vadai.jpgVadai Ágnes a Parlamentben gyalázta a Turult. Ez a hír így önmagában nem érne meg egy bejegyzést. Ami viszont utána az úgynevezett jobboldal részéről történt – illetve, ami nem történt – az már sajnos klaviatúrához kényszeríti az egyszeri bloggert.

A gyurcsányista törpepárt, a Demokratikus Koalíció minden jel szerint elhatározta, hogy betölti azt az űrt, ami az Országgyűlésből 2010-ben eltűnt SZDSZ helyén sajog a hazai militáns magyargyűlölők lelkében. Posztkomcsi hazaárulási szakmunkásokból és lilaköd-diétán élő libsikből a jelenlegi parlamentbe is jutott egy szakajtóra való - ám igazi, veretes, baursanyis, eörsimatyis hungarofób szónoklatokat az elmúlt két esztendőben nem nagyon hallhattunk a Házban.

Márpedig az SZDSZ húsz éves sikertörténete azt igazolja, hogy erre Magyarországon van kereslet. Szociokultúrálisan, genetikailag és földrajzilag is elég behatárolt politikai piac ez, de kétségtelenül létezik. Gyurcsányék pedig most ezt akarják meghódítani. A szociális demagógia az MSZP-ben maradt elvtársaké, a zöldbékés, zöldszívós hippi alterkodás az LMP védjegye - a DK-nak marad a vegytiszta nemzetellenesség.

Ezért nevezi Vadai a Turult „a szélsőjobboldali, fajvédő" mozgalmak jelképének, ezért háborog már azon is, hogy Orbán Viktor a szájára vette a „vér" és a „szülőföld" szavakat, sőt nem átallotta ezeket egymás után helyezni ópusztaszeri beszédében. Ezért kellet még beleférnie a felszólalásba a „frissen állampolgársághoz jutott" (még véletlensül sem visszakapott) határon túli magyarság kötelező szertartásos megköpködésének is.

Jobboldal - ohne zucker

Mindez így, önmagában legfeljebb némi Török Gábori politikai töprengésre adna okot, melynek keretében felvillanthatnám, milyen bitangul is otthon vagyok én a hazai politikai marketing boszorkánykonyhájában. És pont ezért nem is érne meg egy bejegyzést.

Csakhogy Vadai elvtársnő kiadós magyarozása után válaszra emelkedett Navracsics Tibor is. És igazán neki sikerült felbosszantania. Amit a miniszterelnök-helyettes előadott, az a polgári nullkalóriás ultralájt-nemzeti retorika rémisztő példája volt: a DK „politikai mondanivaló hiányában" csinál ilyen „álbalhékat", de ő azért bízik benne, hogy eljön az idő, amikor Gyurcsányék is tisztelni fogják nemzeti szimbólumainkat. Sőt, erre még kőkeményen „meg is kéri" őket. (Nem, nem felszólítja, hiszen az ilyen úriemberhez méltatlan, útszéli modor nem illik egy nagyonpolgári politikushoz.)

Navra elégedetten, alázós mosollyal orcáján helyet foglal, a fideszesek tapsolnak, a jobbikosok még háborognak egy kicsit – aztán annyi. Az égvilágon senkinek nem jut eszébe, hogy az Országgyűlésben éppen hardcore magyargyalázás folyt – és ennek bizony meglehetnének a maga formális jogi következményei is.

Ha egy képviselő a parlament tekintélyét súlyosan romboló, vagy kirívóan közösségellenes magatartást tanúsít, esetleg ilyen kijelentést tesz, akkor kezdeményezhető a Házbizottság összehívása. Ez elítélő állásfoglalást fogalmazhat meg, szankciókat szabhat ki, végső esetben még az is előfordulhat, hogy- persze baromi bonyolult és hosszas procedúra folytán - a honatya, vagy honanya elveszti a mandátumát.

Kovács néni és a Word

Most erre persze lehet legyinteni, hogy mi a francnak még nagyobb hírverést csinálni Vadainak és gyurcsányista szektájának. Csakhogy érdekes módon ilyen kérdések fordított esetben fel sem merülnek a ballibsik fejében.

Nem egy jobbikos megnyilvánulás után indítottak hasonló eljárást – a legemlékezetesebb Baráth Zsolt tiszaeszláros felszólalása volt – és biztosak lehetünk benne, hogy nem unalomból, vagy hobbiból tették. Fölöslegesen a komcsi sohasem fárad. Mert másnap attól visszhangzott a sajtó, hogy gonosz nácik már megint zsidóztak/cigányoztak/románoztak. Tessék csak megnézni Kovács néni, ezektől kell félteni a békés nyugdíjas éveket!

És Kovács néni elhiszi, mert megtanult már hetven év alatt mindent elhinni és mindentől félni. Pedig Kovács néni nem zsidó, nem cigány, és nem román – ő keresztény magyar. És épp ezért minden oka meg is lenne a félelemre, de nem a gárdistabakancsoktól. Hanem azoktól, akik egyre pofátlanabbul és nyíltabban gyűlölik őt, a családja hagyományait, az édesanyja hitét, a nagymamája meséit.

De Kovács néni nem ettől retteg – erről ugyanis nem tud. Mert a balliberális hiszti-wurlitzer húsz éve ordít a fülébe – mi meg épp ugyanennyi ideje hallgatunk és elegánsan legyintünk a saját fajtánk minden leköpdösésére.

Ezért van, hogy a Word helyesírás-ellenőrzője szerint csak zsidógyűlölők és homofóbok léteznek, a „magyargyűlölő" és a „hungarófób" kifejezést aláhúzza, mert értelmezni is képtelen.

word_3.jpg

Pontosan így működik honfitársaink masszív többségének agya is. A szövegszerkesztőbe két kattintással lehet felvenni új szavakat. A nemzet lelke ennél kicsit bonyolultabb szerkezet – ideje volna, hát nekilátni a munkának....

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr844852754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zozavod 2013.01.04. 10:08:01

Vadai meddig akar élni Magyarországon? Szerintem nem sokáig. Össze fog pakolni Gyurcsánnyal együtt?
Magyarokat a parlamentbe, olyanokat , akik dolgoznak is.a VADAIAKRA NINCS SZÜKSÉGE A MAGYAR NÉPNEK.
süti beállítások módosítása