z. Kárpát gondolatai is átmennének.

De nyilván az átlagember Zagyvát és társait hallja csak...
süti beállítások módosítása