Such György, kishazánk egyik legtehetségesebb megélhetési túlélője újabb zsíros állást szerzett magának. Több forrásból megerősített információink szerint ezúttal a forradalmi kormánynak köszönhetően - mindenki tegye le a kávét, tollat, gyereket a kezéből - az Országház főigazgatója lesz.

000102552-5064-330.jpgIgen. Az a Such György,

- aki 1990 őszétől rovatvezető a Magyar Narancsnál, 1998 márciusától a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyetteseke, majd a MTV gazdasági és kereskedelmi alelnöke

- aki jelenleg is 200 millió forintos (amerikai angolra lefordítva: adófizetők pénzit) prémiumát igyekszik egyenes háttal legombolni a Magyar Rádió Közalapítvány jogutódjától, a Közszolgálati Közalapítványtól

- aki 2009-ben fegyelmi eljárást indított beosztottja ellen, mert az szóvá merte tenni, hogy Such 9,4 millió forintos havi bére talán kissé túlzás


- aki távozása előtt egy titkos döntéssel 162 millió forint jutalmat osztott szét sameszei között

- akinek elnöklése alatt, 2006 őszén a Magyar Rádió falai között kínoztak meg fiatalokat a rendőrök

- aki többszöri leépítésekkel és kétes ingatlaneladások mellett óriási színvonalesést produkálva tette tönkre a közszolgálati rádiót

- aki eddigi életpályája során következetes módon ott tett keresztbe a magyar nemzet érdekeinek, ahol tudott.

such.jpgPersze a kormány elszámoltatás címén már tavaly sem feledkezett meg a szorgalmas médiamunkásról: 2011. február 1-jével ugyanis őt nevezték ki a Dialóg, a Hunnia, az Objektív. és a Budapest Filmstúdió ügyvezetőjének is. Válság van ugyebár, meg kell ragadni minden munkát, hogy tudjon a gyerek iskolába járni.

Érdemei elismerése mellett...

A sokoldalú szakember ezúttal az Országház főigazgatója, így a parlament elnökének közigazgatási helyettese lesz, aki a Ház adminisztratív működéséért felel majd. Azt még nem tudjuk, hogy a Fidesz országgyűlési elnöki pozícióba buktatott és háttérbe szorított egykori erős embere, Kövér László eddig sem enyhe tüneteket mutató frusztráltságában mit szól ehhez. De élünk a gyanúperrel, hogy nem fogja a térdére ültetni és kedélyesen elcseverészni a közös múlton. Vagy de.

A lényeg szempontjából mindegy is. Az viszont biztos: Such úr kinevezésének kijózanító pofonja újra bebizonyítja, érték- és érdem nélküli felszámoló biztosoknak ugyanúgy van jövőjük 2012-ben, mint ahogy 2006-ban volt. Ezért felesleges volt kétharmadot szerezni, ehhez elég lett volna egy nagykoalíció.

Végül egy kaján kérdés a végére: vajon Such újra leépítésekkel kezd a Parlamentben is, mint egykoron a Rádiónál? És ki lesz az első áldozat? Margit néni, a takarítónő, vagy Kövér magánhadserege, a Házőrség? Nehéz döntés lesz, de emberünk a megbízó legnagyobb megelégedésére fogja megoldani. Ezért tartják - 20 éve...

Aromó

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr864895769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.11.08. 14:01:09

A fenti írás valóban mindent elmond arról, hogy az ilyen ember ilyen kormány alatt ilyen pozícióba juthatott. Borzasztó!

Electric Sheep 2012.11.08. 16:10:55

Such = Sucht. Csak egy betű, de semmi különbség.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.10. 23:22:56

Sziasztok.

Jól megírt cikk.

Viszont úgy vélem, lassan itt az ideje kibővíteni a Horizontot.

Ezt a cikket lenne kedvetek lehozni?
menekulttabor.blog.hu/2012/11/10/egyutt_2014_i_resz

Direkt indítok kissé messziről, a részleteket a későbbi cikkeimben szánom kifejteni.
lényeg: vitatkozzatok vele, másoljátok le, írjatok jobbat, nekem mindegy.
Az _Uralkodó_Tematikát_ kell befolyásolni.

A régi rendszer megszűnőben, az újban már csak a pozitív, mindenki számára vállalható, átélhető mondanivalónak van helye.
Mi ez? Létezik ilyen? Szerintem igen.
Remélhetőleg eljutok oda, hogy teljességében kibontsam.

az emailcímemre ne írjatok, mert már nem aktív. Remélhetőleg kommentben is el tudjátok mondani, vagy majd ti megadjátok a tiétek és akkor írok.

Lényeg hogy az egymillió mérföldes út is egy kicsi lépéssel kezdődik. És valami _értelmes_ irányba el kell már indulni.

Mit gondoltok?

gabesz7004 2012.11.12. 10:41:18

Ahogy a régi dakota mondás tartja: Aki such, az talál. :/

Bromden főnök 2014.09.25. 14:22:15

- aki baromi jó szignálokat vett a Rádiónak
-aki lelépésekor 2 milliárd Ft-ot hagyott a kasszában, mert volt eredménye a takarékosságnak
-aki a vasárnapi unalmas műsorokat élőre cserélte

Bromden főnök 2014.09.25. 14:24:54

A kínzás a Rádió udvarán olyan legenda, mint a Köztársaság téri kazamaták. Még a Bodoky Tamás könyvében sem szerepel, pedig ő utánajárt minden brutalitásnak.
süti beállítások módosítása