CBA_szlovak.jpgKedves gyerekek! Mai óránkon arról beszélünk, hogyan lehet eredményesen képviselni olyan nemzeti célokat, amelyek egyszerre fontosak, és elérhetőek - ugyanakkor soha nem valósulhattak volna meg, ha valakik nem határozzák el, hogy csakazértis is megvalósítják. A módszertant a modern pedagógia eszközeivel élve, egy pozitív példán keresztül világítjuk meg.

Adott egy elképesztő pofátlanság, nevesül az, hogy a magát "a" magyar üzletláncként hirdető CBA felvidéki üzleteiben egy büdös szót sem írnak ki magyarul. Fogja magát néhány elszánt, tökös civil, és jól ki is osztja ezért őket.

Miután tiltakozásuk (egy homályos, és folyton halasztgatott ígérettől eltekintve) nem nagyon éri el a CBA ingerküszöbét, egy ellenzéki képviselő, a jobbikos Szávay István úgy dönt, az Országgyűlésben is szóba hozza az ügyet. Konstruktív hangnemben, de szigorúan számon kéri a kormányon: hogy is van az, hogy a magyar bank és a magyar olajtársaság mellett "a magyar üzletlánc" sem helyez ki magyar feliratokat? A miniszterelnök válaszol, kicsit elken, kicsit mellédumál, de azért világosan jelzi: alapvetően őt sem teszi boldoggá, hogy országos cimboráinak szlovák leányvállalata magasról tesz a felvidéki magyarságra.

Az üzenet nem rögtön ugyan,de célba ért. Ma reggel a CBA frenchise-partnere, a magyar feliratokkal hadilábon álló szlovák droidcég egy finom szerződés bontást talált a csizmában, Addig nem is lehet szó újabb szerződésről, ameddig nem lesznek kétnyelvűek a boltok valamennyi magyarok lakta településen.

Tehát kedves gyerekek, írjuk fel a képletet a táblára: civil kurázsi + kemény ellenzéki nyomás + némi kormányzati nyitottság = eredményes nemzeti érdekképviselet.

Kedves magyar politikai elit! Nem lehetne jövőre kicsit több ilyet?

Széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr854952238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabesz7004 2012.12.07. 16:00:53

A cba (sic), pont annyira magyar, mint a Kormány! Ez itt a probléma.
süti beállítások módosítása