Az Alkotmánybíróság tavaly decemberben megsemmisített egy értelmetlen, életidegen és rossz szabályozást, hogy aztán egy emberként ugasson fel a balliberális katyusa: győzött az igazság. Végre mindenki szabadon, demokratikus jogaival élve dögölhet meg az utcán.

hajlektalan.PNGEgészségetekre.

Mert eztán gyerekek ez bizony így lesz. Mert már papírunk van arról, hogy jogunk van éhen dögleni, jogunk van összehányni magunkat, jogunk van megfagyni.

Jogunk van hozzá. Egyhez azonban nincs: hogy ez nekem, neked ne tetsszen. Mert bizony nekem nem tetszik a rendszer, ahol az ember halál küszöbén fetreng az utcán, ahol a magából kifordult szerencsétlen a bokor mellett végzi szükségét, ahol a fázót a villamos öt fok épphogy melege tartja életben. És ahol bizony az ember talán leköpi az üres kezed, ha nem tudsz adni semmit. Mert részeg, mert már minden mindegy.

Mert nem tetszik, hogy több mint húsz év semmittevés és szellempusztító rendszertoldozgatás után olyanok mondják meg, mihez nincs és mihez van jogunk, akiknek a világ, amiben élünk már csak egy furcsa, szmog ködébe vesző alsóváros. Olyanok, akiknek húsos keze vastagon benne volt abban, hogy ne múlt időben beszéljünk a fedél nélküliségről.

Nem tetszik, hogy a gyöngyöző szemű sajnáltatás, a jogba csimpaszkodás és az álságos álszolidaritás mögött a nagy büdös semmi van. Vagyis mégiscsak van valami: a felelősségetek.

A tietek, kedves haszonélvezők, hatalomért ácsingózó balliberálisok. A bűnösségetek, emberi életek hűtlen kezelése bűnében.

Igen, ti, akik szétvertétek az iparunkat utcára sodorva több tízezer embert, ti, akik pár forintnyi megtakarításért cserébe családok ezreit löktétek a tönk szélére a kilencvenes évek közepén, ti, akik csendes haszonélvezőkként támogattátok a „hazai” bankokat az utóbbi húsz év egyik legnagyobb hazugságában, a fantázianevén devizahitelezésnek hívott szabad rablásban.

Igen, ti, akik ebben az országban mindenkinél többet tettetek azért, hogy ma emberek tízezrei éljenek az utcán, vagy a rejtett hajléktalanság csendes, és mélyen hallgatag világában.

Nem, nem tetszik, hogy nincs jogom a tiszta közterülethez. A villamoshoz, a buszmegállóhoz, a tiszta utca jogához, a ki nem borogatott kukákhoz. Hogy nincs jogom ahhoz, hogy ne kelljen magukat összecsináló, delíriumban fetrengő agresszív embereket elviselnem, és nem tetszik, hogy azért hoztunk létre az adónkból erre szakosodott intézmény-rendszert, hogy hagyjuk kivetkőzni, lecsúszni és meghalni az embertársainkat.

S nem tetszett, hogy ezt az intézményhálót ti módszeresen, önös, filléres érdekeitek által vezérelve verjétek szét, adjátok el kéz alatt.

Szabó Máté ombudsmant - aki azt kérte az Alkotmánybíróságtól, hogy semmisítse meg  az "életvitelszerű közterületen való lakhatás" tilalmáról szóló szabályozást – most sétára hívja Tarlós István.

Nagy találkozás lesz, komoly tanulságokkal. Igen, sok jogot láthat majd az ombudsman úr. Ürülékben, koszban, fetrengő jogot, kilátástalanságot, és cselekvésig sosem jutó bánatos szolidaritást. És láthat majd sok-sok, hétköznapi, az élhető környezet jogától megfosztott adófizetőt.

Mert tűrniük kell, hiszen a város mindenkié, mindenkié, csak nem a miénk.

Győztetek, a jog veletek van, nem a hajléktalannal, nem az adófizetővel, veletek. Ahogyan mindig is veletek volt.

Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr195001889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2013.01.06. 20:09:44

Ahogy a hazai politikát ismerem, abból a randiból úgyse lesz sok minden, max. egy kis kamerák előtti pózolás, majd menekülés vissza, a luxusvilla irrealitásába. Tarlósnak külön pirospont az ötletért, teljesen jogos. Szabó Máté pedig szégyellheti magát, mert morálisan leginkább az inkubátorüldöző ENSZ- és EU-bürokraták mélységeibe sikerült süllyednie.
De nem baj, egyszer az ő megbízatása is lejár, akkor majd remélhetőleg mehet ő is a híd alá a jogait gyakorolni.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.01.07. 10:43:58

A szegényprobléma, csöviprobléma, és ehhez kapcsolódva a cigáyprobléma sokkal súlyosabb annál, minthogy egy-két rendelettel meg lehessen oldani.

Ide átfogó intézkedések kellenek. a csöviket egy mintafaluban letelepíteni, felügyelet mellett dolgoztatni. a bűnözőkkel, cigányokkal hasonlóan bánni.

A szerző hamis paradigmarendszerben mozog. szegény tarlós vs. gonosz szabó.
lófaszt. tarlós _személyével_ a fityeszt szimbolizálja, jeleníti meg. A fidesz programját hajtja végre.

Az egy dolog, hogy a pármilliárdért ölre mennek egymással (tarlós+ fidesz). válság van, szegénység van, nyilván ez feszültséget okoz. Igazából jelentéktelen.

Azt nem vesszük észre itt a valódi jobboldalon, hogy a fityesz mindent kisajátít magának, ami nemzeti, nekünk nem hagy semmit.

minket mindenhonnan kizárnak, kirekesztenek, kicsuknak, minden ami nemzeti és magyar, kizárólag a kibaszottfidesz ernyője alatt jelenik meg.

pl. as legutóbb: a Szent Korona hazatérését ünnepelték

"A korona hazatérésének 35. évfordulóján tartott ünnepségen Hende Csaba honvédelmi miniszter úgy fogalmazott: a Szent Korona méltó megőrzése és visszaszolgáltatása ritkán emlegetett, de nagyon erős köteléket vont Magyarország és az Egyesült Államok közé"

tehát a Szent Korona kapcsán sor került egy verbális önkielégítésre, valamint az eltéphetetlen amcsi-magyar barátság kihangsúlyozására.

Azt már meg sem kérdezem, hogy mifaszköze volt valaha is a fityesznek (vagy akár az amcsi kultúrának) a Szent Koronához. Ők adták vissza. Most ettől örökre boruljunk le, essünk térdre előttük, vagy micsoda?

Így lopják el, tematizálják ki alólunk az értékeinket, jelképeinket, mocskolják be, szentségtelenítik meg őket. így van?

És akkor e szerencsétlen ostoba cikkíró ezen párt csicskájának drukkol, egy olyan komplex témában, amit biztosan nem lehet sem egy, sem több _rendelettel_ megoldani.

Ez bizony így ELÉGTELEN.

Bí Dzsí 2013.01.07. 11:39:54

Drága Schwerer Uram!

Először is hadd gratuláljak ahhoz a mentális halálugráshoz, ahogyan a hajléktalanoktól hat bekezdés alatt eljutsz a Szent Koronáig, és a Fidesz nemzeti gondolatot kisajátító szerepéhez. (Ez utóbbiban bezony nagyon igazad is van.)

Másodszor pedig hadd ajánlam figyelmedbe Bazsó úr írásának első szavait: +Az Alkotmánybíróság tavaly decemberben megsemmisített egy értelmetlen, életidegen és rossz szabályozást"

Hát ezzel a mondattal nehéz volna bekerülni Tarlós kommunikációs csapatába. :D

Úgyhogy politikai lényeglátásból jeles, szövegértésből meg ELÉGTELEN :D

Dzsentrisvihák 2013.01.07. 11:43:40

@Schwerer Gustav:

Azért az túlzás, hogy a cikkíró Tarlósnak "drukkolna". Egyszerűen annyi, hogy jó húzás volt tőle, hogy szafarira hívta a mentálisan tök ombudsmant. Ebben szerintem abszolút egyet lehet vele érteni.
A problémát meg valóban nem egy rendelettel kell kezelni, de azért sokat segített volna, ha nem veszik el az önkormányzatoktól ezt a lehetőséget is. Pont ebből látszik, hogy a Szabóhoz hasonló figurák minden erejükkel az átfogó megoldás gáncsolásán vannak, hiszen még az ilyen kisebb súlyú dolgokat is rögtön megtorpedózzák, majd teli szájjal örülnek neki, mert "győzött a jog"... (az már más kérdés, hogy a kormányzat részéről nincs szándék teljes körű megoldási intézkedésre)
A többi dolog úgy van, ahogy írod.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.01.07. 14:22:43

@Bí Dzsí: Azt nem értem, hogy NEKÜNK mi közünk van az egészhez.

ebben a történetben nincs jó vagy rossz, negatív és pozitív szereplők sincsenek. Két apparatcsik van csupán.

Akkor minek kell bekapni a horgot, hogy Tarlós sétálni hívja az ombuc manót? Szimpla politikai trükk.

Ennek az írásnak mégis, mi értelme van akkor?

Gondolom az alapvető, hogy csakis és kizárólag a pozitív mondanivaló jut el a célponthoz. Legyen szó akár magánbeszélgetésről, újságcikkről, blogposztról, vagy bármi másról.

Ebből a cikkből fájdalmasan hiányolom a pozitív mondanivalót: mégis mit lehetne tenni, konkrétan a hajléktalanprobléma megoldására.

vagy: ilyen újságcikkek helyett kimenni "terepre", és megkérdezni némelyiket akár erről a témáról vagy bármi egyébről. Hogy Ő hogyan képzelné. még akkor is, ha egyébként egy ócska csöves.

legyünk már baszki szociálisak egy kicsit. Némi időn kívül nem kerül semmibe. Persze csak ha minőséget szeretnétek kiadni a kezetek közül.

Egy ilyen cikket bármely kommszakos öt perc alatt ír.Talán kicsit magasabbra kéne tenni a lécet.

"Úgyhogy politikai lényeglátásból jeles, szövegértésből meg ELÉGTELEN :D"
Ez tetszett:)

@Dzsentrisvihák: "Egyszerűen annyi, hogy jó húzás volt tőle, hogy szafarira hívta a mentálisan tök ombudsmant. Ebben szerintem abszolút egyet lehet vele érteni."

fideszcsicska tarlós ezzel csakis és kizárólag magának valamint pártjának akar aktuálpolitikai tőkét gyűjteni. Minden egyes megnyilvánulása pontosan megkonstruált, kiszámított. Fideszes létére a "független" szerepében tetszeleg. Másnak mutatja magát, mint ami.

Roppant veszélyes ember. Egy óriási szerencsénk van: hogy a pártja épp most bassza tönkre az országot, tehát kudarcot vall a helyezkedő politikája.

Azt kell megérteni, hogy a fő ellenség a Fidesz. Nem az ombucmanó. Különben is: Szabó Máté a 2007-10 közötti időszakban számos alkalommal ment be a rendőrségre, hogy a bebörtönzött hazafiakkal méltányosan bánnak-e. Nem mondom hogy egy őrangyal volt, mindenesetre a puszta jelenléte visszafoghatta az ávósokat. Lám-lám a jogvédő néha hasznos is tud lenni, mi?
süti beállítások módosítása