antifasiszta.jpgÚgy kellett ez a vasárnapi tüntetés a Jobbiknak, mint egy falat kenyér. Mondhatnánk úgyis, a balliberális rettegés - némi Fidesz vendégjátékkal - hatalmas szolgálatot tett a múlt heti kapkodásban hibát hibára halmozó radikális pártnak.

Egy rendszerkritikus, rendszerellenes pártot karanténba zárni - fogalmazzunk visszafogottan - nem túl bölcs dolog. Különösen akkor nem, ha ezt olyan pártok és tömörülések hozzák össze, amelyek vastagon benne voltak és vannak az ország szétrablásában, eladósításában, vagy csak egyszerűen süt le róluk, hogy gyűlölnek mindent, ami magyar. Csak így tovább fiúk!

Egyhetes Gyöngyösi beszéde, lassan egyhetes az azt követő ajvákolás. Egy kínos elszólásból azóta náci veszély lett, képviselőből hitlerbajusszal zsidókat Dunába lövető nyilas, miközben a balliberális oldal minden olyan toposzt bevetett az elmúlt hét napban, amin általában -  hangsúlyozom, általában - a jobboldalon röhögni illik.


Csakhogy ezúttal gúnyos kacaj helyett inkább döbbenetbe fagyott arcokat lehet látni a fideszes táborban. Gyöngyösi nyelvbotlásán ugyanis kiakadt a jobb sorsra érdemes nemzeti értelmiség, de ezen az egyhetes műsoron már egyenesen felfordul a gyomra. És Rogán Tóni ebbe a show-ba szállt be. Furcsa embertípus ez a jobb híján "polgári jobboldalinak" nevezett réteg,. Nem szeretik azt, ha valaki "zsidózik", ha elszólja magát - még akkor sem, ha amúgy igaza van. De attól még egy hegyvidéki polgári körben is elgurul a gyógyszer, ha a teljes erőből dübörgő rettegő kórusba kedvenc pártjuk, a Fidesz is beszáll. Pláne, ha belegondolnak, hány valóban fontos nemzeti ügy volt, amelyben nyoma sem volt hasonló összefogásnak. Mindannyian együtt a devizahitelesékért/ temerini fiúkért/felvidéki kettős állampolgárokért/Székely Mikó Kollégiumért címmel meghirdetett tüntetésről ugyanis nem tudunk. 

3361 022 900.jpgFeketén, fehéren, kéken

De ne higgyük azt sem, hogy a Belvároson túli baloldalon olyan nagy sikert arat az antináci petting a kormánypártokkal. A kispesti Rézkilincsben tutira kérnek még egy kör Mátyás keserűt a hüledező nyugdíjas munkásőrök, ha azt látják, hogy az elvtársak együtt tüntetnek a "cigánynáci Orbán pártjával".

Csak egy kávét...

Elnézve a Nyirőt és Wass Albertet gyalázó Mesterházy mellett mosolygó Rogánt, nyugodtan hátradőlhet a Jobbik vezérkar. Ellenfeleiknek köszönhetően a közvéleményben gonosz, rettegett "náci" pártból lassanként a politikai elit által igazságtalanul kiközösített, és üldözött mártírokká válnak. Egy szélsőségesen apolitikus társadalomban ennél jobban semmivel sem lehet szimpátiát kelteni egy csoport irányában. (És tegyük hozzá: a fülsüketítő ajvékolásnál pedig kevés ellenszenvesebb dolog létezik a közélet iránt tök érdektelen tömegek körében.)

Vonáék meghívhatják egy kávéra Mesterházy Attilát és Rogán Antalt, ha arra járnak -  megérdemlik.

Karantén? Gratulálunk. Sikerült rázárni egy olyan ajtót a Jobbikra, amelyet az soha nem is akart kinyitni. A politikai elit nem veszi észre, hogy a radikálisoknak szánt közéleti cellában már valójában ők vannak - s a rácson túl ott van az egész magyar társadalom.

Aromó - Bí Dzsí

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr64944650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2012.12.03. 22:40:43

Kissé off topic, de már egy napja macerál egy gondolat, ami akár figyelemre méltó is lehet:

Én tudom rosszul, vagy Libajnai és csipetcsapata, megalakulásuk bejelentését, az október 23-ai, ill. a tegnapi ajvékolós beszédüket leszámítva tényleg egyszer sem szerepeltek a médiában (személyesen, újságíróval/riporterrel face to face, kérdésekre válaszolva)?
Mert az önmagában megérne egy kommunikációs doktori disszertációt, hogy egy ember, ill. mozgalma úgy tematizálhatja egy ország közvéleményét, hogy közben nem akar/nem mer megjelenni egyetlen politikai vitaműsorban sem (amennyire képtelenek beszélni, szerepelni, ez nem is meglepő).
Ha ez így van, akkor semmi sem jelzi jobban a honi mainstream média kézivezéreltségét, ill. az E14 sebezhetőségét (ismerve a formáció vezetőinek mínuszos rétori képességeit, egy tévévita, és már nem kéne azon izgulni, hogy bejutnak-e a Parlamentbe...).
(Javítson ki bátran bárki, ha tévednék, nem nézek tévét, és rádiót se hallgatok naponta, így nem merem 100%-ra mondani a dolgot.)

gabesz7004 2012.12.04. 09:23:55

@Dzsentrisvihák: Szerintem hetente megjelent az a(jvék)tv-ben, de mivel én sem nézek tv-t, ez csak tipp!

Dzsentrisvihák 2012.12.04. 10:02:59

@gabesz7004: Én időközben találtam 2 atv-s szereplést (plusz pár jelentéktelen helyi tévés dolgot), egyet januárban, egyet pedig októberben.
Azért ez így édeskevés, ha azt vesszük, hogy minden körülötte forog az elmúlt pár hónapban.
Ráadásul ezek is eléggé alákérdezős, biztonságos kis csevejek voltak, és még ezekben is hebegett-habogott itt-ott, ill. frázisokat pufogtatott. Megnézném, hogy mondjuk a Ma reggelben mit teljesítene (vagy pl. a Gyöngyösit oly készségesen ízekre szedni óhajtó Szabó Anettel szemben).
Ezek alapján látszik, hogy a média építgeti őt nagyra, de könyörgöm, hogy akar ez bárkit is képviselni, amikor akárki, aki nem neki smúzol, feltörölné vele a padlót...?
Erre érdemes lenne rámutatni, hiszen kétlem, hogy ez vele szemben bármiféle sajtóstop eredménye lenne, mint a Jobbik elhallgatása.
Én azt gyanítom, hogy itt tudatos mítoszgyártás zajlik, hiszen ha nem szerepel a libás, mindenki azt lát bele, amit csak akar, vitatkozni sem lehet vele, gyakorlatilag kivonja magát az érvelési kényszer alól, és balladai homályba burkoltan játssza a hőst.

gabesz7004 2012.12.04. 15:09:57

@Dzsentrisvihák: Elég ránézni, egy született balfasz, akire ha rákiabált az anyja (ha volt/van neki) már összevizelte magát! Érvelni meg pláne nem tud, csak közhelyeket puffogtatni. Pont alkalmas a baloldalra! :)

Dzsentrisvihák 2012.12.04. 17:46:46

@gabesz7004: Bezony :)
Bár, ahogy látom már a vasárnapi bohóckodás kapcsán is repedezőben van a dicsőséges népfrontjuk (azért ezen röhögtem egy jót): barikad.hu/amerikai_nepszava_a_mazsihisz_antiszemitakkal_kollaboral-20121204

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.06. 19:26:23

@Dzsentrisvihák: "Ezek alapján látszik, hogy a média építgeti őt nagyra, de könyörgöm, hogy akar ez bárkit is képviselni, amikor akárki, aki nem neki smúzol, feltörölné vele a padlót...?
Erre érdemes lenne rámutatni, hiszen kétlem, hogy ez vele szemben bármiféle sajtóstop eredménye lenne, mint a Jobbik elhallgatása."

Nagyon jó gondolatok, én még hozztennén, hogy ugyanezen tualjdonságok a viktor-viktrorra is elmondhatóak.

Életében két "éles" politikai vitában vett részt, először Horn ellen, őt legyőzte, másodszor gyurcsótány ellen, aki úgy lemosta, mint a szart.

A média nélül viktor egy halott, egy senki.

Nem tudom hallgattok-e rádiót(Kossuth pl): nagyjából már lassan minden napra jut egy-egy Viktor-üzenet, amiben "megnyugtat mindenkit", hogy rendben mennek a dolgok.

Mindehhez annyit kell tennie, hogy bemegy a Rádió épületébe, kényelmesen leül a fotelba, és mikrofonba beolvassa egy kávé mellett az előre megírt "gondolatokat".

(Néha a riporter alákérdez, mintha "élő" lenne a beszélgetés...)

A másik trükk: mindig úgy kell mutatni őt képen, hogy a kezével gesztikulál, és magyar zászló-tenger előtt van.

Ennyi a trükk. Az istenadta nép meg beveszi.

Bajnaival szemben azért nyilvánvalóbb a dolog, mert frissen épp "bedolgozza magát", a Viktor pedig régi rutinos motoros.
Ugyanolyan mocskos gazember mindkettő.

Dzsentrisvihák 2012.12.07. 15:25:27

@Schwerer Gustav: Az tény, hogy mindegyik hatalmas gazember, de Viktor esetében szerintem nem teljesen jogos azt mondani, hogy csak megrendezett, laboratóriumi körülmények között tud érvényesülni (Bajnairól azóta kiderült, hogy más nem megy neki, lásd a Facebook-on terjedő videóját, szánalmas, ahogy olvassa a szöveget...).
Azért az öregnek elég jó a beszélőkéje, a Parlamentben is kitűnően tud szócsatázni (az olyan hullámvölgyek ellenére, mint a Gyurcsánnyal folytatott tévévitája, ahol igazán nem is akart nyerni szerintem, de ez nem tartozik ide). Az már más történet, hogy elég átlátszó taktikákat alkalmaz. Aki egy kicsit jártas a retorika területén, annak már valóban több mint unalmas, vagy mesterkélt lehet. Ennek ellenére én nem vitatom el, hogy az ország egyik olyan politikusa, aki nagyon is jól csinálja, amit csinál, csak hát ugye a cél nem épp ideális...

gabesz7004 2012.12.07. 16:07:05

@Dzsentrisvihák: Emlékszem micsoda különbség volt a 90-es és a 94-es o.v. beszédei között. Míg a ciklus elején egy élő "forradalmár" beszédeit lehetett hallani, addig a végére már egy kitanult, lelassított, minden mozdulatot és hangot ezerszer begyakorolt profit lehetett látni, hallani. Hiába kérem a sok-sok szakember felkészítette a hatalomra.

Dzsentrisvihák 2012.12.09. 04:21:46

@gabesz7004: Azzal semmi baj nincs, Vonáékra is ráférne; lehet, hogy kicsit hatékonyabban futna a szekér, ha nem ördögtől való hókuszpókuszként tekintenének a politikai marketingre/kommunikációra...

gabesz7004 2012.12.10. 08:10:58

@Dzsentrisvihák: Így van! Borzalmasan amatőr időnként a Jobbik MM kommunikációja. Szükség lenne pár szakemberre!
süti beállítások módosítása